Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Muslimikomentajan ominaisuudet

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Muslimikomentajan ominaisuudet
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Muslimikomentajan ominaisuudet Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

Seuraavaksi käsittelemme muslimikomentajan, emiirin suositeltavia ominaisuuksia. Ominaisuuksia, jotka ovat vieneet monet edesmenneet johtajat voittoon monessa eri taisteluissa. Seuralaisten osiosta heistä joistain voi lukea lisää, kuten Khalid ibn Walidistä, radiaAllaahu anhu. Tämä kooste perustuu DarusSalamin kirjaan Commanders of Muslim Army. Ominaisuuksia on tähän kerätty yhteensä kymmenen.

Jazaakum Allaah khairan.

1. Vahva ja vankka usko.

Johtaakseen poliittisia ja uskonnollisia tilanteita, armeijan komentajalla tulee olla vankka ja vahva usko. Se muodostaa vahvan persoonan. Tämä on peruselementti, joka valtaa sydämen rohkeudella ja poistaa sieltä pelon. Kun armeija kohtaa voiton ja kunnian tai vastoinkäymisiä ja häviön, uskon lujuus ja viisaus pitää heidät tasapainossa. Muslimikomentaja ottaa voiton vastaan nöyränä ja pitää sitä Allaahin siunauksena ja lahjana.

Kun Profeetta (saws) loistokkaan voittonsa jälkeen meni takaisin Mekkaan, hän (saws) laski päänsä nöyränä alas osoittaakseen kiitollisuutta Allaahille, Kaikkein Korkeimmalle. Samalla tavalla, jokainen menestyksekäs johtaja, joka kohtaa vaikeuksia ja ongelmia sodankäynnissä, sen sijaan, että menettää toivonsa, hän kääntyy lähemmäs Allaahia. Hän ottaa vastaan kaikki tilanteet vastaan rohkeudella ja päättäväisyydellä. Nämä ominaisuudet saavuttaa vain täydellisestä luottamuksesta Allaahiin.

Tämä on juuri se miksi Profeetta (saws) sen sijaan, että olisi menettänyt toivonsa Uhudin tappion takia, hän (saws) johdatti haavoittuneita sotureita Hamra’ Al-Asadiin qureishilaisten perään, etteivät he pääse kääntymään takaisin Medinaan juhlimaan menestystään. Tämä osoittaa sen, että jos johtava emiir on rohkea ja kunnianhimoinen, hän tulee kääntämään häviönsä voitoksi. Pettymykset ja menetykset eivät latista häntä ja tämä positiivinen asenne ja luottamus Allaahin nostattaa hänen sotilaidensa toivon ja johtattaa heidät voittoon.

Kerran uskovien johtaja, Profeetta (saws) lepäsi Ka’ban varjossa. Yksin hänen lojaaleista seuralaisista Khabbaab ibn Aratt (radiAllaahu anhu) oli kärsinyt kovasti kuffaareista kysyi Profeetalta (saws) koska Allaah Kaikkein Korkein auttaisi heitä, koska heidän kärsimykset ja julmuudet olivat saavuttaneet huippunsa. Profeetta (saws) nousi ylös ja sanoi:

”Oi Khabbaab, miksi annat näin helposti periksi näin pienille ongelmille? Meidän edeltäjämme, jotka seisoivat ja puhuivat totuudesta kärsivät paljon enemmän kuin me. Heitä sahattiin osiin, raudasta tehdyillä kammoilla heidän lihaansa revittiin palasiksi ja he silti pysyivät lujina Totuudessa. Kovinkaan kidutus ja tyranniakaan ei saanut heitä liikkumaan paikaltaan. Oi Khabbaab, ole kärsivällinen niin tulet löytämään itsesi rauhan ympäröimänä. Arabien maa tulee olemaan rakkauden ja veljeyden kehto. Matkustajat voivat matkustaa San’aasta Hadramauttiin ilman pelkoa vaarasta.”

Koettelemukset, ongelmat ja vastoinkäymiset tulee kestää kärsivällisyydellä ja sinnikkyydellä. Nämä ovat edeltä kävijöiden ominaisuuksia. Kuinka sitten saavuttaa ne? Ne syntyvät syvästä Allahiin uskomisesta ja luottamisesta. Yksi suurimpia komentajia islamin historiassa, Khalid ibn Walid (ra) joi pullollisen myrkkyä vihollisen edessä ja tämä ei aiheuttanut hänelle yhtään mitään vaivaa! Tämä siksi, koska hänellä oli täydellinen luottamus Allaahin, että Hän ei antaisi tämän myrkyn vaikuttaa häneen millään tavalla. Vihollinen on tyrmistynyt tästä!

Toinen suuri kenraali, Sa’d bin Abu Waqaas (ra) johdatti hevosensa syvään Dajlan jokeen, meni sen halki täysin luottavaisena ja saapui sen toiselle puolelle täysin turvallisesti. Persian armeija, joka seisoi toisella rannalla, oli täysin ihmeissään tapahtumasta. Näin hän todisti sen, että jos Allaah Kaikkivoiva on Auttaja, mitään pahaa ei voi tapahtua ihmisille, joilla on täysi luottamus ja puhdas usko Häneen.

Yarmukin voitokkaan taistelun jälkeen Khalid ibn Waliid (ra) sai kirjeen, joka siirsi hänet komentajan paikasta. Hän vastasi siihen rauhallisesti: ”Minä en taistellut taistelukentällä Amir-ul-Mu’miniin ’Umar ibn Khattaabin takia. Taistelin, tuodakseni kunniaa Allaahille ja islamille. Minä voin jatkaa tehtävääni yhtä hyvin tavallisena sotilaana. Joten en valita erokirjeestä.”

Vastaavaa asennetta ei saavuta kuin syvän uskon ja oikeamielisen katsontatavan kautta.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Hel 19, 2014 9:54 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
2. Jalot luonteenpiirteet.

Suorittaakseen tehtävistään armeijan komentajien tulee käydä läpi erilaisia koulutuksia. Heidän koulutus tulee olla valvottua, jossa jalot luonteenpiirteet ovat juurrutettuna heidän taitojen kanssa. Armeijassa tulee olla kuria ja tietynlaista järjestäytyneisyyttä. Näin ollen miehen, jonka tulee toimia armeijan johtajana tulee omata vaikuttava persoona. Tämä huomiota herättävä jalous ja tietynlainen ylhäisyys on katsojan näkökulmasta huomattavaa, joka herättää rakkauden, kunnioituksen sekä arvostuksen tunnetta johtajaa kohtaan. Tämä siunattu jalo ominaisuus on lahja Allaahilta, Ylhäisimmältä. Siitä voi tulla osa ihmisen persoonaa vain jos henkilö omaa puhdasta uskoa, Allaahin pelkoa, rehellisyyttä ja halua suojella uskon puhtautta ja moraalisia arvoja.

Kenelläkään ei ollut rohkeutta katsoa Profeettaa (saws) silmiin. Kun Profeetta (saws) puhui, ihmiset jotka kuuntelivat olivat niin jähmettyneitä ja hurmaantuneita hänen sanoistaan etteivät kyenneet liikkumaan. Ei ole ketään hänen (saws) kaltaista, jonka sanat ovat liikuttaneet niin vahvasti kuulijoihinsa. Amiirul Mu’miniin (Uskovien johtaja) ’Umar Ibn Al-Khattaab omasi myös mahtavan persoonan, että ihmiset olivat hermostuneita puhuessaan hänelle. Jotkut seuralaiset menivät ’Abdur-Rahmaan bin ’Aufin (ra) luokse koska he pelkäsivät puhua Amiirul-Mu’miniille ja toivovat, että hän voisi olla pehmeämpi. Kun hän sai tietää tästä, hän teki tästä dua’a Allaahille.

”Oi Allaah, lisää minun kunniaani päivä päivältä, jotta voin viedä Sinun viestiäsi paremmin eteenpäin.”

Nykypäivänä monet miehet voivat vaikuttaa vahvoilta persoonilta mutta käytöstavoiltaan he ovat vajavaisia. Ihmisten edessä ja erityisesti armeijan johtajina heillä tulee olla auktoriteettia johdettaviinsa nähden ja vain henkilöt, jotka omaavat erinomaiset käytöstavat ja jalon luonteen saavuttavat ihmisten tottelevaisuuden ja johdettavuuden. Aivan kuten Profeetta (saws) on sanonut:

”Minulle on suotu sellainen kunnia ja majesteettisuus kun vihollinen, joka on kuukauden matkan päässä minusta (liittyen matkan pituuteen) kuulee nimeni, hän alkaa täristä.”

Allaahu akbar!


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Hel 25, 2014 9:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
3. Rohkeus

Ainoastaan ihminen, joka on rohkeuden ja pelottomuuden ruumiillistuma voi täyttää johtajan ominaisuudet taistelukentällä. Kun sodassa tilanteet käyvät erittäin vaikeiksi ja haastaviksi, ainoastaan rohkea ja peloton mies voi kontrolloida tilannetta ja voittaa ne.

’Ali (ra) sanoi, että aina kuin tilanne taistelussa kääntyi kriittiseksi heillä oli tapana katsoa Profeetan (saws) rohkeaa ja itsevarmaa asennetta ja saada tästä kannustusta. Kun taistelu oli kaikkein kovimmillaan, hän (saws) siirtyi niin lähelle vihollista kuin kykeni yrittäessään voittaa tämän. Kaikki hänen mujaahidiinit (taistelijat) näin rohkaistuivat ja seurasivat Profeetan (saws) esimerkkiä.

Kun Khalid ibn Waliid (ra) kohtasi taistelukentällä roomalaisten kenraalin, hän huomasi, että hänen hevonen oli heikompi verrat-tuna hänen vihollisen hevoseen. Roomalainen tietenkin halusi käyttää tätä tilaisuutta hyväkseen. Khalid ibn Waliid (ra) arvasi tämän aikomukset ja teki yllättävän hyökkäyksen. Hän tuli alas ratsultaan ja iski miekallaan roomalaisen hevosta jalkaan, joka katkaisi tämän. Hevosen jalan katkaistua, roomalainen tippui Khalid ibn Walidin jalkojen juureen, joka silmänkäänteessä katkaisi tämän kaulan. Tämän jälkeen kun oli päässyt eroon vihollisestaan, hän kylmän rauhallisesti istuutui alas syömään ateriaansa!


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Hel 25, 2014 10:16 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
4. Määrätietoisuus ja kärsivällisyys

Sotarintamalla normi sotilas pysyy rohkeana niin kauan kun hänen komentajansa on kärsivällinen ja periksi antamaton. Mutta heti jos komentaja epäröi tai osoittaa toivottomuutta, hänen armeijan alkaa epäröimään. Kun vihollinen hyökkäyksellään asettaa sotilaat paineen alle, suurin emiirin tehtävä ei ole ainoastaan nostattaa sotilaiden taisteluhalua vaan ylläpitää sitä läpi taistelun.

Hunainin taistelussa kun armeijan joukot alkoivat hajaantua vihollisen painostuksesta, Profeetta (saws) seisoi vahvana taistelukentällä ja lausui voimakkaasti:
”Minä olen oikea Profeetta ja se ei ole valhe. Olen ’Abdul Mutallibin poika!”

Armeija, joka oli peloissaan hajaantumaisillaan, tämän nähtyään kerääntyi Profeetan (saws) ympärille. Näin voimme sanoa, että kun armeija on kriittisissä tilanteissa, emiirin tulisi osoittaa sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Tämä on ainoa keino voittaa tilanteissa. Tämä on emiirin ensisijainen ja tärkein sotilaallinen vastuu joukoistaan.

Koraani neuvoo kuinka saavuttaa tämä kultainen neuvo kärsi-vällisyydestä ja sinnikkyydestä:

”Jos te uskovaiset autatte Allaahin asiassa, Hän auttaa teitä ja tukee askeleitanne.” Suurah Muhammad 47:7

Saavuttaakseen tämän jalon tilan henkilön tulee olla valmis uhraamaan elämänsä ja omaisuutensa Allaahin uskonnon ylevöittämiseksi. Kuka tahansa joka auttaa Allaahin uskonnon leviämistä tulee löytämään Allaahin Auttajanaan ja Suojelijanaan. Ja jos Allaah auttaa ja suojelee häntä, hän tulee menestymään tässä elämässä ja Tuonpuoleisessa. Kärsivällisyys on todellisen menestyksen kulmakivi, kuten Koraani on neuvonut:

Te uskovaiset, kun te kohtaatte sotajoukon, olkaa lujia ja rukoilkaa alati Jumalaa, jotta menestyisitte. Suurah al-Anfaal 8:45

Tässä Koraanin ayassa on annettu lupaus menestyksestä jos osoittaa lujuutta ja luottamusta Allaahiin vihollisen kohtaamisessa. Päättäväisyyden ja lujuuden osoittaminen on näin ollen palkittava teko ja se lisää onnistumisen mahdollisuuksia. Määrätietoisena pysyminen ja Allaahin muistaminen ovat muslimikomentajan tärkeitä ominaisuuksia.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Maa 01, 2014 10:41 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
5. Tahdonvoimaa ja kyky toteuttaa suunnitelmat

Menestyksekkään emiirin tulee olla voimakas tahtoinen, itse-varma ja toimelias, jotta hänen suunnitelmat tulee toteutetuksi.

Päättäväinen emiiri on vankka päätöksissään ja rohkea toteut-tamaan niitä. Jos johtaja ei ole itsepintainen, hän ei kykene kontrolloimaan muuttuvia tilanteita taistelukentillä. Tästä on monia esimerkkejä, jos johtajalta puuttuu itseluottamusta, tahdonvoimaa ja vankkuutta, vaikka omaisikin Allaahin pelkoa ja lujaa uskoa, hänen suunnitelmat eivät toteudu teoria-asteelta toiminnaksi. Johtajan tulee osata suunnitella mutta myös laittaa ne toteutumaan. Henkilö, joka ei omaa näitä kolmea ominaisuutta, ei voi olla menestyksekäs johtaja missään elämän alueessa, sosiaalisesti, poliittisesti tai sotilaallisesti.

Tästä loistava esimerkki kun Profeetta (saws) asetti nuoren 17-vuotiaan ’Usaamah Bin Zaidin (radiAllaahu anhu) armeijan johtajaksi jossa olivat kunnioitetut ja kokeneet seuralaiset kuten Abu Bakr Siddiq ja ’Umar ibn Al-Khattaab (radiAllaahu anhum).

Rohkeus ja kunnianhimo syntyvät päättäväisyydestä ja tahdonvoimasta. Näitä ominaisuuksia ei voi muut ominaisuudet korvata ja niiden omaaminen tuo jatkuvuuden toimintaan joka johtaa voittoon. Allaah sanoo:

”Ja kun olet päätöksesi tehnyt, luota Jumalaan! Katso, Jumala rakastaa niitä, jotka Häneen turvaavat.” Suurah Aal-’Imraan 3: 159

Rohkeat ihmiset toimivat jokaisessa tilanteessa näin. Tämän lujuuden ja päättäväisyyden avulla he tekevät mahtavia tekoja. Hetken mielijohteesta toimivat ja harkitsemattomat eivät kykene toimimaan johtajina. Näin ollen tämän tahdonvoiman omaaminen on menestyksekkään johtajan ominaisuus.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Maa 01, 2014 10:43 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
6. Karismaattisuus ja vetävä persoonallisuus

Kaikki yllämainitut ominaisuudet ovat sidoksissa ideaalisen komentajan luonteenpiirteisiin ja persoonallisuuteen. Mutta johtajaa valittaessa tulee huomioida myös hänen fyysiset ominaisuudet sillä se muodostaa johtajan kokonaisuudessaan.

Sosiaalisessa kanssakäymisessä hyvät tavat, ulkoiset tekijät kuten asianmukainen pukeutuminen ja tietynlainen jalous saavat ihmiset vakuuttumaan johtajan kyvyistä. Tästä voimmekin ottaa esimerkiksi Profeetan (saws) henkilökohtaiset tavat kuinka hän (saws) piti huolta hygieniastaan ja siisteydestään. Hän jätti jälkeensä hajuveden tuoksun kulkiessaan ihmisten ohi. Kun hän tapasi ihmisiä, hän valmistautui pukeutumalla siististi. Tapojen ja siisteyden lisäksi, johtajan tulisi olla hyväkuntoinen. Pyhässä Koraanissa sanotaan:

Ja heidän profeettansa (Samuel) sanoi heille: »Katso, Juma-la on asettanut Saulin (Taalut) teidän kuninkaaksenne». He kysyivät: »Kuinka hän voi tulla kuninkaaksi meitä hallitse-maan, kun meillä on suuremmat oikeudet kuninkaan arvoon kuin hänellä, eikä hänellä ole edes rikkauttakaan?» Hän vastasi: »Katso, Jumala on valinnut hänet teidän hallitsijaksenne ja runsaasti varustanut hänet tiedolla ja ruumiinvoimilla, sillä Jumala antaa hallitusvallan kenelle tah-too». Niin, Jumala sulkee kaikki olemukseensa ja tietoonsa.
Suurah al-Baqarah 2:247


Talut oli komea pitkä nuori mies Bani Israiilin joukoista joka valittiin heidän kuninkaaksi. Komean ulkonäkön ja voimakkaan vartalon katsottiin olevan perus vaatimuksia johtajalle. Nämä yhdessä henkilön muiden luonteenpiirteiden ja persoonallisuuden kanssa muodostaa voitokkaan sotilaiden johtajan in’sha Allaah.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Maa 06, 2014 3:55 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
7. Eleganttisuus

Eleganttisuus ja verbaaliset taidot ovat tarpeellisia kykyjä kun käsitellään tunteita. Mujaahidiinien kannustaminen ja rohkeuden lisääminen auttaa heitä voittamaan vihollisen. Vaikuttava verbaalinen ulosanti voi nostattaa armeijan tunteita, niin rauhallisuudesta tulivuoren purkauksen kaltaiseen olotilaan kuin myös sammuttamaan kiehuvia tunnepurkauksia. Armeijan komentajan eleganttisuus on ollut kautta historian yksi tärkeimmistä johtajan ominaisuuksista. Menestyksekäs komentaja pitää aina kannustavan ja tunteikkaan puheen ennen taisteluun lähtöä, nostaen heidän tunteitaan jihadistä, jolloin tehtäväkin tuntuu heille helpommalta. Näillä puheilla on ihmeellinen vaikutus sotilaisiin kun ne ovat ajoitettu juuri oikeisiin hetkiin. Jokaisen muslimiarmeijan komentajan tulee omata tämä ominaisuus.

Puheet sisältävät paljon muistutuksia Allaahin lupauksista ja palkkioista, joita sodankäynnissä saavutetaan.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Maa 06, 2014 6:08 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
8. Aseellinen tuntemus

Kautta historian on tiedetty varustaa armeijansa parhaimmilla aseilla mitä on saatavilla. Tämä on itsestään selvyys.

Profeetta (saws) on sanonut: ” Totisesti voima on aseissa/asevarusteissa.”

Tämä sanonta pätee vielä tänä päivänäkin, sillä se maa, jolla on parhaimmat aseet on etulyöntiasemassa vastustajaansa nähden. Varustuksien tulisi olla parhaimpia saatavilla olevia ja hyvässä järjestyksessä. Viisaiden ja valmistautuneiden kansojen, jotka haluavat alistaa vihollisensa tulee olla hyvin varustautuneita, hyvin valmistautuneita ja hyvin organisoituneita. Sotilaallinen kouluttautuminen ja itsensä varustaminen on osa vihollisen pelästyttämistä. Nykyaikana kun näemme sotilas paraateja tai armeijoiden varustuksista kuvia, näillä on tarkoitus pelotella ja varoittaa vihollisia. Jos vihollinen tosissaan suunnittelee hyökkäystä, häntä on varoitettu näin mahdollisista tulevista tappioista.

Koraanissa tästä mainitaan yksityiskohtaisesti, sillä Allaah Subhaana wa Ta’ala sanoo:

Ja varustakaa (muslimit) heitä vastaan niin suuri sotavoima ja hyvin ravittuja ratsuja kuin vain voitte, säikyttääksenne siten sekä Jumalan vastustajat että omat vihollisenne ja myöskin muut, joita ette tunne, mutta jotka Jumala tuntee. Ja mitä kulutattekin Jumalan tiellä ja asialla, se korvataan teille täydelleen, eikä teille tule mitään vääryyttä tapahtumaan.
Suurah an-Anfaal 8:60


Sotatarvikkeiden lisääminen ja armeijan joukkojen määrällä saavutetaan voimaa ja kunniaa, joka pelästyttää vihollisen. Komentajan, joka haluaa saavuttaa korkean aseman ja voiton tulee olla tietoinen kaikista mahdollisista aseista ja niiden käyttötavoista eri tilanteissa.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Maa 06, 2014 6:10 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
9. Anteliaisuus ja suvaitsevaisuus

Minkä tahansa laitoksen tai osaston johtajan tulisi olla antelias sekä oikeudenmukainen henkilö. Suvaitsevaista henkilöä rakastetaan ja kunnioitetaan maailmanlaajuisesti. Tämä auttaa häntä suorittamaan kaikkia johtajuuteen liittyviä työtehtäviä.

Profeetta (saws) sanoi: ”Antelias ja runsaskätinen ihminen on lähempänä Allaahia Kaikkein Korkeinta, ihmisiä ja Paratiisia.”

Anteliaisuus on kunnioitettava teko. Profeetta (saws) oli erittäin antelias ja täytti vähävaraisten ihmisten tarpeet jopa niin, että heidän vaurautensa jatkui tämän jälkeen runsaina. Ihmisluonnon mukaisesti anteliasta ihmistä rakastetaan ja kunnioitetaan. Kun armeijan komentaja käyttäytyy anteliaasti, myötätuntoisesti ja tunteikkaasti koko armeijaansa kohtaan, luonnollisesti he tulevat rakastamaan ja tottelemaan komentajaansa. Heidän mielestä on kunnia saada totella komentajaansa. Johtajuus ja anteliaisuus ovat hyvin lähellä toisiaan. Itsekäs ja pihi johtaja tulee kohtaamaan nöyryytystä ja häpeää ja häntä totellaan vastahakoisesti. Hänen armeijansa halveksii häntä.

Johtajia kouluttaessa näiden ominaisuuksien opettamiseen ja niiden painottamiseen tulisi kiinnittää paljon huomiota. Heidän tulisi ottaa näistä elämää ohjaavia käytäntöjä ja osaksi heidän sotilaallisessa elämässä ja taistelukentillä.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Maa 06, 2014 10:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
10. Oikeudenmukaisuus

Jokaisen ihmisen tulisi kaunistaa oma elämänsä hyvillä tavoilla ja oikeudenmukaisuudella. Tämän kautta koko yhteiskunta voisi paremmin. Eritoten johtajien, jotka toimivat yhteiskunnallisesti vaikuttavissa tehtävissä ja erimerkkinä monille. Heidän toimiessa epäoikeudenmukaisesti, he herättävät paljon vihaa ja katkeruutta yhteiskunnassa. Koraanissa sanotaan:

”Te, jotka uskotte! Nouskaa (rohkeina) todistamaan oikea-mielisesti Jumalan asian puolesta, älkääkä antako ihmisten vihamielisyyden estää teitä menettelemästä oikein. Olkaa oikeamielisiä, - se on lähinnä hurskautta, - ja kunnioittakaa Jumalaa, sillä totisesti Jumala tietää mitä teette.”Suurah al-Maa’idah 5:8

Oikeudenmukaisuus, vankkuus, sinnikkyys ja Allahin pelko ovat vetovoimaisen ihmisen ominaisuuksia, jotka lisäävät henkilön loistetta. Nämä ovat perus luonteenpiirteitä, joiden tulisi kuulua jokaisen komentajan fyysiseen ja henkiseen kouluttau-tumiseen ja johtajuuteen. Jos armeijoiden kouluttautumiskeskukset huomioisivat näiden ominaisuuksien kehittämisen tärkeyden, muslimikansat kykenisivät tuottamaan riittävän määrän Allaahin sotureita in sha’Allaah.
Lähettäköön Allaah Hänen siunauksensa ja Loisteensa Profeettamme ja hänen (saws) seuralaisten sekä heitä rakastavien ylle. Aamiin.

Jazaakum Allaah khairan.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Maa 06, 2014 10:52 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea