Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Ubaiy Ibn Ka'b

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Ubaiy Ibn Ka'b
Kirjoittaja Viesti
AfiifahLiittynyt: 31 Maa 2011
Viestejä: 4

Lähetä Ubaiy Ibn Ka'b Vastaa lainaamalla viestiä
Ubaiy Ibn Ka'b

Eräänä päivänä Profeetta (saws) kysyi Abu Al-Mundhirilta: "Mika on voimakkain jae Koraanista?" Hän vastasi: "Allaah ja Hänen Profeetta (saws) tietävät parhaiten." Profeetta (saws) toisti kysymyksen: "Mikä on voimakkain jae Koraanissa Abu Al-Mundhir?" Lopulta Ubaiy vastasi: "(ayatul kursi 2:255) Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, elävä, iankaikkinen. Häntä ei saa valtaansa uneliaisuus eikä uni; Hänelle kuuluu kaikki, mikä on taivaassa ja maan päällä. Kuka on se, joka astuisi välittäjäksi Hänen edessään Hänen sallimattaan? Hän tietää, mitä heille on vastedes tuleva ja mitä heillä on ollut menneisyydessä, mutta Hänen viisaudestaan he eivät käsitä muuta kuin minkä Hän tahtoo. Hänen valtaistuimensa käsittää taivaat ja maan, eikä niiden voimassapysyttäminen ole Hänelle taakka; niin, Hän on ylhäinen, valtava."

Profeetan (saws) kasvot kirkastuivat ilosta ja hän taputti Abu Al-Mundhiria selkään sanoen: "Onnittelen sinua moisesta tietamyksestä ja ymmärryksestä Abu Al-Mundhir."

Ubaiy Ibn Ka'b oli Abu Mundhir, jota Profeetta (saws) onnitteli ymmärryksestä jonka Allaah oli hänelle siunannut. Hän oli yksi Ansaareista, Medinan asukkaista jotka auttoivat ja edistivät Muhaajiruuneja. Hän kuului Al-Khazraj heimoon. Hän oli todistamssa Al-Aqaban valaa, Badrin taistelun sekä mukana muissa suurissa tapahtumissa. Hänellä oli arvostettu asema ensimmäisten Islamiin sitoutuneiden keskuudessa.

Uskovien komentaja 'Umar (ra) sanoi: "Ubaiy on muslimien päällikko."

Ubaiy Ibn Ka'b oli yksi ensimmäisitä muslimi kirjureista jotka kirjoittivat ylös Profeetalle (saws) lähetettyjä ilmestyksiä, sekä toimi myoskin hänen viestinkirjoittajanaan. Hän oli pioneeri oppimaan Koraania ulkoa ja resitoi sita hitaasti, miellyttävään sävyyn ymmärtäen sen sisällön.

Eräänä päivänä Profeetta (saws) sanoi Ubay Ibn Ka'bille: "Minut on määrätty resitoimaan Koraania sinulle." Ubay tiesi käskyjen tulevan Allahilta, joten jännittyneenä ja levottomana hän kysyi Profeetalta (saws) "Olet minulle rakkampi kuin oma äitini tai isäni! Voisitko kertoa mainittiinko minut nimeltä?" Profeetta (saws) vastasi: "Kyllä, nimesi seka sukupuusi mainittiin korkeimmassa taivaassa."

Muslimi, joka oli näin lähellä Profeettaa (saws) oli varmasti erityinen. Vuosina joina hän oli Profeetan (saws) seuralainen, yritti hän pysyä mahdollisimman lähellä Profeettaa (saws) sammuttaakseen kyltymattömän janonsa Islamiin. Ubayi Ibn Ka'b pysytteli sitkeästi kiinni palvonnassa, suorittaen hurskaita tekoja. Jopa Profeetan (saws) kuoleman jälkeen hän oli aina varoittamassa ihmisiä väärin tekemisestä, muistutti heitä pitämään lupauksensa sekä omaamaan korkean moraalin sekä jatkamaan askeettista elämää kuten Profeetan (saws) ollessa elossa. Hänellä oli tapana vedota hänen seuralaisiinsa vaikuttavien sanojen kautta, kuten sanoen: "Olimme kuin yksi kun Profeetta (saws) oli elossa, mutta hänen kuoltuaan ajauduimme eri teille."

Hän oli järkkymatön uskossaan. Hän tajusi, että elämä alkaa totisesti vasta sitten kun se loppuu, sekä kuinka kauan tahansa ihminen elää ylellisyydessä ympärillään hienouksia ja siunauksia, hänelle ei jää käteen mitään muuta kuin hyvät sekä pahat teot. Ubaiy pohdiskeli elämää ja sanoi: "Ihmisen ruoka on hyva esimerkki siitä, mistä elämässä on kyse. Vaikka se olisi tehty parhaista raaka-aineista ja maistuisi kuinka hyvälle tahansa, mutta katso miksi se muuttuu kun sulatat sen."

Milloin tahansa Ubaiy vetosi ihmisiin, oli hän kuin magneetti joka saavutti heidän kiinnostuksen. Hän ei himoinnut mitään elämälta ja pelkäsi vain Allaahia.
Hänen äärimmäinen hurskaus ja pelko Allahiin sai hänet itkemään joka kerta kun Allaah tai tuomiopäivä mainittiin. Jalon Koraanin jakeet lävistivät hänen sydämensä ja sielunsa aina kun hän resitoi niitä, tai kuuli jonkun resitoivan niita. Erityisesti yksi jae teki hänet uskomattoman surulliseksi: " Sano: »Hänellä on valta lähettää teille rangaistus ylhäältä tai nostaa se teille jalkojenne alta tai saattaa teidät hajaannukseen ja lahkoihin tai antaa teidän maistaa toistenne mielivaltaa.» Katso, miten vaihtelevia kuvauksia me esitämme, jotta he käsittäisivät! 6:65"

Asia, jota Ubaid pelkäsi eniten oli väkivaltaisuus, kaaos ja verenvuodatus uskon veljien keskuudessa. Hän aina etsi turvaa ja suojaa Allahilta.


Käännetty englannista suomeen kirjasta men and women around the messenger. Allah antakoon anteeksi mahdolliset käännösvirheet.
Maa Lok 31, 2011 8:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Aamin! Jazaaki Allaah khairan!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Mar 01, 2011 8:19 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea