Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Abdullah bin Jahash

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Abdullah bin Jahash
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Abdullah bin Jahash Vastaa lainaamalla viestiä
Abdullah bin Jahash (ra)

Hän oli Umaima bint Abdul Mutallibin poika, Umaima oli Profeetta Muhammadin (saws) täti, hänen sisko oli Ummul Mu’miniin, Zainab bint Jahash, eli yksi Profeetan vaimoista.

Hän oli hyvin kärsivällinen ja kesti hyvin nälkää ja janoa. Hän oli yksi niistä seuralaisista, jotka ensimmäisinä hyväksyivät islamin. Hänestä tuli Shaheed Uhudin taistelussa ja hänet haudattiin samaan paikkaan kun Amir Hamzah, Profeetta Muhammadin (saws) setä.

Kun quraishilaiset alkoivat vainota Profeettaa(saws) ja hänen seuralaisia , Profeetta (saws) antoi luvan lähteä Medinaan. Abdullah bin Jahash päätti lähteä koko perheensä kanssa. Hänen ei ollut vaikea jättää kotiaan Allahin tähden. Myöhemmin Abu Jahl alkoi asua Abdullah bin Jahashin kodissa ja kun hän kuuli tästä hän tuli surulliseksi koska ei halunnut ei-muslimin asuvan hänen kodissaan. Profeetta (saws) lohdutti Abdullaah sanomalla hänelle: ” Oi Abdullah, sinun pitäisi olla iloinen sillä suuri palatsi on tehty sinulle Paratiisiin.”

Myöhemmin kun Profeetta (saws) halusi lähettää ryhmän tarkkailemaan quraishilaisia, hän teki Abdullah bin Jahashta ryhmän johtajan. Profeetta (saws) antoi hänelle kirjeen, jossa oli ohjeet ja käski heitä matkustamaan kaksi päivää ja sitten avaamaan kirjeen. Kahden päivän jälkeen he avasivat kirjeet ja lukivat sen. Siinä heitä pyydettiin menemään kylään nimeltä Nakhlah ja pitämään quraishilaisia silmällä ja ilmoittamaan Profeetalle (saws) heti jos he tekisivät vaarallisia liikkeitä.

Myöhemmin he näkivät karavaanin menevän Kaaban suuntaan, he miettivät pitäisikö heidän pysäyttää heidät hyökkäämällä, oli kuitenkin pyhä kuukausi, jolloin tappaminen ei ollut sallittua. Lopulta he kuitenkin päättivät estää karavaanin menemisen Kaabaan päin hyökkäämällä heidän kimppuun. He tappoivat näistä yhden, yksi heistä karkasi ja kaksi jäivät heidän vangikseen.

Kun he palasivat Medinaan vankien kanssa, Profeetta (saws)oli hyvin pettynyt heihin. Myös muut seuralaiset eivät enää halunneet olla puheväleissä heidän kanssaan, sillä he olivat toimineet Profeetan (saws) ohjeita vastaan.

Tämä teki Abdullah bin Jahashin hyvin surulliseksi kunnes Allaah ilmoitti Koraanissa 2:217:

”He kysyvät sinulta, Muhammed, onko taisteltava rauhoitetun kuukauden aikana. Sano: »Taisteleminen sen aikana on raskas synti; mutta käännyttäminen Jumalan tieltä, Jumalan kieltäminen, Rauhoitetun temppelin häpäiseminen ja kävijöiden ajaminen pois sieltä on vielä pahempaa Jumalan silmissä. Sillä pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha.» He eivät lakkaa sotimasta teitä vastaan, ennen kuin ovat saaneet, mikäli voivat, teidät luopumaan uskonnostanne. Mutta niiden teot, jotka luopuvat uskonnostaan ja kuolevat uskottomuudessaan, tulevat olemaan turhia sekä tässä että tulevassa elämässä, heistä tulee Tulen asukkaita ja he pysyvät siinä iankaikkisesti.” (käännös merkityksestä)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Lok 24, 2010 4:36 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea