Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Al-Baraa ibn Malik al-Ansari

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Al-Baraa ibn Malik al-Ansari
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Al-Baraa ibn Malik al-Ansari Vastaa lainaamalla viestiä
Al-Baraa ibn Malik al-Ansari

Hänen hiukset näyttivät epäsiisteiltä ja hänen koko olemus oli huolittelematon. Hän oli hoikka ja jäntevä ja niin vähän lihaa luitten päällä, että häntä oli vaikea katsoa. Tästä huolimatta hän yksin voitti ja tappoi monta hänen vastustajaansa taisteluissa ja taisteluiden ollessa kiivaita hän oli silmiinpistävä taistelija monijumalaisia vastaan. Hän oli niin rohkea ja peloton, että Umar ibn al-Khattaab kirjoitti hänen kuvernööreille läpi islamilaisen maailman, etteivät he nimittäisi tätä miestä johtamaan mitään armeijaa, siitä pelosta että tämä ajaisi heidät kaikki kuolemaan huimapäisyytensä vuoksi. Tämä mies oli Al-Baraa ibn Malik al-Ansari, Anas ibn Malikin veli, Profeetan henkilökohtainen apuri.

Jos kaikki Baraa’n sankariteot kerrottaisiin, niitä tulisi sivukaupalla joten antaa yhden esimerkin olla tällä kertaa riittävä.
Tämä erityinen tarina alkaa vain muutama tunti jalon Profeetan (saws) kuoleman jälkeen. Aika, jolloin moni arabialainen heimo poistui Jumalan uskonnosta suurin joukoin, aivan kuten he astuivat siihen suurin joukoin. Lyhyen ajan sisällä ainoastaan Mekan, Medinan ja Taifin ja siellä ja täällä asustelevat pienet yhteisöt pysyivät vankkoina Islamissa.

Abu Bakr as-Siddiq, Profeetan (saws) seuraaja seisoi vankkana tämän sokeaa ja hajottavaa liikettä vastaan. Hän muodosti yksitoista armeijaa muhaajiriinien ja ansaarien joukosta, joista jokaisella oli erillinen komentaja ja hän lähetti heidät eri puolille Arabian niemimaata. Heidän tarkoitus oli saada luopiot kääntymään takaisin oikealle tielle sekä kohdata näiden kapinallisten johtajat.

Luopioiden joukoista ja suurin joukko oli Banu Hanifan joukko, joiden joukosta Musaylamah, Valehtelija, nousi väittäen, että tämä oli profeetta. Musaylamah saikin koottua 40 000 parasta taistelijaa hänen joukoistaan. Osa heistä kuitenkin seurasi häntä Allaahin tähden tai lojaalisuudesta heimoa kohtaan eikä suinkaan, että he olisivat uskoneet häneen. Yksi heistä itseasiassa sanoi: ”Todistan, että Musaylamah on valehtelija ja että Muhammad on totta mutta Rabian valehtelija, Musaylamah on meille rakkaampi kuin Mudarin todellinen mies (Muhammad).”

Musaylamah murskasi ensimmäisen häntä vastaan lähetetyn armeijan, jota Ikrimah ibn Abi Jahl johti. Abu Bakr lähetti toisen armejan Musaylamahia vastaan, jota Khalid ibn Al-Walid johti. Tässä armeijassa oli seuralaisten eliittiä, niin ansaareista kuin muhajiriineistä. Tämän armeijan etujoukoissa oli Baraa ibn Malik ja joukko urhoollisia muslimeita.

Nämä kaksi armeijaa tapasivat Banu Hanifan alueella, Najdin Yamamahssa. Eikä aikaakaan kun taistelu alkoi kääntyä Musaylamahin ja hänen joukkojen voitoksi. Muslimi armeijat alkoivat vetääntyä asemistaan. Musaylamanin joukot jopa ryntäsivät Khalid ibn Walidin telttaan ja ajoi hänet ulos paikastaan. He olisivat jopa tappaneet hänen vaimonsa, jos eräs heistä ei olisi luvannut hänelle suojelustaan.

Muslimit tajusivat siinä tilanteessa missä tilassa he olivat. He ymmärsivät sen tosiasian, että jos Musaylamah tuhoaisi heidät, Islam ei enää pysyisi pystyssä ja Allaahia, Yhtä ainoaa Jumalaa, ei enää palvottaisi Arabian niemimaalla.

Khalid kokosi joukkonsa jälleen kerran ja alkoi uudelleen järjestää heitä. Hän erotti muhajiriinit ja ansaarit sekä erotti eri heimojen miehet toisistaan. Jokainen heistä oli oman joukkonsa johtajan alaisuudessa, jotta jokaisen tappiot taisteluissa tulisi tietoon.

Raivoisa taistelu alkoi ja siitä koitui paljon turmiota sekä tappiota. Muslimit eivät koskaan aikaisemmin ollut kokenut mitään vastaavaa sotaa. Musaylaman miehet seisoivat vankkoina mylleryksen keskellä, aivan kuten liikkumattomat vuoret vaikka moni heistä olikin jo kaatunut.

Muslimit taistelivat kuin suuret sankarit. Thabit ibn Qays, tavanomainen ansaari apuri kaivoi kuopan ja taisteli sieltä kunnes kuoli. Tästä kuopasta tuli hänen hautansa. Zayd ibn al-Khattab, Umar ibn al-Khattabin veli (Olkoon Allaah heihin molempiin tyytyväinen) kutsui muslimeita: ”Miehet! Purekaa hampaat yhteen, iskekää vihollista ja jatkakaa. Allaahin avulla, en puhu teille tämän jälkeen ennen kuin Musaylamah on voitettu tai minä tapaan Allaahin.” Tämän jälkeen hän hyökkäsi vihollista vastaan ja jatkoi taistelua kunnes hän kuoli. Salim, Abu Hudhaifan tukija ja muhajiriinien apuri osoitti ennenkuulumatonta urheutta. Hänen joukkonsa pelkäsi, että hän näyttäisi heikkoutensa tai olisi liian pelokas taistelemaan. Heille hän sanoi: ”Jos te kykenette voittamaan minut, miten surkea Koraanin kantaja minusta tuleekaan. Sen jälkeen hän urheasti syöksyi vihollisten joukkoon ja lopuksi hänestä tuli marttyyri.

Kaikkien näiden rohkeus kalpenee al-Baraa ibn Malikin edessä ja Allaah olkoon häneen tyytyväinen.

Kun taistelu kävi yhä kiivaammaksi ja kiivaammaksi, Khalid kääntyi al-Baraan puoleen ja sanoi: ”Valmistaudu, nuori ansaari mies.” Al-Baraa kääntyi miestensä puoleen ja sanoi: ”Oi ansaarit, älköön teistä kukaan kuvitelko palaavan takaisin Medinaan. Ei ole mitään Medinaa teille tämän päivän jälkeen. On vain Allaah ja sitten Paratiisi.”

Sen jälkeen hän ja ansaarit hyökkäsivät monijumalaisia vastaan, rikkoen heidän rivinsä ja lähettivät raivoisia iskuja heitä vasten kunnes he lopulta alkoivat vetäytyä. He hakivat turvaa puutarhasta, joka myöhemmin tuli tunnetuksi historiassa nimeltä Kuoleman Puutarha, koska moni heistä kuoli sinne tuona päivänä. Tätä puutarhaa ympäröi korkeat muurit. Musaylamah ja hänen tuhannet miehet astuivat sisään tuonne puutarhaan ja sulkivat portit perässään linnoittuakseen sinne. Täältä uudesta asemasta he antoivat nuoliensa sataa muslimien päälle.

Uljas Baraa jatkoi ja lähestyi joukkoaan, ”Asettakaan minut suojakilpeen. Nostakaa kilpi keihäiden eteen ja singotkaa minut puutarhaan, lähelle porttia. Joko minä kuolen marttyyrinä tai avaan teille portin.”

Hoikka ja hentelä al-Baraa istui pian kilven päällä. Jokin määrä keihäitä nostatti kilven ja hänet singottiin Kuoleman Puutarhaan Musaylamahin monien miesten joukkoon. Hän laskeutui heidän pariin kuin salama ja hän jatkoi taisteluaan heitä vastaan portin edessä. Moni heistä kaatui hänen miekkaansa ja hän itse sai monia haavoja ennen kuin sai portin avatuksi.

Muslimit ryntäsivät sisään Kuoleman Puutarhaan portista sekä muurien ylitse. Taistelu oli kiivasta lähitaistelua ja satoja miehiä kuoli. Lopulta muslimit tulivat Musaylaman luokse ja hänkin kuoli.

Al Baraa vietiin saattuessa Madinaan. Khalid ibn al-Walid vietti kuukauden pitäen hänestä huolta ja huoltaen hänen haavoja. Lopulta hänen tilansa parani. Al Baraan avulla muslimit olivat voittaneet Musaylaman.

Haavoistaan huolimatta, al Baraa jatkoi marttyyriyden tavoittelemista, jolta hän oli välttynyt Kuoleman Puutarhassa. Hän jatkoi taistelusta toiseen toivoen saavuttavansa tavoitteensa, jonka hän lopuksi saavutti Tustarissa, Persiassa.

Tustarissa persialaiset olivat piiritettyjä yhteen heidän uljaaseen linnakkeeseen. Kun piiritys oli kestänyt kauan ja sen seuraukset alkoi käydä tuskallisiksi he omaksuivat uuden taktiikan. He alkovat heitellä linnakkeen muureilta rauta koukkuja, jotka olivat kuumuudesta punaisia. Muslimit jäivät näihin koukkuihin kiinni ja heidät nostettiin ylös joko kuolleina tai kuoleman tuskissa.

Anas ibn Malik, al-Baraan veli, jäi kiinni yhteen näistä koukuista. Heti kun al-Baraa näki tämän, hän hyppäsi muuria vasten ja tarttui ketjuun joka kannatteli hänen veljeään ja alkoi irrottaa koukkua hänen vartalostaan. Hänen käsi alkoi palaa mutta hän ei laskenut irit kunnes hänen veli oli vapaa.

Baraa itse kuoli tässä taistelussa. Hän oli rukoillut Jumalaa, että tämä soisi hänelle marttyyriyden.
Allaah olkoon häneen ja hänen sukuunsa tyytyväinen. Aamin.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Elo 30, 2010 8:11 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea