Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Huthaifah bin Yaman (r.a)

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Huthaifah bin Yaman (r.a)
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Huthaifah bin Yaman (r.a) Vastaa lainaamalla viestiä

Huthaifah bin Yaman (r.a)

Huthaifah bin Yaman oli keskikokoinen ja vankkarakenteinen. Hänellä oli valkoiset hampaat, jotka joskus kimaltelivat kuin timantit. Hänellä oli erittäin hyvänäkö, jopa pimeässäkin hän näki nuolensa kohteen. Hän oli kokenut ja urhoollinen kenraali ja oli Profeetan (saw) uskottu ystävä. Hän pysyi öisin hereillä rukoillakseen, osasi Koraanin ulkoa ja oli myös Hadith-oppinut.

Hän oli Haseel bin Jabr Al 'Absi Al Yamanin (r.a) poika, joka tuli marttyyriksi Uhudin taistelunsa. Hän oli Ansarien liittolainen ja auttoi myös siirtolaisia.
Haseel bin Jabr kuului 'Abbasin heimoon, joka oli tunnettu rohkeudesta, mutta myös petollisuudesta, murhista ja ryöstelystä. Hän tappoi oman heimonsa jäsenen ja pakeni Medinaan, josta hän sai turvapaikan mieheltä, joka kuului Banu 'Abd Al Shahalin heimoon. Koska hän oli kotoisin Jemenistä ja Aus ja Khazrajan heimot olivat kotoisin Jemenistä, hänellä ei ollut ongelmaa löytää turvapaikkaa. Pian hän meni naimisiin nuoren naisen, Rubab bin Ka'bin kanssa, joka kuului Banu ’Abd Al Shahalin heimoon ja sai tämän kanssa pojan, jonka he nimesivät Huthaifahiksi. Koska Haseel bin Jabr oli Jemenistä, Medinan asukkaat kutsuivat poikaa Yamaniksi.

Kun Profeetta Muhammad (saw) ilmoitti olevansa Allaahin lähettiläs, Huthaifah ja hänen isänsä muuttivat Mekkaan ja hyväksyivät Islamin.
He olivat ensimmäiset ihmiset, jotka muuttivat Islamin vuoksi ja he myös pystyivät auttamaan ihmisiä muuttamaan Medinaan. Profeetta (saw) antoi heille oikeuden tulla kutsutuksi joko Ansareiksi tai Muhajiriksi. He halusivat tulla kutsutuksi Ansareiksi.

Huthaifah osallistui kaikkiin taisteluihin Profeetan (saw) kanssa paitsi Badrin taisteluun. Tällöinkin molemmat isä ja poika olivat menossa taisteluun, mutta Qureishin heimo piirittivät heidät ja he pääsivät vapaiksi sillä ehdolla, että eivät auttaisi Profeetta (saw) Badrin taistelussa.
Kun he saapuivat Profeetan (saw) luokse ja kertoivat mitä oli tapahtunut, Profeetta (saw) kehoitti heitä pitämään lupauksensa.

Huthaifah ja hänen isänsä katuivat etteivät voineet osallistua yhteen Islamin suuriimpaan taisteluun. Badrin taistelussa muslimeja oli vain 313 ja vihollisia 1000 täysin aseellistuttua sotilasta. Epäuskovia tuli surmattua ja Abu Jahl saavutti häpeällisen lopun. Epäuskovien taloissa surtiin paljon, mutta ei kestänyt kauaa kun he päättivät kostaa. Vuonna 3 Hijra, he hyökkäsivät Medinaan.

Muslimi armeija asettautuivat Uhudin vuoren juurelle puolustautumaan. Kun molemmat armeijat kohtasivat toisensa taistelukentällä, epäuskovat eivät kestäneet Mujaahideenien hyökkäystä ja jättivät taakseen kaikki varusteensa. Sotilaat alkoivat kerätä sotasaalista. Profeetta (saw) oli jättänyt 50 miestä vuorelle ja sanonut heille, etteivät jättäisi paikkaansa missään nimessä. Useimmat heistä luulivat, että käsky oli voimassa siihen saakka, kunnes taistelu olisi ohi ja jättivät paikkansa ja muiden kanssa rupesivat keräämään sotasaalista.

Khalid bin Waleed, joka ei vielä ollut muslimi, otti tämän tilaisuuden hyväksi ja johti hänen miehensä vuoren ympärille ja näin yllättivät muslimit. Muslimit menettivät 70 henkeä ja Profeetta (saw) loukkaantui.
Yaman bin Jabir ja Thabit bin Waqas, jotka olivat liian vanhoja taistelemaan, näkivät kun muslimi veljet tulivat marttyyreiksi, innostuivat taistelemaan. Thabit tuli marttyyriksi ja Yaman bin Jabir joutui muslimien piiritettäväksi, jotka eivät tunteneet häntä ja luulivat häntä viholliseksi. Kun Huthaifah huomasi mitä oli tapahtumassa, hän yritti estää heitä, mutta kukaan ei kuullut häntä. Mujaahideenit tulivat hyvin levottomiksi kun tajusivat mitä oli tapahtunut. Kun he saapuivat Medinaan, Profeetta (saw) halusi antaa verirahaa Huthaifahille. Vaikka Huthaifah oli erittäin surullinen hän antoi nämä rahat Mujahideeneille.
Profeetta (saw) lähti Medinasta 1000 sotilaan kanssa Uhudin vuorille. Jo ennen sinne saapumista, hän (saw) joutui kohtaamaan tekopyhän Abdullaah bin Ubbin petoksen, joka lähti hänen 300 miehen kanssa.

Suurin vaikeus, jota muslimit kohtasivat Medinassa oli tekopyhät ja juutalaiset. He juonittelivat koko ajan Profeettaa (saw) ja hänen kumppaneita vastaan. Profeetta (saw) päätti kertoa Huthaifah bin Yamanille keitä nämä tekopyhät olivat ja pyysi häntä pitämään heitä silmällä, estääkseen heidän juonitteluja Islamia ja muslimeja vastaan.

"Trenches" taistelussa epäuskovat piirittivät muslimit Medinassa. Se oli erittäin vaikeaa aikaa kaikille, ja myös viholliset olivat vaikeuksissa. Yhtäkkiä tuli erittäin kova hiekkamyrsky. Tuuli repi teltat ja kaatoi ruoat, sammuttivat valot ja hiekkaa oli joka puolella, ihmisten silmissä, nenissä ja kurkussa.
Tällä hetkellä Profeetta (saw) tarvitsi Hutaifah bin Yamanin taitoa ja kokemusta. Hän (saw) lähetti Huthaifahin ottamaan selvää vihollisten tilan. Huthaifah vaaransi henkensä ja lähti vihollisten joukkoon. Hän liikkui vihollisten joukossa pimeässä niin, ettei kukaan voisi tunnistaa häntä. Vähän ajan kuluttua, Abu Sufyan sanoi miehilleen, että olisi parasta lähteä ja että hän itse on lähdössä. Tämän sanottua hän nousi kamelinsa selkään ja lähti.

Palattuaan takaisin hän kertoi Profeetalle (saw) hyvät uutiset vihollisten vetäytymisestä. Profeetta (saw) oli erittäin iloinen ja alkoi ylistämään Allaahia.
Huthaifah pysyi jatkossakin yhteydessä vihollisten salaisuuksiin, sotilaallisiin taktiikkoihin ja suunnitelmiin. Umar Farooq (r.a) kysyi aina ennen kuin rukoili hautajaisrukouksen, että oliko Huthaifah läsnä. Jos hänelle vastattiin myönteisesti, hän johti rukouksen, mutta jos Huthaifah ei ollut läsnä, hän epäili kuolleen henkilön imaania ja ei johtanut rukousta.

Allaah olkoon Armollinen häntä kohtaan. Hän oli hyvin merkittävä ihminen, jolla oli loistavia taitoja.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Hel 05, 2010 11:09 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea