Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Anas Ibn Maalik

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Anas Ibn Maalik
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Anas Ibn Maalik Vastaa lainaamalla viestiä
Anas ibn Maalik al-Khazrajee Al-Ansaaree

Hänen koko nimensä oli Anas ibn Malik ibn An-Nadr ibn Damdam ibn Zayd [ibn Haraam ibn Jund ibn ‘Aamir ibn Ghanm ibn ‘Adee ibn An-Najjaar ibn Tha’labah ibn ‘Amr ibn Al-Khazraj ibn Haarithah] Al-Ansari Al-Khazraji An-Najjaari [Al-Basree]. Hänen kunya oli Abu Hamzah, ja hänet nimettiin setänsä Anas ibn An-Nadrin mukaan.

Häntä ei tule sekoittaa Malik ibn Anasiin.

Hänen äitinsä oli Umm Sulaym bin Milhaan Al-Ansaariyah ja isä oli Malik ibn Nadr ja hän vasta 9 -10 vuotias kun Profeetta (saws) saapui Medinaan. Anasin isän kuoltua Umm Sulaym meni naimisiin Abu Talhah bin Thabitin kanssa ja hän sai velipuolen, jonka nimi oli Abdullaah ibn Abu Talha.

On kerrottu, että Anas sanoi: ”Kun Profeetta (saws) tuli Medinaan, olin 10 vuotta vanha ja kun hän kuoli, olin 20-vuotias”.

Hän oli yksi nuorimmista Profeetan seuralaisista ja hän on kertonut 168 hadithia, jotka löytyvät Bukharin ja Muslimin hadith-kokoelmista.

Muhammad ibn ‘Abdullaah al-Ansaari sanoi, että hänen isänsä kertoi Anas ibn Malikin orjalta, joka oli kysynyt Anasilta: “Todistitko [ts.olitko mukana] Badrin taistelun? Anas vastasi ”Sinulla ei ole äitiä, kuinka olisin voinut jäädä paitsi Badrista?” [Tämä todennäköisesti niin, että äideillä oli tapana kertoa tarinoita lapsilleen] Muhammad ibn ‘Abdullaah sanoi: “Anas ibn Maalik lähti Profeetan (saws) mukana Badrin taisteluun ja hän oli siellä nuori poika (ghulam), joka palveli Profeettaa (saws).

Ishaaq ibn Zaid sanoi: ”Näinn Anas ibn Maalikin Mekassa ja hänelle oli arpi kaulassa, jonka Al-Hajjaaj oli hänelle tehnyt kun tämä halusi nöyrryttää Anasia.

Anasin kuolemasta on erimielisyyksiä, hänen ikäänsä koskien. Yksi näistä kertomuksista on kun Khaleefah sanoi: ” Anas ibn Maalik kuoli v. 93 AH (after Hijrah) ja hän oli 103 vuotta vanha”. Kun taas toistaalta hänen sanotaan eläneen 120-vuotiaaksi. Hän kuoli Al-Attaffissa, Basrassa, joka sijaitsee nykypäivän Irakissa.

Abu ’Umar sanoi: ”Kerrottiin, että hän oli viimeinen Profeetan (saws) seuralainen, joka kuoli Basrassa, enkä tiedä ketään, joka olisi nähnyt Profeetan (saws) joka kuoli hänen jälkeensä kuin Abu At-Tufayl ‘Aamir ibn Waa’ilah:n”.

Kerrottiin, että Anas Ibn Maalikillä oli noin 100 jälkeläistä pojistaan ja pojanpojistaan ennen kuin hän kuoli. Tämä siksi, koska Profeetta (saws) oli tehnyt hänelle dua’a, että Allaah antaisi hänelle omaisuutta ja paljon lapsia sekä lisäisi hänen Baraka (siunauksia). Anas sanoi: ”Olen ansaareista, se jolla on eniten omaisuutta ja lapsia”. Kerrotaan, että hänellä oli 80 lasta, joista 78 oli poikia ja 2 tyttöä, joiden nimet olivat Hafsah ja Umm ’Amr.

Anas ibn Maalikin täti, Umm Haraam oli ensimmäinen nainen joka kuoli marttyyrinä Jihadissa Kyproksella.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Jou 13, 2009 8:27 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea