Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
'Ukashah bin Muhsin

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
'Ukashah bin Muhsin
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä 'Ukashah bin Muhsin Vastaa lainaamalla viestiä
’Ukashah bin Mohsin (r.a)

Hän on yksi 70 000:sta jotka tulevat pääsemään paratiisiin ilman, että joutuisi Tuomiopäivänä vastuuseen tai tilille teoistaan. Hän oli suuri mujaahid ja Profeetan (sallallahu aleyhi wa salam) seuralainen, joka osallistui Badrin taisteluun. Kun hänen miekkansa hajosi taistellessa vihollista vastaan, Profeetta (sallallahu aleyhi wa salam) antoi hänelle taatelipuun oksan. Hän jatkoi taisteluaan tällä oksalla ja hetken päästä se muuttui oikeaksi miekaksi. Tämä miekka pysyi hänellä aina niin kauan kun hän eli.

Hänen siskonsa, Umm Qais bint Mohsin kertoi veljestään näin:
Veljeni oli hyvin komea, ja oli muita korkeampiarvoinen tiedossaan ja oppimisessa. Hän oli myös suuri johtaja ja hallitsija. Kun Profeetta Muhammad (sallallahu aleyhi wa salam) kuoli, ’Ukashah bin Mohsin oli 24 vuotias. Hän oli sotinut Badr:in ja Uhud:in sodissa.

Hän oli Mohsin bin Harsan poika Banu Asad - klaanista. Hän vietti koko elämänsä taisteluissa ja jätti unohtumattomia tarinoita historiaan taisteluistaan. Profeetta (sallallahu aleyhi wa salam) nimitti Ukashahin johtamaan muslimi armeijaa, johon kuului 40 mujaahidia hyökkäämään Ghamariin (paikka, joka oli heidän matkanvarrella Al.Madinasta Najadiin). Ensimmäisen tehtävänsä, jonka Profeetta Muhammad (sallallahu aleyhi wa salam) oli hänelle antanut, hän suoritti erinomaisesti ja sai sotasaaliiksi 200 kamelia ja joitain vuohia, jotka he toivat mukanaan Madinaan.

6. hijran jälkeinen vuosi: Kun 1400 seuralaista lähti Profeetan (sallallahu aleyhi wa salam) mukana tekemään Umran, heidät pysäytettiin Hudaibiyahs:sa. Lopulta se saivat sovittua sopimuksen Quraishilaisten kanssa. Tästä sopimuksesta on mainittu myös Koraanissa Surah Al-Fath:

”Indeed Allah was pleased with the believers when they gave the Bai’ah(pledge) to you (O Muhammad (saws)) under the tree: He knew what was in their hearts, and He sent down As-Sakiinah (calmness and tranquility) upon them, and He rewarded them with a near victory” (48:18)

Ukashah oli yksi näistä ”Companions of the tree” .

Hän oli kauneuden esikuva, sisäisen ja ulkoisen kauneuden. Hän vietti koko elämänsä Jihadissa.

Abu Bakrin (ra) khalifaatin aikana kun Taleehah bin Khawaled väitti olevansa profeetta, muslimi armeija lähti taistelemaan hänen armeijaa vastaan. Ukashah lähetettiin etukäteen tarkistamaan tietä Thabitin kanssa. Matkalla he kohtasivat Taleehahin ja Salamahin, joiden kanssa pitkään taisteltuaan Ukashahista ja Thabitista tulivat marttyyreita.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Jou 13, 2009 7:24 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea