Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Abdur -Rahman bin 'Auf

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Abdur -Rahman bin 'Auf
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Abdur -Rahman bin 'Auf Vastaa lainaamalla viestiä
Abdur -Rahman bin 'Auf

Hän oli pitkä ja hänellä oli punertavat posket, kihara tukka ja vahva fysiikka. Hän oli erittäin rehellinen ja vilpitön, kokenut liikemies ja hyvin viisas ja oppinut uskonasioissa. Hän oli itsekunnioituksen esikuva ja yksi kymmenestä Kumppaneista, joille oli luvattu Paratiisi.

Hän hyväksyi Islamin kolmekymmentä vuotiaana, Abu Bakrin kutsumana. Hänen nimensä ennen Islamia oli 'Abd Amr, mutta hänen käännyttyä Profeetta (saw) nimesi hänet 'Abdur-Rahmaniksi. Hän oli luonteeltaan hyvin älykäs ja hienostunut, siksi hän oli lopettanut juomisen jo ennen Islamiin tuloa. Hän oli onnekas kun Profeetta (saw) nimesi hänet Päälliköksi Doamatul-Jandalin sotaretkelle, ja hänen (saw) siunatuilla käsillään laittoi johtajan turbaanin hänen päähänsä. Hän sai myös kunnian tehdä kaksi hijraa Islamin hyväksi, kerran Etiopiaan ja sitten Medinaan.

Kun 'Abdur-Rahman bin 'Auf muutti Medinaan, hän oli tyhjä kätinen, ilman rahaa ja omaisuutta. Sa'd bin Rabee' Ansari toivotti hänet tervetulleeksi ja sanoi hänelle, "Olen rikkain mies Medinassa. Minulla on kaksi puutarhaa ja kaksi vaimoa. Voit valita kumman tahansa puutarhoistani itsellesi, niin siirrän sen sinun nimellesi. Eroan yhdestä vaimoistani, ja kun hänen odotusaika on ohi, voit naida hänet. Olet veljeni uskonnossa, on minun uskonnollinen ja sosiaalinen vastuu pitää huolta tarpeistasi".

Abdur-Rahmanin ylpeys ja itsekunnioitus ei sallinnut häntä hyväksymään tätä tarjousta. Hän vastasi, "Allaah siunatkoon sinua vielä suuremmalla omaisuudella, perheellä ja lapsilla. Näytä minulle vain tie torille. Ansaitsen elantoni itse, enkä tahdo rasittaa ketään".
Hän aloitti oman liiketoimintansa ja tuli siunatuksi omaisuudella ja varallisuudella ja meni naimisiin Ansari naisen kanssa. Hän aloitti myös maanviljelyn. Allaah oli suonut hänelle paljon varakkuutta ja hän myös käytti avokätisesti hyväntekeväisyyteen Allaahin vuoksi.

Kerran kun hänen seitsemänsataa jyvällä lastattua kamelia saapui Medinaan. koko kaupunki tärisi. Uskovien Äiti 'Aishah kysyi mistä tämä johtui, hänelle ilmoitettiin, että 'Abdur-Rahmanin seitsemänsataa kamelia kauppatavaroineen saapuu kaupunkiin. Kuultuaan hänen nimensä, 'Aishah kertoi Profeetan (saw) sanoneen, että 'Abdur-Rahman tulee astumaan Paratiisiin vaivattomasti. Kun 'Abdur-Rahman kuuli asiasta, hän oli riemuissaan ja lahjoitti kalliit kamelinsa ja kauppatavarat Muslimi Ummahin hyväksi. Omaisuutensa iloitsemisen sijasta, hän oli usein huolestunut ja peloissaan, että Allaah palkitsee hänet tässä elämässä, eikä hänelle jäisi mitään tuonpuoleisessa elämässä.

Vaikka hänellä kului paljon aikaa liiketoiminnassa ja maanviljelyssä, 'Abdur-Rahman bin 'Auf osallistui jihadiin ja surmasi urhokkaasti Islamin vihollisen 'Umair bin 'Uthmanin, katkaisemalla hänen päänsä poikki.

Hän kertoo kuinka Badrin taistelussa kaksi nuorta veljestä, Ma'ath ja Ma'ooth tulivat hänen luokseen ja kysyivät, että missä Abu Jahl on. Kun 'Abdur-Rahman kysyi syytä, he vastasivat että he ovat kuulleet Abu Jahlin tavasta loukata Profeettaa (saw) ja että he aikovat lähettää tämän helvettiin tai kuolla yrittäen. Samaan aikaan Abu Jahl lähestyi heitä, joten 'Abdur-Rahman osoitti häntä pojille ja sannoi että heidän saaliinsa lähestyy. He hyökkäsivät Abu Jahlin kimppuun ja hoitelivat hänet niin tuhoisalla iskulla, että hän putosi hevosensa selästä.

Vuonna 6 Hijra, Muslimi armeija lähetettiin ottamaan Doamatul Jandal haltuun Islamilaiseksi valtioksi. Banu kalbin heimolaiset, jotka olivat Islamin vihollisia, asuivat siellä. Profeetta (saw) osoitti 'Abdur-Rahmanin johtamaan armeijaa ja neuvoi häntä ensin kutsumaan heimo Islamiin, ja jos he eivät hyväksy, niin Muslimi armeijan täytyy taistella heitä vastaan. 'Abdur-Rahman noudatti Profeetan (saw) neuvoja ja vietti kolme päivää saarnatessaan ihmisille hyvin hienotunteisesti ja järkevällä tavalla. Heimopäällikkö, Asbagh bin 'Amr kulbi, joka syvästi rakasti kristinuskoa, oli hyvin vaikuttunut ja hyväksyi Islamin, jonka jälkeen suurin osa hänen kansasta kääntyi myös Islamiin. He, jotka eivät hyväksyneet saivat vapautensa sillä ehdolla, että maksaisivat jizyahin. Heimopäällikkö naitti tyttärensä 'Abdur-Rahmanille.

'Abdur-Rahman käytti hyvin paljon omaisuutta Islamin levittämiseen. Tämä todella auttoi mujaahideja. Kerran hän osti heille viisisataa taisteluun koulutettua hevosta ja toisella kertaa tuhatviisisataa täysrotuista arabiratsua.

Juuri ennen hänen kuolemaansa, hän vapautti kaikki orjansa ja kirjoitti testamenttiinsa, että Badrin taistelussa selvinneet saisivat jokainen neljäsataa dinaaria. Hän myös kirjoitti, että Uskovien Äideille tulisi antaa suuri osa hänen omaisuuttaan ja tavaroitaan.
Tabukin taisteluun oli suuri tarve saada mujaahideja taistelemaan suurta roomalaisarmeijaa vastaan. Heiltä puuttui rahaa ja tarvikkeita. Matka oli hyvin hankala, koska heillä oli niin vähän tarvikkeita. Heiltä puuttui myös hevosia ja kameleita, jonka vuoksi monia halukkaita ei voitu ottaa mukaan armeijaan. Tabukin Sotaa kutsuttiin myös 'Jaeesh-Usarah', eli rahaton armeija.Profeetta (saw) kehoitti ihmisiä kuluttamaan, jotta armeija saataisiin varustettua. 'Abdur-Rahman bin 'Auf toi hopealla täytettyjä säkkejä. 'Abdur-Rahman oli mukana tässä armeijassa, ja kun he pysähtyivät rukoilemaan, Profeetan (saw) poissa ollessa, hän johti rukouksia. Kun Profeetta (saw) liittyi heihin kesken rukousta, hän rukoili 'Abdur-Rahmanin takana.

Kun Profeetta (saw) menehtyi ja nousi ongelma siitä, että kenestä tulisi kalifaatti. 'Abdur-Rahman oli mukana löytämässä ratkaisua. Ja kun Abu Bakr oli kuolinvuoteellaan, hän neuvotteli ensin 'Abdur-Rahmanin kanssa ennen kuin ehdotti Umaria. Hän muistutti Umaria ennen hänen kuolemaansa nimeämään ehdokkaita. Umar antoi kuusi nimeä ja yksi heistä oli 'Abdur-Rahman. Hän käski heidän valita jonkun ehdokkaista kolmessa päivässä. Muut viisi olivat 'Uthman, Ali, Sa'd, Zubair ja Talhah.

Kaksi päivää Umarin kuoltua, 'Abdur-Rahman ehdotti, että ehdokkaiden määrä laskettaisiin kolmeen. Joten hän, Talhah ja Zubair vetäytyivät pois ehdokkaiden joukosta. 'Abdur-Rahman äänesti 'Uthmania ja oli ensimmäinen, joka vannoi uskollisuuden valan hänen kämmenelleen.
Hän auttoi ja suojeli Uskovien Äitejä ja pyhiinvaelluksen aikana piti hyvin huolta heidän tarpeistaan.

Hän menehtyi 'Uthmanin kalifaatin aikana ja hänet haudattiin Jannatul-Baqahiin, Medinaan.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Mar 20, 2009 6:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea