Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Dharar bin Azwar Asadi

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Dharar bin Azwar Asadi
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Dharar bin Azwar Asadi Vastaa lainaamalla viestiä
Dharar bin Azwar Asadi


Dharar bin Azwar oli rikas, hyvännäköinen ja rohkea mies. Hän oli hyvä ratsastamaan ja erilaisten aseiden ekspertti. Roomalaiset pelkäsivät häntä niin paljon, että kutsuivat häntä jinniksi. Dharar bin Azwar oli kuuluisa myös runoistaan, jotka olivat sota-aiheisia.

Kun Dharar bin Azwarista tuli muslimi hän saapui profeetta Muhammedin (saws) luokse ja lahjoitti 1 000 kamelia ja näiden paimenet muslimiumman hyödyksi.

Myös hänen siskonsa, Khawlah tuli muslimiksi. Dhararin lisäksi myös Khawlah osallistui jihadiin taistellen miekalla. Roomalaiset pelkäsivät myös häntä paljon. Monet muslimisoturit luulivat häntä Khalid bin Waleediksi taistellessa koska hän taisteli niin hyvin. He luulivat Khalid bin Waleedin taistelevan naamioituneena, kun hän oikeasti olikin Khawlah.

Profeetta Muhammedin (saws) kuoleman jälkeen Dharar johti muslimi armeijaa Taleehah bin Khaweledia vastaan, joka väitti itse olevansa profeetta. Myöhemmin muslimien vihollisia oli kuitenkin paljon enemmän ja muslimiarmeijaa alkoi johtaa Khalid bin Waleed. Sodan aikana Taleehah antoi joukkojensa taistella kun itse istui teltassa odottamassa enkeliä, jonka olisi määrä ilmestyä hänelle. Myöhemmin hänen joukkonsa tajusi Taleehan pettäneen heidät ja he jättivät hänet. Taleehah pakeni Syyriaan ja myöhemmin kääntyi muslimiksi.

Kun Abu Bakrin hallinnon aikana muslimit olivat valmistautumassa sotaan roomalaisia vastaan, myös Dharar bin Azwar aloitti valmistelunsa tätä sotaa varten. Hänen siskonsa Khawlah pyysi veljeään pyytämään Abu Bakrilta lupaa tulla myös taistelemaan, johon hän sai luvan. Tämän sodan aikana Dharar jäi sota vangiksi, mutta saatiin vapautettua siskonsa Khawlahin ansiosta. Myöhemmin myös Khawlah ja muita musliminaisia jäi vangeiksi. Vankeudessa he yhdessä hyökkäsivät roomalaisten kimppuun telttojen tolppien avulla, joilla he murskasivat vihollisia. Heidät saatiin myös vapautettua myöhemmin muslimiarmeijan avustuksella.

Myöhemmin sodan jatkuessa Dharar bin Azwar Asadista tuli marttyyri.

Khawlah bint Al-Azwar Al-Asadi kuoli 35 A.H. (after hijrah, eli hijran jälkeen)_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Mar 18, 2009 7:15 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Seuralaiset & siirah Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea