Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Hijrah

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hijrah & opiskelu ulkomailla Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Hijrah
Kirjoittaja Viesti
ummuyonasLiittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 1

Lähetä Hijrah Vastaa lainaamalla viestiä
As-salaam aleikum..Kuinka moni perhe on lahiaikona tekemassa hijran??
Tai on edes suunnitellut tehda sen jossain vaiheessa seuraavan kymmenen vuoden aikana??InshaAllah meillahan kaikilla pitaisi olla aikomus tehda hijrah jossain vaiheessa mutta kuinka monella se on mielessa ihan oikeasti?? Allaahu aalam.
Haluaisin muutenkin heratella keskustelua aiheesta ja jotka lukevat tata viestia jossain muualla kuin Suomessa pistakaapas viestia tulemaan missa pain olette ja miksi olette sinne paatyneet..InshaAllah
Jazakallaahu ghairan
As-salaam aleikum
Sun Lok 05, 2008 6:51 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalaamu alaykum.
Jo muutaman vuoden olen tiennyt hijraan liittyvistä fiqh kysymyksistä ja olen tosiaankin päätynyt siihen, että jonnekkin voisi muuttaa. Tähän aiheeseen liittyy tietysti useanlaisia visaisia kysymyksiä.


Miksi?
Oletan että asiaan liittyvät islamilaiset asiat ovat lukijalla jo hallussa, joten en toista niitä tässä. Niiden pohjalta tätä "miksi" keskustelua ei tarvitse edes käydä. Teoreettiselta pohjalta asia on harvinaisen selvä. Sen sijaan otan esille islamin harjoittamiseen liittyvän seikan. Monissa muslimimaissa Islamin harjoittaminen on vaikeampaa kuin Suomessa. Miksi siis muuttaa minnekään. Täällähän on ihan "hyvä" olla. Niin paitsi että hidasta kuolemaahan tämä tarkoittaa uskolle, mutta ainakaan salaah ja duaa ei ole rikos. Kai tässä voi yrittää sinnitellä. Epäilemättä joissain ääripaikoissa ihmisten olisi parempi muuttaa Suomeen kuin jäädä sinne.

Minne?
Suomi tiettävästi ei ole daarulislaam, mutta eipä liiemmin ole Algeria, Marokko, Syyria, Kuwait tai edes Saudi Arabia. Sitäpaitsi saudeihin muuttaminen on lähes mahdotonta paikallisten lakien vuoksi. Käsittääkseni on olemassa alueita, joissa Islamia harjoitetaan, joten luonnollisesti listalta pitää pudottaa 90% mahdollisista paikoista. Jäljelle tuskin jää kokonaisia maita, vaan pikemminkin tiettyjen maiden tietttyjä osia, joissa usko on vielä toistaiseksi vahva ja sharian noudattaminen arkea. Ne täytyykin sitten itse etsiä.

Mikä on tavoitteena?
Riittääkö paikka jossa noudatetaan shariaa, mutta melkein jokainen vastaantulija on faasiq? Etsitäänkö kenties paikkaa, jossa ei altistu yhtä suurelle fitnalle kuin täällä? Rauhan tyyssijaa tuskin löytyy, joten joku fitnan sieto on hyvä omata.

Talous?
Melko varmasti elintasossa joutuu tekemään kompromisseja uskon vuoksi, mutta sen ei pitäisi muslimia haitata. Jos se haittaa, niin silloin onkin hyvä kysyä, että millä aikomuksella sitä hijraa oikein ollaankaan tekemässä. Dubaissa ja Suomessa varmaan on talous kunnossa, kunhan on koulutusta, mutta kaikki muu onkin sitten toisin. Joskus aikaisemmin harkitsin Dubaita. Sitten luin national geographicsin artikkelin tuon paikan rakentamisesta, mentaliteetista ja muista asioista. Nykyäänhän aiheesta on jo telkkariohjelmiakin, joten tuota paikkaa on aika turha enää edes mainita. Oletan ihmisten tietävän syyt perehdyttyään paikkaan.

Työllisyystilanne ja toimeentulo saattaa olla hyvin haasteellista monissa muslimimaissa, joten mitään helppoa reissua on turha odottaa. Myös kussakin maassa on omat kufrit ja shirkit, siinä missä suomessakin. Täydellisyyttä on turha alkaa etsimään. On tyydyttävä johonkin, joka olisi kokonaisuutena Suomea parempi. Voi olla, että jotkut asiat hoituvat huonommin ja toiset paremmin. Ehkäpä moskeijoita on joka nurkalla, mutta siellä ei saa käydä aamuisin rukoilemassa tai jotain muuta kummallista. Ehkäpä lapset kasvavat islamilaisten ajanvietteiden parissa ja saavat islamilaisia vaikutteita ympäristöstään (enemmän kuin Suomessa siis). Samalla kuitenkin he altistuvat väkisinkin kufrille, bidaalle, shirkille ja vaikka mille. Melkoista tasapainoilua taitaa olla paikkojen vertailu. Siinä missä suomessa kansa käy bilettämässä ja ryyppäämässä, harrastetaan "islaminmaissa" ennustusta ja hautojen palvontaa.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Sun Lok 12, 2008 6:17 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hijrah & opiskelu ulkomailla Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea