Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Ramadan Soturit

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Ramadan Soturit
Kirjoittaja Viesti
Umm-Ya3quubLiittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 116
Paikkakunta: helsinki

Lähetä Ramadan Soturit Vastaa lainaamalla viestiä
Ramadan Soturit

Sahl ibn Sa’d olkoon Allaah häneen tyytyväinen, kertoo että an-nabi (saws) sanoi:

”Jannassa on portti, jota kutsutaan ar-rayyaaniksi, Portti josta as-saa’imoon(paastoajat) menevät sisään, eikä kukaan muu mene siitä kuin he. Tullaan kuuluttamaan ”missä ovat as-saa’imoon?” ja as-saa’imoon nousevat. Kukaan muu kuin he eivät tule astumaan ar-rayyaan portista.

Oletteko koskaan kuulleet viikonloppu sotureista? He ovat työntekijöitä jotka istuvat toimistoissaan ja rentoutuvat kuluttaen kahvia ja donitsia läpi viikon. Sitten viikonloppuna, he riisuvat työvaatteensa paljastaen reebokit alta ja viettävät koko viikonlopun pelaten koripalloa, kiipeillen ja riippulentäen. Mitä tapahtuu? He murtavat luunsa ja venyttävät tusina lihasta ja ovat sairaalahoidossa maanantaina.

Tämä on suhteessa fyysiseen ruumiiseen. Mutta on ihmisiä joita tulisi tunnistaa ramadan sotureiksi. He ovat niitä jotka eivät ole paastonneet koko vuonna ja sitten järkyttävät ruumistaan kokonaisella kuukaudella. Tai eivät ole rukoilleet moskeijassa tai eivät ole heränneet rukoilemaan yöllä koko vuonna. Mitä heille tapahtuu? Niin kuin eräs muslimilääkäri sanoi: ”Normaaleina päivinä meillä on 5-7 potilasta päivässä. Ramadanin ensimmäisenä päivänä potilaiden määrä ylittää 50!”

Ramadan soturit ovat harvinaisia meidän islamilaisen historian aikana. Annamme esimerkin, muistelkaamme kaikki missä olimme safarin alkaessa? tämän vuoden touko-kesäkuussa? me olimme todennäköisesti rukoilemassa töitä loppumaan, tai lopettelemassa kokeet tai selailemassa esitteitä lomakohteista.
Mielenkiintoista, jos istuisimme taa’bin vieressä tuhat vuotta sitten yksinkertaisessa moskeijassa, olisimme kuulleet hänen nostavan kätensä ja pyytävän Allahia suomaan hänelle siunausta olla läsnä vieraan tullessa, vieraan jota kutsutaan Ramadaniksi.
On erilaisia tapoja miten voimme lämmitellä ramadania varten. Yksi näistä on pyyntörukouksien(dua) lausuminen usein.
Allaah ta’aal sanoo Koraanissa … jae ennenkuin se puhuu ramadanista ja jae sen jälkeen kun se puhuu ramadanista ja keskellä voimme lukea:

Kun palvelijana sinulta kysyvät jotakin Minusta, olen totisesti lähellä; Minä kuulen anovaisen rukouksen, kun hän huutaa Minua avukseen. Niin kuulkoot hekin Minun kutsuni ja luottakoot Minuun, jotta he seuraisivat oikeata Johdatusta - Surah Al Baqarah 2/186

Kaikki hyvä maan päälla on Allahilta, ja yksi erinomaisimmista siunauksista on ramadan. Joten pyytäkäämme Allahia auttamaan meitä löytämään Hänen siunauksensa tulevina päivinä.

Muslimiyhteisön aiemmilla sukupolvilla oli tapana tehdä duaa puoli vuotta ramadanin jälkeen että Allaah hyväksyisi heidän tekonsa ramadanin aikana ja sitten puoli vuotta ennen ramadania että Allah soisi heille siunauksen olla elossa tulevana ramadanina.

Puhtaus: koska tahansa vieras tulee, valmistaudumme ennalta hänen tuloonsa imuroimalla matot, pölyttämällä hyllyt ja putsaamalla altaat. Meidän tulisi tehdä näin vieraallemme jota Ramadaniksi kutsutaan. Mutta putsaaminen ei saisi jäädä vain fyysiseen ympäristöön vaan meidän tulisi myös sisällyttää siihen syntiemme putsaaminen.
Kuunnelkaa An-nabiin(saws) puhuvan niistä ihmisistä jotka eivät halua puhdistautua ramadania varten.
”kuka tahansa ei pitäydy puhumasta valheita ja käyttäytymästä valheellisesti, Allaah ei tarvitse hänen paastoaan ruuasta ja juomasta”(bukhari)

Paastoaminen Sha’baan kuussa(tama kuukausi,eli ramadania edeltävä kuukausi)Viikonloppu sotureiden pahin moka on se, etteivät he lämmitelleet ennen harjoituksiaan, mikä aiheutti heidän vammansa. Samalla tavalla, paastotessaan jotkut ihmiset tekevät sen vain kerran vuodessa, tehden vedestä ja ruuasta paastoaminen vieraaksi heidän keholleen.
Tästä näemme seuraavan sunnan: “Um al-Mu’mineen Aisha olkoon Allaah häneen tyytyväinen huomasi: ”Allaahin lähettiläs (saws) ei koskaan paastonnut kokonaista kuukautta, muulloin kuin ramadanina enkä ole nähnyt hänen paastoavan niin paljon kuin hän paastosi sha’baanina”

Runoilija on sanonut:
    Oi sinä joka et ole synteihisi tyytyväinen rajabina
    niinkin paljo että jatkoit tottelemattomuutta sha’baanina
    paaston kuukausi on nyt saapunut
    joten älä tee siitäkin tottelemattomuuden kuukautta

Osa II

Kun katsomme tämän maan juhlia, tämän maan ”pyhiä päiviä”, näemme että he laittavat kaiken aikansa ja tarmonsa ja henkensä valmisteluihin. Jos lokakuussa kävelette kaduilla, näette vihreää ja punaista, karkkeja ja muuta, heidän valmistautuessa Profeetta Eesan aleihi salaamin väärin väitettyyn syntymäpäivään. He valmistautuvat tähän valheeseen 2 kuukautta aiemmin.
Yksi tapa valmistautua ramadaniin on kouluttaa itseämme Ramadanin lainsäädäntöön. Alhamdulillaah, tänäkin vuonna moni yhteisöstämme viettää ensimmäistä ramadaniaan. Allaahu Akbar! Allaah hyväksyköön sen heiltä ja sallikoon heidän ja meidän jakaa Ramadanin siunaukset monena tulevana vuonnakin. Katsotaan lyhyesti mitä paastoaminen on:
Paasto Ramadanina ei ole vapaaehtoista – se on pakko. Todiste tälle löytyy Koraanista ja Sunnah’sta. Allaah sanoo(merkityksen käännös)

Teidän, jotka uskotte, tulee paastota, samoin kuin piti paastota niidenkin, jotka ennen teitä elivät, jotta karttaisitte pahaa. [al-Baqarah 2:183][/i]

Ja Profeetta saws sanoi:
“[Islam on rakennettu viidelle (pilarille”)] joiden joukossa hän mainitsi paastoamisen ramadanina
Arabiankielinen sana paastolle on sawm. Arabiassa se tarkoittaa kirjaimellisesti pitäytyä jostain. Ja islamilaisessa laissa se on pitäytyä niistä asioista mitkä rikkovat paastoa, alkaen aamunkoitosta(fajr rukous) loppuen auringonlaskuun (maghrib rukous) kun on ensin tehnyt aikomuksen tehdä niin.
Asiat mitkä rikkovat henkilön paastoa ovat ne asiat joista henkilön tulee pitäytyä auringonnoususta auringonlaskuun seuraavasti:

(a)Syöminen ja Juominen
(b)Sukupuolinen kanssakäyminen puolisoonsa

Nämä pätevät jos 3 ehtoa on täytetty
(1)Että ihminen ei ole tietämätön siitä että tämä asia rikkoo hänen paaston
(2)Että hän on tietoinen että hän tekee jotain mikä rikkoo hänen paastonsa (tarkoittaen ettei hän tehnyt sitä unohduksessa)
(3)Että hän tekee näin omasta vapaasta tahdostaan eikä kukaan pakota häntä rikkomaan paastoaan.

Yhteenveto, ramadanin kuukauden lähestyessä meidän tulisi valmistautua tähän erikoiseen vieraaseen valmistelemalla Ramadan ohjelma. *operaatio: Arvokas aika* kodeissamme ja moskeijoissamme. Tämän ohjelman tulisi inshaa Allaah sisältää:

1. Lukittu aika päivästä jolloin säännöllisesti luemme koraania, opetellen sen merkitystä ja opettelen uusia suuria ulkoa.

2. Jotain hyödyllistä ajalle ennen tarawiih rukouksia ja ajalle tarawiih rukousten jälkeen. ja miten lisäämme palvontaamme kymmenenä viimeisenä yönä eli mitä ylimääräistä teemme.

3. Meidän tulisi varmistaa että on päiviä tässä kuussa jolloin ruokimme ihmisiä. Tuokaa taateleita tai maito moskeijaan maghribiksi. Kutsukaa ihmisiä illalliselle perheenne kanssa. Järjestäkää illallinen moskeijalla ja kutsukaa ihmisiä joita ei normaalisti kutsuta koska he ovat uusia. Pitäkää huolta yhteisönne uusista muslimeista ja Allaahin tähden tehkää heidän ramadanista erikoinen.

4. Tehdä aikomus että tuplaamme tai triplaamme almujen määrää mitä annamme, palvontaa mitä normaalisti teemme, dhikr mitä teemme ja teot jotka auttavat meitä ja puhdistavat meidän sielua jne.
ja lopuksi, heille joilla on varaa, suunnitella umraa Ka’baan Ramadanina!

Sen jälkeen kun hän palasi jäähyväishajjilta, Allaahin Lähettiläs – saws- näki ansaari naisia jotka eivät olleet tehneet hajjia. Hän kysyi heilta,
”mikä esti sinua liittymästä hajjiin?” hän sanoi [i]”Meillä oli kameli jota käytimme ratsastamiseen jolla abu Fulan ja hänen poikansa menivät, ja toista me käytimme maatalouteen.” Joten Allaahin Lähettiläs sanoi,
”totisesti Umrah ramadanina on sama(palkkioltaan)kuin hajjin suorittaminen minun kanssani!” Bukhari ja Muslim(eli agreed upon).

--------------------------------------------


suom.huom.
Teksti on käännös Muhammad as-shareefin puheen eng.tekstiversiosta muutama vuosi sitten.

*Taabi'i=Profeetan saws seuralaisen seuralainen(eli seuralaisen todistanut henkilö)

Hajj=Pyhiinvaellus Mekkaan, Umrah =Pienempi pyhiinvaellus ramadan kuussa


_________________
"Yaa Muqallib Al Quloob Thabit Quloobana 3laa Deenak"
Per Syy 08, 2006 9:21 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea