Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Suurah al-kawtar

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Suurah al-kawtar
Kirjoittaja Viesti
latifah85Liittynyt: 15 Hei 2005
Viestejä: 48
Paikkakunta: Espoo

Lähetä Suurah al-kawtar Vastaa lainaamalla viestiä
Salam aleykum!

Oliskos jollain laittaa tänne al-kawtarin tafsiria? Jazakallaah..

Was salaam, Latifah

_________________
Wa aleykum as-salam wa rahmatullaahi wa barakaatuh!

-Latifah-
Tor Hei 27, 2006 8:02 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
108 Suuratul Kauthar

Tafseer Ibn Kathir

Suom. Khadija

Aloitan JUMALAN, laupiaan Armahtajan, nimeen.
1. Me olemme totisesti jakanut sinulle runsaasti hyvää.

(1) Ahmad bin Hanbal ilmoitti, että kerran Profeetta oli väsynyt. Hetken päästä hän nosti päätänsä ja hymyili. Joko vastauksena jonkun kysymykseen tai yksikseen, hän sanoi, ”suura on ilmoitettu minulle.” Sitten lausuttuaan tämän suuran hän kysyi, ”Tiedättekö mikä on Kauthar?” Seuralaiset sanoivat, ”Allaah ja Hänen lähettiläänsä tietävät parhaiten.” Hän sanoi, ”Se on joki Paratiisissa, missä on monia siunauksia. Allaah on suonut sen minulle ja sen ympärille kokoontuvat minun kansani Tuomion Päivänä. Sitä täydentää niin monta kuppia kuin taivaalla on tähtiä. Jotkut ihmiset työnnetään pois sen luota. Minä tulen sanomaan, ”Oi Herrani! He ovat myös minun seuraajiani.” Silloin sanotaan, ”Sinä et tiedä mitä tapahtui sinun jälkeesi.”

Toinen Musnad Hadith ilmoittaa, että Profeetta lausuttuaan tämän suuran sanoi, ”Minulle on suotu joki Paratiisissa mikä virtaa, mutta ei ole lampi. Sen reunat ovat molemmilta puolilta helmien peitossa ja sen pohja tuoksuu kuin myski.”

Toinen hadith sanoo, että taivaaseen nousun päivänä Profeetta näki tämän joen. Hän kysyi Gabrielilta siitä ja hän sanoi, ”Tämä on Kauthar minkä Allaah on suonut sinulle.” Monet hadithit tätä koskien on kerrottua suura al-Isra´n selitysteoksessa.

Hadith ilmoittaa, että Profeetta sanoi, ”Sen vesi on valkoisempaa kuin maito ja makeampaa kuin hunaja ja sen pientareella istuu pitkäkaulaisia lintuja.” Abu Bakr kysyi, ”Ovatko linnut hyvin kauniita?” Profeetta sanoi, ”Ne, jotka syövät niitä, ovat vielä kauniimpia kuin ne.” (Ibn Jarir) Toinen versio jonka on kertonut Anas viittaa kysymykseen Umarille . Aishah (Radiya-Llaahu ’anhaa) sanoi, että joki on Paratiisin keskellä.

Bukhari ilmoitti, että Abdullah bin `Umar piti Kautharin tarkoittavan Profeetalle annettuja hyviä uutisia. Abu Bishr sanoi, ”Kun Sa´id bin Jubair kertoi minulle tästä selityksestä, minä sanoin, että ihmiset sanovat sen olevan joki Paratiisissa. Hän sanoi, ”Se on myös yksi Allaahin Profeetalle suoduista siunauksista.” Ibn `Abbas sanoi, että Kauthar on Profeetalle suotua huomattavaa hyvää ja se sisältää joen Paratiisissa.

Mujahid sanoo, että se tarkoittaa monta hyvää asiaa tässä maailmassa ja tuonpuoleisessa. `Ikrimah sanoo, että profeetius, Quraan ja palkkio tuonpuoleisessa kaikki muodostavat Kautharin. On myös huomattava, että Abdullah bin `Abbas , Ibn Jaririn ilmoittaman hadithin mukaan sanoi, että Profeetta sanoi, ”Kauthar on joki Paratiisissa mikä virtaa helmin ja sen kaksi reunaa ovat kullasta ja hopeasta. Sen vesi on kirkkaampaa kuin lumi ja makeampaa kuin hunaja.”

2. Jatka siis rukouksiasi, uhraa Herrallesi.

(2) Sitten Allaah sanoi, ”Koska Me olemme suoneet sinulle tämän mahtavan joen, on sen arvoista, että sinun pitäisi palvoa Minua yksin ja uhrata Minun vuokseni.” Ei ole asiaan kuulumatonta mainita että monijumalaiset arabiassa palvoivat muita jumalia kuin Allaahia ja teurastivat heidän uhrieläimet heidän nimiinsä. Allaah sanoo,

” Älkääkä syökö sellaista, jonka yli ei Jumalan nimeä ole lausuttu; se on totisesti synti.” (6:121)

On sanottu, että sana ”Wanhar” tarkoittaa oikean käden asettamista vasemman päälle rukouksessa. 'Alin on katsottu edustavan tätä näkökantaa, joka on oikea. Abu Ja´raf Baqir sanoi, että se tarkoittaa käsien nostamista rukouksen alussa.
Toinen selitys on suunnata rintasi kohti Qiblaa. Kaikki nämä näkemykset on kertonut Ibn Jarir.

Nämä näkemyksen ovat Gharib (outoja). Ensimmäinen selitys vaikuttaa järjelliseltä, että se tarkoittaa uhrausta. Siksi Profeetalla oli tapana teurastaa uhrieläin ja sanoa, ”Hän, joka on rukoillut kuin me ja teurastanut kuin me, hän teurastaa totisesti Shari´an mukaisesti.

3. Vihollisesi totisesti kuuluu niihin, joilta hyvä riistetään.

(3) Sitten Allaah sanoo puhutellen Hänen Lähettilästään, että hän joka vihaa häntä on se, keneltä leikataan kaikki toivo tulevaisuudessa. Tämä jae oli ilmoitettu ´Aas bin Wa´il`sta, milloin tahansa Allaahin Lähettilään nimi mainittiin, hän sanoi, “Jätä hänet. Hänellä ei ole miespuolisia jälkeläisiä. Kukaan ei muista hänen nimeään hänen kuolemansa jälkeen.” Shimr bin Atiyyah sanoi, että tämä jae oli ilmoitettu Uqbah bin Abi Mu´ait´sta. Ibn `Abbas sanoo, että Ka´b bin Ashraf´ia ja joukkoon quraishilaisista viitataan tässä jakeessa.

Bazzar ilmoitti, että kun Ka´b bin Ashraf tuli Mekkaan, quraishilainen sanoi, “Sinä olet yksi heidän johtajiaan. Etkö näe miestä, kenet on eristetty hänen kansastaan, mutta hän ajattelee, että hän on ylempi heitä kaikkia. Sitä vastoin, me olemme Allaahin Talon vartioita ja Zamzam on käsissämme.” Tähän Ka´b sanoi, “Te olette, epäilemättä häntä ylempiä.” Tämä sai aikaan tämän jakeen ilmoittamisen.

`Ata sanoi, että jae on Abu Lahab´sta. Kun Profeetan poika menehtyi, hän kertoi Mekan monijumalaisille, “Tänä yönä Muhammedin suku on lopetettu.” Sitten tämä jae ilmoitettiin.

Ibn `Abbas myös sanoi, että tämä jae on yleinen ja se viittaa kaikkiin Profeetan vihollisiin, nimettyihin ja nimeämättömiin.

Sanaa Abtar käytettiin arabien keskuudessa ihmisestä, jonka miespuolinen jälkeläinen oli kuollut ja hänellä ei ollut enää ketään kantamaan hänen nimeään. Tästä syystä, kun Profeetan pojat kuolivat, jotkut kutsuivat häntä Abtar´ksi. Mutta Allaah sen seurauksena, sanoo, että niin kauan kuin sanat kestävät, hänen nimensä pysyy.

Tämä on kirjasta summerised version of Juz Amma.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Hei 27, 2006 8:05 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea