Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Voinko kutsua itseäni muslimiksi?

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Voinko kutsua itseäni muslimiksi?
Kirjoittaja Viesti
laLiittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 2

Lähetä Voinko kutsua itseäni muslimiksi? Vastaa lainaamalla viestiä
Sorry vaan jos on tyhmä kysymys mutta mua nyt on ainakin häirinnyt tää niin paljon :S

Eli uskon Allahiin se on selvä asia mulle, ollut jo muutaman kuukauden ajan. Olen lukenut paljon tietoa islamista, netista ja pian hankin kirjojakin. Kiinnostus islamiin alkoi vielä tänä vuonna, kun monet kavereistani ovat muslimeja.
Itse olen suomalainen.

Eli, uskon Allahiin ja aion paastota Ramadanin ajan.
Riittävätkö nämä siihen että sanoisin muille olevani islaminuskoinen?
Riittääkö vain uskominen?

Tunnen muutaman suomalaisen, joka on palannut Islamiin mm Eräs äitini ystävä joka on mennyt naimisiin muslimimiehen kanssa, nainen on islaminuskoinen mutta se ei näy ulospäin mitenkään..
Meillä on siis aika samanlainen tilanne...

noh kertokaa te mitä mieltä olette.. ja miten asia on..
olisin todella kiitollinen... :)
Sun Hei 23, 2006 4:00 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hei,

Sun pitää myös uskoa Profeetta Muhammadiin (saas)jotta uskontunnustuksesi on täydellinen. Se että uskot Allaahiin on osa siitä ja tärkeä osa onkin mutta jotta voit kutsua itseäsi muslimiksi sinun tarvitsee sanoa myös Shahadatain (uskontunnustuksen) toinen osa.

Lue tästä muutamia keskusteluja aiheesta:

http://www.islamtieto.com/viewtopic.php?t=323&highlight=uskontunnustus

Paastosta sen verran, että toki sitä voi harjotella, itsekkin sitä tein ennen kuin käännyin, mutta jos haluat siitä sen tuomat palkkiot niin sinun tarvitsee rukoilla myös samaan aikaan. Sillä ei ole paastoa ilman rukousta. Ja jos teet shahadan ennen ramadania, ja et kykene vielä jostain syystä rukoilla täydellisesti tai paastoamaan kunnolla, sinun tarvitsee tulevaisuudessa korvata kaikki ne rukoukset ja paastopäivät takaisin.

Ja rukoukseen tarvitset ghusl tilan sekä wudun. Eli sinun tarvitsee olla puhdas islamin oppejen mukaan. Lisää aiheesta tarvittaessa.

Ma'sha Allaah, hyvä että tunnet sydämessäsi näin. Allaah sinut johdattakoon Islamiin. Aamin.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Hei 23, 2006 7:31 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FatimaLiittynyt: 25 Mar 2004
Viestejä: 70

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalamu alaikum wa rahmatullah, tässä vähän lukemista asiasta...slamiin palaaminen
Miten tulla muslimiksi?

Vastaus :

Kunnia Jumalalle.


Kaikki kunnia kuuluu Jumalalle, maailmojen Herralle. Olkoon rauha ja Jumalan siunaukset Muhammadin, Hänen viimeisen profeettansa, yllä.

Tämän tiedotteen tarkoitus on oikaista väärinkäsitykset islamiin palaamisesta.

Jotkut luulevat, että islamiin palaamisesta on tehtävä ilmoitus sheikeille, oppineille, tuomioistuimeen tai muille viranomaisille. Yleinen luulo myös on, että islamiin palaamisesta pitäisi saada jonkinlainen todistus viranomaisilta. Haluamme selventää, että islamiin palaaminen on hyvin helppoa, eikä mitään edellä mainittuja asioita tarvitse tehdä. Sillä Jumalalla, Kaikkivaltiaalla, on kaikki ymmärrys ja tieto meidän sydämiemme salaisuuksista. Kuitenkin heidän, jotka haluavat palata islamiin, on suositeltavaa rekisteröityä muslimeiksi maistraattiin, sillä tällainen menettelytapa tulee todennäköisesti helpottamaan monia asioita, kuten Umralle tai Hajjille (pyhiinvaellukselle) osallistumista.

Kenellä on todellinen halu olla muslimi ja vahva usko, että Islam on oikea Jumalan säätämä uskonto kaikille ihmisille, tulisi hänen lausua “shahada”, uskontunnustus, viivyttelemättä. Pyhä Koraani on hyvin selvä tässä asiassa, kuten Jumala ilmoittaa (suomennos merkityksestä):

“Oikea uskonto Jumalan edessä on Islaam.” (Qur’an 3:18)
Toisessa jakeessa Jumala ilmoittaa (suomennos merkityksestä):

Mutta jos joku pitää uskontonaan jotakin muuta kuin Islaamia , niin Jumala ei sitä koskaan hyväksy, ja kuoleman jälkeen hän on joutuva kadotettujen joukkoon.” (Qur’an 3:84)

Islam on ainoa uskonto, joka vallitsee muiden uskontojen yli. Jumala ilmoittaa Koraanissa (suomennos merkityksestä):

“Näin Me olemme ilmaissut sinulle (Muhammad) Totuuden kirjan varmentaaksemme edeltäkäyneet kirjoitukset ja säilyttääksemme niiden tarkkuuden;…. "(Qur’an 5:48)
Muhammad, Jumalan profeetta (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle), sanoi: “Islamin päällysrakenne on nostettu viiden pilarin varaan, jotka ovat: todistaminen, ettei ole muuta Jumalaa kuin Jumala (Allaah) ja että Muhammad on Hänen lähettiläänsä, rukoileminen, almuveron (zakah) maksaminen, Ramadhaan-kuukauden paastoaminen ja Hajjin (pyhiinvaelluksen) suorittaminen."
Shahada tulee lausua seuraavasti:

“ÄSH-HÄDU ÄLLÄÄ ILÄÄHÄ ILL-ALLAAH WA ÄSH-HÄDU ÄNNÄ MUHAMMADAN RASUULU-LLAAH”.

Suomeksi tämä tarkoittaa : “Todistan, ettei ole muuta Jumalaa kuin Allah ja todistan, että Muhammad on Hänen sanansaattajansa.”

Uskontunnustuksen lausuminen suullisesti, yksin tai julkisesti, ei kuitenkaan yksin riitä, vaan usko on oltava vakaasti sydämessä. Vilpitön ja islamin sääntöjä kaikilla elämän osa-alueilla noudattava henkilö huomaa "syntyneensä uudelleen".

Tämä saa hänet kamppailemaan luonteensa parantamiseksi täydellisyyteen tähdäten. Elävän uskon valo tulee täyttämään hänen sydämensä, kunnes hänestä tulee uskon ruumiillistuma.

Mitä sen jälkeen kun on julistanut itsensä muslimiksi? Hänen tulisi sen jälkeen tietää tämän todistuksen (Jumalan ykseyden) todellinen tarkoitus ja kohdata sen vaatimukset. Hänen tulisi käyttäytyä sen mukaisesti, soveltaa sitä kaikkiin sanoihin ja tekoihin.

Mitä “Shahadan” sanat tarkoittavat? Merkittävä asia, jonka jokaisen muslimin tulisi tietää on se totuus ,ettei ole muuta jumalaa kuin Jumala. Hän on ainoa todellinen Jumala, Joka yksin ansaitsee kaiken palvonnan, sillä Hän antaa, ylläpitää ja elvyttää kaikkea elämää rajattomilla voimillaan.

Shahadan toinen osa, “WA ÄSH-HÄDU ÄNNÄ MUHAMMADAN RASUULU-LLAAH", tarkoittaa, että Profeetta (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle) on Jumalan valittu lähettiläs. Kenelläkään ei tule olla toista vaihtoehtoa tämän asian suhteen. Itse asiassa muslimien tulee totella Profeetan (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle) käskyjä, uskoa siihen mitä hän on sanonut, harjoittaa hänen opetuksiaan, välttää sitä minkä hän on kieltänyt ja palvoa yksin Jumalaa, kuten hänelle lähetetyssä sanomassa käsketään, sillä kaikki Profeetan (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle) opetukset ovat Jumalan hänelle lähettämiä.

Mitä tarkoittaa palvominen? Se yksinkertaisesti tarkoittaa vilpitöntä palvelua ja kunnioituksen osoitusta Jumalaa kohtaan. Sen syvempi tarkoitus on täydellinen alistuminen ja tottelevaisuus Jumalan käskyjä kohtaan, niin sanoissa kuin teoissakin (suorissa ja epäsuorissa).

Palvonta jaetaan kahteen kategoriaan :

1. Näkyvä (silminnähtävä).

2. Näkymätön (kätketty).

Näkyvään palvontaan kuuluvat mm. uskontunnustuksen lausuminen, rukousten suorittaminen, almuveron maksaminen, Koraanin resitoiminen, pyyntörukouksien lausuminen, Jumalan ylistäminen, vartalon peseminen ennen rukouksia jne.. Tämänlaiseen palvontaan kuuluu ruumiinosien liikuttaminen.
Näkymätön palvonta tarkoittaa uskomista Jumalaan, Tuomiopäivään, enkeleihin, Jumalan kirjoihin, Jumalan profeettoihin ja kohtaloon (että vain Jumala määrittelee hyvän ja pahan). Tämänlaiseen palvontaan ei kuulu ruumiinosien liikuttamista, mutta sillä on varmasti merkitystä sydämelle, joka myöhemmin vaikuttaa elämäntapoihin. Tulisi pitää mielessä, että kaikenlainen palvonta, mikä kohdistuu muuhun kuin Jumalaan, tullaan pitämään yhtenä monijumalaisuuden muotona, ja tämä katsotaan Islamin uskosta luopumiseksi.
Seuraava asia, jonka juuri islamiin palanneen tulisi tehdä, on puhdistaa itsensä täydellisesti menemällä kylpyyn (tai suihkuun). Sitten hänen tulisi päättää vakaasti noudattaa Islamin sääntöjä ja periaatteita kokonaisuudessaan. Hänen tulisi erottautua kaikista monijumaluuden muodoista ja epäuskosta. Hänen tulisi kieltää paha ja olla hurskas.

Pahan kieltäminen ja hurskaana oleminen on yksi Islamin vaatimuksia –Lää iläähä illallaah. Jumala sanoo Koraanissa (suomennos merkityksestä):

“…joka hylkää saatanan ja uskoo Jumalaan, hän pitää kiinni mitä lujimmasta kädensijasta, joka ei murru. Jumalahan on kuuleva, tietävä.” (Qur’an 2:256)Meidän tulee muistaa, että kun lausumme sydämemme pohjasta, että “ei ole muuta jumalaa kuin Allaah”, se vaatii meiltä rakkautta, vannoutumista, uskoa ja kuuliaisuutta islamilaista lainsäädäntöä kohtaan, joille kaikki muslimit ovat alaisia. Se on ”ei ole muuta jumalaa kuin Allaah”:n vaatimus rakastaa Jumalan tähden ja kieltää Jumalan tähden. Tämä on vankimman uskon ankkuri, joka toteuttaa “AL WALA":n ja "AL BARA”:n tarkoituksen. Se tarkoittaa, että muslimin tulisi rakastaa ja olla uskollinen hänen muslimi veljilleen ja siskoilleen. Hänen tulisi, harjoituksen vuoksi, eristää itsensä epäuskovista, ja kieltäytyä olemasta heidän vaikutuksensa alaisina niin maallisissa kuin uskonnollisissakin asioissa.

Lopetamme nöyrään rukoukseen, jossa pyydämme Jumalaa puhdistamaan niiden ihmisten sydämet ja sielut, jotka aidosti etsivät totuutta ja siunatkoon Hän uskovia. Aamiin.Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid (www.islam-qa.com)
englanniksi Arrow
http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&ds=qa&lv=browse&QR=11819&dgn=4
suomeksi Arrow
http://www.islaminfo.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=42

_________________
"Do not sit idle, for indeed Death is seeking you!"
~al-Hasan al-Basree~
Maa Hei 24, 2006 1:30 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Umm-Ya3quubLiittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 117
Paikkakunta: helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Mashallaah on hienoa että uskot. Tärkein on usko, ilman sitä ei ole mitään, usko on se pohja jolle kaikki rakentuu.

Usko Allaahiin, Usko Pyhiin kirjoihin, Usko Enkeleihin jotka toivat ne alas Usko profeetoihin jotka välittivät viestiä ja Usko viimeiseen päivään josta he varoittivat sekä kohtaloon niin hyvässä kuin pahassa.

Vasta kun on uskonut voi toteutaa islamia, kun uskot Allaahiin tunnustat uskosi Häneen samoin hänen Lähettiläisiinsä, teet mitä Allahin kirja määrää ja valmistaudut viimeiseen päivään. Eli teot ilman uskoa eivät paina vaa'assa juurikaan.

Jos kysyt voitko uskoa ja olla näyttämättä uskoasi ulospäin(niinkuin äitisi ystävä) niin se on sinun ja Allahin välinen. Shahada eli uskontunnustus tekee sinusta muslimin inshaa Allaah, jolloin sinulla on oikeuksia ja myös velvollisuuksia, vastuu niistä on sinulla yksin. Toivon että Allah vahvistaa uskosi ja siunaa sinua ohjaamalla sinua oikein.

_________________
"Yaa Muqallib Al Quloob Thabit Quloobana 3laa Deenak"
Tor Hei 27, 2006 11:37 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laLiittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 2

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kiitos teille todella paljon! :)
Per Hei 28, 2006 3:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea