Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Sydämen kovuus

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Sydämen kovuus
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Sydämen kovuus Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

The Hardened Heart
Imam Ibn ul Qayyim al Jawziyyah

Excerpted from the translator's footnotes to "An Explanation of Riyadh al-Saliheen"
by Shaykh Muhammad ibn Salih al-Uthaymeen
Translated from al-Fawa'id by Sajad ibn `Abdur Rahman, © 1998 Sajad Rana

Sydämen kovuus


Palvojaa ei kohtaa suurempi rangaistus kuin sydämen kovettumien ja olemalla etäinen Allahista. Tuli luotiin sulattamaan kovettunut sydän ja kaikista etäisin sydän Allahista on se sydän, joka on kovettunut. Kun sydän kovettuu, silmät kuivuvat.

Jos neljää asiaa ylitetään määrässä, enemmän kuin on tarpeellista, sydämestä tulee kovettunut:
Ruokaa, unta, puhetta ja sukupuoliyhteys. Keho, joka kärsii sairaudesta ei voi saada ravintoa ruuasta tai vedestä, samoin kuten sydän, joka on sairastunut haluista ei voi hyötyä nuhtelusta, kannustuksesta tai kehotuksesta.

Hän, joka haluaa puhdistaa sydämensä, anna hänen pitää Allahia parempana vaihtoehtona kuin halujaan.

Sydän, joka on riippuvainen haluistaan on verhottu Allahilta, suhteessa siihen määrään kuinka paljon on kiintynyt haluihinsa. Sydämet ovat Allahin astioita Hänen maailmassaan, joten kaikkein rakkain niistä Hänelle ovat he, jotka ovat myötätuntoisempia, puhtaita ja vastustuskykyisiä poikkeavuuksille.

He (rikkojat) valtasivat heidän sydämet saavuttaakseen tämän maailman, Dunyan. Jos he olisivat pitäneet itsensä kiireisinä Allahista ja Tuonpuolisesta, näin he olisivat todella miettineet Hänen liikuttavia sanoja ja jakeita. Heidän sydämensä olisivat palanneet takaisin omistajilleen viisaina, erittäin rohkeina ja harvinaisten rikkauksien omistajina.

Jos sydäntä ruokitaan muistamisella, sen jano on nuserrettu pohdinnalla ja mietiskelyllä ja puhdistettu korruptiosta,ja se tulee todistamaan ainutlaatuisia ja ihmeellisiä asioita ja inspiroivaa viisautta.

Jokaiselle ihmiselle ei ole suotu tietoa ja viisautta. Voi olettaa, että luonne tulee ympärillä olevilta ihmisiltä. Oikeastaan ihmiset, joilla on tietoa ja viisautta ovat he, jotka ovat sisältäneet elämän sydämiinsä nujertaen halunsa. Hänelle, joka on nujertanut sydämensä ja halunsa, tieto ja viisaus on kielen päällä.

Sydämen tuhoutuminen tapahtuu välinpitämättömyydestä ja luottamisesta tähän maailmaan, Dunyaan ja kun taas sen terästäminen tapahtuu pelon ja muistamisen kautta. Jos sydän luopuu tämän maailman nautinnoista, se asettautuu heidän seuraan, jotka kutsuvat kilvoittelemaan Tuonpuolisen nautintoja kohti. Jos sydän tulee onnelliseksi tämän maailman nautinnoista, ne Tuonpuoliset nautinnot lakkaavat kertymästä.

Ikävöiden Allahia ja Hänen tapaamistaan odottaen on kuin mieto tuulen puhallus sydämelle, sammuttaen Dunyan tulen. Kuka sitten saa Allahin riittämään sydämelleen tulee olemaan rauhallisessa tilassa ja tasapainossa, kun taas hän, joka lähettää sen ihmisten keskelle tulee olemaan erittäin levoton ja huolestunut.

Allahin rakkaus ei asetu sydämeen joka sisältää rakkautta tähän maailmaan, paitsi jos kameli menee neulansilmästä läpi.

Joten, kaikkein rakkain palvelija Allahin edessä on hän, jonka Hän asettaa Hänen palvelukseensa, hänet, jonka Hän valitsee Rakkaudestaan, hänen, jonka Hän laittaa puhdistautumaan palvomaan Häntä, omistaa tavoitteensa Hänelle, hänen kielensä Hänen muistamiseen ja hänen raajansa Hänen palvelemiseen.

Sydämestä tulee sairas, aivan kuten ruumista tulee sairas ja sen parannus on At-Tawbah ja synneiltä suojeleminen. Siitä tulee ruosteinen kuten peilistä tulee ruosteinen ja sen kirkkaus ylläpidetään muistamisella, Ad-Dhikr. Siitä tulee alaston, kuten ruumista tulee alaston ja sen kaunistaminen on Al-Taqwa.

SIITÄ TULEE NÄLKÄINEN JA JANOINEN AIVAN KUTEN RUUMIISTA TULEE NÄLKÄINEN JA SEN RUOKA JA JUOMA ON TIETO, RAKKAUS, LUOTTAMUS, KATUMUS JA PALVOMINEN.

http://www.islaam.com/Article.aspx?id=297
Kes Huh 05, 2006 1:28 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LöytöretkeilijäLiittynyt: 31 Maa 2006
Viestejä: 5

Lähetä Re: Sydämen kovuus Vastaa lainaamalla viestiä
"Hän, joka haluaa puhdistaa sydämensä, anna hänen pitää Allahia parempana vaihtoehtona kuin halujaan."

Halut ovat tämän ihmiskunnan suurin vitsaus. Pikku hiljaa olen alkanut oivaltaa, että vilpittömästi ja sydämen nöyryydellä suoritettu muslimien rukoustapa auttaa minua konkreettisesti hylkäämään pahaa tuottavat halut mielestä. Huomasin sen eilen, huomasin sen tänään, rukoilemalla islamien oppien mukaisesti. Vaikka en olekaan muslimi (ainakaan vielä)...

_________________
Älä etsi, vaan löydä!
Lau Huh 08, 2006 11:29 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea