Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
ennustaminen

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
ennustaminen
Kirjoittaja Viesti
armaanLiittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 26
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä ennustaminen Vastaa lainaamalla viestiä
Assalamoaleikum


halusin kysya ennustamisesta. etta onko haraam nayttaa katta tai katsoa jonkun katta. jotta saisi tietaa tulevaisuudesta?
Tii Hel 21, 2006 1:31 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi,

Ennustaminen ja ym. tulevaisuuteen katsominen, ja niihin uskominen on haraam sillä ainoastaan Allaah tietää meidän tulevaisuuden. Nämä ihmiset jotka tätä harjottaa ovat Shaitaanin apulaisia. Jos luet tai uskot tällaisia ihmisia rukouksiasi ei tulla hyväksymään 40 päivään. Laitan insha Allaah daleelit myöhemmin.
Tii Hel 21, 2006 6:07 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
armaanLiittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 26
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Assalamoaleikum Vastaa lainaamalla viestiä
kiitos. halusin varmistaa koska kuulin joltain etta se ei ole haraam etta se on mukruu (en ole varma onko oikea sana) mut mun mielesta se on haraam
Tor Hel 23, 2006 1:36 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 318

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Jos englanninkieli luonnistuu, niin tuossa oli siitä muhammed ibn abdulwahhabim kirjoittamasta kirjasta katkelma. Kirjan nimi on kitaab attawheed.

Lainaus:
Muslim has narrated, on the authority of one of the wives of the Prophet (saas ) (Hafsah - may Allah be pleased with her), that Allah's Prophet (saas ) said:

"Whoever went to a fortune-teller and asked him about some matter (i.e. of the unseen) and believed him, will have his prayer rejected for forty days."


Tästä hadithista oli kaiketi kyse...

Kun jostakin synnistä on luvattu tietty rangaistus, on tällöin kyseisen synnin tekeminen haraam. Tuona neljänkymmenen päivän aikana rukous on kuitenkin pakko suorittaa, vaikkei sitä hyväksyttäisikään. Toisinsanoen rukouksen hyödyt jäävät saamatta velvollisuuden kuitenkaan häviämättä.

Allah suojelkoon meitä lankeamasta shirkkiin. Amin.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Per Hel 24, 2006 10:25 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
CerpuriaLiittynyt: 27 Syy 2009
Viestejä: 11

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hmm. Entä enneunet? Ja "tietäminen". Tunnen yhden henkilön, joka kaksi viikkoa ennen jotakin outoa tapahtumaa kertoo, että näki unessa jonkin tapahtuvan. Esimerkiksi, että hänen veljensä, joka asuu Saudi-Arabiassa, joutuu vakavaan onnettomuuteen, mutta selviää ainoana pelkällä ruhjeella, ja sitten tasan kahden viikon päästä veli joutuu onnettomuuteen ja selviää ruhjeilla, vaikka muut kuolevat. Pitäisikö tämän siskon pitää suunsa kiinni tämän kaltaisista asioista vai mitä? Eihän hän voi estää niitä tapahtumasta, (tietenkään) mutta tietääpä kuitenkin.

_________________
Mistä tiedät mikä on todellista, kun katsot silmin?
Kes Syy 30, 2009 11:17 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Toisille ihmisille on annettu tämänkaltainen kyky nähdä enneunia. Mitään ennustuksia näiden kykyjen omaaman ihmisen ei kuitenkaan tule tehdä, sillä voihan olla että kyseessä on ns.tavallinen uni, joka siis ei toteudu. On sanottu, että uskoville annetaan totuudenmukaisia unia. Koitan löytää tästä todisteen sanojeni painoksi insha Allaah.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Syy 30, 2009 1:59 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 318

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
suomenkielinen tiivistelmä
Profetiasta on jäljellä enää hyvät unet. Viimeisten aikojen lähestyessä uskovan uni on tuskin koskaan puppua. Se on yksi osa profetian 46:sta osasta. Miellyttävät unet ovat Allaahilta.

Pitkä versio englanniksi
838. Abu Hurairah (May Allah be pleased with him) reported: Messenger of Allah (PBUH) said, "All that is left from Prophethood is the glad tidings.'' He was asked what the glad tidings were, and he said, "The good dream.''
[Al-Bukhari].

839. Abu Hurairah (May Allah be pleased with him) reported: The Prophet (PBUH) said, "When the time draws near (i.e., near the end of the world), the dream of a believer can hardly be false; and the dream of a believer represents one part from forty-six parts of Prophethood.''
[Al-Bukhari and Muslim].

841. Abu Sa`id Al-Khudri (May Allah be pleased with him) reported: I heard the Prophet (PBUH) saying, "When one of you sees a dream that he likes, then it is from Allah. He should praise Allah for it and relate it to (others).''
Another narration adds: Messenger of Allah(PBUH) said, "He should not report it except to those whom he loves. And if he sees one which he dislikes, then it is from the Satan. He should seek refuge in Allah against its evil and should not mention it to anyone. Then it will not harm him.''
[Al-Bukhari and Muslim].

Numeroinnit tulevat riyaadu ssaalihiin kirjasta.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Kes Syy 30, 2009 10:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Muwahhid
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaah,

tässä ennustamisesta ja horoskoopeista suomeksi:


Horoskoopit, astrologia ja ennustaminen

Profeetta saws sanoi:
“Kuka tahansa, joka menee ennustajan luokse ja kysyy häneltä jotain, hänen rukoustaan ei tulla hyväksymään neljäänkymmeneen päivään.” (Saheeh Muslim, 2230)

Ibn ‘Abbaas kertoi Allahin Lähettilään saws sanoneen:
“Kuka tahansa, joka etsii tietoa tähdistä, etsii yhtä noituuden haaroista…” (Abu Dawood)

‘Aa’ishah sanoi:
“Jotkut ihmiset kysyivät Allahin Lähettiläältä ennustajista. Hän saws sanoi, ‘He eivät ole mitään’. He sanoivat, ‘Oi Allahin Lähettiläs, joskus he sanovat jotain ja se toteutuu’. Allahin Lähettiläs saws sanoi, ‘Se on yksi totuuden sana, jonka jinni nappaa ja kuiskaa tuttunsa korvaan, mutta he sekoittavat sen kanssa sata valhetta.’” (al-Bukhaari ja Muslim)

Abu Hurayrah kertoi Allahin Lähettilään sanoneen:
“Kuka tahansa, joka tulee ennustajan luokse ja uskoo, mitä hän sanoo, tai on yhdynnässä naisen kanssa hänen peräaukkoonsa, hänellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä on paljastettu Muhammedille.” (Abu Dawood)

Al-Tirmidhi (135), Abu Dawood (3904) sekä Ibn Maajah (639) kertoivat Abu Hurayralta että Profeetta saws sanoi:
“Kuka tahansa, joka on yhdynnässä naisen kanssa hänen kuukautistensa aikaan tai hänen peräaukkoonsa, tai menee ennustajan luokse, on tehnyt epäuskoa siihen, mitä on paljastettu Muhammedille.” (al-Albaani luokitteli tämän sahiihiksi Saheeh al-Tirmidhi:ssä)

Suurin osa oppineista on sitä mieltä, että tällä epäuskolla tarkoitetaan kufr asghar (pienempi kufr/epäusko), joka ei vie ihmistä islamin ulkopuolelle, paitsi jos hän uskoo ennustajalla olevan tietoa näkymättömästä, jolloin se on kufr akbar (suurempi kufr) ja tämä henkilö on kaafir, sillä vain Allahilla swt on tietoa näkymättömästä (ghaib).“Astrologia, horoskoopit, taikausko ja ennustaminen ovat kaikki jaahiliyyan (tietämättömyyden) tekoja, joiden vääryyden islam tuli näyttämään, sekä selittämään, että ne ovat shirkiä, koska ne pitävät sisällään jostakin muusta kuin Allahista riippuvaisena olemista ja uskomista, että hyötyä ja haittaa voi tulla joltain muulta kuin Allahilta, sekä uskomista ennustajiin ja povaajiin, jotka valheellisesti väittävät omaavansa tietoa näkymättömästä huijatakseen ihmisiltä heidän rahansa ja muuttaakseen heidän uskomuksiaan. Todisteena tälle on hadith, jonka Abu Dawood kertoi Sunan:issaan sahiih kertojaketjulla Ibn ‘Abbaasilta (olkoon Allaah häneen tyytyväinen), että Allahin lähettiläs saws sanoi
“Kuka tahansa, joka oppii jotain astrologiasta, on oppinut haaran noituudesta (as-sihr)” Ja al-Bazzaar kertoi jayyid kertojaketjulla ‘Imraan ibn Husainilta että Allahin Lähettiläs saws sanoi: “Hän ei ole yksi meistä, joka harjoittaa ennusmerkkien tulkintaa tai se tehdään hänelle, joka kertoo ihmisten tulevaisuuksia tai se kerrotaan hänelle, tai joka harjoittaa noituutta tai sitä tehdään hänelle.” Kuka tahansa, joka väittää tietävänsä jonkin asian näkymättömästä on joko ennustaja tai käyttäytyy jollain tavalla ennustajan tavoin, koska Allaah on ainoa, jolla on tietoa näkymättömästä. Allaah sanoo (merkityksen tulkintaa):

“Sano: Kukaan taivaissa ja maassa ei tiedä ghaibia (näkymätöntä) paitsi Allaah…” [al-Naml 27:65]

Neuvoni kaikille, joilla on jotain tekemistä näiden asioiden kanssa, on katua Allahille ja pyytää Hänen anteeksiantoaan, sekä turvata ainoastaan Allahiin ja laittaa luottamuksensa Häneen kaikissa asiossaan, seuraten samalla sharii’assa määrättyjä ja sallittua käytännön keinoja. Heidän tulisi luopua näistä jaahiliyyan asioista, pysyä poissa niistä ja välttää kysymästä niitä harjoittavilta ihmisiltä ja uskomasta mitä he sanovat, tottelevaisuudesta Allahia ja Hänen Lähettilästään kohtaan, sekä suojellakseen sitoutumistaan islamiin ja ‘aqiidaansa.”

Majmuu’ Fataawa Shaikh Ibn Baaz, 1/123

http://muwahhiduun.wordpress.com/2009/03/20/horoskoopit-astrologia-ennustaminen/

Tätä aihetta sivuten myös
Ovatko sääennusteet sallittuja?
Tor Lok 01, 2009 2:50 pm
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 318

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hyvin tiivistetty oleellisimmat asiat sään ennustamisesta. Oikeastaan ennustus (forecast) on hieman harhaanjohtava sana. Nykyään ainakin suomalaisessa telkkarissa paljon käytetty termi on "säätiedotus". Meteorologi vieläpä tuo puheessaan esille epävarmuuden monta kertaa, joten kenenkään ei pitäisi luulla tätä "ennusteeksi" sanan perinteisessä merkityksessä.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Lau Lok 03, 2009 12:06 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea