Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Perussuomalaisten tilanteesta [Tiistain päiväkirja]

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Perussuomalaisten tilanteesta [Tiistain päiväkirja]
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Perussuomalaisten tilanteesta [Tiistain päiväkirja] Vastaa lainaamalla viestiä


Pääministeri Sipilä oli jo matkalla Naantaliin lentokoneella esittämään hallituksen eropyyntöä presidentille, kun tieto Perussuomalaisista irtisanoutuneesta uudesta eduskuntaryhmästä tuli hänen tietoonsa -oli jopa pääministeri itse lentokoneen ohjaimissa!

Oli outoa, että vasemmisto ja vihreät toivoivat uusia vaaleja, vaikka todennäköisesti olisi käynyt niin että valtakunnallisissa eduskuntavaaleissa Halla-aho jo yksin olisi todennäköisesti saanut sen toistakymmentä tuhatta ääntä ja hallitus olisi todennäköisesti jälleen muodostettu Perussuomalaisten lisäksi Kokoomuksesta ja Keskustasta. Ja jos Perussuomalaiset olisi hyväksytty hallitukseen, mikään ei tuskin olisi muuttunut näiden nykyisten turvapaikkapolitiikan kiristysten lisäksi ja suhteellisessa ääntenlaskennassa Perussuomalaiset olisivat voineet kokea samanlaisen tappion kuin kuntavaaleissa. Muuttunut tilanne hallituspuolueessa ei edes ole perustuslaillisesti pätevä syy järjestää ennenaikaiset vaalit.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Halla-aho lupautui noudattamaan sovittua hallitusohjelmaa, mutta Sipilän ilmoittaman mukaan hallitusyhteistyö kaatui muiden asioiden ohella Halla-ahon "vastustamiin" ihmisoikeudellisiin ja maahanmuuttoa koskeviin asioihin, joita Kokoomuksen puheenjohtaja nimitti "inhimillisiksi" arvoiksi. Sinänsä hassua, että "inhimilliset arvot" ei ole kovin juridinen termi ja tuskin hallitusohjelmassakaan on muuta kuin sitoumus noudattaa juridisesti pätevämpää termiä "kansainväliset ihmisoikeudet" -joissa tuskin on mainittu niitä tekijöitä joita Halla-aho maahanmuutossa vastustaa: Halla-ahon kannattama Geneven pakolaissopimuskaan ei edes katso sotaa turvapaikan saamisen perusteeksi, vaan pikemminkin poliittiseen ja uskonnolliseen vakaumukseen kohdistuvan vainon perusteella -mitä harvoilla somaleilla ja irakilaisilla tuskin on.

Toisekseen Halla-aho on voinut kansanedustajana ja eurokansanedustajana julkisuudessa kirjoittaa ja puhua mitä on kirjoittanut ja puhunut ilman sen kummempia seurauksia -siirtäminen hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta tuli vasta Korkeimman oikeuden langettavan tuomion jälkeen. Kuuden vuoden ajan Halla-aho on voinut kirjoitella ja puhua julkisesti vaikka mitä, mikä on ollut vastoin hallitusohjelmaa ja "inhimillisiä, länsimaisia ihmisoikeusarvoja".

*

Kansanedustaja Ozan Yanar ehti jo twiittauksessa mainita, että myöskin tämä loikanneiden muodostama eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto on Perussuomalaisten tapaan "maahanmuuttovastainen", hiillostaen jostain kumman syystä tämän uuden ryhmän varapuheenjohtajaa Tiina Elovaaraa siitä.

On mahdotonta sanoa, johtuuko tämä loikkaus halusta pitää ministerinpaikat ja kansanedustajat vakanssit ilman eri vaaleja "soinilaisilla", pettymyksestä Perussuomalaisten viikonlopun puoluekokouksen tuloksiin vaiko muhineesta vastalauseesta Halla-ahon ja varapuheenjohtajiksi valittujen linjasta. Etenkin yllättävintä Simon Elon osalta, joka kuitenkin on noussut kansanedustajaksi halla-aholaisella linjalla. Muiden loikkareiden kohdalla on ollut jotain sinnepäin viittavaa ja on ollut vaikea arvioida, mistä muusta syystä kuin pakolaisvastaisuudesta Perussuomalaisiin olisi liitytty vuoden 2003 aikana ja sen jälkeen, etenkin kun nämä eri intressit ovat harvoin tulleet kovin näkyvästi esiin pakolaisvastaiseksi profiloitumisen alta. On ollut totta, että Perussuomalaisissa on ollut ministereitä ja kansanedustajia, jotka eivät ole Halla-ahon linjalla ratsastaneet, mutta koko ajan on tuntunut siltä, että puolue hyväksyy Halla-ahon linjan.
Olin sitä mieltä, että todennäköisesti Soini vain vastuuttomasti käyttää sisulaisia saadakseen puolueelleen ääniä maahanmuuttovastaisuudesta piittaamatta, vastuuttomasti sikäli että maahanmuuttajavastaisuus kuitenkin luo sivutuotteena sitä, mitä me netistä tunnemme ja joka luo jännitteitä ja kahnauksia kantaväestön ja maahanmuuttajien välille.
Nyt ajattelen, että todennäköisesti väistynyt puheenjohtaja Timo Soini vain katsoi virkamiesmäisesti että mitään arkipäivän yhteenottoja kummempaa ei tapahdu kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä ja vain pieni osa maahanmuuttajien määrästä tuomitaan rikoksista ja terrorismiuhkakin on matala, niin turvautuminen tähän retoriikkaan olisi ollut Soinin mielestä ehkä liioiteltua.

Olisi pitänyt sanoa ja ajat sitten, mutta en koskaan ole katsonut Perussuomalaisia rasismin sanelemana ryhmänä, vaan yksilöinä toisin kuin useat muslimit mutta toisaalta näkyviä irtisanoutumisia rasismista ei juurikaan ole ollut, ellei taustalla ole ollut tuomioistuinpäätöksiä tai kohuja. Inhoan joitain Kokoomuksen, Vihreiden, Keskustan, Kristillisdemokraattien ja Vasemmistonkin kansanedustajia, valtuutettuja ja puoluejäseniä enemmän kuin yhtäkään persua. Jotkut näiden muiden kuin persujen puolueiden rasistit saavat enemmän hiljaista hyväksyntää kuin persut rasismillaan: aina se, että puolue on näkyvästi "muslimimyönteinen" ei aina ehkäise puolueeseen liittymästä perussuomalaisia pahempia rasisteja, tai "islamofoobikkoja". Esim. Kokoomuksen verkkolehti Verkkouutiset on paljon muslimivihamielisempi kuin Matias Turkkilan päätoimittama Perussuomalainen-lehti. Maahanmuuttajuus ei sinällään ole pätevöittävä tekijä yhteiskunnallisten asioiden hoitoon, mutta kuntavaaleissa jäi valitsematta muutamia joilla olisi ollut ainakin muodollisesti kokemusta yhteiskunnallisista asioista tai varteenotettavista viroista. En kannata enkä suosi sellaisia maahanmuuttajaehdokkaita, jotka ratsastavat "islamismin uhalla" (niitäkin on) enkä sellaisia joiden ainoa ammatinkuva on kitistä rasismista uutislehdille tai YLE:n toimittajille (vaikka YLE:äkin kohtaan on tässä valikoinnissa osoitettava syyttävää sormea).

Illan A-Studiossa on vieraana ainakin mainitun uuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Mikäli maahanmuutosta kysytään, niin todennäköisesti Elo on yksityishenkilönä ja oikeushenkilönä samaa mieltä kuin aiemmin -ja Islamista varmasti samaa mieltä kuin ennenkin. Ozanin asiavirhe on tosin siinä, että tässä asetelmassa uusi eduskuntaryhmä ei voi oikein profiloitua sen enempää maahanmuuttovastaisena puolueena kuin mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Toisaalta Elon johtaman ryhmän takana ei tunnu olevan juurikaan halla-aholaista kansanedustajaa Saarakkalan lisäksi, mutta tämäkin Kurikan vahvistus loikkasi (toisaalta Etelä-Pohjanmaalla persuilla ei ole juurikaan kannatusta, mitä usein kuvitellaan olevan paljonkin). Todennäköisesti Elo espoolaisena luottaa jo siihen, että hänellä on vakaa kannatus eikä maahanmuutolla äänestäjien houkuttelemista enää tarvita sen kummemmin. Uusi vaihtoehto ei eduskuntaryhmänä voi oikeastaan perustella olemassaoloaan maahanmuuttopolitiikan muuttamisella eikä EU-vastaisuudella, kun nämä on kirjattu hallitusohjelmaan jota tämä uusi ryhmä on kertonut kannattavansa. On totta, että Elo ei ole tullut tunnetuksi ja asiaohjelmiin mukaan vedetyksi kuin maahanmuuttoon liittyvistä syistä, kun taas muut loikkaajat ovat onnistuneet nousemaan Eduskuntaan ilman maahanmuuttovastaisuutta, josta ovat nyt sanoutuneet Halla-ahon valinnan myötä irti joten nähtäväksi jää mikä on Simon Elon valtti tällä saralla. En ole seurannut Elon kampanjointia koskaan, joten en tunne hänen äänestäjäkuntaansa enkä hänen vaaliohjelmiaan, vaan olen muodostanut käsitykseni televisio-ohjelmien perusteella -ja niitä ennen hänen bloginsa perusteella, enkä enää muista siitäkään mitään.

*

Pidin mahdollisena, että Halla-ahon johtama puolue pääsee hallitukseen kunhan ensin näön vuoksi Sipilä ja Orpo ovat maininneet muutaman pakollisen sanan hallitusyhteistyön jatkamisen "mahdottomuudesta", mutta kulisseissa kaikki olisi toisin -kuten niin usein politiikan kohdalla (Vihreiden Emma Kari persuvastaisuudestaan huolimatta pari päivää sitten istui Halla-ahon kanssa valtuuston kokouksessa hymyt huulilla yhteiskuvassa)- mutta toisin kävi.

On mahdotonta arvioida, vältettiinkö uudella hallituspohjalla jotain katastrofaalisempaa. Joka tapauksessa Halla-aho olisi "voittanut" ennenaikaiset vaalit ja niitä vaatineet Vihreät ja Vasemmisto olisivat jääneet ehkä oppositioon, siksikin oli vaikea ymmärtää puheenjohtajiensa (sekä SDP:n) vaatimuksia uusista vaaleista.

***

Tii Kes 13, 2017 7:40 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea