Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Voitto 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaiselle Valtiolle!
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Voitto 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaiselle Valtiolle!
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Voitto 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaiselle Valtiolle! Vastaa lainaamalla viestiä
---

Bismillah, al-Hamdulillah, as-Salawaat as-Salaam 'ala Rasuulillah...

Samalla, kun muslimit keskittyvät ilman todisteita ja perusteluita mustamaalaamaan ISIS:stä "muslimeita ja mujahidiineja tappaviksi khawaarijiksi" ja jopa "lännen" ja ties kenen "asettamiksi palkkasotilaiksi", ei-muslimitoimittajat ja -asiantuntijat keskittyvät oikeisiin, todellisiin asioihin kertomalla ISIS:n saavutuksista parin viime päivän aikana. Seuraavasssa otteita mm. brittilehdistä Guardian ja Independent liittyen ISIS:n valloittamaan 'iraaqilaiskaupunki Mosuliin:

Islamilainen valtio on avannut uusia rintamia taistelussaan Islamilaisen valtion perustamiseksi läpi 'Iraaqin ja Syyrian hyökätessään kaupunkeihin, joita aiemmin hallitsi [Nuri al-Malikin] Baghdadin hallitus. Viimeisten neljän päivän iskut keski-ja pohjoisosien 'Iraaqissa osoittavan 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaisen valtion ottaneen yliotteen Osama bin Ladenin perustamasta al-Qa'idah'sta sen maailman voimakkaimpana ja tehokkaimpana Jihad-ryhmänä. ISIS hallitsee ja operoi suurella alueella länsi-Iraaqissa ja itä-Syyriassa, ollen sotilaallisesti onnistunein Jihad-liike koskaan.

Viimeisten neljän päivän aikana 'Iraaqissa ISIS on raivannut tiensä Mosuliin, lähettänyt taistelijoitaan Samarraan ja ottanut haltuunsa 'Iraaqin suurimman yliopiston Ramadissa ja 52 shiiaa tappaneet iskut Baghdadissa.

Hyvin koordinoidut hyökkäykset näyttävät suunnitellun pitääkseen 'Iraaqin turvallisuusjoukot voimattomina, epävarmana missä seuraava hyökkäys tapahtuu. Torstaina (5.6.) ISIS-taistelijat kuorma-autoissa raskaine konekivääreineen hyökkäsivät Samarran kaupunkiin.
ISIS:n taktiikka on yllätyshyökkäys, suuri määrä uhreja ja levittää pelkoa ennen vetäytymistä kärsimättä itse juuri lainkaan raskaita tappioita. Perjantaina hyökätessään Mosuliin, jossa heidän voimansa on jo tarpeeksi suuri verottaakseen paikallisia liikemiehiä, perheyrityksiä, matkapuhelimia ja rakennusyrityksiä, kuoli 200 ihmistä taisteluissa sairaalan mukaan, vaikka hallituksen mukaan ainoastaan 59 kuoli, joista 21 poliiseja. Paikallisista muodostettu vastarintajoukko murtui eilen tiistaiaamuna.

"Menetimme Mosulin tänä aamuna. Armeija ja poliisi jättivät paikkansa ja ISIS-terroristit ovat täydessä vallassa. Tämä on turvallisuusjoukkojen totaalinen romahdus", sanoo paikallisen sotilaskomennon eversti. Mosulissa otetuissa kuvissa armeija on riisunut univormunsa keskelle tietä ja häipyneet.

"Sotilaat heittivät aseensa pois, vaihtoivat vaatteensa, jättivät ajoneuvonsa ja pakenivat kaupungista. Emme nähneet kenenkään ampuvan laukaustakaan", kertoo mosulilainen Mahmud Nuri.

"Koko Ninevehin maakunta kaatui militanttien käsiin", kertoo 'Iraaqin parlamentin puhemies Osama al-Nujaifi lehdistötilaisuudessa Baghdadissa.

"Koko kaupunki kaatui kuin lentokone ilman moottoria", kertoo Arbiliin 'Iraaqin Kurdistaniin paennut mosulilainen liikemies. "He tulittivat aseillaan ilmaan, mutta kukaan ei ampunut heitä kohti."

ISIS otti haltuunsa kaupungin kuvernöörin toimiston, vankilan, lentokentän, televisioasemia ja armeijan päämajan sekä vapautti yhteensä1 400 vankia -toisten lähteiden mukaan 2 400 vankia- kaupungin eri vankiloista. Kelatkaa sitä ilon määrää, kun sellisi ulkopuolelta käytävältä kuuluu yhtäkkiä meteliä -ehkä jotkut jopa toivon pilkahdus sydämeensä heränneenä rientävät kaltereiden välistä katsomaan- ja aseistautuneet miehet kommandopipot päässä avaavat sellisi oven ja olet vapaa lähtemään. Vapautettujen vankien kerrotaan nostaneen ISIS:n lippuja kaupungin hallintorakennusten salkoihin. USA:lle huono uutinen on Mosulin lentokenttien liepeillä olleiden BlackHawk-ja Kiowa-helikopterien päätyminen ISIS:n käsiin. Tämäkin on muistettava, mikäli tulevaisuudessa joku väittää "al-Qa'idah'n saavan USA:lta aseistusta".

"Edes Yhdysvaltojen antama sotilasapu ei ole auttanut Irakin murenevia turvallisuusjoukkoja kukistamaan islamisteja. Päinvastoin, ISIS on vahvistunut ryöstämällä aseita, joita Yhdysvallat on toimittanut Irakin armeijalle", kertoo Andrew Tabler Lähi-Idän politiikan instituutista New York Timesille.

Hyökkäystä seurasi lauantain varhaisaamun hyökkäys Anbarin yliopistoon Ramadissa, jossa on 10 000 opiskelijaa. Ahmed al-Mehamdi, panttivangiksi joutunut opiskelija kertoi heränneensä laukauksiin, katsoneensa ulos ikkunasta ja nähneensä aseistettujen mustiin pukeutuneiden miesten juoksevan kampuksen yli. He tulivat hänen asuntolaansa, sanoivat kuuluvansa ISIS:iin ja määränneen kaikkien pysymään huoneissaan, mutta vieneen muut pois.
Yksi johtajista kertoi naispuolisille opiskelijoille:

"Annamme opetuksen, jota ette unohda."

He muuttivat tiedekunnan rakennuksen päämajakseen, mutta myöhemmin vetäytyivät. Samana päivänä pommit seitsemässä kohteessa Baghdadissa tunnin aikana tappoivat ainakin 52 ihmistä.
ISIS.n tapana on käyttää sotilaallisesti kouluttamattomia ulkomaisia vapaaehtoisia itsemurhapommittajina joko jalan kulkien pommivyöhön pukeutuen tai ajaen räjähteillä pakattuja ajoneuvoja. Usein käytetään enempää kuin yhtä pommittajaa kuten ajoneuvon räjähdyksessä kurdipuolueen PUK:n päämajan edustalla Jalawlan kaupungissa Diyalan maakunnassa. Räjähdyksen aiheuttamassa kaaoksessa toinen pommittaja livahti toimistoon ja räjäytti itsensä, tappaen noin 18 mukana vanhempi poliisiviranomainen.

ISIS:n nopea nousu Abu Bakr al-Baghdaadin tultua sen johtajaksi tapahtui sunnien Syyrian kansannousun seurauksena vuonna 2011, joka johti 'iraaqilaissunnien mielenosoituksiin poliittisesta ja taloudellisesta syrjinnästä Saddam Husseinin kaatumisen jälkeen. Rauhalliset mielenosoitukset vuoden 2012 lopussa vakuutti shiiaenemmistöisen hallituksen käsitystä mielenosoittajien tahtovan vallankumousta uudistusten sijasta, palatakseen valtaan. Viisi-kuusi miljoonaa sunni-irakilaista vieraantuivat enemmän ja nojautuivat ISIS:iin.

ISIS ei välttele kenenkään tappamista, joka työskentelee hallitukselle roskien kerääjää myöden. ISIS:n videoilla 'Iraaqin armeijan pojat joutuvat kaivamaan ensin omat hautansa ennen tultuaan ammutuiksi. Viestinä on, että ISIS:n vihollisten on turha odottaa armoa.

---

USA:n vuonna 2010 esittämä väittämä, että al-Qa'idah olisi "strategisesti lyöty" osoittautui valheeksi viimeistään viime kuukausien aikana, kun ISIS:n mujahidiinit ovat valloittaneet entisiä taistelualueitaan. Samoin on myös osoittautunut valheeksi 'Iraaqin safavid-hallituksen -ikäänkuin kukaan nyt heitä uskoisikaan- väitteet kyvykkyydestä karkottaa jihadistit. 'Iraaqin viranomaisten The Guardian-lehdelle kertoman mukaan sillä on nyt armeijan miestappio yli 2 500 -ilman yritystä valloittaa menetetyt alueet takaisin.

'Iraaqin safavidien hallitus kertoi aseistavansa vapaaehtoisia siviilejä taisteluun Mosulin vallanneita Mujahidiineja vastaan. Tämä on syytä pitää mielessä, mikäli tämä toteutuu, kun tulevaisuudessa ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ISIS "tappaa aseettomia siviilejä", sahwat ja muut "khawaarijeiksi" perusteettomasti syyttelevät väittävät ISIS:n "tappavan toisia muslimeja". Kyseessä saattaakin olla safavidiarmeijan puolella taistelevat "siviilit".

'Iraaqin pääministeri Nuri al-Maliki on esittänyt olevansa ainoa 'iraaqilaispoliitikko, joka kykenisi nousemaan ISIS:stä vastaan, mutta hänen armeijansa ovat olleet kyvyttömiä voittamaan Fallujah'aa tai Ramadia ja ovat täysin voimattomia estämään taistelijoiden etenemistä.

"Monet 'Iraaqissa kyselevät, miksi kevyesti aseistautunut ISIS:n kaltainen ryhmä kykenee valloittamaan suuria kaupunkeja", sanoo al-Jazeeran toimittaja Imran Khan.

"Tämä [Mosul] ei ole Fallujah. Tämä ei ole paikka, jonka voi vain unohtaa, vaan olennainen Irakille", sanoo turvallisuusanalyytikko Michael Knights "Woshintuunin" Lähi-Idän Politiikan instituutista.

Lisäksi 'iraaqilaispoliisit kertovat taistelijoiden ottaneen haltuunsa alueita Kirkukissa ja Salahuddiinin maakunnassa.

Syyrialaisaktivistit kertovat ISIS:n ottaneen haltuunsa 'Iraaqin-Syyrian rajakaupungin al-Yaroubiya'n, joka on yksi kolmesta rajanylityspaikoista 'Iraaqiin.

Brittiläisen Independent-lehden artikkeli ISIS-johtajasta Abu Bakr al-Baghdaadista viimeisessä kappaleessaan kertoo mielenkiintoisen taustatiedon, josta ei ole mitään syytä epäillä sitä perättömäksi:

"Hyötyen Syyrian sisällissodasta, al-Baghdaadi lähetti kokeneita taistelijoita ja varallisuutta Syyriaan perustaakseen Jabhat an-Nusrah'n al-Qa'idah'n osastoksi Syyriaan." Tätä ei kukaan enää tammikuussa tahtonut muistaa: Se, että Jabhat an-Nusrah'n johtaja Abu Muhammad al-Jawlani on syyrialainen, hän kuitenkin taisteli ennen Syyrian kansannousua 'Iraaqissa az-Zarqawi-ajoista lähtien. Tämän hän itse sanoi joulukuussa 2013 al-Jazeeran haastattelussa.

***

Iranilainen PressTV onnistui Mosulia koskevissa uutisoinnissaan valehteluun jälleen: He ottivat muutama viikko sitten julkaistusta ISIS-videosta kohdan, jossa ISIS tulittaa ohiajavasta autosta Syyriaan armeijaa vahvistamaan matkalla olevia iranilais-ja 'iraaqilaissotilaita kohti: Kuvatekstissä mainitaan, tapettavien olevan "raafidheja safavid-armeijan sotilaita matkalla vahvistamaan syyrialaisarmeijaa". Ensiksi väitettiin "terroristien tappavan siviilejä Syyriassa", vaikka kaikki autoissa olleet olivat selvästi miehiä -ei esimerkiksi perheitä. Tänään PressTV väittikin "ISIS:n tappavan Mosulista pakenevia siviilejä".

Kyseinen video on otettu toukokuussa julkaistulta ISIS-videolta "Salil as-Sawarim". Toistaiseksi ainoa mahdollisuus katsoa video on täällä:

(Kyseinen ote alkaa kohdasta 4:35)

Kohta varmaan joku sahwa keksii, että siinä ammutaankin "toisia mujahidiineja".

---
Tähän ISIS:n mustamaalaamiseen liittyen: Näyttäisi olevan, että kampanjan tarkoituksena on estää muslimien "radikalisoitumista" ja ehkäistä lähtöä Syyriaan ISIS:n riveihin ja muutenkin. On totta, että se ei ehkä tällä hetkellä ole suotavinta, tosin se ei ole estänyt useita eurooppalaisia muslimeita Ruotsia myöden tänäkin kesänä lähtemästä taistelemaan Syyriaan. Ja miten paljon vuosien ajan on puhuttu "muslimien radikalisoitumisen estämisestä" ja silti Syyriaan lähti Jihadiin valtava määrä nuoria eurooppalaisia muslimeita. Todistaa, että kuffarien tarkoituksena oli vain heittää syötti muslimien keskuuteen ja seurata sivusta muslimien riitelyä Jihadista ja shariasta. Ei ole ehkä perätöntä väittää, että kyseisellä ISIS:n ja myös Somalian ash-Shabaabin mustamaalauskampanjalla "muslimien, mujahidiinien ja heitä vastaan puhuvien shuyuukhien tappajina" olisi osa länsimaiden kampanjaa Syyriassa taistella ISIS:stä vastaan toisten mujahidiinien taholta. Ainakin Jabhat an-Nusrah'n shari' Abu Sulayman al-Muhaajir kiistää tämän, mutta toteaa kuitenkin ulkopuolisten tahojen käyttäneen "tilaisuutta ilkeästi hyväkseen". Syyksi Jabhat an-Nusrah ilmoittaa ISIS:n ankaran tavan hallita shari'alla syyrialaisia. Sinänsä on mielenkiintoista, että rikoksiin ja raiskauksiin syyllistyneitä eräitä FSA:n ryhmiä vastaan ei tehty mitään -tuskin edes paljonpuhuttua oikeudenkäyntiä. Toiseksi, jos eri tahojen raporttien mukaan ISIS:n hallintatapa ei useissakaan kohdissa eroa Talebanin tai Saudi-Arabian vastaavasta: Talebanien Afganistanissakin teloituksia ja ruoskimisia tapahtui päivittäin, siviilejä tapettiin Ahmad Shah Masudin hallitsemalla pohjoisosan Mazar-i-Sharifissä, jonka kanssa Taleban oli sodassa käytännössä koko valtakautensa ajan. Ja kuten ISIS:n hallitsemassa Syyrian Raqqa'assa, myös Saudi-Arabiassa on pakollista rukoilla ja sulkea kaupat rukouksen ajaksi sekä naisten on pukeuduttava peittävään abaayaan ja niqaabiin. Jos yrität päästä moskeijaan rukouksen jo alettua, saudipoliisi pysäyttää ja määrää lähimpään rukousriviin vaikka keskellä katua. Myöskin Taleban -jota monet ISIS:stä "khawaarijiksi" kritisoivat kuitenkin kannattavat- tappaa muslimeita asioita, jotka eivät ole edes sinänsä synti, kuten kouluopettajia ja vastustajiaan. Varmasti kyse on äärimmäisestä tavasta hallita shari'alla, mutta pelätköön Allahia ne, jotka "khawaarijeiksi" tai "Assadin agenteiksi" ISIS:stä syyttävät.

Näin taas muslimit menevät halpaan, vaikka kovaan ääneen muuten syyttävätkin mediaa "Islamia ja mujahidiineja mustamaalavien juutalaisten omistamiksi" -ja ovat itse ensimmäisinä uskomassa valheita. Jos kuffarit valehtelevat Islamista, niin mikä estää heitä kylvämästä muslimien joukkoon valheita myös Jihadista. Ja jos Roihuvuoren minbarista luetaan du'aa mujahidiineille "fii qulli makaan" ja kuitenkin irtisanoutuvat väittäen ISIS:stä ja ash-Shabaabiä khawaarijeiksi", niin keille "mujahidiineille" he lukevat Allahin siunausta?

Ja lisäksi siihen samaan ISIS:iin, jota roihuvuorelaisetkin "khawaarijeiksi" syyttävät, koska "tappavat muslimeja" ja unohtavat samalla, että ne olivatkin heidän omat kaverinsa, jotka he Syyriaan ja ISIS:iin auttoivat. Ja nyt samat henkilöt kovaäänisesti syyttävät ISIS:stä "khawaarijeiksi".

Joten Ittaqillah, Masjidu-Tawhiid!

Tänään näemme, mihin ISIS pystyy ja mitä he Allahin Tahdosta saavuttivat.

---Viimeinen muokkaaja, Abdullah Rintala pvm Maa Mar 06, 2017 12:27 am, muokattu 1 kertaa
Kes Kes 11, 2014 1:57 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
---

Mosul on vapaa ISIS:n alaisuudessa

Toinen osa ISIS:n voittokulusta:

"Emme voi lyödä heitä. Emme voi. He ovat harjaantuneita kaupunkisodassa ja me emme.

Tarvitsemme kokonaisen armeijan ajaaksemme heidät ulos Mosulista. He ovat kuin aaveet: he ilmestyvät ja iskevät ja katoavat sekunneissa"
, kertoo 'iraaqilainen upseeri.
Nuri al-Malikin entinen neuvonantaja Ibrahim as-Sumeide'i kehotti pääministeriä eroamaan:

"Mosulin kaatuminen ISIS:n käsiin tarkoittaa ISIS:n yhtenäistäneen 'Iraaqin ja Syyrian rintaman ja he ovat saavuttaneet päämääränsä."

Vuosikymmenen kestänyt USA:n hintaisa tuki 'Iraaqin armeijalle ei estänyt ISIS:stä valtaamasta 'Iraaqin armeijan kohteita.

"En usko hallituksen kykenevän valloittamaan Mosulia takaisin. Kahdeksan vuoden jälkeen kaikki sen suunnitelmat ovat menneet pieleen", kertoo 'Iraaqin puolustusministeriön Hamad al-Mutlaq.

"Huolestuttavaa tässä on, kuinka ammattimaisesti ISIS toimii ja kuinka nopeasti Irakin armeijan moraali hajosi", sanoo CMI:n Mikko Patokallio Helsingin Sanomille.

Mosulilainen humanitaarisen työn tekijä 'Ali Aziz:

"Saimme [ISIS:ltä] lausunnot vakuuttaen, etteivät he vahingoita ketään ja kaikkia vähemmistöjä suojellaan. Heidät on todella toivotettu tervetulleiksi ja olemme onnellisia saadessamme heidät, mieluummin kuin al-Malikin veriset, brutaalit joukot.

Tunnen, että meidät on vapautettu kauheasta painajaisesta, joka tukehdutti meitä 11 vuoden ajan. Armeija ja poliisi eivät koskaan lopettaneet pidättämästä, vangitsemasta ja tappamasta ihmisiä, puhumattakaan lunnaiden ottamisesta pidätettyjen perheiltä.

Minä ja naapurini odotamme uutisia, että muut kuusi protestoivaa sunnimaakuntaa tulevat myös ISIS:n käsiin julistaaksemme sunnialueemme kuten kolme maakuntaa Kurdistanissa."


Useimmat mosulilaiset kertovat suurimman osan Mosuliin saapuneista ISIS:n taistelijoista olevan 'iraaqilaisia, kertoo Imran Khan al-Jazeeran blogissaan ja jatkaa:

"Mosul kaikin tavoin on rauhoittunut: Taistelijat ovat puhdistaneet tarkastuspisteitä, poistaneet esteitä ja räjäyttäneet seinämiä. He ovat rohkaisseet ihmisiä tulemaan kaduille. Asukas kertoo:

"He ovat kohdelleet meitä kunnioittavasti. Pelkään heitä, mutta he eivät ole vahingoittaneet meitä."

ISIS-taistelijat ovat myös pyytäneet kauppoja ja liiketoimia avautumaan ja ihmisten palaavan takaisin työpaikoilleen.

Moinen vastavuoroisuus taistelijoiden kanssa viittaa siihen, että taistelijat ovat maltillisempia kuin monet uskoisivatkaan."


---

'Iraaqin turvallisuusviranomaiset arvioivat yli tuhannen miestappiot 'Iraaqin shi'alaisarmeijalle ja tuhannet ovat loikanneet armeijasta.

al-Malikin vastustajat syyttävät häntä maan johtamisesta tuhoon. Vastustajat sanovat hänen kieltäytymisensä jakaa valtaa on estänyt yhtenäisen hallituksen muodostumisen, sallinut nousun sunnimilitanteille ja tehnyt hänestä vihatun sunni-, shi'a- ja kurdijohtajien keskuudessa.

Tikritin asukkaat kertovat ISIS:n hyökänneen iltapäivällä kolmesta eri suunnasta: idästä, lännestä ja pohjoisesta. Lyhyen tulitaistelun jälkeen poliisi ja sotilaat riisuivat univormunsa, laittoivat siviilivaatteet ylle ja pakenivat läpi asutusalueiden välttääkseen kosketusta Mujahidiinien kanssa.

"He eivät tappaneet sotilaita tai poliiseja, jotka luovuttivat aseensa, univormunsa sekä sotilashenkilökorttinsa", kertoo Tikritin turvallisuusviranomainen. "He vain ottivat nämä ja määräsivät lähtemään."

Tänään keskiviikkona Mujahidiinit ovat teloittaneet sotilaita Kirkukin alueella. Maakunnan kuvernööri Atheel al-Nujaifin mukaan 'Iraaqin armeijan komentajat olivat antaneet maakuntahallitukselle väärää tietoa tilanteesta kaupungilla.

'Iraaqin armeijan sotilaat olivat jo muutenkin uupuneet kuuden kuukauden taistelussa Mujahidiineja vastaan läntisessä 'Iraaqissa, Anbarin maakunnassa. Vastauksia ei ollut jatkuviin tappaviin väijytyksiin eikä strategiaa selviytyä pitkitetystä sodasta. Viimeinen niitti oli kiväärimies Bashar al-Halbousille ystävän kuoleminen tarkka-ampujan luodista kaksi viikkoa sitten.

"['Iraaqin] Valtio on heikko. Tästä tulee päättymätön taistelu".

'Iraaqin armeijan voima heikkenee loikkauksissa, jotka kääntävät sodan kulkua ja sirpaloituvassa instituutiossa, jota koulutti ja rahoitti Yhdysvallat. Yhdysvallat laski, että sen 14 miljardin dollarin tuki 'Iraaqin turvallisuusjoukoille riittäisi turvaamaan maan amerikkalaisten vetäytymisen jälkeen joulukuussa 2011. Armeijasta loikanneet sunnisotilaat kokivat armeijan ainoastaan vahvistavan shi'alaisvaltaa 'Iraaqissa, kuinkas muutenkaan. Samalla myös shi'at ovat loikanneet armeijasta.

Viimeisten päivien aikana ainakin tuhat sotilasta on jättänyt armeijan ja ennen Mosulia armeija menetti enimmillään 300 sotilasta päivässä, kuolemilla ja haavoittumisilla.

Loikannut ramadilainen sotilas Mohamed kertoi kollegoineen aloittaneen loikkaukset jo kuukausia sitten, ennen sotilastappioiden nousua:

"Tuntui kuin taistelisin armeijoita vastaan, en armeijaa vastaan".

Taistelijoita tuli virtanaan, itsemurhapommittajia jos heidän ammuksensa olivat vähissä.

Huolimatta brutaalista maineestaan, ISIS on näyttänyt myös joustavuutta sekä 'Iraaqissa että Syyriassa voittaakseen puolelleen Nuri al-Malikin johtamaan shi'a-hallitukseen pettyneet sunnit.

"Tähän saakka, al-Baghdaadin taistelijat eivät ole vahingoittaneet uskonnollisia miehiä...Kun heimot kieltäytyivät nostamasta ISIS-lippuja Fallujah'ssa, hän määräsi miehiään olemaan nostamatta lippua", kertoo al-Monitorin toimittaja Mushreq 'Abbas.

Toisin kuin ISIS:n vastapuoli 'Iraaqin armeija, ISIS:n taistelijat olevat korkeasti motivoituneita, taistelun karaisemia ja hyvin-varustautuneita:

"Se myös kykenee toimimaan kuin valtio, sillä on kaikki valtion tarvitsema, tosin ei kansainvälisesti tunnustettu", sanoo New America Foundationin Douglas Ollivant.

ISIS pyörittää kouluja, palveluita sekä vastikään perusti Raqqa'ahan ruokastandardin kuluttajansuojavaltuutetun.

Keskiviikko, kello 16:35

'Iraaqin toiseksi suurin kaupunki Mosul on Mujahidiinien vakaassa kontrollissa, partioiden katuja ja kutsuen hallituksen työntekijöitä palaamaan työhönsä.
ISIS:n taistelijat vartioivat hallintorakennuksia ja pankkeja.

"Aion pysyä Mosulissa. Tämä on minun kaupunkini joka tapauksessa ja nyt kaupungissa on rauhallista", sanoo kauppias Abu Ahmed.

Mujahidiinit etenivät öljynjalostamokaupunki Baijiin, jonka 250 vartijaa suostuivat vetäytymään toiseen kaupunkiin ISIS:n lähetettyä paikallisista heimojohtajista kootun delegaation suostuttelemaan heidät vetäytymään.

Baijin jalostama on 'Iraaqin suurin, josta kuljetetaan öljyä useimpiin maan muihin osiin.

"Tämä ei ole terroriongelma enää. Tässä on kyseessä armeijan etenemisestä 'Iraaqissa ja Syyriassa ja valloittamassa alueita", sanoo Jessica Lewis, Washingtonin sodankäynti-instituutista.
USA:n armeijan tiedustelu-upseerina 'Iraaqissa toiminut Jessica Lewis kutsuu ISIS:stä edistyneeksi sotilasjohdoksi:

"Heillä on uskomaton komento ja kontrolli."

"He ovat korkeasti taidokkaita kaupunkisodankäynnissä, jossa taas 'Iraaqin armeijalla on puutteita"
, sanoo Aymen at-Tamimi Lähi-itä-foorumin jihad-tarkkailija.

Time-lehti kirjoittaa:

"Mikäli ISIS kykenee pitämään valloittamansa alueet, se saattaa kyetä täyttämään aikomuksensa kalifaatin palauttamiseksi."

"Se on nimenomaan ISIS, joka rakentaa kalifaatin, ei al-Qa'idah", sanoo at-Tamimi.

"Kaatamalla sunnivalta Baghdadissa, lisäsimme Iranin vaikutusvaltaa maassa...Näemme ehkä kartan uudelleenpiirtämisen pian, tällä kertaa alueen asukkaiden tekemänä brittien ja ranskalaisten diplomaattien sijasta", sanoo Washington Postin toimittaja Thomas Ricks.

---

Lau Kes 14, 2014 12:29 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


***

ISIS on meidän Islamilainen valtiomme!

Bismillah ar-Rahmaanir-Rahiim, as-Salawat wa Salaam 'ala Rasuulillah wa 'ala alihi was-Sahbihi ijmain...

'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaisen valtion lausunnosta Mosulin valloituksesta ISIS:n toukokuun
13. 2014 julkaisemasta lehdestä:

"Menneenä maanantaina 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilainen valtio vapautti Mosulin kaupungin kokonaisuudessaan. Kampanja onnistui asettaen kaupungin Islamilaisen valtion täyteen hallintaan, tuhansien vankien vapautettaessa raafidhien tyrmistä hyökkäyksen ohella.

Tämä seurauksena Islamilaisen valtion strategian vaihdosta, jossa sen joukot jättivät aavikon tukikohtansa raivaten tiensä kaupunkeihin.

Jihadin alusta alkaen Anbarin maakunta on perinteisesti ollut Mujahidiinien tukialuetta, Fallujah'n toimiessa Jihadin pääkaupunkina. Huolimatta vahvasta voima-alueesta, Islamilainen valtio ymmärsi, että ainoa tukikohta missä tahansa alueella kääntyisi heitä vastaan antaen vihollisille keskittymiskohteen heidän iskuilleen. Seurauksena Islamilainen valtio katsoi tarpeelliseksi laajentaa vahvuusalueensa ulkopuolelle suorittamaan suurimittaisia operaatioita 'Iraaqin lukuisilla alueilla hämmentääkseen ja lyömään raafidhi-joukot, valloittaakseen kokonaisia kaupunkeja. Dawlah jatkaisi politiikkaansa hallita vapautettuja alueita Koraanin ja Sunnan mukaisesti, taaten siviileille sosiaalisia palveluita perustuen väestön ja paikan tarpeiden mukaisesti, kouluttaen, värväten, harjoittaen ja työllistäen aina vain enemmmän ja enemmän muslimeita innokkaina paikastaan
Islamilaisen khalifaatin rakentamisessa.

Tämä strategia kohtasi huippunsa maanantaina, kun Islamilaisen valtion sotilaat vapauttivat Mosulin. Tiedustelutoimen jälkeen laadittiin suunnitelma luopioiden hallitsemien alueiden hajauttamiseksi ja toteutettiin hyökkäys ja otettiin haltuun osia Samarrasta. Mujahidiinit taistelivat tiensä Mosuliin ja raafidhi-joukot alkoivat hylätä asemiaan ja pakenemaan. Mujahidiinit saapuivat Mosuliin eri paikoista ja Allahin avulla otimme haltuumme jokaisen heidän paikkansa, mukaanlukien Ghazlanin ja operaatioiden johtopaikat, toisen divisioonan tukipaikan, Badush-vankilan, väliaikaisvankilat, prikaati-ja rykmenttipaikat. Lisäksi vapautettiin tuhansia miesvankeja ja joitain naisvankeja. al-Hamdulillah, Islamilainen valtio hallitsee nyt täysin wilayah'n kaikkia sisäänkäyntejä ja reittejä.

['Iraaqin] Taaghuut-hallituksen puhemies Osama al-Nujai kritisoi 'iraaqilaissotilaita pakenemisesta, nimittäen tekoa vastuunpakoiluksi, mutta hänen veljensä, Nineven kuvernööri Atheel al-Nujai pakeni myös henkensä edestä Islamilaisen valtion hyökkäystä. Lisäksi hän oli jo ehtinyt kehottaa Mosulin asukkaita "seisomaan vahvoina" ja "puolustamaan" alueitaan vain tunteja ennen kuin pakeni itse.

Mosulin vapautuksella Islamilainen valtio hallitsee nyt toista suurta asutuskeskusta, kuten ar-Raqqa'ata naapurimaassa Syyriassa. Se jatkaa toimintaansa molempien asukkaiden päivittäistarpeissa, samalla kun saavuttaa vakaita voittoja sekä Iranin tukemilta hallituksilta, murskaten Amerikan tukemia sahwoja ja vahtii mahdollisia Peshmerga- ja PKK-yrityksiä sekä 'iraaqilais- että Syyrian "Kurdistanin" rintamilla.

Raafidhi-hallitus on jäänyt kompuroimaan palasiensa kokoamisessa, al-Malikin kutsuen hätätilaa ja Osama al-Nujai'n anellen Yhdysvaltain suurlähettilästä ja kurdiupseereita apuun.
Voittoa seurasi Tikritin vapauttaminen, Salahuddiin-maakunnan pääkaupungin, safawisotilaat ja poliitikot jatkavat pakenemistaan, sotilaiden riisuessa univormujaan ja hyläten asemiaan."

---
Samarralaisten ja mosulilaisten kertomuksia ISIS:n alaisuudessa elämisestä:

Jokainen Samarrassa on onnellinen taistelijoiden johtamisesta kaupungissa. He ovat todistaneet olevansa ammattimaisia ja päteviä.

"Meillä on vettä ja sähköä; polttoaineesta on puutetta, koska Malikin joukot ovat katkaisseet sillat Samarran ja Baghdadin välillä. Taistelijat eivät vahingoittaneet ketään eivätkä tappaneet ketään edetessään. Jokainen, joka luovuttaa aseensa on turvassa, huolimatta taustasta. Tämä asenne on suuri helpotus ihmisille täällä.

Neljä päivää sitten Malikin joukot hyökkäsivät ar-Razzaq-moskeijaan Samarrassa, toivat muutaman paikallisen ja tappoivat heidät moskeijassa. Mitä luulisit ihmisten tuntemusten olevan näihin armeijajoukkoihin? Olemme eläneet tarpeeksi monta sorron, koston ja tyrannin vuotta, ettemme kestä enää.

Meitä sunneja ei ole milloinkaan Malikin fanaattinen hallitus ja armeija kohdellut oikeudenmukaisesti. Jos se ei olisi ollut sektariaaninen armeija, he olisivat taistelleet loppuun asti, mutta pakenivat heti kun tuli kuumat paikat"
. -Nimettömänä pysyttelevä Samarran asukas.

---

Näyttää, että taistelijoilla on hyvä turvallisuussuunnitelma kaupungissa. He todella tuntevat kaupungin eivätkä ole tehneet samaa virhettä kuin USA:n joukot tai Malikin joukot, kun he valloittivat Mosulin. He ovat suojelleet kaikkia hallintorakennuksia eivätkä ole tuhonneet eivätkä varastaneet mitään.

ISIS:n taistelijat ovat avanneet ja puhdistaneet armeijan sillat, tiet ja tarkastuspisteet. Nyt voimme kulkea helposti. Täällä on niin hiljaista -laukaustakaan ei ole tähän mennessä ammuttu. Useimmat paenneista perheistä ovat alkaneet palata takaisin tänään. Olemme kärsineet paljon Malikin epäreilun hallituksen alla. Se on sektariaaninen iranilaishallitus. Pidätyksiä, tappamisia ja pakolaisia Mosulin ihmisistä kymmenen vuoden ajan. Olemme saaneet tarpeeksi sorrosta ja korruptiosta emmekä enää hyväksy Malikin armeijaa. USA:n valloituksesta alkaen järjestelmällinen etninen puhdistus tapahtui täällä. Malikin miehet tulivat televisioon puhumaan rakkaudesta ja turvallisuudesta, mutta todellisuus on aivan muuta: He ovat kaikki tappajia, fanaatikkoja ja sektariaaneja.

Viime torstaina armeija käytti koneita ja kranaatteja taisteluissa täpötäydelle asutusalueelle. Pommitus katkaisi sähköt ja veden. Moni siviili kuoli.

Taistelijat lähestyvät Baghdadin lähiöitä. Uskon tämän olevan Malikin ja sen jengin loppu, mutta pelkäämme heidän pyytävät USA:n joukkoja apuun. Voitko uskoa, että aseelliset joukot, joihin on tuhlattu miljoonia yli 11 vuoden ajan, romahtaa muutamassa tunnissa?"
-Abu Riyad, mosulilainen heimojohtaja.

***

ISIS:n puhemiehen Abu Muhammad al-'Adnaanin puheesta kesäkuun 12. 2014:

"Ja ehkä maailma tänään on tyrmistynyt 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaisen valtion voitoista, viholliset ja tukijat, hämmästyksestä ja hätäännyksestä ja kyselevät:

"Kuka tukee Dawlah'aa? Kuka rahoittaa? Mikä on salaisuus sen voittoisuuden takana, vaikka kaikki ovat julistaneet sodan sitä vastaan?"


"Tietäkää asian totuus -Dawlah'lla ei ole valtaa eikä voimaa paitsi Allahilta.

Dawlah ei ole voitokas miesten määrän, eikä välineidensä eikä aseistuksensa eikä vaurautensa takia. Dawlah on voitokas ainoastaan Allahin suosion tähden, uskolla mikä murensi kaikenlaiset linnoitukset ja paljasti valheelliset väitteet. Dawlah saavuttaa voittonsa sen sotilaiden uskomalla Allahin Voittoon.

Dawlah saavuttaa voiton sen sotilaiden vilpittömyydellä, sotilaidensa ja poikiensa uhrautumisella. Vahingot eivät heikentäneet sitä, hyökkäykset eivät pelästyttäneet sitä, vankilat eivät heitä muuttaneet. He eivät kaihtuneet tappamisista, siirtymisistä, kestivät nälkää ja puutetta vuosia, kuukausia ja päiviä, tulivat vakaiksi, kestäviksi ja olivat kärsivällisiä: Vankiloissa, kodeissa, maan alla, vuorilla ja laaksoissa, aavikolla, taivaan ja kuivan kuumuuden armoilla.

Dawlah on voitokas, koska Allahin antama menestys on tässä Jihadissa, kirkkaampi kuin aurinko keskellä taivasta.

Se on voitokas, koska sitä ei tartuttanut kielletystä ansaitseminen tai harhautuneesta metodologiasta."

***
Mosuliin palaavia pakolaisia:

"Toivon Allahin tukevan heitä ja tekevän heidät voitokkaiksi al-Malikin sorron yli", sanoo 80-vuotias Abu Dharr 'Iraaqin kurdialueen tarkastuspisteellä. Hänen autonsa takapenkillä oli viisi naista huiveissaan ja kuusi lasta. "Armeija ei ollut hyvä missään paitsi sunnien sorrossa".

He olivat yksi kymmenistä tuhansista, jotka pakenivat kodeistaan kun Islamilaisen valtion taistelijat ja muut militantit valtasivat Mosulin ja Tikritin. Monet lähtivät, mutta ei siksi, että pelkäisivät vastarintataistelijoita, vaan 'Iraaqin hallituksen kostoiskujen pelossa.

Tiedossa ei ole, miten monta 'iraaqilaista on palannut Mosuliin. Monet palanneista kertovat Mosuliin jääneiden sukulaisten käskeneen heitä tulemaan takaisin, sanoen sunnivastarintataistelijoiden palauttaneen sähkön, veden ja lupautuneen olematta vahingoittamatta palaavia asukkaita.

"He eivät vahingoita ihmisiä", kertoo Umm Ghufran, joka palasi Mosuliin.

"Sunnit tuntevat nyt olonsa paljon turvallisemmaksi, enemmän kuin ennen. Mikäli vastarintataistelijat pysyvät näin, tuki heille voi ainoastaan kasvaa", sanoo Ouf al-Awaidi.

***

ISIS:n määräykset Ninevehin maakunnalle:

- Hallitsemme Shari'ah'lla Allahin avulla. Tuomiomme ovat oikeat ja oikeudenmukaiset ja ne vapauttavat ihmiset heidän päälleen sälytetyistä taakoista ja kahleista.

- Eläkää oikeamielisesti oikeamielisessä Islamilaisessa valtiossa, jossa valta ja voima kuuluvat muslimeille.

- Joka oli eilen meitä vastaan ja katuu on tänään turvassa kansassamme. Kaikkia muslimeita kohdellaan hyvin, elleivät he liittoudu yhteen vihollisen kanssa ja auta rikollisia. Varokaa ottamsta yhteyttä kätyreihin ja hallitukseen, sillä tämä päivä on meidän.

- Naisille: Pukeutukaa siveellisesti ja pukeutukaa väljiin vaatteisiin. Menkää ulos vain tarvittaessa.

- Kantamme mausoleumeihin ja hautoihin on selkeä: Kaikki tuhotaan periaatteessa.

- Kokoontumiset, lippujen kanto (muiden kuin Islamilaisten valtioiden) ja aseiden kanto ei ole sallittua. Allah määräsi meitä pysymään yhtenäisinä.

- Poliisit, sotilaat ja muut kaafir-instituutiot, katukaa. Olemme avanneet erikoispaikkoja, joissa sallitaan katuminen. Uskonsa vaihtaneet tapetaan.

- Huumeet, alkoholi ja savukkeet eivät ole sallittuja.

- Varoitamme heimojohtajia ja sheikkejä olemaan työskentelemättä hallituksen kanssa ollen pettureita.

- Moskeijat ovat Allahin koteja, joiden kautta leviää hyvyyttä. Määräämme kaikkia muslimeja suorittamaan rukoukset ajallaan moskeijoissa.

- Raha, minkä otimme safavidihallitukselta on nyt julkista. Ainoastaan muslimien imaami voi käyttää sitä. Varkaan käsi katkaistaan. Uhkailijat ja kiristäjät kohtaavat ankaran rangaistuksen.

- Jos kysytään, keitä olemme? Olemme Islamin sotilaita ja otimme vastuullemme palauttaa Islamilaisen kalifaatin kunnian

- Olette koettaneet sekulaareja hallintoja (tasavaltaa, baathismia, safavideja) ja kokenee tuskaa. Nyt on aika Islamilaiselle valtiolle, johtajanaan Abu Bakr al-Qurashi. Tulette näkemään suuren eron ja helpotuksen. Allahin antama oikeus on valkea kuin lumi.

---

Myös Iltasanomat julkaisi lauantain numerossaan osan ylläolevista ISIS:n määräyksistä. Otsikkona oli "ISIS:n hirmuhallinto" ja väliotsikkona "ISIS julkaisi raakalaismaiset toimintaohjeensa". Sinänsä ylläolevat määräykset ovat samoja, mitä jokainen muslimi -kravattikaulainen pukumies Rabitassa sekä parrakas thawbimies Pasilassa ja Roihuvuoressa- noudattaa ja pitää Islamin mukaisena.
Kaikki muslimit pitävät noita määräyksiä Islamin mukaisina.

Iltasanomien mukaan raakalaismaisuutta ei ilmeisesti ole se, että IS itse tekee rahaa ihmisten kärsimyksillä ("Kun sinä lyöt lastasi, me lyömme sillä rahoiksi"), mikä kaikkien analyytikkojen ja filosofien mukaan raakalaismaisempaa kuin jollekin kaukaiselle yhteiskunnalle annetut käytös-ja tapakoodit, vaikka ne olisivat ihmisoikeuksien vastaisia.

***

ISIS on meidän Islamilainen valtiomme ja Abu Bakr al-Baghdaadi uskovien johtajamme!

Viimeisen viikon aikana tutkijat, asiantuntijat, toimittajat, kristityt, sekulaarit ja juutalaiset ovat antaneet ISIS:lle ja sen johtajalle Amiir ul-Mu'miinillemme Abu Bakr al-Baghdaadille tunnustusta sotilaallisesta ja yhteiskunnallisesta pätevyydestä ja tunnustaneet Abu Bakr al-Baghdaadin päteväksi sotilastaistelijaksi ja strategiksi sekä myöskin maininneet sunnikhilafaan olevan tiettyjen ehtojen täyttyessä pian mahdollinen. Ja huom! Kaikki tämä ilman mitään mustamaalaamista, propagandaa ja valheita. Ei-muslimit jopa antavat ISIS:lle ja Abu Bakr al-Baghdaadille sellaista tunnustusta, mitä monet muslimit eivät anna.

"Vuoden aikana hänestä on tullut kaikista vahvin Jihad-johtaja maailmassa" -Toimittaja ja kirjailija Patrick Coburn ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdaadista.

Sotien tai taisteluiden voittajat ovat edelleen sankareita.

Ei-muslimit ovat olleetkin ISIS:n suhteen huomattavasti analyyttisempia, maltillisempia ja järkevämpiä kuin kuffareita nuoleskelemaan pyrkivät sahwat. On vain pelkkää mustamaalaamista ja khawaarijeiksi syyttelemistä. Pelätkää Allahia keitä nimittelette khawaarijeiksi, sillä Allahin Lähettilään (S) mukaan khawaarijit ovat Helvetin Tulen koiria ja heidän tappamisestaan on palkkio ja Profeetta (S) jopa kertoi tappavansa heitä itse kuin 'Aadin kansa (viittaus muinaishistorialliseen tapahtumaan) tapettiin, mikäli on silloin läsnä.

Ittaqillah!

Mikäli esittää shari'alliset todisteet, että ISIS:n metodologia Jihadissa ja hallintatavassa ei ole oikeaa ja uskoo siihen, niin se ei ole läheskään sama asia kuin ylenpalttinen, asiaton ja perusteeton sloganien heitteleminen syytellen ISIS:stä khawaarijeiksi.

Myöskin Lähi-idän lehdissä al-Hayatissa ja muissa Syyrian ISIS:in hallitsemaan Raqqa'ahan matkanneet toimittajat -osa heistä shiioja- kertovat raporteissaan "naisten pakosta pukeutua kokopeittävään abaayaan ja niqaabiin -myös kristittyjen" (mitkä molemmat ovat pakollista kaikille naisille myös Saudi-Arabiassa ja oli ja on Talebanien hallitsemilla alueilla), musiikki ja elokuvat ovat kiellettyjä (kumpiakaan ei näy eikä kuule myöskään Saudi-Arabiassa eikä Talebanien vallan alla) ja on rukouspakko, jolloin kaupat ja muut on suljettava (myös Saudi-Arabiassa poliisi valvoo rukousten noudattamista; jos yrittää ehtiä moskeijaan rukouksen jo alettua, poliisi pysäyttää ja määrää rukoilemaan keskellä katua olevassa rukousrivissä). Shiioilla olisi mahdollisuus valehdella ISIS:n hallitsemasta Raqqa'asta vaikka mitä, mutta mitään poikkeavaa tai liioittelevaa heidänkään artikkeleissa ei näy. Lievää tarkoituksenhakuisuutta kuitenkin on, mutta nekin liittyvät tapahtuviin asioihin (kuten esim. raqqalaisten naisten avioituminen ISIS-taistelijoiden kanssa (vrt. "Jihadun-Nikaah"), erään Mujahidiinin kehotus Skypen kautta kotimaassaan olevalle tulla taistelemaan Syyriaan sekä viittaukset ISIS:n moderniin aseistukseen, varallisuuteen ja ruoan määrään (vrt. "CIA, Turkki ja Qatar rahoittavat ja aseistavat ISIS:stä ja al-Qa'idaa", mikä on täyttä palturia). Jopa shiioilla on enemmän totuudenmukaisuutta ISIS:n suhteen kuin monella muslimilla.

Lähi-idän politiikkaa Washingtonin instituutissa tutkiva Aaron Zelin on eräs heistä, jotka antavat ISIS:lle sitä tunnustusta ja puolustamista, mitä muslimien kuuluisi sille antaa. Sivutoimenaan Zelin tutkii ja julkaisee videoita ja lausuntoja Jihad-ryhmiltä (Sinänsä ironista, että monet muslimien pitämät Jihad-sivustot suljetaan, latauslinkit kuoletetaan, mutta sitten juutalaiset julkaisevat ne kaikki ja usein vielä lontooksi käännettyinä!). Tässä ote hänen artikkelistaan The Atlantic-lehdelle kesäkuun 13. 2014 otsikolla "ISIS:llä on kuluttajansuojatoimisto":

Lainaus:
Ryhmällä on yllättävän hienostunut byrokratia, mihin kuuluu Islamilainen oikeuskäytäntö ja poliisiryhmä. Manbijissa ISIS on leikannut käden neljältä ryöstäjältä. Raqqa'assa he ovat määränneet suljettavaksi heikkolaatuisia tuotteita myyviä kauppoja, supermarketteja ja kebab-grillejä perustamansa kuluttajansuojatoimiston toimesta. ISIS on myös ruoskinut naapureitaan loukkanneita henkilöitä, takavarikoinut ja tuhonnut tekaistuja lääkkeitä ja monissa tapauksissa teloittanut ja ristiinnaulinnut luopioita (eli Syyrian armeijalle työskennelleitä). Jäsenet ovat myös polttaneet tupakkakartonkeja, tuhonneet mausoleumeja kuten Raqqa'an Uways al-Qaranin mausoleumin.

ISIS investoi myös julkiseen työhön: Huhtikuussa ISIS valmistutti uuden suqin (markkinatorin) Raqqa'assa paikallisille vaihtaa hyödykkeitä. ISIS:llä on myös sähkötoimisto, joka valvoo sähkönkäytön määrää, pystyttää uusia voimalinjoja, isännöi työpajoja korjauksille, paikkaa teitä, kuljettaa busseilla ihmisiä hallinnoimien alueidensa välillä, estetisoi kaupunkia istuttamalla puita, hoitamalla postiliikennettä ja zakat-toimintaa (jolla autetaan maanviljelöitä sadonkorjuussa).

'Iraaqilaisille ja syyrialaisille tärkeää patoa Tishriniä -uudelleennimetty al-Faruuqiksi- Eufrat-virran alajuoksulla ISIS on jatkanut käyttöä. Kaiken tämän ohella ISIS on kyennyt ylläpitämään vakautta muuten epävakailla ja eristyneillä alueilla, vaikka monet paikalliset eivät pidäkään sen ideologisesta ohjelmasta.

ISIS:n mediajakelija al-I'tisam jakelee DVD:itä verkossa ja alueillaan kulkee da'wah-rekka antamassa tietoa uskonnosta.

ISIS on myös perustanut uskonnollisia kouluja lapsille, joista useita tytöille Koraanin lukua varten, saaden todistuksia menestymisestä ja järjestäen lastentapahtumia. ISIS on myös alkanut kouluttaa uusia imaameja.

ISIS on myös kehittänyt terveys-ja toimeentulo-ohjelmia. ISIS auttaa leipomoita ja jakelee hedelmiä ja vihanneksia monille perheille jakaen elintarvikkeet itse. Raqqa'assa ISIS on myös perustanut keittiön, jossa valmistettavalla ruoalla ruokitaan tarvitsevia sekä orvoille toimiston uudelleensijoitusta varten. Taliban saattaisi olla epäileväinen rokotuskampanjoista, mutta ISIS johtaa poliorokotuksia yrittäen pysäyttää polion leviämisen.

Mosulin pankista takavarikoidut puoli miljardia ei ainoastaan hyödytä taistelukentällä, vaan myös varoja selkeästi käytetään 'iraaqilais-ja syyrialaisväestön hyväksi.


Mosulin pankista takavarikoidut arviolta 430-470 miljardia tekivät ISIS:stä vauraamman kuin monen pienen valtion, kuten Naurun, Tongan ja Marshall-saaret. Vertauksen vuoksi: al-Qa'idah'n varallisuudeksi arvellaan olleen syyskuun 11.2001 aikaan noin 30 miljoonaa dollaria.

ISIS:n julkaisemia kuvia hallitsemastaan Syyrian Raqqa'asta:

https://pbs.twimg.com/media/Bo1x9WIIEAA5RxP.jpg

http://s02.justpaste.it/files/justpaste/d89/a4821990/tebean.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Bof_HQcIAAAPEKm.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BmtI-8sCcAAZvPJ.jpg:large (voimalinjojen rakentamista)

https://pbs.twimg.com/media/Bl-GbBRCUAANZo6.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BnavobRCEAATB8Z.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Bovnp0CIYAALu06.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/BovnpnYIQAAjY_o.jpg:large (kaupunkiviihtyisyyden huoltamista)

https://pbs.twimg.com/media/Bn3QE_AIUAA7gZt.jpg (postitoimisto)

https://pbs.twimg.com/media/Bo70XrJCQAATuey.jpg (Zakat-toimisto)

http://s02.justpaste.it/files/justpaste/d88/a4796096/2_small.jpg (Vesipadon hoitamista)

http://37.media.tumblr.com/8e241dd05dab5236592cffc718c5656b/tumblr_n35zb2foEV1s71uoso4_500.jpg (ISIS:n Dawah-auto)

https://pbs.twimg.com/media/Bm9IGfbIUAAKMuq.jpg sekä

https://pbs.twimg.com/media/BkaGiJwCAAA6-Az.jpg (ISIS:n Koraanikoulu tytöille)

https://pbs.twimg.com/media/BjXQPGBCcAAE5x0.jpg (Todistus Koraanikoulun suorittaneille)

https://pbs.twimg.com/media/BoVvWpZCQAAm5NL.jpg (Kuva ISIS:n järjestämästä lastentapahtumasta)

http://s01.justpaste.it/files/justpaste/d86/a4748050/2.jpg (ISIS:n Islamilainen koulu)

https://pbs.twimg.com/media/BlKugLNIIAEEFgc.jpg (ISIS:n ruoka-apua tarvitseville)

https://pbs.twimg.com/media/BnNWQrYCUAAWExQ.jpg (ISIS:n keittiö, jossa tehdään ruokaa sitä tarvitseville ja perheille)

https://pbs.twimg.com/media/BndYMRvCEAE2OK6.jpg (ISIS:n rakennus orvoille ja orpojen uudelleensijoittamiseksi)

https://pbs.twimg.com/media/BobaEvlIAAISuFU.jpg (Kuva polionvastaisesta kampanjasta)

http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/06/the-isis-guide-to-building-an-islamic-state/372769/

Tässä linkissä lisää kuvia ISIS:n toiminnasta: Ruoka-apua, iftareita, Dawah-tapahtumia, ruokapaketteja Ramadhaaniksi, juomaveden jakelua muslimeille, ilmainen lääkehuoltoa tarjoava klinikka Jarabulusissa Aleppon maakunnassa, ruokapaketteja aleppolaisille, ISIS:n tyttökoulu ja ISIS:n koulureppu, Koraanikouluja ja Shari'ah-instituutteja:

http://www.buzzfeed.com/aaronyzelin/46-scenes-from-the-islamic-state-in-syria-dski

Allah t'Ala sanoo:

{كُنتُمۡ خَيۡرَ أُمَّةٍ أُخۡرِجَتۡ لِلنَّاسِ تَأۡمُرُونَ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَتَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلۡمُنڪَرِ وَتُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ‌ۗ}


Te olette paras kansa, joka ihmiskunnasta on noussut -Te käskette hyvään ja kiellätte pahasta ja uskotte Allahiin (Koraani 3:110)

***

'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilainen valtio toivottaa teidät tervetulleeksi!


Maa Kes 16, 2014 1:16 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


***
Kesäkuun 16. 2014

Kristityt ISIS:n hallitsemassa Mosulissa

Vatikaani: ISIS ei ole vahingoittanut kristittyjä Mosulissa, eikä kirkkoja

ISIS ei ole vahingoittanut Mosulin kristittyjä eikä kirkkoja, kertoi Vatikaanin 'Iraaqin lähettiläs.

"Sissisotilaat [ISIS], jotka ovat Mosulissa vallassa eivät ole tehneet minkäänlaista väkivallan tekoa eivätkä vahingoittaneet kirkkoja", kertoo arkkipiispa Giorgio Lingua 'Iraaqista.

"He sallivat pappien mennä ulos kaupungille johtamaan sakramentteja kristityille, jotka ovat pysytelleet kodeissaan."

Yksi ongelma oli kristityt pakolaiset, jotka ovat paenneet suurina joukkoina kaupungeista pieniin kyliin Ninevehin maakunnassa.
"Tunnelma on yleensä pelokas tilanteen kehittymisestä. Pelkäämme aseellisen vastauksen 'Iraaqin armeijalta lisäävän väkivaltaa", Lingua sanoo.

Kaldealainen pappi Kirkukista Friar Kais Mumtaz kertoo sisällissodan uhan "pelottavan monia kristittyjä enemmän kuin Islamistien eteneminen."

"Sota ei erottele sotilaiden, terroristien ja siviilien välillä. Se iskee kristittyihin, sunneihin, kurdeihin ja shiioihin samalla tavalla."

http://rudaw.net/english/world/17062014

---

Nineven kuvernööri: "Isis on avannut moskeijan katuville"

Nineven maakuntaneuvoston pää Bashar al-Kiki kertoi joiden vähemmistöjen olevan vaarassa ISIS:n vuoksi, mutta paikalliset kristityt eivät.

Millaiset ovat olosuhteet Mosulissa ISIS:n valtaantulon jälkeen?

Koko Mosul on kapinallisten hallinnassa. ISIS on myös järjestänyt yhden kaupungin moskeijan katumusta varten. Ihmisten odotetaan menevän tähän moskeijaan katumaan menneitä tekojaan ja osoittamaan lojaaliuttaa ISIS:lle.

Tiedämme ISIS:n koettavan voittaa Mosulin väestön mielet ja sydämet, mutta kerrotaan myös ISIS:n tappavan yezidijä ja kristittyjä ja muita vähemmistöjä sekä polttavan kirkkoja.

Tietojemme mukaan tämä on väärää informaatiota. Minkään vähemmistön jäsenet eivät ole joutuneet tapetuiksi eikä kirkkoja poltettu. Meidän tietojemme mukaan ISIS ei ole erityisen vihamielinen kristityille, koska pitävät heitä dhimman väkenä. Kuitenkin he ovat vihamielisiä shabakeille, koska he ovat shiioja ja myöskin yezideille, koska heidän mielestään yezidit eivät ole kunnollisia muslimeita.

Entäpä huhut raiskauksista? ISIS on kuulemma kysynyt listaa naimattomista naisista Mosulissa.

Minulla ei ole mitään tietoa tästä asiasta.

Mitä muita aseellisia ryhmiä Mosulissa on ISIS:n lisäksi?

Arvelemme siellä olevan noin viisi eri ryhmää, kuten Naqshbandi-armeija [Naqshbandi-veljeskunnan armeija, koostuen Saddam Husseihin entisistä baath-puolueen jäsenistä johtajanaan Saddam Husseinin entinen apulainen Izzat Ibrahim ad-Douri.]. Mutta ISIS ei salli näille ryhmille mitään valtaa. Yksi ryhmä koetti saada jäsenensä kuvernööriksi, mutta ISIS kielsi. ISIS on myös sanonut, ettei siellä voi liehua mikään muu lippu kuin heidän. Ja on jo ollut erimielisyyksiä ISIS:n ja baathistien välillä.

Montako ISIS-taistelijaa arvelette Mosulissa tänään olevan?

Arviomme mukaan alunperin kaupunkiin saapuneita ISIS-taistelijoita ei ollut yli kahta sataa, mutta sen jälkeen monet paikalliset ovat liittyneet siihen. Ja joka päivä ISIS:iin liittyy enemmän ja enemmän ihmisiä, toiset pelosta ja toiset eri syistä.

Mitä tiedätte 'Iraaqin armeijan vetäytymisestä? Oliko se salaliitto?

Olimme kaikki yllättyneitä, miten nopeasti kaupunki tuli ISIS:n haltuun. Päivää aikaisemmin teimme töitä kuin minä tahansa muuna päivänä. Olen hämmentynyt; En ymmärrä, miten niin suuri kaupunki voi kaatua niin nopeasti ja helposti.
http://www.niqash.org/articles/?id=3464

Pian Mosulin valloituksen jälkeen, Islamilaisen valtion taistelijat pitivät paraatin juhlistaen voittoaan, kulkien läpi kaupungin jakaen lehtisiä kehottaen asukkaita pysymään erossa tupakoinnista ja alkoholin juonnista ja luvaten lainrikkojia kohdeltavan Islamilaisen Lain mukaisesti. Naisten määrättiin pysymään kotona niin paljon kuin mahdollista.

Mutta ISIS:n kerrotaan toimeenpanneen tähän mennessä näistä määräyksistä varsin vähän, asukkaat sanovat. Islamilaisen valtion taistelijat ovat sen sijaan keskittyneen siviilitehtäviin kuten liikenteenohjaukseen ja huolehtineen turvallisuudesta sähköyhtiön työntekijöille voimalinjojen korjaamisessa. Kaksi kristittyä nunnaa käveli tällä viikolla Islamilaisen valtion tarkastuspisteeltä ilman ongelmia. World Cupia näyttävät kahvilat ovat avoinna keskiyöhön saakka.

Myöskään Tikritissä Islamilaisen valtion taistelijat eivät ole puuttuneet ihmisten päivittäiseen elämään. Koska Baghdad on katkaissut sähkön, sähkönsaanti on pudonnut viiteen tuntiin päivässä.

Väitetään myös -etenkin shi'at väittävät-, että Mosulissa olisi naisia tehnyt itsemurhan jouduttuaan isänsä naittamaksi ISIS:n taistelijoille tai peräti tehnyt itsemurhan "jouduttuaan ISIS:n raiskaamaksi". Ainoa vastaava tapaus tunnetaan tosin Syyrian Raqqa'asta, jossa nainen teki itsemurhan kuultuaan isänsä luvanneen hänet ISIS-taistelijalle vaimoksi. Oli tämä totta tai, ainoa tarina on kuitenkin tämä yhden raqqalaisnaisen tapaus, eikä raiskauksista -kuten ei kirkkojen tuhoamisestaan tai kristittyjen tappamisista Mosulissa tai muualla- ole mitään virallista. Sosiaalisessa mediassa mikä tahansa väite muuttu todeksi -ja propagandistiset mediat PressTV, Whatsupic sekä Zerohedge tekevät niistä "uutisia". Tämän jälkeen voikin sitten kuka tahansa missä tahansa väittää, että "ISIS tuhoaa kirkkoja" (todisteena kirkon vieressä oleva tulipalo, ilmeisesti auto), vaikka se ei pidä paikkaansa.

---

Kurdistanin taksinkuljettajat

Kurdistanin ja Baghdadin välillä kulkevat taksinkuljettajat kertovat shi'a-militioiden ja 'Iraaqin armeijan ihmisoikeusloukkauksista ja hakkamisista näiden etnisyyden tähden. Taksinkuljettajat kertovat joutuvansa Iranin tukemien Asa'ib Ahlul-Haqqin (sic!) shi'a-militioiden ja 'iraaqilaisarmeijan häiritsemiksi ja uhkailemiksi.

"Saavuin Baghdadista kaksi päivää sitten. He (Asa'ib) osoitti aseella päätäni kysyen olimmeko kurdeja. He sanoivat, jos tulemme koskaan takaisin, tapamme teidät ja alkoi kirota meitä ja johtajiamme."

Muutkin taksinkuljettajat kertoivat samanlaisista toimista, kertoen kurdien joutuneen häirityiksi ja hakatuiksi myös 'Iraaqin armeijan tarkastuspisteillä.

"Jopa armeijan kapteeni teki saman meille. Näin heidän ottavat kaksi kuljettajaa edeltäni. He alkoivat lyödä häntä AK-47:oillaan. Hän kirosi meitä tuhat kertaa. Pääsin läpi, mutta he pysäyttivät muita kuljettajia".

Kuljettajat kertovat paremmasta kohtelusta ISIS:n tarkastuspisteillä.

"Kun menee ISIS:n tarkastuspisteille, he eivät koskaan sano mitään. Mutta shi'at loukkaavat sinua paljon."

***

Per Kes 20, 2014 11:00 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Tarinoita Ninevehistä

"Voi nähdä pitkän jonon rekkoja ja lava-autoja täynnä vihanneksia ja vehnää, mutta shi'a-militiat eivät päästä niitä kaupunkiin sisään. Kolmen päivän jälkeen kapinalliset vetäytyivät Duloiayasta välttääkseen uhreja paikallisista. He olivat kaikki entisisä al-Qa'idah-taistelijoita ja 'iraaqilaisvastarintaa, jotka taistelivat USA:n joukkoja vastaan.
Kaupunkiin ei ole tulossa uusia tuotteita. Meillä ei ole mitään palveluita. Olin töissä Tikritissä ja viime viikkoon asti saatoin mennä työhöni Samarran läpi, mutta nyt armeija on kaupungin liepeillä enkä voi enää mennä. Kapinallisten on lyötävä kaikki shi'a-joukot, jotka lähestyvät Duloiayaa ennen kuin he pääsevät kaupunkiin, muutoin raketit pommittavat kaupunkia eikä meillä ole rauhaa lainkaan. Olen iloinen, että pääsimme armeijasta eroon, mikä tarkoittaa että pidätykset ovat loppuneet, mutta lopulta tarvitaan lakia ja järjestystä elämän järjestämiseksi."
-Marwan Khalil, Duloiayan asukas.

"Ihmiset pelkäävät minä hetkenä tahansa al-Malikin joukkojen ilmaiskua Mosuliin. Useimmat, joilla on rahaa matkaavat Kurdistaniin. Mosulissa on turvallista ja rauhallista. Toisilla kapinallisilla on naamiot ja toisilla ei ja he vartoivat kaikkia viranomaiskohteita, kuten pankkeja ja sairaaloita. Voi nähdä 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaisen valtion lippuja useimmissa Mosulin rakennuksissa. 'Iraaqin lippua ei ole ollenkaan.
Kaupungin pyörittämisestä vastaavat baathistit, kuten sairaaloista ja pankeista. Uusi pormestari Hafidh al-Jamas, entinen Saddamin ajan sotilaskomentaja, tekee kaikkensa tehdäkseen kaupungin elämän helpoksi järjestämällä polttoainetta, ruokaa ja pitämällä hinnan mahdollisimman alhaisina.
Kaupungilla levitetään huhua, että meidän tulisi olla varovaisia tupakoinnista julkisesti, pukeutumalla farkkuihin tai päästämällä naisia ulos ilman huivia, mutta todellisuus on aivan toinen: Voi tehdä ja pukeutua kuten haluaa, kapinallisilla on kiire 'Iraaqin vapauttamiseksi, eivätkä he välitä mitä ihmiset tekevät tai pukevat."
-Qassim Fadhil, Mosulin asukas.

"Toivon, että ISIS:n kapinalliset olisivat tulleet Tal Afariin viisi vuotta sitten. He ovat paljon parempia kuin al-Malikin sektariaaninen hallitus. Näinä päivinä ISIS:n alla on paljon turvallisempaa kuin Saddam Husseinin aikana. ISIS ja heimokapinalliset kohtelevat ihmisiä hyvin ja voi jopa olla ulkona keskiyöllä. Ainoat ongelmamme ovat ajoittaiset ohjuspommitukset.
Monet lähtivät kaupungista peläten al-Malikin joukkojen hyökkäyksiä ja sähkön ja polttoaineen puutteen vuoksi. Meillä on tunti sähköä kerran kymmenessä tunnissa, vaikka on kuuma. al-Malikin hallitus on evännyt Tal Afarilta polttoaineen, eikä liikennettä juurikaan ole.
Hautasin serkkuni kaksi päivää sitten. Armeija teloitti hänet päävankilassa, jossa hän oli yli kymmenen vuotta terrorismista syytettynä. Hän sai kuulan kalloonsa. Kapinalliset kutsuivat perheitä tunnistamaan poikansa hautaakseen heidät. Kaupunki on nyt siistitty al-Malikin brutaaleista joukoista. Kapinalliset hallitsevat kaupunkia, mutta eivät puutu päivittäiseen elämäämme lainkaan, auttavat meitä kun tarvitsemme apua."
-Faris Salem, talafarilainen kauppias.

"Ei ole selvää, kuka johtaa Baijia, mutta kaikki hallituksen rakennukset ovat heidän hallinnassaan ja jos he tarvitsevat apua kapinalliset tulevat auttamaan heitä. Kapinalliset pitävät kaupungin turvallisena eivätkä vahingoita paikallisia. Kaikki kaupat ovat avoinna ja ruokaa saa.
Suurin ongelmamme on polttoaineen puute. Bensa-asemat ovat suljettuina ja generaattorit pois päältä. Meillä on yksi tunti sähköä päivässä, mutta tänään oli kaksi tuntia. Mutta olemme onnellisia, eikä meidän tarvitse huolehtia joutumista sektariaanisen armeijan pidättämiksi."
-Suhaib Sami, baijilainen hallituksen työntekijä.

---

'Iraaqin shi'a-hallitus sortaa Mosulin siviiliväestöä

Assadiitit, shi'at ja mediat väittävät "ISIS:n hallitsevan hirmuisella shari'a-lailla", mutta 'Iraaqin shi'a-hallitus sortaa Mosulin siviiliväestöä rakenteellisella väkivallalla. Syynä on asukkaiden tuki ISIS:lle. YLE Uutisten sunnuntain päälähetyksessä shi'a peräänkuulutti ISIS:n ja "heidän kannattajiensa tuhoamista". Suomen shi'at taasen tahtovat ISIS:n kannattajia rangaistavan Suomessa "terrorismiin yllyttämisestä", näin luki eräässä heidän 18.6. Helsingissä pitelemässään kyltissä -Ja sitten he vielä väittävät, että kyse ei "sektariaanisuudesta eikä sunni-shi'a-vastakkainasettelusta".

'Iraaqin hallitus koettaa heikentää Mosulia katkaisemalla kaiken sähkönjakelun -asukkaiden mukaan hallitus Baghdadissa rankaisee kollektiivisesti Mosulin asukkaita otettuaan ISIS:n avosylin vastaan. Katkaistut sähköt ja generaattorit eivät riitä pitämään jokaista taloa ja toimistoa toimintakykyisinä, joten monet perheet ovat menettäneet jääkaappeihin säilötyt ruokansa. Vesijärjestelmät ovat lakanneet toimimasta ja juomavettä ei enää pumpata kaupunkiin. Eniten sähkönpuutteesta kärsivät sairaalat, joissa eräät sairaalatarvikkeet eivät toimi ja tuuletinjärjestelmä ei toimi kunnolla. Useimmat lääkärit Mosulissa edelleen leikkaavat, mutta lääkevarastot ja muut välineet vähenevät; sen lisäksi monet erikoislääkärit ovat lähteneet kaupungista.

Tarkoituksena shi'alaishallituksella on pakottaa Mosulin väestö polvilleen noustakseen ISIS:stä vastaan. Se, joka nappia painaa on edelleen syyllinen Mosulin ahdinkoon eli al-Malikin Iranin tukema hallitus, ei ISIS.

Ja sitten vielä väitetään, että "tämä ei ole sunni-shi'a-vastakkainasettelua". Ja vielä väitetään, että tämä "hyödyttää Amerikkaa ja Israelia".

Ihmiset menevät edelleen töihin, kuten ISIS heitä kehotti, kuuluttaen sitä moskeijan kovaäänisistä. Joten hallituksen ja maakunnan työntekijät menevät töihin, mutta tietoa ei ole saavatko he enää palkkaa, koska palkanmaksajana oli hallitus Baghdadissa.

Maanviljely on myös hidastunut, sato on korjattu mutta viljan varastointi on hankalaa siilojen lakattua toimimasta eikä plantaaseja kyetä kastelemaan koneista puuttuvan polttoaineen vuoksi.

"Nukuin poikani kanssa sairaalassa, jota pommitettiin. 'Iraaqin armeija piiritti sairaalan, eikä meillä ollut ruokaa eikä vettä moneen päivää. Pakenimme Dahukiin", Mosulista paennut nainen.

"Jos vain 300 sotilasta olisi puolustanut Mosulia, olismme onnistuneet puolustamaan koko Mosulia, mutta 'Iraaqin armeijassa ainoastaan kurdit taistelivat. Jopa vapaalla olleet kurdit auttoivat meitä." -'Umar 'Abdul-Sami, 'Iraaqin armeijan sotilas.

"'Iraaqin armeija sorti ihmisiä ja varasti heidän rahat. Ihmiset Mosulissa eivät pidä Dawlah'sta eikä al-Malikista, mutta tuntevat olonsa paremmaksi Dawlah'n alaisuudessa ja vesi ja sähkö ovat palanneet.", kertoo autonkuljettaja 'Ali Ahmed.

"'Iraaqilaisarabit tahtovat al-Malikin menevän vankilaan, hän on petturi. Neljätoista Dawlah'n jäsentä tuli ja koko 'Iraaqin armeija pakeni. Mosulilaiset eivät tahdo 'Iraaqin armeijaa Mosuliin. Olen vanha mies ja he pysäyttivät minut tunniksi tarkastuspisteelle ja käyttivät huonoa kieltä." -Mosulista paennut 74-vuotias Ahmed al-Ghadra.

Siviilit kertovat ISIS:n kohdelleen siviiliväestöä hyvin ja kertoivat ISIS:n rankaisevan ainoastaan al-Malikin kanssa työskennelleitä.

"Meillä ei ollut vettä, ruokaa, mutta nyt kaikki on palannut. ISIS kehotti ihmisiä takaisin Mosuliin."-Mosulista paennut nainen.

---

Ruotsin ja Norjan shi'at matkustavat 'Iraaqiin sektariaaniseen väkivaltaan

Assadiitit ja shi'at jaksavat aina toitottaa, miten "terroristit ovat ulkomaalaisia" sekä "yhteiskunnasta syrjäytyneitä", mutta sen jälkeen kun 'Ali as-Sistaani kehotti nuoria taistelemaan ISIS:stä vastaan, niin 'Iraaqin joukkoihin ilmoittautui lukuisia "työttömiä nuoria", kertoo 'iraaqilainen Niqash-lehti. Lisäksi paikallinen satelliittikanava haastatteli vapaaehtoisia, jotka olivat saapuneet Ruotsista, Norjasta ja muista maista. Nämä miehet saivat aseita saavuttuaan Baghdadiin ja Najafiin värvättäväksi. He saavat myös kaksi viikkoa koulutusta ennen taistelukentälle joutumistaan ISIS:n hallitsemiin kaupunkeihin.

Tuskin Ruotsin suojelupoliisigestapo Säpo tai Norjan vastaava natsiorganisaatio PST tulevat mediaan kertomaan "terroriuhan kohoamisesta Irakista palaavista shi'a-jihadisteista".
http://www.niqash.org/articles/?id=3462
---

ISIS:iin kohdistuvien viimeaikaisten valheiden refutointi:


Lopuksi on otettava kantaa iranilaisen PressTV:n propagandaan, jossa väitettiin "ISIS:n kehottaneen naisia seksiin terroristien kanssa". Arabiankieliset dokumentit julkaisivat PressTV:n lisäksi Assyrian International News Agency (AINA) sekä tietenkin Robert Spencerin JihadWatch. Ainoastaan Assyrian International News totesi, että "dokumentin aitoutta ei ole kyetty varmistamaan". Toisin kuin ISIS:n Nineveh'n asukkaille antamassa tiedonannossa (mistä AINA ei maininnut, että "dokumentin aitoutta ei ole kyetty vahvistamaan"), tässä uudessa ei ollut lainkaan viitteitä Koraaniin, perimätietoon, vaan ainoastaan maininta ISIS:n Mosulin valloittamisesta, jonka jälkeen kehotettiin naimattomia naisia "Jihaadun-Nikaahiin". Koska ISIS:n tapana on poikkeuksetta laittaa tiedonantoihinsa ja lausuntoihinsa uskonnollista taustaa, niin tässä PressTV:n esittämässä mitään tällaista ei ollut. PressTV ei edes esittänyt kuvaa alkuperäisestä dokumentista, ainoastaan AINA. Lisäksi outoa on myös uutisoinnin julkaiseminen varsin myöhään (19.6.), vaikka uutisessa kerrottiin kehotuksen annetun jo "pian Mosulin valtaamisen jälkeen", toisin kuin yli viikon takainen ISIS:n aito määräys Nineveh'n asukkaille. Miten on mahdollista englanninkielisen PressTV:n, joka sijaitsee farsinkielisessä Iranissa, uutisoivan siitä näyttämättä arabiankielistä alkuperäistä julkaisua, -ennen arabiankielistä Irakia- ja sen julkaisee Yhdysvalloissa sijaitseva AINA. Siitä puuttuvat myös lopusta ISIS:n logo sekä sen alta Niniveh'n toimiston maininta. Lisäksi määräys Niniveh'n asukkaille AINA esitti alkuperäisestä otetusta valokuvasta, kun taas tämä "seksijihad-fatwa" on selkeästi photoshopattu versio; tekstin fontinkin muistuttaessa enemmän käsin kirjoitettua kuin koneella kirjoitettua, fontti on leipätekstissä myös huomattavasti suurempi kuin otsikot. Ja kuten sanottu, "määräyksestä" puuttuvat täysin viittaukset uskontoon ja uskonnolliset formulat lukuunottamatta basmalaa logon vieressä.

Joten näistä on pääteltävä määräystä "naimattomien naisten tarjoamisesta "seksijihadiin" tekaistuksi, shiiojen propagandaksi.

Pelkästään vertailemalla aitoa ja väärennettyä ISIS-määräystä rinnakkain, havaitsee välittömästi niiden välillä huomattavan eron, edellämainituista seikoista:

http://www.aina.org/news/20140613202148.htm (Määräys Nineven asukkaille)
http://www.aina.org/news/20140621162728.htm ("Jihadun-Nikaah"-määräys)


Lainaus:
“Theologically speaking there’s no ‘sex jihad’ within Islam at all,” says Aaron Zelin, a fellow at the International Center for the Study of Radicalisation and Political Violence. “It seems like something the Iranian media would put out there to discredit the rebels and the opposition and to make them look like heathens.” There are younger teenage girls, anywhere from 16 and older, and they’ll go [to Syria] because they want to find a husband to marry,” says Zelin. “They don’t go there for sex.”
http://www.thedailybeast.com/articles/2014/04/13/the-enduring-myth-of-sex-jihad-still-sates-the-media.html


---

PressTV myös väittää viime viikon tiistaina julkaistussa, ei-muslimi Kevin Barrettin kirjoittamassa artikkelissaan "islamin oppineen, tohtori John Morrow'n [Ilyas 'Abdul-'Alim]" suulla asettaen kyseenalaiseksi, että "ISIS olisi sunneja". Uuteen kirjaansa liittyvässä haastattelussa kyseinen John Morrow kertoo käyneensä "pyhiinvaelluksella Hasanin ja Fatiman ja [Marokkoa hallinneiden shi'alaisten idrisidien] haudoilla", joten hän ei ainakaan ole kyvykäs kertomaan, mikä on sunnalaisuutta ja mikä ei.
Artikkelissa Morrow väittää, että "ns. jihadista (kuten ISIL:n) ei perustu Islamiin (mutta pyhiinvaellus haudoille kyllä perustuu?), erityisesti (?) jos katsoo, kuka rahoittaa sitä, tukee sitä ja on sen takana: Länsivalloilla on pitkä historiansa käyttää jihadisteja ja islamisteja imperialististen tavoitteidensa ajamiseen."

Morrow'n mukaan on myös kiellettyä Islamissa kuvata itseään tekemässä sotarikoksia: Morrow viittaa videoon, jossa "terroristi söi kuolleen sotilaan maksaa: "Tämä on, mitä Hind teki. He eivät seuraa sahabeja, eikä profeettaa. He seuraavat monijumalaisia". Tosiasiassa kyseinen "maksansyöjä" ei kuulunut ISIS:iin, vaan "maltillista demokratiaa" tavoittelevaan FSA:n alaiseen al-Faruuq-ryhmään, joka sai länsimaiden tukea ja taisteli ISIS:stä vastaan.

Artikkeli väittää myös, että "salafi-wahhabi-koulu hylkää neljä koulukuntaa, miten voi kutsua itseään sunniksi, jos hylkää kaikki neljä sunnikoulua?" Tosiasiassa koulukuntien seuraaminen ei tee kenestäkään sunnia.

Ironista, että shi'alaisuutta propagoivan "uutistoimiston" artikkelissa kerrotaan, miten "salafi-wahhabit ovat astuneet valtavirta-Islamin ulkopuolelle, jollaisena se oli 1 400 vuoden ajan". Sitten samat shi'at ja assadiitit syyttelevät ISIS:stä ja muita "takfirismistä", Islamista ulos julistajiksi ja tekevät sitä itse.
Länsimaalaiselle Kevin Barrettille tällaisen propagoiminen on sikäli hassua, että länsimaalaiset itse tekevät kaikkensa, että muslimit eivät seuraisi Islamia lainkaan, ainoastaan niiltä osin, kuin se sopii "länsimaisiin arvoihin". Samalla he kuvittelevat voivansa huijata muslimeita, miten se-ja-se ei seuraa Islamia, samaan aikaan pakottamalla muslimeille, mikä on "oikeaa Islamia" ja mikä ei (usein kuuluen Islamiin).

---

Lisäksi shi'alaisessa mediassa ja sosiaalisessa mediassa leviää aina kuvia, joissa "terroristit pakenivat tai yrittivät paeta naisten vaatteisiin pukeutuneina". Osaa näistä kuvista shi'at kierrättävät jo uudelleen, sillä samoja kuvia on nähty myös vuosi sitten Syyriaan liitettynä ja nyt niitä sijoitetaan 'Iraaqiin ("Arkistokuvaa", sanoisi H. Bahmanpour). Lisäksi jokaisessa näissä kuvissa nämä naisten vaatteet ovat poikkeuksetta afganistanilaisia burkhia, ei arabinaisten abaayoja, niihin puetuilla mieheillä ja takana näkyvillä poliiseilla on afgaanimiesten piirteet ja afganistalaissotilaiden tai -poliisien univormut.

---

Lisäksi shi'at kauhistelevat myös, kun ISIS:n valtaamilla alueilla tuhotaan "kulttuurikohteita", kuten he kauhistelevat myös kun "Mekassa tuhotaan kulttuuriperintöä". Eivät he sitä ole kauhistelleet, että Syyriassa hallituksen joukot ovat tuhonneet tuhat vuotta vanhoja moskeijoita tai perintökohteena olleen Aleppon torin. Pitäisi shiiojen myös muistaa, että he itse auttoivat mongoleita hyökkäämään vuonna 1258 Baghdadiin, jotka tuhosivat myös "kulttuuriperintöä" ja massiivisen määrän Islamin kirjallisuutta ja shi'at vain kirjoittivat runoja ylistäen tätä tapahtumaa, jossa mongolit lisäksi tappoivat valtavan määrän naisia ja lapsia. Shi'at olivat tehneet ennen hyökkäystä mongolien kanssa sopimuksen, että shiioja, juutalaisia eikä kristittyjä ei vahingoiteta.
---

Shi'at ja heidän partisaaninsa väittävät myös, että ISIS "ristiinnaulitsee kristittyjä". Syyrian Raqqa'assa ISIS:n väitetään ristiinnaulineen, mutta nimenomaan ei-kristittyjä: kaikissa tunnetuissa ristiinnaulitsemistapauksissa ristiinnaulitut ovat olleet Assadin sotilaita, eivätkä kristittyjä. Aikaisemmassa tapauksessa ISIS:stä vastustaneet heittivät siviilipaikalla kranaatin ISIS:n taistelijaa kohti, tappaen samalla lapsen ja yhden siviilin menettäessä jalkansa. Näitä yhteensä viittä ristiinnaulitsemista on sinällään kauhisteltu, mutta ristiinnaulitseminen on Koraanissa Allahin sallima rangaistus heille, jotka julistavat sodan Allahia ja Hänen Lähettilästään (S) vastaan ja tekevät maassa rikoksia. Missä silloin, olivat he joiden mukaan ISIS "ei noudata Islamia eikä sunnalaisuutta?" Ja missä ovat he, joiden mukaan "terroristit ovat piittaamattomia siviiliuhreista", kuten tämä kranaatinheittäjä oli?

---

Viime viikolla myös 'Iraaqin uuden sodan yhteydessä verkkolehti WND julkaisi jerusalemilaisen toimittajan Aaron Kleinin artikkelin, jossa "todistettiin" ISIS:n olevan Yhdysvaltain Jordaniassa vuonna 2012 kouluttama militia. Ironista, että assadiitit ja shi'at ovat ensimmäisinä uskomassa "siionistien" artikkeleita. Tosin artikkelin alun jälkeen esitetään, että USA koulutti FSA:ta, ei 'Iraaqin al-Qa'idaa tai Jabhat an-Nusrah'aa. Lisäksi koulutettuihin viitataan artikkelissa epämääräisesti "kapinalliset", mikä ei ole läheskään tarkka kuvaus.

WND kertoo myös "shi'alaiskontaktistaan" al-Malikin hallituksessa, jonka mukaan "ainakin yhdellä ISIS:n koulutusleirillä lähellä Turkin Adanaa on amerikkalaista koulutushenkilökuntaa ja amerikkalaista välineistöä".

Hallitus, joka muutama kuukausi sitten salli "avioliitot 9-vuotiaiden tyttölasten kanssa", tuskin on kenellekään luotettava tietolähde, mutta länsimedian tarkoituksena ei olekaan levittää tietoa, vaan käyttää shiiojen ja assadiittien propagandaa muslimeita ja Islamia vastaan. On kiva, että länsimaissa mediat Mirror ja The Guardian silmät ummessa uskovat niitä kritiikittömästi.

***

Kes Kes 25, 2014 4:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Heinäkuun 25. 2014

ISIS Mosulissa

Mosulilainen Abu Mustafa sanoo ylpeänä, miten 'Iraaqin toiseksi suurin kaupunki Mosul on ollut rauhallinen sen jälkeen kun ISIS:nä tunnetut taistelijat valloittivat sen. Abu Mustafa taisteli aikoinaan amerikkalaisia vastaan 'Iraaqin al-Qa'idah'ssa, joutuen amerikkalaisten pidättämäksi kahdeksan kertaa.

"Elämä Mosulissa on hyvin normaalia. Kristittyjä kohdellaan hyvin, hinnat ovat alhaisia ja ihmiset ovat turvassa ja onnellisia."

Kun ISIS otti vallan 'Iraaqin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mosulissa, monet pelkäsivät taistelijoiden käyttävän valtaansa Mosulin asukkaisiin brutaalilla tavalla. Kuitenkin kuukautta myöhemmin kaupunki on kaukana kauhistuttavasta, suurimman valituksen aiheen olevan sähkön puute kuin räjähtävä väkivalta.

"Me kaikki luulimme ISIS-taistelijoiden vahingoittavan ihmisiä, mutta he eivät tehneet niin", sanoo kaupanomistaja Fahad. "Täällä on sataprosenttisesti turvallista. Ainoa asia, mistä kärsimme on julkisten palveluiden puute".

Monet shi'at lähtivät Mosulista, mutta jotka jäivät -heitä kohdellaan "kuten sunnejakin -erittäin hyvällä tavalla", kertoo Fahad. Hän kertoo hänen ja muiden pelänneen naispuolisten sukulaistensa turvallisuutta militanttien käsissä.

"Valmistauduimme puolustamaan talojamme ja perheitämme, mutta pian aloimme nähdä totuuden. He eivät raiskanneet ainoatakaan naista, eivät pakottaneet ihmisiä lähtemään kodeistaan eivätkä jahdanneet syyttömiä -paitsi etsintäkuulutettuja".

Pian Mosulin valtaamisen jälkeen ISIS-taistelijat kulkivat kaupungilla jakaen lehtisiä, joissa asukkaita varoitettiin pidättäytymään tupakoinnista ja juomasta alkoholia ja luvaten lainrikkojia kohdeltavan Islamin lain mukaisesti. Naisia kehotettiin myös pysymään kotona niin paljon kuin mahdollista. Mutta ISIS suurimmalta osin pidättyi valvomasta ryhmän tiukkaa tulkintaa Islamin laista:

"He julistivat, että ei ole sallittua polttaa savukkeita ja shishaa, mutta illalla nuoret miehet menevät puistoon jossa he polttavat shishaa. Mutta he poistivat kaikki naisten kuvat kaduilta ja toreilta", Fahad sanoo.

ISIS ei kohdannut juurikaan vastarintaa 'Iraaqin miljoonan vahvuiselta, Yhdysvaltain kouluttamalta armeijalta. Monet sotilaat jättivät paikkansa, univormusta ja aseensa paetessaan. Sen jälkeen taistelijat ovat antaneet 'iraaqilaissotilaille mahdollisuuden lopettaa ja katua taistelemistaan heitä vastaan.

"He käskivät sotilaita aluksi luovuttamaan, luvaten ottavansa heiltä aseet ja päästävän vapaiksi. Jotkut sotilaat tekivät niin ja ISIS-taistelijat pitivät lupauksensa ja päästivät heidät vapaiksi. Kieltäytyneet sotilaat tapettiin.

Mieluummin elän ISIS:n hallinnon alla."

"Heillä on öljyä. He voivat maksaa taistelijoille ja heillä on parhaat aseet ja ajoneuvot"
, sanoo 'iraaqilainen toimittaja Ziad al-Ajilli. "Mitä enemmän rahaa ISIS:llä on, sitä enemmän bay'ah'aa he saavat."

"Tähän mennessä ISIS ei näytä ottaneen siviilejä kohteekseen joukoittain, mutta kohteiden valinta -shi'a-muslimit ja shi'a-temppelit- ovat aiheuttaneet pelkoa ja paniikkia shi'a-yhteisössä (...) Tuloksena on ollut shiiojen massiivinen maastamuutto kuin myös muiden vähemmistöjen jäsenten, kuten kristittyjen ja yezidien. ISIS:n kohteena olevat ISIS:stä vastustavat sunnimuslimit, turvallisuusjoukkojen jäsenet, siviilipalvelijat ja aikaisemmin Yhdysvaltain joukkojen kanssa työskennelleet ovat samoin paenneet -kun he ja heidän sukulaisensa tulivat ISIS:n kohteiksi.

ISIS on kehottanut entisiä turvallisuusjoukkojen jäseniä ja muita hallituksen toimiin osallisia "katumaan" ja on luvannut olla vahingoittamatta niin tekeviä. Menetelmään kuuluu julkinen katuminen, johon myös kuuluu valan ja tottelevaisuuden vannominen ISIS:lle tarkoitusta varten järjestetyissä moskeijoissa. Monet ISIS:n hallinnoimille alueille jääneistä ovat noudattaneet kehotusta julkisesti katumalla."
-Amnesty Internationalin heinäkuun raportista "Northern Iraq".

Mosul on vapaa hunnun alla

Dawlah al-Islamiyyah on julkaissut moskeijoissa ohjeita, miten on pukeuduttava estämästä naisia lankeamasta säädyttömyyteen. ISIS -nykyisin Islamilainen valtio- on varoittanut naisia pukeutumaan täyteen kasvohuiviin tai kohtaamaan ankaran rankaistuksen, myös miten huivia ja vaatteita kuuluu pukea.

"Tämä ei ole naisen vapauksien rajoitus vaan ehkaiseminen häntä lankeamasta nöyryytykseeen ja säädyttömyyteen tai olemasta näyttämö katseleville silmille.

Jokainen, joka ei sitoudu tähän velvollisuuteen ja on kimalteen motivoima, saatetaan vastuuseen ja ankaraan rangaistukseen yhteiskunnan suojelemiselta harmilta ja pitämään uskonnon välttämättömyydet ja suojella sitä säädyttömyydeltä."


Määräyksissä naisten kädet ja jalat määrättiin peitettäviksi, väljiä, vartaloa myötäilemättömiä vaatteita kuului pukea ja hajuvedet kiellettiin. Naisille on myös kerrottu olemaan kävelemättä ilman mahram-miehen seuraa. Kauppiaita on myös määrätty peittämään mallinukkien kasvot kasvohuiveilla.

Islamilainen valtio myös pitää Mosulin kaduilla neuvovia partioita, jotka toimivat moraalisuuskomitean alaisuudessa, joka on sulkenut kaupungin taidekoulut ja koulutuksen, ottanut alas tunnettujen runoilijoiden patsaita ja kieltänyt tupakoinnin ja vesipiiput.

Äskettäin ruoskittiin miestä julkisella paikalla, joka oli häirinnyt seksuaalisesti naista.

Elokuun 3. 2014

Islamilainen valtio saa haltuunsa 'Iraaqin suurimman padon, öljykentän ja kolme kaupunkia lisää sunnuntaina lyötyään kurdijoukot. Mosulin pato tuli ISIS:n hallintaan noin 24 tuntia kestäneen hyökkäyksen jälkeen. Lisäksi Islamilainen valtio otti hallintaansa Ain Zalahin öljykentän, mikä on kaikkiaan neljäs ISIS:n hallinnassa oleva öljykenttä. Kolme valloitettua kaupunkia ovat alueita, jotka on ollut kurdien hallussa useamman vuoden. Seikka puhuu sitä väittämää vastaan, että ISIS:n eteneminen auttaisi kurdien asiaa [oman valtion perustamiseksi].

Kun Islamilainen valtio valloitti Mosulin viime kuussa, se on polttanut alkoholia myyviä kauppoja, määrännyt huivit kauppojen ikkunoissa olevien mallinukkejen kasvoille ja karkottanut suurimman osan kaupungin kristityistä.

Mosul ei ole vapaa Nuri al-Malikin alla

Useimmat paenneista kertovat paenneensa siksi, että pelkäävät hallituksen iskuja ISIS:n hallitsemille alueille, hallituksen tehdessä ilmaiskuja entistä säännöllisemmin, lisäten siviilien kohtaamaa riskiä. Kymmenet siviilit ovat kuolleet ilmaiskuissa heinäkuun kuudentena al-Rashidiyyah'ssa Mosulin pohjoispuolen liepeillä. Hallituksen erittelemättömät tykistötulet ja ilmaiskut ovat tappaneet ja haavoittaneet siviilejä kesäkuun alusta alkaen.

Viisi kaksikymppistä veljestä kuoli kesäkuun 7. 2014 Mosulissa tykistötulen osuessa talon katolle, jossa he olivat istumassa. Loput kahdeksan iskua osui lähistölle aiheuttamatta uhreja.
Kesäkuun 22. tykistötulessa Tal Afarissa kuoli nelihenkinen perhe, jonka lapset olivat kuusivuotias poika ja kahdeksanvuotias tyttö. He olivat aluksi paenneet ISIS:n tullessa valtaan, mutta palanneensa myöhemmin uskoen olevan turvallista.

Aayadissa 'Iraaqin ilmaiskut tappoivat yhdeksän siviiliä ja haavoittivat useita, kun nämä olivat panneet Tal Afarista: Uhrit olivat lapsia, naisia ja miehien joukossa oli vanhempia miehiä.

"Useat ovat myös kuolleet 'Iraaqin armeijan ilmaiskuissa [ISIS:n] hallitsemille alueille. Viime viikolla luennoitsija Mosulin yliopistolta, hänen vaimonsa ja neljä nuorta lastaan kuolivat yhdessä sellaisessa iskussa. Samanlaisia tapauksia tapahtuu kautta maan", kertoo Amnesty Internationalin Donatella Rovera.

Elokuun 7. 2014

Peshmerga on pelkkä vitsi

'Iraaqin kurdijoukot Peshmerga kärsi ensimmäisen suuren tappionsa taistelussaan Islamilaista valtiota vastaan viime sunnuntaina, kun he joutuivat perääntymään Sinjarin kaupungista, Mosulin länsipuolella.
Viimeisen viikon aikana Islamilainen valtio on kääntänyt huomionsa kurdien hallinnoimille alueille Mosulin läntiselle puolelle, paikallisten sunniarabitaistelijoiden avustamana, vaikka moni odotti Islamilaisen valtion etenevän seuraavaksi Baghdadiin.

Sunnuntain tapahtumat paljastivat ennennäkemättömiä heikkouksia Peshmergan joukoissa. Joukkojen eliittijoukot ovat pienenpienet, Sulaimaniyyah'n alueella oleva terrorismintorjuntaryhmä, jota johtaa Lahoor Talabani. Peshmergan 30 000 vahvuudesta eliittijoukkoja on vain muutama sata.

Seuraavana päivänä Kurdistanin alueen presidentti Mas'ud Barzani oli kertonut heidän vetäytyneen puolustusasemiin ja "taistelevan terroristeja vastaan viimeiseen hengenvetoon". Mutta paikallisten yezidien mukaan mitään "puolustusasemia" ei ollut alkuunkaan eikä mitään merkkejä kurdien vastahyökkäyksestä.

Kurdihallitus on painostanut Washingtonia varustamaan sitä laadukkaimmilla aseilla, mutta Waashiintuun on ollut haluton aseistamaan kurdeja.

Varhain sunnuntaiaamun tunteina Islamilainen valtio aloitti hyökkäyksensä yezidikaupunki Sinjariin, josta tuntien kuluesa Peshmerga joutui vetäytymään ja asukkaat pakenivat Sinjarin vuorelle, jossa heille ei ole riittävästi suojaa, ruokaa eikä vettä. 30 kerrotaan kuolleen nälkään, joista suurin osa lapsia. Jotkut yezidimiehet suojaavat reittejä, joita Islamilainen valtio voisi käyttää siviilien luokse pääsemiseksi.

"Olemme täällä ilman minkäänlaista suojaa. Kaikki, lapset ja naiset ovat auringon armoilla."

'Iraaqin armeijan helikopterit olivat pudottaneet ruokaa ja vettä Sinjar-vuorella oleville, mutta osa tarvikkeista lenteli korkealla, koska helikoptereista pyrki välttämään tullakseen Islamilaisen valtion taistelijoiden ampumiksi.

Tiet Shekhanista Zumariin on toinen paikka Islamilaisen valtion valloittama paikka, täynnä pakolaisperheitä tien molemmin puolin ilman suojaa. Muut asuvat kahdella sisäisten pakolaisten leirillä Shariassa ja Khanikissa.

Monet ovat vihaisia Peshmerga-joukoille, jotka eivät torjuneet Islamilaisen valtion etenemistä:

"Peshmerga-joukot ovat alueellamme heikkoja. He eivät taistelleet paljon."

"Emme voi lähteä täältä. Jokapuolella on taistelijoita. Jos liikumme, he tappavat meidät.

Täällä oli tuhansia joukkoja. Miten he jättivät alueen IS:lle tunneissa ja jättivät ihmiset IS:n käsiin?"


Autonomisen kurdialueen Peshmerga-joukoilla on suuria vaikeuksia pysäyttää ISIS:ä, kertoo Helsingin Sanomat tiistaina. Kapinalliset ovat työntyneet kurdien ydinalueille ja Baghdadin porteille. Savon sanomien mukaan Yhdysvaltain ilmaiskut Arbilissa olevaa ISIS-kalustoa vastaan -jolla Yhdysvallat pyrki takaamaan, että Arbiliin Baghdadista siirretyt amerikkalaisdiplomaatit eivät ole vaarassa- "eivät myöskään pysäytä Isistä".

Lauantaina ISIS jatkoi uusien alueiden valtaamista Pohjois-'Iraaqissa Yhdysvaltojen ilmaiskuista huolimatta. ISIS onnistui etenemään Arbilin pohjoispuolella sijaitsevaan Sheikhanin maakuntaan. Samalla alueella Yhdysvallat käynnisti perjantaina ilmaiskut estääkseen pääsyn Arbiliin. Yhdysvallat aloitti ilmaiskut sen jälkeen, kun taistelijat olivat päässeet noin 40 kilometrin päähän Arbilista, jossa Yhdysvalloilla on konsulaatti. Yhdysvallat ilmoitti evakuoivansa osan Arbilin konsulaattinsa työntekijöistä Pohjois-'Iraaqin heikon turvallisuustilanteen vuoksi. Sellaista "kansanmurhan estämistä".

Tiistaina raskaat yhteenotot kurdijoukkojen ja Islamilaisen valtion välillä jatkuivat useilla Ninevehin alueilla, Sinjarissa, Zummarissa, Hamdaniyyah'ssa ja Makhmourissa.

Lännen lupaamaa ruoka-ja vesiapua Sinjarin vuorella oleville yezideille ei ole olemassa

Human Rights Watchin Dohukissa käyneen Joe Storkin mukaan Pentagonin perjantaina lupaamat ruoka-ja vesitarvikkeet USA:n koneista pudotettuina eivät vielä lauantaina olleet saavuttaneet Sinjarin vuorella olevia yezidejä.

"Meillä ei ole mitään, mitään ei ole tullut meille", kertoo Koshon kylässä oleva mies. "Kuulemme lentokoneita etäällä, mutta kukaan ei ole tullut luoksemme eikä lähettänyt meille mitään."

Vuorilla olevat kertovat, että mitään apua ei ole saapunut ja ilmasta pudotetut vesipullot ovat särkyneet maahan osuessaan.

"Useat ovat myös kuolleet 'Iraaqin armeijan ilmaiskuissa [ISIS:n] hallitsemille alueille. Viime viikolla luennoitsija Mosulin yliopistolta, hänen vaimonsa ja neljä nuorta lastaan kuolivat yhdessä sellaisessa iskussa. Samanlaisia tapauksia tapahtuu kautta maan", kertoo Amnesty Internationalin Donatella Rovera.

---

Tuhannet 'Iraaqin kristityn kaupungin Qaraqoshin asukkaat pakenevat ISIS:n saavuttua edellisyönä

Kun Islamilainen valtio eteni kohti Gweria keskiviikkoiltana, Arbilin asukkaat menivät paniikkiin. Jotkut lähtivät lähistön vuoristokaupunkeihin ja bensa-asemille muodostuivat pitkät jonot. Samalla jotkut yrittivät kohottaa moraalia ja toiset pilkkasivat kaupungista lähteviä. Monet vapaaehtoiset liittyivät etulinjoihin ja Peshmergan rivejä on vahvennettu.

Peshmergan mukaan elokuun ensimmäisen viikon taistelussa sen kahden kurdipataljoonan sotilaista menetettiin sata miestä, kun Islamilaisesta valtiosta kuoli ainoastaan kolmekymmentä.

"Kaikki mitä heillä on, on amerikkalaista -kaikki viimeisimmät välineet, isot aseet ja humveet".

***

Vapaaehtoiset shi'at 'Iraaqin armeijassa

'Ali as-Sistaanin "oikeamielinen jihad"(sic)-fatwan jälkeen 'Iraaqin armeijaan liittyi kaksisataa vapaaehtoista pysäyttämään ISIS:n eteneminen.

"Suurin osa vapaaehtoisista ei saanut kunnollista koulutusta ja heillä on puutetta taistelutaidoista. Lisäksi suurin osa heistä on köyhiä ja nuoria, ja näkevät vapaaehtoisuuden mahdollisuutena turvata toimeentulo".

'Iraaqin armeijan upseerin Saad Hassounin mukaan "suurin osa vapaaehtoisista tarvitsee laadukasta koulutusta ja tarpeeksi aikaa aseiden ja lähitaistelun oppimiseen. Kansallinen innostus voi olla riski ja voi johtaa menetyksiin, ellei kouluteta hyvin.

Suuri määrä nuoria miehiä siirtyi taistelukentille ja joutui tapetuiksi liiallisen innostuksen seurauksena ilman pätevyyttä ja kunnollista koulutusta."


Miksi Iran uskoo, että ISIS on amerikkalaisten luoma?

Länsimediassa leviää kulovalkean tavoin myös lukuisa määrä valheellisia tarinoita Islamilaisesta valtiosta:

Viimeisin oli YK:n viranomaisen Jacqueline Badcockin toimittajille kertoma, että Islamilainen valtio on julistanut fatwan naisten suorittaa ympärileikkaus, joka on varsin harvinainen 'Iraaqissa (poislukien kurdialueet) ja tavallisempaa Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa eivätkä mujahidiinit sitä tyypillisesti vaadikaan.
Toimittajat ja analyytikot tyrmäsivät Badcockin väitteen laajalti. NPR:n Kairon osaston päällikkö Leila Fadel kertoi Mosulin asukkailta, lääkäriltä ja heimojohtajalta, etteivät olleet kuulletkaan fatwasta. Lisäksi Charles Lister kertoi Twitter-tilillään ympärileikkausmääräyksen olevan huijausta. YK:n 'Iraaqin toimisto ei vastannut kommenttipyyntöihin Badcockin väitteistä.

Kun Islamilainen valtio määräsi kristityille maksamaan jizyaa, kääntymään Islamiin tai kohtaamaan kuoleman, monet uutistoimistot kertoivat Islamilaisen valtion polttaneen 1 800 vuotta vanhan kirkon. Ongelma vain oli, että julkaistuissa kuvissa esiintyi palavia kirkkoja Egyptissä tai Syyriassa. Tähän päivään mennessä ei ole tullut vahvistusta keneltäkään Mosulista, että katedraali olisi poltettu.

Islamilaisen valtion väitetty Mosulin keskuspankin ryöstö -mikä väitteiden mukaan olisi 400 miljoonalla dollarilla tehnyt Islamilaisesta valtiosta maailman rikkaimman Jihad-organisaation- ei myöskään näytä tapahtuneen. 'Iraaqin yksityispankkien yhdistyksen pääjohtaja kertoi, että mitään ryöstöä ei ole tapahtunut, "eikä mitään ole viety mistään pankista, ei edes paperia".

Lisäksi Iranin valtion eri mediat kertoivat yhdysvaltalaisen NSA-vuotajan Edward Snowdenin vuotamasta asiakirjasta, jonka mukaan "USA ja Israel luovat terroristiorganisaation keskittämään itseensä kaikki ääritoimet maailman ääristä" ja jonka tarkoituksena olisi "suojella Israelia". Tosiasiassa Snowdenin vuotamissa Yhdysvaltain tiedustelun asiakirjoissa ei ole mitään mainintaa suunnitelmasta, vaan se oli pelkkä Internet-huhu, joka kasvoi kerroksittain. Vaikka Snowden ei ole julkisesti kiistänyt kyseistä seikkaa, hänen nimiinsä laitettua haastattelua ei koskaan ollutkaan. Iran on ennenkin joutunut maailman silmissä naurunalaiseksi mm. raportoituaan todellisina uutisia satiirilta uutissivustoilta. Iranin uutisoinnin tarkoituksena on koettaa todistella Länsimaailman salaliittoja Irania vastaan.

Koonnut ja kääntänyt 'Abdullah Rintala

Baaqiyah!

***


Kes Elo 13, 2014 9:47 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä

***

Sinjarin vuorella ei ollut pakolaisia juuri lainkaan, vaan vuoren asukkaita

USA Today'n mukaan Sinjarin vuorelle lähetetyn erikoisoperaatioryhmän mukaan pakolaisyezidien olosuhteet ovatkin paremmin kuin uskottiinkaan eivätkä anna aihetta Yhdysvaltain johtamalle evakuoinnille, sanoo lehden mukaan Pentagon.

Ryhmän mukaan "Sinjarin vuorella on vähemmän yezidejä kuin aiemmin pelättiin, osittain humanitaarisen avun onnistumisesta, ilmaiskuista viholliskohteisiin ja peshmergan toimintaan ja tuhansien yesidien kyvystä evakuoitua vuorelta joka ilta viimeisten päivien aikana", kertoo puolustusministerin puhemies John Kirby.

"Jäljellä olevat yazidit ovat paremmassa kunnossa kuin aiemmin uskottu ja heillä on jatkuva pääsy pudottamaamme ruokaan ja veteen. Tähän perustuen evakuointisuunnitelma on vähemmän todennäköinen."

Tosiasiassa kyseessä oli Pentagonin keksimä hätätilalausunto, koska Sinjarin vuorella ei ehkä koskaan 40 000 pakolaista ollutkaan, vaan jo vuorella olijat olivat kyseisen vuoren asukkaita. Muutamasta pakolaisesta huolimatta meille ehdotettu "humanitaarinen kriisi" ei koskaan ollutkaan sitä, miksi se tehtiin.

Pentagon koettaa kiiresti peittää erehdystään sanomalla, että "pelastusoperaatio ei ole välttämätön", mutta kiire Yhdysvalloille keksiä sota säilyy edelleen ja ulkoministeriö koettaa kiiresti hyväksikäyttää kriisiä sodan aloittamiseksi.

Amerikkalaiset ovat ylpeilleet "purkaneensa kriisin", vaikka "kriisi" oli myytillinen jo lähtökohtaisesti.

New York Timesin toimittaja Alissa Rubin artikkelissaan*:

"Yazidit tuntevat arabinaapuriensa pettäneen heidät asuttuaan niin monta vuotta naapureina; He kaikki kääntyivät yazideja vastaan ISIS:n tullessa. Militantit eivät suorittaneet julmuuksia, vaan heidän omat naapurinsa".
__________________________________________________________________
*Samassa artikkelissa Alissa Rubin kuvailee paikalla Sinjarissa ollutta 'Iraaqin parlamentin naisjäsentä, yasidia Vian Dakhilia "vaikka organisoituneeksi, vaikka pukeutui käsittämättömästi korkeakorkoisiin kenkiin"(?!). Elokuun viidentänä parlamentissa pitämässään puheessa hän vetosi "ihmisyyden nimessä" pelastamaan kansassa, jota "teurastetaan la ilaha illallahin lipun alla", jolloin parlamentin puhemies vaati häntä pysyttäytymään jo sovitussa puheessa. Hän loukkaantui helikopterionnettomuudessa 12. elokuuta yhdessä Alissa Rubinin kanssa.
Alissa Rubin mainitsi artikkelissaan, että monet hyökkäyksistä yasideja vastaan eivät suorittaneet ISIS, vaan heidän omat naapurinsa.

Sen lisäksi, että Sinjarin vuorella ei ollutkaan 40 000 yazidipakolaista, ISIS ei läheskään yhtä selvästi ollut vastuussa hyökkäyksestä yazideja vastaan.

Washington Timesin mukaan Yhdysvalloissa elävät yazidit syyttivät kurdien aluehallintoa yrityksistä hyväksikäyttää uskonnollisten vähemmistöjen ahdinkoa manipuloidakseen Länsivaltoja aseistamaan kurdijoukkoa Peshmergaa. Yhden amerikkalaisyazidin mukaan kurdijoukot hylkäsivät veljensä Sinjarin vuorille ja toinen syytti kurdihallintoa osallisuudesta "kansanmurhaan".

Islamilaisen valtion eteneminen pohjoiseen 'Iraaqiin on tuonut sen haltuun seitsemän öljykenttää, suhteellisesti vähän, mutta yhdistettynä korkeintaan 80 000 barrelia päivässä, joka nykyisillä hinnoilla on noin 8,4 miljoonaa per päivä.

***

Lisää valheita ja propagandaa ISIS:stä

Sosiaalinen media jatkaa ISIS:iin liittyvän valheellisen propagandan levittämistä:
Maanantaina levitettiin kuvaa "yesidien joukkomurhasta", jotka tosiasiassa olivat Syyrian Deir az-Zourista, jossa teloitettiin ISIS:stä vastaan kapinoineen heimon miespuoliset jäsenet.

Lisäksi 'Iraaqin parlamentinjäsentä myöten on levitelty kuvaa, jossa väitetään olevan "orjiksi myytäviä yezidinaisia" Sinjarista. Kuvassa olevat naiset olivat Libanonissa Ashura-kulkueeseen osallistuneita shi'a-naisia. Samaa kuvaa oli jo käytetty aiemminkin, väittäen siinä olevan, miten "jihadistit kohtelevat naisia Syyriassa".

Lisäksi väitettiin videoesimerkillä, miten videolla olevat naiset "on pakotettu jihadistien vaimoiksi" Mosulissa heinäkuussa. Oikeasti videolla juhlittiin Mujahidiinin häitä Syyriassa. Videolla ollut puhuja lisäksi mainitsee onnittelevansa "veljeä ja morsiantaan" eli häät olivat vain yhdelle miehelle ja yhdelle naiselle. Videon julkaisuajankohta oli kesäkuu 2013, kauan ennen ISIS:n saapumista Mosuliin.

Lisäksi ISIS:n väitetty "naisille määrätty ympärileikkauspakko" perustui samaan feikkifatwaan, jota oli levitelty useiden kuukausien ajan Syyrian Aleppon ja Azazin alueella.

Lisäksi on väitetty, että ISIS olisi "kieltänyt lehmän utareiden piilottamisen säädyttömänä", josta ei ole valokuvaa eikä vahvistusta, mutta on silti onnistunut luomaan sosiaalisessa mediassa useita kuvamanipulaatioita aiheesta.

http://observers.france24.com/content/20140812-slavery-genital-mutilation-collective-marriage-fake-isis-images

***

Syyrian Sheitaatin heimo antoi valan ISIS:lle, mutta aloitti taistelun ISIS:stä vastaan

Sheitaatin heimo Kishkeihin ja Abu Hammamin kaupungeista antoivat täyden tuen Islamilaiselle valtiolle:

"Sanomme, että se minkä puolesta Islamilainen valtio seisoo, on oikeudenmukaisuus", sanoo heimon jäsen kymmenien muiden miesten kanssa istuessaan laatimassaan lausunnossa.

Sheitaatin heimo oli aluksi antanut bayan Islamilaiselle valtiolle, kunnes alkoivat taistelemaan Islamilaista valtiota vastaan. Sheitaat-heimon mukaan ISIS tappoi heimoon kuuluvan miehen syyttäen tätä luopioksi, jolloin heimo meni Islamilaisen valtion tarkastuspisteelle tehden selvää jokaisesta siellä olevasta.

Sheitaatin heimojohtaja Sheikh Rafaa Aakla ar-Raju kehotti muita heimoja taistelemaan Islamilaista valtiota vastaan:

"Vetoamme muihin heimoihin seisomaan puolellamme, koska heidän vuoronsa tulee seuraavaksi. Meidän jälkeen ovat vuorossa muut heimot."

Teloitettuja Sheitaat-heimosta oli noin 300; Loput menehtyivät taisteluissa. Sheitaatin siviilin pakenivat muihin kyliin tai 'Iraaqiin. Teloitetut ja taisteluissa kuolleet olivat kaikki miehiä.

Mainittakoon, että jonkun syyttäminen luopioksi ei oikeuta rikkomaan annettua valaa.
***

Sun Elo 17, 2014 3:44 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Vice Newsille dokumentin "The Islamic State" tehneen Medyan Dairiehin näkemyksiä Islamilaisesta valtiosta

Vice Newsille uutisen tehnyt Medyan Dairieh vietti kaupungissa kymmenen päivää. Hän on ensimmäinen länsimaalainen Raqqa'assa Islamilaisen valtion hallitsemassa kaupungissa käynyt toimittaja.

"Tämä ei ole epäorganisoitu verenhimoinen terroristiryhmä tai ryysyläisarmeija. He ovat erittäin organisoituneita. Islamilaisen valtion taistelijat surutta teloittavat Assadin sotilaita ja vakoilijoita etulinjassa. Heidän päättömät ruumiinsa vietiin takaisin Raqqa'ahan ja näytille kaupungin keskustaan.
Heillä oli vankiloita, joihin oli vangittu ihmisiä, jotka olivat jääneet kiinni alkoholin juomisesta ja muista rikoksista. Kuvasin nuoria lapsia kertoen tahtovansa liittyä Islamilaiseen valtioon tappamaan heidän kanssaan ja kuvasi Islamilaisen valtion taistelijoita taistelemassa Assadin joukkoja vastaan etulinjassa.

Assadin joukot joutuivat Islamilaisen valtion miesten ympäröimäksi, yhden kertoessa minulle että he eivät saa tarvikkeita ellei niitä pudoteta ilmasta heille.

Islamilaisen valtion miehillä on niin monta asetta, että ovat siinä asemassa, että voivat antaa niitä uusille värvätyille tai lahjoina tavallisille ihmisille.

Heillä on raskaita aseita, jolla voi tähdätä matalalla lentäviä aluksia, jopa Scud-ohjuksia ja taisteluvaunuja.
Ollessani Raqqa'assa Islamilaisen valtion johtajat kertoivat minulle, että minulla on vapaus mennä minne haluan ja kuvata mitä tahdon. 'Johtajat' ei ole oikea sana, koska Islamilaisella valtiolla ei ole hierarkkista rakennetta. Jokaisen sotilas paikka on tasa-arvoinen ja heille maksetaan kaikille samaa palkkaa 30 puntaa kuukaudessa.

Tupakointi oli kielletty, samoin musiikki. Joten kenenkään ei kuullut soittavan lauluja autoissaan, kaupoissaan tai kahviloissaan. Naisten oli sallittua mennä ulos, mutta heidän oli peitettävä koko vartalonsa, kasvonsakin.
Kaikilta miehiltä ei vaadita partaa, mutta kaikilla Islamilaisen valtion jäsenillä on oltava parrat.

Koko kaupunki oli valmisteltu sotaan minä hetkenä hyvänsä. Kaupungissa oli tuhat Islamilaisen valtion sotilasta ja he kantoivat aseitaan kaikkina aikoina. He olivat valmiita tositoimiin minuuteissa. Vaikka sotilaat olivat vieraanvaraisia minua kohtaan ja huolehtivat minusta, he eivät piilotelleet armotonta kunnianhimoaan:

He tahtovat ottaa maailman haltuunsa:

Kuvasin sotilasta, joka kertoi kameralle tahtovansa nähdä Islamilaisen valtion mustan lipun Valkoisen talon yllä.

Toinen sanoi: "Nähdään Jordaniassa, seuraavalla kerralla.""

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Iraaqin media levittää valheellisia uutisia"

Arbil

Useat 'iraaqilaistoimittajat eri mediayhtiöistä kokoontuivat Arbiliin keskusteluun 'Iraaqin median tavasta uutisoida Islamilaisen valtion etenemisestä maassa. Kaikki olivat yksimielisiä, että 'Iraaqin media on epäonnistunut tehtävässään antamaan puolueetonta ja ammattimaista tiedotusta konfliktista.

"'Iraaqin media ei ole onnistunut neutraalissa uutisoinnissa. Media on epäonnistunut objektiivisessa uutisoinnissa ja sen lisäksi ovat jopa levitelleet valheellisia uutisia", sanoo 'Iraaqin media-akatemian johtaja Dana Asaad.

Sekä Baghdadin että Kurdistanin viralliset hallitukseen läheisesti kytkeytyvät mediat tai hallituspuolueet ovat kertoneet ajoittain "menestyksestä" tietyllä rintamalla, jotka ovat sitten osoittautuneet valheellisiksi.
Tarkoitus valheellisessa uutisoinnissa on ilmeisimmin ollut tarkoitus kohottaa aseellisten joukkojen ja väestön taisteluintoa vihamielisessä kampanjoinnissa Islamilaista valtiota kohtaan.

Esimerkiksi lukuisat väitteet, joissa väitettiin 'Iraaqin armeijan ottaneen haltuunsa Tikritin ISIS:ltä Tigris-joen varrella, ovat osoittautuneet valheellisiksi ja kaupunki on yhä Islamilaisen valtion hallinnassa. 'Iraaqin armeijaa on usein kritisoitu rajoituksista toimittajien pääsemisestä etulinjoihin. Tästä seurauksena jotkin mediatoimistot ovat ryhtyneet ammattimaiselta näyttävään, mutta valheelliseen uutisointiin promotoidakseen agendaansa.

Kurdistanin valtamedian Rudawin uutisankkuri kiirehti keskeyttämään väliintulollaan reportterin, joka näytti antavan todellista tietoa tulevasta operaatiosta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Älkää luulko Peshmergan lyövän Islamilaista valtiota"

Pohtii turkkilainen poliittisten tieteiden tohtori Metin Turcan, jolla on lisäksi maisterin tutkinto turvallisuusasioissa:

"Peshmergan perustaistelumetodi voidaan katsoa maaseudun sissisodankäynniksi perustuen "hit-and-run"-taktiikkaan ja vihollisen näännyttämiseen pitkäkestoisessa, matalan intensiteetin sodankäynnissä. Tästä syystä Peshmergan taisteluyksiköt koostuvat yleisesti 15-20 taistelijaa, jotka kykenevät taistelemaan vuoristoisella alueella.

Kaikesta huolimatta Peshmerga ei kykene erottamaan itseään sosiaalisesta viitekehyksestään eikä muuttua tavanomaiseksi armeijaksi osa-aikataistelija-/osa-aikamaanviljelijä-muodostaan.
Peshmerga ei kykene irtaantumaan heimositeistään, olemaan poissa perheistään ja kylistään ja aloittamaan sotilasoperaatiota alueensa ulkopuolella.

Useimmat Peshmerga-yksiköt koostuvat iäkkäistä miehistä, joilla ei ole koulutusta eikä kokemusta kaupunkisodankäynnistä, vaan on puolisotilaallinen joukko huonosti aseistautuneita siviilejä. Peshmerga ei ole voittanut ensimmäistäkään hyökkäyssotaansa historiansa aikana, vaan on aina ollut puolustuksellinen ja lyönyt valloitusjoukot näännytyssodankäynnillä.

Yhdysvalloilla ei ole operatiivista sotilasjoukkoja 'Iraaqissa, eikä vuoden 2007 hyökkäyssota tuolloista 'Iraaqin Islamilaista valtiota vastaan ole mahdollinen. Lisäksi 'Iraaqin ilmavoimien kyvykkyys on rajallista eikä shi'alaishallitus Baghdadissa voi odottaa saavansa paljoakaan tukea paikallisilta sunneilta.

Valtatyhjiö tarjoaa Islamilaiselle valtiolle laajalti tilaa hallita.

Myöskään USA:n hyökkäykset eivät juurikaan muuta kenttäsodankäynnin tilaa, vaan saattavat kääntää jo nurkkaantyönnetyt sunniarabit lähemmäksi Islamilaista valtiota.
Mikä sotilasjoukko voi suorittaa vastahyökkäyksen, siivoamaan Islamilainen valtio valtaamiltaan alueilta ja pitämään alueet hallussaan jälleenrakennusta varten? Tällä hetkellä eivät Peshmerga eivätkä 'Iraaqin armeijan joukot kykene tekemään tätä. USA ja muut länsivallat eivät myöskään tahdo sekaantua."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Meidät raiskasi Peshmerga, ei ISIS"

Kun ISIS:n väitettiin raiskanneen yezidinaisia, eräs nuori yezidinainen kertoo yezidityttöjä raiskanneen Sinjarissa ISIS:n sijasta Peshmergan joukot. Nainen kertoi Peshmergan raiskanneen Islamilaista valtiota paenneita yezidityttöjä ja kiduttaneen Islamilaisen valtion taistelijoita sekä ryöstelleen yezidien omaisuutta. Video on kurdien televisiokanavalta:

https://www.youtube.com/watch?v=QwiFLm-HuOc

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Mieluummin tapan vaimoni kuin annan ISIS:lle

Kukaan ei ole kuitenkaan kiinnittänyt huomiota 'Iraaqin Amerlin turkmeenien "kunniakulttuuri"-käsitykseen, jossa "miehet tappavat vaimonsa ja tyttärensä mieluummin kuin antavat ISIS:n ottaa heidät vangeikseen". Äskettäin avioitunut Marwan al-Biyati kertoi libanonilaiselle al-Monitor-lehdelle, että hän oli sopinut vaimonsa kanssa tappavansa tämän, mikäli ISIS saapuu Amerliin:

"En salli näiden rikollisten myydä tai raiskata vaimoani. Mieluummin tapan hänet ja taistelen kaupungista viimeiseen henkäykseen".

Jos amerlilainen mies tappaa vaimonsa, niin kenen syy se on ja kuka siitä on vastuussa? Länsimaissa ja muslimimaailmassa paheksuttu "kunniakäsitys", jossa "nainen on tapettava mikäli häpäisee suvun kunnian" -häpäissyttä miestä sen sijaan ei tunnuta koskaan rankaisevan ollenkaan- voidaan ilmeisesti myös rinnastaa "urheudeksi", kunhan vastustaja koetaan riittävän paheksuttavaksi.
___________________________________________________________________________
Lähde: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/08/iraq-amerli-islamic-state-protests.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myyttejä ISIS:stä

Yksi: Jotkut luulevat, että ISIS pelkää kurdien peshmergan naistaistelijoita olettaen, että ISIS-taistelija ei pääse Paratiisiin, jos nainen tappaa hänet. Myytti alkoi Wall Street Journalin siteerauksesta, jossa naistaistelija sanoi, että "jihadistit eivät pidä naisia vastaan taistelemisesta, koska jos nainen tappaa heidät, he eivät pääse Paratiisiin."

***
Kaksi: ISIS:n väkivalta ei ole osoitus ideologisesta hulluudesta tai psykopatiasta eikä mielivaltaista. Heidän väkivaltansa on laajasti ajateltuna tarkoitettu heikentämään vihollisiaan ja vahvistamaan ISIS:n otetta alueesta, osittain terrorisoimalla hallintaansa tulevia ihmisiä.

Jos ISIS tahtoisi "tappaa kaikki vääräuskoiset", niin miksi sen liittolaisina ovat Saddam Husseinin hallituksen aikaiset sekulaareja sotilaita? Jos ISIS ainoastaan pakottaisi kaikki noudattamaan Islamilaista lainsäädäntöä, miksi he sponsoroisivat lastentapahtumia ja lääkeklinikoita hallitsemillaan alueilla. Kyse on nimenomaan halusta luoda valtiollista järjestystä.
_________________________________________________
Lähde: http://www.vox.com/cards/isis-myths-iraq/crazy-irrational

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yezidinaisten ja -lasten joukkohautaus propagandaa

Venäjän kansainvälinen "uutis"toimisto RussiaToday siteerasi elokuun 10. päivän "uutisessaan" 'Iraaqin ihmisoikeusministeriä Mohammed Shia as-Sudania, joka kertoi "osan uhreista, myös naisten ja lasten, tulleen elävältä haudatuiksi joukkohautoihin ympäri Sinjaria" arviolta "viidensadan siviilin" ohella.

Tosiasiassa ei ole mitään näyttöä, että naisia ja lapsia olisi ollut teloitettavien miesten joukossa. Lisäksi uhreja ei näytä yhteensäkään eri kaupungeista olevan kuin alle sata miestä. Kukaan selvinneistä ei kerro naisia ja lapsia olleen teloitettavien mukana.

Vähemmän myös tiedetään, että yezidit olivat ennen ISIS:n saapumista taistelleet ISIS:n valloitusta vastaan, mutta media ovelasti koettaa saada asian näyttämään siltä, että ISIS olisi teloittanut taistelemattomia kyläläisiä. Näin kertovat Amnesty Internationalin haastattelemat yezidit.

Kenelläkään länsimaissa ei ollut mitään ongelmaa, kun 'Iraaqin armeija teloitti sunnisiviilejä aina vuodesta 2006 alkaen tähän päivään saakka. Eikä kenelläkään ollut -edes nyt kiireesti koalitiota ISIS:stä vastaan rakentavalla USA:lla- mitään ongelmaa, kun Assad sai vapaasti tappaa suorastaan kansanmurhaisesti Syyrian sunneja. Nyt yhtäkkiä länsi on muka olevinaan "huolissaan" siviileistä.

Ja vieläkin kuvitellaan länsimaalaisten olevan meidän ylimpiä ystäviä.

Mitä tarkoitetaan Syyriasta palaavien taistelijoiden kansalaisuuden peruuttamisella, vaikka kansainvälisten lakien mukaan ketään ei ole sallittua tehdä kansalaisettomaksi (Tosin Osama bin Laden tehtiin kansalaisuusrajoitteiseksi)? Se tarkoittaa, että tilaisuuden tullessa kuffarit kykenevät täysin avoimesti ja salailematta olemaan jopa noudattamatta määräämiään kansainvälisiä lakeja, joita ne niin tarmokkaasti muslimien niskaan joka paikassa usuttavat.

Lisäksi, koska kukaan Euroopasta lähtenyt Mujaahid ei ole ilmaissut halukkuuttaan palata takaisin Eurooppaan (eivät edes meidän suomalaisemme), niin kuffarit koettavat esiintyä pelissä voittajana, luomalla mielikuvaa "Syyriasta palaavista" ja "kansalaisuuden peruuttamisesta", koska heidän ylimielisyysmaailmankuvaansa ei millään sovi se käsitys, että joku tahtoisi elää jossain muualla kuin Länsimaissa. Siksi heidän on pyrittävä julistamaan itsensä pelin voittajina, vaikka mitään edellytyksiä heidän pelinsä voittamiselle ei ole ollutkaan olemassa.

"Tällä hetkellä ei ole luotettavaa todistetta tukemaan väitettä, että ISIS "teloittaisi lapsia". -LoonWatch.

"Tähän (elokuu 2014) saakka kukaan ei ole antanut vakuuttavaa todistetta, että Islamilainen valtio olisi tappanut kristittyjä ja yezidejä ei-taistelevia. Ainoa saamani todiste on paeta nähdessään miehiä parroissa, mutta jos jollakulla on tapauksia Islamilaisen valtion tappamisesta ei-taistelevia yezidejä, lähettäköön minullekin." -Carol Anne Grayson.

Vaikka on laajalti median kertomaa, ei ole vakuuttavaa todistetta viidensadan yezidin joukkomurhasta Hatimiyyah'ssa, tieto oli peräisin 'Iraaqin hallitukselta. Hatimiyyah'n kylä on tyhjänä, johtuen joukkopakenemisesta.

Bashiqan asukkaat, 50 000 enemmistö yezidejä Arbilista luoteeseen, pakenivat pelätessään ISIS:n hyökkäystä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ISIS:llä on suurempi armeija kuin Kuwaitilla ja muita ennätyksiä

CIA on arvioinut ISIS:n vahvuuden kolminkertaistuneen lyhyen ajan sisällä. ISIS on nyt maailman suurin Jihad-organisaatio maailmassa, sen vahvuus on kaksi kertaa Kuwaitin armeijan vahvuus, sen rahat, aseet ja piilopaikat tekevät sen yhdeksi maailman rikkaimmiksi valtiosta maailmassa. ISIS on ohittanut maailman armeijoiden vahvuuden myös pelottomuudessaan kuolla. Yksi ISIS-taistelija vastaa tavallisen armeijan kymmentä sotilasta. ISIS:ssä on satoja taistelijoita valmiita suorittamaan itseuhrausoperaation. (Asharq al-Awsat, lauantaina 13.9.2014)
________________________________________________________________________
Englanniksi: http://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2014/09/13/ISIS-has-grown-larger-than-Kuwait-s-army-.html

***

Sun Syy 14, 2014 10:34 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä

***
Lisää taistelijoita ISIS:iin

Sen jälkeen, kun Obama julisti USA:n iskevän Islamilaisen valtion kohteisiin myös Syyriassa, Islamilaiseen valtioon on liittynyt yli 200 taistelijaa, kertoo libanonilainen Daily Star-lehti.

Ainakin 162 liittyi Aleppon koillis-ja itäpuolilta Obaman syyskuun 10. päivän puheen jälkeen ja iskujen alettua syyskuun 23. ja 24. aikoihin Islamilaiseen valtioon oli liittynyt 73 miestä lisää, mikä tekee lyhyessä ajassa yhteensä ainakin 235 miestä.

"Tämä tarkoittaa, että ihmiset eivät ole edes peloissaan, vaikka olisi ilmahyökkäyksiä, ihmiset edelleen liittyvät [Islamilaiseen valtioon]", kertoo Rami 'Abdurahman Syyrian ihmisoikeuksien tarkkailujärjestöstä.

USA:n koneet pommittivat Islamilaisen valtion kohteita Syyriassa keskiviikkona jo toista päivää, mutta iskut eivät näyttäneet hidastavan Islamilaisen valtion taistelijoiden etenemistä kurdialueella lainkaan.

"Nuo ilmaiskut eivät ole tärkeitä", kertoo yksi kurdipakolainen.

Useimmat uusista miehistä tuli Jabhat an-Nusrah'sta ja olivat enimmäkseen syyrialaisia. Obaman puheen jälkeen liittyneet olivat 15 eri kansallisuutta.

Kaiken sen ISIS:stä varoittelun jälkeenkin, ihmiset muista ryhmistä edelleenkin liittyvät ISIS:iin.
an-Nusrah'n taistelijat kertovat, että Islamilainen valtio on tehokkaasti pysäyttänyt an-Nusrah'n toimintakyvyn, sen heikennyttyä taisteltuaan tänä vuonna Islamilaista valtiota vastaan.

Tämä oli länsimaalaisten tiedustelupalvelujen nimenomainen tarkoituskin, saada Syyrian vastarintaryhmät taistelemaan Assadin sijasta nimenomaan 'Iraaqin ja ash-Shaamin Islamilaista valtiota vastaan.

Ja nyt an-Nusrah valittaa, kun Amerikan ohjukset tuhoavat Syyriassa myös an-Nusrah'n tukikohtia.

Jabhat an-Nusrah'n yksi komentaja Abu Mus'ab al-Maqdisi:

"On selvää, että tämä on ristiretki, kaikki epäuskon kansat Islamilaista valtiota vastaan.

Huolimatta siitä, mitä välillämme tapahtui, he ovat veljiämme ja ideologinen side välillämme on vahvempi kuin mikään. Olemme valmiita taistelemaan heidän puolellaan...Meidän veremme on heidän vertaan".


Toisen Nusrah-taistelijan mukaan USA:n ilmaiskut ovat vahvistaneet Islamilaisen valtion asemaa entisestään:

"Nusrah on vaikeassa tilanteessa. Se olisi nyt julistettava loppunsa. ath-Thawahirin on oltava urhea. Ei olla enää kuten ennen. Hänen on ymmärrettävä tämä. Tämä on uusi aika kalifin kanssa.

"al-Joulani ei luota al-Baghdaadiin, eikä pidä hänen politiikastaan eikä agendastaan, vaan näkee sen turmeltuneena ja harhaisena"
, eräs Nusrah'n johtoon läheinen lähde kertoi.
Jabhat an-Nusrah'ssa on myös taistelijoita, jotka tahtoisivat yhdistyä Islamilaisen valtion kanssa, myös johtoportaassa, kuten heidän oppineensa Sami al-'Aridi, joka on sovinnon kannalla.

Todennäköisesti kyse olisi vain liittolaisuudesta eikä yhdistymisestä, eräiden nusralaisten mukaan.

Muhsin al-Fadhilin johtama al-Khorasaan-ryhmä

al-Khorasaan on varsin pieni ryhmä, kymmeniä taistelijoita. Se on enemmän symbolista, ksoka se koostuu Afganistanista tulleista veteraaneista ja Washington tahtoo heidän päänsä. He kaikki seuraavat al-Qa'idah'n johtoryhmää", eräs an-Nusrah'sta kertoo.

Isku al-Khorasaan-ryhmää ("vaarallisempi kuin ISIS") vastaan osoittaa, että Yhdysvallat tiesi enemmän kuin sen olisi pitänyt tietää ja herätti epäilyksiä vuotajista riveissään. Iskujen seurauksena an-Nusrah'n johtajat ovat vaihtaneet sijaintipaikkaansa.

"Iskujen täsmällisyys kertoo selkeästi, että amerikkalaisilla on tiedustelujäseniä an-Nusrah'n taistelijoiden keskuudessa. Se on meille selvää nyt", an-Nusrah'n lähde kertoo.

Sinänsä on mielenkiintoista, että lähde puhuu nimeltä mainiten al-Khorasaanista, sillä länsimaalaisten Jihadia seuraavien asiantuntijoiden mukaan kyseessä ei ole järjestön oikea nimi, vaan Yhdysvaltain oma sepite: Tosiasiassa ryhmä on mitä ilmeisimmin osa vanhan koulukunnan al-Qa'idah'aa, Jabhat an-Nusrah'n osa.

Hollantilaisen tutkijan Pieter van Ostaeyenin mukaan Yhdysvallat koetti peitellä ilmaiskua an-Nusrah'aa vastaan, luomalla mielikuvan täysin omasta, itsenäisestä ryhmästä -ja uudella nimellä ja uhalla on helpompaa myydä terrorisminpelkoa amerikkalaisille.

Koska varsinaiset taistelijat olivat al-Qa'idah'n vanhaa koulukuntaa, enimmäkseen veteraaneja Afganistanin sodasta, kyse saattoi olla myös Yhdysvaltain kostosta heille paljon tappiota ja tuhoa aiheuttaneille mujahidiineille.
______________________________________________________________________________
Lähde: http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0HL11720140926?irpc=932 (Mobiiliversio)

Kuka on Abu Bakr al-Baghdaadi?

Syyrialainen, entinen ISIS-taistelija Maahir Abu 'Ubaidah liittyi ISIS:iin vuoden 2013 alkupuolella, jolloin häntä koulutettiin al-Anbarin leirillä 'Iraaqissa ja tapasi kahdesti lyhyen aikaa Abu Bakr al-Baghdaadin.

"Hän on Ibrahim Awad al-Badri, syntynyt 1970 ja Islamilaisten opintojen luennoitsija. Hänellä on kolme vaimoa, joista yksi on Samarrasta ja oli imaamina Ahmad ibn Hanbalin moskeijassa ja saarnaajana Baghdaadin isossa moskeijassa. Hän matkusti Afganistaniin ja loi vahvat siteet Ayman ath-Thawariin, vietti aikaansa. Kun hän oli siellä, hän onnistui luoda johtajiin hyvien suhteiden verkoston. Hän toi heidät 'Iraaqiin ja Syyriaan saatuan johtoaseman Abu Mus'ab az-Zarqawin seuraajana, jolloin ryhmä alkoi voimakkaasti nousta ja laajeta."

Hän ei kuitenkaan liittynyt Jabhat an-Nusrah'aan:

"Olen imaami ja saarnaaja syyrialaisessa moskeijassa ja kun Jabhat an-Nusrah saapui, se piti kaikkia Syyrian imaameja ja saarnaajia hallituksen agentteina. He alkoivat ahdistella heitä ja pelkäsin heitä. Islamilaisen valtion saapuminen oli minulle sopivampaa ja monelle muulle Islamilaiseen hallintaan uskoville. Islamilaisen valtion ja Jabhat an-Nusrah'n välillä ei ole perustavanlaatuisia ideologisia eroja; heidän kiistansa on vain johtamisesta ja hallinnasta."

---

Sähköpostia ISIS:ltä Foleyn perheelle

Islamilainen valtio lähetti sähköpostia James Foleyn perheelle -ennen tämän teloittamista- suostuen vankienvaihtoon länsimaalaisten hallussa olevien muslimeiden kanssa.

Yksi erityisesti mainituista oli nainen nimeltä Aafia Siddiqui, jonka vapauttamista ovat vaatineet myös Taliban ja muut ryhmät. Kaksi viikkoa Foleyn teloittamisen jälkeen ISIS ehdotti, että se vaihtaa amerikkalaistoimittaja Steven Sotloffin Siddiqui'ihin. Sopimusta ei syntynyt ja myös Sotloff teloitettiin.

On todennäköisempää, että Alan Henningkin pääsee vapaaksi ennemmin kuin Aafia Siddiqui.

Mikäli olet sitä mieltä, että Aafia Siddiqui on syytön, niin mieti sen jälkeen, että miten voi olla mahdollista että syytön on länsimaiden oikeusvaltiona esiintyvässä dar-ul harbissa vankilassa ja mieti myös, miten sinä saata elää sellaisessa maassa täysin tyytyväisenä. Jonain päivänä, tilaisuuden salliessa myös sinä olet syytettynä kytköksistä terrorismiin.

Islamilainen valtio (ISIS) etenee Syyriassa huolimatta USA:n ilmaiskuista

Islamilaisen valtion taistelijat ovat edenneet 'Ain al-'Arabiin [kurd. Kobaniin] huolimatta Yhdysvaltain ilmaiskuista ja kurdijoukkojen vastarintataisteluista -ja "naisen tappama jihadisti ei pääse Paratiisiin"-pötypuheista huolimatta.

Lauantaina aamupäivällä Yhdysvaltain johtama koalitio (johon ei sisälly eurooppalaisia maita, vaan arabimaista koostuva koalitio) iskivät ISIS-kohteisiin lähellä 'Ain al-'Arabia sekä vehnäsiilokohteisiin maan itäosissa (Ironista, että USA ilmaisee halukseen "suojella siviilejä", mutta pommittaa silti siviileille tarkoitettuja ruoantuotantokohteita, jotka eivät Yhdysvaltain allekirjoittamien sodankäynnin lakien mukaan edes ole laillinen sotilaskohde).

Taistelut Islamilaisen valtion ja kurditaistelijoiden välillä ovat jatkuneet kahden viikon ajan, jolloin ISIS on valloittanut kymmenittäin kyliä 'Ain al-'Arabin ympärillä yrittäessään murtaa linjan itse kaupunkiin.

'Ain al-Arabin kurdilähteet kertovat kurditaistelijoiden valmistautuneen taisteluihin, mikäli ISIS murtaa kaupungin puolustuslinjan. Monet ovat pettyneitä USA:n hyödyttömiin ilmaiskuihin ISIS:stä vastaan. Islamilaisen valtion hyökkäykset kurdien tukialuetta vastaan tulivat vain päiviä sen jälkeen, kun YPG muodosti liiton paikallisten syyrialaisryhmien kanssa sitä vastaan. Juuri silloin, kun
USA suunnitteli tuenantamisesta "maltilliselle" syyrialaisoppositiolle taistella ISIS:stä vastaan.
Syyskuun 21. päivään mennessä ISIS onnistui valtaamaan 64 kylää 'Ain al-'Arabin ympärillä piirittäen ne täysin. Seuraavana päivänä YPG kärsi raskaita tappioita menettäessään sementtitehtaan Jubailan alueella, joka oli yksi tärkeä rahoituslähde Kurdistanin demokraattisen liiton puolueelle (PYD) ja lisäksi menetti Islamilaiselle valtiolle Tayarah'in kukkulan, josta on näkymä 'Ain al-'Arabiin.

Yhdysvaltain ilmaiskuissa "ISIS:stä vastaan" kuolleet siviilit

Human Rights Watch syyskuun 28. päivän raportissaan vaatii Yhdysvaltoja tutkimaan syyskuun 23. tekemiään sodankäynnin lakien loukkauksia, jossa Yhdysvaltain laukaisemat ohjukset tappoivat kaksi miestä, kaksi naista ja viisi lasta Kafr Deryanissa Idlibin maakunnan pohjoisosassa.

Yhdysvalloilla ei tietenkään ole "luotettavaa raportointia operationaalisista lähteistä" virkakoneistosuojelevuuden tavoin, mutta silti USA uskoo välittömästi yhtälailla "ei-luotettavaa raportointia", mikäli kyse olisi ISIS:stä.

Yhdysvallat iskivät Jabhat an-Nusrah-kohteisiin, jonka jälkeen iski kahteen kotiin, tappaen
nimenomaiset viisi lasta, kaksi miestä ja naista. USA, joka operatioissaan "kiinnittää erityistä tarkkuutta siviiliuhrien välttämiseksi.

Loukkaantuneisiin kuuluu ainakin viisi lasta. Lisäksi Yhdysvallat onnistui tappamaan kolme lasta ja kolme naista toisessa iskussa, jossa loukkaantuneita oli arvoilta 15, joukossa naisia ja lapsia.
Iskiessään Jabhat an-Nusrah'n päämajaan ja asevarastoon aiheuttivat romahduksen sadan metrin päässä olevassa asumiskohteessa, jossa kuoli 12 siviiliä.

Lisäksi Yhdysvaltain johtama koalitio pommitti Islamilaisen valtion hallinnassa olevassa Manbijissa olevia viljavarastoalueita -tappaen työntekijöitä eikä taistelijoita. Ainakin kymmenen USA-johteista ilmaiskua eri puolilla Idlibiä tappoi ainakin yhden lapsen ja kuusi muuta, joista viisi samasta perheestä.

Syyrian ihmisoikeustarkkailujärjestön mukaan USA:n ilmaiskuissa on kuollut jo näitä ennen 19 siviiliä.

Koska Yhdysvaltain eetoksen mukaisesti ISIS tappaa siviilejä, niin Yhdysvaltain on tapettava vielä lisää siviilejä, ehkäistääkseen ISIS:stä tappamasta siviilejä.

Miettimisen aihetta antaa nimimerkki "AbuMubarak" brittiläisellä Islamic Awakening-foorumin -varsin MI6-ystävälliseksi muuttuneissa- ISIS-"keskustelu"ketjuista viimeisimmällä:

Lainaus:
i have heard many muslims calling for the killing of the muslims of ISIS, even applauding the joining of the kuffar in killing of the muslims of isis

now we want to condemn the kuffar for killing the muslims of isis

we are our own worst enemies
17 Hours Ago


***

Tii Syy 30, 2014 8:24 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

I OSA: Shi'at 'Iraaqissa 2014

Shi'a-militiat käyttävät taistelua Islamilaista valtiota vastaan tekosyynä tuhota sunniarabiyhteisöt kaikkialta 'Iraaqista

Imaam Ahmadilta (Ibn Hanbal) kysyttiin sellaisesta, joka kiroaa Abu Bakria, 'Umaria ja 'Aa'ishah'aa, hän vastasi: "En näe hänen olevan Islamissa".

Imaam Malik sanoi: "Joka kiroaa Profeetan (S) seuralaisia, ei ole mitään sijaa eikä osuutta Islamissa".

al-Fariabi sanoo: "En näe shiioja muina paitsi ateisteina"

Ibn Taymiyyah sanoi: "Täten, on selvää että he ovat pahempia sektariaanit ja ansaitsevat enemmän tulla taistelluiksi kuin khaarijit. Tämä on yleinen syy yleiselle mielipiteelle, jonka mukaan shi'at ovat harhan ihmisiä. Mikäli sunnah ja ijma' on siitä, että mikäli muslimihyökkääjää ei torjuta paitsi tappamalla hänet, hänet tulee tappaa, vaikka hän olisi ottanut vain dinaarin verran omaisuutta. Miten sitten onkaan niiden kohdalla, jotka harhautuvat Islamin laeista ja taistelevat Allahia ja Hänen Lähettilästään vastaan?""

---

On enenevässä määrin todisteita, että 'Iraaqin shi'a-militiat käyttävät taisteluaan Islamilaista valtiota vastaan peitteenä ottaakseen kohteikseen sunniyhteisöt. Baghdadin keskushallitus on tietenkin viitannut kintaalla militoiden rikoksille ja ulkomaiden hallitukset ovat vähät välittäneet aseavustamiensa militoiden toiminnasta sunniarabeja vastaan.

Kirkukista etelään kohti Baghdadia sijaitsee Yengijan kylä, jonka kaduilla partioivat aseistautuneet ja naamioituneet miehet, joilla ei ole 'Iraaqin armeijan tunnuksia, seisoen AK-47:ojen kanssa, osan taistelijoista ollen arviolta 16-vuotiaita, Yhdysvaltojen antamien Humveeiden vieressä. Ainoastaan tarkastuspisteillä ja palaneissa rakennuksissa liehuvat keltaiset liput kertoivat, ketkä olivat kyseessä: Saraya al-Khorasani on yksi monista 'Iraaqin hallituksen joukkojen jättämää tyhjiötä paikkaamaan otettuja militoita. Ryhmä saa aseensa keskushallinnolta, joka vuorostaan vastaanottaa niitä Amerikalta sen "taistelussa ISIS:stä vastaan".

Ja sitten vielä shiioilla on pokkaa väittää, että "Amerikka haluaa sektariaanisuutta shiiojen ja sunnien väliin, älkäämme hajaantuko, olemme veljiä ja lässynlässyn" ja mitä muuta sheibaa ne yrittävätkään meidän kusettamiseksemme tarjota...

Virallisesti ja ulkomaailmalle kerrotulla syyllä nämä monet shi'a-militiat "taistelevat ISIS:stä vastaan", mutta esimerkiksi Yengjiassa on näkyvillä selkeästi taistelun hinta: Kokonaisia kortteleita shi'a-militiat ovat tuhonneet maan tasalle, rojun seassa lasten leluja ja huonekaluja muistuttamassa niissä asuneista sunniarabeista, jotka olivat äskettäin asuneet siellä. Shi'at olivat tuhonneet sen, mitä eivät sunniarabeilta kyenneet ryöstämään.

Paenneet sunniarabiperheet kertovat ihmisoikeusjärjestöille, että shiiojen saavuttua heidän koteihinsa shi'at tuhosivat ne ja niitä, jotka eivät kyenneet lähtemään, shi'at syyttivät jäsenyydestä Islamilaiseen valtioon tai sen sympatiseeraamisesta, heidät vangittiin useiksi päiviksi, silmät sidottiin, kyseltiin ja hakattiin.

Saraya al-Khorasani ei toistaiseksi ymmärtänyt käyttää taqiyyaa rikostensa peittelemiseksi syyttämällä siitä "saudi-wahhabien ja Mossadin luomia terroristeja", vaan avoimesti esitteli taqiyya-rajoitteisesti mainostivat tekemäänsä tuhoa spreijaamalla seiniin "al-Khorasani" sekä shi'a-sloganeita talojen seiniin, joita eivät onnistuneet tuhoamaan.

Yengija ei ole yksittäistapaus: Läheisillä kukkuloilla eli kymmenittäin yli 20 kylästä paenneita sunnikyläläisiä parinkymmenen kilometrin säteeltä, jotka kertoivat hallituksen tukemien shiiojen tuhonneen heidän kylänsä estääkseen sunneja palaamasta takaisin kotikyliinsä. Sadat ovat jääneet kodittomiksi ja asuttavat nyt hylättyjä tehtaita, hautausmaita, autoissa ja kuorma-autoissa.

"Vein perheeni turvaan suojellakseni heitä ISIS:iltä, mutta en uskonut ISIS:stä vastaan taistelemaan tulevien olevan heitä, joita vastaan tarvitsemme suojelua", kertoo nuori liikemies Ahmed Hufriyan kylästä.

Mikäli shi'a-militiat aloittavat enemmän operaatioita Islamilaisen valtion karhaamiseksi esimerkiksi Tikritin kaupungista, tulevat he suurella todennäköisyydellä jättämään jälkeensä samanlaisen tuhon ja pakolaisvirran.
_________________________________________________________

Lähde: Tirana Hassan/Foreign Policy; HRW, marraskuun 4. 2014.Lainaus:
Hossein Bahmanpour
21 hrs · Helsinki

Tämä on erittäin tuomittava ja surullinen kehitys.
Irakin tilanne on ollut jo pitkään erittäin traaginen ja kehitys on jatkuvasti ollut ojasta allikkoon.
Mikä tulee lahkojen väliseen väkivaltaan, toivotaan, että tulevaisuudessa uskonnolliset auktoriteetit tuomitsevat entistä voimakkaammin tämänkaltaisen kehityksen. Kaikki sotarikoksiin syyllistyvät on saatettava oikeuteen ja Irakin hallituksen on otettava vastuu siitä, jos se antaa kenelle tahansa vapaa ehtoiselle aseita ja lähettää Anbariin luullen, että sen ahdinko terroristiryhmistä lieventyy jos se luo uusia tilalle.


Huomattakoon, mikä maltillisuus, miten kevyesti ja diplomaattisesti, ilman hänelle tyypillistä sektariaanista fanatismia Bahmanpour ottaa tämän asian: Kun sunneja on tapettu, Bahmanpourilta puuttuvat totaalisesti lietsonta, nimittelyt sekä hänen kannattamansa "geopoliittinen asian tarkastelu". Missään ei Bahmanpour tule maininneeksi tyypilliseen "geopoliittiseen" tapaansa, että "suuri saatana", Obaman hallitsema USA olisi tämän väkivallan takana ja aseistajana -mitä hän kyllä kovaan ääneen toitottaen tekee kaikissa sunneihin liittyvissä tapauksissa. Pelkkää diplomaattista sanahelinää, suoranaista diplomaattista hyväksyntää tämän kaltaisille toimille -kaukana siitä, miten Bahmanpour ja shi'at muuten suhtautuvat ja puhuvat julkisesti "saudi-wahhabi-terroristi-ja-rahoittajat"-akselilla. Bahmanpourin kommentti on shiiojen taqiyyah'aa ei-muslimeille: Vetoamalla ja käyttämällä kansainvälisesti totuttua "neutraalia" puheenpartta shi'at pyrkivät peittämään sen, että oikeasti he hyväksyvät täysin tämän 'Iraaqin hallituksen kaltaisen toiminnan. Aivan kuten muutkin kuffarit antavat kevyesti nuhtelevia lausuntojaan "syyllisten saattamisesta oikeuden eteen" silloin, kun ei oikeasti haluta tuomita sotatoimien ja joukkomurhien tekijää: Kuffareilla on aivan eri ääni kellossa silloin, kun Israel tappaa muutamassa viikossa tuhansia palestiinalaissiviilejä ja aivan toisenlainen ääni silloin, kun ISIS usean kuukauden aikana saa hengiltä moninkertaisesti vähemmän kuin mitä Israel parissa viikossa. Tuohtumisesta seuraava toiminta kuvaa oikeaa suhtautumista: Ei Israelia, 'Iraaqia tai edes USA:ta vastaan YK:ssa ja muissa keskustelukerhoissa suunnitella eikä toimeenpanna sanktioita eikä sotarikosoikeudellisia vastuita -vaikka nämä maat ovat tunnettuja ylenpalttisen helposta ja huolettomasta siviilien tappamisestaan. Mutta sitten kun ISIS astuu näyttämölle ja -väitteiden mukaan- tappaa niitä samoja "siviilejä", joita USA ja sen koalitio ovat tappaneet vuosikymmenten aikana 'Iraaqissa aivan laillisesti -YK:n kykenemättä ehkäisemään mitenkään- niin johan tulee kuffareihin liikettä. Tarkoituksena ei ole kantaa huolta "siviileistä", tarkoituksena on vain esittää muslimeille, miten "länsimaalaiset ovat parempia ihmisiä kuin muslimit". USA:n ja muiden länsimaiden 'Iraaqissa ilmapommituksilla ja kemiallisilla aseilla tappamiin samoihin siviileihin länsimaissa suhtaudutaan kuitenkin olankohautuksella.

***

HRW-raportti elokuun 22. 2014 Diyalan moskeijan joukkomurhasta

Mus'ab bin 'Umarin moskeijassa olleet olleet tunnistivat hyökkääjät ja tiesivät heidän nimensä. Eloonjääneiden mukaan aseistautuneet miehet, osa siviilivaatteissa ja osa poliisiasuissa, hyökkäsivät moskeijaan keskipäivällä Imam Weissin kylässä. Hyökkääjät ampuivat kuoliaiksi 32 miestä, yhden naisen ja yhden 17-vuotiaan pojan. Eloonjääneiden mukaan kaikki olivat perjantairukoukseen osallistuneita siviilejä.

"Irakilaisviranomaiset ja Irakin liittolaiset ovat sivuuttaneet tämän kauhistuttavan hyökkäyksen ja sitten he ihmettelevät, miksi Islamilainen valtio on niin vetovoimainen sunniyhteisöissä", sanoo HRW:n Lähi-idän osaston johtaja Joe Stork.

Yhden eloonjääneen mukaan ammuskelu alkoi kello 12.10 kesken imaamin perjantaipuheen, jolloin sisään astui tummanvihreäpaitainen mies, jolla oli Asa'ib Ahlul-Haqqiin viittaava päänauha.

"Hän huusi:
'Älkää liikkuko, älkää lähtekö".. Hänen ensimmäisenä tarkoituksenaan näytti olleen ensiksi ampua sheikki [imaami] ja sitten jatkaen ampumalla loput meistä.".

Ammuskelija jatkoi mielivaltaisesti. Tämän jälkeen moskeijaan tulleet näkivät kahdeksan aseistautunutta miestä lähtevän moskeijalta.

Kun haavoittuneita alettiin kantaa moskeijan edessä olevaan puutarhaan, noin kymmenen minuutin kuluttua alkoi toinen ammuskelu, kun 20-30 aseistautuneen miehen joukko suuntasi kohti moskeijaa. Toinen näytös kesti noin 15 minuuttia.

Moskeijalta oli noin 200 metrin päässä armeijan tarkastuspiste ja noin 150 metrin päässä poliisin tarkastuspiste, mutta turvallisuusjoukot -siis "turvallisuusjoukot"- eivät reagoineet hyökkäykseen vaikka ammuskelusta kuulutettiin moskeijan kovaäänisistä, joiden kantama on ainakin 600 metrin päähän, jossa yksi kertoi kuulleensa ammuskelun suoraan kotinsa alueelle.
Kaksi silminnäkijää kutsuivat armeijaa ja ambulanssia, mutta ketään ei saapunut paitsi tuntia myöhemmin.

Sairaalaan päässeet haavoittuneet kertoivat lääkäreiden kertoneen, että shi'a-militiat olivat matkalla kohti sairaalaan tehdäkseen selvää lopuistakin eloonjääneistä, joten he joutuivat lähtemään sairaalasta.

Jos ISIS olisi tehnyt tämän, niin voi sitä älämölön määrää, mutta nyt kun s(h)iat ovat kyseessä, niin jo on hiljaista...

Mitä tästä sanookan 'Iraaqin sisäministeriön puhemies Sa'ad Maan? Hänen mukaansa hyökkäys moskeijaan oli "vastaus räjähteestä, joka tappoi vapaaehtoistaistelijoita Imam Weissin kylässä samana aamuna".

Ja mitä hän seuraavaksi sanookaan?

Lainaus:
"Kuulimme heidän sukulaistensa, parin tai kolmen menneen moskeijalle rynnäkkökiväärein aseistautuneina ja avanneen tulen moskeijassa, tappaen kaikki moskeijassa olleet, mikä on normaali, spontaani koston reaktio"


On huomattava, miten eleetön, miten hillitty, miten rumsfeldilaisen tyyni vastaus siihen, kun s(h)iat ovat menneet moskeijaan ja "tappaneet kaikki siellä olleet". Voimme kuvitella, mikä olisi reaktio -ja mikä olisi koko maailman reaktio- jos shiiojen "kirkkoon" olisi tehty vastaava.

"Kun juoksin moskeijalle, näin Asa'ib Ahlul-Haqqin aseistautuneita miehiä ja paikallisen poliisin, yhteensä kahdeksan lähtevän moskeijasta", kertoo silminnäkijä.

Toinen silminnäkijä kertoo:

"Näin isäni makaavan siellä ilman molempia käsivarsia. Vanhin veljeni vierellään. Hänellä oli valtava luodinreikä, joka oli mennyt niskasta sisään ja tullut suusta ulos, hän oli yhä elossa. Sitten asemiehet tulivat takaisin ja minun oli paettava. Kun he lähtivät, perheeni oli kuollut. Vanhimmalla veljelläni oli kaksi uutta luodinreikää, yksi rinnassa ja toinen vatsassaan".

Eloonjääneet ja silminnäkijät kertovat myös tunnistaneensa ampujat omiksi naapureikseen.

Todennäköisesti moskeijassa olijat eivät olleet lainkaan tietoisia väitetystä "aamun pommi-iskusta vapaaehtoistaistelijoita" kohtaan -jos kyseistä iskua edes olikaan, vaan shiiojen luonteeseen kuuluu nimenomaan millä tahansa tekosyyllä tai ilman syytä tehdä Israelin ja "suuren saatanan" USA:n puolesta työtä ja tappaa muslimeja missä tahansa he ovatkaan. Siinä eivät auta "ISIS-vastaisuus" eikä "shiiojen pitäminen veljinämme". Joten on tarkkaan harkittava, miten meidän tulee suhtautua moiseen saastaan, jonka väkivallan kohteiksi saatamme joutua miten vain, milloin vain ja missä vain.

Kymmentä päivää myöhemmin ilmeisimmin samat militiamiehet ampuivat yhden silminnäkijän, joka oli Bani Weissin heimojohtajista, tämän autoon ollessaan tulossa kaupunkiin.
'Iraaqilaishallitus oli haluton julkaisemaan kuolemantodistuksia eikä tapettujen kokonaismäärää. Tapettuja oli 34. Sen sijasta, että shi'at olisivat voineet tapansa mukaan ylpeillä joukkomurhalla, he koettivat lakaista asian maton alle vähentämällä kuolonuhrien määrää ensin 28:aan ja viiden päivän kuluttua kuuteen.

'Iraaqin unohdetut pakolaiset

Kolmenkymmenen mailin mittainen pikatie Kifristä Tuz Kurmatuun pohjoisessa 'Iraaqissa sijaitsee ei-kenenkään maalla, jonne on sijoittunut tuhansia pakolaisiksi joutuneita perheitä. Mutta he eivät ole paenneet ISIS:stä, vaan 'Iraaqin länsimaiden tukemaa armeijaa ja shiiojen puolisotilaallisia joukkoja.

Elokuussa nämä nyt pakolaisina elävät ihmiset elivät Tuz Kurmatun ja Amerlin ympärillä olevissa kaupungeissa keskellä taisteluita yhdessä 'Iraaqin turvallisuusjoukkojen, Peshmergan ja Yhdysvaltain tukemien ilmaiskujen ISIS:n joukkojen ajamiseksi kaupungista pois.

Tosin kun ISIS vetäytyi alueelta, kukaan ei jäänyt suojaamaan alueen siviilejä:

ISIS:n vetäytymisen jälkeen shi'a-militiat ryöstivät ja polttivat Tuz Khurmatun ja Amerlin siviilien kodit.

Siviilien kohtalolla on kurdeille, shiioille sekä koko länsimaille merkitystä ainoastaan, mikäli heihin kohdistuu sortoa ja väkivaltaa ainoastaan ISIS:in tai muiden "jihadistien" taholta; Siviileillä on merkitystä ainoastaan kurdien, shiiojen ja länsimaailman taistelutahdon herättämiseksi, kaikissa muissa tapauksissa siviileillä ja heidän kohtalollaan -vaikka olisi julmempi kuin ISIS:in toimittamana- ei ole mitään merkitystä. Kansainvälinen yhteisö lähinnä ylenkatsoi näiden yhteisöjen huonontuvia olosuhteita. Heillä oli merkitystä vain siihen saakka, kun lännen intressien mukaiset toimet oli suoritettu. Mission accomplished. United States and her allies have prevailed.

Pakolaisnainen nimeltä Shahlaa kertoo monien ihmisten joutuneen lähtemään Tuz Khurmatua ja Amerlia ympäröivistä kaupungeista, hän itse kahdesti: Ensin ISIS:n saavuttua hänen kotikaupunkiinsa, jossa ISIS varoitti tulevista taisteluista ja toisekseen kun pakolaiskaupunkiinsa hyökkäsi shi'a-militioita, joita saapui lukuisia:

"He alkoivat ammuskella ilmaan ja maahan, vain pelotellakseen meitä läsnäolollaan."

Kun ISIS:in joukot olivat vetäytyneet, shi'a-militiat alkoivat kotien ryöstelyn ja polttamisen. Paenneet perheet asettuivat vuorelle katsoen kaupunkiensa palavan.

Kirkukin maakunnassa shi'a-militiat ovat ryöstäneet tyhjiksi lähes 80 sunnien asuttumaa kaupunkia. Human Rights Watchille haastattelun antanut mies kertoo joutuneensa lähtemään kotoaan, kun shi'at sytyttivät talon tuleen ja kirjoittamalla nimensä seiniin: Badr-prikaati, Saraya as-Salam, Kita'ib Hezbollah, Saraya al-Khorasani, kaikki shi'a-militioita, joilla on edustus 'Iraaqin hallituksessa.
Marraskuun 18. 2014 'Iraaqin YK-suurlähettiläs Nickolay Mladenov:

"Heidän [ISIS:in] päämäärät ovat myös selkeät -tuhota 'Iraaqin valtio ja korvata se terrorin valtiolla rakentumalla kansanmurhalle, sotarikoksille ja rikoksille ihmisyyttä vastaan."

Se "'Iraaqin valtio" -joka ei perustu "kansanmurhalle, sotarikoksille ja rikoksille ihmisyyttä vastaan" on tappanut yksistään tänä vuonna arviolta tuhansia sunnimuslimeja, vanginnut ja karkottanut sekä ryöstänyt ja tuhonnut näiden omaisuutta. Huomattakoon, että nimenomaan tätä 'Iraaqin "laillista" valtiota vastaan YK ei ole vaatimassa kansainvälisen yhteistyön tehostamista, eikä vaatimassa shiioja tuomitsemaan 'Iraaqin hallituksen väkivaltaa. Täten on selvää, mitä varten YK on perustettu ja kenet se katsoo lailliseksi liittolaisekseen.

***

II OSA:

Unohdetut yezidit

Taistelut ISIS:n ja eri kurdiarmeijoiden välillä jatkuvat edelleen. Ympäri Sinjarin vuorta on edelleen 1 300 perhettä saarroksissa ilman humanitaarista apua. Ainoa apu tulee helikopterein, mutta ei yezideille -vaan Peshmergan taistelijoille. Yezidit ovat protestoineet:

"He heittelivät kiviä ja rikkoivat autojen ikkunoita", kertoo vuorella ollut lääkäri Sa'ad Babir.

"Ei ole epäilystäkään, että Peshmerga ei ainoastaan jättänyt taistelematta Sinjarissa, eivätkä myöskän evakuoineet ihmisiä tai varoittanut kaupunkeja, että Islamilainen valtio on saapunut vuoren eteläpuolelle", kertoo tutkija Christine van den Toorn:

"Heidät hylättiin totaalisesti."

"Arabinaapurimme hylkäsivät meidät ja sitten Peshmerga vetäytyi", kertoo yeziditaistelija Abdulhalif Asafin sukulainen.

Kerran maailman huomion saaneet pakolaiset ihmettelevät nyt, selviävätkö talvesta.

"Missä ovat Yhdistyneet Kansakunnat? YK ei tehnyt hyväksemme mitään. He tulivat kerran, ottivat valokuvia ja lähtivät...Teemme kaikkemme selvitäksemme elossa ja löytääksemme ruokaa ja vettä", kertoo Dohukissa pakolaisena oleskeleva Hassan Fidduy yhdessä 80 000 muun pakolaisen kanssa 300 000 asukkaan 'iraaqilaiskaupungissa. Rakennuksessa ei ole sisä-eikä ulkoseiniä tai ikkunoita.

"Ensimmäiset kaksi viikkoa media oli jokapaikassa tilanteemme tähden, mutta jälkeenpäin kukaan ei enää välitä".

"YK tuli haastattelemaan meitä ja kerroimme tarvitsevamme kaikkia näitä [puhdasta vettä ja peseytymistiloja] kipeästi. Saapuneet ihmiset eivät puhuneet kurdia, käytimme tulkkia. He eivät koskaan sanoneet tulevansa takaisin, vaan toivovansa sitä. Odottelemme edelleen"
, kertoo vanhempi pakolainen Barakat Darwish Khalil.

YK:n mukaan pakolaisille Dohukissa ei ole tarpeeksi avustusta eikä organisaatiolla varoja järjestää apua. Yhteistyö eri paikallisten ja kansainvälisten järjestöjen kanssa takkuilee. Avustustyöntekijöitä ei ole tarpeeksi ja toiset pakolaisryhmät saavat avustuksia useita kertoja ja toiset eivät kertaakaan johtuen puutteellisesta yhteydenpidosta eri organisaatioiden välillä.

Paikalliset ovat tuoneet muutamia metallisia vesisäiliöitä, mutta vesirekkoja ei ole näkynyt. Ihmiset täyttävät säiliönsä kaivovedellä leirin ulkopuolelta. Puhdasta juomavettä saa Dohukin ihmisten lahjoittamina vesipulloina, mutta ruokaa tuo vain eräät huolta kantavat paikalliset perheet.

New World Order

Blackwaterin perustaja Eric Prince kertoo Foreign Policylle, että "mikäli hallinnolla ei ole poliittista tahtoa tai rahoitusta lähettää riittävästi aktiivisia maajoukkoja vastaamaan tarpeeseen, Yhdysvaltain hallituksen on annettava yksityissektorin tehdä tehtävänsä". Tällä hän viittaa taisteluun ISIS:stä vastaan. Princen uusi yhtiö on liittoutunut Kiinan kanssa pääsemään käsiksi Afrikan luonnonvaroihin.

Prince ei piittaa toimittajan kuvailemista riskeistä -kuten aiheutuva mediasota ISIS:n hyväksi, operaation hinta ja Lähi-idässä olevien amerikkalaisten turvallisuus- vaan kertoo, miten hänen aikanaan Blackwater (nyk. Academi) todisti "yksityissektori pitkään takasi valtioille ympäri maailman innovativiisia ratkaisuja kansallisiin turvallisuusongelmiin".

Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel: "Uusi maailmanjärjestys on jatkuvaa sotaa"


Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel sanoi keskiviikkona 29. lokakuuta washingtonilaisella ideoiden festivaalilla, miten "elämme historiallisia aikoja, näemme uuden maailmanjärjestyksen, toisen maailmansodan jälkeisen, Neuvostoliiton jälkeisen, rakennettavan."

Uuden maailmanjärjestyksen rakentamista Hagel ei kuitenkaan maininnut loppuvan aivan kohta:


"Tottukaa loputtomaan sotaan".

Yhdysvallat siis uhkaa ihmiskuntaa lo-put-to-mal-la so-ti-mi-sel-la ja kehottaa -tai onko parempi sanoa "pakottaa?"- vielä tottumaan siihen.

Yhdysvaltain johtamat ilmaiskut Syyriaan ovat tappaneet hieman yli kahdessa kuukaudessa 50 siviiliä, heistä kahdeksan lapsia.

USA:n koneet pommittivat Islamilaisen valtion kohteita Syyriassa keskiviikkona jo toista päivää, mutta iskut eivät näyttäneet hidastavan Islamilaisen valtion taistelijoiden etenemistä kurdialueella lainkaan.

"Nuo ilmaiskut eivät ole tärkeitä", kertoo yksi kurdipakolainen.

Syyskuun 30. 2014 Valkoinen talo tunnustaa, että presidentti Obaman asettamat tiukat määräykset siviiliuhrien ehkäisemiseksi eivät kuulu noudatettavaksi Yhdysvaltain sotilasoperaatioissa Syyriassa ja 'Iraaqissa.

Yhdysvaltain keskushallinnon puhemiehen mukaan he
"eivät ole nähneet mitään todistetta vahventamaan väitteitä siviiliuhreista".

Mutta kuitenkin turvallisuusneuvoston puhemiehen mukaan "kaikki väitteet otetaan vakavasti tutkintaan".

Illinois'in osavaltion republikaani parlamenttiedustaja Adam Kinzinger ei ollut siviiliuhreista lainkaan huolissaan:


"Kukaan ei ole täydellinen. ja mitä tahansa siviiliuhreja USA:n iskut aiheuttavatkin, ovat vähemmän kuin Assadin hallituksen raakuudet".

Se, että Britannia ei osallistu Yhdysvaltain ja arabimaiden ohella ilmaiskuihin ISIS:stä vastaan, ei tarkoita ettei Britannia olisi asiassa muuten mukana: Britannian tehtävänä on tukea ISIS:stä vastaan taistelevia maajoukkoja. Eli toisin sanoen, Yhdysvaltain ilmaiskujen jälkeen alkaa "ISIS:istä-ei-voi-voittaa-ilmaiskuilla-vaan-myös-maajoukoilla" peräänkuulutettu maaoperaatio.


"Luulen ihmisten luulevan, että ei ole strategiaa ellei se muodostu ilmaiskuista. Niin ei ole. Mitä tarvitaan, on loppuun asti viety strategia saada tämä puristuksiin kaikista suunnista"
, Britannian pääministeri David Cameron Puolan Varsovassa järjestetyssä Nato-komiteassa. Kotimaansa aamutelevisiossa hän sanoi, että "meidän on tehtävä kaikkemme aseillamme ja liittolaisinemme hävittääksemme tämän organisaation".

Cameron myös kertoi ministereidensä pohtivan, aseistaako kurdien Peshmergaa vaiko kouluttaa heitä. Britannian Lähi-idän puolustusneuvonantaja, kenraaliluutnantti Simon Mayall on jo keskustellut kurdijohtajien kanssa Arbilissa parhaasta tavasta Britannian avustaa.

Tosin RAF:n -Royal Air Force, eikä Rote Armée Fraktion- koneiden on havaittu kuskaavan ammuksia kurdialueille Albaniasta.

Britannia myös kieltäytyy maksamasta lunnaita brittiläisistä panttivangeista.

Paljon on myös puhuttu ISIS:stä vastaan taistelevan maaoperaation tärkeydestä, mutta viimeisin Pentagonin laatima suunnitelma on vähentää maajoukkojaan vapauttaakseen lisää voimaa ilmavoimiin ja laivastoon, joilla on suurin rooli Aasian-Tyynenmeren alueella. Maajoukkoja on vähennetty 'Iraaqin sodan aikaisesta 570 000:sta tämänpäivän 505 000:een ja tavoitteena on vuoden 2015 loppuun mennessä pudottaa vahvuutta edelleen 490 000:een. Ja mikäli kongressi hyväksyy leikkaukset armeijan budjettiin, Yhdysvaltain "suuri ja mahtava" armeija tulee kutistumaan 420 000:een aktiivisotilaaseen.

Ilmeisimmin on pääteltävä, että Yhdysvallat ei tule osallistumaan Afganistanin ja 'Iraaqin kaltaisiin maaoperaatioihin ihan lähitulevaisuudessa.

Yhdysvaltain maaoperaatiolla 'Iraaqissa ISIS:stä vastaan ei ole varsinaisesti mitään merkitystä, sillä Yhdysvallat ja EU Britannia etunenässä ovat suunnitelleet muiden maiden kuin Yhdysvaltojen joukkojen lähettämistä 'Iraaqiin: Britannian ja sen kouluttamat pääasiassa 'iraaqilaisjoukot.

Asetelman tarkoituksena on balansoida Yhdysvaltain asemaa maailman johtajana siten, että nyt EU joutuu kustantamaan sotilastoimet 'Iraaqissa ja USA kykenee vahvistamaan omaa talouttaan EU:n yli -ja lisäksi säästämään kallisarvoisten amerikkalaissotilaiden henkiä.

'Iraaqissa ja Syyriassa ilmavoimat ja erikoisjoukot jo paikkaavat Yhdysvaltain jättämää sotilastyhjiötä, johtaen päivittäisiä ilmaiskuja ja tehden yhteistyötä 'Iraaqin turvallisuusjoukkojen, Peshmergan ja Syyrian kurdien kanssa ISIS:n etenemisen pysäyttämiseksi.

***

III Osa: Islamilainen valtio

al-Bay'ah Kalifille

Imam Nawawi sanoi: "Mitä tulee bay'ah'n antamiseen (kalifille), oppineet ovat yksimielisiä että ollakseen pätevä, ei ole olennaista kaikkien ihmisten tai päätöksentekijöiden antaa valaansa. MIkäli bay'ah'n antaa ne läsnäolevat oppineet ja hyveiden ihmiset, se riittää. Ei ole pakollista jokaisen tulla johtajan luo ja laittaa kättään hänen käteensä valan antamiseksi. Mitä tarvitaan jokaiselta, on alistua hänelle eikä nousta eikä kapinoida häntä vastaan".

Kuvitellaan, että miljoonan on annettava bay'ah (kalifaatin pätevöittämiseksi), koska ajatellaan kuten demokraatit.

Oppineet ovat yksimielisiä, että mikäli mies riistää kalifaatin, niin kauan kuin hallitsee Shari'ah'lla ja tuo vakautta Ummah'aan, hänelle on annettava bay'ah.

Ibn Qudamah sanoi: "Kuka tahansa kalifin tehtävään valitttu ja ihmiset ovat samaa mieltä, hänestä on tullut kalifi, vaikka hän olisi pakottanut itsensä siihen miekan avulla kunnes häntä kutsuttiin kalifiksi, on pakollista totella häntä ja kiellettyä nousta häntä vastaan"

Imam al-Nawawi sanoi: "A'immah'n mielipide imaamista, joka otti valtansa voimalla on, että se on pätevä, mikäli toimeenpanee Shari'aa, vaikka olisi faasiq tai jaahil..

Ja nykypäivästä:

Shaykh Muhammad ibn Saalih al-'Uthaimeen sanoi: "Mikäli mies kapinoi ja saa vallan, ihmisten tulee totella häntä, vaikka saisi vallan voimalla ja ilman heidän suostumustaan, koska hän on ottanut vallan. Syy tähän on, että mikäli hänen hallintoaan vastustetaan, se johtaisi suurempaan pahuuteen ja tätä tapahtui umaijjidien aikana, kun osa heistä sai vallan voimalla ja saivat kalifaatin tittelin, ihmiset tottelivat heitä totellakseen Allahin käskyä."

Imam Ahmadin mukaan on haraam kapinoida sellaista henkilöä vastaan, joka toteuttaa Shari'aa ja ottaa vallan (vaikka anastamalla):

"Kuka tahansa nousee vastaan ketä tahansa muslimien imaamia, jossa ihmiset ovat antaneet valan, vaikka sitten voimalla, joka nousee sellaista vastaan, on tottelematon ja vastoin mitä Muhammad (S) opetti".

Ibn Taymiyyah sanoi: "Oppinut, joka hylkää mitä on oppinut Koraanista ja Sunnah'sta ja seuraa hallitsijaa, joka ei hallitse Allahin ja Hänen Lähettiläänsä mukaisesti, on luopio ja epäuskova, joka ansaitsee rangaistuksen tässä maailmassa ja tuonpuoleisessa"

Ja hän sanoi: "Kuka tahansa, joka tekee sallitusta kielletyn, mistä on konsensus ja tekee kielletystä sallitun, mistä on konsensus, tai korvaa sharian, josta on konsensus, niin hän on kaafir lainoppineiden yksimielisyydellä"

---

"Läpi Lähi-idän istutimme brutaalit diktaattorit toisensa perään. Mikään niistä ei ollut terveempi tai humaanimpi kuin ISIS. Ja muslimit havaitsivat, ettei näitä miehiä voi koskaan kaataa, paitsi väkivaltaa käyttämällä. ISIS:n on kaikkea mitä meidän politiikkamme on -brutaaliuteensa saakka. Se on brutaali, väkivaltainen, vastaus brutaaliin väkivaltaiseen ylläpitämiseen. Meidän pitämäämme ylläpitämiseen". -Asghar Bukhaari, lokakuun 8. 2014.

Lokakuun 4. 2014

Islamilainen valtio jatkaa hallussapitoaan Kobania ympäröivistä alueista huolimatta paikallisten taistelijoiden ja USA-johteisten ilmaiskujen vastarinnasta.

Kalifaatti uhkaa Naton rajaa

ISIS valtaa alaa luodinkantaman päässä puolustusliitto Naton reviiristä. Turkin rajalta voi nähdä, miten ISIS:in taistelijat heiluttavat mustia lippujaan.

Kurdikaupunki 'Ayn al-'Arabin (Kobanen) vastarinta uhkasi murtua Syyriassa. ISIS:stä huonommilla aseilla taistelevat kurdijoukot saavat tukea Yhdysvaltain johtamalta koalitiolta, mutta 'Ayn al-'Arabiin kohdistetut ilmaiskut eivät ole onnistuneet pysäyttämään ISIS:in etenemistä.

ISIS vallannut kolmanneksen Syyrian 'Ayn al-'Arabista [Kobane]

Yhdysvaltain ilmaiskuista huolimatta ISIS on vallannut kolmasosan kurdienemmistöisestä Kobanen kaupungista. Yhdysvaltain ISIS-vastainen ilmasotaoperaatio on maksanut 800 miljoonaa euroa.

Lokakuun 14. 2014

Samalla kun Islamilainen valtio on valloittanut itäisen 'Iraaqin maakunnan al-Anbarin kaupungin Heetin, on se myös taistellut raivokkaasti kurdijoukkoja vastaan 'Ayn al-'Arabissa eli "Kobanessa" -vaikka Yhdysvaltain johtama koalitio voimisti ilmaiskujaan rajakaupungin alueella.

Ilmapommitukset ovat tuhonneet Islamilaisen valtion koulutusleirin ja taistelijayksiköitä, mutta eivät silti ole onnistuneet pysäyttämään Islamilaisen valtion etenemistä 'Ayn al-'Arabissa. Monet ovatkin kyseenalaistaneet Yhdysvaltain strategian onnistumista.

"He ovat onnistuneet hajoittamaan 'iraaqilaisarmeijan vastoin kaikkea sen teknologiaa ja aseistusta, jonka ovat antaneet Yhdysvallat. Mihin tahansa ISIS meneekin, he saavuttavat voittoja", kertoo 'Abdul-Wahhab al-Qassab, 'Iraaqin armeijan entinen neuvonantaja.

Lokakuun 17. 2014

ISIS on teloittanut 17-vuotiaan vakoilijan, tämän otettua kuvia ISIS:n tukikohdista ja saaden palkkioksi 500 turkin liiraa. Hänen ristiinnaulittua ruumiistaan voi käydä vapaasti katsomassa Syyrian Raqqa'assa.

Brittiläisen, quranistisen Quilliam Foundationin thinktankki Charlie Winter kertoo tapauksen viitteenä olevan Koraanin viidennen suuran 33. säe, jossa Allah sanoo:

{Rangaistus heille, jotka nousevat sotaan Allahia ja Hänen Lähettilästään vastaan aiheuttaen tuhoa maassa ei ole muuta kuin tappo tai ristiinnaulitseminen tai heidän kätensä ja jalkansa irtileikkaaminen vastakkaisilta puolilta tai maasta karkoitus}

Mutta quranistien ajattelun mukaan merkitystä on vain seuraavalla jaella, jossa "korostetaan anteeksiantoa" ja "rangaistuksen poistamista":

{...Paitsi he, jotka palaavat (katuvina) ennen kuin saatte heidät kiinni. Ja tietäkää Allahin olevan Anteeksiantava ja Armollinen}

Quranistien käsityksen mukaan tietenkin rikos pitäisi antaa anteeksi kaikissa tapauksissa, oli tekijä katuva tai ei. Sinänsä huvittavaa, että anteeksianto ei kuitenkaan koska näytä koskevan niitä, jotka ovat "terroristeja" tai "ISIS:n jäseniä".

Lokakuun 18. 2014

Kun nyt "siviiliuhrit" ovat muka niin merkityksellisiä länsimaalaisille, niin perjantain ja lauantain aikana teidän koalitionne ilmaiskuissa Syyriaan on kuollut yhteensä kymmenen siviiliä: seitsemän Deir az-Zourin maakunnassa ilmaiskussa bensa-asemalle ja kolme siviiliä iskussa öljykentille al-Hasakah'n maakunnassa, yhden uhrin ollessa alle 18-vuotias.

Mutta onneksi länsimaalaisille nämä eivät ole mitään "sotarikoksia", sillä he ovat taitavasti asettaneet niin, että mikäli iskettävässä kohteessa muuten havaitaan "vihollistaisteluoperaatiota" -jotka ovat 99 prosenttisesti toistuvasti osoittautuneet tekaistuiksi niin 'Iraaqissa, Afganistanissa, Jemenissä kuin Pakistanissakin- niin siviiliuhrien suurta määrä ei katsota sotarikokseksi, eikä tekijöitä eikä käskyvaltaa omaavia saateta milloinkaan sotaoikeuden eteen.

Lokakuun 19. 2014

Syyrian rajakaupunki 'Ayn al-'Arab eli Kobane on kohdannut raivokkaimmat taistelut viime päivien aikana sen jälkeen, kun kurdijoukot onnistuivat USA:n johtaman koalition turvin peräännyttämään

Islamilaisen valtion taistelijoiden etenemistä. Kahden viime päivän aikana Kobaneen on laukaistu arviolta 48 kranaattia ja asemapaikkoja vastaan kaksi autopommia.

"Meillä on ollut kaikkein kiivaimmat taistelut viime päivien aikana, ehkä viikon aikana, nimenomaan viime yönä. Islamilainen valtio on hyökännyt kolmesta eri suunnasta mukaanlukien kunnallisrakennukset ja torin puolelta", kertoo paikallinen toimittaja 'Abdul-Rahmaan Gok Reutersille.

"Viime yönä oli yhteenottoja joka puolella Kobanea...Tänä aamuna yhteenotot jatkuivat", kertoo kurdien naistaistelija.

USA:n johtamat ilmaiskut ovat aiheuttaneet Islamilaisen valtion siirtymistä ja kurdijoukkojen takaisinvaltauksen, mutta katutaistelut ja kaupunkitaistelut rakennuksissa jatkuvat edelleen raivoisina. USA:n johtaman koalition ilmaiskut ovat jatkuneet sen jälkeen kun Islamilainen valtio alkoi saada haltuunsa suuria alueita. Kurdit varoittivat Kobanen murtuvan Islamilaiselle valtiolle välittömästi, joten koalitio vahvensi iskujaan Islamilaista valtiota vastaan.

---
Lokakuun 20. 2014

ISIS hyökkäsi rajusti Kobanessa

Jälleen kerran pakollinen litania: Huolimatta Yhdysvaltain johtaman koalition ilmaiskuista, ISIS hyökkäsi maanantaina Kobanea puolustavia kurdijoukkoja vastaan "kaikilla rintamilla" ja "taistelut jatkuivat maanantai-illakin kiivaina".

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan Marie Harfin mukaan on edelleen mahdollista että huolimatta ilmaiskuista ja avusta kurdeille Kobane kukistuu. Hän kertoo tilanteen muuttuneen vakavammaksi ISIS:n saatua vahvistusta Jarablusista.

Ja huolimatta Yhdysvaltain ilmaiskuista ja "vahvistuksista kurdijoukoille" ISIS edelleen taistelee 'Iraaqin hallituksen joukkoja vastaan ja edelleen maanantaina aloitti samanaikaisesti 15 hyökkäystä kurdijoukkoja vastaan.

Hyökkäyskohteina olivat Mosulin pato ja Sinjarin vuori, uudelleenhyökkäysten kohteina.
Kurdiviranomaiset ovat nopeasti omaksuneet idean, että he voivat ohjailla Yhdysvaltain osallistumista sotaan ISIS:stä vastaan medialausunnoilla ja kurdit ovat siinä onnistuneet: Kaiken kaikkiaan koko Yhdysvaltain sotatoimet -vaikkakin mainostettuna "'Iraaqin pelastamisena"- tosiasiassa ovat ainoastaan Syyrian kurditaistelijoiden tai 'Iraaqin kurditaistelijoiden tukemista.

Kurdit masinoivat ISIS-uhkansa avaintekijäksi pitääkseen Yhdysvaltain sotakoneiston keskittyneenä "pelastamaan" kurdit, viimeisimpänä epäilyt ISIS:n "kemiallisten aseiden hyökkäyksestä".
Vaikka ISIS on pitkään ylpeillyt kloriinikaasuhyökkäyskyvystään ja muutamat uutisoinnit kertovatkin heidän käyttäneen vastaavanlaisia jonkinmoisella menestyksellä, kuitenkin ISIS:n käytössä oleva mahdollisuus yksinkertaiseen "kemialliseen aseeseen" on äärimmäisen alkeellinen hyökkäysmetodi, mikä ei vastaa "kemiallisten aseiden" yleensä ymmärrettyä merkitystä eivätkä mitenkään tietenkään vastaa kehittyneempiä muuten nykykäytössä olevia aseita.
Lisäksi kurdiviranomaiset ovat väittäneet, että 'Iraaqista ja Syyriasta tuleviin pakolaisvirtoihin -tietenkin niihin pakolaisiin, jotka eivät ole kunniakansaa kurdeja- ujuttautuu "ISIS-taistelijoiden perheenjäseniä".

Reutersin mukaan "turkkilaiset ja usalaiset viranomaiset tunnustavat, että Kobane itsessään ei ole strategisesti erityisen tärkeä". Kuitenkin ainakin USA:n osalta voidaan sanoa, että huolimatta "strategisesta epätärkeydestään" koko USA:n ilmavoimat jostain syystä kuitenkin iskevät lähes joka alkava tunti "Kobanea uhkaavaa" ISIS:stä vastaan, mutta sivuuttaa ilmaiskut täysin muilta alueilta, joilla myös ISIS:stä vastaan taistellaan.
Muslimivankiaktivisti Moazzem Begg tarjoutui turvaamaan brittivanki Alan Henningin vapauttamista, mutta Britannian hallitus hylkäsi tarjouksen kuukausia ennen kuin Alan Henning teloitettiin.

Yli puolet Kobanesta ISIS:n hallussa, sanoo FSA-johtaja 29.10.

Entinen, loikannut Syyrian arabiarmeijan upseeri, eversti 'Abdul-Jabbar al-Uqaidi oli avainhenkilö taistelussa Alepposta hallituksen joukoilta sekä taistelussa Qusairista hallituksen joukkojen takaisinvaltausta vastaan. Saavuttuaan FSA-joukkoineen Kobaneen yhdessä Peshmergan kanssa hän kertoi Kobanesta olevan vielä toivoa, mutta tilanteen olevan pahempi kuin hän odottikaan.

"ISIS hallitsee yli viittäkymmentä prosenttia kaupungista. Liittoutuneiden ilmaiskut eivät ole olleet niin tehokkaita kuin odotimme."

Taistelu Kobanesta sujuu ISIS:iltä paremmin, päinvastoin kuin mitä kurdit ovat väittäneet.

"On tärkeää huomata, että ISIS on hyvin päättäväinen vihollinen. He jatkavat vahvistumistaan alueilla, joita ovat menettäneet."

***

Maa Mar 24, 2014 2:18 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

ISIS katkaissut Peshmergan tukireitin Turkista

Marraskuun 29. 2014

Kobane saarrettu - ISIS-taistelijat hyökkäävät kaupungin pohjoispuolelta

Kuukausien taisteluissa Syyrian pohjoispuolen rajakaupunki 'Ayn al-'Arabista (kurd. Kobane) jatkuvat, mutta ISIS näyttää saaneen tällä hetkellä ratkaisevan etulyöntiaseman, kurdiviranomaisten kertoessa kaupungin olevan nyt täydellisesti saarrettu.
Tavallisimmin ISIS on hyökännyt etelästä ja idästä, pienempiä iskuja lännestä mutta nyt ISIS on hyökkäämässä pohjoispuolelta, läheltä Turkin rajaa.

"Islamilaisella valtiolla oli tapana hyökätä kaupunkiin kolmesta eri suunnasta. Tänään he hyökkäävät neljästä suunnasta", kertoo Kurdstanin Demokraattisen liiton puhemies Nawaf Khalil.

ISIS katkaisi Turkin puolelta tulevan vahvistuksen kurditaistelijoille

Kurdiviranomaisten mukaan ISIS-taistelijoita vyöryy sisään kaupunkiin Turkin puolelta rajaa, mikä ei ainakaan ole vähentänyt kurdien epäilyjä -ja koko maailman- Turkin liittolaisuudesta ISIS:in kanssa. 'Ayn al-'Arab ei sijaitse aivan Turkin rajalla, joten on mahdollista että ISIS pyrkii katkaisemaan Turkin puolelta tulevan tarvikeavun kurditaistelijoille.

Isku oli amalaatun-istishadiyyah neljällä ajoneuvolla toteutettuna, yksi Humveella. Autopommittajia osittain käyttäneissä taisteluissa kuoli ainakin 30 taistelijaa.

"Väitteet, että ajoneuvo saavutti rajaportin ylitettyään Turkin maaperän ovat valheita. Päinvastoin tiettyjä väitteitä, kukaan Turkin viranomainen ei ole antanut mitään lausuntoa väittäen pommeilla lastatun ajoneuvon ylittäneen Turkin rajan [Syyriaan]. Raja-alueella hälytyksessä olevat turvallisuusjoukot ovat ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin.", ilmoittaa Turkin hallituksen lehdistötiedote Surucin kaupungista.

AP:n toimittajat kertovat nähneensä paksua mustaa savua nousevan Kobanen ylle hyökkäyksen aikana, kovan tulituksen äänen kaikuessa läpi ympäröiviä kukkuloita. Kaupungin lounaspuolelle Islamilainen valtio toi taisteluvaunuja taistelijoidensa vahvistukseksi.

Syyrian ulkoministeri: "ISIS ei ole heikentynyt"

Syyrian ulkoministerin Walid al-Moallemin mukaan Yhdysvaltain johtaman koalition ilmaiskut eivät ole heikentäneet Islamilaisen valtion otetta Syyriasta. Hänen mukaan ryhmää ei selätetä, ellei Turkkia pakoteta tiukentamaan rajavalvontaansa.

"Onko Daesh tänään, koalition kahden kuukauden ilmaiskujen jälkeen heikentynyt? Kaikki merkit osoittavat, että Islamilainen valtio tänään, koalition kahden kuukauden ilmaiskujen jälkeen ei ole heikompi".

Tätä lausuntoa on tosin tarkasteltava sitä taustaa vasten, että salaliittoteoreetikoiden mukaan ISIS on "Yhdysvalloille tekosyy pommittaa Syyrian (Assadin) infrastruktuuria" eli käytännössä pitkäaikaista suunnitelmaa iskeä sotilaallisesti Syyriassa. Salaliittoteoreetikothan uskovat, että "ISIS on Amerikan oma luomus", LOLZ.

Marraskuun 30. 2014

Kobane yhä ISIS:in saartama

Huolimatta muun muassa qatarilaisen al-Jazeeran otsikoinnista ISIS:in "kärsineen raskaita tappioita" Syyrian 'Ayn al-'Arabissa (kurd. Kobane) "menetettyään 50 taistelijaa" 24 tunnin aikana taisteluiden sekä Yhdysvaltain johtaman koalition ilmaiskujen seurauksena. Sehän olisikin, mikäli otsikko kuuluisi 11 taistelijaa menettäneen Peshmergan "kärsineen raskaita tappioita". Ja sitten kurdit vielä vetoavat arabimedioiden "Kurdistan-vastaisuuteen". Britanniassa toimivan Syyrian ihmisoikeustarkkaamon mukaan ISIS:in "tappiot" olivat seurausta sekä taisteluista, itsemurhaoperaatioista että koalition ilmaiskuista.

Asiantuntijoiden mukaan ISIS:in taistelijatappioilla ei ole merkitystä, vedoten Syyrian viranomaisten lausuntoihin ISIS:in "saavan taistelijoita Turkin kautta", miestappiot tulevat korvatuiksi.

Viimeisimpien tietojen mukaan ISIS on kyennyt jatkamaan Kobanen saartamista kaikista ilmansuunnista, mikä tarkoittaa että kurdit ovat kyvyttömiä saamaan vahvistusta omille joukoilleen, ISIS:in jatkaessa täydentämään enemmän ja enemmän omaa taistelijavahvuuttaan.

Antiwar-sivuston päätoimittajan Jason Ditzin mukaan ISIS:in pääsy Turkin rajalle tarkoittaa, että taistelijatappioilla ei ole ISIS:ille juurikaan merkitystä.
_________________________________________________________________________
http://news.antiwar.com/2014/11/30/isis-suffers-losses-in-kobani-still-has-city-surrounded/

Samaan aikaan Yhdysvaltain johtama koalitio pommitti ainakin kolmeakymmentä kohdetta Syyrian Raqqa'an ympärillä ja Syyrian hallituksen ilmavoimien pommitukset sunnuntaina tappoivat yhteensä 29 siviiliä, joista seitsemän naista ja kolme lasta. Aleppon maakunnassa sijaitsevassa Andanin kylässä hallituksen joukkojen ilmaiskut tappoivat kahdeksan siviiliä, joukossa yksi lapsi.

Myös "hyvien puolella" oleva Jabhat an-Nusrah teloittaa "toisia mujahidiineja"

Syyrian opposition ihmisoikeustarkkaamon johtaja Rami Abdel-Rahmanin mukaan "hyvää ja kannatettavaa Jihadia" taisteleva Jabhat an-Nusrah teloitti Idlibin maakunnassa 13 oppositiotaistelijaa. Missä ovat nyt ne, jotka huutavat miten "ISIS tappaa muslimeita ja toisia mujahidiineja".

Tapauksen taustoista ei ole selvyyttä, mutta Jabhat an-Nusrah'n johtaja Abu Muhammad al-Joulani on äskettäin kertonut Jabhat an-Nusrah'n taistelevan länsimaailman kanssa liittoutuneita oppositiotaistelijoita, kuten Syyrian Vallankumousrintamaa (Syrian Revolutionary Front) vastaan.
Jotenkin tämä "toisia muslimeita" vastaan taistelu ei ole herättänyt mitään vastalauseita nettiummah'ssa -eikä myöskään väitteitä "toisia mujahidiineja vastaan taistelemisesta Assadin sijasta".

ISIS:in vangiksi kerrotaan jääneen kanadalais-israelilainen nainen Gill Rosenberg, joka palveli Israelin armeijassa ja oli vapaaehtoisena taistelemassa kurdien puolella.
________________________________________________________________
http://newsinfo.inquirer.net/653798/isis-suffer-heavy-losses-in-kobani-capture-woman-fighter?PageSpeed=noscript

Israelilainen Haaretz kertoo Yhdysvaltain johtamaan koalitioon osallistuvan myös Iranin ilmavoimat.
On mahdotonta, että Iranin ilmavoimat voisivat osallistua sotaan, jossa Yhdysvalloilla on johtoasema ilman USA:n hyväksyntää. Viralliselta Iranilta tunnetaan lausuntoja aikaisemmalta syksyltä, missä Iran kieltäytyi -ja heidän uskonnollinen johtajansa 'Iraaqissa 'Ali as-Sistaani- kielsivät osallistumasta "Yhdysvaltain rinnalla ISIS-vastaisiin operaatioihin".

Joulukuun 1. 2014

ISIS ja kurdijoukot ovat taistelleet raskaasti 'Ayn al-'Arabin itäpuolella. ISIS hyökkäsi Tel Sherin kylään ilmatorjunta-aseita sekä kranaattitulta käyttämällä, Peshmergan vastatessa tykistötulella. Ayn al-'Arabissa ISIS ja Peshmerga ovat käyneet kaupunkisotaa lähellä radiomastoa ja Zoravan kylää. ISIS hallitsee edelleen osia Kobanen kaupungista -huolimatta ilmaiskuista sekä "urheiden" kurdien Peshmergan ja YPG:n ponnisteluista.

***

Tii Jou 02, 2014 2:18 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


***

Joulukuun 5. 2014 päivän ISIS-uutisia:

USA:n tukemat kurdijoukot eivät edelleenkään ole onnistuneet päihittämään ISIS:stä

Neljän kuukauden taistelut 'Ayn al-'Arabista eli Kobanesta ISIS:in ja Yhdysvaltain koalition tukemien kurdisissijärjestöjen välillä eivät ole Amerikan tukemia kurditaistelijoita auttaneet takaisinvaltaamaan yli puolta ISIS:in hallitsemaa aluetta koko muutaman neliökilometrin laajuisesta kaupungista.

Kurditaistelijoiden mukaan päivittäinen taistelu Islamilaista valtiota vastaan on kaupunkisotaa kaduilla, Islamilaisen valtion kranaatti-ja tykistötulta sekä molempien osapuolten tarkka-ampujia tähtäämässä kaikkea mikä liikkuu Kobanen tuhotuissa rakennuksissa.

Amerikkalaisten ilmaiskuista ja kurdien saamasta ase-ja miehistötuesta huolimatta Islamilaisen valtion karkottaminen kaupungin itä-ja eteläpuolilta on osoittautunut mahdottomaksi, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Mitchell Prothero Charlotte Observer-lehdelle.

ISIS taistelee Assadin armeijaa vastaan

ISIS:in joukot ovat edenneet taistelussa Syyrian hallituksen armeijaa vastaan torstain jälkeen ja vallannut Jafran kylän Deir az-Zourin ilmavoimien tukikohdan rajalla. Surmansa on saanut ainakin kolmekymmentä sotilasta. Kylän valtaamalla ISIS kykenee saartamaan itäistä, vielä Assadin hallinnassa olevaa armeijatukikohtaa, jota on rankasti piiritetty aiemminkin.
ISIS on hallinnut Deir az-Zourin maakunnasta laajoja alueita kuukausien ajan, mutta ei ole toistaiseksi saavuttanut ilmavoimien tukikohtaa hallintaansa. Kylän valloittaminen saattaa vahvistaa iskutehokkuutta, ISIS:in tiukentaessa hallintaansa Syyrian ja 'Iraaqin raja-alueesta.

Tukikohta on myös viimeinen merkittävä kohde, jolta Syyrian armeija vielä kykenee suorittamaan ilmaiskuja suurelle osalle ISIS:in hallinnassa oleville alueille ja sen menettäminen tukahduttaisi Assadin armeijan ilmasotakyvyn ISIS:stä vastaan.

Taistelut alkoivat varhain torstaina ja jatkuivat perjantain puolelle.

ISIS-kalifin vaimo ei ole pidätettynä Libanonissa

Tämän viikon alussa maailma riemuitsi siitä, että Libanonin armeija "olisi saanut kiinni ISIS:in johtajan Abu Bakr al-Baghdaadin vaimon sekä Jabhat an-Nusrah'n johtajan Abu Muhammad al-Joulanin vaimon", jonka 'iraaqilaisviranomaiset kiistivät. Viikon edetessä medioihin alkoikin tippua tietoja, että pidätetty nainen ja "9-vuotias" poika eivät olisikaan ISIS:n johtajan perhettä.
Kumpikaan kalifi Ibrahimin -Abu Bakr al-Baghdaadin- vaimoista ei tullut pidätetyksi. Ola Mithqal al-'Uqaili-niminen (Ummu 'Ali) nainen ja nelivuotias poika sekä vauva kuuluivat Abu 'Ali ash-Shiishaanille (Anas Sharkas), jonka mukaan neuvottelut Islamilaisen valtion ja Jabhat an-Nusrah'n vankeina olevien yli 20 libanonilaissotilaan vapauttamiseksi ovat jäissä, kunnes perhe on vapautettu. Sotilaat jäivät kiinni Islamilaisen valtion ja Jabhat an-Nusrah'n yhteishyökkäyksessä libanonilaiskaupunki Arsaliin elokuussa 2014. ISIS:illä ja Jabhat an-Nusrah'lla ei ole keskinäisiä kiistoja Syyrian Libanonin vastaisen rajan alueella. Libanonilaisarmeija toivoi kiinnioton mahdollistavan vankienvaihdon vangituista libanonilaissotilaisiin.

Perjantaina al-Qa'idah'n alainen Jabhat an-Nusrah teloitti perjantaina yhden vankinaan olevan libanonilaissotilaan kostoksi pidätetystä Abu 'Alin perheestä. Jabhat an-Nusrah kertoi teloittavansa pian toisenkin libanonilaissotilaan, elleivät libanonilaisviranomaiset vapauta naisia.

ISIS:in ja Jabhat an-Nusrah'n Mujahidiinit ovat kohta Israelin rajalla

Uutinen Islamilaisen valtion ja Jabhat an-Nusrah'n yhteistoiminnasta Libanonin rajalla sekä Libanonissa ei ole uusi, tosin harva siitä tietää. Harva tietää sitäkään, että ISIS:in ja Jabhat an-Nusrah'n taistelut Syyriassa toisiaan vastaan ovat laantumassa, Jabhat an-Nusrah'n keskittyessä Syyrian länsi-ja eteläosiin ja ISIS:in pohjois-ja itäosiin.

Harva tietää sitäkään, että Syyrian Libanonin vastaisella raja-alueella ISIS:illä ja Jabhat an-Nusrah'lla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia kiistoja. Harva tietää siitäkään, että molemmat ovat Libanonin rajalla, pienen maan pohjoispuolella ja pienen maan etelän puoleisen rajan toisella puolella on valtio nimeltä Israel.

Eräät ovat syytelleet -juuri sellaiset, jotka eivät haluakaan osallistua Jihadiin- että miksi "ISIS ja muut eivät taistele Israelia vastaan", legitimoidakseen muka oman osallistumattomuutensa Jihadiin.
Ei Salahuddiin al-Ayyubikaan vapauttanut ensi työkseen Jerusalemia ristiretkeläisiltä, vaan hän taisteli ensin harharyhmiä ja sortajia vastaan ennen kuin taisteli ristiretkeläisiä vastaan.
Vielä on matkaa Israeliin, mutta vielä neljä vuotta sitten -ennen arabikevään alkamista- ei olisi vielä voitu kuvitellakaan, että vuonna 2014 Palestiinan muuttumisesta kokonaisuudessaan meidän islamilaiseksi maaksi olisi ollut mahdollista.

Insha Allah, Israelin valtion loppu on pian lähellä. Se on lähellä, vaikka "moskeijat eivät olisikaan täynnä al-Fajrin aikaan".

Mujahidiinien läsnäolo Libanonissa ja eteläisessä Syyriassa lähellä Israelin -ei "valtaamia", vaan Hafez al-Assadin Israelille antamia- Golanin kukkuloita ei ollut mahdollista vielä tasan neljä vuotta sitten -ja monet diaspora-syyrialaiset eivät edes odottaneet, että Syyrian hc-poliisivaltioon tulisi vielä Jihad ihan lähiaikoina. Golanin Syyrian puoleisella rajalla valtaa pitävät tällä hetkellä FSA sekä "SRF" eli Lännen tukeman Jamal Ma'aroufin johtama "Syyrialaisten Vallankumouksellisten Rintama", joita vastaan Jabhat an-Nusrah taistelee. Sekä FSA:ta että SRF:ää on syytetty siviilien sortamisesta hallitsemallaan alueella, kuinkas muutenkaan "demokraattisen lännen" tukemilta voikaan odottaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että oli tasavaltalaisten kapinallisten intentiot Assadin jälkeiselle Syyrialle mitkä tahansa ja huolimatta myönteisestä suhtautumisesta länsimaiden tukeen, niin Israel-vastaisuus on kuitenkin vahvaa kaikkien muslimien keskuudessa, oli muslimi sitten "jihadisti" tai ei, huiviton tai ei. Israel-myönteiset "muslimit" -yleensä harhaisimmista harhaisimmat- voi laskea yhden käden sormilla.

Maajoukot eivät olekaan tarpeeksi, kirjoittaa al-Monitor

Perustuu Metin Turcanin artikkeliin, kommentoinut 'Abdullah Rintala.

Yhdysvaltain kongressilta on presidentti Barack Obama itse pyytänyt 500 miljoonaa dollaria 'iraaqilaisten ja syyrialaisten militioiden kouluttamiseksi Islamilaista valtiota vastaan, kuten FSA:ta, Peshmergaa ja 'iraaqilaisshi'a-militantteja. 'Iraaqin puolella Yhdysvaltain rakentama koalitio koostuu yhdeksästä (!) shi'a-militanttiryhmästä ja kolmesta Peshmerga-ryhmästä 1,6 miljardin dollarin rahoituksella.

Syyrian puolelle USA valitsee yhteensä 2 000 värvättyä FSA:sta ja Turkissa olevista syyrialaispakolaisista, joita koulutetaan anatolialaisessa Kirsehirin kaupungissa USA:n varustuksella ja rahoituksella, Turkin koulutuksella.

Turkki on jo aloittanut Peshmergan kouluttamisen, on jo kouluttanut 230 peshmergaa ja koulutuspaikkana on -salaliittoteoreetikot ja YLE:n Aamu-TV-vieraat näyttäkää nyt yllättyneiltä- Qatarissa. Salaliittoteoreetikoiden ja "asiantuntijoiden" mukaan Qatar olisi "ISIS:n rahoittaja ja aseistaja". Debunked.

Kouluttajina toimivien koalition "eliittisotilaiden" mukaan taistelukoulutettavat peshmergat Arbilissa ja syyrialaispakolaiset Turkin Gaziantepissä ovat saaneet koulutusta "perusammuntaan ja taistelutekniikoihin", jotka muodostavat jo muutenkin sotilaan peruskoulutuksen. Tämä yksin ei riitä Islamilaisen valtion hybridiseen sotilastekniikkaan, jossa yhdistyvät tavanomainen taisteluoperaatio sekä sissitekniikat. Asiantuntijoiden mukaan taisteleminen ISIS:tä vastaan vaatii laajaa lisäkoulutusta siihen, mitä tilanne oli vuosina 2006-2007 'Iraaqin al-Qa'idah'n aikana.
Suuresta rahasta ja aseistuksesta huolimatta koulutuksesta puuttuvat aseelliset taisteluharjoitukset, joukkuekoulutus ja anti-terrorioperaatiot, kaupunkitaistelujen lomassa suoritettavan ratsaamiskoulutuksen puuttuessa ohjelmasta kokonaan.

Sotilasasiantuntijat ovat myös havainneet vähäistä osoitettua kiinnostusta johtamiskoulutukseen. Syyrialaisten ja 'iraaqilaisten taisteluhalukkuus ei ole ongelma -mikä toisaalta osoittaa, että sitäkin on vähän- vaan puutetta on ryhmänjohtajista. Tällä hetkellä osalliset ovat osoittaneet moiseen vain vähän kiinnostusta.

Täten on huomioitava, että koalitio kouluttaa taistelemaan ilman ryhmänjohtamista, mikä toisaalta osoittaa ISIS-vastaiseen taisteluun osoitetun -ehkä ulkopuolisen- paineen.

Islamilaisella valtiolla on tälläkin saralla strateginen ylivoimaisuus, ryhmänjohtamiselle olevan Islamilaisen valtion riveissä monia halukkaita ehdokkaita.

"Kouluta-ja-varusta"-koulutuksessa huomio kiinnittyy myös sen keskittyvän yleisesti vain puolustusoperaatioihin, ei hyökkäys-ja vastahyökkäysoperaatioihin. Sen sanotaan seuraavan ohjelmaa kyläläisten puolustamiseksi, kykenemättä suorittamaan prikaatitason operaatioita, monien koulutettavien ollessa maanviljelijöitä, jotka vain tahtovat puolustaa omia kyliään.
Tässä mielessä ohjelma keskittyy kuin pelkästään aseistetun väkijoukon peruskoulutukseen, jossa ei ole ryhmä-eikä joukkuetason yhteistoimintakoulutusta, puhumattakaan joukkokoulutuksesta, kouluttajien kaahtellessa vierestä, miten koulutettava ammuskelee poterostaan.

Myöskin eri medioiden Kobanessa kuvatut videot kurditaistelijoista osoittavat puolutuksessakin valtavia puutteita: Yksittäisten taistelijoiden aseenkäsittelytaidot ovat räikeän kouluttamattomalla tasolla, semi-ramboilua esim. siten että varsinaisesti ei tähdätä kohteeseen vaan ammutaan vähän sinne päin, luoden vain tällaista patruunoita tuhlaavaa tulipeitettä, mikä konventionaalisessa armeijassa on konekiväärimiehen tehtävä, yksittäisten rynnäkkökivääritaistelijoiden konekivääritulen suojaamana tähdäten hyökkäävään osapuoleen. Taistelijat myös pitävät rynnäkkökivääriä käsissään väärin, mikä voimistaa rekyyliä ja rekyylin seurauksena luoti ainakin lentää kohteesta sivuun. Eräs länsimedioiden ylistämistä kurdinaistaistelijoista sulki silmänsä ja käänsi päänsä sivuun laukaisuhetkellä.
Keskinäistä koordinaatiota ei ole, taistelijoiden vain ampuessa "sinne päin".

Sotilasasiantuntijat ovat myös ilmaisseet huolensa, miten nämä paikallisjoukot puutteineen kykenevät pitämään puolensa Islamilaisen valtion nopeaa taistelu-ja etenemistahtia vastaan, jossa ISIS:in strategiana on odottamattomat yllätyshyökkäykset ja korkeatasoinen taisteluvahvuus. Asiantuntijoiden mukaan mikäli ISIS:stä todella haluttaisiin haastaa ja karkottaa, tarvitaan pataljoona-ja prikaatitason taistelujoukot, joista olisi vastusta ISIS:in sissisodankäyntiin yhdistettynä konventionaaliseen armeijaan. Heidän mukaansa olisi määrättävä komentava kenraali ja joukkuekoulutetun pataljoonan etenemistä tulitaistelun aikana, muuten koko taistelu "jää unelmaksi".

Diasporassa elävät kurdit ja heidän voitelijansa länsimaalaismedioissa kuvittelevat kuitenkin, että Kobanen pitkittynyt taistelu olisi yksin kurdien omaa saavutusta, ottamatta huomioon USA:n ilmavoimatukea: Sodassa se, jolla on ilmavoimat, ovat aina pelkkään jalkaväkiarmeijaan verrattuna voiton puolella.

Mutta: Kaikki tuki ja voitto tulee Allahilta: Kobanen tapaus osoittaa, että edes ilmavoimien antama tuki ei ole riittänyt kurditaistelijoita valtaamaan niitä alueita, jotka ISIS on saanut valloittanut.

Metin Turcan on turkkilainen poliittisten tieteiden tohtori ja turvallisuusopintojen maisteri.
_________________________________________________________________
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/12/turkey-syria-united-states-train-and-equip-rebels.html

Paras ISIS-propaganda länsimaalaisilta ei-muslimeilta

Suojelupoliisin vt. päällikkö Antti Pelttari kertoi viime viikon lauantain YLE TV1:n Ykkösaamu-ohjelmassa, miten Suojelupoliisin seurantaan pääsee esimerkiksi "propagoimalla eli tehdä propagandaa terroristijärjestön puolesta".

http://areena.yle.fi/tv/2242238/#/play (Kohdasta 12:05 alkaen)

Tietenkin aiheena ovat myös Syyria-asia muutenkin. Verrattuna ohjelman loppupuolen keskusteluun -tai pikemminkin keskustelemattomuuteen- Suomeen kohdistuvasta suurvaltavakoilusta tai "Tiitisen listasta", Pelttari ei juurikaan vaikene eikä sanoja säästele Syyriaan lähteneiden ja/tai sieltä "palaavien" aiheuttamasta uhasta eikä heidän profiloinnistaan, mutta vaikenee visusti toimittaja Jari Korkin kysymyksiin suurvaltojen Suomeen kohdistamasta verkkovakoilusta tai agenttivakoilusta.

Mutta mikäli ajatellaan "terroristijärjestönä" vaikka nyt tätä ISIS:stä ja sen puolesta "propagointia", niin kukaan ei tee sitä paremmin kuin länsimaalaiset ei-muslimitoimittajat, politiikan asiantuntijat tai "terrorismiasiantuntijat". Viime kesäkuusta alkaen ISIS:in vallassa olevista Raqqa'asta, Mosulista, Sinjarista ja Kobanesta merkittävimmät kuvaukset, analyysit ja tilannearviot ovat tulleet "antiterror"-experteiltä itseltään. Lisäksi ISIS:in videoita ja äänitteitä ovat jakaneet nämä samat asiantuntijat itse omilla verkkosivuillaan ja blogeillaan. Muslimi-ja Jihad-foorumeilta sekä tiedostonsiirtosivuilta on suorastaan toivotonta saada ISIS-materiaalia käsiinsä keskimäärin 24 tunnin jälkeen aineiston poistamisen jälkeen, löytyäkseen kuitenkin esimerkiksi juutalaisen Aaron Y. Zelinin tai belgialaisen Pieter Van Ostaeyenin omilta kotisivuilta. Materiaali, mihin muslimit eivät pääse käsiksi omilla foorumeillaan, onkin 24/7 ladattavissa ja katseltavissa "terrorismiasiantuntijoiden" omilla kotisivuilla! ISIS:in johtajan Abu Bakr al-Baghdaadin ja puhemies Abu Muhammad al-'Adnaanin äänitteitä on kuunneltavissa julkaisujärjestyksessä kyseisillä sivuilla.

Yli 90 prosenttia tämän ISIS-ketjun uutisista ovat peräisin Aaron Y. Zelinin sekä Jason Ditzin artikkeleista ja uutislinkeistä.

Hossein Bahmanpour sanoisi tähän, että "tottakai, koska ne videot ja puheet onkin valmistetttu CIA:ssa ja Pentagonissa, hohoho!" On myös huomattava, että "Iranin ja Syyrian sekä Hezbollahin agendan ajamisesta" syytetty sivusto al-Monitor, joka omistaa 20 prosenttia pro-Assadilaisesta libanonilaislehdestä "as-Safiirista" ja jonka perustajan, jesuiittakoulun käyneen arabikristityn Jamal Danielin väitetään olevan Syyrian ulkoministerin Walid al-Moallemin läheinen ystävä, on koko ISIS:in olemassaolon ajan tarjonnut varsin hysterisoimatonta näkökulmaa, uutisointia, reportaaseja sekä analyysiä ISIS:iin liittyen. Samaa ei voi väittää "ISIS:in tukijamaan Saudi-Arabian" al-Arabiyyah'sta. Jotakin Ummah'n tilanteesta -ja sen tilanteen jatkumisesta- kielii se, että ei-muslimit, juutalaiset ja shi'at osoittavat enemmän selkärankaa ja oikeudenmukaisuutta kalifaatin perustanutta ISIS:stä kohtaan kuin ne, joiden kuuluisi sitä osoittaa. Allahu musta'an. Ainakaan minun on vaikea nähdä al-Monitorin artikkeleissa toistuvasti pilkottavan mitään shi'alaista pukinsorkkaa.

On otettava huomioon, että "propagandan levittäminen" käsittää lainopillisesti myös verkossa jaetun materiaalin -myös linkityksen muodossa- ei pelkästään "propagointia terroristijärjestön puolesta". Kukaan ei ole toistaiseksi "propagoinut" paremmin ISIS:in puolesta kuin Aaron Y. Zelin ja Antiwar-sivuston päätoimittaja Jason Ditz. Se, että molemmat ovat juutalaisia, ei ole mikään todiste että "ISIS olisi Mossadin luomus ja al-Baghdaadi Mossadin agentti". Näyttää siltä, että "propagandan levittäminen" sinällään ei ole rikollista, vaikka nimenomaan esitutkinnassa ne pitäisi katsoa rikolliseksi riippumatta jakajan tarkoitusperistä -ja tutkinnanjohtajan tai peräti tuomioistuimen tulisi päättää, onko rikosta tapahtunut. Näyttää siis siltä, että se on rikollista silloin, kun muslimi jakaa esimerkiksi ISIS:in videoita.

ISIS:in syyskuista videota "Flames of War", on suorastaan mahdoton löytää -tämän päivämäärän 2.12.2014 YouTube-haullakaan sitä ei löydy- ja LiveLeak-videopalvelustakin se on poistettu. Mutta belgialainen "terrorismi"asiantuntija Pieter van Ostaeyen on ladannut sen itselleen ja on katsottavissa hänen kotisivullaan ilman pelkoa "poistumisesta". On ironista, että ei-muslimi voi pitää hallussaan ja jakaa kotisivullaan materiaalia, mitä 100 prosenttia muslimeista eivät tekisi lainkaan.

Samaten van Ostaeyen ja Aaron Y. Zelin pitävät kotisivuillaan muidenkin Jihad-ryhmien ja -organisaatioiden äänitteitä, videoita ja transkriptointeja, mihin voi olla vaikea päästä käsiksi muslimien omilla foorumeilla.

Joten: 55 minuuttia ISIS-mättöä. Taistelu on vasta alkanut:

Hyvää syntymäpäivää, 97-vuotias Suomi.

http://pietervanostaeyen.wordpress.com/2014/09/28/the-flames-of-war-the-fighting-has-just-begun/

Coming.Soon.Near.You.

---

Koonnut, kääntänyt ja kommentoinut 'Abdullah Rintala.

Kirjoittaja on reservin panssarintorjunta-aliupseeri 362 vuorokauden varusmiespalveluksella Suomen Puolustusvoimissa, Pohjoisella maanpuolustusalueella Kajaanissa ja jonka isoisät taistelivat talvi-ja jatkosodissa.

***

Lau Jou 06, 2014 6:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Tammikuun 31. 2015

Islamilainen valtio vetäytynyt 'Ayn al-'Arabista

Aamaq-uutiskanava myöhään perjantaina kertoi kahden ISIS-taistelijan sanoneen, että Yhdysvaltain koalition ilmaiskut olivat pääsyy Islamilaisen valtion taistelijoiden vetäytymiselle 'Ayn al-'Arabista (Kobanesta).

Aiheesta valmistetulla videolla ISIS-taistelija kertoo:

"Vähän aikaa sitten vetäydyimme vähän 'Ayn al-Islamista pommitusten ja muutamien veljien kuoleman vuoksi."

Koalition ilmahyökkäysten jäljiltä #SaveKobane on täysin tuhottu, täynnä tuhoutuneita rakennuksia ja asukkaat hylänneet koko kaupungin. Ainoa uusi asia ovat juurikaivetut haudat.

"Sotalentokoneet eivät jättäneet ainoatakaan rakennusta. He tuhosivat kaiken, joten meidän oli vetäydyttävä, jolloin rotat pääsivät etenemään. Ilmahyökkäyksin pommitettiin kaikkea, jopa moottoripyöriä", ISIS:in taistelija kertoo.

Mutta yksi asia:

"Islamilainen valtio on ja pysyy. Sanokaa se Obamalle".
Taistelijat kertovat vetäytymisen syyksi ilmahyökkäykset mainitsematta mitään kurditaistelijoista. On ilmeistä, että kurditaistelijoista ei ollut juurikaan vastusta.

Lähde:
http://abcnews.go.com/International/wireStory/fighters-acknowledge-defeat-syrian-town-kobani-28625553

Jordanialaislentäjän grillaamisesta

Kun Mu'adh al-Kasasbeh tuikattiin tuleen, jordanialaisviranomaiset vastasivat "kostavansa vuodatetun veren ja rangaistus seuraa...Joka on vain osa tragedian suuruutta."
Jordanian hallituksen puhemies lupasi "nopeaa ratkaisua" ja "tuohtumusta [ISIS:in] riveihin."

Helmikuun 4. 2015 kello viisi aamulla neljä tuntia al-Kasasbehin grillaamisen jälkeen, Jordania teloitti kaksi 'iraaqilaista, molemmat pitkäaikaista 'Iraaqin al-Qa'idah'n vankia. Sajida al-Rishawi oli tuomittu kuolemaan vuoden 2005 Ammanin hotellin pommituksesta ja Ziad al-Karbouli tuomittiin kuolemaan jordanialaisen kuorma-autonkuljettajan tappamisesta 'Iraaqissa 2007.
Human Rights Watchin Eric Goldstein:

"Kahden kuolemaatuomitun vangin teloittaminen ei heikennä ISIS:stä. Nämä [Jordanian] teloitukset -toiset kahden kuukauden sisällä- on taantuma maalle, joka oli äskettäin alueellinen johtaja kuolemanrangaistuksen vastustamisessa. Joulukuun 21. [2014] Jordania päätti kahdeksan vuoden teloittamattomuusputken hirttämällä 11 murhasta syytettyä miestä. Silloinkin viranomaiset käyttivät julkista kohua teloitusten syynä.

al-Karboulin ja ar-Rishawin teloitukset toimeenpantiin valitusoikeuden antaneiden käräjien jälkeen. Mutta erottaminen heidät kuolemaantuomittujen jonosta välittömästi al-Kasasbehin kuoleman -johon heillä ei ollut yhteyttä- jälkeen välittömästi teloitettavaksi, virallisten tahojen vannoessa [lentäjän] kuoleman, osoittaa kostamisen olleen [jordanialaisviranomaisten] motiivina kahden kuolemaantuomitun teloittamiseksi.

Vankien teloittaminen vastaukseksi heihin liittymättömiin tapahtumiin osoittaa, että kosto kolmatta osapuolta kohtaan on keskeistä [Jordanian] politiikkaa kuin perustuen oikeudenmukaisuudelle ja yksilön (vangin) omaan syyntakeisuuteen.Muslimi itselleen, mutta kaafir ryhmässään

Kyseessä on Takfir taa'ifat ul-Kufr eli luopioksi julistaminen epäuskon ryhmän perusteella. Allah Subhanahu wa t'Ala ei jättänyt tätä muslimien ijtihadillä päätettäväksi ja kyse on uskon ja epäuskon asiasta. Samanlaisia tilanteita tapahtui Allahin Lähettilään (S) aikana. Kun ihmiset sortivat Islamia ja muslimeita, vaikka sanoivat La ilaha illa Allah, heidät tapettiin Allahin Lähettilään (S) ja heidän kuolemansa siunattiin Koraanilla ja Profeetan (S) esimerkillä. Allah SWT on tuominnut ihmisen ei ainoastaan itsensä, vaan myös ryhmänsä perusteella. Allah on luonut jokaiselle kaksi sääntöä uskontoonsa liittyen. Ensimmäinen koskee häntä yksilöllisesti, toinen koskee sitä ryhmää, mille yksilö on lojaali, minkä kanssa liikkuu, mihin käyttää energiansa ja aikansa.

Olemalla muslimi itselleen ja kaafir ryhmänsä perusteella on tavallisin khawaarijien, takfirien ja murji'ien kohdistama syytös. Tilanne ei ole Ummah'lle uusi, sillä sitä ilmeni myös Allahin Lähettilään (S) aikana sekä Seuralaisten aikana, kun luopioutta ilmeni. Sitä tapahtui myös tataarien aikana, kun nämä tulivat muslimien mihin ja muslimien sekoittuessa kuffarien kanssa ja kuffarien muslimien kanssa.

Tällaiset muslimit saattavat olla hyviä muslimeita, yksilönä palvonnan ja velvoitteiden suhteen. Hän voi jopa tehdä tahajjudia öisin, hajjin ja niin edelleen. Kuitenkin hän tukee ketä tahansa Shari'ah'aa vastaan taistelevaa, jotka tappavat uskovia ja estäen uskovia hyvään kehottamisesta ja pahaan kieltämisestä. Täten hän ponnistelee, kunnes luopiouden tai alkuperäinen epäusko on selkeä. Näin oli myös Lähettilään (S) aikana, kun hän vei uskovat taistelemaan Ta'ifin ihmisiä vastaan, jotka kävivät kauppaa korolla Islaminsa jälkeen. Kun Profeetta (S) kielsi, niin he tarttuivat miekkaan ja pitäytyivät korolla kaupankäymisessä Islaminsa lisäksi. Profeetta (S) taisteli heitä vastaan 21 päivää, piiritti ja käytti katapulttia kivien heittämiseen, tulen ja käärmeiden, vaikka kaupungissa oli naisia, lapsia, vanhuksia ja liikuntarajoitteisia, sillä katapulttia käyttämällä ei voi erotella kuka on kuka ja sodan on jatkuttava. Ta'ifin ihmisiä kohdeltiin epäuskon ihmisinä, vaikka he rukoilivat, paastosivat ja noudattivat kaikkea muutakin Islamin ilmiselviä merkkejä.

Tämä on myös sitä, mitä Koraani kertoo muslimeista, jotka elivät qureisihin epäuskovien kanssa. Kun qureishilaiset valmistautuivat Badrin taisteluun, he pakottivat vielä hijrah'aa tekemättömät muslimit tulemaan mukaansa, vain rehvastellakseen lukumäärällään seuralaisten ja muiden uskovien säikäyttämiseksi taistelemisesta pois. Näiden pakotettujen ihmisten joukossa oli Profeetan (S) setä Abbas (rd). Sen lisäksi Lähettiläs (S) mainitsi Seuralaisille, että eräät Bani Haashimin jäsenet liittyvät kaafirien joukkoihin pakotettuina. Hän määräsi Seuralaisia olemaan tappamatta ketään Bani Haashimista, sillä heidät oli pakotettu.

Silloin yksi seuralainen Ansaareista sanoi:

"Menemme tappamaan perheitämme ja jätämme vihollisemme emmekä tapa heitä". Allahin Lähettiläs (S) sanoi: "Tahdotko nähdä setäni 'Abbasin kasvoja läimäyteltävän?". Silloin 'Umar (rd) pyysi Profeetan (S) lupaa rankaista moisen kommentin esittänyttä sahabia. Kaikki tämä muuttuisi taistelujen edetessä. Kun taistelut alkoivat, nuolia lensi Profeetan (S) puolelta qureishilaisten mukana tulleiden muslimeiden kauloihin ja sydämiin. Muhaajirit ja Ansaarit olivat kauhuissaan ja huusivat: "Olemme tappaneet veljiämme".

Silloin Allah lähetti nämä jakeet:

{....Ne, joilta enkelit kysyvät kuoleman hetkellä jotka tekivät itselleen vahinkoa: Missä tilassa olitte? He vastaavat: 'Olimme heikkoja ja meitä sorrettiin maassa'. Enkelit kysyvät: 'Eikö Allahin maa ollut tarpeeksi tilava teille muuttaa pois?' Heidän päämääränsä on Helvetin tuli, mikä paha päämäärä. Paitsi todella heikot ja sorretut miehet ja naiset, jotka eivät kyenneet suunnittelemaan löytääkseen tien ulos.} [an-Nisa' 97-98]

Allah jätti pois heikot ja kyvyttömät ja heidän kaltaisensa Tuleen menemisestä, mikäli eivät maastamuuta. Mutta tässä tarinassa on muuta tärkeää tuomitessa epäuskon ryhmää ja miten heidän kanssaan menetellä. Ne ovat vahvoja sanoja Lähettiläältä (S) sedälleen 'Abbasille, kun hän väitti Profeetalle (S) olevansa muslimi, jätettävän maksamasta lunniat itsestään ja veljenpojastaan. Allahin Lähettiläs (S) sanoi:

"Jätä tuo väite sivuun. Tulit ryhmässä taistellen ja sinua kohdellaan sen ryhmän mukaan, jossa taistelit. Sinun on maksettava itsestäsi ja veljenpojastasi."

Sahih al-Bukharin hadiitihin mukaan Profeetta (S) sanoi:

"Se, mitä sinusta ulkoisesti ilmeni, annamme tuomion ja sisimpäsi kuuluu Allahille".

Allah on sanonut epäuskon ryhmä ja uskon ryhmä välisestä erosta:

{Ne, jotka uskovat taistelevat Allahin tähden ja ne jotka ovat kuffareita taistelevat taaghuutin tähden. Joten taistelkaa Shaitaanin ystäviä ja liittolaisia vastaan, totisesti Shaitaanin suunnitelmat ovat heikkoja.} [an-Nisa' 76]

Tässä Ayah'ssa kerrotaan kolme tärkeää sääntöä näistä kahdesta ryhmästä:

1 - Ne, jotka taistelevat Allahin tähden, ovat yleensä uskovia, vaikka heidän joukossaan olisi tekopyhiä, ovat he edelleen uskovia.

2 - Ne, jotka taistelevat Allahin vastaisen hyödyn tähden, toisin sanoen muun kuin Islamin ideologian tähden, ovat epäuskon ryhmä, vaikka heidän joukossaan olisi muslimeita. Ryhmänä he ovat edelleen epäuskon ryhmä, sen mukaan mikä heistä ilmenee.

3 - Allah osoittaa, minkä ryhmän kanssa meidän tulisi olla yhdessä ja mitä ryhmää vastaan tulisi taistella. Allah määräsi meitä muslimeita taistelemaan toista ryhmää vastaan sen mukaan, mitä he ilmentävät ja taistelun on jatkuttava.

Mikäli ryhmä tastelee pitääkseen Allahin lain ja järjestyksen, se on uskon ryhmä. Toinen ryhmä on epäuskon ryhmä, jonka motiivina on taistella taaghuutin vuoksi. Taaghuut on mitä tahansa ja kuka tahansa, mitä ihmiset käyttävät keskenään tuomitessaan muulla kuin Allahin lailla ja tunnetaan epäuskon ryhmänä ilman epäilyksiäkään.

Ahmadin, Tirmidhin ja Ibn Maajahin versioissa mainitaan, että "heidän joukoissan on pakotettuja ihmisiä", johon Allahin Lähettiläs (S) vastasi: "Heidät herätetään sen mukaan, mitä heidän sisimmässään on"..

Siksi tiedämme armeijan olevan epäuskon ryhmän, vaikka siinä olisi uskovia.

Shi'a-militiat tappavat 70 sunnikyläläistä ISIS:n vetäytymisen jälkeen

'Iraaqin hallituksen sunnit ja Diyalan maakunnan heimojohtajat kertovat shi'a-militanttien tappaneen maanantaina 26. tammikuuta 2015 yli 70 aseetonta siviiliä, jotka olivat paenneet yhteenottoa Islamilaisen Valtion kanssa.

"Tänä iltana militiat tulivat Barwanahin kylään ja teloittivat yli 70 asukasta. Tämä on militioiden todellinen verilöyly", kertoo Diyalan kuvernööri ja parlamentin jäsen Amir Salman Baqubah'ssa.
Kaksi sunnisheikkiä Muqdadiyah'stä Sagar al-Jabouri ja Ahmed Ibrahim vahvistivat tiedon:

"Militiat toimivat lain yläpuolella. Turvallisuusjoukot ovat kyvyttömiä vastustamaan heitä. Puolustaudumme itse. Pelkäämme, mitä seuraavaksi tapahtuu."

Asukkaat ja turvallisuuslähteet kertoivat shi'a-militoiden tuhonneen useita moskeijoita ja sytyttäneen tuleen kymmeniä taloja Shirweenin kylässä.

"Joukko militioita hyökkäsi meitä vastaan ja syytti meidän olevan ISIS-jäseniä. Kun he rajoittivat liikkumistamme, he alkoivat räjäytellä isoja taloja", sanoo sunniheimon taistelija Salam 'Abdullah al-Jabouri.

Armeijan majuri, paikallisviranomainen ja sunniheimon johtaja vahvistivat väitteet. Majurin mukaan turvallisuusjoukot olivat kyvyttömiä pysäyttämään militioita.

Reuters on ovela: He sanovat, etteivät "voineet vahvistaa väitteitä todeksi".

Abu Omar kertoo olleensa kotona, kun noin kymmenen (amerikkalaisilta "muslimien hajoittajilta ja sektarianismin kylväjiltä" saatua) Humveeta saapui Barwanahin kylään. Aseistetuilla muutamalla kymmenellä miehellä oli mustat ja ruskeat univormut viitaten shi'a-taistelijoihin ja hallituksen turvallisuusjoukkoihin.

Shi'a-militantit vetivät asukkaita seitsenkymppisiin miehiin saakka kodeistaan, löivät ja kirosivat heitä sektariaanisilla sloganeilla. Lisäksi veivät miesten puhelimat ja henkillökortit. Abu Omarin 12-vuotias poika sidottiin köysillä, sama tehtiin hänen kahdelle vanhemmalle pojalle ja kolmelle veljekselle.

Heidät vietiin pellolle yhdessä sadan muun kanssa ja heidät pakotettiin menemään polvilleen ja sen jälkeen ammuttiin. Osa uhreista vietiin talojen ja moskeijoiden taakse ammuttaviksi, osa kaatopaikalle ammuttavaksi.

25-vuotias Abu Maz'el kertoi joidenkin taistelijoiden vihreissä päänauhoissa lukeneen tyylitellysti sana "Husein". Abu Maz'el ja hänen serkkunsa vietiin pellolle, jossa heidät laitettiin polvilleen. Abu Maz'el kuuli muiden kerjäävän henkensä säästämistä, kun asemiehet raahasivat heitä ja ampuivat sen jälkeen.

"Serkkuni kohotti päätään ja joku läpsäisi häntä. Viisi minuuttia myöhemmin he tulivat takaisin, veivät hänet pois ja teloittivat hänet."

Maanantain 26. tammikuuta joukkomurha tapahtui 'Iraaqin turvallisuusjoukkojen läsnäollessa. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat vain seisoivat tumput suorina sivussa katsellen, kun militiat teloittivat siviilejä.

'Abdullah al-Jabouri piiloutui roskien sekaan ja näki sotilaiden ja militioiden teloittavan 13 miestä.

"He putosivat kuin domino-palikat."

al-Jabouri löysi myöhemmin naapurinsa talonsa ulkopuolella ammuttuna päähän ja rintaan, samalla tavalla teloitettuja oli pellolla ja viidellä eri kadulla läpi kylän. Sinsilin kylästä oli tapettu kuusi veljestä, yksi kotiinsa ja muut muurin takana pellon laidalla. Lisäksi oli tapettu kosmetiikkamyyjä ja neljä opettajaa.

Samat shi'a-militiat ja turvallisuusjoukot saartoivat Barwanahin kylän saman maanantain iltana, estäen ketään lähtemästä kylästä.

"Meitä on saarrettu monta päivää. Meillä ei ole ruokaa, meillä ei ole mitään, kertoo Sinsilin kylän henkiinjäänyt Abu Ahmed.

Abu Yusif kuuli tuntemattomien miesten kutsuneen häntä ja asemiehet olivat kertoneet hänen veljiensä olevan kuolleita:

"Tule hakemaan koirasi. Ammuimme heitä kymmenen kertaa rintaan ja heitimme heidän ruumiinsa", oli sanottu.

Abu Seif kertoo militioiden auton kyljessä lukeneen "Asa'ib Ahl al-Haqq" ja militantit polttivat ainakin 50 taloa kesäkuun 20. 2014, jolloin militiat ja vapaaehtoiset hyökkäsivät viiteen, yhteensä tuhannen sunnin asuttamiin kyliin.

Joulukuun 29. 2014 Badr-prikaatin komentaja Hadi al-'Ameri oli uhannut Muqdadiyyah'n asukkaita "tuomiopäivän tulemisella" ja:

"Hyökkäämme alueelle, kunnes mitään ei ole jäljelle. Onko viestini selvä?"
https://www.youtube.com/watch?v=Y-osr7sXgUk

Kuinkas sitten kävikään?:

Shi'a-militantin Hadi al-'Amrin taqiyyah toimii huonosti

Shi'at ovat tietenkin väittäneet, että "Daeshin itse tappaneen nuo asukkaat".
Tässä kohtaa Reuters ei tietenkään esitä mitään "väitteiden todenperäisyydestä", kun shi'a on asialla. Luuleeko joku, että kun länsimaalaiset toimittajat kysyvät shiioilta, että "tapoitteko te ne asukkaat", että shi'at todella myöntäisivät tappaneensa ketään?

Hetkinen! Jos kerta shi'at saivat alueet haltuunsa, niin miten shi'at eivät tulleet uutisiin kertomaan, että "löysivät kylästä yli 70 tapettua siviiliä?" Koska niitä tapettuja siviilejä ei tuolloin shiiojen ottaessa kylän haltuunsa ollut. Shiioilla olisi ollut tuhannen taalan paikka esittää koko maailmalle, että "ISIS olisi tappanut nuo kyläläiset", mutta ei.

Täten shi'at ovat todellakin syyllisiä joukkomurhiin.

Shi'alaisen Badr-Prikaatin johtaja Hadi al-'Amri:

"Onnistuimme tammikuun 25. ja kolmen päivän kovan taistelun terroristien lyömiseksi pohjoisessa Muqdadiyassa onnistuimme puhdistamaan kylät Daeshista".

al-'Amri myös väitti "Daeshin itse tappaneen nuo asukkaat, koska eivät suostuneet taistelemaan ISIS:in riveissä". Kuitenkin toisaalla al-'Amri väittää, miten "ISIS:stä sympatiseeraavat sunniparlamentaarikot yrittivät mustamaalata useita shi'a-militioita joukkomurhaväitteillä."
On siis huomattava, että shiiojen suorittamista joukkomurhista todisti sekäparlamentaarikot että heimojäsenet.

Joko tapahtui kuten he ovat todistaneet tai sitten he ovat shiiojen väittämän mukaan keksineet koko asian, koska ovat "ISIS-komppaajia".

Shi'an väittämä todistaa yhtä asiaa: ISIS:illä on kannatusta juuri siellä, missä he ovat aktiivisia ja läsnäoleva. Usein kuffarit väittävät, miten "ISIS:illä ei ole muslimimaailman enemmistön kannatusta", mutta 'Iraaqissa sunnien kesken on -juuri heidän keskuudessa, jotka elävät lähellä ISIS:stä tai sen vallan alla. Tämä kannatus on todellista kannatusta, jotka ISIS:in hallitsemilla alueilla elävät. Kuffarit koettavat tekosyyttää tämän kannatuksen olevan seurausta shi'a Nuri al-Maalikin sunneja laiminlyöneestä politiikasta. On kiintoisaa, että mikähän sitten on ISIS:in ulottumattomissa länsimaissa elävien muslimien ISIS-kannatuksen syy sitten, kun täällä ei ole shiioja "laiminlyömässä sunneja?"

'Iraaqilaisten osoittama tuki ISIS:ille on todellista, kannatusta sortajashiioja vastaan taistelevalle. Se on todellisempaa ja osoittaa, että ISIS:illä on tukea siellä, missä se toimii ja jossa muslimit konkreettisesti näkevät sekä ISIS:in että kokevat konkreettisesti sen, mitä shi'at ja amerikkalaiset muslimeille 'Iraaqissa tekevät. Meidän muiden on helppoa täällä tuomita-ja-ei-ole-islamin-mukaista -palturinpuhua sohvilla ja hieroa S4:ia, koska olemme sokeita muslimien todellisuudella ja luulemme, että ei tapahdu mitään. Lisäksi tahdomme nuoleskella kuffareiden hyväksyntää Islamille, mikä tarpeetonta ja turhaa, koska kuffarit ovat joka tapauksessa vihollisiamme. Amerikassa on juuri ammuttu kolme muslimia, joista kaksi olivat aviopari ja Ruotsissa vartija painanut 9-vuotiaan muslimipojan päätä väkivalloin lattiaan -eikä kukaan kysynyt heiltä tuomitsevatko he ISIS:in "dialogin ja rauhanomaisen yhteiselon mahdollistamiseksi" ja "hyväksyvätkö vai piilohyväksyvätkö he terrorismin". Veikkaan että eivät hyväksyneet ISIS:stä, mutta silti kävi kuten kävi.

al-'Amri väitti, että "yksikään shi'a-militia ei ole astunut jalallaankaan Barwanahin kylään", kuitenkin samassa haastattelussa hän sanoo:

"Se on taistelukenttä ja jos joku Barwanahista tapettiin, antakaa meille heidän nimensä. Olemme valmiita tutkimaan ja rankaisemaan ketä tahansa vastuullista".

Miten "voi rankaista ja antaa nimiä vastuullisista", jos koko kylään "ei ole astunut yksikään Badr-militantti astunut jalallaankaan". Lisäksi on kummallista kysyä nimiä -jos kyseessä on al-'Amrin mukaan ISIS-taistelijat- koska kukaan ei voi tietää ISIS-taistelijoita nimeltä ja todennäköisesti yashmaq on peittänyt heidän kasvonsakin.

Todennäköisesti "ketä tahansa" vastuullista ei rankaista, mikäli kyseessä on shi'a.

Jos Barwanahissa ei ole ollut "ensimmäisenkään shi'a-taistelijan jalkaa", niin miksi sitten 'Iraaqin pääministeri -itsekin shi'a- Haider al-'Abadi on lähettänyt tutkintaryhmän Barwanahiin tutkimaan syytteitä? Jos kylässä ei ole shi'a-militantteja ollutkaan, niin tutkintaa tältä kantilta ei tarvittaisi, ainoastaan ISIS:iin liittyen.

Miksi muuten korkein shi'a-johtaja 'Ali as-Sistaani olisi tuominnut "ryöstelyn ja kotien polttamisen Islamilaiselta valtiolta vapautetuilla alueilla", ellei shi'at tällaista tekisi?

Samaten Reutersille Hadi al-'Amri ei syytäkään toisessa kohtaan enää ISIS:in taistelijoita, vaan "kylän asukkaita, jotka kostivat kylän ISIS-sympatiseeralle näiden ISIS-kannatuksen".
Vielä kummallisemmaksi al-'Amirin lausunnot käy, kun yhtäkkiä hän sanookin, miten "emme kärsi Hashid Shaabista, kärsimme asukkaiden reaktioista".

Eli Hadi al-'Amrin Badr-ryhmä on "astunut jalallaankin" Barwanahiin vahvistukseksi paikalliselle Hashid Shaabille.

Koko komedia: http://uk.reuters.com/article/2015/02/09/uk-mideast-crisis-iraq-amiri-idUKKBN0LD19720150209

Yazidit tappavat sunneja kostoksi

Toistakymmentä muslimia kertoo yazidien palanneen kyliinsä Sinjarin alueelle kostamaan arabinaapureilleen, joiden yazidit uskovat olleen yhteistyössä ISIS:in kanssa viime vuoden kesällä.
Ainakin 21 arabia tapettiin ja 17 on kateissa. Arabit ovat paenneet useista kylistä, kuten Khazugasta ja Sayerista, jotka yazidit sytyttivät tuleen. Tavoitteena näyttäisi olevan alueen etninen puhdistus.
Sellainen on "suvaitsevaisuutta ja rauhaa korostava" mesopotamialainen muinaisjäänneuskonto.

"Lasten käyttö itsemurhapommittajina" täyttä propagandaa

Helmikuun 4. ilmestyi YK:n raportti liittyen ISIS:iin ja valloittamiensa alueiden lasten -etupäässä kurdilasten- tilanteeseen. Raportti huomio 'Iraaqin ISIS-vastaisissa pommituksissa kuolleet lapset, mutta muuten määritelmä "lapsi" on epämääräinen, koska kansainvälisten lakien mukaan alle 18-vuotias katsotaan edelleen "lapseksi", mikä ehkä sekoitetaan "lapsi" -lapseen, siis sellaiseen, joka ei esim. kykene puolustautumaan 18-vuotta täyttänyttä vastaan. On todennäköisempää, että lapsi-lapsia kuolee suurella todennäköisyydellä 'Iraaqin shi'a-hallituksen pommituksissa kuin ISIS-taistelijoiden vartavasten teloittaessa esim. 3-14-vuotiaita lapsia. 'Iraaqin shi'a-hallitus ei paljoa piittaa, kuoleeko lapsia koska heillä on "ISIS-vastaisen operaation" alibi, joka ajaa Lännen etuja -ja Lännen edut sivuuttavat aina "ihmisoikeudet".

"Uutinen" ei kuitenkaan tullut raportin sisällöstä, eikä tietenkään siitä miten 'Iraaqin shi'a-hallituksen ilmapommituksissa kuolee lapsia. "Uutinen" tuli täysin raportin ulkopuolelta tulleesta YK:n asiantuntijan "lausunnosta".

Renate Winter kertoi uutistoimisto Reutersille, miten "[m]eillä on raportteja lasten, erityisesti mentaalisesti haastavien lasten, käytöstä itsemurhapommittajina, todennäköisimmin ilman ymmärrystä".

Raportissa ei ollut tästä mitään mainintaa. Lisäksi Winterin maininta "meillä on raportteja" voi viitata siihen, että ne ovat kuulopuheilta kurdeilta ja shiioilta eikä YK ole kyennyt vahvistamaan tietoa.

"Jihadistien iskuissa kuolee eniten toisia muslimeita"

Epämääräisillä käsitteillä pelataan myös silloin, kun mainitaan miten "terrorismista kärsii eniten muslimit" ja miten "jihadistien iskuissa kuolee enemmän toisia muslimeita" kuin ei-muslimeita. ICSR:n (The International Centre for the Study of Radicalisation and Political Violence) raportista uutisoitiin, miten "yksistään marraskuussa 2014 kuoli 5 024 ihmistä jihadistien 664:ssä iskussa".
Raportin mukaan kuolleista 51 prosenttia oli "siviilejä". Tarkempaa erittelyä ei -eikä varsinkaan iskujen erittelyä- ole lainkaan, mutta kansainvälisten sotalakien mukaan henkilöt, jotka osallistu taistelutehtäviin tai heidän positiotaan ei käytetä taistelutarkoituksiin, kuten armeijan muonitustyöntekijät ja kuljettajat, katsotaan "siviileiksi". Shari'ah'ssa henkilö, joka edes sanallisesti ilmaisee tukensa sodalle muslimeita vastaan katsotaan sotilaaksi, jonka tappaminen on luvallista.
Raportti mainitsee, mikäli lukuun lisätään "hallitusviranomaiset, poliisit ja muut ei-taistelevat", se nousee 57:ään prosenttiin: "Suuri enemmistö uhreista on muslimeja".
60 prosenttia iskujen uhreista olivat ryhmiltä, joilla ei ole "muodollista suhdetta al-Qaedaan", kuten Jabhat an-Nusrah Syyriassa ja al-Qa'idah Arabian Niemimaalla. Eli käytännössä hommat hoiteli ISIS.

On tietenkin haastavaa yksilöidä näin suurta määrää iskuja, mutta on myös kyseenalaista pelata yleistävillä "johtopäätöksillä", kuten YK:n lapsiraportissa. On totta, että yleisö lukee vain otsikon, kuulee jostain toisesta yhteydestä -ja vielä harvempi, tuskin kukaan lukee alkuperäisiä raportteja. Oikeudenmukaisuuden tähden on kuitenkin yritettävä tutkia, mistä nämä johtopäätökset koostuvat, eikä vain tyytyä yleistyksiin. Monille näyttää olevan samantekevää, onko jokin ISIS-uutisointi tekaistu, liioiteltu ja vääristelty. Monilla ei ole minkäänlaista halua olla oikeudenmukainen edes vihollistaan kohtaan, koska ahdinko ISIS:in takia koetaan niin suureksi että on näköjään pakko turvautua valheisiin ja mustamaalaamiseen ISIS:stä. Tämä on seurausta siitä, että ISIS:in vastustajat kokevat jostain merkillisestä syystä, että ISIS-kannattajia on "muslimeissa ja Suomessa aivan liikaa", miten "muslimit nukkuvat" ja miten "länsi ei tee mitään". Tämä ilmentää hyvin ainoastaan omia käsityksiä ja suhtautumista, ei niinkään realiteetteja. Kun 'Iraaqin shi'at olivat pulassa, he keksivät vaikka mitä "herätteitä" lännen huomion kiinnittämiseksi. Samoin kurdit paria kuukautta myöhemmin. Totuudellisuudella ei näyttänyt olevan juurikaan merkitystä.

Raportin mukaan 80 prosenttia Jihadin kuolonuhreista oli neljässä maassa -'Iraaqissa, Syyriassa, Nigeriassa ja Afganistanissa. Näistä 'Iraaqissa yli kolmasosa ja Syyriassa 13-15 prosenttia (693 uhria 110 hyökkäyksessä), molemmat yhteensä 48,8 prosenttia, joten 'Iraaqin osuus on täten noin 35 prosentin luokkaa (1770 uhria 233 hyökkäyksessä). Tosin on huomioitava, että vaikka mielikuvissa koko luku saattaisi koostua ISIS:in toimista, kuitenkin viiden muun maan yhteenlaskettu prosenttimäärä Nigeriasta, Afganistanista, Pakistanista, Jemenistä ja Somaliasta on varsin huomattava 47,7 prosenttia. Nigeriassa Jam'aat lid-Dawah wal-Jihad, "Boko Haramiksi vastustajiensa mukaan nimetty, aiheutti 801 uhria 31 hyökkäyksessä. ISIS:in osuus on 2206 kuollutta 306 iskussa. Toisin sanoen "Boko Haram" on huomattavasti tappavampi -ja ISIS:istä piittaamattomampi muslimiverestä- kuin ISIS itse. Ihan vain kiusaksi on todettava, että raportin mukaan "hyvien mujahidiinien" Jabhat an-Nusrah vastaa 257 kuolleesta 34:ssä iskussa, siis marraskuun 2014 aikana.

Raportti mainitsee, miten "hyvin pieni määrä ryhmiä on vastuussa paljosta maailmanlaajuisesta jihadisti-aktiviteeteista (...) [K]ahdeksan ryhmän suorittaessa 97 prosenttia hyökkäyksistä. al-Hamdulillah, pienellä määrällä mujahidiineja voi olla paljon vaikutusta. Viidestäkymmenestä otannassa olleista Jihad-ryhmistä suurimmalla osalla ei ole kuolemaan johtavaa toimintaa lainkaan. Raportin mukaan "jihadistien aiheuttamat kuolemat ovat suhteellisen harvinaisia huolimatta jihadistiryhmien läsnäolosta".

Sitten kuolleisiin eli uhreihin. 5 043 uhrista 935 lasketaan Jihad-ryhmien keskinäisissä taisteluissa (erityisesti Syyriassa) kuolleiksi, jolloin muita uhreja jää 4 108. Näistä jäljellejäävistä 51 prosenttia (2 093) raportti katsoo siviileiksi ja 42 prosenttia (1 723) armeijahenkilöstöksi. Jäljelle jää poliisit, hallitusviranomaiset ja tuntemattomaksi statukseksi jäävät. 2 093:sta arviolta 84 oli lapsia.
Nigeriassa ja Keniassa siviilien uhrimäärä oli molemmissa 96 prosenttia, kun taas Somaliassa ash-Shabaabin iskujen kohteina oli eniten hallitusviranomaisia (22%).

'Iraaqin osuus siviiliuhreista on 815 uhria ja armeijan 562. Mujahidiinien määrä on 292 uhria. Syyriassa siviiliuhriluku on 151 ja armeijan 372. Mujahidiineja menehtyi 166.

Raportti ei yritä eritellä uhrien uskontoa. Kuitenkin raportti arvelee uhreista 80 prosenttia olevan "muslimeita, toisin eri sekteistä". Erityisesti 'Iraaqin kohdalla todennäköisesti siviiliuhreiksi katsotaan myös "muslimeiksi" katsotut shi'at, vaikka yezidien ja kristittyjen uhrilukujen on pakko olla korkea.

Usein valitetaan, että "ne vain tappavat muslimeja" -millä yritetään keksiä itselle tekosyy-alibia- mutta toisaalta paheksunta on sama, vaikka Jihad-ryhmien kuolonuhreina olisi pelkästään kristityt ja muiden ei-Islamilaisten uskontojen jäsenet.

Liittyminen ISIS:in riveihin jatkuu - 20 000 ulkomaalaista taistelijaa

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Islamilaisen valtion ulkomaalaistaistelijoiden määrä on kohonnut tammikuun puolivälin 19 000 nyt jo yli 20 000:een, al-Hamdulillah.
Taistelijoita arvellaan olevan yli 90:stä maasta. Syyrian ja 'Iraaqin sodan pitkittyminen on vain helpottanut värväytymistä ISIS:iin.

***

Per Hel 20, 2015 11:30 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Miten kurdit kohtelevat arabisiviilejä?

"Lähi-idän demokraattisimman kansan" kurdien joukot ovat elokuusta 2014 alkaen estäneet taisteluja paenneita arabeja palaamasta ISIS:iltä takaisinvaltaamiinsa kaupunkeihin Ninewah'ssa ja Arbilissa sallien kuitenkin kurdien paluun noille samoille alueille ja toisinaan kurdit muuttavat asumaan arabien asuttamiin taloihin.
Paikalliset kurdit ovat kertoneet Kurdistanin itsehallintoalueen joukkojen tuhonneen kymmeniä arabien koteja tavoitteenaan ilmeisimmin liittää israelilaistyyliin alueet omaan itsehallintoonsa. Joidenkin tuhottujen talojen seiniin oli spreijattu arabivastaisia ja kurdeja tukevia iskulauseita.

Muut asukkaat kertoivat 'iraaqilaiskurdeista sekä siviilien että sotilaiden tuhonneen ainakin kymmeniä arabien koteja.

"Nuo talot tuhosi ISIS, sillä useimmat alueen asukkaista on töissä 'Iraaqin hallituksessa", sanoo majuri Salih Hama Gharib, joka puhui peshmergan tukikohdakseen ryöstämästä arabikodista, jonka seinässä on spreijattuna teksti
"Arabit ovat kaikki terroristeja". Aivan selvästi ISIS:in tekosia. Näkeehän sen nyt sokea reettakin.

Arabien ja kurdien asuttamassa Qarajin kaupungissa ainoastaan arabien kodit on selvästi poltettu sisältäpäin, kun taas kurdien kodit ovat koskemattomia. Useissa taloissa on myös arabivastaisia ja pro-kurdilaisia iskulauseita.

Kurdijoukot valtasivat ISIS:iltä arabien ja kurdien asuttaman Zumarin parissa kuukaudessa ISIS:in valtauksesta elokuussa 2014. Useat juuri arabeille kuuluneet talot oli räjäytetty. Koskemattomiin arabitaloihin oli merkitty sanat Mahjus Kurdi, varattu kurdeille. Analogiaa kristittyjä tarkoittavaan "N":ään ja raafidheja tarkoittavaan "R":ään voi jokainen itse miettiä.
Kaupungin kurdiasukkaat kertovat Peshmergan polttaneet tai dynamiitilla räjäyttäneen taloja ISIS:in vetäydyttyä. Toiset kurdit kertovat kaupungin kurdien ja peshmergan antaneen arabien taloja toisista kaupungeista panneille kurdeille, merkittynä "Varattu kurdeille"-spreijauksella.

Arabikylät Barzan ja Shikhan oli hylätty ja kurdit olivat tuhonneet maan tasalle. Näiden lisäksi myös Bardiyassa kurdit tuhosivat arabien koteja, toisinaan Peshmergan tuhonneen niitä.

Kurdijoukot vetoavat "turvallisuustilanteeseen", mutta miksi sitten kurdit pääsevät sinne "turvattomuuteen" ja arabit eivät? Israelilaista politiikkaa tämäkin.

Kurdien turvajoukot Asayish on myös estänyt 'iraaqilaisarabien pääsyn Kurdistanin alueelle, ellei heillä ole kurdikontakteja. Tällä wastalla tarkoitetaan erityisiä yhteyksiä hallintoviranomaisiin.

Kurdistanin ulkopuolelle joutuneet ovat asuttaneet hylättyjä tehdasrakennuksia ilman ruokaa tai hätäapua, mikä on "varattu 'iraaqilaiskurdeille, yezideille ja kristityille". Julkilausumissaan Kurdistan oli sallinut pääsyn "kaikille", mutta aivan ihmisoikeusjärjestöjen silmien alla kuitenkin Asayishin kieltäneet arabeilta pääsyn Kurdistaniin.

"Kurdit voivat palata, mutta eivät arabit; Kurdit voivat mennä Arbiliin, mutta arabit eivät. Perheillä kuten meillä ei ole polttoainetta eikä talvivaatteita. Vaikka palaisimmekin leivän ja veden pariin, tahdomme vain mennä kotiin", joka ei tahtonut antaa nimeään, "peläten kostoa kurdiviranomaisilta.

Monet eivät uskaltaisikaan palata koteihinsa, peläten kurdiasukkaiden tai kurdien turvallisuusjoukkojen pidätyksiä tai kiusantekoa.

Mitä? Ei kai "Lähi-idän demokraattisin kansa" nyt sentään ihmisoikeuksia riko?

Eräässä tilanteessa arabinainen synnytti kaksoset tien varrella, kun kurdien tarkastuspisteen viranomaiset olivat kieltäytyneet antamasta naiselle lupaa päästä sairaalaan Arbilissa. Toinen kaksonen syntyi kuolleena.

Kurdiviranomaiset ovat myös pidättäneet eri kylistä ainakin 70 arabimiestä. Asayishin arvellaan pidättäneen keskuusta 2014 lähtien yhteensä 322 ihmistä, joista 239 edelleen vangittuina. Kerran Asayishin viranomainen ei ollut tietoinen kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön edustajan läsnäolosta ja oli taqiyyah-rajoitteisena täräyttänyt, miten "hakkaamme heitä kunnes he tunnustavat".

Yhdysvallat on kuvannut Peshmergalle 350 miljoonaa dollaria kolmen uuden peshmerga-alaisen prikaatin luomiseen Saksan, Britannian, Italian, Ranskan, Tsekin tasavallan ja Albanian antaessa aseistusta ja koulutusta.

Ja mitä sillä saa?

Sillä saa esimerkiksi tahtomattakin tulla syytetyksi "Daeshin" kannattajaksi ja eritoten saa väkivaltaista kohtelua.

Tässä videossa Peshmergan käsiin jäänyttä miestä syytetään "Daesh-kannattajaksi" ja Peshmerga-univormuinen mies uhkailee tappavansa hänet, seksuaalisesti vahingoittavan vangitun äitiä ja raiskaavan tämän sisaren samalla pidellen veistä miehen kurkulla ja muutenkin pahoinpitelevän. Mitä muutakaan "Lähi-idän demokraattisimmalta kansalta" voi odottaa? Videon lataaja "Kurdistan Army" on otsikoinut videon "Daeshin vanki uhrean Peshmergan käsissä". Uhri tosin ei viiksissään näytä ISIS:in jäseneltä lainkaan, vaan tavalliselta 'iraaqilaismieheltä.

https://www.youtube.com/watch?v=YF2uaBarwJM (Vaati kirjautumisen)

Peshmergan metodiin näyttää kuuluvan jatkuva uhrin hengen uhkailu ja uhrin naispuolisiin lähiomaisiin kohdistuva seksuaaliväkivallalla uhkailu.

Peshmerga ryöstää myös kristittyjen koteja

"Urhea Peshmerga" on myös kunnostautunut kristittyjen kotien ryöstämiseen ISIS:iltä vallatuissa kaupungeissa, kuten kaldeankristittyjen Tal Usqufissa. Asukkaat ovat kiistäneet mahdollisuuden kurdijoukkojen väittämän ISIS:in olemisesta ryöstelyjen takana, sillä asukkaiden mukaan heidän talonsa olivat koskemattomia vielä Peshmergan suorittaman valtauksen alussa. Peshmergan vallan jatkuessa taloista hävisi helloja, huopia, polttoainetta, jalokiviä, televisioita, vaatteita ja kaapeleita.

"Talo oli käännetty ylösalaisin. He veivät kannettavani, käsiaseeni ja rikkoivat Neitsyt Marian patsaan. Vaihdoin lukon kymmenen kertaa ja joka kerralla lukko oli jälleen rikottu", kertoo talusqufilainen asukas.

Nuori kolmihenkinen perhe havaitsi kotinsa olleen ryöstetyn kamaa levitellyn pitkin taloa, laatikot vedettyinä auki ja vaatekaapit tyhjennettyinä sekä astioita pitkin pöytää ja lattiaa.

"Edelliskerralla he veivät vaimoni kullan ja tyttäreni sekä minun vaatteet. Meillä ei ole mitään enää."

Asukkaiden mukaan Peshmerga ryösteli ja ryskäsi heidän kotejaan pitääkseen kristityt palaamatta, jotta Kurdistanin hallinto voisi asuttaa kaupungin 'iraaqilaiskurdeilla.

"Näin heidän murtautuvan taloon ja kantavan tavaroita ulos".

Kurdijoukkojen ihmisoikeusloukkauksista 'Iraaqin alueella nousi kohu Alankomaissa, jonka valtiollinen televisiokanava esitti dokumentin Nieuwsuur [Ilmeisimmin "Uutistunti"] lokakuussa 2014.

Dokumentissa Hollannin sosialistipuolueeseen kuulunut Serdar Dosky puhui suunsa puhtaaksi, koska oletti ettei kamera enää kuvaa:

"Annamme heille luodin. Luoti maksaa 50 centiä. Annamme heille toisen luodin päästäksemme heistä eroon. Emme ota sotavankeja, vaan tapamme heidät."

Asian tultua ilmi, Dosky vetosi kommenttiensa "olleen vitsi" ja "yrittäneensä esittää kovista". Kurdithan ovatkin väkivallalla uhkailussaan varsinaisia jekuttelijoita ja kovistenesittäjiä.

Peshmergan, Asayishin ja kenen tahansa kurdin toiseen osapuoleen kohdistamaa väkivaltaa on kuitenkaan turha odottaa ylittävän minkäänlaista uutiskynnystä, sillä länsimaalaisille sekä kurdeille on olemassa ainoastaan heihin kohdistuva väkivalta: Väkivalta, jonka suorittajana on uhristatuksella kruunattu kansanryhmä -joko länsimaalaiset tai kurdit- katsotaan oikeutetuksi.

Valkoisen talon apulaisulkoministeri Anthony Blinken vuonna 2012:

"Kaikissa merkittävissä vaiheissa monet odottivat väkivallan palaavan ja 'Iraaqin luisuvan kohti sektariaanista sotaa. Nuo odotukset osoittautuivat vääriksi."

Erinomainen osoitus siitä, miten vähän amerikkalaisten "ideologiseen maailman johtamiseen" voi luottaa.

Vuosien ajan Yhdysvallat aseisti 'Iraaqin sektariaanista pääministeriä Nuri al-Malikia, USA:n "vihollismaan Iranin" liittolaista myymällä amerikkalaisvalmisteista aseistusta F-16-hävittäjiä, AH-64-hyökkäyshelikoptereita ja "Hellfire"-ohjuksia (Ja sitten he syyllistävät muslimeita suvaitsemattomuudella siitä, että muut kuin muslimit joutuvat Helvettiin), joilla terrorisoida 'Iraaqin kansaa.

S(h)i'at jaksavat aina toitottaa, miten "al-Qaeda, ISIS ja FSA ovat Amerikan ja Mossadin luomia", mutta keitä ovat sen "Suuren Saatanan", kuolemaan toivotetun Amerikan liittolaiset 'Iraaqissa? Nuri al-Malikin hallituksen apulaisterveysministerinä oli Hakim al-Zamili, Iranin tukema militia-komentaja, joka siistisanottuna "puhdisti" pääkaupunki Baghdaadin sen sunniasukkaista ja istuu nyt 'Iraaqin parlamentin turvallisuus-ja puolustuskomiteassa. 'Iraaqin vuoden 2003 johtaneen sodan takanakin oli shi'a: Ahmad Chalabi, joka syötti käytti shiiojen tavoitteiden ajamiseksi hyväkseen amerikkalaisten 9/11-jälkeistä kostonhalua ja syöttämällä länsimaiden hallituksille tekaistua tietoa Saddamin joukkotuhoaseista, sai palkinnoksi miljoonien kuolemaan johdattavista tiedoista johtopaikan 'Iraaqin talouskomiteassa.

Porakoneella ihmisiä tappavan Hadi al-'Amerin Badr-joukkojen apulainen Mohammed Ghabban on nyt 'Iraaqin sisäministeri. Toinen Badr-johtaja Mohammed al-Bayati on 'Iraaqin "ihmisoikeusministeri", hänelle on pyhitetty etenkin shiiojen ihmisoikeuksia suojeleva tehtävä peitellä ja piilotella 'Iraaqin turvallisuusjoukkojen väkivaltaisuuksia ja ihmisoikeusrikkomuksia. Adnan ash-Shahmani on entinen Badr-joukkojen taistelija ja kuuluu nyt 'Iraaqin kansalliseen puolustuskomiteaan ja johtaa aseellisella siivellä varustettua Tayyar ar-Rasuli-puoluetta. Syyskussa 2013 hän kehotti sektariaanisia shi'a-lahtareita suojelemaan sunnialueilla eläviä shiioja.
Tällä hetkellä 'Iraaqissa on yli 50 shi'alaista militiaa taistelemassa ja värväämässä -osa värvätyistä suostutellaan loikaamaan 'Iraaqin armeijasta ja poliisista.

Ja kaikki amerikkalaisten dollarien siunauksella:

Niillä samoilla iranilaisilla ja shiioilla, jotka huutavat "kuolemaa Amerikalle", on aseinaan Amerikkalaisten M1A1-taisteluvaunuja, panssaroituja M1113-miehistönkuljetusvaunuja, M16-ja M4-kivääreitä, humveita ja miinoja ja IED-iskuja kestämään valmistettuja MRAP-ajoneuvoja.

Koko maailma näkee paljain silmin, miten Amerikka ja Iran ovat salassa liittolaisia ja toisiaan hyödyttäviä, niin vielä shiioilla on otsaa väittää, miten "sunniradikaalit ovat USA:n aseistamia" ja miten "Iran ja sen tukemat taistelevat ainoina Amerikan imperialismia vastaan".

Kesäkuussa 2014 shi'alaismilitiat teloittivat 255 sunnivankia, mukana lapsia.

Tammikuussa 2015 shi'a-militiat kirjaimellisesti polttivat viisi kylää, joita ne syyttivät "yhteistyöstä ISIS:in kanssa", vaikka mikään noista kylistä ei hyväksynyt ISIS:in hallintoa lainkaan. Helmikuussa 2015 Iranista tulleet al-Khorasani-joukot tulittivat mielivaltaisesti kohti al-Dhuluiyan kaupungista pois lähteviä autoja kohti, pysäytellen ja nöyryyttäen muita ja paikoittain kiduttaen muita.

Ironisesti, Yhdysvaltain ajama Nuri al-Malikin eroaminen näyttää vain lisänneen sektariaanista väkivaltaa 'Iraaqissa.

Miten shi'at kohtelevat kurdeja?

Hieman ihmettelemistä niille, jotka vastustavat ISIS:stä mutta pitävät "shiioja veljinään":

https://www.youtube.com/watch?v=NgDpJh20Jcs&feature=youtu.be

Voisi luulla, että shi'at ja kurdit olisivat liittolaisia, mutta ei: Shi'alaiset 'iraaqilaismilitiat ovat syyttäneet Kurdistanin autonomisen alueen presidenttiä Masoud Barzania liittolaiseksi Islamilaisen Valtion ja baathistien kanssa. Jotkut militiat ovat jopa uhanneet minkäänlaista kurdilaista toimintaa vastaan Kirkukissa ja uhanneet "rakettien lentelevän Arbiliin", mikäli Barzani "ei lopeta yhteistyötä jihadistien kanssa". Näin sitä on helppoa luoda vihollisia -ja näin olemattomista syistä kymmenet, jopa tuhannet voivat joutua kuolemaan.

Vaikka koko maailma näkee paljain silmin, että Kurdistan ja ISIS eivät ole millään tavalla eikä tasolla liittolaisia, mutta mikäli shiiojen päähän pälkähtää niin totuudella eikä realiteeteilla ole mitään merkitystä -ja voi koitua shiiojen käsissä tuhansien kuolemaksi.

Ja joidenkin mielestä tällaisia ei saisi jakaa, tällaisesta ei saisi edes puhua.

Helmikuun 7. julkaistussa videossa, jolla helmikuun 23. päivänvaihteen jälkeen on ollut vain 552 katsomiskertaa, esitetään Peshmerga-taistelija sidottuna 'Iraaqin valtion ambulanssissa, jota shi'a-militiat käyvät vuorollaan pahoinpitelemässä ja huutamalla shiiojen suuhun sopivia törkylauseita, kuten
"Aiomme nussia siskoasi!" Juuri kuten shiioilta on totuttu kuulemaan tällaisissa videoissa sekä nettikommenteissa. Yhden kerran miehen päälle heitetään jopa työkalulaatikko. Mies kiskotaan ulos ambulanssista maahan,jonka jälkeen hakkaaminen jatkuu. Eräs shi'a jopa hyppää koko painollaan maassa makaavan miehen kallon päälle. Lopulta mieheen tyhjennetään amerikkalaisilta saaduilla M4-kivääreillä arviolta sata patruunaa.

Videon meininki on tuttua niille, jotka ovat jo vuosien ajan nähneet ja olleet tietoisia Syyrian hallituksen, sitä avustavien aleviittiuskoisten shabbihien, "haamujen" ja eri maista tulleiden shi'a-militioiden väkivallasta Syyrian siviiliväestöä kohtaan, naisia ja lapsia sekä kokonaisia perheitä kohtaan. Juuri sellaisia, joiden takia Syyriaan Jihadiin lähdetään, ei minkään "seikkailunhalun" tai "lohduttomien tulevaisuusnäkymien" takia.

Kalifi Ibrahimin eli ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdaadin koulutodistus

Länsimaalaiset "asiantuntijat" ja lehdistö väittää toistuvasti, miten "jihadismi vetoaa heikosti koulutettuihin" ja "lohduttomat tulevaisuudennäkymät" omaaviin nuoriin. Lisäksi shi'at ja muut väittävät, miten "terroristeilla ei ole tietoa uskonnosta" (Sitähän nimenomaan on sunnisiviilejä tälläkin hetkellä teurastavilla 'iraaqilaismilitoilla), mutta nyt kaikille väitteille on jälleen kerran tullut yksi kumoava todiste: Abu Bakr al-Baghdaadin päättötodistus Samarran kaupungin poikien lukiosta vuodelta 1991.

Nimettömänä pysyttelevä viranomainen todistaa päättötodistuksen aidoksi.

Päättötodistuksessa Ibrahim Awad Ibrahimin käytösarvosanaksi on annettu "hyvä" ja kaikkien arvosanojen keskiarvo on "80 prosenttia". Kaksi ainetta loistaa ylitse muiden: Matematiikka lähes täydella arvosanalla "98 prosenttia" ja maantieto "90 prosenttia". Muista aineista arabian kielestä "81 prosenttia", (ilmeisesti) taloustieteestä on saatu "80 prosenttia" ja historiasta "75 prosenttia".

Paremmat arvosanat kuin useimmilla hänen vastustajillaan.

Ainoa lähes reputettu aine on englannin kieli, jossa arvosanaksi on saatu "57 prosenttia" ja 'Iraaqin lain mukaan "50 prosenttia" merkitsi läpipääsyä -ja reputtaminen yhdessä aineessa aiheutti koko lukuvuoden uusimisen.

Lukion jälkeen hän jatkoi opintojaan pääkaupunki Baghdaadin yliopistossa Islamin Lain yksikössä, josta hänellä kerrotaan olevan tohtoritutkinto.

ISIS valtaa maata, huolimatta USA:n koalition 800:sta ilmaiskusta

Syyrian maa-alueesta ainakin yhden kolmasosan arvellaan olevan ISIS:n vaikutuksen alaisena, koskien maaseutua suurkaupunkien ympärillä. ISIS ei näytä kärsineen suuria aluemenetyksiä iskujen alkamisen jälkeen, vaan on jopa kaksinkertaistanut alueensa viime vuonna alkaneiden koalition ilmaiskujen jälkeen. Samoin väestömäärä ISIS:in hallitsemilla alueilla on kasvanut.

Mosulin takaisinvaltaamiseksi ei ole mitään näyttöä sitä varten luodusta "vahvasta" sunnienemmistöisestä 'iraaqilaisarmeijan prikaatista ja myös Pentagonissa epäröitiin suunnitelman toteutumista. Pentagon ei usko shi'a-johteisen 'iraaqilaisarmeijan riskeeraavan itseään sunnikaupungin takaisinvaltaamiseksi. Yhdysvaltain keskushallinnon kaupungin takaisinvaltaamiseen tarvittaisiin ainakin kahdeksan prikaatia. Myöskään Mosulin väestön ottamisesta moinen joukko tervetulleena vastaan ei ole varmaa, monien kokiessa tulleensa petetyksi shi'alaishallituksen toimesta ja hallituksen käyttäessä shi'alaisia militioita kotimaasta sekä ulkomailta Iranista ja Libanonista "taisteluun" ISIS:stä vastaan, mikä kuitenkin käytännössä konkretisoituu sunnisiviilien joukkomurhaamisena.

Hankkeesta eri mieltä olevan Yhdysvaltain puolustusviranomaiset huomauttavan taistelemisen Mosulista tulevan olemaan vaikeampaa kuin koalition takaisinvaltaukset tähän mennessä: Menihän "taistelukuntoisilta" kurdijoukoiltakin sekä Yhdysvaltain johtamilta ilmaiskuista 112 päivää pelkästään syyrialaiskaupunki 'Ayn al-'Arabin eli Kobanen takaisinvaltaukseen. Monella tapaa Kobane oli koalitiolle helpoimpia taisteluita: ISIS ei ollut asettautunut jo valmiiksi joukkopaon kohteeksi joutuneeseen kaupunkiin riittävän hyvin, eikä koalitiolla ollut huolta siviiliuhreista.
Mosulissa taasen asutusta on paljon, ISIS on rakentanut juoksuhautoja ja muureja, pitää turvallisuuusjoukkoja, kerää veroja ja hallitsee hallituskohteissa. ISIS on myös räjäyttänyt sillan, mitä käyttämällä kurdijoukot voisivat käyttää hyökätäkseen kaupunkiin.

Lauantai, maaliskuun 7. 2015:

'Iraaqin turvallisuusjoukot kohtaavat etenistä hidastavaa ankaraa vastarintaa Islamilaiselta valtiolta lähellä Tikritiä olevissa kahdessa kaupungissa al-Alamissa ja ad-Dourissa.

Koska 'Iraaqin turvallisuusjoukoissa on kyse shiioista, kaupunkien valtauksesta liikkuu ristiriitaisia tietoja komentajien väittäessä koko ad-Dourin takaisinvaltauksesta ja viranomaisten osittaisesta takaisinvaltaamisesta.

Koalitiojoukot olivat tulittaneet omiaan tappaen yhden kanadalaissotilaan ja haavoittaen kolmea. Kurdijoukot olivat erehtyneet luulemaan kanadalaisia sotilaita terroristeiksi". LOLZ!

Asiantuntijoiden mukaan 'Iraaqin armeija ei ole vieläkään valmis taistelemaan Islamilaista valtiota vastaan, vaan kaiken työn saa tehdä Iranin aseistamat shi'alaismilitantit -amerikkalaisten antamilla aseilla tietenkin LOL!

Sunnuntaina maaliskuun kahdeksantena taistelut jatkuivat Tikritin liepeillä. 'Iraaqin joukkojen etenemistä hidastaa Islamilaisen valtion teille asettamat räjähteet.
Jo nyt raportoidaan 'iraaqilaisjoukkojen ryöstäneen ja polttaneen taloja "vapautetuilla" sunniasukkaiden alueilla lähellä Tikritiä.

Verilöyly 'Aishan sairaalassa al-Bukamalin kaupungissa

USA:n johtaman koalition ilmapommituksen jälkiä Syyrian ja 'Iraaqin rajakaupungissa al-Bukamalissa. "Ihmisoikeuksien" puolustajat suorittivat ilmaiskun perjantairukouksen jälkeen, jonka kohteena ei ainakaan ollut ISIS, vaan vastasyntyneet lapset sairaalassa. Iskussa kuoli hoitaja, synnyttävä äiti, potilaan saattaja, sairaalahenkilökuntaa ja kolme vauvaa:

https://www.youtube.com/watch?v=h3fSFwpbjb0&feature=youtu.be

Sama video toisaalla:

http://jihadology.net/2015/03/08/new-video-message-from-the-islamic-state-the-aishah-hospital-massacre-committed-by-the-nu%e1%b9%a3ayri-crusader-alliance-wilayat-al-furat/

Maanantaina maaliskuun 9. 2015 kolme autopommia Kirkukissa tappaa ja haavoittaa 35 Peshmerga-taistelijaa ja turvallisuusjoukkoja.

Jihad-koulutusta jääkäriliikkeen malliin Saksanmaalta

Saksan sotilastiedustelupalvelun päällikkö Christof Gramm on huolissaan armeijaan liittyvistä muslimeista hankkimaan koulutusta taistellakseen Syyriassa ja 'Iraaqissa ISIS:in riveissä.

"Jos maltillinen älykäs islamisti peittää motiivinsa, voi olla vaikeaa olla estämästä tätä värväytymästä".

Tällä hetkellä 600 Syyriassa olevasta saksalaisesta kukaan ei ole ollut Bundeswehrin jäsenenä, mutta on tunnistettu "kaksikymmentä saksalaista sotilasta on tiedetty matkustaneen konfliktialueelle".

Uusi ISIS-video "Islamilainen valtio - Khilaafa Profeetan metodologiassa"

Kuvattu Niniven maakunnassa, julkaistu maaliskuun 10. 2015.

https://archive.org/details/noozhat

Sama video täällä:

http://jihadology.net/2015/03/10/new-video-message-from-the-islamic-state-touring-an-administrative-district-in-the-shadow-of-the-islamic-state-wilayat-ninawa/

Baaqiah!

#DeRadicalization#TalkToTheHand!

***

Kes Maa 11, 2015 1:14 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


Shi'at tappavat muslimeja "vapautetussa" Tikritissä

Shi'alaiset puolisotilaalliset taistelijat ryöstelevät ja polttavat rakennuksia Tikritissä, josta ISIS vetäytyi mm. muslimien ihmisoikeuksista ISIS:in hallitsemilla alueilla niin kovasti muka huolissaan olleen USA:n johtaman koalition ilmaiskujen seurauksena.

Salahuddinin maakunnan neuvoston pää Ahmed al-Kraim kertoo shi'alaisten taistelijoiden polttaneen satoja asukkaiden kotitaloja kahden viime päivän aikana Tikritissä.

"Talot ja kaupat poltettiin sen jälkeen, kun he ryöstivät kaiken, arviolta satoja rakennuksia. Kaupunki poltettiin silmiemme edessä. Emme voi hallita tilannetta."

Shi'alaiset taistelijat ovat kaahanneet pitkin katuja kodeista ja julkisista rakennuksista ryöstetyillä tavaroilla, jääkaapeilla, tulostimilla ja huonekaluilla lastatuilla lava-autoilla.

"Olen aina haaveillut saavani tällaisen pyörän lapsena", yksi "Husseinin puolesta kostava" oli todennut.

Iranilainen taisteli heilutteli Kalashnikoviaan rinnassaan kuva aya-toilet 'Ali Khameneista:

"Olen ylpeä osallistuessani taisteluun Tikritin vapauttamiseksi [sunneista]. Iran ja 'Iraaq ovat nyt yksi valtio".

Shi'a-militiat suorittavat kenttäteloituksia syyttäen ketä tahansa "ISIS-sympatiseeraajaksi" ja vetäen teloitettujen ruumiita autojen perässä pitkin katuja.

http://uk.reuters.com/article/2015/04/03/uk-mideast-crsis-iraq-tikrit-politician-idUKKBN0MU1AD20150403

'Iraaq väittää voittaneensa ISIS:in Tikritissä, mutta USA sanoo taistelun jatkuvan

"Voimme kaikella ylpeydellämme julistaa hyvät uutiset suuresta voitosta. Täältä tulemme Anbar, täältä tulemme Nineveh ja sanomme näin täysin."

'Iraaqin puolustusministeri Khalid Obeidi kertoo 'Iraaqin turvallisuusjoukkoneen saavuttaneen "mahtavan voiton" Islamilaisen valtion taistelijoista Tikritissä keskiviikkona "mission accomplished", mutta vanhempi puolustusviranomainen kertoo amerikkalaiselle Fox Newsille taistelujen jatkuvat "kortteli korttelilta, erityisesti pohjoisessa osassa Tikritiä, jossa ISIS:illä on
edelleen taistelijoita."

"Iraqin turvallisuusjoukot taistelevat edelleen kortteli korttelilta joissain tapauksissa, eritoten Tikritin pohjoisosissa. Operaatio on edelleen puhdistusvaiheessaan", kertoo Pentagonin viranomainen Fox Newsille.

Helmikuun 2015 satelliittikuva Tikritistä osoittaa ainakin 536 rakennuksen vaurioituneen, joista ainakin 137 tuhoutuneen täysin ja 241 pahasti vaurioituneina. Maaliskuun 2. 2015 alkanut laajamittainen koalition hyökkäys pahensi aiempia vahinkoja erityisesti eteläpuolella, missä taistelut ovat olleet kiivaimmillaan.

'Iraaqin hallitus on vastustanut luotettavien armeijatappioiden julkaisemista, mutta anonyymeinä pysyttelevät lähteet kertovat 'Iraaqin armeijan tappioiden olevan paljon 'Iraaqin hallituksen kulloinkin antamia lukuja korkeammat. Armeija saattaa myös liioitella saavutuksiaan.

Shiiojen tuhovimma muslimeja kohtaan jatkuu

Shi'alaiset hallitusta tukevat puolisotilaalliset joukot ovat polttaneet ja ryöstäneet koteja 'Iraaqin ad-Dourissa vallattuaan alueen Islamilaiselta valtiolta. Salahuddiinin maakunnan neuvostojäsen Sahar Mawlood, parlamentin jäsen Dhia ad-Douri ja paikallinen poliisimies sanoivat Kata'ib Hezbollahin (eri kuin Libanonin Hezbollah) taistelijoiden taistelleen Islamilaista valtiota vastaan, sen jälkeen ryöstäneen ja räjäyttäneen ja polttaneen kaupungin talot.

"Yli 150 taloa poltettiin. Tänään enemmän kuin edeltävinä päivinä".

'Iraaqin turvallisuusjoukot ja niitä tukevat shi'a-militiat ovat keskeyttäneet kampanjansa. Sotilaat ja shi'alaisvapaaehtoiset taistelijat ovat kohdanneet Islamilaiselta Valtiolta kovaa vastarintaa.

Kurdistanin tiedustelujohtaja: Shi'a-militiat ovat vaarallisempia kuin ISIS

'Iraaqin Kurdistanin tiedustelupalvelun päällikkö Masruur Barzani kritisoi BBC:n haastattelussa voimaakkaasti Baghdaadin hallitusta shi'a-militioiden käytöstä 'Iraaqin armeijan rinnalla taistelevista, Iranin tukemista militioista Tikritin valtaamiseksi.
Barzani sanoi, että 'Iraaqin hallituksen shi'a-militoiden käyttä johtaa suurempaan ja vaarallisempaan ongelmaan kuin ISIS lisäämällä jännitteitä maan sunnien ja shiiojen välillä.

"Tämä johtaa suurempaan ongelmaan kuin ISIS, meidän on kaikkien katsottava asiaa sotana organisaatiota vastaan, meidän on pysäytettävä ISIS yhdessä, mutta kostoiskut tapahtuu sektien ja uskonnollisten ja etnisten ryhmien välillä, tämä on ongelma tulee varmasti vaikeammaksi."
Toisen kurdiviranomaisen mukaan "Islamilainen valtio on tulosta maan poliittisista virheistä tässä maassa ja koko alueella: Ensin oli al-Qa'idah, ISIS tänään ja huomenna jotain muuta".

Yli 1 150 ISIS-taisteluissa kuollutta Peshmergaa

Yli 1 150 Kurdistanin Peshmergaa on kuollut jatkuneessa sodassa Islamilaista Valtiota vastaan ja yli 5 600 haavoittunut, kerrotaan parlamentin kurdijäsenen Kawa Mohamedin parlamentille antamassaan raportissa. Samalla hän kyseli pääministeriltä Haidar al-Abadilta, missä viipyvät Baghdaadin lupaamat palkat Peshmergalle.

Samalla Peshmergan Body Count kasvoi vielä kolmella sotilaalla, kun Islamilainen Valtio julkisti videon, jolla teloitetaan kolme Peshmerga-taistelijaa. Pian sen jälkeen ISIS teloitti vielä viisi Peshmerga-sotilasta Mosulin eteläpuolella.

ISIS:n hallitsemat alueet kartalla

Uutisoitiin, että "ISIS olisi menettänyt neljäsosan hallitsemistaan alueista", mitä se hallitsi kesällä 2014.

Belgialaisen Pieter van Ostaeyenin ylläpitämässä tilannekatsauksesta kartalla tilanne ei tänään huhtikuun 1. 2015 näytä yhtään sen erilaisemmalta kuin heinäkuun 15. 2014:

https://pietervanostaeyen.files.wordpress.com/2015/04/2000px-iraq8.png
https://pietervanostaeyen.files.wordpress.com/2015/03/2000px-syria7.png

Islamilaisen valtion hallitsemia alueita (mustalla ja harmaalla) 'Iraaqissa ja Syyriassa. heinäkuun 15. 2014:

https://pietervanostaeyen.files.wordpress.com/2014/07/2000px-iraq21.png
https://pietervanostaeyen.files.wordpress.com/2014/07/2000px-syria4.png

Ainoa pienimuotoinen muutos on ISIS:in läsnäolon vetäytyminen Muqdadiyyah'sta ja Baqubah'n lähialueelta.

Mielenkiintoista, että ainakin tämän mukaan Jabhat an-Nusrah'lla ei olisi juurikaan hallittavia alueita Idlibissä, vaan enimmäkseen koko maakunta on FSA:n hallinnassa. Mielenkiintoista on myös se, että tämän uuden kartan mukaan ISIS:illä ei olisi ollut läsnäoloa Damaskoksen ympärillä lainkaan.

***

Lau Huh 04, 2015 12:41 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea