Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Egyptin pyramideista

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Egyptin pyramideista
Kirjoittaja Viesti
Littlefish
Vieras

Lähetä Egyptin pyramideista Vastaa lainaamalla viestiä
aikaisemmin oli juttua Malin hautojen tuhoamisesta (liian korkeita hautoja sai siis tuhota). Miten mujahidiin-rintamalla pitäisi suhtautua Egyptin pyramedeihin sitten.? Eikö ne ole jo aivan yimitoittetuja hautoja ja muutenkin islamin vastaisia. Egypti on kuitenkin islamin maa, eikö???

EIKÄ PYRAMIDEJA VOITAISI ALKAA PIKKUHILJAA PURKAMAAN POIS NIINKUIN NE BUDDHA PATSAAT AFGANISTANISSAKON???
Tor Tam 31, 2013 10:06 pm
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Näissä asioissa saattaa olla eroja:

Malin ja Somalian muslimishuyuukhien hautoja muslimit ottivat palvontapaikoiksi, kun taas pyramidit ovat ei-muslimien hautapaikkoja, enkä ainakaan minä ole kuullut koskaan muslimien käyvän tekemässä siellä palvontaa. Jotkut ei-muslimit käyvät siellä okkultisissa merkeissä lukemassa jotain mantroja, mutta nekään eivät kohdistu haudassa makaavaan faaraoon, vaan kosmologiaan tai astrologiaan jne.

Mutta siihen, miksi sahabat ja muslimit Egyptissä eivät ole pyramideja tuhonneet en tiedä mitään muuta syytä kuin yllä arvelemani. Eipähän tosin edes sumerilaisten ja babylonialaisten palvontapatsaitakaan Mesopotamiassa sahabat ole tuhonneet.

Allahin Lähettiläs (S) on sanonut, että fitnaisia paikkoja, johon on Allahin Viha kohdistunut, ei saisi pysähtyä katselemaan, vaan olisi kuljettava mahdollisimman nopeasti ohitse. Pyramidithan rakensivat orjat tyrannien pakottamina ja Bani Israilia takaa ajamaan lähteneen Fir'awnin joukot hukkuivat ja Allah jätti Fir'awnin ruumiin merkiksi jälkipolville. Allahu alam.

Haudalla palvomista ei ole Islamilaisessa maailmassa tunnettu ennen Intian 1800-lukua, esim. Marokon 1800-luvun suufi-kirjoissa kuten myös näissä Malin ja Nigerian suufi-teksteissä haudalla palvontaa tai kuolleelta pyytämistä (al-Istighatha) ei tunneta.

Profeetan (S) haudalla hänen tervehtiminen ("as-Salam 'alaika yaa Rasuulullah wa Rahmatullahi wa Barakaatuhu")ei ole palvontaa tässä tarkoituksessa. Profeetalta (S) pyytämisestä hänen haudallaan on ash-Shawkaanilla myönteinen kanta, mutta on kerrottu sen johtuneen siitä, että hän oli zaidi (eli klassinen shi'alaisuus, joka sinänsä kuuluu vielä Islamiin ja ahlusSunnah'aan, vaikka harhatie onkin) ennenkuin hänestä tuli salaf/ahlul-Hadiith.

Medinassa sekä Profeetan (S) haudalla, Sahabien Baqi'-hautausmaalla että Uhudin vuoren hautausmaalla näkee kyllä ihmisiä kädet pyyntörukouksessa aitauksen takana. Uhudin hautausmaalla, jossa on mm. Hamza ibn 'Abdul-Muttalibin (Rd) hauta, on kyltti, jossa pitkästi eri kielillä selitetään, miksi du'aa haudalla on shirkiä.

Yleensä sekä tawassuliin ja 'istighaathaan kuolleelta myönteisesti suhtautuvien sektien -kuten suufien, bareilvien ja shiiojen- todisteet ovat heikkoja sekä analogisessa tarkoituksessaan (qiyas) että autenttisiinkin todisteisiin perustuvana, kummassakaan tapauksessa nämä hadiithit eivät todista sitä, mitä he yrittävät niillä todistaa.

Wa Allahu alam.
Per Hel 01, 2013 12:17 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Littlefish
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ainakin ne yksi mujahideeni joka oli tuhoamassa Afganistanin buddha-patsaita, haluaisi tuhota myös pyramidit ja sphinxit.

http://gulfnews.com/news/region/egypt/jihadist-calls-for-destruction-of-pyramids-1.1104030
Maa Huh 08, 2013 11:21 pm
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Littlefish kirjoitti:
Ainakin ne yksi mujahideeni joka oli tuhoamassa Afganistanin buddha-patsaita, haluaisi tuhota myös pyramidit ja sphinxit.


gulfnews kirjoitti:
Jihadist calls for destruction of Pyramids
Security beefed up as former Taliban fighter issues warning

By Ramadan Al Sherbini Correspondent
Published: 19:42 November 12, 2012

Share on facebookShare on bloggerShare on googleShare on printMore Sharing Services19.Cairo: A leading Egyptian jihadist, who fought in Afghanistan on the side of militant Taliban, has called for the removal of the world-famed Pyramids and the Sphinx, branding them idols.

Al Gohari, who was imprisoned twice in the era of Hosni Mubarak but released by a court verdict after the 2011 popular uprising that toppled the long-standing president. told the privately owned Egyptian Dream TV: “We destroyed the Buddha statues in Afghanistan and will destroy the Sphinx and the Pyramids because they are idols.

“The Muslims are obliged to apply the Sharia (Islamic law), including the removal of the idols.”


Siinähän tuhoaa.
Tii Huh 09, 2013 12:03 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea