Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Paratiisi

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Paratiisi
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Paratiisi Vastaa lainaamalla viestiä
PARATIISISSA SISKOILLE:

Miehet saavat huur al ‘iinejä mutta entä me naiset mitä me saamme?

Tämän kysymyksen kohtaamme usein ja se on asia, jota monet meistä miettivät. Sitä pohtiville voidaan vastata, että ensinnäkin jannah ja jahannam (kuin myös huur al ’iinit) ja kaikki niissä tapahtuva kuuluvat tuonpuoleisen asioihin, ja ne ovat osa näkemättömän maailmaa, joista tietomme ja käsityskykymme ovat rajalliset. Sellaiset asiat ovat ymmärryksemme ulkopuolella eikä meidän ole mahdollista tietää niitä järkeilemisen tai pohdiskelun kautta, eikä meillä ole näistä asioista muuta tietoa kuin se, mitä meille on Koraanissa ja sunnassa kerrottu. Me ainoastaan uskomme näkemättömän maailman asioihin mutta muistamme samalla, että sen todellisuus on ainoastaan Allahin tiedossa.

Meidän ei myöskään tulisi mennä liian syvälle näkemättömän maailman asioihin ja yksityiskohtiin tai käydä siitä keskusteluja ilman tietoa, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Jos sellainen kysymys nousee esille, meidän tulisi sanoa Allaah tietää parhaiten, sillä Allaah sanoo:

”Äläkä seuraa sellaista mistä sinulla ei ole tietoa. Totisesti kuulo, näkö ja sydän – kaikista niistä tullaan kysymään.” [Al-Israa’:36]

Ja myöskin sen erittäin rajatun tiedon ohella, mitä meillä on Paratiisista sen kautta, mitä Allaah ja Hänen Profeettansa saws ovat meille kertoneet, meidän tulee uskovaisina muistaa seuraavat asiat kun näkemättömän maailmaan liittyviä kysymyksiä tulee mieleemme:

1. Allaah on Kaikkein oikeudenmukaisin ja Kaikkein armeliain

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka tulee pitää mielessä, on se, että nyt puhumme Allahista, Luomakunnan Herrasta. Subhaan Allaah. Muistakaa että Hän on Ar-Rahmaan Ar-Rahiim, ja Hän on Oikeudenmukainen eikä kukaan ole Häntä oikeudenmukaisempi.

Hän ei ikinä tule tuottamaan meille pettymystä tai olemaan meille epäoikeudenmukainen. Jos Hän on luvannut Paratiisin miehille huur al-’iinejä, niin totisesti Hän tulee myös antamaan Paratiisin naisille jotain yhtä miellyttävää. Ei ole mitään mahdollisuutta että Allaah suosisi miehiä naisten ylitse ja antaisi heille jotain jolle naiset eivät saa mitään vastinetta, a’uuthu billaah.

”Jos jotkut tekevät hurskaita tekoja, olivatpa he miehiä tai naisia, ja uskovat, he tulevat astumaan Paratiisiin eikä heille tulla tekemään pienintäkään vääryyttä.” [An-Nisaa’:124]

Uskovaisen on alistuttava Allahin määräyksiin ja päätöksiin. Allaah sanoo:

”Ainoat uskovaisten sanat, kun heitä kutsutaan Allahin ja Hänen Lähettiläänsä luokse jotta he tuomitsevat heidän välillään, on sanoa ’Kuulemme ja tottelemme.’ Ja sellaiset ovat menestyneitä.” [An-Nuur:51]

Mikäli uskovainen on hämmentynyt jostain asiasta Allahin määräyksissä eikä hän tiedä mitä se tarkoittaa tai mikä syy sen takana on, on hänen sanottava kuten tiedossa vankat ihmiset sanovat:

”Uskomme siihen, kaikki se on Herraltamme.” [Aal ’Imraan:7]

Uskovaisen ei ole sallittua sanoa että jokin Allahin määräyksistä ei ole reilu; ylistetty olkoon Allaah korkealla sen yläpuolella. Allaah sanoo:

”Ja Herrasi ei ole epäoikeudenmukainen orjilleen.” [Fussilaat:46]

Ei ole mitään määräystä joka olisi parempi kuin Allahin. Allaah sanoo:

“Eikö Allaah olekin paras tuomareista?” [At-Tiin:8]

“Tavoittelevatko he siis tietämättömyyden tuomiota? Ja kuka on parempi tuomiossa kuin Allaah ihmisille, joilla on vankka usko?” [Al-Maa’idah:50]

Emme voi sanoa että tämä ja tämä asia ei tunnu minusta reilulta, sillä reiluus ja oikeudenmukaisuus löytyy sharii’an määräyksistä, ei siitä, mitä sharii’aa ja sen määräyksiä, ja puhumattakaan niiden takana piileviä syitä tuntematon henkilö ajattelee.

2. Allaah on luonut miehet ja naiset erilaisiksi

Toinen asia, joka tulee muistaa, on se, että naisia saattavat miellyttää eri asiat kuin miehiä. Ja jokainen tietää sen. Joten eikö Hän, Joka on meidät alun perin luonut, tiedä vielä paremmin kuin kukaan muu?

”Eikö Hän, Joka on luonut (kaikki asiat) tietäisi? Hän on Lempeä, Kaikesta tietoinen.” [Al-Mulk:14]

Joten meidän on pidettävä tämä vankka usko Häneen ja luotettava täysin Häneen, Joka tietää ja tuntee meidät naiset ja meidän luontomme parhaiten, ja Joka tulee antamaan Paratiisin naisille sen mikä tulee miellyttämään heitä eniten.

”Siellä tulette saamaan (kaiken) mitä sisimpänne halajavat.” [Fussilaat:31-32]

Mitä tulee niihin palkkioihin, joita Paratiisin asukkaat (niin miehet kuin naiset) tulevat saamaan Anteliaalta Herraltaan, niin ne tulevat olemaan saman suuruiset. Mutta koska miehille ja naisille on luotu erilaiset mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet, Allaah tulee palkitsemaan heidät heidän luontonsa eli ’fitransa’ mukaisesti, ja mitä tahansa mitä kukin heistä pyytää, Allaah tulee antamaan sen heille välittömästi.

Allaah, Joka on luonut kaiken olemassa olevan, on myös luonut kaikelle oman luontonsa. Ja koska mies on luotu luonnoltaan moniavioiseksi, on yksi niistä palkkioista, jotka Kaikkitietävä ja Kaikkein viisain Herramme on onnekkaille Paratiisin miehille luvannut, monien siveiden, kauniiden ja tottelevaisten vaimojen seura Tuonpuoleisen ikuisessa asuinsijassa.

Allahin naisille antama luonto puolestaan ei ole samanlainen kuin miehille annettu. Toisin kuin miehet, naiset eivät ole luonnostaan moniavioisia. Asiat, joita nainen haluaa aviomieheltään, ovat rakkaus, hellyys, arvostus, kunnioitus ja kuin kuningattarena kohteleminen. Jokaisella naisella on myös toive olla kaikkein kaunein nainen maailmassa.

Niin ollen Allaah tulee tekemään kaikkien Paratiisin miesten tämän maailman vaimoista kauniimmat kuin kaikista hänen taivaallisista vaimoistaan. Tämän maailman vaimo tulee olemaan kuin kotinsa kuningatar, ja hän tulee elämään miehensä kanssa runsaudessa, rauhassa, harmoniassa, onnellisuudessa ja ilossa ikuisesti. Hänelle tullaan antamaan kaikki mitä hän haluaa, kuten Allaah on luvannut Koraanissa.

3. Paratiisissa hurskas nainen tulee olemaan naimisissa aviomiehensä kanssa ja hän tulee
olemaan tyytyväinen siihen. Ja tämä on se, mitä he haluavat. Eivät he tule haluamaan ketään muuta. Ja mikäli nainen ei ollut naimisissa maallisen elämänsä aikana (tai hän oli eronnut), tai mikäli hänen miehensä ei ollut Paratiisina asukkaista, Allaah tulee naittamaan hänet jollekin Paratiisin uskovista miehistä. Naiset tulevat elämään aviomiestensä kanssa omissa asuinpaikoissaan Paratiisissa, ja he tulevat olemaan siihen tyytyväisiä.

”Ikuisen onnen puutarhoja: he tulevat astumaan niihin, kuin myös hurskaat heidän isiensä, puolisoidensa ja jälkeläistensä joukosta.” [Ar-Ra’d:23]

”Astukaa Puutarhaan, te ja vaimonne, teidät tullaan tekemään iloisiksi. Siellä heillä tuodaan kultaisia tarjottimia ja maljoja, ja siellä on kaikki mitä sielu halajaa silmää miellyttää, ja tulette olemaan siellä ikuisesti. Siellä on teille runsaasti hedelmiä joista syödä.” [Az-Zukhruf:70–73]

Ibn Kathiir sanoi: ”He (Paratiisin naiset) laskevat katseensa ja välttävät katsomasta muita miehiä kuin aviomiehiään, eikä heidän mielestään Paratiisissa ole ketään joka olisi komeampi kuin heidän aviomiehensä. Tämän ovat sanoneet Ibn ’Abbaas, Qataadah, ’Ataa’ Al-Khurasaanii ja Ibn Zaid. On myös kerrottu että yksi naisista tulee sanomaan aviomiehelleen: ’Kautta Allahin, en usko että Paratiisissa on mitään sinua parempaa, tai että Paratiisissa on mitään joka olisi minulle rakkaampi kuin sinä, ylistys olkoon Allahille Joka on tehnyt sinut minulle ja minut sinulle.’” (Tafsiir Al-Qur’aan Al-’Adhiim)

4. Paratiisissa ei tule olemaan mustasukkaisuutta

Muistakaa, että Paratiisin elämä ei ole lainkaan kuten tämän maailman elämä. Se on eri maailma, jolla ei ole tämän maailman kanssa mitään yhteistä paitsi nimet; asioiden todellisuudet ovat täysin erilaiset.

Meidän tässä maailmassa kokemamme ilot ja tunteet tullaan kokemaan erilaisella ja paljon paremmalla ja puhtaammalla tavalla. Me tulemme syömään ja juomaan, mutta seurauksena ei ole likaa tai jätettä. Meidän vartaloistamme ei tule jätöksiä emmekä me vanhene. Eivätkä ainoastaan meidän fyysiset vartalomme, vaan myös meidän psykologiamme ja luontomme tulevat olemaan erilaisia.

”Ja tulemme poistamaan heidän rinnoistaan kaiken vihan ja loukkaantumisen tunteen...” [Al-A’raaf:43]

Profeetta saws sanoi: ”Ensimmäinen ryhmä, joka astuu Paratiisiin, tulee olemaan kuin täysikuu. He eivät tule sylkemään, niistämään tai ulostamaan siellä. Heidän astiansa ja kampansa ovat kultaa ja hopeaa, heidän suitsukepidikkeensä ovat aloepuuta, ja heidän hikensä on myskiä. Jokaisella heistä on kaksi vaimoa, joiden säärien luuydin hohtaa lihan alta heidän kauneutensa takia. Siellä heidän joukossaan ei tule olemaan paheksuntaa tai vihamielisyyttä, heidän sydämensä tulevat olemaan yhtä, ja he tulevat ylistämään Allahia aamuin illoin.” (Al-Bukhaarii ja Muslim)

Hän saws myös sanoi: ”...he eivät tule kadehtimaan toisiaan.” (Bukhaarii)

Joten vaikka miehillä olisi huur al-’iinejä, me emme tule olemaan mustasukkaisia. Kyllä, sen kuvitteleminen ehkä tuntuu vaikealta tällä hetkellä, mutta eikö ole aivan yhtä vaikeaa kuvitella syömistä ja juomista ilman jätöksiä, vaikka se on totisesti totta. Joten olkaa varmoja siitä, että Paratiisissa tulee olemaan vain rauhaa ja rakkautta eikä lainkaan mustasukkaisuutta.

Ja miettikää, eikö Hän, Joka kykeni tekemään meistä sellaisia kuin olemme tässä maailmassa kaikkine mustasukkaisuuksine ja muine ’naisellisine’ tunteinemme, ole myös kykenevä tekemään meistä vailla mustasukkaisuutta olevia Tuonpuoleisessa? Totta kai Hän on!
Virheemme on ajatella että sydämessämme oleva mustasukkaisuus ja sen sydämeen aiheuttama alakulo ja suru tulevat pysymään myös Paratiisissa, mutta tämä ei ole oikein, sillä Paratiisissa ei ole mitään muuta kuin iloa ja onnellisuutta, eikä siellä ole vähintäkään sijaa vihamielisyydelle ja kaunalle.

Ja iloitse, oi siskoni, sillä uskovaiset naiset tulevat olemaan parempia kuin huur al-’iinit!

”Uskovaisen naisen tilanne tulee olemaan Paratiisissa parempi kuin huur al-’iinien. Hän tulee olemaan korkeammassa asemassa ja heitä kauniimpi. Tätä koskien on kerrottu monia hadiitheja ja kerrontoja, mutta minkään niistä ei voida todistaa olevan eheä. Mutta, mikäli uskovainen nainen tämän maailman ihmisten joukosta astuu Paratiisiin, hän tulee tekemään niin palkkiona hyvistä teoistaan ja kunnianosoituksena Allahilta hänelle kiitoksena hänen uskonnollisesta sitoumuksestaan ja hurskaudestaan. Huuri puolestaan on yksi Paratiisin iloista ja hänet on vain luotu Paratiisissa jotakuta muuta varten, ja hänestä on tehty uskovaiselle miehelle palkkio hänen hyvistä teoistaan. On suuri ero sellaisen välillä, joka astuu Paratiisiin palkkiona hyvistä teoistaan, ja sellaisen välillä, joka on luotu palkkioksi sille joka teki hyviä tekoja. Ensimmäinen on kuningatar ja prinsessa, ja jälkimmäinen, vaikka olisi kuinka kaunis, on epäilemättäkin alhaisemmassa asemassa kuin kuningatar, ja hän on alisteinen uskovalle isännälleen, jolle Allaah on luonut hänet palkkioksi.” (islamqa.com)

Sheikh ibn ’Uthaimiin sanoi tätä asiaa koskien: ”Vaikuttaa siltä että tämän maailman uskovat naiset tulevat olemaan parempia kuin huur al-’iinit, jopa ulkonäöltään, ja Allaah tietää parhaiten.” (Fataawaa Nuur ’alaa Darb)

TÄMÄ KIRJASTA MAIDEN OF JANNAH….

Johdanto Paratiisin naisiin:

Paratiisissa on kahdenlaisia naisia, naisia tästä maailmasta ja Al-Huur il-’iyn. Naiset tästä maailmasta tullaan luomaan uudestaan Paratiisin kauneuden mukaisesti. Allaah sanoo:

”Me olemme kasvattaneet nämä ja tehneet heistä neitsyitä, rakastavia (aviomiehilleen) ja saman ikäisiä.” Suurah al-Waaqi’ah 56:35-37

Allaah tulee luomaan vanhoista naisista uudelleen nuoria naisia ja neitsyytensä menettäneistä uudelleen neitsyitä. Naiset, jotka eivät ole naimisissa saavat valita puolisonsa Paratiisin miehistä. Jos hän ei pidä heistä kenestäkään, Allaah tulee luomaan hänelle sopivan puolison, huurin kaltaisen ja Allaah tulee naittamaan heidät avioliittoon. Jos taas nainen oli naimisissa tässä maailmassa, hän tulee olemaan miehen aviovaimo myös tuonpuoleisessa. Muslimiparin keskinäinen rakkaus on ikuista, joka jatkuu myös Paratiisissa.

Tämän maailman naisten asema huureihin nähden

Umm Salamah kertoo, että hän kysyi Profeetalta: ”Oi Allaahin Lähettiläs, ovatko tämän maailman naiset huureja yläpuolella? Hän (saws) vastasi: ”Tämän maailman naiset tulevat olemaan huureja yläpuolella aivan kuten vaatteen päällyskangas on vuoren päällä.” Umm Salamah kysyi tämän jälkeen: ”Oi Allaah Lähettiläs, miksi se on näin?” Hän (saws) vastasi: ” Koska he suorittivat rukouksensa, paastosivat ja palvoivat Allaahia. Allaah tulee valaisemaan heidän kasvonsa ja vaatetuttamaan heidät silkkivaatteilla. Tämän maailman naiset tulevat olemaan vaaleita ihonväriltään ja he tulevat käyttämään vihreitä vaatteita ja keltaisia koruja. Heidän tuoksulamput ovat tehty helmistä ja kammat kullasta. He tulevat sanomaan: ”Me olemme naisia, jotka elävät ikuisesti, emmekä ikinä kuole. Me olemme naisia, jotka saamme elää ikuisesti rauhassa eikä meitä kohtaa mikään koettelemus. Me olemme naisia, jotka elävät ikuisesti emmekä koskaan kuole. Kuuntele, me olemme onnellisia naisia ja meistä ei ikinä tule surullisia. Ilouutisia niille miehille, jotka ovat meitä varten ja me heitä varten.”

Allaah tulee luomaan tämän maailman naiset kauniimmiksi ja viehättävämmiksi kuin huurit. Kun luet tätä kirjaa ja vastaan tulee termi ”Paratiisin naiset”, se voi tarkoittaa molempia naisia, niin huureja kuin ihmisiä.

Ei tule olemaan mustasukkaisuutta kanssavaimojen kanssa

Yksi tulkinta ayasta, ”saman ikäiset” on, että Paratiisin naiset tulevat olemaan samanikäisiä, joka takaa sen, että he tulevat toimeen toistensa kanssa ja näin tekevät uskovan elämästä rauhallista. Tässä maailmassa kanssavaimot riitelevät ja tappelevat, joka tekee aviomiehen elämän hyvin onnettomaksi. Mutta Paratiisissa ei tule olemaan mustasukkaisuutta, vihaa tai ongelmia ihmisten välillä. Bukharin ja Muslimin hadith muistuttaa, että Paratiisin asukkaiden sydämet tulevat olemaan kuin yhtä ja heidän välillään ei ole mitään eroja. Allaah myös sanoo tähän liittyen:

“Ja me poistamme kaiken vihan heidän sydämestään..” Suurah al-A’raaf 7:43

Tämä takaa sen, että vaimot tulevat keskenään toimeen eikä mustasukkaisuus vaivaa heitä.

Paratiisin asukkaiden ikuinen nuoruus ja kauneus

Abu Sa’id ja Abu Hurayrah kertoivat, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ”Kun ihmisiä kutsutaan Paratiisiin, kutsuja tulee ilmoittamaan, ‘totisesti sinulle on elämä, et tule koskaan kuolemaan. Sinulle on hyvä terveys etkä koskaan tule sairastumaan. Sinulle on nuoruus, etkä koskaan tule vanhaksi. Sinulle on ylellisyys etkä koskaan tule kohtaamaan vaikeuksia.”

Molemmat, niin miehet kuin naiset, tulevat olemaan ikuisesti nuoria. Miqdad (ra) kertoo Profeetan (saws) sanoneen: ”Jokainen ihminen joka kuolee keskenmenon vuoksi tai vanhuuteen tai keski-iässä tullaan nostamaan ylös 33 vuotiaana. Jos hän on Paratiisin asukas, hän tulee saamaan Adamin muodon, Yusufin ulkonäön ja Ayyuubin sydämen.” (Adamin täydellinen ulkomuoto, Yusufin komeus/kauneus ja Ayyuubin nöyryys, vilpittömyys ja hartaus)
---
Loogisesti puhuen ... Etkö mieluummin olisi kaunis?

Kun katsomme itseämme ja luontoamme, tajuamme Allahin loputtoman viisauden ja oikeudenmukaisuuden siinä tavassa, jollaisiksi Hän on meidät luonut. On meidän luonnossamme että suurin osa meistä naisista on yleisesti sanottuna tyytyväisiä yhteen mieheen ja omistautuneita hänelle.

Kysy itseltäsi tai keneltä tahansa tuntemaltasi naiselta tämä kysymys, ja tulet ymmärtämään mitä tarkoitan. Kysy heiltä...

”Kumpi haluaisit mieluummin olla: äärettömän kaunis jolla on yksi rakastava aviomies, vai tavallisen näköinen jolla on monta aviomiestä?”

Olen varma, ettei kovinkaan moni nainen valitse jälkimmäistä vaihtoehtoa.
--
Anas (ra) kertoi, että Profeetta (saws) sanoi: ”Paratiisissa miehelle annetaan niin ja niin paljon voimaa seksuaaliseen kanssakäymiseen.” Häneltä (saws) kysyttiin: ” Oi Allaahin Lähettiläs, voiko hän todella kyetä siihen?” Profeetta (saws) sanoi: ”Hänelle tullaan antamaan sadan miehen voimat.” (Kertonut al-Tirmidhi no.2459 ja sanoi, että se on sahiih ghariib)

Zaid ibn Arqam kertoi, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: “Paratiisin miehelle tullaan antamaan sadan miehen kyvyt syömiseen, juomiseen, haluihin ja seksuaaliseen kanssakäymiseen.” Yksi juutalaisista sanoi: ”Hän, joka syö ja juo, täytyy myös käydä tarpeilla!” Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi hänelle: ”Kaikkien heidän jätökset tulevat myskin tuoksuna ulos heidän ihostaan, jonka jälkeen heidän vatsansa palautuu ennalleen.” (Kertonut Ahmed, no 18509, al-Daarimi, no.2704)
--
5. Meillä ei ole oikeutta kyseenalaistaa Allahia ja Hänen tekojaan

Meillä ei ole oikeutta kyseenalaistaa Allahia siinä, mitä Hän tekee, kuinka Hän sen tekee ja milloin. Meidän ei tule kyseenalaistaa Allahin viisautta siinä että Hän on tehnyt meille sellaisen luonnon kuin on, tai kun Hän luo meidät uudelleen siihen luontoon mikä meillä tulevaisuudessa on. Tiedämme että Hän on Antelias ja Armelias, ja meidän on luotettava Häneen. Hän on Kaikkein viisain, Kaikkitietävä. Hän on Oikeudenmukaisin, ja Hän tietää parhaiten.

6. Todellinen keskittymisen aiheemme

Sen sijaan että huolehtisimme siitä, mitä Allaah on luvannut miehille ja yrittäisimme kilpailla heidän kanssaan, meidän tulee keskittyä siihen, kuinka voimme palvella ja palvoa Häntä paremmin. Meidän tulee yrittää parantaa suhdettamme Häneen jotta voisimme toivoa Hänen runsaita palkkioitaan ja anteeksiantoaan, jotta Hän armostaan päästäisi meidät Paratiisiin.
Jos me opimme kaikki yksityiskohdat siitä, millaista Paratiisin elämä on ja millaisia palkkioita naiset tulevat saamaan, muttemme onnistu palvomaan ja palvelemaan Allahia sillä tavalla jonka Hän ja Hänen Lähettiläänsä saws ovat meille opettaneet, niin mitä hyötyä meidän tiedostamme on??

Jos olemme niiden naisten joukossa, jotka jättävät tämän maailman Allahin tyytyväisyyden saavuttaneena, niin hyviä uutisia meille. Kun astumme Paratiisiin, tulemme saamaan iloja ja nautintoja, joita yksikään silmä ei ole nähnyt, joista yksikään korva ei ole kuullut, ja joita yksikään mieli ei ole koskaan kuvitellut. Tulemme samaan kaiken mitä haluamme, parhailla tavoilla. Tulemme olemaan kauniimpia kuin ikinä voisimme kuvitella, meillä tulee olemaan korkeampi asema kuin voimme käsittää, ja tulemme olemaan onnellisempia kuin olemme koskaan olleen, tyytyväisinä aviomiehiimme ja perheeseemme. Kaikki, mitä haluamme, tullaan antamaan meille, ja tulemme saamaan kaiken mitä halajamme. Emme tule koskaan löytämään mitään mikä suututtaisi tai häiritsisi meitä, tai saisi meidät mustasukkaisiksi tai kateellisiksi, sillä tulemme olemaan Armeliaimman Armahtajan huomassa.

Jopa henkilö, jolla on vähäisin määrä siunauksia Paratiisissa, luulee, että hän on heistä kaikkein onnekkain. Abu Sa’iid al-Khudri (ra) sanoi, että Profeetta (saws) oli sanonut: ”Alhaisin Paratiisin ihmisistä tulee olemaan mies, jonka kasvot Allaah kääntää pois Helvetistä Paratiisin suuntaan ja osoittaa hänelle puun, joka antaa varjoa. Hän tulee sanomaan: ”Oi Herrani, vie minut lähemmäksi tuota puuta, jotta voisin olla sen varjossa”. …Sitten hän tulee astumaan sisään taloonsa (Paratiisissa) ja kaksi hänen vaimoaan al-huur al-’iyn joukosta tulevat hänen luokse ja sanovat hänelle: ”Ylistykset Allaahille, joka antoi sinulle elämän meidän kanssa ja meille sinun kanssasi.” Jonka jälkeen hän tulee sanomaan: ”Kenellekään ei ole annettu mitä minulle on annettu.” (Muslim no.275)

Jopa niitä tottelemattomilta muslimeilta, joita rangaistaan Helvetin tulella ja jotka myöhemmin lasketaan pois sieltä Paratiisiin, Allaah tulee kysymään yhdeltä heistä: ”Pyydä (mitä ikinä haluatkaan)”. Hän tulee pyytämään mistä pitää. Hän tulee tekemään sitä niin kauan kunnes kaikki hänen toiveet ovat täytetty, jonka jälkeen Allaah tulee sanomaan: ”Pyydä lisää niitä asioita (such and such).” Allaah tulee muistuttamaan häntä ja kun kaikki tämän toiveet ja halut on täytetty, Allaah tulee sanomaan, ’Kaikki nämä ovat suotu sinulle ja sama määrä lisää. (similar amount besides.) [Al-Bukhaari ja Muslim]

Mitä muuta voisimme pyytää?
--
Kaikesta huolimatta, henkilön ei tulisi pohtia liikaa mitä Paratiisissa on tai mitä hän siellä saisi. Hänen tulisi ensisijaisesti kilvoitella niiden keinojen parissa, jotka johdattavat sinne ja korottaa asemaansa siellä. Tämä on se, minkä tulisi pitää hänen sydämensä ja kielensä kiireisenä.
Ole varovainen, ettet jätä väliin tätä tilaisuutta koska tämän puoleinen elämä päättyy pian ja jäljelle jää vain Tuonpuolinen elämä, joko Paratiisi tai Helvetti. Tavoittele paikkaasi Paratiisin asukkaiden parissa ja tiedä, että Paratiisi saavutetaan vain uskolla ja hyvillä teoilla eikä suinkaan laiminlyönneillä tai väärillä olettamuksilla. Muista aina mitä Profeetta (saws) sanoi: ”Jos nainen rukoili viisi päivittäistä rukoustaan, paastosi Ramadanin kuukauden, ylläpiti siveyttään ja totteli aviomiestään, hänelle tullaan sanomaan: ”Astu sisään Paratiisiin mistä tahansa portista mistä haluat.”

Sanotaan, että iimaan (usko) ei ole toivomista tai että se ei ole toivon varassa, vaan se on sitä, mitä ilmenee sydämessä ja minkä teot todistavat [maa waqa’a fil qalbi wa saddaqhul-a’maal]. Jätämme teidät pohtimaan tätä ja pyydämme Allahia tekemään meistä kaikista Paratiisin asukkaita ja antamaan meille sen uskon ja kärsivällisyyden, jotka johtavat meidät Paratiisiin.

Lähteitä:

http://islamqa.info/en/ref/25843
http://islamqa.info/en/ref/608
http://islamqa.info/en/ref/10053
http://www.islamweb.net/emainpage/index.php?page=articles&id=158781

kääntänyt, muokannut ja editoinut UmmAbdulWahhaab & UmmYusuf

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Mar 21, 2012 8:01 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Paratiisi ja Helvetti
Koraanin ja Sunnan mukaisesti
Dr.Umar Sulaiman Al Ashqar
käänn. UmmAbdulWahhaab & UmmYusuf


Määritelmä

Paratiisi on suurenmoinen palkkio, jonka Allaah on valmistanut Hänen rakkailleen apureilleen (awliyaa’) ja heillä, jotka olivat tottelevaisia Häntä kohtaan. Siellä on todellista onnea ja nautintoa, josta ei puutu mitään ja mikään ei voi koskaan pilata sen puhtautta. Mitä Allaah ja Hänen Lähettiläs (saws) on siitä meille kertonut, saa meidän päät pyörälle koska meidän tajuntamme ei koskaan tule käsittämään kuinka suuria ne siunaukset ovat.

Kuuntele seuraavia Allaahin sanoja tässä hadith Qudsista:

”Olen valmistanut oikeamielisille palvelijoilleni sellaista, jota silmä ei ole nähnyt eikä korva ole kuullut eikä ihmissydän ajatellut.”

Jonka jälkeen Profeetta (saws) sanoi: ”Lausu, jos haluat:

”Yksikään sielu ei voi käsittää sitä autuutta, joka heille on varattu palkaksi heidän teoistaan.”
Suurah as-Sajhad 32:17


Paratiisin siunaukset ovat paljon suuremmat kuin mikään tässä maailmassa, kaikki kalpenee sen rinnalla jos niitä vertaillaan. Bukhari kertoo Sahl Ibn Sa’d Al Sa’idiinin kertoneen, että Allaahin
Lähettiläs (saws) sanoi:

”Ruoskan kokoinen tila Paratiisissa on parempaa kuin tämä maailma ja kaikki mitä se sisältää.”
Paratiisiin pääseminen ja pelastus Helvetin tulesta on Allaahin tahdosta ja päätöksestä. Se on myös suurenmoinen voitto, kuten Allaah sanoo:


”Jokainen sielu saa maistaa kuolemaa. Ylösnousemuksen päivänä te saatte täyden palkkanne. Se jota varjellaan tulelta ja joka viedään Paratiisiin, on saanut suuren voiton. Tämän puoleinen elämä on vain pettävä, hetkellinen nautinto.” Aal-Imraan 3:185

”Allaah on luvannut uskoville, sekä miehille että naisille, puutarhat, joiden notkelmissa virtaa puroja ja joissa he saavat asua ikuisesti, ja suloiset asunnot Eedenin puutarhoissa. Mutta Allaahin mieltymys on kaikkein suurin palkka. Tämä on suuri voitto.” At-Tawbah 9:72

”Joka tottelee Allaahia ja Hänen Lähettilästään, saa käydä puutarhoihin, joiden notkelmissa virtaa puroja ja joissa hän saa asua ikuisesti. Tämä on suuri voitto.” An-Nisaa’ 4:13


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Mar 21, 2012 8:06 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
PARATIISIN PÄÄSEMINEN

Uskovien iloista ja onnesta ei ole epäilystäkään kun heitä johdetaan ryhmä toisensa perään sisään siunattuun Paratiisin puutarhoihin. Kun he saapuvat Paratiisiin, sen portit avataan heille ja heitä vastassa olevat enkelit onnittelevat heitä pääsystään Paratiisiin niin monien koettelemuksien ja järisyttävien kokemuksien jälkeen.

”Ne taas, jotka pelkäsivät Herraansa, viedään Paratiisiin joukoittain, ja kun he tulevat sen luokse, sen portit avataan ja sen vartijat sanovat heille: ”Rauha teille, te onnelliset! Käykää sisään. Te saatte asua täällä ikuisesti.” Az-Zumar 39:73

Toisin sanoen, sinun sanasi, ajatuksesi ja tekosi olivat hyviä ja niin myös sydämesi ja sielusi tulivat puhtaiksi ja tästä syystä ansaitsit Paratiisin palkkioksesi.

1. Toisten puolesta puhuminen Paratiisiin pääsyyn liittyen

Sahih hadithissa on todistettu, että uskovaiset tulevat seisomaan pitkään Ylösnousemuksen päivänä, pyytäen Profeettoja avaamaan heille Paratiisin portit. Jokainen heistä tulee kieltäytymään tästä sanoen ”en siinä asemassa, että voisin sen tehdä” kunnes Profeetta Muhammad tulee ja puhuu heidän puolestaan. Hänen väliintulonsa tullaan hyväksymään. Muslimi kertoo Hudhayfal Ibn Al-Yamaanilta ja Abu Hurayralta, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Allaah (subhaana wa ta’ala) tulee kokoamaan ihmiset yhteen. Uskovaiset nousevat ylös ja Paratiisi tulee heidän lähelle. Sitten Aadam tulee ja he tulevat sanomaan: ”Isämme, pyydä Paratiisia avautumaan meille.” Aadam sanoo: ”Onko joku saattanut teidän siihen, että teidät on karkotettu Paratiisista paitsi isänne synti? En ole siinä asemassa, että voisin tehdä niin [puhua puolestanne].”

Hadith kertoo, että jokainen Profeetta kieltäytyy puhumasta uskovien puolesta kunnes Muhammad (saws) tulee , jolloin uskoville annetaan lupa astua sisään Paratiisiin.

2. Uskovat tullaan puhdistamaan ennen heidän pääsyä Paratiisiin

Sen jälkeen kun uskovat ovat ylittäneet Al-Siraatin (Helvetin ylitse kulkevan sillan), heitä tullaan viivyttämään sillalla, jossa heidät puhdistetaan kaikista vääristä teoista ja keskinäisistä kiistoista, joita heidän välillään oli tässä maailmassa. Kun he sitten pääsevät sisään Paratiisiin, he tulevat olemaan puhtaita ja kenelläkään ei ole mitään pahaa ajatusta tai vaatimusta toista kohtaan.
Bukharin mukaan Abu Sa’iid Al-Khudrii kertoi, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:
”Uskovaiset tullaan pelastamaan Tulesta, jonka jälkeen heitä viivytetään Paratiisin ja Helvetin välisellä sillalla. He tulevat siellä sovittelemaan tilejään tässä maailmassa toisiaan vastaan tehtyjä vääryyksiä kunnes heidät on puhdistettu [niistä] ja heille annetaan lupa astua sisään Paratiisiin. Kautta Hänen, Kenen Kädessä Muhammadin sielu on, jokainen heistä tulee tietämään asumuksensa Paratiisissa paremmin kuin hän tiesi asumuksensa tässä maailmassa.”

Meidän Profeettamme (saws) tulee olemaan se ensimmäinen, joka pyytää Paratiisin portteja avattaviksi sen jälkeen kun Aadam ja kaikki muut mahtavat Profeetat ovat kieltäytyneet tästä tehtävästä.

3. Ensimmäiset ihmiset, jotka astuvat sisään Paratiisiin

Ensimmäinen ihminen, joka tulee astumaan sisään Paratiisiin, tulee olemaan meidän Profeettamme Muhammad (saws). Ensimmäinen kansa tulee olemaan hänen ummansa. Ensimmäinen taas tästä ummasta tulee olemaan Abu Bakr Al-Siddiiq (ra).

Ibn Kathiir mainitsee tästä monia haditheja, kuten Muslimin keräämä hadith Anasiltä (ra), jonka mukaan Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ” Minä tulen olemaan ensimmäinen, joka koputtaa Paratiisin portteihin.”

Anasin toisen kertoman mukaan Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Minä saavun Paratiisin portille ja pyydän sitä avautumaan. Portinvartija tulee kysymään: ”Kuka sinä olet?” Ja minä vastaan: ”Muhammad”. Portinvartija tulee sanomaan: ”Minut määrättiin olla avaamatta porttia kenellekään ennen sinua.”

Bukharin, Muslimin ja An-Nisaa’in mukaan Abu Hurayrah sanoi Profeetan (saws) sanoneen:
”Me tulemme olemaan viimeiset mutta tulemme olemaan ensimmäiset Ylösnousemuksen päivänä. Me tulemme olemaan ensimmäiset ihmiskunnasta, jotka tulevat astumaan Paratiisiin.”

Abu Dawudin kertoman mukaan Abu Hurayrah sanoi Profeetan (saws) sanoneen:

”Jibriil tuli luokseni ja näytti minulle Paratiisin portin, josta minun ummani tulee astumaan sisään.” Abu Bakr sanoi: ”Oi Allaahin Lähettiläs (saws) voi kuinka olisinkaan voinut olla kanssasi nähdäkseni sen!” Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ” Mutta sinä, Abu Bakr, tulet olemaan ensimmäinen ummastani, joka astuu sisään Paratiisiin.”

4. He, jotka pääsevät Paratiisiin ilman, että heitä viedään tilille

Ensimmäinen ryhmä tästä ummasta, jotka astuvat sisään Paratiisiin tulee olemaan heitä, jotka ovat esimerkillisen huomattavia uskonsa (iimaan), taqwassaan (Allaahin tietous, pelko, kunnioitus), hyvissä teoissaan ja tottelevaisuudessaan uskossaan. He tulevat astumaan sisään Paratiisiin yhtenä ryhmänä. Ensimmäinen heistä ei tule astumaan sisään, ennen kuin viimeinen heistä astuu sisään. He tulevat olemaan yhtä kauniita kuin täysikuu.

Bukharin mukaan Abu Hurayrah on kertonut, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:
”Ensimmäinen ryhmä, joka astuu sisään Paratiisiin, ovat kauniita kuin täysikuu. He eivät sylje, niistä neniään tai tuota jätöksiä. Heidän ruokavälineet tulevat olemaan kultaa ja kammat ovat kullasta ja hopeasta ja tuoksut aloeta ja hiki myskiä. Jokaisella heistä tulee olemaan kaksi vaimoa, joiden sääriluiden luuydin tulee loistamaan heidän ihonsa läpi heidän tavattomasta kauneudesta. Siellä ei tule olemaan erimielisyyksiä tai vihaa toisten välillä (Paratiisin ihmisten). Heidän sydämet tulevat olemaan yhtä ja he kaikki tulevat ylistämään Allaahia päivin ja öin.”

Bukhari kertoo Sahl ibn Sa’din (saws) kertoneen, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:
”Seitsemänkymmentätuhatta tai seitsemänsataatuhatta ummastani tulee pääsemään Paratiisiin. Ensimmäinen heistä ei mene sisään ennen kuin viimeistä heistä ja heidän kasvonsa tulevat olemaan kuin täysikuu.”

Se on totta, että jokaista näitä 70:tä kohtaan Allaah (swt) tulee antamaan Hänen Profeetalleen 70 000. Ahmedin kertoo sahih kertojaketjussa Abu Bakrin kertoneen, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Minulle on annettu seitsemänkymmentätuhatta ummastani, jotka tulevat astumaan sisään Paratiisiin, ilman että heitä pyydetään tilille [teoista]. Heidän kasvonsa tulevat olemaan kuin täysikuu ja heidän sydämensä tulevat olemaan yhtä. Pyysin Herraltani, olkoon Hän ylistetty, lisää ja Hän antoi minulle seitsemänkymmentä lisää jokaisen heidän kanssa.”

Ahmedin, Tirmidhin ja Ibn Hibbaanin kertoman mukaan Abu Umaamah ehjässä kertojaketjussa sanoi Allaahin Lähettilään sanoneen:

”Herrani on luvannut minulle, että seitsemänkymmentätuhatta ummastani tulee pääsemään Paratiisiin, ilman että heitä viedään tilille tai että heitä rangaistaan. Jokainen heistä tulee olemaan seitsemänkymmentätuhatta [luvultaan], ja Luojani tulee nostamaan kolme kourallista ihmisiä [tämä tulee olemaan suuri lukumäärä].” Viittaus tähän kolmeen kouralliseen on lisäys, joka on erityisesti tässä hadith versiossa.

Profeetta (saws) kuvasi näiden seitsemänkymmenentuhannen ominaisuuksia. Bukharin mukaan Ibn ’Abbaas (ra) kertoi Profeetan (saws) sanoneen:
”Minulle näytettiin kansat ja näin Profeetan menevän ohitse kansansa kanssa ja toinen omiensa kanssa. Joku heistä vain kymmenen kanssa, toinen viiden ja toinen taas vain yksinään [ilman seuraajia]. Jonka jälkeen katsoin ja näin suuren joukon ihmisiä. Minä kysyin: ”Oi Jibriil, onko tämä minun ummani?” Hän sanoi: ”Ei, mutta katso horisonttiin.” Joten minä katsoin ja näin valtavan määrän ihmisiä. Jibriil sanoi: ”Tämä on ummasi ja niistä seitsemänkymmentätuhatta ensimmäistä ei tulla viemään tilille eikä rangaista.” Minä kysyin: ”Miksi?”. Hän sanoi: ” He eivät ”korottaneet itseään tai hoitanut itseään ruqialla” ja eivätkä nähneet pahoja enteitä asioissa (eivät olleet taikauskoisia/epäluuloisia) vaan laittoivat luottamuksensa vain heidän Herraansa.” ’Ukaashah Ibn Mihsan nousi seisomaan ja sanoi: ” Rukoile Allaahilta, että olisi yksi heistä.” Profeetta (saws) sanoi: ”Oi Allaah, tee hänestä yksi heistä.” Jonka jälkeen toinen mies jousi seisomaan ja sanoi: ” Pyydä Allaahilta, että olisi yksi heistä.” Profeetta (saws) sanoi: ” Ukaashah oli sinua ennen.”
Nämä saattavat olla heitä, joita Allaah on kutsunut nimellä Al-Muqarrabuun (he, jotka ovat lähimpänä Allaahia):

”Ensin tulleet tulevat ensiksi. He ovat Allaahin lähellä, autuuden tarhoissa.” Al-Waaqia 56:10-12
Heitä tulee enemmän aikaisemmista sukupolvista kuin myöhäisimmistä:

”Suuri joukko aikaisempia ja vain vähän myöhäisempiä.” Al-Waaqia 56:13-14

5. Köyhä pääsee Paratiisiin ennen rikasta

Muslimi kertoo Abdullah Ibn ’Amrin kertoneen, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:
”Muhaajiriineistä köyhät tulevat astumaan sisään Paratiisiin neljäkymmentä vuotta aikaisemmin kuin rikkaat.”

Tirmidhin mukaan Abu Sa’iid ja Ahmedin, Tirmidhin ja Ibn Maajan mukaan Abu Hurayra on kertonut, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Muhaajiriineistä köyhät tulevat astumaan sisään Paratiisiin viisisataa vuotta ennen rikkaita muhaajiriinejä.”

Profeetta (saws) on muualla selvittänyt, että nämä ovat niitä ihmisiä, joilla ei ole mitään tilille vietävää ja tämä on heidän jihadinsä ja hyveellisyytensä lisäksi. Al-Haakimin mukaan ’Abdullah ibn ’Amr kertoi Allaahin Lähettilään (saws) sanoneen:

”Tiedätkö mikä ryhmä ummastani tulee olemaan ensimmäinen, joka pääsee Paratiisiin?” Minä sanoin: ”Allaah ja Hänen Lähettiläänsä tietää parhaiten.” Hän (saws) sanoi: ”Muhaajiriinien köyhät. He tulevat Paratiisin portille Ylösnousemuksen päivänä ja pyytävät sitä avattavaksi. Portinvartijat sanovat heille: ”Onko teidät viety tilille?” He sanovat: ”Miksi meidät tulisi viedä tilille? Me kannoimme miekkojamme ja taistelimme Allaahin vuoksi kunnes kuolimme.” Jonka jälkeen portit avataan heille ja he pysyvät siellä neljäkymmentä vuotta ennen kuin kukaan muu tulee sisään.”

Bukharin mukaan Usaamah ibn Zaid kertoo Profeetan (saws) sanoneen:

”Seisoin Paratiisin portilla ja näin että suurin osa heistä, jotka menivät sisään, olivat köyhiä ja onnettomia. Rikkaita muslimeita pidäteltiin kun Helvetin ihmisiä käskettiin Helvettiin.”
Jotkut yllä olevista haditheista mainitsevat, että köyhät menevät Paratiisiin 40 vuotta ennen muita ihmisiä kun taas toiset sanovat, että ero on 500 vuotta. Nämä kaksi mainintaa sopivat yhteen siinä, että ne muistuttavat, että köyhät eivät ole samat kuin rikkaat. Aivan kuten Al-Qurtubi sanoo, että köyhät eroavat heidän uskossaan ja saavutuksissaan, aivan kuten rikkaatkin eroavat omissaan. Jos ajattelemme ensimmäistä köyhää ja viimeistä rikasta, silloin aika olisi 500 vuotta ja kun taas ajattelemme viimeistä köyhää ja ensimmäistä rikasta, aika olisi 40 vuotta. Ja Allaah tietää parhaiten. [Ibn Kathiir]

6. Ensimmäiset kolme, jotka astuvat Paratiisiin

Tirmidhin mukaan hasan kertojaketjussa Abu Hurayran sanoneen, että Profeetta (saws) sanoi:
”Minulle näytettiin kolme ensimmäistä jotka astuvat Paratiisiin: Shahiid (marttyyri), hän joka oli siveä ja ylväs ja palvelija, joka palvoi Allaah antautuen ja oli uskollinen ja vilpitön hänen Herralleen.”

7. Syntiset uskovaisten joukosta tulevat astumaan sisään Paratiisiin

Heidät tuodaan Helvetistä ja he astuvat Paratiisiin väliintulon seurauksena.
Muslimin mukaan Abu Sa’iid kertoi, että Allaahin Lähettiläs oli sanonut:

”Helvetissä olevat tulevat pysymään siellä, he eivät ikinä kuole eivätkä ikinä elä. Mutta siellä on ihmisiä, jotka menevät Helvettiin syntiensä takia ja he kuolevat siellä ja he muuttuvat hiilen kaltaisiksi. Väliintulon lupa annetaan, jotta se voidaan tehdä ja heidät tuodaan sieltä joukoissa ja [heidät] levitetään Paratiisin jokiin. Ja heille sanotaan: ”Oi Paratiisin ihmiset, kaatakaa vettä heidän päälle, jonka jälkeen he kasvavat kuin siemenet lietteessä tulvan jäljiltä.”

Muslimin mukaan Jaabir ibn ’Abdullah kertoi Allaahin Lähettilään sanoneen: ”Osa ihmisistä tuodaan pois Tulesta, jotka ovat palaneet kaikkialta paitsi heidän kasvoistaan ja he astuvat sisään Paratiisiin.”

Paratiisin ihmiset tulevat kutsumaan näitä ihmisiä ”Al-Jahannamiyyuun.” Bukharin mukaan ’Imraan Ibn Husayn (ra)kertoi Profeetan (saws) sanoneen:

”Jotkut ihmiset tulevat ulos Helvetistä Muhammadin (saws) väliintulon ansiosta. He astuvat sisään Paratiisiin ja heidät tunnettaan Al-Jahannamiyyuuneina.

Toisen sahiih hadithin mukaan, jonka Jaabir on kertonut:
”Profeetta (saws) sanoi: Heidät tuodaan pois Helvetistä väliintulon ansioista, aivan kuin olisivat tha’ariir.” Minä kysyin: ”Mitä tha’ariir ovat?” Hän (saws) sanoi: ”Daghabis [käärmemäinen kurkku].

Bukharin mukaan Anas Ibn Maalik on kertonut Profeetan (saws) sanoneen:

”Jotkut ihmiset tuodaan ulos Helvetistä sen jälkeen kun Tuli on koskettanut heitä jonkin aikaa. He tulevat astumaan sisään Paratiisiin ja Paratiisin ihmiset tulevat kutsumaan heitä nimellä Al-Jahannamiyyuun.”

Muslimin mukaan eräässä pitkässä hadithissä Abu Hurayralta, jossa Profeetta (saws) kuvaa Tuonpuoleista ja jossa hän sanoo:
”…Sen jälkeen kun Allaah on lopettanut ihmisten tuomitsemisen ja Hän haluaa armostaan tuoda ulos Helvetistä kenet haluaa. Hän tulee käskemään enkeleitä tuomaan heidät, kenelle Hän haluaa suoda armonsa, heitä, jotka eivät koskaan liittänyt ketään Hänen rinnalleen palvonnassaan ja jotka sanoivat ”laa ilaaha illalLaah.” Enkelit tunnistavat heidät Helvetissä heidän otsissa olevista sujud-merkeistä. Tuli tulee koskettamaan/tuhoamaan koko ihmistä, paitsi sujudin merkkejä, joita Allaah on kieltänyt Tulea koskettamasta/tuhoamasta. Heidät tuodaan palaneina Tulessa ja elämän vettä tullaan kaatamaan heidän päälle ja he tulevat kasvamaan kun siemenet lietteessä tulvan jälkeen.”

Monessa eri hadithissä on kerrottu, että Allaah tulee tuomaan Helvetistä sen jolla on edes dinarin painon verran uskoa sydämessä tai jopa puolen dinarin verran tai edes atomin verran. Tämän lisäksi ihmisiä tuodaan sieltä, jotka eivät ole tehneet lainkaan hyviä tekoja. Abu Sa’iid al-Khudrii kertoi Allaahin Lähettilään (saws) sanoneen:

”Allaah (swt) tulee päästämään Paratiisin ihmiset Paratiisiin ja Hän tulee tekemään sen kenelle Hän tahtoo Hänen Armostaan. Ja Hän tulee määräämään Helvetin ihmiset Helvettiin ja sanoo heille: ”Katsokaa jos löydätte ketään, jolla on sinapinsiemenen verran uskoa sydämessä ja tuokaa hänet ulos.”

Yksi Helvetistä kertovista haditheistä, jonka Jaabir ibn ’Abdullah on kertonut Helvettiin joutumisesta:

”…Jonka jälkeen väliintulo sallitaan ja he puhuvat toistensa puolesta, kunnes jokainen joka sanoo ”lää iläähä illalLaaah ja jolla on ohran jyvän verran hyvyyttä sydämessä tuodaan esiin. Heidät laitetaan seisomaan Paratiisin aukiolle ja Paratiisin ihmiset tulevat kaatamaan vettä heidän päälleen kunnes he alkavat kasvaa kuin lietteen jättämät siemenet tulvan jälkeen. Kaikki tulen jättämät jäljet katoavat ja henkilö (joka tuotiin ulos Helvetistä) tulee pyytämään kunnes hänelle on annettu saman verran kuin tässä maailmassa ja kymmenen kertaa vielä enemmän.”

Anas Ibn Maalik (ra) kertoi, että Profeetta (saws) sanoi:
”Kuka tahansa joka sanoo ”lää iläähän illalLaah” ja omaa ohran jyvän verran hyvyyttä sydämessään tullaan tuomaan pois Helvetistä. Jonka jälkeen kuka tahansa, joka sanoo ”lää iläähä illalLaah” ja omaa vehnän jyvän verran hyvyyttä sydämessään tullaan tuomaan pois Helvetistä. Ja kuka sanoo ”lää iläähä illalLaah” ja hänellä on atomin verran hyvyyttä sydämessään, tuodaan pois Helvetistä.”

Tästä samasta aiheesta on monia eri haditheja.

Eri ryhmittymien mielipiteet puolestapuhumisesta (wasiilah)

Khawaarij ja Mu’tazilah-ryhmät kieltävät, että voi olla ketään puolestapuhujaa suojelemaan niitä, jotka ovat syyllistyneitä suuriin synteihin ja niille, jotka ollaan määrätty Helvettiin niiden syntien vuoksi tai tuomaan niitä pois Helvetistä, jotka ovat sinne jo joutuneet. Al-Qurtubi sanoi: ”Tämän väliintulon ovat uudistajat Khawaarijit ja Mu’tazilan ihmiset kieltäneet. Heidän kieltäminen perustuu heidän korruptoituneisiin periaatteisiin, jotka perustuvat heidän omaan rationaaliseen ajatteluun.”
(Al-Khawaarij = on sekti, joka muodostui Siffiinin taistelun jälkeen. He kielsivät ’Alin ja Mu’awiyan ja nimittivät heitä, jotka seurasivat heitä kääfireiksi. He myös väittivät että kuka oli tottelematon Allaahille tulisi ikuisesti pysymään Helvetissä. Mu’tazilah=ovat Wasil ibn ’Atan seuraajia, jotka uskovat että joka tekee suuria syntejä tulee pysymään ikuisesti Helvetissä mutta eivät tuomitse heitä tässä maailmassa, olivat he muslimeita tai kääfireitä. –Al-Asqar)

Nämä moitittavat ajatukset, jotka menevät täysin mutawaatir sahiih hadithejä vastaan, nousivat vielä kun sahabat olivat elossa. Muslim raportoi sahiihissaa Yaziid al-Faqiirin sanoneen:

”Olin ihastunut yhteen Khawaarijien ajatukseen, joten suuri joukkko meistä lähti, aikomuksena mennä Hajjille ja sen jälkeen taistelemaan ihmisiä vastaan. Me tulimme Medinaan, jossa löysimme Jaabir Ibn ’Abdullan istumassa pilaria vasten ja kertoen hadithia ihmisille. Kun hän mainitsi Al-Jahannamiyyuunit” minä sanoin: ”Oi Allaahin Lähettilään seuralainen, mitä se on, mitä sinä kerrot kun Allaah sanoo:

”Herramme, kenet sinä viet Tuleen, sen sinä olet nöyryyttänyt…” Aal-Imraan 3:192

”Aina kun he yrittävät päästä sieltä pois, heidät työnnetään takaisin…” As-Sajdah 32:20

Joten mitä se on mitä sinä sanot?” Hän vastasi: ”Oletko sinä lukenut Koraanin?” Vastasin: ”Kyllä”. Hän kysyi: ”Oletko kuullut Muhammadin (saws) ylhäisestä asemasta (siitä asemasta, johon Allaah hänet (saws) nostattaa)?” Vastasin: ”Kyllä.”Hän sanoi: ”Se on Muhammadin ylhäinen asema, jonka kautta Allaah tulee nostamaan kenet ikinä Hän tahtoo ulos [Helvetistä].” Tämän jälkeen hän kuvaili Al-Siraatia (Helvetin ylitse menevää siltaa) ja ihmisiä, jotka menevät sen ylitse ja sanoi: ”Pelkään, etten ole muistanut ihan tarkalleen mitä hän sanoi. Mutta hän (saws) sanoi, että ihmisiä tuodaan ulos Helvetistä sen jälkeen kun he ovat sinne joutuneet. Hän tarkoitti, että he tulevat sieltä ulos näyttäen kuin eeben puulta (mustilta). He menevät yhteen Paratiisin jokeen ja kylpevät siellä ja tulevat sieltä ulos näyttäen kuin puhtailta valkoisilta papereilta.” Me käännyimme takaisin ja sanoimme: ”Häpeä sinulle! Luuletko, että tämä sheikh (vanha mies) kertoisi valheita Allaahin Lähettiläästä (saws)?” Me käännyimme takaisin (khawaarijien ajattelu tavasta) ja kautta Allaahin, jokainen meistä jätti tämän ryhmän paitsi yksi mies.”

Khawaarijit ja Mu’tazilat menivät äärimmäisyyksiin väitteessään, että ihmiset, jotka ovat syyllistyneet suuriin synteihin (kabaa’ir) eivät koskaan pääsisi ulos Helvetistä ja heidän puolesta tehdyllä väliintulolla/puolestapuhumisella ei olisi mitään vaikutusta. Murji’at taas menivät toiseen ääripäähän sanoessaan, ettei kukaan, joka olisi tehnyt suuria syntejä, välttämättä joutuisi Helvettiin. He uskovat, että kaikki tällaiset ihmiset pääsevät Paratiisiin ilman minkäänlaista rangaistusta. Molemmat ryhmät ovat vastoin hyvin tunnettua mutawaatir sunnaa ja edesmenneiden seuralaisten (salafeiden) ja tämän umman imaameja vastaan. Allaah (swt) on tahdostaan johdattanut Ahlul Sunnah wal Jamaat oikeaan tässä asiassa, missä toiset ovat menneet harhaan. Ahlul Sunnah uskovat, että he, jotka ovat syyllistyneet suuriin synteihin, ovat Allaahin tahdon alaisia. Jos Hän (swt) tahtoo, Hän Armostaan antaa heille anteeksi, ja jos Hän tahtoo, Hän tulee rankaisemaan heitä synneistään, jonka jälkeen Hän Armostaan tulee päästämään heidät Paratiisiin.

”Allaah ei anna anteeksi sitä, että Hänen rinnalleen asetetaan muita jumalia, mutta kaiken muun Hän antaa anteeksi, kenelle tahtoo.” An-Nisaa’ 4:48

”Sano: Palvelijani, jotka olette olleet hillittömiä, älkää lakatko toivomasta Allaahin armoa, sillä Allaah voi antaa kaikki synnit anteeksi. Hän on Anteeksiantava, Armollinen.” Az-Zumar 39:53

Shirkiä [jonkin muun palvontaa Allaahin rinnalla] ei tulla antamaan anteeksi mutta kaikki muut synnit [niiden anteeksianto] on Allaahin tahdon alaisia. Hän, joka katuu, tulee olemaan kuin ei olisi koskaan tehnytkään syntiä. Khawaarijien käyttämä aaya siitä, kuinka puolesta puhumista ei tulla hyväksymään koskee itse asiassa monijumalaisia. He luulevat, että tämä väliintulo olisi sama kuin hallitsijoiden tai johtajien päätöksiin puuttumista, ilman että tämän suostumusta ja vaikka se auktoriteetti ei pitäisikään tästä puolestapuhumisesta tämän henkilön tapauksessa. Tämä sama ei päde Allaahiin, ylistetty olkoon Hän. Monet ayat kieltävät tämän kaltaisen väliintulon, kuten esimerkiksi:

”Pelätkää päivää, jona yksikään sielu ei voi astua toisen tilalle eikä auttaa toista. Silloin ei hyväksytä lunnaita, eikä ketään auteta.” Al-Baqarah 2:48

”Kukaan ei voi heitä auttaa.” Al-Muddaththir 74:48

“Varoita heitä lähestyvästä rangaistuksesta, jolloin ihmisen sydän on kurkussa ja hän tuntee tukehtuvansa…” Ghaafir 40:18

Monet tekstit selittävät sen, ettei kukaan voi tulla Allaahin ja Hänen tuomionsa väliin, ilman Hänen suostumustaan ja ilman, että Hän on tyytyväinen puolestapuhujaan ja häneen ketä väliintulo koskee:

”…Kuka voisi Hänen luonaan puhua toisen puolesta ilman Hänen lupaansa?”..Al-Baqarah 2:255

”Hän tietää mikä oli ennen heitä ja mitä on heidän jälkeensä, ja he voivat puhua vain sellaisten puolesta, joihin Hän on mieltynyt. Hekin pelkäävät Häntä.” Anbiyaa21:28

”Kuinka monta enkeliä onkaan taivaassa, mutta ne voivat auttaa vain, jos Allaah antaa luvan, ja sen Hän antaa sille, jolle tahtoo ja johon Hän on mieltynyt” An-Najm 53:26

”Hän tietää mikä oli ennen heitä ja mitä on heidän jälkeensä, ja he voivat puhua vain sellaisten puolesta, joihin Hän on mieltynyt. Hekin pelkäävät Häntä.” Anbiyaa 21:28

”Allaahin luona yksi voi puhua toisen puolesta vain, jos Hän on antanut luvan.” Saba’ 34:23

Nämä aayat tuovat todisteet heitä vastaan, jotka uskovat, että on muitakin väliintulon mahdollisuuksia, kuten esim. enkeleiden, Profeettojen, pyhimyksien. Nämä todistavat, että vain se väliintulo sallitaan, jonka Allaah on hyväksynyt ja jolloin Hän on tyytyväinen molempiin, niin puolestapuhujaan kuin sen kohteeseen. Allaah ei ole tyytyväinen epäuskoviin kuffaareihin ja monijumalaisiin mushrikiineihin. Mitä tulee taas tottelemattomiin monoteisteihin, puolestapuhujat puhuvat heidän puolestaan mutta he eivät puhu monijumalaisten puolesta. Bukharin mukaan Abu Hurayrah kertoi:

”Sanoin: ”Oi Allaahin Lähettiläs (saws), kuka tulee olemaan onnellisin sinun väliintulosta Ylösnousemuksen päivänä?” Hän (saws) sanoi: ”Luulin, Abu Hurayrah, ettei kukaan tulisi kysymään minulta tätä kysymystä ennen sinua, koska olen nähnyt, että olet innokas oppimaan haditheja. Hän, joka tulee olemaan onnellisin minun puolesta puhumisesta Ylösnousemuksen päivänä, on hän, joka anoo vilpittömästi sydämestään Lää iläähä illalLaah.”

8. Viimeinen henkilö, joka astuu Paratiisiin

Profeetta (saws) on kertonut meille viimeisestä ihmisestä, joka tuodaan pois Helvetistä Paratiisiin
ja siitä keskustelusta, jonka Allaah käy hänen kanssaan ja siitä tavattoman suuresta kunniasta, jonka Allaah antaa hänelle. Ibn al-Ithir on kerännyt kaikki ne hadithit tästä asiasta Jami’ al-usuuliin, josta me mainitsemme seuraavat:

1. ’Abdullaah ibn Mas’uud sanoi:

”Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ”Tiedän viimeisen ihmisen, joka tuodaan pois sieltä ja viimeisen ihmisen, joka pääsee Paratiisiin. Se on henkilö/mies, joka tulee ulos Helvetistä kontaten kaikilla neljällä raajallaan.” Allaah tulee sanomaan hänelle: ”Mene ja astu sisään Paratiisiin.” Joten hän tulee sinne ja olettaa, että se on täynnä. Hän menee takaisin ja sanoo: ”Oi Herrani, löysin sen olevan täynnä.” Allaah, olkoon Hän ylistetty, sanoo: ”Mene ja astu Paratiisiin, sillä siellä sinä saat jotain kuin tämä maailma ja se kymmenkertaisesti (tai saat jotain kymmenen kertaa parempaa kuin tämä maailma).” Hän tulee sanomaan: ”Pilkkaatko minua – tai nauratko minulle – ja sinä olet Kaikkivaltias?” Minä, [’Abdullaah] näin Allaahin Lähettilään hymyilevän niin paljon, että hänen takahampaat näkyivät. Hänellä oli tapana sanoa: ”Tämä on se, jolla on alhaisin asema Paratiisin ihmisistä.”” (Bukhari ja Muslim)

Muslimin mukaan ’Abdullaah sanoi:

”Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ”Minä tiedän kuka on viimeinen ihminen, joka tulee ulos Tulesta. Se on henkilö/mies, joka tulee ulos kontaten. Hänelle tullaan sanomaan: ”Mene ja astu sisään Paratiisiin” Hän menee sisään Paratiisiin mutta tulee huomaamaan, että ihmiset ovat jo ottaneet paikkansa siellä. Hänelle tullaan sanomaan: ”Muistatko aikasi Helvetissä?” Hän sanoo: ”Kyllä.” Hänelle sanotaan: ”Toivo jotain, ” ja hän toivoo, jonka jälkeen hänelle sanotaan: ”Sinun toiveesi on hyväksytty ja kymmenen kertaa maailman verran.” Hän sanoo: ”Pilkkaatteko minua ja Sinä olet KaikkiValtias” Minä näin Allaahin Lähettilään hymyilevän niin paljon, että hänen takahampaansa näkyivät.” (same with Tirmidhi)

2. ’Abdullaah ibn Mas’uud (ra) kertoi, että Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Viimeinen henkilö, joka tulee astumaan sisään Paratiisiin, tulee olemaan mies/henkilö, joka vaihtelevasti kävelee ja horjuu ja Tuli koskettaa häntä. Sen jälkeen kun hän pääsee pois Tulesta, hän kääntää kasvonsa sitä kohti ja sanoo: ”Siunattu olkoon Hän, Joka on pelastanut minut sinulta. Allaah on antanut minulle, jotain mitä Hän ei ole antanut aikaisimmille tai jälkimmäisille sukupolville. Puu tullaan kasvattamaan häntä varten ja hän sanoo: ”Oi Herrani, tuo minut lähemmäksi tätä puuta, jotta voin nauttia sen varjosta ja juoda sen vettä.” Allaah, ylistetty olkoon Hän, sanoo: ”Oi Aadamin lapsi, kenties jos suon sinulle tämän, tulet kysymään minulta jotain muuta?” Hän sanoo: ”Ei Herrani, lupaan etten tule kysymään sinulta mitään muuta.” Allaah (swt) tulee antamaan hänelle anteeksi koska hän näkee jotain mitä ei kykene kärsivällisesti vastustamaan. Allaah vie hänet lähemmäksi ja hän tulee nauttimaan sen varjosta ja juomaan sen vettä. Jonka jälkeen toinen puu kasvatetaan häntä varten, parempi kuin edellinen ja hän sanoo: ”Oi Herrani, tuo minut lähemmäs tätä puuta, jotta voin juoda sen vettä ja nauttia sen suomasta varjosta, jonka jälkeen en tule pyytämään sinulta mitään muuta.” Allaah (swt) sanoo: ”Oi Aadamin lapsi, etkö sinä luvannut Minulle, ettet tule kysymään minulta mitään muuta? Jos vien sinut lähemmäs tätä puuta, tuletko pyytämään lisää?” Jolloin mies lupaa, ettei pyydä mitään lisää. Allaah antaa hänelle anteeksi, koska hän näkee jotain, mitä ei kykene kärsivällisesti vastustamaan. Ja Allaah vie hänet lähemmäs ja tulee nauttimaan sen varjosta ja juomaan sen vettä. Jonka jälkeen kolmas puu kasvatetaan Paratiisin portille ja se tulee olemaan parempi kuin kumpikaan aikaisempi. Mies tulee sanomaan: ”Oi Herrani, vie minut lähemmäs tätä [puuta], jotta voin nauttia sen varjosta ja juoda sen vettä ja en tule kysymään sinulta mitään muuta.” Allaah sanoo: ”Oi Aadamin lapsi, etkö sinä luvannut Minulle, ettet pyydä Minulta mitään muuta lisää?” Hän sanoo: ”Kyllä, Herrani. En tule kysymään sinulta mitään muuta lisää.” Hänen Luoja, olkoon Hän ylistetty, antaa hänelle anteeksi koska hän näkee jotain mitä ei voi kärsivällisesti vastustamaan joten Hän [Allaah] vie hänet lähemmäksi. Kun hänet on viety lähemmäksi, hän kuulee Paratiisin ihmisten ääniä ja sanoo: ”Oi Herrani, laske minut sisään sinne.” Allaah (swt) sanoo: ”Oi Aadamin lapsi, mitä sinä haluat, ettet tule koskaan enää pyytämään Minulta mitään? Olisitko tyytyväinen, jos annan sinulle maailman ja vielä enemmän?” Hän vastaa: ”Oi Herrani, pilkkaatko minua kun sinä olet Maailmankaikkeuden Herra?”” (Tässä vaiheessa) Ibn Mas’uud hymyili ja sanoi: ”Miksi te ette kysy miksi minä hymyilen?” He kysyivät: ”Miksi sinä hymyilet?” Hän vastasi: ”Koska Allaahin Lähettiläs (saws) hymyili.” He kysyivät: ”Miksi sinä hymyilet oi Allaahin Lähettiläs (saws)?” Hän (saws) sanoi: ”Koska Maailmoiden Herra hymyili kun Häneltä kysyttiin: ”Pilkkaatko minua kun olet Maailmankaikkeuden Herra?” Hän (swt) sanoi: ”En minä sinua pilkkaa mutta Minä pystyn tekemään mitä ikinä haluan.”” [Muslim]

Abu Sa’iidin versio lisää seuraavaa:

Abu Sa’iid al-Khudri (ra) sanoi, että Profeetta (saws) oli sanonut: ”Alhaisin Paratiisin ihmisistä tulee olemaan mies, jonka kasvot Allaah kääntää pois Helvetistä Paratiisin suuntaan ja osoittaa hänelle puun, joka antaa varjoa. Hän tulee sanomaan: ”Oi Herrani, vie minut lähemmäksi tuota puuta, jotta voisin olla sen varjossa”. …Sitten hän tulee astumaan sisään taloonsa (Paratiisissa) ja kaksi hänen vaimoaan al-huur al-’iyn joukosta tulevat hänen luokse ja sanovat hänelle: ”Ylistykset Allaahille, joka antoi sinulle elämän meidän kanssa ja meille sinun kanssasi.” Jonka jälkeen hän tulee sanomaan: ”Kenellekään ei ole annettu mitä minulle on annettu.” (Muslim no.275)

9. He, jotka tulevat astumaan Paratiisiin ennen Ylösnousemuksen päivää

Ensimmäinen ihminen, joka on astunut Paratiisiin oli ihmiskunnan isä Aadam (aleihi salaam):

”Me sanoimme: ”Aadam, saat asua puolisosi kanssa Paratiisissa ja syökää vapaasti mistä haluatte…” Al-Baqarah 2:35

”Aadam, saat asua vaimosi kanssa Paratiisissa. Syökää, mistä haluatte, mutta älkää lähestykö tätä puuta, ettette tekisi mitään väärin.” Al-A’raaf 7:19

Mutta Aadam ei totellut Allaahia, syömällä siitä puusta, jonka Allaah oli häneltä kieltänyt, joten Allaah lähetti hänet pois Paratiisin puutarhoista tähän onnettomaan ja koettelemusten maailmaan:
”Aiemmin me teimme liiton Aadamin kanssa, mutta hän unohti sen, ja me huomasimme, ettei hän ollut päättäväinen. Kun sanoimme enkeleille: ”Kumartakaa Aadamille” muut kumarsivat paitsi Ibliis, joka kieltäytyi. Me sanoimme: ”Aadam, tämä on sinun ja vaimosi vihollinen. Älköön hän saako tietä ajetuksi Paratiisista, ettet tulisi onnettomaksi. Siellä sinun ei tarvitse nähdä nälkää eikä kärsiä alastomuudesta, ei olla janoinen eikä kuumissaan.” Tämän jälkeen Saatana kuiskutteli hänelle: ”Aadam, haluatko että näytän sinulle ikuisen elämän ja katoamattoman valtiuden puun?” He söivät sen hedelmiä, huomasivat häpynsä ja alkoivat neuloa puutarhan lehvistä itselleen vaatteita. Aadam ei totellut Herraansa, vaan kulki harhaan. Tämän jälkeen hänen Herransa valitsi hänet, oli hänelle armollinen ja johdatti häntä. Allaah sanoi: ”Syöksykää Paratiisista kaikki yhdessä, toinen toistenne vihollisina, mutta jos saatte Minulta johdatuksen, ei sitä seuraava eksy eikä tule onnettomaksi.” Ta-Ha 20:115-123

Allaahin Lähettiläs (saws) näki myös Paratiisin. Bukharin mukaan ’Imraan ibn Husayn kertoo, että Profeetta (saws) sanoi:

”Olen nähnyt Paratiisin ja näin, että sen asukkaat ovat köyhiä. Ja olen nähnyt Helvetin ja näin, että suurin osa sen asukkaista ovat naisia.”

Heidän joukossaan, jotka astuvat Paratiisiin ennen Ylösnousemuksen päivää ovat al-shuhadaa (marttyyrit). Muslimin mukaan Masruq sanoi: ”Me kysyimme ’Abdullah ibn Mas’uudilta tästä aayasta:

”Älä pidä kuolleina niitä, jotka ovat surmattu Allaahin tiellä. He elävät Allaahin luona onnellisina siitä armosta, jonka Allaah on heille osoittanut.” Aal-Imraan 3:169–170

Hän vastasi: ”Me kysyimme myös tästä ja Profeetta (saws) sanoi: ”Heidän sielut ovat vihreiden lintujen vatsoissa ja heillä on valaistus Valtaistuimelta saakka. He vaeltelevat Paratiisissa missä ikinä haluavat, jonka jälkeen he ottavat suojan itselleen tuosta valosta. Heidän Luojansa tulee heille yllättäen ja kysyy heiltä: ”Toivotteko jotain?” He tulevat vastaamaan: ”Miten voisimme toivoa kun voimme vapaasti vaeltaa missä ikinä haluammekaan Paratiisissa?” Allaah (swt) tulee kysymään tätä kolme kertaa. Kun he huomaavat, ettei heiltä oteta vastaan tätä vastausta, he tulevat sanomaan: ”Oi Herra, jos voisimme palata takaisin ruumiisiimme ja kuolla Vuoksesi vielä yhden kerran.” Sitten Allaah näkee, ettei heillä ole mitään toivetta tai tarpeita ja heidät jätetään rauhaan.”

Jokainen joka kuolee, hänelle tullaan näyttämään aamuin ja illoin hänen paikkansa joko Paratiisista tai Helvetistä. Muslimin mukaan Ibn ’Umar (raa) kertoi Allaahin Lähettilään (saws) sanoneen:

”Kun joku teistä kuolee, hänelle tullaan näyttämään hänen paikkansa aamuin ja illoin. Jos hän on yksi Paratiisin ihmisistä, hän tulee olemaan yksi Paratiisin ihmisistä ja jos hän on yksi Helvetin ihmisistä, hän tulee olemaan yksi heistä. Hänelle tullaan sanomaan: ”Tämä on paikkasi kunnes Allaah (swt) nostaa sinut ylös siihen Ylösnousemuksen päivänä.”


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Mar 21, 2012 8:13 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea