Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Somalian Mujahidiinit: ash-Shabaab 2006-2012

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Somalian Mujahidiinit: ash-Shabaab 2006-2012
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Somalian Mujahidiinit: ash-Shabaab 2006-2012 Vastaa lainaamalla viestiä
*
**

Etiopian armeijan ja Somalian hallituksen terrorismi Somaliassa


"Näin tyttöjä raiskattavan asuinalueellani ja kaduilla. Näin ihmisiä teurastettavan. Näin ihmisiä tapettavan koteihinsa, ruumiiden jäädessä mätänemään päiväkausiksi." -Mogadishun asukas, 30.

"He tappoivat mieheni ja isäni samana päivänä. Kun heidän autonsa pysäytettiin, mieheni alkoi puhua somaliaksi, mutta kun sotilaat eivät ymmärtäneet, he ampuivat miestäni otsaan. Isäni reagoidessa hänetkin ammuttiin." -Mogadishun asukas, 35, marraskuun 25, 2007.

"Somalian väliaikaishallinnon aikomuksensa on raiskata ja ryöstää. Se on laki somalihallituksen sotilaille alueella. Se on heidän kulttuurinsa." -Raiskaajilleen raskaana oleva 15-vuotias tyttö Mogadishussa.

Kesäkuun 2008 aikana hallituksen sotilaiden talosta-taloon-ryöstöretkessä mukaan pakotetut 10-ja 16-vuotiaat sisarukset kertovat sotilaiden raiskanneen heitä taukoamatta (Kirjasta "So much to Fear," HRW 2008 s.50).

Haastattelijan kysymys silloisen somalihallituksen presidentille 'Abdullah Yusufille pommittamisesta siviilialueille: "Vaikka siellä olisi siviilejä, aiotteko pommittaa sitä?"

'Abdullah Yusuf: "Kyllä, pommitamme sitä!"

Lokakuusta 2007 alkaen väliaikaishallinnon armeija sekä etiopialaisarmeija ovat terrorisoineet asuinalueita talo talolta, käyttäen väkivaltaa ja tappaen talojen asukkaita.

"Väliaikaishallinnon sotilaat rynnäköivät kylääni...näin ihmisiä kädet seinää vasten. Sotilaat ampuivat heitä, ryöpsäys heidän AK-47:staan. Ihmiset itkivät, huusivat, toiset lukivat Koraania. Tapettuja syytettiin kuulumisesta al-Qa'idah'aan. Kylä myöskin ryöstettiin." -Pakolainen Mogadishusta.

"al-Baqarah-torilla aamulla kello 7.30 näin 21 ruumista rivissä, heidän ruumiinsa olivat täynnä luodinreikiä, kahdella oli kädet sidottuina. Heidän klaaninsa tuki Shari'ah-tuomioistuinhallitusta [Mahkama'at al-Islamiyyah]". -Pakolainen Mogadishusta.

"Päivä, jolloin väliaikaishallinnon sotilaat tunkeutuivat kylääni...Kyläläiset seisoivat rivissä kädet seinää vasten. Sitten sotilaat tulittivat heitä, ryöpsäyksinä AK47:staan. Kylä myös ryöstettiin." -Pakolainen Mogadishun läheltä.

"Viime lokakuussa Somalian väliaikaishallinnon viisi sotilasta univormuissaan tunkeutuivat talooni, veivät kultaiset esineet ja muuta."-Pakolainen Mogadishusta, huhtikuun 22. 2011.

"Ensin he varastelevat, sitten vievät tytöt. Toisinaan tytöt tulevat takaisin, toisinaan eivät. Aseistetut miehet ryöstivät meidät. He yrittivät viedä myöskin siskoni, mutta mieheni sanoi hänen olevan liian nuori ja köyhä. Silloin kaksi kivääriä oksensivat luotinsa hänen kehoonsa. He veivät siskoni ja mieheni kuoli lapsieni silmien edessä." -Pakolainen Mogadishusta, 25.

Kidutukset, raiskaukset, pahoinpitelyt, teloitukset, kaulankatkaisut, ryöstämiset ja kiristykset ovat jatkuvia Somalian väliaikaishallinnon edes yrittämättä estää niitä tai luoda turvallisuutta. Kaikki raiskaukset ovat lähes järjestään somalihallituksen ja sen naapurimaiden -kristittyjen Etiopian, Kenian, Burundin ja Ugandan- toteuttamia, toisen tullessa maantierosvojen kaltaisten rikollisjoukkioiden. ash-Shabaabistä ei ole ainoataakaan raportoitua raiskausta.

Väliaikaishallinto ja etiopialaisarmeija tappavat siviilejä ja siviiliryhmiä, äärimmilleen ylimitoittaen hyökkäyksensä kaupunkeihin, pienestä vastarinnasta tuhoten kokonaisia kaupunkikortteleita siviiliuhreista ja niiden määrästä piittaamatta.

"Vastarinta räjäytti etiopialaisten sotilasajoneuvon. Vastaukseksi etiopialaiset haravoivat koko alueen; löysimme ihmisiä tylysti tapettuina -ammuttuina otsaan." -Samara, 20, pakolainen Merceristä.

Väliaikaishallinnon armeija sekä etiopialaisarmeija hyökkäävät siviilien koteihin sekä siviilejä vastaan kaduilla etsien henkilöitä epäiltyinä yhteistyöstä aseellisten ryhmien kanssa. Useissa tapauksissa he pahoinpitelevät, pidättävät tai tappavat muun kuin etsimänsä; väliaikaishallituksen ja etiopialaisten joukot haravoivat kokonaisia katuja, ovelta ovelle hakaten ja ampuen keitä tahansa. Tavallisinta ovat joukkoraiskaukset ja "teurastukset," joissa uhrin kaula viilletään auki -jättäen uhrien makaamaan verilammikkoihin kaduille ja koteihin. Etiopialaisjoukot viilsivät jopa pienten lasten kauloja auki näiden äitien silmien edessä.

Heinäkuun 7. 2007 Somalian hallitus pidätti yli 100, joukossa 16-17-vuotiaita poikia. Joitain vangituista oli pahoinpidelty vakavasti, kasvot verisinä, osalla nenä murtuneena, huulet haljenneina ja vammoja päässään.

Eräs pidätetyistä kertoo nähneensä 20-vuotiaan pojan, jota hallituksen sotilaat löivät aseen perällä ja potkivat tätä jalkoihin.

Unicefin helmikuun 14. 2008 julkistaman mukaan sitä seuraavina kuukausina 90 000 lasta voi kuolla riittämättömästi järjestetyn ravinnon, veden ja hygienian puutteesta.

Väliaikaishallinnon aikana vuonna 2007 hallitessaan Mogadishua, keski-ja etelä-Somaliaa 6 000 siviiliä tapettiin ja yli 600 000 jäädessä kodittomiksi, 350 000 lähti Somaliasta huolimatta pakolaismatkan riskeistä; Kenian sulkiessa Somalian vastaisen rajansa, aseistetuista sotilaista, maantierosvoista ja Adeninlahden ylityksen riskeistä.

Tammikuun 31. 2011 Somalian hallituksen joukot tulittavat siviilejä Mogadishussa tappaen 20 ja haavoittaen 30. Helmikuun 15 hallitusjoukot tulittavat ash-Shabaabia vastustaneita mielenosoittajia tappaen noin kymmenen. Seuraavina päivinä yksi kuolee hallituksen sotilaan tulittaessa matkustajabussia, kaksi kuolee hallituksen sotilaiden tulittaessa ruoanjakojonossa olleita Mogadishussa.

"Mikäli jotain tapahtuu täällä jälleen, kaikki ovat vastuussa ja tulemme tappamaan teidät." Somalian väliaikaishallituksen puhe erään kaupungin asukkaille huhtikuussa 2011.

"Somalian väliaikaishallituksen joukot pahoinpitelivät ihmisiä." -Pakolainen Bula Hawosta, huhtikuun 23. 2011.

"Mogadishusta vievällä tiellä on ryöstelijöitä, jotka tulevat ja ottavat rahat tai tulittavat suoraan busseihin. Toisinaan maantierosvot uhkailevat ja raiskaavat naisia -vaikka nämä olisivat raskaina tai imettäväisiä." -Pakolainen Mogadishusta.

Pakolaisleireillä on puutetta puhtaasta vedestä, lääketieteellisestä hoidosta ja ruoanjakelusta. Humanitaarista työtä -joka on jo valmiiksi riittämätöntä -haittaavat konfliktin osapuolet ja rikollisryhmät pakolaisleirien turvattomuuden ollessa äärimmäisen korkea.

Keniassa sijaitseva Manderan yhteisö otti pakolaiset Somaliasta maaliskuun 2011 aikana tervetulleina vastaan ja heidät siirrettiin Kenian Punaisen Ristin pakolaisleirille. Muutaman päivän kuluttua poliisi pakotti heidät voimankäytöllä palautettavaksi takaisin Somaliaan.

"Kenian sotilaat hakkasivat paljon pakolaisia leiriltä lähdön aikana. Meidän käskettiin mennä takaisin maahamme, koska nyt on siellä rauhallista. He uhkailivat sanoen 'Jos ette liiku, laitamme teidät kaikki multiin." -Pakolainen Hagaderassa.

"Minut otettiin kiinni ja sanottiin olevani mahaakiim [Islamilaisten Tuomioistuinten kapinallinen]. Sanoin, että en ole, mutta he eivät uskoneet. He antoivat aseen ja kehottivat näyttämään, miten se toimii. Sanoin, etten osaa. He syyttivät valehtelijaksi ja alkoivat lyödä minua aseillaan. He löivät ja löivät ja kun aloin huutaa he tukkivat suuni kankaalla." -Pakolainen, Hargeisa, heinäkuun 11. 2008.

"Etiopian ja hallituksen sotilaita tuli taloomme ja kyselivät, missä piilottelemme kapinallisia. Sanoimme, ettemme piilottele ketään. Viimeksi heidän käydessään he ampuivat isääni rintaan. Sisareni ja äitini käskivät minun häipyä, mutta tahdoin vastustella ja kyselin, miksi he tekevät tällaista, mutta he alkoivat hakata minua aseidensa perillä. Koska esi-isämme olivat siirtolaisia Portugalista, olemme epätavallisen vaaleaihoisia. Etiopialaissotilaat alkoivat vitsailla, että sisareni näyttävät enemmän eritrealaisilta kuin somaleilta. Niinpä he alkoivat vuorotellen raiskata kolmea naista perheen isän maatessa kuolleena lattialla heidän edessään. He raiskasivat melkein kolme tuntia. Äitini raiskattiin edessäni. En voinut auttaa äitiäni enkä sisariani." -Pakolainen Hargeisassa, heinäkuun 11. 2008.


Etiopialaisarmeijan terrorismi Somaliassa

Etiopialaisarmeijan sotilaat pidättivät kolme kauppiasta kuulusteluihin. Seuraavana aamuna kauppiaiden ruumiit lojuivat kadulla -yksi oli kuristettu sähköjohdolla, toisen kurkku oli viilletty auki, kolmas oli sidottu nilkoistaan -kivekset murskattuina.

Etiopialaisjoukkojen sotilaat tappavat kaksi naapuria näiden tullessaan koteihinsa. Heidän vaimonsa raiskattiin.

Etiopialaissotilaat tappavat koko naapuruston miehet viiltämällä näiltä kurkut auki ja jättäen kadulle. Erään juuri naimisiin menneen naisen mies ei ollut kotona, joten sotilaat raiskasivat naisen -20 sotilasta vuoronperään.

"Etiopialaiset sotilaat ...[raiskasivat minut ja sisareni] ja minä pelkäsin lasteni puolesta, joten pakenin Mogadishusta." -Fatimah, 28.

Etiopialaisjoukot raiskasivat 17-vuotiaan naisen, jonka 13-ja 14-vuotiaat veljet yrittivät suojella sisartaan, mutta sotilaat hakkasivat pojat ja puhkaisivat heiltä silmät. Tyttö jäi koomaan Mogadishuun.

"Eräänä yönä mieheni ja poikani pysäytettiin heidän yrittäessän tulla kotiin pensaiden väleistä. Etiopialaiset sotilaat tutkivat heidät ja löysivät rahaa. Poikani huusi 'Älkää ottako näitä, meillä ei ole mitään muuta äidille ja muille lapsille.' Yksi sotilaista hakkasi poikani ja mieheni koetti häntä suojella, joten hänetkin hakattiin. Toinen poikani kävi sotilaaseen käsiksi, joten sotilas ampui hänet. Toinenkin poikani tapettiin ja mieheni he veivät. Kahden päivän päästä mieheni oli kuollut." -Hibo,52, Mogadishu.

Etiopian armeijan jouduttua tienvarsipommin iskemäksi he alkavat tulittaa siviilejä lähistöllä ja tunkeutuvat siviilien koteihin tuoden asukkaita ulos kadulle teloitettavaksi.

"Etiopialaiset tunkeutuivat korjattavana olevaan taloon: pidättivät kuusi, vierailevan sukulaisen, kolme veljestä ja kaksi rakentajaa. Pian sen jälkeen kuulimme laukaisuja. Näin neljä ruumista ja kolmen veljen ruumiit. Luodit olivat repineet heidän ruumiinsa seulaksi." -Lähisukulainen, Mogadishu.

"Etiopialaissotilaiden mielivaltaisen pidätyksen jälkeen sukulaiseni ruumiissa oli kuusi luodinreikää -suussa, niskassa ja rinnassa. 19-vuotiaan 'Abdin ruumis oli luotien lävistämä, hänen kätensä olivat selkänsä taakse sidotut ja hän oli yltäpäältä verestä." -Tapettujen lähisukulainen, Mogadishu.

"Etiopian joukkojen tykistötuli tuhosi sairaalan sähköä tuottavat generaattorit, kranaatteja putosi sairaalan katolle samanaikaisesti, panssarivaunu tulitti sairaalan ylilääkärin toimistoa ja sairaalan vesisäiliöitä." -Sairaanhoitaja Mogadishusta.

"[Etiopian armeija] rikkoi kaikki ovet, kassakaapin, ja sotkivat kaikki kansiot, kirjeet ja kirjat huoneissa. Etiopialaissotilaat kirjoittivat seiniin. Yhdessä luki 'al Qaeda-sairaala'" -Sairaalan henkilökuntaa, Mogadishu.

"Etiopian armeija aiheutti [al-Hayaatin sairaalalle, Mogadishussa] yli 800 000 dollarin vahingot." -Sairaalahenkilökuntaa, Mogadishu.

"Etiopialaisten rakettitulessa kotinsa menettäneet juoksivat betonikattoiseen at-Tawfiiq-moskeijaan turvaan. Siihen osui raketti ja rakennus romahti. Kymmenen ihmistä sisällä kuolivat, myös kaksikuukautinen vauva." -Pakolainen Mogadishusta, toukokuun 1. 2007.

"Näin kolme pakenevia siviilejä kuljettaneita busseja. BM-raketti osui kulkueeseen, kaikkiin kolmeen bussiin. Yksi bussi meni kahtia, ainoastaan kuljettaja pelastui. Kaikki bussit paloivat. Osa kuolleista oli palanut tunnistamattomiksi." -Pakolainen Mogadishusta, toukokuun 1. 2007.

Pakolaisia Beledweynestä Somalimaahan kuljettanut kuorma-auto joutui heinäkuussa 2008 Etiopian Kansallisten Puolustusjoukkojen (Somalihallituksen maahan kutsumat etiopialaisjoukot) pysäyttämäksi:

"He pysäyttivät auton ja sanoivat siellä olevan jotain heidän etsimiään henkilöitä. Tulimme ulos ja he alkoivat etsiä. Kun he näkivät kaksi nättiä tyttöä joukossamme he ottivat heidät. Mitään emme voineet tehdä. He tarttuivat heihin ja menivät. Tytöt itkivät, mutta sotilaat löivät heitä ja vetivät maata pitkin. Toisen tytöistä he ampuivat, koska hän kiljui paljon. Toinen tytöistä kertoi, että kolme sotilasta raiskasi häntä yhtäaikaa."-Pakolainen, Hargeisa, heinäkuun 11. 2008.

"Etiopian joukot tulittivat aseilla hyvin kaukaa säästämättä ketään. Toisinaan ne osuivat sotilaisiin, toisinaan taloihin, toisinaan eläimiin, toisinaan siviileihin." -Pakolainen Bula Hawosta, huhtikuun 23. 2011.

Huhtikuussa 2008 Etiopian kansalliset puolustusjoukot tunkeutuivat moskeijaan Mogadishussa. Moskeijassa olleista 21 tapettiin, seitsemän heistä kurkut auki viillettyinä, useat Islamin oppineita ja useampi kymmenen lasta vangittiin. Etiopia kiisti tapahtuneen -julkaisi kiistävän lausunnon ja kehui "operaation olleen menestyksekäs yli odotusten."

Syyskuussa 2009 Mogadishusta paenneen ryhmän jäsen kertoi heidän nähneensä useita ihmisiä makaamassa tulituksista haavoittuneina tien varsilla kutsuen apua: "Emme voineet pysähtyä auttamaan heitä. On virhe pysähtyä sellaiseen paikkaan ja luodit samasta miehen tappaneesta aseesta löytävät luoksesi."

AMISOM:in partion jouduttua tienvarsipommin kohteeksi he alkavat tulittaa paniikissa olevia siviilejä kohti. 13 kuolee ja ainakin 15 loukkaantuu. "Rauhanturvajoukkojen" tulitus aiheutti enemmän uhreja kuin räjähdys.

AMISOM:in ja Afrikan Unionin joukot laukaisevat ash-Shabaabin uudelleen valloittaman Mogadishun alueelle kranaatteja umpimähkään elo-syyskuun 2010 aikana.

AMISOM:in ampumassa kranaattitulessa Mogadishun Baqarah-torille ja muihin siviilien suosimiin kohteisiin kuolee 15 maaliskuussa 2011.

Marraskuun 23. 2010 AMISOM:in sotilaat avaavat tulen siviilejä kohti lähellä Aden Adden lentokenttää.

AMISOM:in sotilaat tulittavat väkijoukkoa ryntäämässä auttamaan bussin tönäisemää poikaa (tammikuu 2011).

AMISOM laukaisee raketteja Somalian sisäisien pakolaisten leireille, haavoittan kymmeniä (helmikuu 2011).

"Bula Hawon tuhosi etiopialaisten laukaisemat aseet, kuten panssarivaunut." -pakolainen, huhtikuun 20. 2011.

"AMISOM tappaa ihmisiä paljon. Väliaikaishallinto ja AMISOM eivät välitä onko siviilejä heidän tykistötulensa kohteissa." -Kyläläinen Hodanissa lähellä Mogadishua.

"Maltillista islamilaista suuntausta" suufilaisuutta edustavan AhluSunnah wal-Jama'aan terrorismia Somaliassa:

"Politiikkaame on tappaa kuka tahansa ash-Shabaabille vakoileva, myöskin omista joukoistamme sekä lapset." (AhluSunnah wal-Jama'an puhemies Sheikh "shekki" Mohamed Husein al-Qadi, maaliskuu 2011)

"Kun miina räjäytti hallitusjoukkojen auton, AhluSunnah wal-Jama'an sotilaat saapuivat ja alkoivat tulittaa välinpitämättömästi. Jokainen, kuka löydettiin koottiin ja vietiin poliisiasemalle. Matkan aikana sotilaat ryöstivät minulta matkapuhelimen ja 7 000 Kenian shillinkiä." -Pakolainen Hagaderan leirillä, huhtikuun 23. 2011.


***
Lau Elo 25, 2012 10:56 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
*

Harakaat ash-Shabaab al-Mujahidiin


"Mujahidiinit ymmärtävät, että ei ole mitään eroa taistella habasheja [etiopialaisia], ugandalaisia tai burundilaisia vastaan, jotka tulivat niin sanotun rauhanturvajoukkojen naamion takana. Miehittävien etiopialaisjoukkojen poistuminen ja niiden korvaaminen toisilla joukoilla -kuuluivat nämä sitten Afrikan Unioniin, Yhdistyneisiin Kansakuntiin tai mihin tahansa muuhun kansalliseen ja kansainväliseen joukkoon, mistä tahansa nimestä huolimatta -vaikka 'rauhanturvajoukkojen' ei muuta mitään. Kaikki nämä juonet, nimet ja merkit eivät ole mitään enempää kuin suunnitelma korvata yksi miehittäjä toisella."

"Nämä ihmiset ovat sokeita todellisuudelle, että näitä [Afrikan Unionin] joukkojen lähettäminen ei oikeastaan muuta mitään...On selvennettävä, että Jihadimme ei kohdistu erityisiin kansallisuuksiin ristiretkeläisten joukossa sen enempää kuin muihinkaan. Oikeastaan kohteenamme ovat mikä tahansa ristiretkeläismiehittäjä missä ikinä heitä tavataankaan." -Abu Saliim as-Suumaali, ash-Shabaabin komentaja.

Amerikkalaiset kouluttavat ugandalaisia sotilaita taistelemaan terrorismia vastaan -taistelemaan Somalian kapinallisryhmiä vastaan, ettei Yhdysvaltain tarvitsisi.

Sharif: "...Emme oppineet uskontoamme al-Qa'idah'lta, eivätkä he ole tarjonneet mitään tukea meille -kuten auttaneet meitä palauttamaan Somalivaltion. Tämä maa on somalien perintöä ja maassa olevat Afrikan Unionin joukot ovat Djiboutin sopimuksen mukaisesti tulleet auttamaan meitä palauttamaan meille rauha, eikä heillä ole mitään ulkoista agendaa."

"Shaykh Sharif, entinen Islamilaisten Tuomioistuinten johtaja, hänellä oli erilainen mielipide Etiopiasta ja sen sodasta, kuten Amerikastakin ja sen aggressiivisuudesta. Enemmänkin hän oli somalinationalisti, puhtaasti ja yksinkertaisesti. Globaali Jihaad ei tarkoita hänelle mitään -hän vain tahtoo Somalian olevan demokraattinen muslimivaltio." -ash-Shabaabin julkaisu "Millat Ibrahiim," lokakuun 3. 2008.

"Amerikkalaiset onnistuivat värväämään nämä [sotapäälliköt] palkkasotureikseen taistellakseen mujahidiineja vastaan. He alkoivat vangita mujahidiineja ja muita, jotka olivat "terroristilistalla" ja luovuttivat amerikkalaisille. He, joita ei vangittu, murhattiin ja hävitettiin. He ottivat maksun jokaiselta vangitulta mieheltä. Shaykh Aden Ayrow selviytyi sen kaltaisista yrityksistä, yksi oli tunkeutuminen hänen kotiinsa, mutta hän ei ollut siellä tapahtumahetkellä ja kaksi siellä ollutta veljeä pidätettiin...veljet [ash-Shabaab] lanseerasi laajan hyökkäyksen noita palkkamurhaajia vastaan, joka ehkäisi heitä toteuttamasta suunnitelmiaan alueella. Liikkeen maine levisi paikallisten kesken Mogadishussa, erityisesti kun he kuulivat loisteliaasta voitosta ja vastarinnasta sotapäälliköitä vastaan." -Ibid.

Yhdysvaltain senaattori Sam Brownback vieraili Addis Abebassa henkilökohtaisesti onnitellakseen Etiopian pääministeriä Meles Zenawia tämän voitosta Somaliassa:

"Tahdon kiittää Etiopiaa sen operaatiosta Islamilaisten Tuomioistuinten kaatamisesta. Se on voitto Etiopialle, somalialaisille ja kaikile maille, jotka seisovat terrorismia vastaan...Etiopia on antanut Somalialle ja Afrikan sarvelle mahdollisuuden rauhaan ja vakauteen."

Kommentti: No, Brownback, miltäs se "rauha ja vakaus" on näyttänyt viimeisen kuuden vuoden ajan?

Intensiivisten Mogadishun konferenssien yhteydessä annettiin lausunto -joka tosin oli valmisteltu Somalian ulkopuolella-, jonka mukaan väliaikaishallinto ottaa Shari'ah'n käyttöön kuuden kuukauden kuluessa ja Afrikan Unionin joukot lähtevät maasta neljän kuukauden sisällä sekä vastarinta voi lopettaa hyökkäyksensä Amisomia vastaan.
Seitsemän kuukautta tämän jälkeen:
Ristiretkeläiset ovat yhä tappamassa Somalian muslimeja -kaksinkertaistaneena joukkonsa. Tämän lisäksi väliaikaishallinto vahvisti, ettei se aio ottaa Shari'ah'a käyttöön.

Abu Yahya al-Libi maaliskuussa 2007:

"Itkemisellä ja suremisella ei ole sijaansa taistelussa, jossa uskottomat ovat yhdistäneet kaikki voimansa, rekrytoinut kaikki joukkonsa kutsuneet toinen toisenssa. Joten Somalian leijonat, aavikkojen ja viidakkojen mestarit, tämä on vain koetus, joka häviää ja pimeys, joka menee ohi, jota ei seuraa mikään muu kuin voitto, puhdas yhtenäistyminen ja hyvän seuraaminen. Abyssinialainen joukkio ei tullut maahanne ja miehittänyt maatanne konferenssien, neuvottelujen, sopimusten ja puheiden läpi, ei. He julistivat julkean sodan teitä vastaan, minkä takia he valmistivat armeijansa ja tulivat yhdessä julistamaan sen ja haki apua partnereiltaan. Joten veri verestä, tuho tuhosta. Taistelkaa sissisotaa, sillä se on taisteluista kestävintä ja vähiten tappiollinen, murskaavin ja sopivin heikoille ja vähäisille. Suorittakaa heitä vastaan hyökkäys hyökkäyksen perään, väijyttäkää heitä, ravisuttakaa maata heidän allaan pommein ja miinoin, tuhotkaa heidän tukikohtansa ja linnoituksensa uhrautumisoperaatioilla ja autopommeilla, katkaiskaa heidän varustelureittinsä."

ash-Shabaab:

"Mikäli Somalian pääkaupunki Mogadishu, kohtaa raskaita pommituksia sekä tuhoa ugandalais-etiopialais-burundilaisen liittouman käsissä, niin on vain oikeudenmukaista, että pääkaupungit Addis Abeba Etiopiassa, Kampala Ugandassa ja Bujumbura Burundissa kokevat samaa tuskaa ja katkeruutta. Sotaan osallistuvat maat [AMISOM] ovat sotilaita miehittäessään maatamme osana ristiretkeläisliittoumaa johtajanaan rikollinen Bush ja globaali muslimeja vastaan julistettu sota. Täten, heistä on tullut kohteita niille, jotka suorittavat iskuja puolustaakseen muslimeja sekä heidän uskontoaan."

Abu Saliim al-Sumaali:

"Olisiko meille järkevää seistä kädet ristissä samalla kun Yhdistyneet Kansakunnat suunnittelevat tuovansa lisää ristiretkeläisjoukkoja tänne miehittämään kotejamme ja vaihtamaan uskontoamme? Eikö YK nimenomaan perustanut 'Abdullahi Yusufin hallituksen ylipäätään ja näytti kristityille vihreää valoa miehittää maitamme?"

Mukhtar Abu Zubair:

"Etiopialaisarmeijan taktiikka riippuu kahdesta tekijästä: suuri määrä joukkoja ja ilmapommitusten käyttö. Mujahidiin-veljenne ovat omaksuneet tähän ylivoimaan sissisodankäyntitavan, joka on aiheuttanut suurimman osan vihollistemme aseista tehottomiksi -paitsi vihamieliset rikokset viattomia ihmisiä vastaan ja kaupunkien ja kylien tuhoamisen. Ristiretkeläisviholliset enimmäkseen ovat riippuvaisia enimmäkseen ylivoimaisista välineistään ja miesvahvuudestaan, mutta vihollisen hävittäjillä, puskutraktoreilla ja vaunuilla ei ole käyttöä kaupunkien kaduilla ja metsissä, wal-Hamdulillah."

Abu Mansur Mukhtar Robow:

"Toivotamme kenet tahansa muslimin mistä päin maailmaa tahansa tervetulleeksi, mikäli tahtoo liittyä meihin. Sallimme hänen avioitua tyttäriemme kanssa ja jakaa viljasadostamme. Monet ovat kuolleet taistellessaan asiamme puolesta ja useat ovat täällä kanssamme."

al-Shabaab al-Mujahidiin hallitsevat kaikkia yhteisöjä sääntöjensä mukaan kutsuen samalla väestöä liittymään heihin saaden useimmiten väestöltä myönteisen vastauksen, sillä kahteen vuosikymmeneen he kohtaavat aidon hallinnon, joka on onnistunut saavuttamaan kauan kadottamansa rauhan.

al-Shabaabin mujahidiinien aseistettujen miesten moukarit murskasivat sufisheikkien haudat Kismayon kaupungissa. Allahin Palvonta hautojen kautta merkitsee monijumalaisuutta ja Shari'ah täytyy toimeenpanna jokaisessa heidän taistelun jälkeen hallitsemassaan paikassa Nämä pienet moskeijat -sufien kutsumana maqaamat ovat olleet Somaliassa päivien alusta alkaen, mutta nyt nämä paikat vievät ihmisiä harhaan. Sama periaate pätee kirkkoihin: Kismayossa rakennettiin katolinen kirkko kuusikymmentä vuotta sitten, mutta sittemmin se murskattiin maan tasalle, vaikka yksikään kristitty ei ollut astunut jalallakaan sinne kahteen vuosikymmeneen, sillä Kismayossa ei asu enää kristittyjä. Sen paikalle aiotaan rakentaa moskeija [Islamin Lain mukaan moskeijan määritelmä alkaa aikomuksesta rakentaa rakennus moskeijaksi, joten kristillinen kirkko ei rakennuksena lähtökohtaisesti täytä moskeijan määritelmää. -Tekijä].

Abu 'Abd al-Rahmaan:

"Ylistys Allahille, suurin osa kaupungeista eteläisessä Somaliassa on mujahidiinien hallinnassa. Shari'ah-tuomioistuimet ovat avoinna, muita oikeuskäytäntöjä ei ole Shari'ah'n ja Islamilaisen tuomion lisäksi. Allahin Kirja on määräävä ylin ihmisten keskuudessa. Hyvin tiedetään, että nauha, jossa on laulua on kielletty ja musiikki ei ole sallittua. Kaduilla ei näy ainoatakaan naista, jolla ei ole laillinen hijaab, eikä näy mitään osaa naisen kehosta. Ylistys Allahille, epäilen parempaa paikkaa olevankaan maan päällä."

Abu Mansur Mukhtar Robow:

"Kuten voitte itse nähdä, hallitsemillamme alueilla on rauha, kun taas Etiopian ja Somalian hallituksen joukkojen hallitsemilla alueilla on kaaos: ihmiset ryöstetään, raiskataan ja ongelmia luodaan. Ottaessamme haltuun tämän alueen [Marka], ihmisiä oltiin terrorisoitu ja maksatettu laittomia veroja. Tänä päivänä toimme heille rauhan veloittamatta heitä. Hallinta tämän kansan keskuudessa on erittäin helppoa, sillä kaikki ovat muslimeja ja sunneja; heidän keskuudessaan ei ole shiioja, kaikki ovat myöskin Imam Shafi'i'in opetuksien seuraajia. He ovat vain vihollistensa jakamia, jotka provosoivat heidät taistelemaan toisiaan vastaan: Etiopia on kieltäytynyt antamasta tämän maan rauhoittua. Eurooppa ja Yhdysvallat ovat myöskin Somalian konfliktissa keskeisiä-mikäli he jättävät sen rauhaan, Somalian yhdistämiseen tarvitaan vain yksi päivä, jolloin halitsemme maata Shari'ah'lla.

Mikäli terrorismin määritelmä on aggressio, brutaliteetti ja tuhota elämää ja omaisuutta ilman syyttä, silloin Yhdysvallat itse on terroristi; mikäli sen määritelmä puolustaa itseään ja maataan, silloin me olemme terroristeja. Yhdysvallat ja sen orjat uhkaavat teurastavansa meidät, ja mikäli veremme tahrii heitä, olemme terroristeja, sanoen: 'mikäli taistelette ja iskette meitä vastaan, olette terroristeja. Meitä vastaan hyökättiin omassa maassamme: Amerikka rohkaisee aggressioon omassa maassamme; se hyökkäsi Dubleihin risteilyohjuksin tappaen siviilejä ja karjaa. Amerikka koettaa vain esitellä meille valtaansa ja voimaansa. Olemme jo maininneet, että emme usko tässä maassa olevankaan hallintoa. Matkustaessa Dubley'sta Kismayoon ei voi olla huomaamatta, että näillä alueilla ei ole lainkaan hallituksen läsnäoloa paitsi Mujahidiinit: he ovat tämän maan hallitus, toimeenpannen kaikki hallituksen tehtävät. Hallitus hallitsee pientä osaa Mogadishusta ja Baidoasta -ja myöskin näillä alueilla taistellaan. Bai'n, Bakoolin ja keski-Somalian alueella hallitus on vain nimi -hallitus, joka on luotu Keniassa Etiopian toimesta. Emme tunnusta heitä, emme tee mitään sopimuksia heidän kanssaan -emme ole edes valmiita puhumaan noille miehille. Ainoaksi, miksi me tunnustamme heidät on sotarikollisiksi. He toivat Allahin viholliset maahan, julistivat sodan Somalian kansalle, tappoivat sukulaisensa ja tuhosivat pääkaupungin. Emme ajattele näitä miehiä, jotka toivat maahan Etiopian panssarivaunut, edes muslimeina heidän neuvotellessaan vihollisen kanssa -ollen osa ja tekijä sen joukoissa, pukeutuen sen univormuihin ja kantaen vihollisen aseita. Pyydämme heitä katumaan Allahille ja etsimään anteeksiantoa -sen jälkeen keräämään aseet ja taistelemaan vihollista vastaan. Vihollinen ei kuuntele eikä noudata, mikäli käsket heitä lähtemään maasta tänään."


'Abdul-Qaadir, ash-Shabaabin tiedustelujohtaja:

"Yhtenä syynä vahvaan maineeseemme ei ole ainoastaan sota, vaan vahva siekailematon sääntö leikata päät rangaistuksina rikoksiin. Olemme saaneet kunnioitusta. Toteutamme vahvaa hallintoa, josta kukaan ei voi harhaantua ja on tehnyt meidät myöskin hyvin suosituksi arabien ja muiden Mujahidiinien keskuudessa. Meillä on oikeusistuimet Shari'ah'lle avoinna koko ajan, mutta mikäli taisteluissa taistelija saa kiinni pettureita ja hallituksen uskonluopiosotilaita, toteutamme Shari'ah'aa välittömästi ja leikkaamme pään irti. Tehtäväni on tarkkailla ihmisiä, jotka kuljettavat aseita hallitukselle ja löytää ash-Shabaabin viholliset." (Heinäkuu 2010)

Diinsoor:

Helmikuussa 2008 ash-Shabaab valloitti Diinsoorin kaupungin lähellä Baidhaboa. Mujahidiinit avasivat myymälän myydäkseen ghanimaa ja fai (sotasaalista taisteluista ja ilman taistelua), kuten vaatteita, kenkiä ja muita tarvikkeita myytäväksi kelpaavaa.

Kaksi nuorta somalimiestä pidätettiin kuljettamasta kaupallisia hyödykkeitä Diinsooriin väliaikaishallituksen puolesta, mutta "heidät vapautettiin, koska mujahidiinien kohteina ovat ainoastaan ristiretkeläiset ja heidän luopiot agenttinsa -ei kuten on väitetty mujahidiinien tappavan viattomia ja tähtäävän siviilien autoihin." -"Siunattu Diinsoorin valloitus," toukokuun 17. 2008.

Baidhabo

Etiopialaisjoukkojen tullessa maahan vuonna 2006, Baidhabossa käytiin historiansa raivoisimmista taisteluista. Satoja etiopialaisjoukoista tapettiin Baidhabon kaduille, kuten myös paikallisia, väliaikaishallinnolle lojaaleja militantteja. Amerikkalaisten tukemien etiopialaisilmavoimien paineissa, mujahidiinit vetäytyivät taktiikkanaan käydä sissisotaa etiopialaisjoukkoja vastaan, joiden liikkuminen kaupungin liepeillä vaikeutui.

Tammikuun 26. 2009, mujahidiinit onnistuivat valtaamaan Baidhabon 'Abdullah Yusufin hallituksen tyrannialta asukkaitaan kohtaan. Rikollisuus laski 98% Bay'n ja Bakoolin alueella Islamilaisen Shari'ah'n käyttöönoton johdosta. Islamilaisten instituuttien ja madrassahien määrä nelinkertaistui Mujahidiinien otettua vallan Baidhabossa. Bay'n ja Bakoolin väestöstä 85%:lla oli pääsy terveydenhuoltoon, puhtaaseen veteen ja peruskoulutukseen. Italialaisten kolonisaation aikana rakennettu kirkko muunnettiin moskeijaksi ja kodiksi tuhansille orvoiksi jääneille.
Kaupanpitäjä Baidhabossa:

"Islamilaisen hallinnon ja Baidoan edellisten valtaapitävien välillä on valtaisa ero erityisesti turvallisuustilanteeseen nähden. Ennen meillä ei ollut minkäänlaista turvallisuutta ja liiketoimemme olivat haavoittuvaisia. Nyt kaupunki on erittäin turvallinen ja tunnemme liiketoimiemme olevan turvassa. Ennen huolestutti jatkuvasti, että kauppoihimme murtaudutaan tai ryöstetään, mutta ei enää ja kaikki Ylistykset kuuluvat Allahille. "

Kirjakauppias Baidhabossa:

"Keskellä kaupunkia oli tarkastuspiste, jossa ihmiset päivittäin ryöstettiin. Tänään kukaan ei voi koskea toisen tavaroihin. Mikäli joku jättäisi talonsa oven levälleen auki, kukaan ei julkeaisi mennä sisään. Se johtuu Islamilaisen Shari'ah'n käyttöönotosta, jonka Mujahidiinit ovat ottaneet tässä kaupungissa käyttöön."

Idaale

Idaale oli etiopialaisille viimeinen pisara. Tuhansia etiopialaissotilaita tapettiin ja mujahidiinit tuhosivat heidän sotakalustoaan ja lentokoneitaan ja tähän päivään asti se on loisteliaimmista hetkistä somalialaisen Jihadin historiassa.

Abu Hajir al-Muhajir:

"Ylistys Allahille, seisomme Idaalen taistelukentällä, jossa taisteli paljon mujahidiineja sekä muhaajiruun kaikkialta maailmasta." [2008]

Idalessa käytiin intensiivisimmät taistelut päivin ja öin yhtäjaksoisesti kuuden päivän ajan. Taisteluun osallistuneita Mujahidiineja oli noin 480, kun taas uskottomien lukumäärä oli 3 500-3 600 välillä.

al-Shabaab toi rauhan ja järjestyksen kahden vuosikymmenen ajan rikoksen ja turvattomuuden runtelemille yhteisöille Somalian valtion hajoamisen jälkeen.

"Ihminen ponnistelee saadakseen itsenäisyyttä ja vapautta, mutta Shabaab-hallinto toi rauhan ja turvallisuuden. Maanviljelijänä -joka toivoo viljelevänsä maata vaivatta ja myydä hedelmiä ja tulla takaisin perheeni luo rauhassa, jotta elämä voisi jatkua. Ennen al-Shabaabia tämä ei ollut mahdollista. Ennen oli paljon tarkastuspisteitä ja meidän täytyi lahjoa. Ryöstely oli tavallista ja saatoit palata kotiin ilman mitään." -Maanviljelijä Kismayon pohjoispuolelta, lokakuun 13. 2009.

"Voit nukkua talosi ovi levällään auki. Vanhempana ei ole mitään pelkäämistä, että tytärtäsi ahdistelisi yksikään mies." -Bussinkuljettaja.

al-Shabaab kielsi qat'in, tupakoinnin ja naisten työnteon julkisilla paikoilla sekä kokoontumisen julkisilla paikoilla.

al-Shabaab myöskin kielsivät ihmisten olla kaduilla rukousaikoina. Mikäli muuten kaduilla oli ihmisiä juttelemassa, he antoivat piiskaa ja käskivät heidän poistua ja tehdä jotain hyödyllistä.

al-Shabaab määräsi rukoilun rukousaikoina pakolliseksi. Ainoa hyväksytty syy olla julkisella paikalla rukousaikana oli olla menossa moskeijaan yhteisrukoukseen.

Kaikista al-Shabaabin kieltojen rikkomisesta tai niskuroinnista seurasi yleensä raipparangaistus mihinkään lieventävään asianhaaraan katsomatta.

Varastamisesta tuomioksi määrättiin kädenkatkaisu, avioliiton ulkopuolisesta sukupuoliyhdynnästä ruoskinta tai kuolemantuomio (naimisissa oleville tai olleille.) sekä Islamista luopumisesta kuolemanrangaistus. Kerrotaan Abu Zubairin määränneen huduud-rangaistusten käyttöönoton, vaikka Islamissa sodan tai kuivuuden aikoina sitä ei toimeenpannakaan. Kerrotaan, että Mukhtar Robow vastusti huduud-rangaistusten käyttöönottoa, väittäen niiden toimeenpanon kääntävän tavalliset somalit ryhmää vastaan.

Huduud-rangaistukset toimeenpantiin julkisina yleisötapahtumina varoituksiksi muille. ash-Shabaabin entinen sotilas:

"Työskentelemme vuoroin, osa päivällä, osa yöllä. Jotkut lähetetään kaupunkeihin pidättämään juopottelijat, tupakoivat, qatia pureksivat ja juoruilijat. Olin pidättäjien joukossa. Pidätettyjen silmät sidottiin, paidat otettiin pois ja heitä lyötiin kepeillä ja potkittiin. Henkilöä lyötiin kunnes tuli tajuttomaksi ja sitten vietiin selliin." -Pakolainen Ifon leirillä, huhtikuun 20. 2011.

al-Shabaab on vähentänyt ylimitoitettua halvan ruoan maahantuontia, minkä seurauksena Somalian oma viljantuotanto elpyi. Tämä oli myöskin syy, miksi al-Shahaab kielsi ulkomaisia avustusjärjetöjä tuomasta maahan viljasäkkejä Somalian oman sadonkorjuun aikaan, sillä maahantuotu halpa tai ilmainen ruoka lamaannutta paikallisen viljakaupan totaalisesti.
al-Shabaab kehotti avustusjärjestöjä ostamaan viljan paikallisilta viljelijöiltä, mutta kieltäydyttyään al-Shabaab määräsi heidät olemaan tulematta maahan.
Toimeentulo myöskin siirtyi kaupunkialueilta maaseudulle, keskitoimeentuloluokalta alhaisen toimeentulon luokalle, ulkomaisilta viljelijöiltä paikallisille viljelijöille. Vuonna 2010 alkaneen kuivuuden seurauksena al-Shabaab poisti rajoituksensa kansainvälisiltä humanitaarisilta työntekijöiltä.

al-Shabaabin 'Ali Dheere:

"Organisaatiot, joita kielsimme tulemasta maahan eivät voi tulla maahan. Niinkutsutuilla Yhdistyneiden Kansakuntien osastoilla on poliittinen agenda sekoitettuna apuun ja politiikkaan. Jotkut heistä olivat puhtaita vakoojia, toisilla oli poliittinen agenda, tekemättä mitään, mitä alkuaan väittivät. Kovan kuivuuden koettaessa, sallimme muslimien ja ei-muslimien auttaa kuivuudesta kärsiviä ihmisiä. Heidän sallitaan työskennellä, mikäli heillä ei ole muita kiinnostuksen kohteita. Avustusleirin perustaminen maan rajojen ulkopuolelle oli kavala keino siirtää ihmisiä maan ulkopuolelle; he vedättävät puutteenalaisia opettaakseen heille kristinuskoansa siellä, kun epäonnistuivat tehdä sitä täällä."

al-Shabaab vaati kiinniottamiltaan somalimerirosvoilta suojelurahaa ja Harardheren merirosvopäälliköiltä 20% osuutta tulevista lunnaista, sillä somalimerirosvot operoivat etelässä al-Shabaabin hallitsemilta alueilta. Tässä vaiheessahan jokainen tietää, että Somalian rannikkovesiä kansainväliset yhtiöt käyttävät kauttakulun lisäksi myös kaatopaikkana, minkä seurauksena somalikalastajat ryhtyivät merirosvoukseen merten kalakantojen ehtyessä. Toisekseen, Islamin Lain mukaan Islamin hallitsemilta merialueilta tavatun muun kuin kauppa-aluksen kuorma on muslimeille sallittua.

al-Shabaab vuonna 1431H/2010CE julisti Britannian yleisradioyhtiön BBC:n sekä kansainvälisen radiokanavan Voice of American pannaan näiden levittäessä kristillistä propagandaa.

Kristinuskoon kääntyneet somalit [Somalian ja Kenian välisellä rajalla sijaitsevalla pakolaisleirillä esiintyy voimakasta missioevankelismia -Tekijä.] sekä Etiopian tiedustelupalvelulle työskentelevät somalit teloitetaan [mm. Suomen Suojelupoliisilla on Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa työntekijöitä haastattelemassa Suomeen pyrkiviä somaleja -Tekijä].

al-Shabaab kielsi epäislamilaiset ohjelmat televisioiduista jalkapallo-otteluista länsimaisiin elokuviin [Saudi-Arabian vuonna 1969 kuollut suurmufti Muhammad ibn Ibraahiim (RH) piti jalkapallon katselua ajantuhlauksena, johon liittyy paljon ei-Islamilaisia piirteitä -Tekijä].

al-Shabaab kielsi matkapuhelimista soittoäänimusiikit sekä matkapuhelinvalokuvat. al-Shabaab kielsi myöskin tanssin hääseremonioissa sekä jalkapallon pelaamisen.

Partaansa ajaville miehille annettiin raipasta ja liian pitkät housunlahkeet leikattiin nilkan yläpuolelle. Paidan pukeminen housujen sisään kiellettiin länsimaisena pukeutumisena. Muutamaa naista kiellettiin pukeutumasta rintoja kohottaviin liiveihin, mutta rangaistusta ei määrätty. Vain muutama nainen Mogadishusta, Kismayosta sekä Baardheerestä kertoivat tästä kiellosta, joten se ei ilmeisesti ollut hallitusjohtoinen kielto.

al-Shabaab määräsi naisia pukeutumaan mustaan abaayaan. Naisia myöskin kiellettiin työskentelemästä kaupan tai muilla aloilla, mikäli nämä tuovat heidät kontaktiin miesten kanssa.

Ei-mahram miehiä ja naisia kiellettiin kanssakäymisestä. Naisia kiellettiin kulkemasta julkisilla paikoilla, vaikka olisi mahram mukana, ellei nainen ole miehensä mukana matkanteossa.

Naiset ja miehet eivät saaneet istua ajoneuvon istuimilla vierekkäin, vaan eri penkeillä. Mies ja nainen eivät saaneet bussissa istua vierekkäin.
Kouluopetuksessa al-Shabaab painotti Islamia ja sotilaallista koulutusta. Sotilaallisen koulutuksen tarkoituksena oli valmentaa nuoria miehiä keksittymään maansa puolustamiseen.

al-Shabaab kielsi epä-Islamilaisina koulukirjat, jotka olivat YK:n tai UNESCO:n toimittamia. Maaliskuussa 2010 al-Shabaab kielsi englannin kielen ja tieteen opiskelun Afmadowissa, mainiten englannin olevan länsimaisten vakoojien käyttämä kieli ja sitä opiskelevalla on aikomus ryhtyä vakoojaksi. Koulunkellot kiellettiin näiden simuloidessa kirkonkelloja.

Mogadishun 14 yksityistä radiokanavaa kiellettiin soittamasta musiikkia.

"Sanon Somalian nuorille: Afrikkalainen sukupolvi on teidän käsissänne. Varokaa nationalistien iskuja, joita he koettavat tavoittaa. Mikäli tänään he kiistelevät kanssanne, huomenna he ovat jo vihollistenne riveissä." [Abu Hamza al-Muhajir, 2007].

Anwar al-'Awlaqi:

"ash-Shabaab on onnistunut hallintaansa saamien alueiden lisäksi toimeenpanemaan Shari'ah'n antaen esimerkin miten meidän muslimeina täytyisi edetä muuttaaksemme tilanteemme. Vaaleissa olemme epäonnistuneet, mutta luodeissa emme.
ash-Shabaab rajallisine resursseineen köyhässä maassa ilmentää mitä Tawakkul Allahiin merkitsee...Tahtoisin neuvoa veljiäni olemaan lempeä ja pehmeä kansanjoukkojen kanssa; anteeksiantamaan vuosisatojen jahiliyyah'n ja väärät uskomukset, opettamaan ensin ja kantamaan vastuun viimeisenä. Neuvoisin tukeutumaan varmuuteen ja jättämään epäilynalainen; anteeksiantoon koston edellä. Suuret ihmisjoukot kärsivät heimouskollisuuden sairaudesta, tietämättömyydestä ja Shari'ah'n halventamisen kampanjasta. Siksi teidän täytyy valloittaa ihmisten sydämet ja mielet ja tuoda heidät takaisin fitraah'nsa. Allah johdattakoon ja suokoon teille voiton. Allah yksin tietää mikäli olosuhteeni olisivat sallineet en olisi epäröinyt liittymästä teihin ja seisomaan sotilaana riveissänne."


NEFA:n tutkijan Evan Kohlmanin toukokuussa 2009 julkaisemassa raportissa Shabaab al-Mujahideen kerrotaan Hizbul-Islamin olevan suurempi uhka ash-Shabaabille kuin mikään sotilaallinen vastapuoli.

Joulukuun 24. 2010 ash-Shabaab julkaisi liittoutumisestaan Hizbul-Islamin kanssa:

"Mujahidiin-veljenne Somalian muslimimaassa painotti yhtenäisyyden asiaa ja sen tärkeyttä, erityisesti tänä aikana, jolloin Ummah'n viholliset jengiytyivät ja puhalsivat jakaantumisen myrkkyä, tavoitteenaan 'hajoita hallitaksesi,' jakaakseen sydämet ja heikentääkseen yhtä ruumista tehdäkseen sen sairaaksi ja romahtamaan. Ja heille saadakseen kieroille tavoitteille miehittääkseen muslimien maita ja orjuuttaa niiden perheet, varastaa varannot ja vaurauden ja pyyhkäistä pois sen identiteetin ja uskonnon."

"Mujahidiinit Somaliassa, yhtenäisenä ja yhtenemisellä lähettävät viestin Islamilaiselle Ummah'lle, että olemme yksi Ummah ja sen lippu on Islam ja tämä on ainoa tie voittoon Allahin vihollisista."

"Ja jälkeen jatkuvien neuvottelujen ja uskonnollisten keskustelujen ash-Shabaab al-Mujahidiinin sekä Hizbul-Islamin johdon välillä johtivat luvattuun päivään, jota odotimme rakastajan intohimolla ja kärsivällisen kaipuulla odotimme saapuvaksi: yhtenäisyyden, sovun, liittoutumisen ja Allahin köydestä kiinniottamisen päivä."

"Ja läheiset ja kaukaiset alkoivat aavistaa suureen muutokseen kulkevaa Islamilaista maailmaamme ja sen ilmeiseksi kärsivällisten mujahidiinien voittojen aikana Afganistanissa heidän selättäessä pahuuden voimien joukot -NATO:n ja Yhdysvallat- jotka alkoivat tunnustaa heikkoutensa ja häviönsä yhtenäisten ryhmien edessä ylväässä Khurasaanissa. Ja myös urheat 'Iraaqin sankarit kävelivät heidän jalanjäljissään, jotka työnsivät Amerikan nenän mutaan sen alkaessa vetää lyötyjä armeijoitaan, jättäen jälkeensä shi'alaisten hännän kohtaamaan kohtalonsa yksin marttyyriritarien ja yhtenäisten leijonajoukkioiden käsiin. Ja tuolla Jemenissä on sankareita, jotka nostivat Totuuden lipun ja nousseet puolustamaan kunniaa ja heistä [Mujahidiinit Arabian Niemimaalla] tuli pelottava painajainenm tehden ristin kansan ottamaan heidät huomioon tuhatkertaisesti."

"Somalian muslimikansa:

On tarpeeksi taisteluita ja konflikteja, tarpeeksi ateistien Yhdistyneiden Kansakuntien liukuhihnan konferensseja ja amerikkalaisia tukikohtia Qatarissa sekä Djiboutissa juonittelemaan tekaistuja meitä vastaan. Tarpeeksi ideologista invaasiota ja vihollisten harjoittamaa poliittista vihamieltä teitä vastaan, aivopesua yli vuosisadan..."


*
Lau Elo 25, 2012 11:20 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
*


*Mahkamaatul-Islaamiyyah 2006*


Islamilaiset tuomioistuimet perustettiin elokuussa 1994 turvaamaan lakia ja järjestystä. Viitteellisesti uskonnollinen, Tuomioistuimet saavuttivat suuren suosion rikollisuuden kitkemisellään perustamisalueellaan pohjoisessa Mogadishussa, kunnes sotapäällikkö 'Ali Mahdi siirsi kanssakilpailijansa Tuomioistuinten johtajan 'Ali Dheeren syrjään. Eteläisessä Mogadishussa suosion esteenä oli kenraali Aidiid, jonka kuolema vuonna 1996 jätti tyhjiön täytettäväksi Tuomioistuimille etelässä. Islamilainen politiikka virtasi mukaan entisten Islamilaisen Unionin jäsenten 'Ali Warsamen ja Hassan Dahir Aweysin mukana, jotka taistelivat Aidiidia sekä Etiopian tukemaa 'Abdullahi Yusufia vastaan. Sotilaallisten takaiskujen jälkeen Islamilainen Unioni vetäytyi Mogadishuun, jossa se liittyi Islamilaisiin Tuomioistuimiin. Vuonna 2003 Sharif Ahmed elvytti pohjoisen Mogadishun Tuomioistuimen ja hänet valittiin seuraavana vuonna sekä pohjoisen että etelän Tuomioistuinten päälliköksi. Vuoden 2005 salamurhien ja Yhdysvaltain ohjusiskujen seurauksena perustetaan itsenäinen järjestö Harakat ash-Shabaab al-Mujahidiin, jolla on muodollinen side Tuomioistuimiin.

ash-Shabaabin taistelijat teloittivat useita turvallisuusviranomaisia kostoksi Islamilaisten Tuomioistuimien osallisten tappamisesta -osa kostoksi teloitetuista oli väliaikaishallinnon presidentin 'Abdullahi Yusufin ja sekulaaripoliitikoiden yhteistyökumppaneita, jotka auttoivat Yhdysvaltalain tiedusteluviranomaisia tappamaan "terroristiepäiltyjä," jotka käytännössä olivat vain uskonnollisia johtajia.

Tuomioistuinten tuotua rauhan Mogadishuun yhteenottojen sotapäälliköitä vastaan jälkeen, asukkaidenkin mielipide kääntyi sotapäälliköitä vastaan, Tuomioistuinten järjestäessä sosiaalisia toimenpiteitä ja hyväntekeväisyystyötä ja liike-elämän tuella.
Huhtikuussa 2006 Tuomioistuinten sotilaat olivat ottaneet suurimman osan Mogadishua hallintaansa, keräten raskaan aseistuksen entisiltä klaanijäseniltä liittäen heidät osaksensa. Kesäkuuhun 2006 mennessä sotapäälliköt olivat jättäneet kaupungin.

Tuomioistuimet olivat onnistuneet yhdistämään Mogadishun ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Tuomioistuimet toivat rauhan ja turvallisuuden, jonka ohessa he poistivat tiesulut ja vuosikymmenen jätepinot. Mogadishun lentokenttä ja satama avattiin uudelleen vuosikymmenen jälkeen.

Väliaikaishallitusta tukeva Etiopia käsitteli Tuomioistuinten olemassaoloa itselleen uhkana, etenkin Aweysin julkisista puheista Etiopian sekaantumisesta Somaliaan sekä pelkäsi Etiopiassa sijaitsevan Ogadenin somaliväestön nousevan Tuomioistuinten nosteessa vastarintaan Kansallisessa Vapautusrintamassa ja radikalisoivan Etiopian huomattavan isoa muslimiväestöä.

Tuomioistuinten hajoamiseen vaikutti sekä sisäiset että merkittävissä määrin ulkoiset tekijät. Tuomioistuimet olivat johtajiltaankin erilainen -Sharif Ahmed ollessa "qutbi-"(tässä:muslimiveljeskunta-) suuntautunut ja Aweys salafistisesti suuntautunut. Tuomioistuinten kollektiivinen päätöksenteko ja toimeenpano alkoivat rakoilla, usean osastonsa toimien itsenäisesti. Tuomioistuinten sotilasosaston ottaessa hallintaansa alueita, joita hallitsivat muut klaanit, klaanisiteistä kiinnipitäminen loi omaa Tuomioistuimien vastaista mielialaa. Erimielisyyttä oli myös neuvotteluasemista väliaikaishallintoon nähden.

Etiopia epäili lisäksi vanhan sotavihollisensa Eritrean tukevan Tuomioistuimia, johon oli helppo liittää "taistelu terrorismia vastaan", Yhdysvaltain epäilyt Tuomioistuinten majoittavan ulkomaalaisia "terroristeja,"Etiopian siirtäessä sotilasjoukkojaan Somalian maaperälle -näiden liittoutuessa väkiaikaishallinnon joukkojen kanssa muodostaen ylivoiman Tuomioistuinten sotilasosastoon nähden, tuloksena Tuomioistuinten hallinto Mogadishussa oli lähtökohtaisesti päättynyt.

***

*Armottoman Jihadin vuodet

Kesäkuun 10. 2006, neljä länsimaista avustustyöntekijää sekä tusina somaleja murhataan yhteistyöstä terrorismintorjuntaorganisaatioiden kanssa.

Heinäkuussa 2006 Aden Hashi Farah Eyrow valitsee 720 vapaaehtoista taistelemaan Libanonissa Israelin invaasiota vastaan. Sata taistelijaa saapui takaisin, mukanaan viisi Hizbollahin jäsentä.

Syyskuun 18. 2006 pommittaja tappaa kuusi iskussa väliaikaishallinnon presidentin 'Abdullah Yusufin kulkuetta vastaan Baidhabossa.

Joulukuun 6. 2006 Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto allekirjoittaa vaatimuksen sotilaallisesta alueellisesta väliintulosta Somaliaan. Sotilaallista väliintuloa kannatti pitkään Somalian väliaikaishallitus. Tuolloin etiopialaisjoukot olivat jo valmiina Somaliassa hyökkäysmääräystä odottamassa.

Joulukuun 12. 2006 Mahkamaatul-Islaamiyyah'n puolustuspäällikkö Sheikh Yusuf Muhammad antoi Somaliassa oleville etiopialaisjoukoille viikon aikaa vetäytyä Somalian alueelta. Joulukuun 21. 2006, määräajan jälkeen, Baidhabossa alkoivat taistelut etiopialaisjoukkoja vastaan. Useiden päivien ajan -ja sitä ennen- Etiopia kiisti olevansa Somalian alueella.

Joulukuun 20. 2006 alkaneissa taisteluissa suurimmat tappiot kärsivät Tuomioistuinten puolella taistelleet vapaaehtoiset klaanien jäsenet -ei varsinainen sotilaallinen siipi, eivätkä Tuomioistuimiin liittyneet sotilastaitoja omaavat klaanisotilaat -sotilaallinen organisoimattomuus toi lopulta tappion Tuomioistuimille. Koalitio marssi Mogadishuun ja Kismayoon ilman vastarintaa joulukuun 28. 2006. Tammikuun 2007 alussa Etiopialla olisi sotilaitaan Somaliassa 30 000.

Mogadishu väliaikaishallinnon ja etiopialaisjoukkojen koalition johdolla ajautui väkivaltaan ja kaaokseen. Tuomioistuinten ylin johtaja Sharif Ahmed antautui Kenian viranomaisille saaden vapautuksen ja Yhdysvaltain suojeluksen. Tämän jälkeen hän yhdisti Tuomioistuinten "maltilliset" jäsenet, jonka seurauksena etiopialaisjoukkojen vastustaminen muuntui pelkäksi retoriikaksi.

Islamilaisten Tuomioistuinten vetäydyttyä Mogadishusta hallittuaan sitä kuuden kuukauden ajan vuonna 2006, tammikuun 5. 2007 al-Qa'idah kehotti somaleja taistelemaan maahan tunkeutuneita ja Somalian väliaikaishallinnon kanssa liittoutuneita Etiopian joukkoja vastaan:

"Puhun teille tänään, Etiopian ristiretkeläisvalloittajien loukatessa rakastetun muslimi-Somalian maata. Pyydän Somalian muslimikansaa pysymään uudella taistelutantereella, joka on yksi ristiretkeläisten taistelukenttiä amerikkalaisten ja sen liittolaisten ja Yhdistyneiden Kansakuntien aloittama Islamia ja muslimeja vastaan. Väijykää, miinoittakaa, hyökätkää ja pommittakaa, kunnes ahmaisette heidät kuin leijonat ja syötte saaliin."

"Muslimiveljeni Somaliassa, älkää lamaantuko Amerikan voimien tähden, koska olette voittaneet heidät ennenkin Allahin Tuella, ja kaiken lisäksi Amerikka on heikompi tänään kuin ennen."


Ensimmäiset puolustusiskut haisevia etiopialaisjoukkoja vastaan alkoivat. Etiopialais-sekä väliaikaishallinnon joukot sulkivat iskujen tapahtuma-alueita ja aloittivat talosta taloon-etsinnät, joissa ainakin kolme somalialaista kuoli. Tammikuun 7. 2007, kymmenen päivää Etiopian ja väliaikaishallinnon joukkojen Mogadishun tulon jälkeen, vastaiskut alkoivat pienasein, kranaatinheittimin ja muine aseine.

Etiopian joukoilla sen sijaan olivat käytössään useita kranaatinlaukaisualustoja 120mm kranaateille ja Katjusheille, T-55-panssarivaunuja, joissa 100mm kranaattituli, panssarintorjuntasinkoja (vaikka mujahidiineilla ei vaunuja olekaan!) sekä aseistettuja helikoptereita tulittaen kortteleita Mogadishussa.

Yhdysvallat on nimennyt al-Shabaabin "globaaliksi uhaksi;" Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panettan mukaan: "Yhdysvaltain operaatiot al-Qa'idah'a vastaan keskittyvät avainryhmiin Jemenissä, Somaliassa ja Pohjois-Afrikassa."

Yhdysvallat liittyi sotaan ilmaiskuin eteläiseen Somaliaan tammikuun 7. 2007, kohteinaan ilmeisimmin Mogadishusta vetäytyvät mujahidiinit ja Tuomioistuinten jäsenet. Pentagonin puhemies myönsi, että Yhdysvaltain ilmaiskut menivät ohi kohteidensa, niin kuin aina. Yhdysvaltain ja Etiopian ilmaiskuissa kuoli kymmeniä kyläläisiä ja satoja eläimiä.

Satojen pakenevien saapuessa Kenian rajalle, Kenian turvallisuusjoukot sulkivat rajan ja pidättivät useita kymmeniä.

Tammikuun 3. 2007 Kenia ilmoitti pidättäneensä Somaliasta pakenevia "Islamisteja." Somaliasta pakenevia kyllä, mutta keitä?: yli 30 naista ja lasta lukuisista eri kansallisuuksista.

Tammikuun 7. ja 8. 2007 Yhdysvaltain ilmaiskuissa kuolee kymmeniä kyläläisiä ja satoja kotieläimiä. Pentagonin puhemiehen mukaan "kohteina olivat alueen al-Qaeda-johto," tosin tammikuun 12. myönsi ilmaiskun "menneen vähän...oho...ohi."

Tammikuun 9. 2007 Yhdysvallat teki sarjan ilmaiskuja Somalian eteläpuolelle uskoen saavansa Fadhul Muhammadin ja Nabhan as-Salehin hengiltä. Iskut tappoivat 27 tai 31 siviiliä Afmadowissa, kahden uhrin ollessa juuri naimisiinmenneitä. Kaksi helikopteria laukaisivat useita raketteja Kenian rajalle johtavalle tielle. Edellisen päivän iltana Afmadowin itäpuolella tehdyssä iskussa kuoli neljä siviiliä, joista yksi oli neljävuotias poika sekä useita eläimiä.

Paimentolaiset olivat koonneet eläimensä suurten nuotioiden ääreen hätistelläkseen moskiittoja. Paimentolaisia pommitettiin yöllä ja päivällä etsiessään vesilähteitä. 70 paimentolaista ja heidän eläintään kuoli Yhdysvaltain etsiessään Fadhulia, Salehia ja Abu Taha al-Sudania. Kukaan heistä ei ollut alueella.

Yhdysvallat toteuttivat iskun "saadessaan varman tiedon al-Qaedan jäsenten piileksivän alueella."

Somalian väliaikaishallinnon presidentti 'Abdullahi Yusuf kertoi hyväksyvänsä kaikki Yhdysvaltain toimet: "Yhdysvalloilla on oikeus pommittaa terroristiepäiltyjä, jotka hyökkäsivät Kenian ja Tansanian suurlähetystöjä vastaan. Heillä on oikeus toimiin. Taistelemme terroristeja vastaan, olivat he kansainvälisiä tai somaleja. Emme taistele Islamia vastaan. Somalit ovat 100% muslimeja."

Samana päivänä tuntemattomat asemiehet laukaisevat rakettikranaatteja Etiopian ja Somalian hallituksen sotilasjoukkoja majoittavaan taloon. Kahden räjähdyksen jälkeen viiden minuutin automaattiaseiden tulitaistelu ja myöhemmin järjestelmällisiä laukauksia.

Washington ohitti iskujen kritiikin olankohautuksella vedoten "tarpeeseensa puolustaa sekä Yhdysvaltoja että kansainvälistä yhteisöä al-Qaedan hyökkäyksiltä."
Fadhul ja Saleh eivät olleet lähelläkään iskujen kohteita.

Tammikuun 14. 2007, etiopialaisjoukkojen saavuttua Mogadishuun, he ratsaavat sairaalat takavarikoiden aseet, joita sairaalahenkilökunta käytti suojellakseen välineitään ja potilaitaan. Etiopialaisten mukaan esim. ratsattu al-Arafat-sairaala oli "Tuomioistuinten" ja "Ayr-klaanin" tukikohta kapinallisille.

Tammikuun ja maaliskuun 2007 aikana mujahidiinien iskujen taktiikkoina olivat hallitusviranomaisten salamurhaaminen, hyökkäyksen sotilassaattueita vastaan ja kranaatinheitin-ja raketti-iskut poliisiasemille, väliaikaishallinnon ja Etiopian sotilastukikohtiin ja muihin poliittisiin ja sotilaallisiin taustatukikohteisiin, kuten väliaikaishallinnon viranomaisten majoittamat hotellit.

Pelkästään maaliskuun 2007 taisteluissa -lähinnä etiopialaisjoukkojen kranaatti-ja rakettitulessa- saa surmansa 400-1 000 ihmistä ja yli 4 000 haavoittuu.

"[Sodassa saadut] vammat ja haavoittuneiden diagnoosi ovat erilaisia tavanomaisemmasta väkivallasta Somaliassa, missä yleensä yksilöt haavoittuvat kevyistä aseista. Aivan erilaisia aseita on käytössä kuin ennen. Sairaaloissa näkee vammoja panssarivaunun tykkitulesta, kranaateista, Katjusheista. Kokonaisia perheitä on sairaaloissa kranaattien pudotessa heidän koteihinsa. Näyt sairaaloissa ovat kamalat: lapsia ilman jalkoja ja käsivarsia, ihmisiä päähän haavoittuneina sisälmystensä valuessa ulos." -Sairaanhoitaja, Mogadishu.

Maaliskuun 21. 2007 väliaikaishallinnon aloittaessa ensimmäisen suuren ash-Shabaabin aseistariisuntaoperaation, se joutui yhdessä etiopialaisarmeijan kanssa ash-Shabaabin väijyttämäksi kulkueessaan. Ainakin 200 haavoittunutta tuotiin Mogadishun sairaaloihin ja 20 väliaikaishallituksen sotilasta otettiin mujahidiinien vangiksi. Useimmat näistä vangeista teloitettiin ja heidän poltettuja ruumiitaan vedettiin pitkin katuja.

Somalian hallituksen presidentin 'Abdullah Yusufin haastattelusta VOA:lle maaliskuun 21. 2007:

"Te [kapinalliset] aiheutatte kaikki nämä ongelmat. Kapinalliset ovat kaikkien ongelmien juuri eikä hallitus, sillä mistä tahansa laukaistaa luoti [meitä kohti], pommitamme sitä välittämättä siitä keitä siellä on."

Haastattelija: "Vaikka siellä olisi siviilejä, aiotteko pommittaa sitä?"

'Abdullah Yusuf: "Kyllä, pommitamme sitä!"

Maaliskuun 26. 2007 autopommittaja iskee etiopialaisarmeijan tukikohtaan.

Maaliskuun 29. ja huhtikuun 1. 2007 välisenä aikana mujahdiinit taistelevat useissa Mogadishun tukikaupunginosissaan ja strategisesti tärkeillä alueilla etiopialaisjoukkoja vastaan, jotka pommittavat ja hyökkäävät täydellä voimalla. Neljän päivän ajan Mogadishun stadionilla on suuri taistelu: kranaatteja ja raketteja lentää jatkuvasti. Etiopialaiset etenevät kohti toria stadionin pohjoispuolella, jolloin tapahtuu Mujahidiinien väijytys. Seuraa raskas taistelu, kaksi vaunua, kaksi miehistönkuljetuskuorma-autoa. Etiopialaiset vetäytyvät takaisin stadionille.

Taistelujen ensimmäisenä päivänä al-Arafatin sairaalaan osuu Etiopian armeijan panssarivaunun tykistä ja BM-21-raketinheittimestä yhteensä neljä kertaa. Vaunun tykkituli osuu vesisäiliöön, sairaalan varastoon ja sairaalanjohtajan toimistoon. Taistelujen aikaan sairaalassa oli yli 30 potilasta.

Maaliskuun 30. 2007 mujahidiinit ampuvat alas yhden etiopialaisarmeijan helikopterin, jonka seurauksena Etiopia pidättäytyi kopterien käytöstä. Etiopialaisten ampuma BM-raketti tappaa kuusi sairaalahoidossa ollutta al-Hayaatin sairaalassa. Samana päivänä sairaalasta lähtee mies ja tämän synnyttämäisillään oleva vaimo. Muutaman minuutin kuluttua heihin osuu raketti tappaen miehen heti ja raskaanaoleva vaimo haavoittuu jalkoihin. Saavuttuaan SOS-sairaalaan, jossa hän synnytti keskosen. Äidiltä amputoitiin toinen jalka. Hänet siirrettiin al-Madinah-sairaalaan, jossa toinenkin jalkansa amputoitiin. Hän kuoli muutaman päivän kuluttua.

Huhtikuun 18. 2007, al-Arafatin sairaalaan osuu yhteensä seitsemän rakettia; kolme niistä osuu poliklinikalle, kolme generaattoreihin tehden ne toimintakyvyttömiksi ja seitsemäs sairaalan keittiöön. Ei-muslimitarkkailijoiden mukaan sairaalan ottaminen kohteeksi näyttää tahalliselta. Etiopian armeija kertoi sairaalassa olevan kapinallisia, jonka sairaalan henkilökunta kiistää.

"Tahallisesti sairaalaan kohdistaminen on sotarikos." -Amnesty International, 2007 (Civilians Under Siege in Mogadishu). Suomenkin Talvisodassa sissipartiot tuhosivat "vihollisen" huoltokeskuksia (keittiöt, lasaretit jne). Sotarikos? Toteuttaneet upseerit saivat mitaleita ja ylennyksiä palkkioiksi.

Jotkut alueet asettavat vartioinnin estääkseen mujahdiinien käyttämästä aluetta kranaatinlaukaisupaikkanaan (välttääkseen Somalian ja Etiopian armeijan summittaisen kranaattitulen takaisin). Helmikuun 21. 2007 erään tällaisen alueen apulaisvastaava tapetaan. Toisaalla tapetaan neljä vartioidun alueen vartijaa. Kolmannessa tapauksessa kapinalliset teloittavat kuusi vartijaa, jotka pyrkivät estämään kapinallisia käyttämästä aluetta taisteluihin.

Huhtikuun 18. 2007 autopommittajan isku Etiopian tukikohtaan eskaloi uuden taistelukierteen. Koska etiopialaisilla on tilanteeseen suhteutettuna vähemmän sotilaita, he pysyvät pääosin asemapaikoillaan ja laukaisevat kranaatteja sieltä käsin.

Pastatehdas oli strategisesti tärkeä sekä etiopialaisille että Somalian hallitukselle sen yhdistäessä kaksi päätietä toisiinsa ja myöskin sen sijaitsevan lähellä vastarintataistelijoiden kaupunginosaa Huruwaa. Taistelua Pastatehtaasta käytiin kiivaalla kranaatti-ja rakettilaukaisuilla.

Huhtikuun 23. 2007, etiopialaisarmeija laukaisee viisi rakettia kohteenaan SOS-sairaala. Yksi raketti osuu vuodeosastolle, jossa oli hoidettavana 30 haavoittunutta potilasta. Toinen osuu lastenosastolle, tuhoten yhden huoneen ja vahingoittaen toista. Ainakin kuusi sairaalahoidossa ollutta kuolee ja kymmenen haavoittuu, suurin osa naisia ja lapsia.

Huhtikuun 24. 2007 vasikaksi ristiretkeläisjoukoille epäilty mies ammutaan. Kuorma-autopommittajan isku Etiopian armeijan tukikohtaan Afgoissa.

Huhtikuun 26. 2007 mennessä satoja siviilejä oli kuollut, useita tuhansia haavoittuneina, kolmannes Mogadishun asukkaita pakeni, eivätkä sekä Mujahidiinit että väliaikaishallituksen ja Etiopian joukot eivät saaneet merkittäviä alueellisia voittoja. Tästä huolimatta Somalian väliaikaishallitus julistautui voittajaksi.

"Kuulimme etiopialaisten laukaisevan hyökkäyksiä. Taisteluissa käytettiin raskasta kranaattitulta. Molemmat tulittivat madfa'a [somalien käyttämä sana BM-raketeista], mutta etiopialaiset enemmän. Aamulla oli paljon kuolleita ja haavoittuneita. Yksi osui taloon kolmen oven etäisyydellä [omasta]. Talo romahti. En tiedä montako kuoli, mutta talon omistaneella naisella oli kuusi lasta." -Pakolainen Mogadishusta, toukokuun 1. 2007.

"Naapurissani asuva nainen ja hänen neljä alle kymmenvuotiasta lastaan kuolivat kaikki raketin osuessa heidän taloonsa. Stadionin ja Puolustusministeriön taisteluissa aluetta ammuttiin kranaattitulella. Suurin osa raketeista tuli Puolustusministeriöstä." -Pakolainen Mogadishusta, toukokuun 1. 2007.

"Etiopialaiset tähtäsivät minne kaikkialla ja milloin tahansa he aistivat jotain liikettä. Oli vaikeaa paikantaa kapinallisia. Saattoi kuulla kranaattilaukaisun ja vastaukseksi tuli 50 kranaattia. Toisinaan etiopialaiset ampuvat raketteja useita tunteja." -Pakolainen Mogadishusta, toukokuun 1. 2007.

Kesäkuun 4. 2007 autopommittaja tappaa seitsemän iskussa Somalian pääministerin kotiin. Toinen autopommi räjähtää lähellä Etiopian armeijan tukikohtaa.

Kesäkuun 19. 2007 tienvarsipommi räjähtää etiopialaisarmeijan sotilassaattuetta kohtaan. Etiopialaissotilaat jalkautuvat ja alkavat summittaisesti tulittamaan siviilejä kuljettavaa minibussia. Myöhemmin he alkavat tunkeutua lähistöllä oleviin taloihin: kiinniotetut vietiin "saunan taakke."

Väitetty ash-Shabaabin rekrytoija ja avainhenkilö Keniasta käsin, Hasan Mahad 'Umar [tunnettu nimellä Hasan Husein] sanoo helmikuun 4. 2008:

"Jihadin rahoittaminen on yksilöllinen velvollisuus [Fardh 'Ayn] jokaiselle muslimille. Mikäli et kykene fyysisesti liittymään Jihadiin, niin silloin sinulle on pakollista rahoittaa sitä. Pienet rahasummat sinulta Jihadiin eivät ole hyväntekeväisyyteen, vaan yksilöllinen velvollisuutesi. Mikäli rahoitus Mujahidiineille on riittämätöntä, niin on sallittua kerätä lisää rahoitusta pakolla. On myös sallittua ampua ketä tahansa vastaan hangoittelijaa viidellä luodilla."

[Erikoishuomautus: Suomen Iltapäivälehdet väittävät Hasan Huseinin käyneen Suomessakin, mutta Suojelupoliisi ei kommentoi, eikä vahvista väitettä. Hasan Husein on käynyt Suomessa useita kertoja. Tekijä tapasi hänet vuonna 2007.]

Lokakuun 11. 2007, pommittaja tappaa kolme etiopialaissotilasta iskussa näiden tukikohtaan Baidoassa pääministerin vierailun aikaan.

Helmikuun 6. 2008, al-Shabaabin iskussa etiopialaisjoukkoja vastaan Bosassossa tappaa ainakin 20. al-Shabaabin Internet-sivustolleen iskun jälkeen julkaisemassaan lausunnossa: "...varmistettiin, että jotkut Mogadishussa taistelleet etiopialaiset sotilaat asuivat siellä, osa tuoneena vaimonsakin. Tämä alue on paikka, jonne etiopialaiset ja puntmaalaiset sotilaat menevät huvituksilleen, tehden syntiä ja vahingollista kulttuuria." Hyökkäyksen aikana osa uhreista olivat katsoneet elokuvia, pureskelleet khattia tai nukkuneet.

Huhtikuun 8. 2008, autopommittaja tappaa burundilaissotilaan iskussa näitä majoittavaan rakennukseen.

Kesäkuun 19. 2008, somalihallituksen poliisi tunkeutuu mogadishulaiselle ala-asteelle, koska "sieltä päin oli lentänyt raketti," hajottaen koulutarvikkeet ja sytyttäen ne tuleen, lyövät ja ryöstävät vahtimestarin ja tulittavat summittaisesti koulun alueella. Koska tapahtumahetkellä oppilaat olivat luokissa, ainoastaan yksi lapsi haavoittuu poliisin luodeista.

"Puolen tusinaa hallituksen sotilasta tukeutui taloomme ja sotkivat kaiken. Yritin paeta, mutta juostessani minua lyötiin takaapäin aseen perällä. Kaaduin. Miehellä oli sotilasunivormu ja AK47. Yritin juosta, mutta viimeinen, minkä muistan oli toinen mies pitelemässä niskastani samalla kuin toinen kiipesi vartaloni päälle. Heidän aikomuksensa oli raiskata ja ryöstää. Se oli päivän laki somalihallituksen sotilaille alueella. Heidän kulttuurinsa. Tällä hetkellä olen kolme kuukautta raskaana toiselle minut raiskanneelle sotilaalle." -15-vuotias pakolaistyttö, Kenia, kesäkuun 22. 2008.

Elokuun 22. 2008 al-Shabaab valloitti Kismayon kaupungin kolmen päivän raskaiden taistelujen jälkeen väliaikaishallinnon Barre Adam Shire Hiiraalen aseelliselta ryhmältä, jonka jälkeen al-Shabaab keräsi aseet pois pieniltä paikallisilta ryhmiltä, jotka olivat merkittäviä Kismayon kaupungin turvattomuuden luomisessa.

Lokakuun 29. 2008, viisi pommittajaa tappavat 28 iskuissa Somalimaan ja Puntmaan pro-autonomisille alueille presidentinpalatsiin, YK:n kehitysohjelman rakennukseen ja Etiopian konsulaattiin Hargeisassa. Hargeisan pommissa käytettiin 250-300 kg ammoniumnitraattia, jota käytetään maanviljelyssä lannoitteena ja voidaan valmistaa helposti. Kaksi muuta iskua kohdentui tiedustelutoimintaan Bosassossa. Yksi pommittajista oli Amerikansomali Shirwa Ahmed.

Tammikuun 16. 2009, ash-Shabaab teloittaa merkittävän paikallispoliitikon 'AbduRahmaan Ahmedin tämän yhteistyöstä Etiopian joukkojen kanssa tukeakseen Kismayon entistä hallintoa.

Helmikuun 12. 2009 allekirjoitetun Djiboutin rauhansopimuksen jälkeen Hasan Husein julisti neuvottelijat sekä allekirjoittajat luopioiksi ja julisti iskemään uutta väliaikaishallitusta sekä AMISOM:in joukkoja vastaan.

Eräässä varainkeruussa ash-Shabaab keräsi 20 000 dollaria Arabiemiraateissa olevalle pankkitilille. Anteliain lahjoittaja oli sisar.

Helmikuun 22. 2009, al-Shabaabin kaksi autopommittajaa tappavat 11 burundilaissotilasta iskussa Afrikan Unionin tukikohtaan Mogadishussa.

Maaliskuun 20. 2009, ash-Shabaab teloittaa kaksi AhluSunnah wal-Jama'ahan kuuluvaa.

Samassa kuussa ash-Shabaab hallintaansa ottamalla Bayn ja Bakoolin alueella eräs väliaikaishallinnon pidätetty parlamentinjäsen kuuluu samaan alaklaaniin Mukhtar Robowin kanssa. ash-Shabaabin muu johto vaatii parlamentaarikon teloittamista, mutta Robow vapauttaa miehen. Hasan Husein antaa Nairobista lausunnon, jonka mukaan parlamentaarikon vapauttaminen oli oikein, sillä se ehkäisee jakaantumista ja eripuraa Rahanweynen klaanin ja Mujahidiinien välillä.

Toukokuussa 2009 al-Shabaab Hizb al-Islamin kanssa liittoutuneena valloitti Mogadishun takaisin väliaikaishallinnolta. Huhtikuussa väliaikaishallinto lupasi ottaa Shari'ah'n käyttöön, mutta Shariif Ahmed ei halunnut "tiukkaa tulkintaa" -mikä väliaikaishallinnon tapauksessa tarkoittaa Shari'ah'n käyttöä ainoastaan avioliitto-, ero-, perintö- ja siviiliasioissa, muuten kunnioittavat "yleismaailmallista ihmisoikeusjulistusta."

Samassa kuussa Yhdysvallat vaatii poikkeusta YK:n aseidenvientikieltoon Somaliaan toimittaakseen Väliaikaishallinnon armeijalle rynnäkkökivääreitä, ilmatorjuntakonekivääreitä, kranaatteja, raketteja ja konekivääreitä 40 tonnin painosta.

Toukokuun 24. 2009 pommittaja tappaa kuusi poliisia iskussa poliisiasemalle Mogadishussa.

Kesäkuun 18. 2009 pommituksessa Beledweynessä kuolee 35 lisäksi äänekkäin al-Shabaabin vastustaja, turvallisuusministeri Umar Hashi Aden, joka oli kaupunkiin muuttanut tarkoituksenaan tukea taistelussa al-Shabaabia vastaan sekä entinen Somalian Etiopian suurlähettiläs.

Kesäkuun 27. ja 28. 2009 Belgiassa järjestetyssä somalien Islamilaisessa kokoontumisessa Hizbul-Islamin kannattajat keräävät varoja vastarintaan väliaikaishallintoa vastaan yli 25 000 euroa.

Heinäkuun 10. 2009 ash-Shabaab teloittaa useamman väliaikaishallinnolle vakoilleen.

Heinäkuussa 2009 ash-Shabaabin Yhdysvaltain syyrialaistaustainen mujahid Abu Mansuur al-Amriki 'Umar Hammami kritisoi Obamaa tämän tervehtiessä muslimeja Kairon yliopistossa muslimien tervehdyksellä:

"Miten julkeat toivottaa rauhantoivotusta muslimeille samalla kun tuet Israelia, kaikista häijyintä kansaa tällä modernilla ajalla?"

Elokuun 30. 2009 diasporassa elävien somalien osallistumisessa ash-Shabaabin paltalkiin saadaan kerätyksi varoja yli 40 000 dollaria.

Syyskuun 17. 2009 al-Shabaab iskee Afrikan Unionin sotilaiden päätukikohtaan Mogadishussa tappaen 17 "rauhanturvaajaa," joista yksi Afrikan Unionin joukkojen apulaiskomentaja. Yksi pommittajista oli Yhdysvaltain kansalainen Minneapolisista.

Syksyllä 2009 Yhdysvaltain hallitus tukee Sharif Ahmedin hallitusta 40 tonnilla aseita. Sotapäällikkö Bashir Rageeah kertoo länsimaiselle toimittajalle usean muunkin sotapäällikön koulutetun CIA:n ohjelmaan ottaa kiinni ja tappaa al-Qa'idah-epäiltyjä.

Lokakuun 25. 2009, kaksi Afrikan Unionille ja länsivalloille vakoillutta teloitetaan.

Marraskuussa 2009 al-Shabaab perustaa al-Quds Prikaatin, jonka toimena on iskeä Israelin kohteisiin Afrikassa. Mukhtar Robow: "Juutalaiset ovat alkaneet tuhota osia al-Aqsaa'n moskeijasta ja säännöllisesti tappavat palestiinalaisia veljiämme, joten olemme sitoutuneita puolustamaan palestiinalaisveljiämme."

Marraskuun 11. 2009 naamioituneet asemiehet tappavat Bosasson tuomarin tämän lähdettyä moskeijasta illalla. Tuomari oli vastikään tuominnut viisi ash-Shabaabin kannattajaa tai mujahidiiniä kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Samana iltana asemiehet tappavat Islamilaisia Jihad-ryhmiä kritisoineen Puntmaan parlamentin jäsenen. Muita hänen saavutuksiaan oli äänestäminen uskonnollisten koulujen kieltämisestä, jotka eivät seuranneet suufilaisen AhluSunnah wal-Jama'aan opetuksia.

al-Shabaab ja Hizb al-Islam kielsivät toteuttaneensa Sharif Ahmed Sheikh Ahmedin väitteen Banaadirin yliopiston valmistujaisten pommituksesta joulukuussa 2009. al-Shabaabin 'Ali Muhammad Raage kertoi, että al-Shabaab ei tähtää viattomia. Väliaikaishallinnon ministeri sekä Tanskan Suojelupoliisi PET kertoivat lehdistölle pommittajan olleen Tanskan kansalainen. Tarkemmassa tutkimuksessa tanskalaismies oli yleisössä ilman minkäänlaisia räjähteitä. Väite naiseksi pukeutuneesta pommittajasta ovat myöskin perättömiä, sillä eloonjääneistä kukaan ei kertonut nähneensä räjähdyshetkellä ketään naistakaan kävelevän sisään. Todennäköisin selitys on pommin olleen kätkettynä ja laukaisu tapahtunut kauko-ohjaimella. Iskun kohteena ovat saattaneet olla väliaikaishallinnon ministerit.

YK:n Somalian yhdysmies Ahmedou Ould-Abdallah sanoi, että "on hävytöntä ehdottaa nyt, että tämän tappamisen takana ei olekaan sama ryhmä, joka tappoi turvallisuusministerin, joka hyökkäsi AMISOM:ia vastaan ja joka on kivittänyt naisia ja lapsia kuoliaiksi." Hänet tavoitettiin Tokiosta.

Turvallisuusministerin, joka antaa kuffareiden tulla tappamaan omia kansalaisiaan, tappaminen ei ole mitenkään sama asia kuin koulusta valmistuneiden tappaminen. Turvallisuusministeri ja turvallisuusviranomaiset -jotka taistelevat Shari'ah'lla hallitsevia vastaan ja liittoutuvat vielä kuffareiden kanssa sen toteuttamiseksi -ovat legitiimejä tappokohteita.

Tammikuun 17. 2010 'Ali Mohamuud Raage: "Mikä on al-Qa'idah? Muslimeitahan teurastetaan 'Iraaqissa, Afganistanissa ja muissa Islamilaisissa maissa kuten Jemenissä. Muslimi on muslimin veli, me ja al-Qa'idah jaamme muslimiuskon ja taistelemme vapaudesta. Siinä kaikki yhteisemme."

Helmikuun 15. 2010, Somalian väliaikaishallinnon puolutusministerin ajoneuvoa lähestyy toinen ajoneuvo, jossa olleet räjähteet laukaistaan. Ministerin kaksi vartijaa haavoittuvat.

Kolme ash-Shabaabin taistelijaa laukaisevat pommivyönsä Ugandan Kampalassa

Abu Zubair ääninauhalla kertoi Ugandan Kampalan iskun toteuttaneen Salih 'Ali Nabhanin prikaati, joissa kuoli 76 ja yli 70 haavoittui.

"AMISOM aiheuttaa enemmän kärsimystä Mogadishulle kuin amerikkalaiset ja etiopilaiset. Pommitukset Kampalassa olivat alkua kostolle noista [Mogadishun] uhreista. Mikäli sekä Burundi että Uganda eivät vedä joukkojaan pois [Somaliasta], tulee lisää pommituksia Kampalaan ja Bujumburaan."

Iskut tapahtuivat heinäkuun 11. 2010 etiopialaisravintolaan, rugby-kerhoon sekä jalkapallon maailmancupin tähden täyteen ahtautuneeseen ravintolaan.

Syyskuussa 2010 Somalian väliaikaishallitus aloittaa aloittaa hyökkäyksensä valtaakseen ash-Shabaabiltä lisää alueita Mogadishusta.

Lokakuun 27. 2010 ash-Shabaabin paikallinen komentaja Yusuf 'Ali Ugas Beledweinessä kertoo kahden 17-vuotiaan tytön tunnustaneen olevansa vakoilijoita. Sadat asukkaat kaupungissa lähellä Etiopian rajaa kerääntyivät katsomaan tyttöjen teloittamista ash-Shabaabin päämajan edessä. Kaksi tyttöä istuu maassa kädet sidottuina taakse, ryhmä taistelijoita peittää molempien tyttöjen kasvot ja ampuvat heidät takaapäin. Lokakuun alussa ash-Shabaab teloitti kaksi vakoilijoiksi epäiltyä miestä Mogadishussa.

Tammikuussa 2011 väliaikaishallinto aloittaa uudelleen vastahyökkäyksensä AMISOM:in, Ahlu Sunna wal Jama'an ja muiden "Kenian ja Etiopian kouluttamien vastarintaryhmien" tukemana. Alueet ulottuivat eteläisestä Somaliasta Etiopian rajalle, kuten Bay, Bakool, Hiran ja Geddo.

Helmikuun 4. 2011 al-Shabaab aloitti uutiskanavan al-Kata'ib, jonka ensimmäinen kuvamateriaali sisälsi CIA:n vakoilijan Ahmed Kisin tunnustuksia. Vakoilija teloitettiin edeltävänä sunnuntaina.

Maaliskuun 2011 aikana ash-Shabaab ja kenialaisarmeijan kouluttamien sotilaiden ja Ras Kambonin joukot kävivät kiivasta taistelua Dhobley'n kaupungista. Kenian armeija tulitti kaupunkia raskaalla tykistötulella. Maaliskuussa 2011 Dhobley'sta paenneet kertovat:

"Matkustimme kahdella minibussilla. Meidät ryöstettiin matkalla. Molemmilla puolin oli aseistautuneita ihmisiä. Meidät pakotettiin maahan makaamaan. Meitä oli noin 40 ja kymmenen miestä tuli kivääreineen ja osoittivat niillä niskojamme. Jouduimme antamaan matkapuhelimemme, rahamme, kaikki mitä meillä oli. Eräät tytöistä raiskattiin, noin kuusi tyttöä. Meidät päästettiin matkaamme, mutta muutaman kilometrin päässä oli jälleen rikollisia. Toinen rikollisjoukko raiskasi ihmisiä. Kuulimme tyttöjen itkevän. Rikollisilla oli veitset ja mikäli emme tulisi, he tappaisivat." -Pakolainen Dagahaleyssa, huhtikuun 20. 2011.

Somalian väliaikaishallinto otti Bula Hawon kaupungin hallintaansa ash-Shabaabilta maaliskuussa 2011. Sitä ennen Etiopian joukot avustajinaan AhluSunnah wal-Jama'aa ampuivat kaupunkia tykistötulella.

Väliaikaishallituksen joukot kertoivat Bula Hawon asukkaille:

"as-Shabaab on aiheuttanut täällä paljon ongelmia. Tahdomme teidän olevan täällä rauhallisesti. Mutta jos yksikin yrittää aiheuttaa ongelmia, jos yksikin luo epäjärjestystä, jokaista rangaistaan."-Pakolainen Ifossa, huhtikuun 23. 2011.

Kaduilla oli julkinen kokoontuminen, missä Somalian hallitus julisti asukkaille kolme vaihtoehtoa: Mennä Etiopiaan tai Keniaan tai liittyä ash-Shabaabiin: "Mikäli jotain tapahtuu täällä jälleen, kaikki ovat vastuussa ja tapamme teidät." Kaupungin elämä laantui. Ihmiset pakenivat.

Sen liittolainen suufilainen kuolleiden palvoja AhluSunna wal-Jama'a hallitessaan kaupunkia teloitti kolme siviiliä.

Yksi teloitettu oli 17-vuotias poika, joka oli pakotettu liittymään ash-Shabaabiin. Hänen äitinsä aneli ash-Shabaabia vapauttamaan poikansa ja poika vapautettiin. Kun poika oli tulossa kotiin koulusta, kun "maltillista 'islamilaista' suufilaista suuntausta" edustaneen AhluSunnah wal-Jama'an sotilaat pidättivät pojan:

"Kun hänet pidätettiin, hänen isälleen ilmoitettiin. Isänsä saapui näiden viranomaisten luo ja aneli poikaansa vapautettavaksi. Hänelle sanottiin:

'Pidätämme sinutkin, mikäli jatkat kyselemistä.'

Poika ammuttiin. Hänen ruumiiseensa tyhjennettiin kokonainen lipas. Hänen ruumistaan kiellettiin keräämästä. Sitä pidettiin kolmen kuukautta ja se alkoi mädäntyä, kunnes se haudattiin."

Näin siis "perinteistä 'islamia' noudattavat suufit." Ilmeisesti kuollutta poikaa ei annettu haudata, että siltä voisivat elossaolevat pyytää apua.

Myöskin paimen ja toinen asukas teloitettiin epäiltynä vakoilusta ash-Shabaabille. Kas kun piti teloittaa, olisivat jättäneet aseet ja koettaneet tehdä "Jihadiä omaa nafsiä vastaan."

AhluSunnah wal-Jama'an puhemies Sheikh "shekki" Mohamed Husein al-Qadi:

"Politiikkaame on tappaa kuka tahansa ash-Shabaabille vakoileva, myöskin omista joukoistamme sekä lapset (Maaliskuu 2011)."

"Kun miina räjäytti hallitusjoukkojen auton, AhluSunnah wal-Jama'an sotilaat saapuivat ja alkoivat tulittaa välinpitämättömästi. Jokainen, kuka löydettiin koottiin ja vietiin poliisiasemalle. Matkan aikana sotilaat ryöstivät minulta matkapuhelimen ja 7 000 Kenian shillinkiä." -Pakolainen Hagaderan leirillä, huhtikuun 23. 2011.

"Väliaikaishallitu myös pahoinpiteli ihmisiä. Paljon naisia heitettiin tyrmään. Ihmisiä pidätettiin, eivätkä he saaneet edes ottaa ruokaa mukaansa. Erään pidätetyn naisen veli kuoli taistellessa ash-Shabaabissä. Pidätetyksi joutui jokainen, jos näytti ash-Shabaabiltä tai pukeutuvan kuin ash-Shabaab." -Sama kuin yllä.

Samassa operaatiossa AhluSunnah wal-Jama'an sotilaat pidättivät 500 asukasta, joukossa naisia ja lapsia.

Sillä välin kristityssä Keniassa toteutetaan "anteeksiannon, armon ja lähimmäisenrakkauden uskontoa:

"Kun taistelut jälleen alkoivat maaliskuussa, pakenimme. Manderassa [Keniassa] olin sukulaisteni luona muutaman päivän, jonka jälkeen menin leirille Manderaan ja olin siellä viisi päivää. Sitten Kenian hallituksen viranomaiset sotilaineen tulivat ja käskivät meidän lähteä. He olivat aseistautuneita ja univormuissaan. Kaksi rekkaa oli täynnä sotilaita. Kenian sotilaat hakkasivat paljon pakolaisia leiriltä lähdön aikana. Meidän käskettiin mennä takaisin maahamme, koska nyt on siellä rauhallista. He uhkailivat sanoen 'Jos ette liiku, laitamme teidät kaikki multiin. Tallaamme teitä ja kävelemme teidän yli.' He kiersivät autoilla kertomassa tämän kaikille. Iltapäivään mennessä kaikki oli lähtenyt." -Pakolainen Hadagerassa, huhtikuun 23. 2011

Kenian armeijan sulkiessa pakolaisleirejä, somalipakolaisille kerrottiin:

"Teidän hallituksenne on nyt vallassa Bula Hawossa. Menkää takaisin maahanne."

Eräs muualla kuin Manderan leirillä asunut pakolainen kertoo kohtaamisesta Kenian poliisin kanssa:

"Kenian poliisi kysyi, onko meillä henkilökortti. Minut pidätettiin, mutta soitin kavereille ja pääsin vapaaksi ennen kuin jouduin poliisiasemalle. Kaverini toivat noin 5 000 Kenian shillinkiä (55 dollaria) maksaakseen minut pidättäneelle. Tämä tapahtuu kaikille ilman henkilöllisyystodistusta -tavallinen Kenian poliisin lisätienesti."

Huhtikuun 4. 2011 Kenian armeija tykistökeskitti kaupunkia viimeisen kerran ja vaurioitti vakavasti sairaalaa: "Sairaalaa ei milloinkaan ollut käytetty sotilaalliseen tarkoitukseen kenenkään puolelta, ei ennen eikä jälkeen hyökkäyspäivän." -Sairaalan lähettämä sähköposti, toukokuun 1. 2011.

Toukokuun 30. 2011 kaksi pommittajaa tappaa kaksi AU-sotilasta ja yhden somalisotilaan iskussa tukikohtaan Mogadishussa. ash-Shabaabin mukaan amerikkalainen 'Abdullahi Ahmed oli toinen pommittajista.

Kesäkuun 10. 2011, naispommittaja tappaa Somalian sisäministerin iskussa tämän kotiin Mogadishun tarkoin vartioidulla alueella. Nainen oli sisäministerin sisarentytär, piilottaen pommin enonsa sängyn alle. Sisäministeri -joka samanaikaisesti palveli Somalian kansallisen turvallisuuden ministerinä- koordinoi väliaikaishallinnon ja Afrikan Unionin joukkoja ash-Shabaabia vastaan.

Heinäkuun 27. 2011 Yhdysvaltain kongressin raportin mukaan ash-Shabaabissa on värväytyneenä yli 40 amerikkalaismuslimia ja 20 kanadalaista.

Elokuussa 2011 ash-Shabaab vetäytyy Mogadishusta, mutta taistelu jatkuu...

Lokakuun 4. 2011, kahdeksan-kymmentonninen räjähteillä lastattu rekka ajaa hallintorakennusalueen portille ja räjähtää. Kahdeksaa ministeriötä käsittävässä rakennuksessa ison räjähdyksen vaikutuksesta kalusteet hajoavat, ikkunat särkyvät ja seinät kaatuilevat. Kaikki ministeriöt tuhoutuvat täysin. Räjähdyksen lähellä makaa ainakin 11 ruumista tunnistamattomiksi palaneina. Päärakennukset, ajoneuvot ja puut ovat tulessa. Ensiavun miehet kantavat vakavasti haavoittuneita ambulansseihin. Kaksi ihmistä jalkansa verisinä huutavat apua. Räjähdyksen voimasta ruumiinosia lensi satojen metrien päähän. Ruumiita makaa kaduilla ja sotilaat shokissa tulittavat mielivaltaisesti ilmaan. 139 kuolee ja 93 haavoittuu, osa rakennuksia vartioivia sotilaita ja osa koulutusministeriön edessä stipendejään Turkkiin odottavia opiskelijoita. Sairaalaan tuotiin minuutti minuutin jälkeen loukkaantuneita, osalta puuttui ruumiinjäseniä, osa sokeina, osa tajuttomina, kasvot mustuneina savusta ja kuumuudesta.

Lokakuun 16. 2011 Kenia lähettää Somaliaan sadoittain sotilaita, vaunuja sekä ilmakalustoa taistellakseen ash-Shabaabia vastaan. Edellisellä viikolla ash-Shabaabin kerrotaan kidnapanneen kaksi espanjalaista avustustyöntekijää pakolaisleiriltä etelä-Somaliasta.

Lokakuun 20. 2011, Afrikan Unionin sotilaita kuolee 76 ankarissa taisteluissa Mogadishussa ash-Shabaabia vastaan. Ruumiita lojui pitkin katuja -sotilaita Keniasta, Burundista, Ugandasta sekä Somalian väliaikaishallinnolta ja paikallisia asejoukkoja. ash-Shabaab ei käynyt tulitaistelua rintamana, vaan hajautettuna ympäri kaupunkia. Taistelut jatkuivat seuraavan päivän aamuun asti. Silminnäkijöiden mukaan kuolleita AU:n sotilaita oli 60, mutta AU itse väitti kuolleita olleen vain kymmenen - Burundilähteiden mukaan vain kuusi. Afrikan Unionin sotilaiden ruumiita oli kuormurien lavat täynnä ja niistä julkaistiin verkkosivuilla kuviakin, mutta Afrikan Unioni väitti ruumiiden olevan "ash-Shabaabin omia, joille on puettu AU:n sotilaiden vaatteita"-siitäkin huolimatta, että ruumiilla ei ollut tyypillisiäkään somalien piirteitä. Amerikkalaistiedustelun mukaan näissä taisteluissa ash-Shabaabin riveissä oli mukana noin 30 Yhdysvaltain kansalaista.


"Olemme tappaneet 76 burundilaissotilasta taistelussa. Tämä on viesti maamme vallanneelle Kenian hallitukselle." -Ali Mohamuud Rage, ash-Shabaabin puhemies.

Lokakuun 24. 2011 annetussa lausunnossa:

"Viimeisin Mogadishun verinen löylytys on esimerkki anteeksiantamattomasta kohtalosta, joka odottaa jokaista ulkomaalaista Mogadishun valloittaa, mutta viestimme on tällä hetkellä erityisesti Burundin kansalle:

Poikanne jatkavat sanoinkuvaamattomien julmuuksien lisäämistä viattomia perheitämme vastaan Somaliassa. Huolimatta peräänantamattomista vaatimuksistamme joukkojenne vetäytymiseksi, uskotte itsepäisesti poikainne palvelevan oikeudenmukaisuutta tappamalla tuhansia viattomia miehiä, naisia ja lapsia. Summittainen tykistötulenne on ajanut yli miljoona ihmistä kodeistaan aiheuttaen heidät pakolaisiksi omassa maassaan. Puolet lapsistamme eivät käy koulua, sillä joukkonne jatkavat rakennustemme ja infrastruktuurimme romuttamista.

Viimeisimmät kuolintapaukset Mogadishussa palvelevat oikeudenmukaista palkkiota heidän aiheuttamilleen verilöylyille Mogadishun kaduilla ja heidän ruhonsa mätänevät kaukaisessa maassa ilman hautajaisia."

Joulukuun 31. 2011 ash-Shabaab vetäytyy Etiopian rajan vastaiselta Beledweynen kaupungista tunteja kestäneen raivoisan taistelun päätteeksi etiopialaisarmeijan kanssa, jossa paikallisväestö liittyi Mujahidiinien kanssa taistellakseen 3 000 vahvuista etiopialaisarmeijaa vastaan. Kuukautta aikaisemmin Etiopia kiisti joukkojensa palaavan Somaliaan, josta he vetäytyivät vuonna 2008 kärsittyään raskaita tappioita ja menetyksiä -ja Allahille kuuluvat kaikki ylistykset.

Afrikan Unionilla on Mogadishussa 9 000 miehen vahvuinen armeija - komentajien mukaan tarvittaisiin vielä 20 000 lisää kyetäkseen pitämään alueet hallinnassaan ash-Shabaabiltä.

Helmikuun 9. 2012, Mukhtar Abu Zubair ilmoittaa:

"ash-Shabaabin sotilaiden ja komentajien puolesta vannomme bai'an sinulle [Ayman ath-Thawari], joten johdata meitä Jihadin ja shuhadaa'n tiellä."

Ayman ath-Thawari:

"Tänään, minulla on hyviä uutisia muslimiummah'lle, joka miellyttää uskovia ja häiritsee uskottomia, mikä on Harakaat ash-Shabaab al-Mujaahidiinin Somaliassa liittyminen al-Qa'idat al-Jihadiin, tukeakseen Jihad-yhtenäisyyttä siionis-ristiretkeläiskampanjaa ja heidän petturihallitsija-apulaisiaan vastaan."

"Väliaikaishallitus ei ole oikea hallitus muslimeille. Se on länsimaisesta vihollisesta ja Allahin vihollinen. Jatkamme taistelua väliaikaishallitusta ja ulkomaisia sotilasjoukkoja vastaan maassamme."


ash-Shabaab hallitsee edelleen suurinta osaa eteläisestä Somaliasta, hallinnassaan pääsy useisiin satamiin ja lentokentille, 8 000-9 000 taistelijaa ja kuusi harjoitusleiriä Mogadishussa.

Helmikuun 21. 2012, kolme tuhoisaa räjähdystä Etiopian ja väliaikaishallinnon joukkojen tukikohdissa Baidoassa. Räjähdysten jälkeen etiopialaisjoukot tappavat kaksi lähialueella ollutta nuorta syyttäen näitä al-Shabaabin taistelijoita. Seuraavana päivänä etiopialaisjoukot tappavat miehen.

Helmikuun 23. 2012, kolme kenialaissotilasta kuolee ja useita haavoittuu al-Shabaab al-Mujahidiinin hyökkäyksissä heidän tukikohtiinsa Tabtassa ja Qoqanissa ala-Jubassa. Ghanimah'na sotilastarvikkeita.

Maaliskuun 14. 2012, pommittaja tappaa 16 iskussa presidentin palatsialueelle Mogadishussa. ash-Shabaabin puhemies kommentoi: "Korkeasti poikkeuksellinen operaatio väliaikaishallinnon keskusrakennuksissa, jolloin luopiot olivat tapaamisessa siellä. Marttyyrioperaatio suoritettiin kostona AMISOM:n ja väliaikaishallinnon Koraanin häpäisemisestä kolme päivää aikaisemmin.

Huhtikuun 4. 2012, kymmenen kuolee ja 30 haavoittuu ash-Shabaabin iskussa Mogadishun 15 päivää aikaisemmin avatun kansallisteatterin pommituksessa. Kansallisteatterissa olevassa tapahtumassa oli läsnä Somalian väliaikaishallinnon viranomaisia, mukaanlukien pääministeri 'AbdiWali Mohamed 'Ali. Somalian puolustusministerin (SIC!) mukaan iskun toteutti "alle 16-vuotias tyttö." al-Shabaabin puhemies 'Abdil'Aziiz Abu Musab kertoi ash-Shabaabin toteuttaneen iskun, mutta kielsi "naispommittajan" toteuttaneen sitä, vaan aikaisemmin asennetun pommin: "Toteutimme iskun teatteriin. Kohteenamme ovat luopiot ministerit ja lainlaatijat ja he olivatkin kuolleina tänään. Operaatiota ei toteuttanut nainen, kuten he väittävät, vaan kaikki oli erityisesti harjoitetun yksikön huolellisesti suunniteltu ja johdettu."

Kesäkuun 9. 2012 mennessä Somalimaata ja Puntmaata lukuunottamatta muslimien hallussa oli suurin osa eteläisestä Somaliasta; väliaikaishallinnolla oli vain kolmannes Puntmaan kokoisesta alueesta välittömästi sen eteläpuolella, Etiopian joukoilla pienet kaistaleet maata Etiopian rajalla, Etiopian tukemilla aseellisilla ryhmillä vain hieman isommat pläntit maata Etiopian ja Kenian rajoilla, Afrikan Unionilla kaistale ja pläntti Kenian rajalla, tosin myös Mogadishussa.

Kesäkuun 26. 2012, ash-Shabaab vetäytyy Baladin kaupungista, jonka jälkeen Somalian hallituksen joukot AMISOM:in avustamana ottavat kaupungin hallintaansa.

Heinäkuun 11. 2012: Taistelu Lanta Buuron kaupungista. Somalihallitus ja AMISOM hyökkäävät kaupunkiin, jossa on ash-Shabaabin koulutusleiri. ash-Shabaab vetäytyy kaupungista. ash-Shabaabin puhemiehen mukaan ash-Shabaabiä ei horjuttanut liittoutuneiden hyökkäys, ash-Shabaabin iskiessä liittoutuneita vastaan Baidhabossa tappaen kolme, sekä lisäksi iskiessä armeijoita vastaan Bardheeressa ja Mogadishussa.


***
Sun Elo 26, 2012 12:19 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
****

*Mujahidiin-veteraaneja Somaliassa*


Saleh 'Ali Saleh Nabhan (1399H-1430H/1979CE-2009CE)

"Oi musliminuoret kaikkialla, älkää unohtako veljienne kutsuja Somaliassa -kuin joku voisikaan- heidän toistaessaan koko ajan 'Oi muhaajiriin, oi muhaajiriin, vastaako kukaan? Mitä odotatte, jos ette nyt aloita Jihadiä, milloin sitten?"

Saleh oli al-Qa'idah'n alkuperäisiä jäseniä Afrikan sarvessa. Hänellä oli vuosien koulutus sotilasstrategioissa ja aseissa. Saleh oli eräs Harakaat ash-Shabaab al-Mujahidiinin perustajista. Hän työskenteli läheisesti ash-Shabaabin kanssa koulutusleirien järjestämisessä, etenkin ulkomaisia kouluttavilla leireillä. Hän myös muodosti liittoja mujahidiinien kesken ja toimitti aseistusta, rahoitusta ja koulutettavia ash-Shabaabille.

Fadhul 'Abdullah Muhammad: "Saaleh oli erittäin huolellinen henkilö, hän oli sankari ja luova mies. Hän oli asiantuntija tietotekniikassa ja politiikassa. Olen sotilas ja hän oli vastuussa joukoista."

Syyskuun 15. 2009 kuusi amerikkalaishelikopteria lenteli Baraawen alueen yllä, kunnes kaksi niistä avasivat tulen Nabhania kuljettanutta autoa kohti. Auto oli Land Cruiser, joka oli raskaalla konekivääriaseistuksella muunnettu taisteluajoneuvoksi. Yksi koptereista laskeutui luullen saaneensa soturit hengiltä, mutta leijonat pienestä määrästään ja perusaseistaan huolimatta onnistuivat vastustamaan vihollista ja vastaamaan tämän tulitukseen. Tulitaistelu jatkui melkein tunnin, kunnes neljä lisäkopteria saapui ensimmäisen tueksi. Allahin Tahdosta oli suoda marttyyrius Salehille ja tämän aseveljille. Vihollinen syöksi alueelle noukkimaan mujahidiinien ruumiit.


ash-Shabaabin puhemies Bare Mahamed Farah Khoje:

"ash-Shabaab tulee jatkamaan kohteinaan länsimaat, erityisesti Yhdysvallat...Tapamme heitä joten he saalistavat meitä...Yhdysvallat on tunnettu Islamin vihollinen, emmekä milloinkaan odota armoa heiltä, eikä heidän pidä odottaa armoa meiltä."

Suufilaisen Ahlul-Sunnah wal Jama'n puhemies kommentoi:

"Olemme mielissämme, että helikopterit tappoivat ulkomaiset ash-Shabaab-taistelijat. Jumala lähetti lintuja pyhää moskeijaa hyökkääviä vastaan tuhansia vuosia sitten. Samalla tavalla Jumala lähetti pommittajia ash-Shabaabia vastaan. Toivomme lisää ilma-aluksia tappamaan loput ash-Shabaabistä, joka on loukannut Islamia ja tappanut somaleja."

***

Fazul 'Abdullah Muhammad (1382H-1432H/1972CE-2011CE)

Elokuun 7. 1998 kaksi pommiksi viritettyä kuorma-autoa lähestyy Yhdysvaltain suurlähetystöjä toinen Nairobissa ja toinen Tansanian Dar-Es-Salaamissa. Oli Yhdysvaltain joukkojen Arabian niemimaalla olemisen kahdeksas vuosipäivä. Molempien rekkojen kuljettajat ovat olleet kaupungeissa jo vuosia odottelemassa iskujen toteuttamista. Toukokuussa 1998 ostetun huvilan autotallissa rakenneltiin pommit, ostettiin autot, joista toiseen Tansaniassa käytettävään autoon rakennettiin kuudesta metalliputkesta kehikko räjähteiden tueksi. Kesäkuussa 1998 Dar-Es-Salaamin lähiössä sijaitsevassa talossa pommia rakennettiin kuljettamalla sinne komponentteja riisisäkkeihin piilotettuina. Nairobin rekka on lastattu kolmesta seitsemääntoista tonnilla räjähteitä. Muhammad Odeh valvoi molemmissa kaupungeissa tehtäviä 900 kg:n pommeja, joista Nairobissa käytettävässä pommissa on enintään 500 sylinteriä TNT:tä, alumiininitraattia, aluminiumia jauheena. Pommi viritettiin langoilla ohjaamon takana oleviin akkuihin ja laukaisimeen kojelaudan alla. Tansanian pommissa TNT oli liitetty viiteentoista kanisteriin, joiden ympärillä oli neljä säkkiä ammoniumnitraattilannoitetta räjähdystä suuntaavien hiekkasäkkien tukemina.

Kello 10.30-10.40 välisenä aikana rekat räjähtävät lähes samaan aikaan. Mukana olleen Mujahidin Muhammad Rashiid Dawud al-Owhali heitti suurlähetystön vartijoita kohti kaasukranaatin sen jälkeen kun huomasi unohtaneensa käsiaseensa kuorma-autoon ja juoski pois. Vartija hälytti radiopuhelimella Yhdysvaltain merijalkaväen asemapaikalta apua, mutta kuorma-auton kuljettaja laukaisi tonnien painoiset räjähteensä. Räjähdys vaurioitti lähetystörakennusta ja murskasi maan tasalle viereisen rakennuksen. Räjähdyksen kuumuus kanavoitui läheiselle kadulle, jossa täyteen ahtautunut paikallisbussi paloi. Ikkunat särkyivät kilometrin päässä. Useat toimistoissa työskentelevät saivat lasinsiruista silmävammoja mentyään ikkunoille kuultuaan kaasukranaatin räjähdyksen ja vartijoiden ammuskelun jälkeisessä räjähdyksessä. 212 kuolee, kaksi CIA:n työntekijää ja merijalkaväen sotilas sekä arviolta 4 000 loukkaantuu.

Samaan aikaan Dar-Es-Salaamissa Hamdan Khalif Alal ajaa Nissan Atlas-pikkukuorma-autonsa Yhdysvaltain suurlähetystön eteen, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella eikä sillä ole rakennuksia sen välittömässä läheisyydessä. 11 kuolee ja 85 loukkaantuu.

'Usamah bin Laden kertoo kohteiden valitun Somalian invaasion, Amerikan suunnitelmien Kenian suurlähetystössä Sudanin jakamiseksi sekä Ruandan kansanmurhan suunnitellun näissä kahdessa Amerikan suurlähetystössä.


*

Marraskuun 26. 2002 maastoautopommittaja tappaa 15 haavoittaen 80 iskussa Mombasan Israelin omistamaan Paradise-hotelliin. Auto tunkeutuu hotellin porttien läpi räjähtääkseen hotelliin aulassa. Ohjukset israelilaista matkustajakonetta vastaan epäonnistuivat. Kymmenen kuollutta kenialaista olivat perinnetanssijoita tulleina toivottamaan tervetulleiksi 140 turistia Israelista.

Joulukuun 2. 2002, al-Qa'idah'n lausunnossa:

"Paikassa, jossa ristiretkeläis-juutalaista liittoumaa vastaan hyökättiin neljä vuotta aiemmin, al-Qa'idah'n mujahidiinit palasivat lyömään raskaalla iskulla tätä petollista liittoumaa. He suorittivat tämän iskun lähettääkseen viestin: Teidän naisenne meidän naisista, teidän vanhukset meidän vanhuksista, teidän monumenttinne ja tärkeät rakennuksenne kodeistamme. Kaksi operaatiota Mombasassa, Keniassa israelilaisia kohteita vastaan toteutettiin tuhoamaan kaikki ristiretkeläis-juutalaisen liittouman suunnitelmat tarkoituksena turvata strategiset intressinsä alueella. Nämä operaatiot osoittavat Yhdysvaltain ja sen liittolaisten epäonnistumisen mobilisoida piirittämään Afrikan sarvi ajaakseen mujahidiinit pois alueelta -ja vakuuttaen, että neljän vuoden kaltaiset operaatiot eivät enää koskaan toistuisi. Nämä operaatiot toteutettiin osoittamaan Islamilaisen kansan olevan yksi yhtenäinen rintama vihollistaan vastaan ja sen aloittamaa kampanjaa muslimeja vastaan. Kutsumme mustia veljiämme tässä maanosassa, jotka kärsivät eniten kolonisaatiosta -mikä riisti heiltä tapansa, ryösti heidän vaurautensa ja kielsi heiltä perusihmisoikeudetkin- seuraamaan näiden kahden operaation sankarien jalanjäljissä sytyttämään holokausti juutalaisille ja ristiretkeläisille."

Fadhul liittyi al-Qa'idah'aan matkustettuaan Pakistaniin vuonna 1990, Peshawarissa sijaitsevassa Usama ibn Ladenin ja 'Abdullah 'Azzamin perustamassa Beit-ul-Ansaarissa. Pian hän sai ensimmäiseksi tehtäväkseen kouluttaa Mujahidiineja Somaliaan, jossa nämä taistelisivat YK:n väliintuloa. Fadhul läpäisi ensimmäisen koulutustason saaden jatkona kahden kuukauden koulutuksen pientuliaseisiin, raskasaseisiin, räjähteisiin sekä pomminvalmistamiseen, sissisodankäyntiin; miten esimerkiksi saada presidentti hengiltä avoimella paikalla turvamiestensä ympyröimänä. Alkuvuonna 1993 hänet lähetettiin Somaliaan. Hän osallistui al-Qa'idah'n riveissä Mogadishun taistelussa amerikkalaissotilaita vastaan lokakuussa 1993, jossa kaksi Yhdysvaltain Black Hawk-kopteria ammuttiin alas ja 18 yhdysvaltalaissotilasta pyyhkäistiin nurin raskaissa katutaisteluissa

Fadhul sai turvapaikan ash-Shabaabin sotilaskomentajalta Aden Hashi Ayrolta ja Mukhtar Abu Zubairilta.

"Tulin Somaliaan räjäytysten amerikkalaisia imperialisteja vastaan jälkeen vuonna 1998. Minut otti avosylin vastaan Adan Ayro ja Ahmed Godane [Abu Zubair] saapui luoksemme myöhemmin...Ylistys Allahille, Somalian jälkeen etenemme [taistelemaan] Djiboutiin, Keniaan sekä Etiopiaan."

Vaikkakin Fadhul on ollut jatkuvassa liikkeessä al-Qa'idah'aan liittymisensä jälkeen, hän on silti onnistunut pitämään vaimonsa ja lapsensa mukanaan.

Vuonna 1996 Fadhul maksoi äitinsä matkan Pariisiin syövän hoitoon; Nairobin iskun aikaan hän järjesti appiukolleen lennon takaisin Moroniin Komoreille. Viimeisillään sairaudessaan, hän kuoli vammoihin, jotka hän sai Komorien poliisien pudotettua tämän sängystään suurlähetystöpommitusten jälkeisissä.

Samana päivänä tuntemattomat asemiehet laukaisevat rakettikranaatteja Etiopian ja Somalian hallituksen sotilasjoukkoja majoittavaan taloon. Kahden räjähdyksen jälkeen viiden minuutin automaattiaseiden tulitaistelu ja myöhemmin järjestelmällisiä laukauksia.

Marraskuun 11. 2009 Fadhul nousee al-Qa'idan Itä-Afrikan johtajaksi Kismayossa. Puheessaan hän kertoi: "Tulen tosissani täyttämään velvollisuuteni tässä uudessa suuressa Usama bin Ladenin osoittamassa virassa."

Kesäkuun 7. 2011 Fadhul joutuu myöhään illalla tulitaisteluun tarkastuspisteellä Mogadishussa. Hän ja toinen taistelija ajoivat mustalla nelivetoisella Toyotallaan Merkasta ash-Shabaabin kontrolloimaan Deyniileen Mogadishussa. Väitetään heidän eksyneen ajaen vahingossa Somalian väliaikaishallinnon tarkastuspisteelle, jota sotilaat tulittivat ja autosta tulitettiin takaisin. Pimeän tultua Mogadishussa ajaa vain harva auto, eivätkä väliaikaishallituksen joukot epäröi avata tulta heitä ja heidän tarkastuspisteitään lähestyviä autoja, eritoten myöhään yöllä. Toyotan tuulilasissa oli useita luodinreikiä- Fadhulia oli osunut kehoon ainakin kolme kertaa.

Kerrotaan auton pysähtyneen kello 23.15 ja määräyksestä sytyttää auton sisävalo Fadhul oli sytyttänyt ja sammuttanut sen nopeasti tehden mahdottomaksi sotilaiden tunnistaa sisällä olevia henkilöitä. Sen jälkeen sotilaita kohti avattiin autosta tuli ja sotilaat ympärillä vastasivat tulitukseen.

Kerrotaan myös, että auto kaasutti paetakseen tarkastuspisteeltä, sotilaiden avatessa tulen sitä kohti.

Fadhulin tappaneiden joukkojen kapteeni haavoittui myöhemmin saman vuoden elokuussa ash-Shabaabin hyökkäyksessä. Kapteeni kertoi ash-Shabaabin sotilaiden tunnistaneen hänet kauppatorilla, jolloin he käänsivät aseensa tätä kohti ja aloittivat vimmaisen tulittamisen.

***

Yksinäinen susi matkalla ash-Shabaabiin

Craig Baxam oli kotoisin Marylandin lähiöistä. 19-vuotiaana hän liittyi Yhdysvaltain armeijaan, jonka harmaissa hän kahdeksan kuukauden erikoiskoulutuksen kryptaukseen ja tiedusteluun jälkeen sai komennon Baghdadiin. Kolmen vuoden kotiutumisen jälkeen hän pääsi palvelukseen Etelä-Koreaan elokuussa 2010. Ääri-Islamilaisilla sivustoilla vierailtuaan hän palasi Islamiin. Hän luki Tuomiopäivästä ja ymmärsi Islamin olevan Totuus. Hän palasi Islamiin salassa, vaikka huonetoverit sen ymmärsivät rukousmatosta sekä kirjoista. Hän jätti armeijan muutaman päivän kuluttua ja palasi kotiin. Hän asui Marylandissa isänsä luona, työskenteli televisioyhtiölle, mutta elo Yhdysvalloissa ei enää luonnistunut. Hän sanoi Islamilaisen elämän elämisen Yhdysvaltain sorron alla olevan mahdotonta, jatkuvia kompromisseja, musiikkia ja kuvia.

Afganistanin Talibanin ja Filippiinien saarien jälkeen hän päätti suunnata tiensä Somaliaan liittyäkseen ash-Shabaabiin. Hän osti menopaluulipun Nairobiin epäilysten välttämiseksi. Joulukuun 22. 2011 hän saapui Nairobiin, josta lähti yöbussilla Mombasaan. Mukanaan hänellä oli noin 700 dollaria rahaa ash-Shabaabille ennakkona annettavaksi. Hän tahtoi kuolla ash-Shabaabin riveissä ase kädessään. Kuultuaan ash-Shabaabin piiskaavan rukoilemisesta luistavia ihmisiä, hän kommentoi 'That's awesome!'

Seuraavana päivänä hänet pidätettiin lähestyessään Somalian rajaa. Kenian terrorisminvastainen yksikkö ja FBI:n Nairobin haara kyselivät ennen kuin lähettivät Baxamin kotimaahansa. Hän sai syytteen yrityksestä liittyä ash-Shabaabiin.

***

Kokosi, käänsi ja kirjoitti 'Abdullah Rintala vuonna 1433 - 2012

***Taistelu jatkuu...Die Kampf geht weiter.***
Sun Elo 26, 2012 12:59 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea