Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Uskovaisen todelliset ominaisuudet

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Uskovaisen todelliset ominaisuudet
Kirjoittaja Viesti
AmatullahLiittynyt: 11 Mar 2011
Viestejä: 3

Lähetä Uskovaisen todelliset ominaisuudet Vastaa lainaamalla viestiä
Postaanpa tanne siskon kaantaman luennon
__

USKOVAISEN TODELLISET OMINAISUUDET


Pieni sanasto tekstissä esiintyvistä sanoista;

Islam = Alistuminen ja antautuminen Jumalalle
Allah = Jumala
Subhanahu Wa Ta'ala = Kuinka täydellinen ja korkea Hän on. Tama mainitaan Allahin nimen jälkeen
Sallallahu Alayhi Wa Sallam = Olkoon Allahin siunaukset ja rauha hänen yllään. Tämä sanotaan aina Profeetta Muhammadin nimeä mainittaessa
Alayhis Salaam = Rauha hänelle
Radiallahu anhu = Olkoon Allaah häneen tyytyväinen. Tämä mainitaan Profeetan (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) kumppaneidien nimien jälkeen
Aqiidah = Uskon perusta
Ahkaam = Säännökset
Ramadan = Muslimien paastokuukausi
Hadith = Profeetta Muhammadin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) perimätieto. Tämä koostuu hänen teoistaan, esimerkeistään ja sanoistaan.
Jibril = Enkeli Gabriel
Khushuu = Nöyryys
Älhämdulillääh = Kaikki ylistys kuuluu Allahille
Authu Billah = Etsin Allahista suojaa
Allahu Akbar = Allah on suurin
Subhään Allah = Kuinka täydellinen Allaah onkaan
Lää Iläähä Illallaah = Ei ole olemassa mitään palvomisen arvoista, paitsi Allaah
Wa Lää Hawlaa Wa Lää Quwwata Illäh Billäh = Ei ole muuta mahtia tai voimaa paitsi Allahin
Jihad = Ponnistelu, kamppailu, sotiminen, kilvoittelu Allahin (Subhanahu Wa Ta’ala) tiellä
Rasuulullah = Allahin Lahettilas (Sallallahu Alayhi Wa Sallam)
Zina = Aviorikos, avioliiton ulkopuolinen seksi
Muhsin = hyväntekijä, muslimi jolla on ihsaania

__________


Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) sanoo Koraanissa:


Inna almuslimeena waalmuslimati waalmumineena waalmuminati waalqaniteena waalqanitati waalssadiqeena waalssadiqati waalssabireena waalssabirati waalkhashiAAeena waalkhashiAAati waalmutasaddiqeena waalmutasaddiqati waalssaimeena waalssaimati waalhafitheena furoojahum waalhafithati waalththakireena Allaha katheeran waalththakirati aAAadda Allahu lahum maghfiratan waajran AAatheeman

Jumala on valmistanut anteeksiannon ja runsaan palkan kaikille (Islaamiin) alistuville miehille ja naisille, uskoville miehille ja naisille, kuuliaisille miehille ja naisille, totuudellisille miehille ja naisille, kärsivällisille miehille ja naisille, sävyisille miehille ja naisille, almuja antaville miehille ja naisille, paastoaville miehille ja naisille, siveille miehille ja naisille, miehille ja naisille, jotka alinomaa Jumalaa muistavat. [1]

Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) on antanut meille ohjeet, joilla voimme saavuttaa voiton. Olemme saaneet ohjeet siihen, mitä meidän tulisi tehdä tänään.
Ja kuten huomaamme, tässa Koraanin jakeessa ei puhutella ainoastaan miehiä - vaan miehiä ja naisia, sillä tottelevaisia muslimeita odottaa palkinto, sukupuolesta riippumatta.
Tämä jae on yhteenveto muslimin jalosta luonteesta, ja omaksumalla jokaisen näistä ominaisuuksista, varmistat itsellesi pelastuksen. Siten olet kutsunut menestyksen ja voiton elämääsi – tähän, ja Tuonpuoleiseen.

Käydään läpi nämä ominaisuudet yksi kerrallaan.

1) Muslimeena waal Muslimati : Muslimimiehille ja musliminaisille

Kuulemme tämän sanan jatkuvasti; muslimi.
Ihmiset sanovat olevansa muslimeita, mutta mikä on muslimi?
Muslimi on henkilö, joka jatkuvasti kaikkina aikoina alistuu, antautuu,
ja antaa itsensä kokonaan Kaikkivaltiaalle Luojalle.
Tämä on se, mitä Islam tarkoittaa. Islam on alistumista yhdelle Luojalle ja täydellinen tottelevaisuus Hänen lakejaan kohtaan.
Jos haluamme, että meitä voidaan kutsua muslimeiksi, meidän tulee omaksua Islam kokonaisuudessaan.
Emme voi hyvaksyä osaa, ja jättää osaa Islamista. Niin tekemällä menettäisimme jokaisella jättamällämme osalla palan muslimiudestamme kunnes meissä ei olisi muslimia ollenkaan, eikä elämissämme olisi enää Islamia.
Meidän tulee omaksua Aqiidah (uskon perusta) ja Ahkaam (uskon perustan säännot). Me emme voi jättaa toista ja ottaa toista, vaan meidän tulee ottaa Aqiidah, Ahkaam, Islamilaiset sosiaaliset aiheet, talous, politiikka – kaikki Islamista.
Avaa ovesi ja toivota Islam tervetulleeksi kotiisi ja halaa sitä käsillasi.

Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) puhuttelee meitä Koraanissa;
‘Oi te jotka uskotte, astukaa Islamiin kokonaan, ja älkää seuratko Saatanan jalanjälkiä. Hän on totisesti teidän ilmeinen vihollisenne.’ [2]

Joten kun avaat oven Islamille, kotiisi – et anna Saatanan jalanjälkien tulla perässä. Jos Saatanan jalanjäljet tulevat perässä, se tarkoittaa että tulet hylkäämään sen osan Islamista mitä et halua ja ottamaan vain itsellesi mieluisimman osan. Avatessasi oven Islamille, varmista, että suljet oven paholaisen, kirotun Saatanan edestä, taaten ettei hän seuraa perässä.


On monia muslimeita jotka kritisoivat kristittyjä, sillä he ovat kristittyja vain kerran viikossaan mennessään sunnuntaimessuilleen.
Samalla nämä muslimit ovat vain muslimeita Ramadanina. Kun Ramadan alkaa he lopettavat syntinsä ja astuvat Islamiin, vain tänä kuukautena.
Ramadanin loputtua he sanovat onnessaan “Älhämdulillääh, se on ohi. Tuntui kun olisin ollut vankilassa, kahleissa.” Tämän jälkeen he hyppivät synnistä syntiin, ja taas Ramadanin saapuessa he murenevat.
Ovatko he astuneet Islamiin kokonaan? Eivät.
Ovatko he muslimeita? Eivät.
Ja miksi? Koska he eivät astuneet Islamiin kokonaisuudessaan.
He eivät ole muuta kuin valehtelijoita.

Tämä oli ensimmäinen ominaisuus, millä voit saavuttaa pelastuksen.


2) Mumineena waal Muminati : Jokaiselle uskovalle muslimiehelle ja musliminaiselle:

Uskovainen on sellainen ihminen, kenellä on uskoa.
Uskovainen on se, kenellä on täysi ymmärrys ja luottamus sydämessään.
Hänellä on rakkaus ruumiissaan, mielesään ja sielussaan Allahia (Subhanahu Wa Ta'ala) kohtaan.
Hän on henkilö joka pysyy Allahin käskyissä ja välttää Hänen kieltojaan tekemällä muurin itsensä ja Hänen asettamien kieltojen välille.


Kun, Asadin arabi beduiinikansa saapui Medinaan, he omaksuivat Islamin. Islamin omaksumisen jälkeen he pyysivät Muhammadilta (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) rahaa, väittaen olevansa tosiuskovia, samanlaisia tosiuskovia kuin he, jotka taistelivat ja kärsivat Muhammadanin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) rinnalla.
Tämä oli aikamoinen väitos heiltä, joten Allah kertoi Muhammadille (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) ,että hänen tulee torjua heidät. Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) sanoo: “sano: »Te ette usko, vaan sanotte: 'Alistumme', mutta usko ei ole vielä astunut sydämiinne.” [3]
Milloin se astuu sydämiinne? Mikä on uskovainen? Jokainen uskovainen on muslimi, mutta jokainen muslimi ei ole uskovainen.
Milloin olet uskovainen? Silloin, kun tiedät, että avioliiton ulkopuolinen seksi on kiellettyä, ja pidättaydyt siitä. Silloin, kun tiedät, että alkoholi on kiellettyä ja pidättaydyt siitä. Silloin, kun tiedät, että varkaus on kiellettyä, murhaaminen on kiellettyä, panettelu on kiellettyä, valehtelu on kiellettyä ja pidättaydyt niistä.
Tämä on uskovainen.
Kuten Profeetta Muhammad (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi selvästi kauniissa hadithissa,
“Kautta Allahin, hän ei ole uskovainen, kautta Allahin, hän ei ole uskovainen, kautta Allahin, hän ei ole uskovainen.” Jolloin hänen seuralaisensa kysyivät: ‘’Oi Allahin Lahettilas, kuka ei ole uskovainen?’’ Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi ‘’Hän, kenen pahuudeltaan hänen naapurinsa ei ole suojassa.” [4]

Toisessa tapauksessa hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi : ‘’Kun Allahin orja tekee zinaa, hän ei ole uskovainen tehdessään sitä; ja jos hän varastaa, hän ei ole uskovainen varastaessaan; ja jos hän juo alkoholia, hän ei ole uskovainen juodessaan sitä; ja hän ei ole uskovainen kun hän murhaa.” [5]

Tiedätte hadithin: “Kukaan teistä ei todella usko, ennenkuin hän rakastaa veljelleen, mitä rakastaa itselleen.” [6]
Jos olet nälkäinen kotonasi, ja myös musliminaapurisi on nälkäinen ja sinä syot ison vatsasi kanssa ison ateriasi tietäen, etta sinun naapurisi, (tai muslimi) on nälkäinen ja et ruoki hänta silloin kun pystyisit siihen - et ole uskovianen. Voit olla muslimi, mutta et voi olla uskovainen. Koska sinä et rakastanut veljellesi mitä rakastit itsellesi.

Tor Huh 12, 2012 6:33 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AmatullahLiittynyt: 11 Mar 2011
Viestejä: 3

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
3: Qaniteena waal Qanitati : Kuuliaisille miehille ja naisille

Nöyrästi kuuliainen henkilö on sellainen, joka on aina tietoinen Allahista (Subhanahu Wa Ta'ala, ja hän on tottelevainen palvonnanteoissa, nöyrimmällä tavalla.
Toisin sanoen, olet aina nöyrä, olet aina tietoinen Allahista (Subhanahu Wa Ta'ala). Silloin kun syöt, juot, seisot, istut, nukut, kun olet hereillä, kun olet töissä, kun huvittelet – kun teet mitä tahansa – tiedät, etta Allah on läsnä.
Täten, olet taysin tietoinen, ettet tee mitään, mistä Allah ei pidä ja täten olet kuuliainen.

On erittain kuuluisa hadith Umar Ibn Al Khattabilta (Radiallaahu Anhu):
Kun Jibril kysyi Muhammadilta (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) : “Mitä on ihsaan?”
Ja mitä hän vastasi? Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) vastasi: “Ihsaan on palvella Allahia kuin näkisit Hänet, ja vaikket nae Hänta, tiedät, että Hän näkee sinut. “ [7]
Mieti henkilöa, joka palvoo Allahia näin.
Veljet ja siskot, voitteko kuvitella rukoillessanne, palvoessanne Allahia, että Hän katsoo teitä juuri sillä hetkellä? Jos tiedostaisit tämän asian, miten sinä käyttaytyisit? Pystyisitkö harjoittamaan avioliiton ulkopuolista seksiä?
Kun tiedät varmasti, että Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) katsoo sinua, ja uskot varmuudella, että Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) katsoo sinua, olet tietoinen tästä.
Silloin olet kuuliainen henkilö, olet qaanit olet muhsin. Varastaisitko, puhuisitko pahaa, panettelisitko? Et.
Sillä sinä olisit liian peloissasi, tietäen että Kaikkivaltias Luoja, katsoo mitä teet.
Tämä on miten meidän kuuluisi olla. Kaikkien muslimien, miesten ja naisten.
Meidän pitäisi olla kaikkien tietoinen tästä, meidän kaikkien pitaisi olla ‘qaanit’, mikä on olla kuuliainen palvoja, tietoinen Allahista (Subhanahu Wa Ta'ala) kaikkina aikoina.

4: Assadiqeena wa Assadiqati : Totuudenmukaisille miehille ja naisille

Haluatko tulla kutsutuksi valehtelijaksi? Jos et ole saadiq, olet valehtelija.
Ja muslimi ei ole valehtelija. Muslimi on totuudenmukainen ihminen.
Tämä on mitä se tarkoittaa; totuudenmukaisuutta ja rehellisyyttä yhtäaikaisesti. Kaikkien muslimien tulee olla totuudenmukaisia, eikä valehdella. Mutta miksi ei?
Koska se on tekopyhyyden ominaisuus. Mitä tahansa suustasi tulee ulos, varmista, että se on totuudenmukaista ja sellaista mihin Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) on tyytyväinen ja sellaista, mistä Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) pitää.
Muussa tapauksessa sinua tullaan kutsumaan valehtelijaksi.
Ja tiedämme loistavan kerronnan, jossa mainitaan kuinka hyvää totuudenmukaisuus on;
“Totuus johtaa hartauteen ja hartaus johtaa Paratiisiin. Mies pysyy sinnikkäästi totuudessa kunnes Allah kirjaa hänet totuudenmukaisena” [8]
Etkö haluaisi tulla kutsutuksi Tuomionpäivänä,
Ya saadiq, oi totuudenmukainen henkilö - tule.
Ja moni henkilö tänäpäivänä, kaikki mitä kuulet heidän suustaan, on valhetta.
Veljet ja siskot, olemme muslimeita, meidän ei ole sallittua valehdella.
Miksi edes valehdella? Mitä saat valehtelemisesta?
Se on tekopyyhyden merkki, se on saastaista!
Kun suustasi tulee ulos valhe, se on likaista.
Miksi valehdella? Ihmiset eivät ikinä tule luottamaan sinuun,
ihmiset ei tule pitämään sinusta. Ihmiset tulevat vihaamaan sinua, kun valehtelet.
Ja kun valehtelet jatkuvasti, sinut tullaan tuntemaan vain valehtelijana.
Joten miksi valehdella, etkö haluaisi olla rehellinen henkilö, totuudenmukainen henkilö? Tämä on muslimin ominaisuus. Valheet ei tule auttamaan sinua, ne tulevat satuttamaan sinua. Anna jokaisen sanan mitä sanot, olla totuuden sanaa. “Puhukaa totuuden sanoja, jotta Hän sallisi töidenne onnistua ja antaisi syntinne anteeksi.” [9]


5: Assabireena wa Assabirati Kärsivallisille miehille ja naisille

Kärsivallisyys,
mikä kaunis ominaisuus tämä onkaan, kestävyys, vakaus.
Muslimit ovat kärsivällisiä ihmisiä, erittäin kärsivällisiä.
Esimerkiksi vaikeissa tilanteissa, muslimit eivät sekoa ja revi
hiuksiaan, eivät revi vaatteitaan, eivät ala nyyhkyttamään tai itkemään
kovaäänisesti – he sanovat Alhämdulillääh!
He eivät menetä aqiidaansa, eivätkä he menetä heidän periaatteitaan
paineen tai haasteen alla.
Olet muslimi – sano Älhämdulillääh, mikä tahansa asia kohtaa minut, hyvä tai paha – Älhämdulillääh. Miksi? Koska tiedät, että tämä kaikki on koetta.
Allah sanoo Koraanissa: “Totisesti Me koettelemme teitä pelolla, nälällä, omaisuuden, hengen ja sadon menetyksellä. Kuitenkin, Muhammed, vie kärsivällisille riemullinen sanoma.” [10]
Mika kaunis ominaisuus tämä on, ja mikä kaunis luonne omata.
Tiedämme, että Muhammad (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) eli kärsivällistä elämää.
Hänellä oli tapana nukkua matolla, joka oli tehty lehdistä. Kun hän nousi ylos, tuo matto jätti jäljet hänen vartaloonsa. Abdullah Ibn Masood (RadiAllaahu anhu) sanoi eräänä päivänä “Oi Allahin Lähettiläs, salli meidän tehdä jotain sinulle, millä sinun on mukavempi nukkua.” Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) katsoi häntä ja sanoi “Oi Abdullah, mitä minä tekisin tämän maailman kanssa? En ole muuta kuin matkustaja, joka pysähtyy puun alle etsiäkseen suojaa ja levätäkseen, jonka jälkeen jatkaa matkaansa.” [11]
Hän ei halunnut tehdä oloaan mukavaksi, miksi?
Koska tämä ei ole hanen elämänsä, hän ei välitä tästä elämastä. Mikä kaunis ihminen. Mikä loistava luomus. Mikä kaunis esimerkki seurata (Sallallahu Alayhi Wa Sallam ). Tänäpäivänä me haluamme meidän kuningaskokoiset, kuningatarkokoiset sänkymme. Katsokin, että se on vesisänky, ja mahdollisimman paksu ekstra mukavuuden vuoksi, he (ihmiset) nykyään sanovat. Ekstra mukavuuden vuoksi, he eivat halua saada merkkejä vartaloihinsa.
Kun nukut pehmeällä luksussängyllä, selkäsi tulee vain olemaan kipeä.
Mutta, kautta Allahin, kun nukut lattialla, nouset ylös kuin mies, selkäsi on vahva.
Tämä on on todellista, selkärankasi on suora, ei ole tarkoitettu etta se ‘aaltoilee’ sangyn mukaisesti.
Kun nukut lattialla, totuttelet siihen muutaman päivän, mutta vähän ajan kuluttua, odota vain. Se on selällesi ja selkärangallesi terveellisin tapa nukkua.

Kun Umar Ibn Al Khattab (Radiallaahu Anhu) tuli Profeetan (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) huoneeseen, hän ei nähnyt mattoja, ei mitään ylellisyyksiä, ei mitään, minkä päälle istua, ei hedelmiä, ei jälkiruokaa, ei mitään! Hän istui lattialle ja sanoi: “Oi Allahin Lähettiläs!” ja alkoi itkemään. Hän jatkoi: “Oi Allahin Profeetta, mitä sinulla on?” Profeetta (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi: “Oi Umar, mikä saa sinut itkemään?”
Hän vastasi: “Oi Allahin Profeetta, Rooman kuningas, Persian kuningas, heidän istuimet ovat tehty hedelmistä, kullasta, hopeasta ja rubiineista. Heidän vaatteensa ovat silkkiä ja kultaa. Sinä olet paras ihmisistä, jonka Allah Ylhäisin on valinnut ja katso miten he elävät ja katso miten sinä elät.” Tiedätko mitä Profeetta (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) vastasi? Sanoiko hän: “Loistavaa, antakaa minulle nuo ylellisyydet!”
Ei. Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi hymyillen: “Umar, eikö se ole riittävää siksi meillä on Tuonpuoleinen ja heillä on tämä maailma, ja vain tämä maailma.” [12]
Se on heidän Paratiisinsa, he voivat pitää sen, me emme tarvitse sitä.
Me haluamme ikuisen autuuden, emmekä hetkellistä pienenpientä onnea.
Koko elämä on vain todella pientä nautintoa, sitä se on. Ja tämä minimaalinen nautinto tässä elämassä unohtuu yhdessä kostetuksessa Helvetin tuleen.
Se tapahtuu heille.
Yksi kosketus, ja kaikki into ja nautinto tässä elämassä on unohdettu.
Yksi kosketus Paratiisissa, ja kaikki vaikeudet ja taakka jota sinä kävit läpi muslimina, unohdat sen kaiken.

6. AlkhashiAAeena wa AlkhashiAAati : Savyisille miehille ja naisille
Sävyisyys

Ne kenellä on pelkoa, eli ‘khushuu’.
Khushuu on syvä kunnioitus ja pelko sydämessä Allahille (Subhanahu Wa Ta'ala).
He, kenellä on khushuuta, heitä ei näe ylimielisinä, eivätkä he ole ylpeyden ihmisiä. He eivät ole röyhkeitä, vaan he ovat nöyrimpiä ihmisiä maailmassa.
Sinä voit todistaa tämän, ne kenellä on ‘khushuu’, Allahin (Subhanahu Wa Ta'ala) pelkoa sydämessään, kautta Allahin, et tule näkemään heitä ylimielisinä, ylpeinä tai muussa vastaavassa tilassa. Tulet näkemään heidät todella nöyrinä. He voisivat omistaa miljoonia dollareita, he voivat olla korkeimmalla asemalla – mutta jos heillä on ‘khushuu’ sydämessään, tulet näkemään heidät kun he vain söisivät palan suklaakakkua, niin helppoa se on. Ja mitä tulee heidä kanssaan keskustelemiseen, he laittavat itsensä sinua alemmaksi ollessasi kanssasi, miksi? Koska he pelkäävät Luojaa.

Kerronta, mikä mainittiin meille Muhammadin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) kautta, tapahtuma menneisyydessä ja tulevaisuudessa.
Muhammad (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi: “Oli mies teitä edeltävissä kansoissa, jolle Allah antoi (paljon) omaisuutta ja jälkeläisiä. Hän sanoi lapsilleen ennen kuolemaansa: “Haluan että teette juuri niin kuin kerron teille, muussa tapauksessa teen toiset perillisiksini;
Kun minä kuolen, haluan etta te poltatte ruumiini, heitätte puolet tuhkasta maalle ja puolet mereen. Sillä jos Allah ottaisi minusta otteen, hän rankaisisi minua tavalla millä ei rankaisisi ketään muuta sillä minulla ei ole hyviä tekoja millä miellyttää Allahia.
Kun tämä mies kuoli, hänen jälkeläisensä tekivät juuri niinkuin heitä käskettiin. Sitten kun Allah komensi meren maan keräämään tuhkat kasaan, Hän kysyi tältä henkilöltä, miksi hän teki moisen rikkeen. Mies vastasi: “Oi Luojani, tein sen pelosta sinua kohtaan, ja olet hyvin tietoinen siitä.”
Mikä oli syy tahan? Pelko.
Hän pelkäsi Allahia (Subhanahu Wa Ta'ala), ja pelko on palvonnanteko. Pelko on vahva palvonnanteko, loistava palvonnanteko.
Ja mitä Kaikkivaltias Luoja sanoi? Hän sanoi: “Tämän vuoksi, olen antanut sinulle anteeksi.” Ja teki hänesta Paratiisin asukkaan. [13]
Hadithissa mainitaan:
"Seitsemää ihmistä tullaan suojelemaan Allahin (valtaistuimen) varjolla Tuomiopäivänä, jolloin ei tule olemaan muuta varjoa kuin Hänen varjonsa.” [14]
Yksi niistä on mies, kenet erittäin kaunis ja hurmaava nainen viehättelee.
Tämä nainen tulisi hänen luokseen ja sanoisi: “Katso, olen täällä sinua varten”,
ja tämä on juuri sellainen nainen, kenet tämä mies haluaa.
Hän on korkeammassa asemassa, hänellä on kauneutta, hän on erittäin kaunis, todella upea. Hän oli kuin ruusu, punainen ruusu, joka tuoksui myskiltä.
Mutta mitä hän (mies) sanoo? Hän sanoo: “Authu Billah, Totisesti pelkään Allahia,”
Subhaan Allah, kuka meistä nykyään tekisi näin? Kutvitelkaa tilanne kohdallenne, kuka pystyisi kieltäytymään ja sanomaan nuo sanat jos itse kohtaisi tuon naisen. Tämän tilanteen vaikeuden takia, Tuomiopäivänä hän tulee olemaan Allahin valtaistuimen varjon alla. Päivänä, jolloin aurinko tulee olemaan ihmisten päiden yläpuolellä. Silloin, kun ihmiset hukkuvat omaan hikeensä, paitsi tämänkaltainen henkilö, kuka kieltäytyi ja torjui hänen halunsa miellyttääkseen Allahia, Allahin pelossa.
Hän sanoo: “Mene pois, sinä likainen, ei välia miten suloinen olet, en saa koskea sinuun. Sillä olen Allahin palvelija.”
Joten palvelija on, muslim, mumin, qaanit, saadiq, saabir, khaasir!
Henkilö, kuka pelkää Allahia (Subhanahu Wa Ta'ala).
Kuten myöskin, kuka voi kertoa mikä on paras kyynel?
Rakkain pisara Allahille, on se kyynel, joka on pudotettu Allahin pelosta. [15]
Hän, joka itkee, ja pudottaa kyyneleen silloin kun hän miettii Loistavaa Luojaa, Loistavaa Tekijää, Mahtavaa, Kaikkivaltiasta, Yksinvaltiasta, Johtajaa, Kuningasta, Kuninkaiden Kuningasta, Tuomareiden Tuomaria, silloin kun hän miettii Allahia ja voimaa mitä Allahilla on.
Hänen ollessaan eristettynä muista ja kyynel valuu hänen silmästään, Allahu Akbar, mikä kaunis henkilö - Allahin silmissä. Oletko ikinä herännyt yön viimeisellä kolmanneksella, ja miettinyt tätä?
Siskot ja veljet, kokeilkaa sitä. Herätkää yön viimeisellä kolmanneksella, ja sanokaa etta tänään minä aion vuodattaa kyyneleen Allahin vuoksi.
Kokeilkaa, laittakaa itsenne tekemään se, ja jos ette pysty, yrittäkää kovemmin. Jos ette silti pysty, yrittäkää kuitenkin.
Kokeile, ja saatat itkeä. Nähdään kuinka paljon oikeasti pelkäät Allahia (Subhanahu Wa Ta'ala). Uskokaa pois, ette tule katumaan sitä.
Seuraava päivänne tulee olemaan kaunis, tunnet olosi mukavaksi. Tunnet kuin päällasi olisi sateenvarjo joka tiputtaa levollisuuden tunnetta päällesi. Vaikka todellisuudessa sateenvarjo on tarkoitettu suojaamaan sateelta, tämä varjo ylläsi sataa päällesi levollisuutta. Kautta Allahin, se on totta.

Tor Huh 12, 2012 6:33 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AmatullahLiittynyt: 11 Mar 2011
Viestejä: 3

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
7. Almutasaddiqeena wa Almutasaddiqati : Anteliaille miehille ja naisille

Me kaikki tiedämme, että muslimit ovat anteliaita,
sillä he välittavat muista ihmisistä. He rakastavat veljiään ja siskojaan.
“Veli, tarvitsetko auton viikonlopuksi? Ota se! Sinä tarvitset ja minä en,
ota se.” “Veli minulla on 10 ylimääräista dollaria, tarvitsetko sinä?
Ota se.” Tämä on uskovainen. Tiedät, kun henkilö tulee luoksesi ja hän antaa vihjeitä: “Voi veli, minun pitäisi päästä tekemään jotain mutta.. mutta en voi.”
Hän yrittaa antaa sinulle vinkkejä, hän yrittää kertoa että hän tarvitsee rahaa, mutta on liian ujo kertoakseen sitä suoraan. Mitä sinä teet, alat kaivamaan taskuasi ja sanot: ”Ah, tänään minulla ei ole yhtään. Nämä vetoketjut on jumissa.” Ei näin, vaan sinä sanot “Veli, OTA!” Et kysy hänelta, vaan annat.
Koska sinä rakastat veljellesi, mitä rakastat itsellesi.
Ja tämä on antelias henkilö.
Muslimit eivät ole huolissaan vain itsestään ja huolehdi vain itsestään.
He katsovat toisten tarpeita ja rakastavat veljiään ja siskojaan, he katsovat heidän ongelmiaan, heidan surujaan ja he yrittävät auttaa heitä – koska
he ovat anteliaita.
Ihminen, joka haluaa auttaa, tälläinen on muslimi, tälläinen on uskovainen.
Ja tämä on, miten meidän tulisi olla, veljeni ja siskoni.
Meidän ei tulisi olla itsekkäita, pihejä hiiriä. Meidän tulisi olla almuja antavia ihmisiä. Me annamme, ja tälläinen on uskovainen. Hän on antelias ihminen, eikä hän ole pihi.
Se raha mitä omistat, ei ole sinun rahasi. Loppujenlopuksi, sinä vain lainasit sen rahan Allahilta (Subhanahu Wa Ta'ala) rajoitetuksi ajaksi. Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) lainasi sen sinulle nähdäkseen mitä tulet tekemaan sillä rahalla, ei muuta.
Jos käytät sen tavallaä miellyttää Hänta, saat ison palkkion.
Mutta jos käytät sen tavalla mikä miellyttää vain sinua, etkä välita miellyttääkö se Allahia vai ei,
silloin tulet kärsimään, ja se raha tulee vain pienenemään.
Mutta kun annat yhden sentin hyväntekeväisyyteen, Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) laittaa rahasi kasvamaan kasvamistaan. Kuinka moni antaa zakatia?
Sen voimme laskea sormenpäilla. Kuinka moni antaa vapaaehtoista zakatia, vapaaehtoista rahaa hyväntekeväisyyteen – heitä on vaikea löytää.
He, ketkä antavat, ovat onnellisia ihmisiä. Kuten tiedämme,
eräs jota tullaan myos suojelemaan varjolla Tuomiopäivänä, tulee olemaan henkilö, joka antaa (hyväntekevaisyyteen) oikealla kädellään, niin ettei vasen tiedä mita hänen oikea kätensä antaa. Ja hän tulee olemaan Allahin (Subhanahu Wa Ta'ala) valtaistuimen varjossa Tuomiopäivänä. [16]
8. Assaimeena wa Assaimati : Paastoaville miehille ja naisille

Paastoaminen tarkoittaa kielellisesti pidättäytyä ja kontrolloida.
Muslimit paastoavat jokaisena Ramadan kuukautena, 13., 14., ja 15. päivänä jokaisena kuukautena, jotkut paastoavat joka maanantai ja torstai, jotkut paastoavat joka toinen päivä.
Mutta todellisuudessa, miten muslimin tulisi paastota?
Milloin muslimin tulisi paastota? Vain joka Ramadan? Vain jokaisena kolmena päivänä kuukaudessa? Vain pari kertaa viikossa? Vain joka toinen päiva kuten Profeetta Dawud (Alayhis salaam), jolla oli paras tapa paastota?
Mikä on oikea vastaus? Oppineet ovat asiasta erimieltä, emme ole tulleet yhtämielisyyteen.
Paras tapa paastota on joka ikinen päivä. Mutta miksi se on jokainen päivä? Mihin viittaan, kun Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) sanoo Koraanissa ‘paastoavat’ – mitä paastoaminen tarkoittaa?
Se ei ole vain ruoasta, juomasta ja intiimisuhteesta (puolison kanssa) pidättäytymistä. Se on pidättaytymistä säädyttömyydestä, epäsiveellisyydestä, ilkivallasta, pahanteosta ja pahantapaisuudesta. Tämä on paastoamista.
Voit paastota olemalla hiljaa, kuten Maryam (Jeesuksen äiti) teki, kuten Zakariyah teki. [17] [18] Paastoaminen on pysytellä poissa kaikesta, mitä Kaikkivaltias Luoja mainitsi. Joten paastolla tässä tarkoitetaan pidättäytymistä kaikesta, mistä Luojamme ei pidä.
Ja muslimeina meidän tulisi paastota näin jokainen sekuntti elämissämme.

9: Alhafitheena furoojahum wa Alhafithati : Siveille miehille ja naisille

Siveydellä tarkoitetaan, että suojelet intiimialueitasi. Tämä tarkoittaa välttää kiellettyjä seksuaalisia suhteita ja välttää asiaankuulumatonta käytösta pukeutumisessa, kävelyssä ja puheessa.
Esimerkiksi; jos nainen on kotona ja joku (mies) soittaa hänen miehelleen, miehen ollessa poissa kotoa. Hän ei vastaa puhelimeen sanoen;
“Ahlan wa sahlan, mitä kuuluu?” naisellisella äänellä.
Hänen ei ole sallittu kaunistaa ääntänsä, koska tämä on asiaankuulumatonta käytösta puheessa. Mikään, mikä voi johtaa zinaan, tuohon pahaan rikokseen, on kielletty. Kuten myös mies voi tehdä saman virheen. Tulisi ymmärtää että flirttailu on kiellettyä. Kun Allah sanoo ‘haafithina..’ tama tarkoittaa mikä tahansa asia, mika saa sinut edes lähelle tuota pahaa seksuaalista siveettömyyttä. Oli se sitten pukeutiminen, puhe, juttelu tai kävely. Joten meidän tulee olla erittäin varovaisia.

10 Alththakireena Allaha katheeran wa Alththakirati : Miehille ja naisille jotka alinomaa Jumalaa muistava

Dhikhrillä Hän tarkoittaa, että mainitset aina Allahin (Subhanahu Wa Ta'ala).
Ja dhikhr todellisuudessa on sitä, kun laitat jonkun aina mieleesi. Muistat häntä sydämessasi ja mainitset hänet kielelläsi. Ja yleisesti, kun joku tykkää jostakin, kun he rakastavat jotakin, he puhuvat hänestä. Hän kertoo kaikille, kavereilleen, perheelleen, sukulaisilleen, kaikille. Jos mies tykkää naisesta ja haluaa naimisiin tämän kanssa, hän kertoo kaikille ystävilleen. Kuten myös nainen, joka pitää miehestä, jonka kanssa haluaa naimisiin - hän kertoo kaikille kavereillensa, sillä hän rakastaa tätä henkilöa.
Mutta muslimeina, mitä me teemme? Ketä rakastamme eniten?
Eikö Allah ole sydämessamme kaikkein rakkain? Eikö Hän olekin se, ketä rakastamme eniten? Joten tästä syystä, Hän on aina kielemme päässä. Subhää Allah, Älhämdulillääh, Lää Iläähä Illallaah, Allahu Akbar, Wa Lää Häwlää Wa Lää Quwwata Illäh Billäh. Allahu Akbar. Hän on uskovianen, hän on thaakir,
ja hän (nainen) on thaakirah. Hän on henkilö, joka jatkuvasti muistaa Allahia.
Ja kerronta mainitsee: “Ne jotka muistavat Allahia verrattuna niihin jotka eivät muista, on kuin vertaisi elävää ja kuollutta.” [19] Toinen kerronta mainitsee, kun mies tuli Muhammadin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) luokse,
ja kysyi: “Oi Profeetta, neuvo minua” Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi:
“Pidä kielesi aina kosteana Allahin muistelulla.” [20]
Profeetta (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) sanoi: “Kaksi lausetta, jotka ovat kevyitä kielelle ja painavia vaa’ssa (hyvien tekojen mitassa Tuomiopäivänä) ja ne ovat rakastetuimpia Armeliaimalle; Subhään Allah wa bi hämdihi, wa subhään Allah al äthiim” [21]
Kuka pystyy kertomaan, mitä tapahtuu jokainen kerta kun sanot Subhään Allah wa bi hämdih? Palmupuu istutetaan sinulle Paratiisissa jokainen kerta kun sanot Subhään Allah wa bi hamdhih. Allahu akbar! Mikä kaunis kerronta.
Kuinka helppoa sen sanominen onkaan.
Eräs toinen kerronta mainitsee: “Kuka ikinä mainitsee ‘Lää Ilääha Illallaahu Wahdähu Lää Shäriikä Läh, Lähul Mulk Wa Lähul Hämd Wa Huwa Alää Kulli Shey’in Qadiir’ (Ei ole ketään, jolla on oikeus tulla palvotuksi paitsi Allaah, yksin, ilman kumppania. Hänelle kuuluu kaikki valtius ja ylistys, ja Hän on yli kaikkien asioiden kaikkivaltias) sata kertaa päivässä, hänellä on palkkio kymmenen orjan vapauttamisesta, sata hyvää tekoa kirjataan hänelle ja sata pahaa tekoa pyyhitään pois, ja hän on saavuttanut turvan paholaiselta tuona päivänä iltaan saakka, eikä kukaan tule minkään paremman kanssa, paitsi joku joka on tehnyt enemmän.” [22]

Me otamme nämä itsestäänselvyytenä, hyvien tekojen ovi on edessämme.
Hyväksy se, ota se käytäntöön, koska haluat olla Allahia muistava. Haluat olla kuten hadithissa mainitaan: “Al-mufarriduun on voittanut meidät kaikki” He kysyivät: “Ketkä on Al-Mufarriduun?” Hän (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) vastasi: “He, jotka lakkaamattomasti muistelevat Allahia.” [23]

Tässä olivat ne 10 ominaisuutta, mitkä mainitsimme. Sinun tulisi kysyä itseltäsi:
“Onko minulla nämä 10 ominaisuutta? Voinko saada nämä 10 ominaisuutta?”
Haluatko voiton? Se on voitto! Haluatko pelastuksen? Se on pelastus.
Haluatko menestyksen, tämä on menestys.

Aina vain puhetta jihädistä, kun sinulla ei ole edes näitä ominaisuuksia elämässäsi. Hanki nämä ominaisuudet, ennenkun edes mietit mitään muuta.
Näinä aikoina, kun koko maailma tuntuu taistelevan muslimeita vastaan – tosi muslimeita vastaan.
Meidän tulisi kysya itseltamme, mikä on nasr, mikä on voitto? Mikä on se oikea voitto ja miten voimme olla voitokkaiden joukossa? Me juuri mainitsimme sen.
Että olet muslim, mumin, qaanit, saadiq, saabir, khaasi’in, mutasaddiq, saaim, haafithun , thaakirullaah.
Tämä on tosi uskovainen, tämä on tosi muslimi.

Me tiedämme Vallihaudan kumppanit. [24]
Kunn suuri vallihauta kaivettiin ja suuri tuli laitettiin sen sisälle, miksi?
Kenelle? Tehdäkseen ison grillin? Kyllä, isoa grilliä varten.
Mutta kuka oli paisti? Ne, ketkä sanoivat ‘Lää Ilääha Illallaah’, he olivat paisteja.
He tulivat naista vastaan, kenella oli vauva sylissaan, ja han epäröi ja sanoi: “En voi hypätä tuonne tuleen, satuttaisin itseäni ja lastani!”
Hän pelkäsi, sillä äidilläon aina tälläistä syyllisyydentuntoa ja tunteita lastaan kohtaan -
oli hänen uskontonsa mikä tahansa. Hänellätulee aina olemaan tälläistä, sillä se on luontainen asia, minkä Allah on laittanut naisille lastaan kohden.
Mutta mitä sitten tapahtui? Kun hän epäröi - katso tätä voittoa, katso tätä menestystä, katso tätä pelastusta. Kautta Allahin tämä on pelastus.

Allah Kaikkivaltias, joka laittaa kaikki olennot puhumaan, Hän laittoi tuon vauvan puhumaan. Mitä hän sanoi? “Oi äiti, siedä se, ole kärsivällinen. Pysy sinnikkäänä tällä taipaleella, sillä sinä olet oikealla tiellä.”
Toisinsanoen: “äiti, hyppää tähän kuoppaan, tähän pelastuksen kuoppaan, tähän menestyksen kuoppaan, sillä sinä olet totuuden tiellä.”
Hävisiko hän? Hävisiko hän? Kautta Allahin, jos hän ei olisi hypännyt, hän olisi voinut hävitä.

Se ei ole sitä, että häviät vihollisillesi. Monet miettivät; “Meidät on voitettu! Irak on häviämässä, Afganistan on häviämässä, Palestiina on häviämässä!”
Sinua ei ikinä voida voittaa, jos sinulla on tämä voitto sydämessäsi.
Jos sinut on voitettu, se tarkoittaa että olet jättänyt Islamin.
Ja tämä on ainoa hetki, milloin kukaan ihminen on voitettu.
Kun hän julistaa, “Lää Iläähä Illallaah” Oi äiti, heitä itsesi tuleen, se ei ole tuli,
se on Paratiisi! Heitä itsesi nyt, älä epäröi heittää itseäsi tähän kuoppaan, tähän mikä johtaa Paratiisiin.

Profeetta Ibrahiim (Alayhis Salaam) laitettiin katapulttiin, ja hän lensi ilmassa
suurta tulta kohden, joka paloi päiviä, kunnes se oli muuttunut mustaksi.
Kun hän lensi ilmassa, alkoiko hän itkeä ja huutaa? Kun Jibril tuli ja sanoi “Oi Ibrahiim, voinko auttaa sinua?” Hän sanoi: “Sinä auttamaan minua? Et!”
Subhään Allah, katsokaa hänen uskoaan.
“»Jumalassa on meille (voimaa) kylliksi. Hän on paras tukemme ja turvamme.». ” [25]
Tämä on voitto, pelastus ja menestys.
Ja viholliset tiesivät, etteivät he voita häntä, koska hän (Alayhis Salaam) tiesi “Lää Ilääha Illallaah”:n tarkoituksen.

Kuuluisa nainen, joka teki aviorikoksen, ja vaikka Kaikkivaltias Luoja piilotti hänen syntinsä, eikä kukaan tiennyt synnistään – hän vaati että saa tunnustaa syntinsä. Hän asetti itsensä Muhammadin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) eteen ja aneli häneltä, että hänet puhdistettaisiin kivittämällä. [26]
Miksi? Hän halusi uhrata itsensä Allahin (Subhanahu Wa Ta'ala) vuoksi, ja käydä katumuksen läpi.
Niin puhtaan katumuksen, että se olisi riittänyt Allahin anteeksiantona seitsemällekymmenelle Medinan ihmisille.
Ja nämä seitsemänkymmentä olivat seuralaisia.
Sellaisia, että jos yksi heistä antaisi puolen kämmenellisen verran hyväntekeväisyyteen, se olisi parempi kuin että me kaikki antaisimme kultaa Uhud-vuoren verran hyväntekeväisyyteen.
Se olisi riittänyt Allahin anteeksiantamuksena tuollaisille, seitsmällekymmenelle seuralaiselle.
Miksi? Sillä hän tiesi mitä voitto tarkoittaa ja hän tiesi mitä pelastus tarkoittaa.
Se ei ole kuolla – vaan se on kuolla Lää Ilääha Illallaah:ssa.
Tämä on pelastus. Tuo sotureiden sukupolvi, Muhammadin (Sallallahu Alayhi Wa Sallam) seuralaiset. Mikä sukupolvi, Islamilainen aqiidah oli heihin sisäistetty, uskon hedelmä – monoteismin valo, joka valaisi heidän elämänsä. He eivät pelänneet ketään paitsi Allahia.
Kun kuulet tälläisiä vuoren kokoisia nimiä, kuten Abdur-Rahman Bin ‘Auf, Abdullah Ibn Salaam, Abu Ubaydah Ibn al-Jarrah, Sa’d Bin Abi Waqaas, Sa’d Ibn Mua’dh, Talhah Ibn ‘Ubaydillaah, Abdullah ibn al-Awwam, Bilal.
Allahu akbar, vuoret karjuvat kuullessaan heidän nimensä.
Khabbaab, Yasirin perhe, Abu Bakr as-Siddiq, Umar Farooq, Uthmaan, Ali Ibn Abi Talib, Abu Turab, näiden mainitseminen ei ole helppoja.
Vuoret järkkyvät kun näitä nimiä mainitaan.
Kun Muhammad (Sallallaahu Alayhi Wa Sallam) nousi Uhudin vuorelle Abu Bakrin ja Umarin (RadiAllaahu Anhum), mitä vuori teki?
Vuori alkoi värähdellä ja heilua. Muhammad (Sallallaahu Alayhi Wa Sallam) sanoi: “Ole aloillasi Uhudin vuori, ei sinun päälläsi ole kuin Profeetta ja kaksi marttyyriä.” [27]
Vuori tärisi innostuksesta, saadessaan nämä kolme hienoa miestä päällensä.
Abu Bakr ja Umar ovat parhaita miehiä Lähettiläiden ja Profeettojen jälkeen jotka kulkivat tämän maan päällä, ensin Abu Bakr ja sitten Umar. [28]


Mutta nämä uskovaiset, veljeni ja siskoni – heillä oli sellaista voittoa mitä me tarvitsemme kipeästi tänäpäivänä. Allah antoi heille varmuutta uskossaan, vakaumuksen pysyä totuudessa, eikä jahkailla.
Tämänlaisella voitolla kukaan ei voi ikinä voittaa sinua.
Ei väliä kuinka paljon he suunnittelevat ja juonivat, kuinka salaisia tai hienovaraisia heidän juonensa ovat. Niillä yritetaan ohjailla muslimien ajatuksia ja heidän päämääräinen maalinsa on saada kaikki meidät, miehet ja naiset pois Islamista.
Allah tulee turhauttamaan heidät toiveissaan, ja tulee kumoamaan heidän suunnitelmansa, mutta milloin? Silloin kun me olemme kaikki vilpittomiä, tottelevaisia ja vankkoina Islamissa.

Insha Allah lopetamme näihin kahteen kauniiseen jakeeseen :

“Jos olette kärsivällisiä ja pelkäätte Jumalaa, ei heidän kavaluutensa voi vahingoitta teitä vähääkään; Jumala sulkee huomioonsa kaikki heidän tekonsa.” [29]

“Jos uskovaiset autatte Jumalan asiaa, Hän auttaa teitä ja tekee askeleenne varmoiksi.”
[30]
Ja me kaikki tiedämme, että voitto tulee vain Allahilta, noudattaen sitä, mitä hän on määrännyt, totellen hänen komentojaan ja pidättäytyen siitä, mitä Hän on kieltänyt.

__

Kaikki hyvä tulee Allahilta ja kaikki paha minulta ja Saatanalta.


Lähde : http://www.youtube.com/watch?v=muQe3Zg8g4g


Alaviitteet :

[1] Koraani 33:35
[2] Koraani (2:208)
[3] Koraani 49:14
[4] Musnad Ahmed
[5] Bukhari
[6] Bukhari & Muslim
[7] Imam Nawwawi 40 Hadith, Muslim
[8] Bukhari & Muslim
[9] Koraani 33:70-71
[10] Koraani 2:155
[11] At-Tirmithi
[12 ] Bukhari
[13] Muslim
[14] Bukhari ja Muslim
[15] Bukhari ja Muslim
[16] Bukhari ja Muslim
[17] Koraani 19:26
[18] Koraani 3:40
[19] Bukhari
[20] At Tirmithi (hasan)
[21] Bukhari & Muslim
[22] Bukhari & Muslim
[23] Muslim
[24] Koraani 85:4>
[25] Koraani 3:173
[26] Muslim
[27] Bukhari
[28] Bukhari
[29] Koraani 3:120
[30] Koraani 47:7

Tor Huh 12, 2012 6:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea