Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
”Siskoilta siskoille” da’wah-projekti - Roihuvuoren moskeija

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Tapahtumat Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
”Siskoilta siskoille” da’wah-projekti - Roihuvuoren moskeija
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä ”Siskoilta siskoille” da’wah-projekti - Roihuvuoren moskeija Vastaa lainaamalla viestiä
”Siskoilta siskoille” da’wah-projekti


Kutsumme kaikki musliminaiset osallistumaan siskojen yhteiseen da’wah-projektiin!
Projektin ideana on pitää siskoille ja myös aiheesta kiinnostuneille ei-musliminaisille pieniä vapaamuotoisia luento- ja keskustelutilaisuuksia, joita jokainen halukas sisko voi tulla vuorollaan vetämään. Tarkoituksena on nimenomaan se, että kuka tahansa voi osallistua ja toivomme, että projektiin saataisi mahdollisimman monia vapaaehtoisia osanottajia, jotta jokainen pääsisi antamaan panoksensa ja vastuu jaettaisi siskojen kesken. Näissä tapaamisissa ei ole tarkoitus keskustella islamilaisiin uskomuksiin (’aqiidaan) tai islamilaiseen lakioppiin (fiqhiin) liittyvistä asioista, vaan tarkoitus on käydä läpi yleishyödyllisiä asioita ja aiheita, jotka esimerkiksi vahvistavat uskoamme, pehmentävät ja puhdistavat sydäntämme ja/tai edistävät muslimien hyvinvointia ja yhtenäisyyttä.

Vetäjä voi esimerkiksi käyttää 30-60 minuuttia valitsemastaan, itselle mieluisesta aiheesta puhumiseen, ja tämän jälkeen voidaan keskustella aiheesta yhdessä ja nauttia kahvitarjoilusta. Vaihtoehtoisesti voi myös esimerkiksi pitää vaikka noin 10-15 minuutin mittaisen alustuksen jostain aiheesta, josta haluaisi saada keskustelua aikaan, ja sitten käyttää loppuajan ohjattuun keskusteluun alustuksen tiimoilta. Tällöin vetäjän on varmasti hyvä valmistella myös muutamia kysymyksiä ja kannanottoja keskustelun aikaan saamiseksi ja ohjaamiseksi.

Aihe on siis vapaa ja jokainen voi puhua sellaisesta asiasta, jonka kokee itselleen läheiseksi ja josta uskoo olevan muslimeille hyötyä, oli kyseessä sitten esimerkiksi Allahin tyytyväisyyden tavoitteleminen, omat kokemukset jossain muslimimaassa, tai vaikkapa muslimin terveelliset ruokatottumukset. Virheetöntä suomen kielen taitoa ei missään tapauksessa edellytetä, eikä siitä kannata tehdä kynnyskysymystä, sillä jokaisen panos on aivan yhtä tärkeä ja aivan varmasti ymmärrämme toisiamme vaikkei kielitaito olisi lähelläkään täydellistä. Ihanteellisinta olisi, jos siskot voisivat sitoutua projektiin ja vetää tapaamisia säännöllisesti, mutta toivottavaa on, että jokainen voisi osallistua edes kerran ja hyödyttää siten siskojaan ja saada samalla itselleen palkkiota Allahilta. Mitä enemmän siskoja osallistuu tapaamisten vetämiseen, sitä enemmän saamme erilaisia näkökulmia ja hyödymme. Sitä enemmän myös vastuu jakautuu, ja siten säännöllisesti sitoutuvienkaan siskojen ei tarvitse pelätä joutuvansa valmistelemaan materiaalia kuin muutamia kertoja vuodessa. Mikäli yksin puhuminen siskojen edessä tuntuu liian pelottavalta, niin halukkaat voivat myös pyytää seurakseen kaverin, jonka kanssa yhdessä valmistelevat aiheen ja esittävät sen muille.

Siskotapaamisten ajankohta on joka toinen lauantai (parittomat viikot) kello 17-19 Roihuvuoren moskeijalla osoitteessa Tulisuontie 1. Ensimmäinen tapaaminen on poikkeuksellisesti perjantaina 10.2. kello 17:30-19:30, ja tällöin aiheena on opetustekniikat ja kontaktin ottaminen yleisöön, mutta tämän jälkeen tapaamiset jatkuvat lauantaisin 18.2., 3.3., 17.3., 31.3. jne. jos Jumala suo.

Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen naiset@helsinginmuslimit.com. Viestissä voi esimerkiksi ilmoittaa itselle sopivat ajankohdat sekä aiheita, joista olisi kiinnostunut puhumaan (jotta voidaan välttää päällekkäisyyksiä tapaamisissa käsiteltävissä asioissa). Samasta osoitteesta voi myös pyytää apua esimerkiksi sopivan aiheen tai materiaalin löytämiseksi, tai johonkin muuhun mieltä askarruttavaan asiaan.

Allaah sanoo Koraanissa: “Kuka on parempi puheessaan kuin hän, joka kutsuu Allahin luokse ja tekee hyviä tekoja...” (41:33)

Profeetta saws sanoi: ”Joka kutsuu muita johdatukseen, saa samanlaisen palkkion kuin häntä seuraavat, ilman että se vähentää mitään heidän palkkiostaan.” (Muslim)

Hän saws sanoi: ”Allaah tekee tien Paratiisiin helpoksi sille, joka kulkee tiedon etsimisen polulla.” (Muslim)

Ja hän saws sanoi: ”Kun ihminen kuolee, hänen tekonsa päättyvät kolmea lukuun ottamatta: jatkuva hyväntekeväisyys (jonka hän jätti jälkeensä), hyödyllinen tieto (jota hän antoi muille) ja hurskas jälkeläinen, joka rukoilee hänen puolestaan.” (Muslim)

Hän saws sanoi myös: ”Tämä maailma ja kaikki, mitä siinä on, on kirottu, lukuun ottamatta Allahin muistelemista, hyvien tekojen tekemistä sekä hurskaita oppineita ja tiedon etsijöitä.” (At-Tirmidhii)

Ja hän saws sanoi: ”Allaah, Hänen enkelinsä, taivaan ja maan asukkaat ja jopa kolossaan oleva muurahainen ja vedessä oleva kala pyytävät siunauksia ihmiselle, joka jakaa hyödyllistä tietoa muille.” (At-Tirmidhii)

Nyt siis kaikki siskot tarttukaa tilaisuuteen saada palkkiota ja tulkaa rohkeasti osallistumaan ja toimimaan ummamme hyväksi in sha Allaah!


Muistakaa myös siskojen ’aqiidah-luennot aina parillisten viikkojen lauantaina.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Hel 05, 2012 9:51 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tunnit tauolla.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Lok 21, 2012 9:50 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Tapahtumat Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea