Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Naisten asemasta
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Naisten asemasta
Kirjoittaja Viesti
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Naisten asemasta Vastaa lainaamalla viestiä
Onko olemassa naispuolisia Imaameja?

Ei taida olla. Näinpä uskontulkinta on ainoastaan miesten käsissä, mikä on väärin. Ja jos Allah kerran Koraanissa sanoo (sanon Allah, koska uskon, että kyseessä on eri Jumala kuin Kristittyjen jumala) naisten ja miehen olevan Jumalan edessä tasa-arvoisia, eikö silloin olisi oikein, että olisi myös naispuolisia uskontulkitsijoita ja uskonoppineita, eli naispuolisia Imaameja.

Koraani on hyvin tasa-arvoinen kirja. Koraani takaa naisille monia oikeuksia, ei vain velvollisuuksia. Suurin ongelma nykyisissä muslimivaltioissa onkin se, että ne eivät niinkään perustu mitenkään siihen, mitä Koraani sanoo. Kyllä, joissakin yksittäisissä asioissa Koraania noudatetaan, mutta ei läheskään aina. Esimerkkinä vaikkapa Saudi-Arabia, jossa naiset eivät saa ajaa autoa. Ei muslimien tärkein profeetta tiennyt, että koskaan tulisi mitään autoja edes olemaan olemassakaan, jotenka ei ole mahdollista, että Koraanissa kielettäisiin naisia ajamasta autoilla.

Näin pääsemme siihen johtopäätökseen, että nämä patriarkaaliset muslimiyhteiskunnat jotka väittävät perustuvansa Koraanille, perustuvatkin oikeasti maanpäälliseen alistamiseen, sortoon ja hirmuhallintoon. Koraania on tulkittu väärin mm. naisten oikeuksia. Todellisuudessa Koraani kannustaa tasa-arvoon ja esim. naisten yrittäminen on täysin sallittua. Silti Afganistanissakin Koraania on tulkittu väärin ja Afganistanin sodan aikana muslimimiesten kuoltua rintamalla Talebanit eivät antaneet naisten hankkia elantoa, jolloinka hirvittävä määrä lapsia jäi ilman kotia ja joutui lastenkotiin. Onko tämä Allahin oikeutta?

"58. Kun jollekin heistä ilmoitetaan tyttölapsen syntymästä, niin hänen kasvonsa synkkenevät ja hän on aivan murheen vallassa. 59. Hän kätkeytyy heimolaisiltaan sen pahan sanoman vuoksi, joka hänelle on ilmoitettu. Omistaisiko hän lapsen välittämättä häpeästä vai kantaisiko sen elävänä hiekkaan? Eikö heidän tuomionsa ole julma?” (Suura al-Nahl 16:58,59).
Muhammedin varsinainen päämäärä ei ollut uuden moraalisen koodiston luominen, vaan saada beduiiniheimot tunnustamaan Allahin kaikkivaltius ja omaksumaan Shahada, islamilainen uskontunnustus. Shahada julistaa: "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa." Pyrkiessään tähän päämäärään Muhammed hyväksyi ennen islamiakin vallinneita perinteitä (Jihali), jos se edisti hänen asiaansa. Islamilaiset tutkijat pyrkivät korostamaan, että islamin synty paransi naisten asemaa. Esi-islamilaiselta ajalta peräisin olevat käsitykset vallitsevat kuitenkin edelleen monissa islamilaisissa maissa osoittaen, ettei islam saanut todellista muutosta aikaan tällä alueella.


Muistan seuranneeni täällä erästä keskustelua, jossa kerrottiin, että maapallon lopun lähestyessä yhtä miestä kohti on 50 naista. Tämä on valitettavasti virheellistä tietoa. Jo nykyään MIESTEN TOIMESTA MAAPALLOLLA ON 160 MILJOONAA NAISTA VÄHEMMÄN KUIN MIEHIÄ.
Ilmeisesti ne kasvot synkkenivät ja tyttölapsi haudattiin sinne hiekkaan...


Tyttölapsi on yhtä hyvä kuin poikalapsi, ja nainen ja mies ovat tasa-arvoisia olentoja. Naisten elämä ei ole vähäpätöisempi kuin miehenkään elämä. Enää ei eletä keskiajalla, mitään uskonsotia ei ole enää olemassakaan. Ainoastaan valtioiden välisiä sotia. On ymmärretty, että nainen on yhtä älykäs kuin mieskin. Naisten ja miehen aivot ovat suurinpiirtein samanlaiset, ja niissä virtaa sama älykkyys. Naisten silmistä paistaa kenties vielä suurempikin älykkyys kuin miesten silmistä, sillä minusta on naurettavaa, että nimenomaan naiset tuntuvat nykyään olevan niitä, jotka ovat valmiita ottamaan edysaskelia, kun taas miehet haluavat olla vanhoillisia ja elää käyttäen kivityökaluja.

Sen lisäksi tieteessä on pohdittu, että nainen saattaa erinomaisen tunneälykkyytensä vuoksi olla jopa miestä parempi johtaja. Mies ei pysty tekemään kestäviä ratkaisuja. Nainen sen sijaan tunnistaa tunneälykkyytensä vuoksi työntekijöidensä vahvuudet ja heikkoudet, ja osaa jakaa työtehtävät oikein. On miesten keksintö sellainen naurettava "moniosaaminen", joka on lukuisilla tutkimuksilla osoitettu huonoksi asiaksi. Kun henkilö ei voi keskittyä yhteen työtehtävään kerrallaan, hän tekee kaikki työtehtävät keskitasoisesti tai huonosti. Hän ei siis ole parhaimmillaan.

"Muhammedin mukaan harvat naiset pääsevät taivaaseen, ja helvetin tuli luotiin naisia varten. Sieltä pelastuu vain tottelemalla miestään. Naiset ovat viinin ohella pahin miehiä kohtaava kiusaus ja miesten tuleekin varoa naisia, sillä ensimmäinen Israelin lapsiakin kohdannut kiusaus oli naisen aiheuttama."Kysynkin nyt musliminaisilta, että mitä järkeä on olla muslimi, kun ette te edes tunnu taivaaseen pääsevän. Ensin vietätte elämänne maanpäällä miehen nyrkistä "nauttien" ja elämä kuoleman jälkeen on Helvetissä. Eikö olisi järkevämpää kääntyä kristinuskoon, jossa mies kunnioittaa naista erillisenä olentona ja ymmärtää naisen erityislaatua. Kristitty mies ymmärtää, että nainen ja mies ovat biologisesti erilaisia. Se ei kuitenkaan ole mikään syy alistaa.
Per Jou 02, 2011 6:08 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Islamissa nainen voi olla ja monia on ollut uskonoppineita kautta koko islamilaisen ajanlaskun. Imaamina nainen voi toimia muille naisille, olettaen ettei ole miehiä läsnä paikan päällä.

Paratiisin pääsy on hyvinkin mahdollista naisille, erilaisin keinoin, ilman tätä miehen auttavaa kättä. Miehen ääni ei siinä juuri ratkaise vaan JUMALAN, joka armostaan Paratiisiin päästä kenet on sinne ennalta määrännyt. Ihminen ei tarvitse toista ihmistä ollakseen hyvä Jumalan palvoja. Jokainen ihminen kantaa itse syntinsä ja tekonsa tilille, niin myös sinä ja minä ja maailman kaikki miehet. Jos joku mies, uskontoon katsomatta tekee vääryyksiä jonkun uskonnon nimissä, leimaako tämä silloin koko uskonnon? Hm...pitäisikö alkaa keräämään tähän ketjuun vain todisteeksi sinulle mitä kristinuskoa tunnustavat miehet ovat aikojen saatossa tehnyt naisilleen? Se mitä tapahtuu Saudeissa ei ole sama kuin mitä koko muu islamilainen maailma ajattelee taikka tekee taikka edes noudattaa, kuten tutkijana ilmeisesti olet myös huomannut. Saudi-Arabian oppineet eivät ole kaikkien muslimien uskonjohtajia, Luojalle tästä kiitos. Sotaa käydään tällä hetkellä aatteiden vuoksi, kuten G.Yrjö.Bushit niin sen oivasti julistanut: "Tämä ristiretki saattaa kestää hetken." Turha siinä on nyt mitään maiden välistä sotaa maalailla taikka peitellä mikä on pelin henki.

Oletkohan edes lukenut veli Abdullah kaiken kattavat kirjoituksia tältä foorumilta? Niissä on suunnaton määrä tietoa mikä on sota Afganistanissa ja tämä naisten alistamis ketju voisi olla sinulle todella hyvää luettavaa. Pyydän ystävällisesti että luet sen. Afganistanissa monen miehen kuoltua sodassa, joko marttyyrinä taikka tekopyhänä, se luonnollisesti jättää tyhjiön siihen perheeseen, yhteisöön ja jopa yhteiskuntaan. Perheitä häviää elättäjä Naton pommituksien, kristittyjen pommittajien tahosta ja lapset kärsivät kristittyjen tahosta, koska he ovat tämän tilanteen aiheuttanutkin. Miten ihmeessä voimme puhua maiden välisistä sodista, kun mailla ei ole edes yhteistä rajaa, jota vartioida? Kuka on antanut näille valtioille OIKEUDEN puuttua islamilaisten valtioiden sisäpoliittisiin tilanteisiin? Ei minun tietääkseni olla pyydetty apua epäuskovilta? Ja siinä sitten aletaan panettelemaan musliminaisia ja meidän miehiä, jotka eivät kykene hoitamaan velvollisuuksiaan tarpeeksi hyvin.

Jokainen shahiid, joka kuolee Allaahin tiellä, toivoisi että voisi palata takaisin tähän maan päälle puolustamaan uudestaan uskontoaan, perhettään, omaisuuttaan kaikkea sitä pahaa mitä kristinusko yrittää näissä maissa tehdä, naamioiden sen kaiken maailman hyväntekeväisyys järjestöjen alle.

Kyllä, olen musliminainen, jo kohta 20 vuotta uskonikää. Ja päivääkään en vaihtaisi takaisin epäuskoon ja siinä harhailuun. Kaikki kiitokset kuuluvat Allaahille.

Katsoo sitten vaikka galluppeja ympäri Eurooppaakin, kuinka islamphobia senkun lisääntyy mitä enemmän meitä on maailmassa. Pelko on ihan luonnollinen reaktio siitä mikä on tuntematonta ja jotenkin outoa. Pelon voi voittaa jos vain tutustuu aiheeseen ilman ennakkoluuloja ja oikealla asenteella.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Jou 02, 2011 6:48 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Nuori lukiolainen, suosittelen sinulle muutaman kymmenen ikälisää, jos Jumala sen sinulle suo, ja monen tutkimuksen lisälukemistä ja kriittistä lukemista, niistä lähteistä mistä tietoasi olet ammentanut. Paikkakunnallasi on varmasti muutamia muslimeita, hyvinvoivia naisia, joiden kanssa voisit käydä keskustelua aiheesta. Heiltä voi varmaan ihan suoraan käydä kysymässä mitä mieltä he ovat tästä asiasta. Saattaa olla että tämä nettikirjoittelu vaan lisää sinun pahaa oloasi ja ennakkoluulojasi, joten jos joskus saavut tänne pääkaupunkiseudulle niin voin tavata sinut henkilökohtaisesti.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Jou 02, 2011 7:01 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Afganistanissa monen miehen kuoltua sodassa, joko marttyyrinä taikka tekopyhänä, se luonnollisesti jättää tyhjiön siihen perheeseen, yhteisöön ja jopa yhteiskuntaan. Perheitä häviää elättäjä Naton pommituksien, kristittyjen pommittajien tahosta ja lapset kärsivät kristittyjen tahosta, koska he ovat tämän tilanteen aiheuttanutkin. Miten ihmeessä voimme puhua maiden välisistä sodista, kun mailla ei ole edes yhteistä rajaa, jota vartioida? Kuka on antanut näille valtioille OIKEUDEN puuttua islamilaisten valtioiden sisäpoliittisiin tilanteisiin? Ei minun tietääkseni olla pyydetty apua epäuskovilta? Ja siinä sitten aletaan panettelemaan musliminaisia ja meidän miehiä, jotka eivät kykene hoitamaan velvollisuuksiaan tarpeeksi hyvin.

Olet siis sitä mieltä, että miehen on oltava naisen elättäjä? Ei todellakaan pidä olla. Nainen kykenee pitämään itse huolen itsestään ja omista lapsistaan. Jos taleban estää naisia pitämästä huolta perheistään, ei se ole Nato-maiden vika, eikä Suomen vika, eikä muidenkaan länsimaiden vika. Sota Afganistanissa alkoi Neuvostoliitosta, ja jatkuu Yhdysvalloilla. Siihen ei kaikilla Nato-mailla ole mitään asiaa. Sinun lienee turha puhua yleisesti kristityistä Afganistanin kurjistajina. Veikkaanpa, että kun Yhdysvallat poistuu kyseisestä maasta, se ajautuu patriarkaaliksi funtamentalisyhteiskunnaksi, jossa naisilla ei ole sananvaltaa yhtään mihinkään. Jos olet musliminainen, niin helppohan sinun on Suomessa huudella, kun täällä Suomessa sinulla on kaikkia asiat hyvin ja jos miehesi nostaa nyrkin sinua vastaan, sinua on lukuisat eri järjestöt ja jopa oikeusaste valmis auttamaan. Afganistanissa naisen keski-ikä taisi olla vähän päälle 40- vuotta, koska Afganistan on maanpäällisistä valtioista väkivaltaisimpia. Eikä siihen suinkaan vaikuta pelkkä sota...

En myöskään ole halukas keskustelemaan muslimeiden kanssa kasvotusten. Siihen on tiettyjä syitä, mm. propaganda, joka Islaminsukoisten keskuudessa hanakasti leviää. En ole halukas kuuntelemaan tätä propagandaa enkä muitakaan sellaisia asioita kuin että "no nainen nyt vaan on miestä huonompi, kun se Allah on nyt vaan niin sanonut". Onko sanonut? Oletko kuullut sanovan? Et ole. Sinulla on vain pyhä kirja, joka on jonkun miehen kirjoittama ja kokoama.

Kuten edellä mainittua, naisten alistamiselle ei ole olemassa perusteluja. Niitä ei löydy Koraanista, eikä mistään. Naisten huono asema johtuu yksin ja ainoastaan yksin miehestä.
Per Jou 02, 2011 7:15 pm
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Pidän myöskin muslimeja vähän vihamielisinä. Siihen vaikuttaa puheet mm. uskonsodista, joita ei siis ole enää olemassakaan. Bush mainitsi ristiretket lausunnossaan, koska halusi ainoastaan provosoida muslimeita, ja koska muslimeita on helppo provosoida. Siihen kun riittää pelkkä tanskalainen pilapiirroskin...

Syy miksi yhdysvallat on riehunut niin aktiivisesti muslimimaissa on yksinomaan öljy ja muslimeiden harjoittama terrorismi. Kun puhuit yleisesti kristityistä muslimimaiden kurjistajina, aion minäkin nyt puhua islamista ja terrorismista samassa lauseessa. Mutta siis tärkein syy on öljy, tämä ah niin katoava luonnonvara. Siksi yritämmekin kovasti siirtyä vihreään energiantuotantoon. Yhdysvallat on kuitenkin melko vanhoillinen kristitty valtioliittymä monessa suhteessa ja se yrittää tiukasti pitää kiinni öljynsaannistaan.
Per Jou 02, 2011 7:19 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Miksi sitten yleensä avaat tätä aihetta jos et ole edes aidosti kiinnostunut keskustelemaan, hakemaan tietoa taikka jotain muuta hyödyllistä? Ja miksi sitten tulet tänne kiihkoilemaan ajatuksiesi kanssa? Provosoimaanko? Sinut on hyvin helppo hiljentää kuten sen varmasti hyvin tiedät ja muistin virkistykseksi lue vaikka nuo foorumin säännöt taikka monet lainatut lausahdukset tästä foorumista. Rakentavaa kunnioittavaa keskustelua, ilman selvää taikka piilotettuja provosointeja kiitos.

Mitkään yksittäiset ryhmittymät eivät tule julkaisemaan ja julistamaan sanaansa tällä sivustolla, eikä myöskään tahallisesti riitaa haastavien sekä loukkaavien kommentteja tulla julkaisemaan.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Jou 02, 2011 7:31 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Minä keskustelen aidosti, mutta olen aidosti kiinnostunut keskustelemaan tästä naisen asemasta täällä foorumilla.

Tosielämässä en ole kiinnostunut menemään juttelemaan vieraista kansallisuuksista tuleville tuntemattomille ihmisille vieraisiin paikkoihin (Mekkaan).

Haluaisinkin, että joku muslimi tosiaan vakuuttaisi, että Islam on hyvä uskonto naisille. Koska täällä lähinnä törmään naisvihamielisiin lausahduksiin, kuten miten jotkut miehet oikeuttavat naisten aseman huonontamisen.

Kaipaisin todellisia arkielämän faktoja, miksi Islam on nimenomaan hyvä naisille. Mitä se tosielämässä naiselle antaa, ja miten kyseisen uskonnon hyvyys näkyy naisen elämässä.
Per Jou 02, 2011 7:35 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ihan vain sinulle huomautuksesi, että mistä päättelet että a. asun Suomessa b. olen aina asunut Suomessa c. olen naimisissa d. hakisin edes mitään apua uskottomilta, jos sitä tulisin ikinä tarvitsemaan? Olettamuksia.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Jou 02, 2011 7:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Onko tämän aitouden takana kiinnostus Islamista vai vain se, että haluat löytää jonkun parin ihmisen todisteen siitä, että joku mies on heitä alistanut, josta voit sitten vetää koko maailmaa koskevan johtopäätöksen siitä, että islam alistaa naisia? Sen voin taata että tulet löytämään, siis nämä pari naista. Aivan kuten minä voin löytää pari suomalaista, englantilasta, kiinalaista, amerikkalaista naista, jotka tulleet raiskatuksi, hakatuksi, alistetuksi miestensä puolesta ihan tavis kristyissä olosuhteissa. Älä nyt ole näin naivi, että olettamukset ovat kuin faktaa elämässä. Eikö siellä lukiossa enää opeteta mitään kriittisestä lukemisesta?

Miksi ihmeessä sitten vielä pelkään tosi-elämän kontakteja? Nettikontaktit eivät koskaan ole sama mitä ulkona tapaat. Muslimeita on joka kansallisuudessa, joten omankin maan kansalaisia siis löytyy ja heitä varmasti helpompi lähestyä.

Arki on meillä sitä ihan samaa kuin missä tahansa perheessä. Ainoan eron varmaan tuo siihen päivittäiset rukoukset ja itsensä puhtaana pito (rukouksia varten ym. hygienia käsitteet). Meillä nauretaan, lauletaan, syödään, juodaan, harrastetaan, käydään kouluja ja käydään töissäkin ihan muslimeina. Kaikkea siis mitä mahtuu ihmiselämään. Ilman mitään alistus tilanteita, että kenen tekemiset ovat tärkeimpiä perheessä. Jokaisella omat oikeudet ja velvollisuudet. Niin yksinkertaista se on. Eikä mitenkään omituista tai pelottavaa.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Jou 02, 2011 7:46 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Minä nimenomaan en halua löytää todisteita hakatuista musliminaisista. Haluan löytää sellaisia musliminaisia, jotka ovat nimenomaan täydellisen tasa-arvoisessa asemassa miehensä kanssa, jolloinka voin hälventää omia pelkojani siitä, että suomeen laivataan merten takaa ihmisiä, jotka haluavat heikentää a) Ensin musliminaisten asemaa ja b) Sen jälkeen kristittyjen naisten asemaa.

Tunnut kuitenkin suhtautuvan vihamielisesti kristittyihin, kun kutsut uskottomaksi. Sen lisäksi on olemassa ihan musliminaisille suunnattuja järjestöjä, joita pyörittävät niin kristityt kuin musliminaisetkin.

Mielestäni myös musliminaisten pitäisi tulla enemmän esille. Kaapujen takana piilottelu ei auta eikä hälvennä mitään pelkoja alistamisesta. Päin vastoin, kaavut lisäävät tunnetta siitä, että naiset on pakolla puettu niihin. Toisaalta, tästä on olemassa hauskoja esimerkkejäkin. Ruotsissa eräässä junassa oli pieni poika äitinsä kanssa, ja samassa junassa heitä lähellä seisoi niqabiin ja mustaan kaapuun pukeutunut nainen. Eihän pieni lapsi ymmärrä, jotenka pikkuinen poika alkoi kovaan ääneen julistamaan äidilleen nähneensä ninjan :D

Kaipaan siis ensisijaisesti todisteita siitä, että Islam nimenomaan on rauhallinen uskonto ja suurin osa muslimeista rauhallisia ja tavallisia ihmisiä, koska media ryöpyttää niin paljon muslimeiden vihamielisyydestä kristittyjä ja länsimaita kohtaan, että en voi olla suhtautumatta ennakkoluuleisesti.
Per Jou 02, 2011 9:48 pm
MzlmLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 471

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
"Kaipaan siis ensisijaisesti todisteita siitä, että Islam nimenomaan on rauhallinen uskonto ja suurin osa muslimeista rauhallisia ja tavallisia ihmisiä, koska media ryöpyttää niin paljon muslimeiden vihamielisyydestä kristittyjä ja länsimaita kohtaan, että en voi olla suhtautumatta ennakkoluuleisesti."

En ole milloinkaan nähnyt musliminaisen blogia, nettikirjoitusta tai vaikkapa YouTube-videota, jossa nainen ei ylistäisi Islamia naiselle parhaana. Kukaan näistä sisarista, olivat he sitten Kanadassa, Briteissä tai Saudi-Arabiassa ei koe, eikä koe Islamin antavan oikeutta naisen minkäänlaiseen alistamiseen. Kiinnostavaa, että naisen alistamisena pidetään sitä, että hänen vartaloaan ja kasvojaan ei näe. Mielestäni alistamista on jo se, että miehet määräävät mitä eurooppalainen tai ulkomaalainen nainen saa pukea ilman lainsäädäntöä ja mitä ei, johon lainsäädäntö tuli. En tiedä mitään muuta merkkiä naisen alistamista kuin, että yksin Ranskassa presidenttiä myöten päätetään, että parin tuhannen musliminaisen kasvohuivi on lailla kiellettävä. Prostituutiota sentään ei ole kielletty, joka myöskin on "naisen oma valinta."

Kun minulta kysytään, niin mielestäni muslimit ovat missä tahansa jo liiankin rauhallisia. Suurin osa ottaa kaiken Islamiin ja muslimeihin kohdistuvat hyökkäykset aika rauhallisesti. Kiinnostavaa, että juuri nimenomaan muslimeiden sodankäyntiä ja lainsäädäntöä pelätään ei-muslimeiden keskuudessa eniten, vaikka Profeetan (S) seuralaisten ja seuraajien historialliset esimerkit todistavat toista.

Irakissa, Iranissa ja Afganistanissa sekä muissa muslimimaissa on edelleen lukuisa määrä tuntemattomia uskontoja, kieliä ja kansankulttuureja (jotka voivat olla erittäin Islamin vastaisia), joita on noudatettu jo ennen Islamia.
Per Jou 02, 2011 10:32 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aamunkoi_
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Niin, mutta jos ihmisen kasvattaa tiettyyn uskomukseen pienestä pitäen, hän uskoo siihen aikuisenakin tiukasti. Jos sinut kasvatetaan pienestä pitäen yksinomaan tukemaan esim. sosialistista aatetta, sinä tuet sitä todennäköisesti aikuisenakin, vaikka aate pettäisikin. Esimerkiksi natsi-Saksan jälkeen tuona aikana Hitler Jugendissa olleet lapset eivät voineet natsi-Saksan luhistuttua ja aikuisiksi kasvettuaan ymmärtää, mikä heidän ideologiassaan oli niin väärää, ja mitä oikeasti tapahtui. Jos tyttölapsi kasvatetaan pienestä pitäen uskomaan tiukasti Koraaniin ja Islamin ehdottomaan hyvyyteen ja miehen ylivaltaan, ei hän näitä aatteita unohda.

Minun mielestäni kasvohuntujen kieltämisen syyt olivat myös varsin käytännöllisiä. Onhan se järkevämpää, että pystyy tunnistamaan ihmisen kadulla. Sen lisäksi on vain hyvä, että kaduilla rukoileminen kiellettiin. Eivät kristitytkään rukoile kaduilla, koska se tukkii liikenteen parhaimmassa tapauksessa. Sen lisäksi olen 100% varma, että jos kristittyjä ei olisi olemassakaan, eivät musliminaiset mitään huntuja käyttäisi. Kyseessä on ennemminkin kulttuurishokki, kun oletetaan, että on pakko jotenkin erottautua kristityistä, ettei vaan ole liikaa "niiden kaltainen". Eikä hunnuissa ole mitään uskonnollistakaan. Koraani ei erityisesti kannusta niiden käyttöön.

Sen lisäksi Kristityt naiset valitsevat itse, miten pukeutuvat. Kaupat ovat pullollaan niin nais- kuin miessuunnittelijoidenkin vaatteita, joita käyttää ja ostaa. Siihen eivät miesten mieltymykset vaikuta, vaan omat mieltymykset ja käsitykset siitä, mikä näyttää hyvältä itsen päällä ja mikä on omalle vartalomallille sopivaa.


On vain hyvä, että muslimit ovat rauhallisia. Samalla tavalla meidänkin kirkko on rauhallinen, kun media ryöpyttää sitä homo-asioissa.


Lisäksi Sharia lakia on syytäkin pelätä, kun siellä julistetaan käsien katkomisia ja kivityksiä. Pahinta on, että näitä rangaistusmuotoja käytetään vielä tänäkin päivänä.
Raamatussakin on näitä kivistysohjeita, mutta niitä ei enää noudateta, koska niiden on tajuttu olevan sivistymätöntä hölynpölyä ja ne estävät Raamatun oikean tulkinnan ja sanoman ymmärtämisen.
Per Jou 02, 2011 10:44 pm
MzlmLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 471

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
"Kaupat ovat pullollaan niin nais- kuin miessuunnittelijoidenkin vaatteita, joita käyttää ja ostaa. Siihen eivät miesten mieltymykset vaikuta, vaan omat mieltymykset ja käsitykset siitä, mikä näyttää hyvältä itsen päällä ja mikä on omalle vartalomallille sopivaa."

Kovasti nämä "naisen omat mieltymykset" sopivat yhteen sen kanssa, mikä on myöskin ei-uskonnollisten ja kristittyjen miesten mielestä "näyttää hyvältä naisen päällä ja on naisen omalle vartalomallille sopivaa."

"Raamatussakin on näitä kivistysohjeita, mutta niitä ei enää noudateta, koska niiden on tajuttu olevan sivistymätöntä hölynpölyä ja ne estävät Raamatun oikean tulkinnan ja sanoman ymmärtämisen"

No monetkaan kristityt eivät Yhdysvaltain republikaaneissa ja demokraateissa ole ymmärtäneet väittämääsi "raamatun oikeaa tulkintaa ja sanomaa", vaan edelleen pommittavat mm. Pakistanissa ja Jemenissä miehittämättömillä ohjuksilla kouluja ja sairaaloita ja syyttömiä kyläyhteisöjä, joissa "arvellaan olevan terroristeja." Nämä siviilikuolemat ja huoltojen pommitukset ovat kivittämistäkin pahempia. Harvoinpa kukaan nousee niitä vastustamaan.

"Lisäksi Sharia lakia on syytäkin pelätä, kun siellä julistetaan käsien katkomisia ja kivityksiä"

Luuletko koi, joka hebreaksi on "goy" eli "vääräuskoinen" että käsiä katkotaan ja ihmisiä kivitetään syyttä?

Varastaminen ja avioliiton ulkopuolinen yhdyntä eivät edes kuulu Islamiin. Luitko edes kirjoituksestani, milloin Islamissa näitä rankaisuja toimeenpannaan? Ja miten Profeetta (S) vältti kivitystä vuosien ajan?

"jos ihmisen kasvattaa tiettyyn uskomukseen pienestä pitäen, hän uskoo siihen aikuisenakin tiukasti"

Höpöhöpö, esimerkiksi suomalaisten kommunistien usko Neuvosto-Venäjään loppui heti, kun pommikoneet vuonna 1939 lensi Suomen rajojen yli, mutta marxilaisuus säilyi ja nykyään nämäkin ovat enempi vasemmistolaisia. Kommunismille ei ole ollut Suomessa kannatusta enää vuosikymmeniin.

"Onhan se järkevämpää, että pystyy tunnistamaan ihmisen kadulla"

Minä ainakaan en tunnista ketään edes kasvohunnutonta naista enkä miestäkään kadulla. En tunnista edes muslimia, jota olen joskus jossain moskeijassa kätellyt.

"kasvohuntujen kieltämisen syyt olivat myös varsin käytännöllisiä. Onhan se järkevämpää, että pystyy tunnistamaan ihmisen kadulla. Sen lisäksi on vain hyvä, että kaduilla rukoileminen kiellettiin"

Prostituutiota ei siis voi kieltää "käytännöllisistä syistä" vaikka se aiheuttaa tuhatkertaisesti enemmän ongelmia kuin kasvohuntu tai rukoilu kaduilla.
Per Jou 02, 2011 11:29 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Jäin miettimään tätä asiaa. Entäs muut? Se, että aina etsitään niitä vikoja, jotta voitaisiin tuomita ja toisinaan juuri kuten tämä nuori nainen, että haluaa todisteen täydellisestä liitosta. Onko suomalaiset liitot sitten täydellisiä? Siis suomalaiset ei-muslimien liitot? Saako siellä molemmat tasa-arvoisesti olla sitä mihin Allaah on heidät luonut? Onko oikeasti niin, ettei kumpikaan KOSKAAN kärsisi? Miten feministi voi edes olla liitossa, jos mieskuva on niin negatiivinen ja kokee, ettei saa tasa-arvoista kohtelua? Toki mies voi olla kokki ja rakastaa ruuanlaittoa mutta ehkä olen sen verran vanhoillinen, että mielestäni naisilla ja miehillä on jokseenkin traditionaaliset roolikuvat, kuten Suomessakin on vuosikymmeniä ollut. En toki koskaan ole pannut vastaan jos ruokaa pöytään on laitettu ja koti siivottu siistiksi. Pointti on se, ettei islam kiellä mitään roolikuvista toiseen hyppäämistä, sitä että mies tekee ruuat ja hoitaa lapset ja vielä antaa jalkahieronnat päivän päätteksi. Se on pitkälti kiinni siitä minkälaisen kasvatuksen mies tai nainen on saanut tai mitä on oppinut taikka mistä kukin pitää. Ja avioliittoon mennessä kaikkiin näihin kannattaa siis kiinnittää huomiota, ettei sitten tule vastaan jotain mitä ei voi kantaa.
Nyrkin iskut, potkimiset ja alistamiset eivät taas ole kenenkään uskovan taikka epäuskovan normaalia käytöstä vaan jonkin asteen narsismia, jota ilmentyy kyllä uskontoon tai kulttuuriin katsomatta.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Jou 04, 2011 8:51 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MzlmLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 471

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Syitä voi hakea monelta suunnalta, jopa aiheeseen kuulumattomistakin voi rakentaa aasille siltaa kääppäillä...

Mutta ajatellaan Profeetan (S) ja hänen seuralaistensa esimerkkiä..jota meidän tulee seurata...Profeetalla (S) ja Seuralaisilla ei ollut minkäänlaista systemaattista naisen ja naisen aseman heikentämistä. Eikä kukaan missään päin maailmaa Islamiin palanneista naisista koskaan koe, että Islam olisi naista halveksiva uskonto. Miksi sitten Islamiin palaavista suurin osa on naisia?

Aishan jälkeenkin oli lukuisia naisia oppineina, joilta miehetkin saivat opetusta..Ibn Taymiyyah'lläkin oli ainakin kaksi naisopettajaa ja puhutaan peräti Syyriasta 1200- luvulla. Tänäpäivänäkin arabian- ja englanninkielisillä satelliittikanavilla on useita naisia opettamassa Islamia ja Profeetan (S) elämäkertaa. Puhumattakaan maailman moskeijoista, joissa naiset opettavat ja lukuisista naisten kirjoittamista Islamia käsittelevistä kirjoista. Miksi nämä naiset tekevät näitä, jos heitä alistettaisiin?

Ja nämä naiset tekevät vielä vastineita näiden alistamisväitteiden kumoamiseksi.
Sun Jou 04, 2011 11:53 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea