Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Tämä sivusto kuuluu? (Islamtieto.wordpress)

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Tämä sivusto kuuluu? (Islamtieto.wordpress)
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Tämä sivusto kuuluu? (Islamtieto.wordpress) Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

Surffaillessa löytää vaikka mitä, onko teillä kenelläkään tietoa kenelle tämä blogi kuuluu? Aika yhtäläinen on nimi meidän foorumille...

http://islamtieto.wordpress.com/2011/11/

***


Mitä on Islam?
Kirjoittanut lugos123

Julkaistu marraskuu 25, 2011

Islam on arabiaa ja sillä on monta merkitystä. Ne tärkeimmät ovat tottelevaisuus ja antautuminen. Islam tarkoittaa myös rauhaa, lepoa ja hiljaisuutta. Islamin todellinen merkitys on usko yhteen Jumalaan ja hänen Profeettoihinsa Hänen ilmoittamiin Pyhiin Kirjoituksiin, enkeleihin ja kuoleman jälkeiseen elämään. Me muslimit uskomme että ei ole muuta jumaluutta kuin Jumala ja että Profeetta Muhammad on Hänen lähettiläänsä joka on lausunut oppimattomalle miehelle Koraanin.

Islam perustuu viiteen pilariin:

Usko:

Uskontunnustus (arabiaksi shahadah), joka kuuluu: Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, ja Muhammed on hänen lähettiläänsä.

rukoukset: (salaat)

Jokaisen islaminuskoisen edellytetään rukoilevan viisi kertaa päivässä: ennen auringonnousua, keskipäivällä, iltapäivällä, auringonlaskettua ja illan pimetessä. Rukousten olisi tapahduttava seurakunnan moskeijassa, mutta ne voidaan toimittaa myös muualla.

almut: (zakat)

Zaka on Jumalan tahdon mukainen almujen antamisvelvoite, joka tuottaa Hänelle mielihyvää ja puhdistaa ihmisen omaisuuden ja sielun. Zakaa on kahta lajia: vapaaehtoinen ja pakollinen. Vapaaehtoista zakaa (arabiaksi sadaqa) muslimin on harjoitettava niin usein kun mahdollista, ja vaikka se kirjaimellisesti tarkoittaa almuja, se voi myös sisältää mitä tahansa sellaista mikä lisää yleistä onnellisuutta. Profeetta Muhammed, rauha olkoon hänen kanssaan, on sanonut: “Hymysi veljesi kasvoilla on sadaqa; sinun (pyrkimyksesi) lisätä hyveellisyytä ja hävittää pahuus on sadaqa; eksyksissä olevan johdattaminen on sadaqa; sokeutuneen auttaminen on sadaqa; kivien, ohdakkeiden ja luiden tasoittaminen ihmisten poluilta on sadaqa; toisen ihmisen ruukun täyttäminen (kaivolla) omasta ruukusta on sadaqa”.

Jokainen joka omistaa 80 grammaa kultaa tai samanarvoisen määrän hopeata tai rahaa on maksettava pakollinen zaka joka vuosi. Zaka-summan laskeminen ja käyttökohde on jokaisen omalla vastuulla. Maksettava summa on kaksi ja puoli prosenttia kullasta, hopeasta tai käteisvarallisuudesta.

Paasto: (sawm)

Muslimin edellytetään paastoavan auringonnoususta auringonlaskuun ramadan-kuukauden ajan joka vuosi. Paastossa pidättäydytään ruuasta, juomasta, tupakoinnista, sukupuoliyhteydestä sekä kaikista moraalittomista teoista ja puheista.

Pyhiinvaellus: (hajj)

Hajj on pakollinen kerran jokaisen aikuisen mies- tai naismuslimin elinaikana, jolla on varaa matkustaa Mekkaan. Perinteeseen kuuluu pyhiinvaelluskaavun käyttö, Kaaban (Jumalan talon) kiertäminen seitsemän kertaa, kävely seitsemän kertaa Safasta Marvaan (kukkulat joiden välillä Ibrahimin – rauha olkoon hänen kanssaan – vaimo Hajirah juoksi vettä etsien), oleskelu Arafatin tasangolla, yön viettäminen Muzdalifassa palatessa Minan laaksoon, kolmen vuorokauden oleskelu Minan laaksossa jona aikan eläin on uhrattava. Täällä on myös kivitettävä paikkaa, jossa Ibrahim (rauha olkoon hänen kanssaan) kivitti saatanaa kun tämä yritti vietellä hänet uhraamasta omaa poikaansa, niin kuin Jumala olisi määrännyt koetellakseen Ibrahimia. Pyhiinvaeltaja ajaa päänsä paljaaksi (naiset leikkaavat vain pari senttiä) saattaakseen päätökseen hadzin menot.

Muslimien usko perustuu näihin asioihin:

1 – USKO ALLAHIN HERRUUTEEN, HÄNEN YKSEYTEENSÄ, HÄNEN NIMIINSÄ JA OMINAISUUKSIINSA

Me uskomme Allahin jumalallisuuteen; että Hän on Herra , Luoja , Valtias , ja kaikkien asioiden Hallitsija .

Me uskomme Allahin jumaluuteen; että Hän on todellinen Jumala ja kaikki muut jumalat ovat vääriä ja epätosia.

Me uskomme Hänen nimiin ja ominaisuuksiinsa, niin että Hänellä on kaikkein suurenmoisimmat nimet ja mahtavimmat ja täydellisimmät ominaisuudet.

Me uskomme Hänen ykseyteensä kaikessa tässä, että Hänellä ei ole kumppaneita Hänen ylemmyytensä, jumalallisuutensa ja Hänen nimiensä kanssa tai Hänen ominaisuuksiensa kanssa. Allah sanoo Koraanissa: ” Hän on taivaitten ja maan ja kaiken niiden välisen Herra. Sen tähden palvelkaa Häntä ja pysykää kestävinä palvelemisessanne. Tunnetko ketään, joka olisi Hänen nimensä kaltainen”? (19.65)

Me uskomme että Hän on ” Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, Elävä , Iankaikkinen . Häntä ei saa valtaansa uneliaisuus eikä uni; Hänelle kuuluu kaikki, mikä on taivaassa ja maan päällä. Kuka on se, joka astuisi välittäjäksi Hänen edessään Hänen sallimattaan? Hän tietää, mitä heille on vastedes tuleva ja mitä heillä on ollut menneisyydessä, mutta Hänen viisaudestaan he eivät käsitä muuta kuin minkä Hän tahtoo. Hänen valtaistuimensa käsittävät taivaat ja maan, eikä niiden voimassapysyttäminen ole Hänelle taakka; niin, Hän on Ylhäinen , Valtava . (2:255)

Me uskomme että: “Hän on Allah (Jumala), ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta; Hän tuntee salatun ja näkyvän. Hän on Laupiain, Armollisin”.

Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta, Kuningas , Pyhä , Rauhantuoja , turvanantaja, kaiken suojelija, kaikkivoipa, korkein, kaiken suuruuden alkulähde. Kunnia kuuluu Jumalalle ainoastaan! Hän on korkealla kaiken yläpuolella, mitä he Hänen rinnalleen asettavat.

Hän on Jumala , Luoja , Alkuunpanija , Muodostaja ; Hänelle kuuluvat kaikki erinomaiset nimet. Kaikki taivaassa ja maan päällä ylistää Hänen kunniaansa; sillä Hän on Kaikkivoipa , Viisas “. (59:22-24)

Me uskomme että: “Jumalan on valta taivaassa ja maan päällä; Hän luo mitä tahtoo, tahtonsa mukaan suo Hän jollekulle tyttäriä, toiselle poikia. Tai Hän antaa molempia, poikia sekä tyttäriä, Hän saattaa myös hedelmättömäksi kenet tahtoo. Totisesti Hänellä on tieto ja valta”. (42:49-50)

Me uskomme, että: “Hän on taivaan ja maan Luoja; Hän määräsi teille aviopuolisoita keskuudestanne ja myös eläimille parinsa, siten lisääntyäksenne. Ei ole mitään Hänen vertaistaan; Hän on Kuuleva , Näkevä . Hänelle kuuluvat taivaan ja maan aarteet; Hän jakelee elatusta runsaasti tai niukasti tahtonsa mukaan. Hän on totisesti Kaikkitietävä “. (42:11-12)

Me uskomme, että: “Ei ole ainoatakaan eläintä tämän maan päällä, jota Jumala ei ruokkisi, ja Hän tietää sen tyyssijan ja kotipaikan. Kaikki tämä on selvillä (Jumalan tiedon) kirjassa”. (11:6)

Me uskomme, että: “Hänen hallussaan ovat kaiken näkymättömän avaimet; ei kukaan muu sitä tunne kuin Hän yksin. Hän tietää kaiken maan päällä ja meressä; Hänen tietämättään ei ainoakaan lehti putoa, ei piile yksikään jyvä maan uumenissa eikä ole kosteata eikä kuivaa, joka ei olisi selvästi (Jumalan) kirjoissa”. (6:59)

Me uskomme, että: ” Totisesti, Jumala tietää tuomion hetken, Hän lähettää sateen maan päälle ja Hän tietää, mitkä ihmiskohtalot äitien kohtuihin kätketyt ovat. Yksikään sielu ei aavista, mitä hänen on huomenna koettava, eikä sitä, missä maassa hän on kuoleva. Totisesti, Jumala on Tietävä , Tarkkanäköinen “. (31:34)

Me uskomme, että Allah puhuu mitä Hän haluaa, milloin Hän haluaa. ” Mooseksen kanssa Jumala puhui itse henkilökohtaisesti”. (4:164) “Ja kun Mooses tuli Meidän määräämäämme paikkaan ja hänen Herransa puhutteli häntä”. (7:143) “Me kutsuimme hänet vuoren oikealta puolelta ja sallimme hänen läheltä puhutella Itseämme”. (19:52)

Me uskomme, että “Jos meri muuttuisi musteeksi Herrani sanojen kirjoittamista varten, niin totisesti, meri tyhjenisi ennen kuin Herrani sanat loppuisivat, vieläpä vaikka lisäisimme siihen toisen yhtä suuren meren”. (18:109) “Vaikka kaikki maan pinnalla olevat puut olisivat kyniä ja valtameri sekä seitsemän valtamerta sen lisäksi olisivat mustetta, niin Jumalan sanat eivät loppuisi. Totisesti, Jumala on Mahtava , Viisas “. (31:27)

Me uskomme, että Allahin sanat ovat kaikista totuudenmukaisimmat välittämään tiedon, oikeudenmukaisimmat säätämään lait ja oikeudenmukaisimmat keskustelussa. Hän on sanonut: ” Herrasi sanat ovat täydellisiä totuudessa ja oikeudessa; kukaan ei voi Hänen sanojaan muuttaa. Hän on kaikki kuuleva, kaikkitietävä”. (6:115) “Kuka on totuudellisempi sanoissaan kuin Jumala? (4:87)

Me uskomme että Koraani on Allahin sanoja, jotka Allah kirjaimellisesti puhui enkeli Gabrielille, joka välitti ne profeetalle. (olkoon rauha ja siunaukset hänen yllä): “Sano: totisesti Pyhä Henki on tuonut sen ylhäältäHerraltasi vahvistaakseen uskovaisia sekä johdatukseksi ja ilosanomaksi kuuliaisille (muslimeille). (16:102) “Totisesti, tämä Koraani on ylhäältä, maailmojen Herralta tullut sanoma. Sen mukana on tullut uskollinen henki sydämeesi, jotta olisit yksi niistä, jotka varoittavat selvällä arabiankielellä”. (26:192-5)

Me uskomme, että Allah on korkealla luotujensa yläpuolella itsessään, ja Hänen ominaisuuksiensa mukaan. Koska Hän sanoo: (2:22)

Hän on kaikkivoipa palvelijoittensa Valtias ; Hän on Viisas , Kaikki tietävä. (6:18)

Me uskomme, että Hän “loi taivaat ja maan kuudessa jaksossa. Sitten Hän nousi valtaistuimelleen ja säätää sieltä kaiken”. (10:3) “Hänen asettumisensa valtaistuimelle” tarkoittaa, että Hän istuu henkilökohtaisesti Hänen valtaistuimellaan tavalla mikä on sopivaa Hänen majesteettisuuteensa ja suurenmoisuuteensa. Kukaan ei täysin tiedä miten Hän istuu valtaistuimen päällä, paitsi Hän itse.

Me uskomme, että Hän on Hänen luotujensa kanssa samaan aikaankun Hän on Hänen valtaistuimellaan. Hän tietää heidän tilansa, kuulee heidän sanansa, näkee heidän tekonsa ja hallitsee heidän asiansa. Hän suo elatuksen köyhille ja heikoille. Hän antaa valtaa kenelle Hän tahtoo ja ottaa sen pois keneltä Hän tahtoo; Hän ylentää kenet tahtoo ja alentaa kenet tahtoo. Hänen kädessään on kaikki hyvä ja Hän on Voimakas kaiken yli. Kuka omistaa nämä ominaisuudet on sananmukaisesti luotujensa kanssa läsnä, vaikka Hän on sananmukaisesti heidän yläpuolellaan valtaistuimella. ” Ei ole mitään Hänen vertaistaan; Hän on Kuuleva , Näkevä .” (42:11)

Me emme sano niin kuin harhaantuneet ryhmät sanovat, että Allah elää Hänen luotujensa kanssa Maassa. Pidämme henkilöä joka sanoo tämän laista epäuskovana tai eksyneenä, koska hän antaa Allahille ominaisuuden joka ei kuulu Hänelle.

Me uskomme, että Hänen lähettiläänsä kertoi meille, että Allah laskeutuu joka yö alimpaan taivaaseen yön viimeisen kolmanneksen aikana ja sanoo: ” Kuka rukoilee Minua, niin vastaan hänen rukouksiinsa? Kuka kysyy Minulta, niin annan sen hänelle? Kuka kysyy anteeksiantoani, niin annan hänelle anteeksi”. (Bukhari & Muslim).

Me uskomme, että Hän tulee tuomionpäivänä tuomitsemaan Hänen ihmisensä parissa koska Hän sanoi. ” Ei, kun tärähdykset panevat maan luhistumaan, kun Herra ilmestyy enkeliparvien seuraamana ja paljastaa helvetin, sinä päivänä ihminen noudattaisi kehotusta, mutta miksi hyödyksi on hänelle totteleminen enää?”. (89:21-13)

Me uskomme, että Hän tekee mitä Hän tahtoo.

ALLAHIN TAHTO: LUOVA JA LAIN SÄÄTÄMÄ

Me uskomme että Allahin tahtoa on kahden laista:

a) Luova tahto, jonka läpi Hänen tarkoituksensa on toteutettu. Ei ole välttämätöntä että mikä toteutuu on Hänelle mieluista. Tämän tyyppinen tahto tarkoittaa lupaa, kuten Allah sanoo Koraanissa: “Jos Allah olisi tahtonut, he eivät olisi taistelleet toisiaan vastaan, mutta Allah tekee mitä Hän tahtoo.” (Surah al-Baqarah 2:253) ja tämä tulee myös ilmi Noan (as) sanonnasta: “Eikä minun neuvomiseni teitä hyödytä, vaikkapa miten pyrkisin neuvomaan, jos Allah päättää johtaa teidät harhaan. Hän on Herranne ja Hänen luokseen on teidän jälleen palattava..” (Surah Hud 11:34)

b) Lain säätämä tahto, joka välttämättä sisältää Hänen tyytyväisyytensä. Hänen tahtonsa, tässä tapauksessa, ei voi olla muuta kuin mistä Hän pitää, kuten Hän sanoi: “Allah haluaa antaa teille anteeksi.” (Surah an-Nisaa 4:27)

Me uskomme että Hänen luova ja lain säätämä tahtonsa ovat osa Hänen Viisauttaan. Joka asia minkä Hän tekee tässä universumissa tai vaatii lain mukaan Hänen palvelijoiltaan on hyvästä syystä ja Hänen Viisautensa mukaan, ymmärsimme me sen tai emme: “Eikö Allah ole tuomareista parhain?” (Suuratut-Tin 95:8); “Ja kuka on parempi kuin Allah vakaasti uskovien ihmisten tuomitsemisessa?” (Surah al-Maaidah 5:50)

Me uskomme että Allah rakastaa Hänen valittuja palvelijoitaan ja että he rakastavat Häntä “Sano, jos todella rakastat Allahia, seuraa minua ja Allah tulee rakastamaan sinua.” (Surah ali Imraan 3:31); “Allah tuo kansan jota Hän rakastaa ja joka rakastaa Häntä.” (Surah al-Maaidah 5:54) “Totisesti Allah rakastaa kärsivällisiä.” (Suurah aal-Imraan 3:146); “Ja toimi oikeudenmukaisesti, totisesti Allah rakastaa oikeudenmukaisia.” (Surah al-Hujurat 49:9) ja “Tee hyvää; Allah rakastaa hyväntekijöitä.” (Surah al-Maaidah 5:93)

Me uskomme että Allah pitää Hänen määräämistään hyvistä teoista ja sanonnoista ja että Hän ei pidä asioista jotka Hän on kieltänyt teoista ja sanonnoista. “Jos et usko, totisesti Allah ei ole sinun tarpeessasi, silti Hän ei pidä epäuskosta Hänen palvelijoilleen; jos olet kiitollinen, tämä miellyttää Häntä.” (Surah az-Zumar 39:7) ja “Mutta Allah ei pitänyt heidän eteenpäin marssimisesta, joten Hän pidätteli heitä ja sitten heille sanottiin:’Pysykää heikkojenne luona.’” (Suurat-Tawbah 9:46)

Me uskomme että Allah pitää heistä jotka uskovat häneen ja tekevät hyviä tekoja. “Allah on mieltynyt heihin ja he Allahiin. Tämä on heille jotka pelkäävät Herraansa.” (Surah al-Bayyinah 98:8)

Me uskomme että Allah on vihainen heille jotka ansaitsevat Hänen vihansa ei-uskovien joukosta: “Ja he jotka ajattelevat pahoja ajatuksia Allahista, heitä vastaan tulee olemaan paha onni. Allah on heille vihainen.” (Surah al-Fath 48:6); “Mutta kukahyvänsä avaa sydämensä epäuskolle, heidän yllään on Allahin viha ja he tulevat saamaan ankaran rangaistuksen.” (Suuratun-Nahl 16:106)

LISÄÄ ALLAHIN OMINAISUUKSIA:

Me uskomme, että Allahilla on kunniakkaat ja arvokkaat kasvot: ” Herrasi kasvot tulevat säilymään majesteettisina ja loisteliaina.” (55:27)

Me uskomme, että Allahilla on kaksi anteliasta kättä: ”Hänen molemmat kätensä ovat ojennetut, mutta Hän jakelee niin kuin Hän suvaitsee.” (5:64) ” Mutta he eivät ole kunnioittaneet Jumalaa Hänelle kuuluvalla kunnioituksella, vaikka ylösnousemuspäivänä koko maa on Hänen käsissään ja Hän käärii taivaat oikeaan käteensä. Ylistys olkoon Hänelle, olkoon Hän kohotettu yli kaikkien, joita he Hänen rinnalleen asettavat”. (39:67)

Me uskomme, että Allahilla on kaksi todellista silmää, koska Hän on sanonut ” Rakenna arkki Meidän silmiemme edessä ja Meidän käskystämme.” (11:37)

Profeetta Muhammed (olkoon rauha ja siunaukset hänen yllään) sanoi: ”Hänen verhonsa on valoa. Jos Hän ottaisi sen pois, Hänen kasvojensa mahtavuus polttaisi kaiken mihin Hänen katseensa osuisi.” (Muslim & Ibn Mjah)

Me uskomme, että ” Katseet eivät Häntä saavuta, mutta Hän tavoittaa kaikki katseet; Hän on kaikista tarkkanäköisin, kaikkitietävä.” (6:103)

Me uskomme, että uskovat tulevat näkemään heidän Herransa ylösnousemuksenpäivänä: ”Sinä päivänä säteilevät muutamien kasvot katsoen kohti Herraansa.” (75:22-3)

Me uskomme, ettei Allahilla ole vertaista, koska Hänen ominaisuutensa ovat täydelliset: ”Ei ole mitään Hänen vertaistaan; Hän on kuuleva, näkevä.” (42:11)

Me uskomme, että ”Häntä ei saa valtaansa uneliaisuus eikä uni.” (2:255) koska Hän on täydellinen ja ikuinen.

Me uskomme, ettei hän ole tietämätön palvelijoidensa teoista koska Hän on täydellinen ja valvoo kaikkea tiedollaan.

Me uskomme, että Hän on kykenevä tekemään mitä tahansa maassa ja taivaassa Hänen täydellisellä tiedollaan ja voimallaan. ”Kun Hän aikoo jotakin. Hän sanoo vain, tapahtukoon, niin se tapahtuu”. (36:82)

Me uskomme, että Hän on vapaa huolista ja heikkouksista, koska Hän on Suurin. ”Totisesti Me olemme kuudessa päivässä luoneet taivaat ja maan ja mitä on niiden välillä, eikä väsymys vähääkään vaivannut meitä”. (50:38)

Tässä ovat ne tärkeimmät asiat.

Profeetta Muhammad (saws) lähetettiin armosta maailmojen kansalle “Olemme lähettänyt sinut, oi Muhammed, vain armoksi maailman kansoille.” (21:107) Profeetsn luonnr oli uskomaton. Hän ei horjunut puolustaessaan uskovia sorrolta eikä häntä kukaan saanut pilattua Profeetta oli kuin kukka joka ei pilaantunut vaikka sitä yritettiin pilata. Uskottomat aina yrittäneet saada puhallettua Jumalan kynttilän sammuksiin mutta eivät onnistu siinä koskaan “He tahtovat suullaan puhaltaa sammuksiin Jumalan kynttilän, mutta Jumala tekee valonsa täydelliseksi, vaikka uskottomat ovat sitä vastaan.” (61:8)

Me uskomme “…»Me uskomme Jumalaan ja siihen, mikä on ilmoitettu meille ja mikä on ilmoitettu Aabrahamille, Ismaelille, Iisakille ja Jaakobille ja Israelin sukukunnille,” (2:136)

Me emme usko kolmiyhteiseen jumalaan “Te, joille on annettu Pyhä kirja, älkää menkö liiallisuuksiin uskonnossanne älkääkä sanoko Jumalasta muuta kuin totta. Messias, Jeesus, Marian poika, on ainoastaan Jumalan profeetta ja Hänen Marialle lähettämänsä Sana sekä Hänestä (hänen päällensä) tullut Henki; uskokaa siis Jumalaan ja Hänen lähettiläisiinsä älkääkä sanoko: »Kolminaisuus!» Ei, lopettakaa (Kolminaisuudesta puhuminen) omaksi hyödyksenne! Jumala on yksi ainoa Jumala. Luoksepääsemätön on Hänen majesteettiutensa, jotta Hänellä soveltuisi olemaan poika. Hänelle kuuluu kaikki taivaassa ja maan päällä; Jumala yksin riittää Suojelijaksi.” (4:171)

KUKA ON MUSLIM?

Muslim on myös Arabialainen sana joka on sama asia kuin Islam mutta henkilöön viitaten. Kuka on Muslim?

Jokainen voi nähdä, että maailmankaikkeus, jossa elämme, toimii hyvässä järjestyksessä. Kaikessa siinä, mistä tämä maailmankaikkeus muodostuu, vallitsee laki ja järjestys. Kaikella on oma paikkansa järjestelmässä, joka toimii niin suurenmoisella tavalla. Aurinko, kuu, tähdet; kaikki taivaankappaleet ovat yhteydessä toisiinsa mahtavan järjestelmän osina. Ne seuraavat muuttumatonta lakia eivätkä poikkea hiukkaakaan säädetystä kurssistaan. Maa pyörii akselinsa ympäri ja kiertää aurinkoa seuraten tarkkaan sitä kurssia, joka sille on määrätty. Samalla tavoin noudattaa kaikki maailmankaikkeudessa, pienestä elektronista valtavaan tähtisumuun, väistämättömästi omaa lakiaan. Aine, energia ja elämä – kaikki seuraa lakiaan ja kasvaa, muuttuu ja kuolee lakiensa mukaan. Myös ihmisen elämässä luonnonlait ilmenevät aivan selvästi. Ihmisen syntymää, kasvua ja elämää säätelee joukko biologisia lakeja. Hän ottaa ravintonsa luonnosta muuttumattoman lain mukaan. Kaikki ihmisen ruumiin elimet, pienistä kudoksenosista sydämeen ja aivoihin, noudattavat niille säädettyjä lakeja. Lyhyesti; universumia ohjaa laki. Tämä mahtava, kaiken läpitunkeva laki, joka ohjaa jokaista maailmankaikkeuden osasta, pienimmästä pölyhiukkasesta valtaisiin galakseihin avaruudessa, on Allahin, kaikkeuden Luojan ja Hallitsijan laki. Koska koko luomakunta tottelee Allahin lakia, seuraa koko universumi kirjaimellisessa mielessä islamia – islam tarkoittaa juuri Allahin, maailmojen Herran, tottelemista ja Hänelle alistumista, ei enempää eikä vähempää. Aurinko, kuu, maa ja kaikki muutkin taivaankappaleet ovat siten “muslimeja”. Niin on myös ilman, veden, lämpötilan, kivien, puiden ja eläinten laita. Koko maailmankaikkeus on “muslimi”, sillä se tottelee Allahia alistumalla Hänen laeilleen.

Jopa sellainen ihminen, joka kieltäytyy uskomasta Jumalaan, tai omistaa palvontansa jollekin muulle kuin Allahille, on välttämättömyyden pakosta “muslimi”, ainakin mitä tulee hänen hänen fyysiseen olemassaoloonsa. Koko elämänsä ajan, sikiöasteelta aina ruumiin hajoamiseen tomuksi kuoleman jälkeen, jokainen lihassäie ja kaikki hänen kehonsa osat seuraavat Jumalan niille määräämää lakia. Vieläpä hänen kielensä, joka hänen tietämättömyytensä takia kieltää Jumalan ja tunnustaa lukemattomia jumaluuksia, on luonnostaan “muslimi”. Hänen päänsä, jolla hän mielivaltaisesti kumartaa muiden kuin Allahin edessä, on pohjimmiltaan “muslimi”. Hänen sydämensä, jossa hän oikean tiedon puutteesta tuntee rakkautta ja kunnioitusta muita kohtaan, on intuitiivisesti “muslimi”. Kaikki nämä tottelevat Jumalallista Lakia ja niiden toimintaa ja liikkeita ohjaavat vain tuon lain määräykset.

Sellainen on lyhyesti kuvattuna ihmisen todellinen asema maailmankaikkeudessa. Katsokaamme nyt asiaa toisessa valossa. Ihminen on siten rakennettu, että hänen elämällään on kaksi aspektia: kaksi eri toiminnan tasoa. Toinen niistä on se, jossa häntä ohjaa täysin Jumalallinen Laki. Hän ei voi siirtyä siitä senttiäkään sivuun tai astua askeltakaan siitä poispäin. Hän ei myöskään voi millään keinolla kiertää sitä. On tosiasia, että hän, samoin kuin muut olennotkin, on kokonaan luonnonlakien otteessa ja velvollinen niitä noudattamaan. Mutta on olemassa toinenkin toiminta-alue. Hänelle on lahjoitettu äly ja päättelykyky. Hänellä on valta (kyky) ajatella ja harkita, valita ja karsia, omaksua tai hylätä. Hän on vapaa valitsemaan elämälleen suunnan. Hän voi omaksua minkä uskon haluaa, ottaa minkä elämäntyylin tahtoo ja muokata elämänsä minkä tahansa ideologian mukaiseksi. Hän voi luoda omat käyttäytymissääntönsä tai hyväksyä muiden laatimat. Hänelle on suotu vapaa tahto ja hän voi valita tiensä. Tällä jälkimmäisellä tasolla hänelle on, muista olennoista poiketen, annettu ajattelun-, valinnan- ja toiminnanvapaus.

Molemmat näistä tasoista ovat yhtaikaa olemassa ihmisen elämässä. Ensimmäisessä hän on, kuten kaikki olennot, syntyään muslimi, ja seuraa siksi pakosta ja jatkuvasti kaikkia Jumalan määräyksiä. Mitä tulee toiseen tasoon, hän on vapaa joko tulemaan muslimiksi tai ei. Hänelle on annettu valinnanvapaus – ja tapa, jolla ihminen käyttää vapauttaan, jakaa ihmiskunnan kahteen ryhmään: uskoviin ja uskottomiin. Sellaisesta henkilöstä, joka valitsee Luojansa tunnustamisen ja hyväksyy Hänet todelliseksi Valtiaakseen, joka nöyränä ja varuillaan alistuu Hänen lakiensa johdatukseen sekä noudattaa niitä ihmisen henkilökohtaisen ja sosiaalisen elämän sääntöjä, jotka Hän on ilmoittanut, tulee täydellinen muslimi. Hän on niin sanotusti saavuttanut islaminsa täydellistymisen valitsemalla tietoisesti Jumalan tottelemisen siinä elämänsä osassa, jossa hänelle on suotu vapaus valita. Nyt koko hänen olemassaolostaan on tullut alistumista Allahin edessä eikä hänen persoonallisuudessaan ole mitään ristiriitaista – sillä koko hänen minänsä alistuminen Allahin tahtoon on islamia eikä mitään muuta kuin islamia.

Hän on nyt vapaaehtoisesti tarjoutunut tottelemaan Valtiasta, jota kohtaan hän jo aiemmin tahattomasti osoitti kuuliaisuutta. Hänen tietonsa on nyt todellinen, sillä hän on nyt tunnustanut sen tahon, joka antoi hänelle kyvyn oppia ja tietää. Nyt hänen järkensä ja päättelykykynsä ovat oikealla raiteella – sillä hän on tehnyt oikean päätöksen totella Häntä, joka varusti hänet kyvyllä ajatella ja päätellä. Hänen kielensä on sekin täydellistynyt, koska nyt se ilmaisee varman tunnustuksen Herrastaan, joka antoi ihmiselle puhelahjan. Nyt koko hänen olemassaolonsa on kuin totuuden ruumiillistuma, koska hän kaikilla elämänalueilla, niin tahdonalaisesti kuin tahattomastikin, tottelee Yhtä ja samaa Jumalaa – Ainoaa Jumalaa – maailmankaikkeuden Herraa. Nyt hänellä on rauha koko universumin kanssa, sillä hän palvoo Häntä, jota koko universumi palvoo. Sellainen ihminen on Allahin asiainhoitaja maan päällä. Koko maailma on häntä varten ja hän on Allahia varten.

”….Tänä päivänä Minä olen saattanut täydelliseksi teidän uskontonne ja sallinut mielisuosioni ylenpalttisesti tulla teidän osaksenne, olen armossani antanut Islaamin teidän uskonnoksenne….” (5:3)

***

Jihad Islamissa
Kirjoittanut lugos123
Julkaistu marraskuu 26, 2011

Jihad merkitsee pyhää kamppailua ja kilvoittelua Allahin tiellä. Sisäinen kilvoittelu on jokaisen muslimin jatkuva velvollisuus. Sitä käydään lujuudella, määrätietoisuudella ja kärsivällisyydellä omia heikkouksia ja pahoja mielitekoja vastaan. Ulkoista kamppailua käydään uskovien vihollisia vastaan kielellä, omaisuudella ja aseellisesti.

Ulkoisen taistelun päämääränä on kaikkien ihmisten täydellinen vapauttaminen, jotta nämä voisivat ottaa vastaan islamin kutsun ja valita sen elämäntavakseen. Koraani ei kuitenkaan salli pakkokäännytystä, vaan valloitettujen alueiden asukkaat saavat halutessaan säilyttää oman uskontonsa. “Ei uskontoon pakoteta, vaan hurskaus ja harha ovat selvästi erillään. Joka kieltää epäjumalat ja uskoo Jumalaan, on tarttunut kädensijaan, joka ei repeä. Jumala on Kuuleva, Tietävä.”(Koraani:2:256)
“Kutsu heitä Herrasi tielle varoittamalla viisain ja sopivin sanoin ja kiistele heidän kanssaan vain sopivalla tavalla. Herrasi tietää parhaiten, ketkä ovat eksyneet Hänen tieltään, ja Hän tuntee parhaiten ne, jotka kulkevat oikealla tiellä.” (K 16:125) Jos muslimivalloittajat olisivat aikoinaan turvautuneet pakkokäännytykseen, islam tuskin olisi säilynyt noilla alueilla, Intiasta Marokkoon, meidän aikaamme saakka, sillä usko nousee ihmisen sisimmästä.

Sota maallisten tarkoitusperien vuoksi on jyrkästi kielletty islamissa (valitettavasti kaikki muslimihallitsijoina pidetyt eivät ole noudattaneet tätä kieltoa), ja monet Koraanin jakeet kieltävät tappamisen muutoin kuin jihadissa tai laillisena rangaistuksena tarkoin määritellyistä rikoksista. Länsimaiden jihadiin kohdistama epäluulo on kaksinaismoralistista: kautta historian lähes kaikki (myös kristityt) valtiot ovat käyneet häikäilemättömiä valloitussotia puhtaasti taloudellisten ja poliittisten valtapyrkimysten tähden sekä toisiaan että muita sivilisaatioita vastaan. Onko tällainen sota ylevämpää, oikeutetumpaa kuin Jumalan tähden käyty? Mm. eurooppalaisen kulttuurin riemuvoittona juhlittu “Uuden mantereen” löytäminen johti intiaanikulttuurien lähes täydelliseen tuhoamiseen. Muslimien hallintotapa taas perustui integraatioon ja suvaitsevaisuuteen; muiden uskontokuntien maksettavaksi koitui erillisvero, mutta he nauttivat muslimivaltion kansalaisina sen täydellistä suojelua.

Aseellisen taistelun tarkoituksena on myös koetella uskovia: “Me olemme lähettäneet lähettiläämme esittämään selkeitä todisteita, ja me olemme lähettäneet heidän mukanaan Kirjan ja vaa`an, jotta ihmiset punnitsisivat oikeudenmukaisesti. Me olemme myöskin antaneet raudan, jossa piilee mahtava voima ja paljon hyötyä ihmisille. Näin olemme tehneet, jotta Jumala tietäisi, kuka auttaa Häntä ja Hänen lähettiläitään salassakin.”(Koraani 57:25)

Sekä: “Jos Jumala tahtoisi, Hän selviytyisi heistä itse, mutta Hän tahtoo koetella teitä toisillanne.”(47:4) Allahin tiellä kuolevat saavat arvonimen shahid, todistaja. He ovat antaneet suurimman lahjan, tehneet äärimmäisen uhrauksen, todistuksena totuudesta. “Jumala ostaa uskovilta heidän omaisuutensa ja heidät itsensä Paratiisin hinnalla. He taistelevat Jumalan tiellä, surmaavat ja tulevat surmatuiksi. Tämä on Hänen tosi lupauksensa Toorassa, Evankeliumissa ja Koraanissa.”(K 9:111)

Millaisissa tilanteissa ulkoinen jihad sitten käy välttämättömäksi?

1) Vastauksena sortoon ja vihamielisyyteen:

On pakollista käydä jihadia, kun muslimeja vastaan hyökätään ja heitä sorretaan, kun muslimeja ajetaan kodeistaan ja heiltä kielletään oikeudet ja heidän omaisuutensa anastetaan:

“Taistelkaa Jumalan tiellä niitä vastaan, jotka taistelavat teitä vastaan, mutta älkää sortuko tekemään väärin: Jumala ei rakasta väärintekijöitä. Surmatkaa heidät, missä heitä kohtaattekin, ja ajakaa heidät pois sieltä, mistä he ajoivat teidät pois, sillä epäjumalanpalvelus on pahempi synti kuin tappaminen…Taistelkaa heitä vastaan, kunnes epäjumalia ei enää palvota vaan yksin Jumalaa, mutta jos he herkeävät, teidän tulee ahdistaa vain pahantekijöitä.” (K 2:190-193)

Koraanin edellä mainitsema “väärin tekeminen” tarkoittaa naisten, lasten, vanhusten ja sairaiden ahdistamista – islam siis kieltää heidän vahingoittamisensa. Siviileihin kohdistuvat terroriteot eivät ole islamin mukaisia!

2) Totuuden suojelemiseksi ja säilyttämiseksi:

“Kun kohtaatte uskottomia, taistelkaa heitä vastaan! Kun olette alistaneet heidät, sitokaa heidät köysiin vapauttaaksenne heidät joko suosionosoituksena tai lunnaita vastaan. Tehkää näin, kunnes sodan taakka on laskettu selästänne.” (47:4)

Ne, jotka asettavat esteitä, al-islamin. Heitä vastaan on taisteltava, etteivät he tukkisi totuutta etsivien tietä.

3) Kun ei-muslimit rikkovat sopimuksen ja hyökkäävät, heitä vastaan voidaan taistella. Jos toisen osapuolen muunlaiset aggressionilmaukset saavat muslimit tuntemaan olonsa turvattomiksi, muslimien on ensin ilmoitettava vastustajalle rauhansopimuksen raukeamisesta. Tällöin on oltava selvää näyttöä toisen osapuolen vihamielisyydestä. (K 8:55-57)

4) Rauhan ylläpitämiseksi:

“Ne, jotka taistelevat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan ja kiirehtivät tekemään pahaa, saavat palkkansa: heidät surmataan, naulitaan ristiin tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki ristikkäin tai heidät karkotetaan maasta. Tämä on heidän häpeänsä tässä maailmassa, ja tuonpuoleisessa heitä odottaa ankara rangaistus, paitsi niitä, jotka katuvat ennen kuin olette saaneet heidät valtaanne. Tietäkää, että Jumala on Anteeksiantava, Armelias. (K 5:33-34)

Maa, johon tässä viitataan, tarkoittaa aluetta, jossa lakia ja järjestystä ylläpitää islamilainen valtio. Tätä järjestystä häiritsevät murhat, ryöstely, riidat ja laajemmassa mittakaavassa vallankumousyritykset. Mainitut rangaistukset ovat ohjeellisia; rangaistuksen on sovittava rikkomukseen.

5) Sorrettujen muslimien vapauttamiseksi:

Miksi te ette siis taistele Jumalan tiellä niiden heikkojen miesten, naisten ja lasten puolella, jotka sanovat: “Herramme, vapauta meidät tästä kaupungista, jonka asukkaat tekevät väärin. Anna meille luotasi suojelija ja anna meille luotasi auttaja.” (K 4:75)

Jos ei-islamilaisessa maassa asuvat sorretut muslimit etsivät apua islamilaiselta valtiolta tai sen kansalaisilta, näiden velvollisuus on auttaa vainottuja. Näin tehdessään muslimien ei kuitenkaan tulisi loukata kansainvälisiä sopimuksia.

Islam pyrkii rauhaan, sopusointuun, puhtauteen ja Jumalalle alistumiseen; tämä on islam-sanan kirjaimellinen merkitys. Samaa juurta on muslimien käyttämä salam-tervehdys: he toivottavat Jumalan rauhaa. Islam ei kiistä poliittisia realiteetteja, joihin sota on aina kuulunut; vahvemman oikeus on usein ratkaissut maailmassa. Siksi Jumala on sallinut sodankäynnin viimeisenä, äärimmäisenä keinona vääryyden lopettamiseksi. Mikäli ei-muslimit haluavat rauhanomaista rinnakkaiseloa, muslimeilla ei ole oikeutettua syytä nousta heitä vastaan.

Erillisvero korvasi muslimien suorittaman almuveron (joka käytettiin köyhien hyväksi) ja asepalveluksen.

Toora tarkoittaa viittä Mooseksen kirjaa, jotka muodostavat juutalaisuuden ytimen. Islamin mukaan ne eivät ole säilyneet alkuperäisessä asussaan, vaan muuttuneet muistiinmerkitsemis- ja jäljentämisprosesseissa sekä tahallisesti että tahattomasti. Myöskään Uuden Testamentin neljä evankeliumia eivät toista Jeesuksen alkuperäisiä opetuksia kuin sirpaleittain, sillä niiden kirjoittajat eivät kuuluneet Jeesuksen opetuslapsiin, vaan saivat tietonsa toisen ja kolmannen käden lähteistä, kuten historiallinen raamatuntutkimus osoittaa. Islamin käsite Injil, evankeliumi, tarkoittaa nimenomaan Jeesuksen todellisia sanoja, joista meillä ei ole tietoa.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Mar 28, 2011 10:00 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea