Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Tekopyhien ominaisuuksia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Tekopyhien ominaisuuksia
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Tekopyhien ominaisuuksia Vastaa lainaamalla viestiä
[Kääntäjän huomio: Kaikki Koraanin kohdat ovat käännöksiä merkityksestä ja saattavat sisältää virheitä. Olen käyttänyt Hämeen-Anttilan käännöstä mutta huomannut niissä suuria asia virheitä verratessa niitä arabiankieliseen Koraaniin. Näin ollen, suosittelen vakavasti teitä opiskelemaan arabian kieltä ja käyttämään arabiankielistä Koraania suomenkielisen rinnalla, jos päädytte sitä kuitenkin lukemaan. Siskonne, UmmYusuf]

Allaah (swt) sanoo Koraanissa:
”Teeskentelijät joutuvat alimpaan tuleen, etkä löydä heille auttajaa.”
An-Nisaa’ 4:145

Tekopyhät ovat kaikista pahimpia ihmisiä ja ansaitsevat kovimman rangaistuksen Tuonpuoleisessa. Tämä siksi, koska he esiintyvät kuin harjoittavat muslimit mutta he ovat kaikista pahimpia vihollisista, koska he piilottavat epäuskonsa (kufr) ja epäjumalanpalvontansa (shirk). Tekopyhyyden opiskelu on elintärkeää yhtä kuin Tawhiidin opiskelu koska nämä kaksi aluetta on kytköksissä toisiinsa. Jos emme opiskele mitä on kufr, shirk ja nifaaq (tekopyhyys), vajoamme väistämättä näihin, muuttuen epäuskovaisiksi (kääfir) (Allaah suojelkoon, aamin). Jos joku ei tiedä mitkä ovat mushrikin ominaisuudet, hänestä tulee mushrik. Aivan kuten hän, joka ei tiedä mitkä ovat tekopyhän ominaisuudet, hänestä tulee tekopyhä.

Ainoastaan mu’min (uskova) ja totuudenmukainen muslimi pelkää tekemästä tekopyhyyden tekoja tai kufria ja ainoastaan muwahhid (monoteisti) pelkää epäjumalanpalvonnan tekoja. Ainoastaan kääfir on vapaa kaikista huolista, jotka koskettavat kufria, shirkiä ja tekopyhyyttä. Jokaisen muslimin ensisijainen huoli on pysyä niin kaukana kufrista, shirkistä ja nifaaqista kuin vain mahdollista ja palvoa yksinomaan Allaahia (swt).

Sahiih al-Bukharissa kerrotaan Ibn Abi Mulaikan sanoneen:
”Tapasin kolmekymmentä Profeetan (saws) seuralaista ja jokainen heistä oli peloissaan, että hänestä tulee tekopyhä ja kukaan heistä ei sanonut olevansa yhtä voimakas kuin Jibriil tai Miikaa’iil”. Hasan Al-Basrii sanoi: ”Ainoastaan uskova pelkää tekopyhyyttä ja ainoastaan tekopyhä tuntee olevansa turvassa tekopyhyydeltä.” (Sahiih al-Bukhari, Kitaab ul-Iimaan, kpl 36)

Ja Profeetta Ibraahiim (as) sanoi:
”…Herrani, tee tästä seudusta turvallinen ja varjele minua ja lapsiani palvelemasta epäjumalia.”
Ibraahiim 14:35


Meistä jokaisen tulisi pohtia lukiessaan näitä ilmestyksiä, että jos Lähettilään (saws) seuralaiset pelkäsivät tekopyhyyttä, eikö meidän tulisi pelätä sitä vielä enemmän? Jos yksi meidän suurimmista profeetoista kuten Ibraahiim (as) oli peloissaan epäjumalanpalvonnasta, eikö meidän tulisi olla myös peloissaan? Joka tapauksessa on erittäin surullista nähdä tämän päivän todellisuus, että erittäin vaikeaa löytää ihmisiä, jotka pelkäävät tekemästä syntiä, puhumattakaan tulemasta kääfiriksi, tekopyhäksi tai mushrikiksi! Ihmiset näyttävät olevan sitä mieltä, että he menevät automaattisesti Paratiisiin ja purjehtivat läpi Tuomiopäivän.

Näin ollen meidän tulee lopettaa olemasta naiiveja ja herätä siihen todellisuuden mahdollisuuteen, että meistä voi tulla kääfireitä, mushrikeja tai tekopyhiä. Tätä vastaan meidän tulee toimia ennaltaehkäisevästi. Täyttämällä kaikki Allaahin käskyt ja opiskelemalla tawhiid läpikotaisin suojelemme itseämme parhaiten tätä vastaan. Tämä jälkeen, kuolemme sitten muslimeina taikka kääfireinä, on Allaahin käsissä. Allaah hyväksyköön tekomme ja antakoon meidän kuolla uskossa ja tawhiidin tilassa. Aamin.

Profeetta Muhammad (saws) opetti meille kuinka pyytää Allaahilta, että saamme kuolla uskossa ja tawhiidin tilassa. Tämä siksi, että Allaah on ainoa, joka kontrolloi meidän sydämiä ja Hän voi kääntää sen jos Hän haluaa, milloin Hän haluaa.

[i]Allaahumma ighfir lihäjjinää wa mäjjitinää wa saghiirinää wa käbiirinää wa thakärinää ja unthäänää wa shäähidinää wa ghaa’ibinää; Allaahumma män ähjäitähu minnää fä’ähjii ’äläl-Islääm wa män täwäffäitähu minnää fätäwäffäähu ’äläl-Imään: Allaahumma lää tährimnää äzrahu wa lää täftinnä bä’dähu.[/i]

”Oi Allaah anna anteeksi meidän eläville ja kuolleille, läsnä oleville ja poissaoleville, meidän nuorille ja vanhoille, meidän miehille ja naisille, oi Allaah, kenet meistä pidät elossa, pidä hänet elossa islamissa ja kenet meistä annat kuolla, anna hänen kuolla uskossa. Oi Allaah älä pidätä meiltä meidän palkkioita ja äläkä aseta koettelemuksia hänen kuoleman jälkeen.” (Riyaad us-Saalihiin, book of visiting the sick #936)

Profeetta Muhammad (saws) ei olisi opettanut meitä pyytämään Allaahilta, että saamme elää Islamissa ja kuolla uskossa jos ei olisi mahdollista, että meistä tulisi kääfireitä. Allaahin tahdosta, in’sha Allaah, opiskelemme nyt joitakin tekopyhien ominaisuuksia.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Syy 13, 2011 11:03 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tekopyhien ominaisuuksia

1. He väittävät olevansa uskovia

Allaah (swt) sanoo Koraanissa:

”Kun teeskentelijät tulevat luoksesi, he sanovat: ”Me todistamme, että sinä olet Allaahin Lähettiläs.” Kyllä Allaah tietää, että sinä olet Hänen Lähettiläänsä, ja Hän todistaa, että he valehtelevat.”
Al-Munaafiquun 63:1


Allaah kuvaa tekopyhiä ihmisiksi, jotka väittävät olevansa uskovia mutta todellisuudessa he ovat epäuskovia, kääfireitä. Hän kutsuu heitä valehtelijoiksi ja epäuskoviksi siitä huolimatta, että he yksinomaan julistavat kielillään, että he ovat muslimeita ja sanovat uskontunnustuksen ´lää iläähä illa Allaah´. Tämä on erittäin pelottava asia jokaiselle muslimille, sillä me väitämme olevamme uskovia mutta kuinka me tiedämme, ettemme ole jotain muuta?

Toisessa ayassa Allaah (swt) sanoo:
”Etkö näe, kuinka ne, jotka väittävät uskovansa siihen, mitä sinulle on lähetetty, ja siihen, mitä on aikaisemmin lähetetty…”
An-Nisaa 4: 60


Näin ollen meidän jokaisen tulee olla varuillaan siitä, että pelkkä todistaminen, että olemme muslimeita, ei takaa sitä, että olemme Paratiisin ihmisiä, eikä se myöskään pelasta meitä tekopyhyydeltä. Jos emme tottele Allaahin käskyjä, pysy kaukana taghuuteista ja pyydä Allahilta, että Hän pitää meidät uskon tilassa, saatamme vahingossa (tai jotkut jopa tahalleen) langeta tekopyhyyden ansoihin, shirkkiin ja kufriin.

On olemassa kahdenlaista tekopyhyyttä (nifaaq), nifaaq akbar (suuri) ja nifaaq asghar (pienempi). Henkilö, joka omaa nifaaq akbar (todellinen tekopyhä) on itse asiassa kääfir, joka teeskentelee olevansa muslimi. Hän ei edes usko itsestään että on uskova, vaan väittää vain olevansa muslimi hyötyäkseen jotain elämässään. Nifaaq asgharia voi lyötyä muslimista, joka uskoo ja sanoo olevansa muslimi. Näin ollen on olemassa kahdenlaista tekopyhyyttä, toinen on kääfir, joka teeskentelee olevansa muslimi ja toinen on muslimi, joka tekee tekopyhyyden tekoja.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Syy 13, 2011 11:04 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
2. He eivät omaa Talaazumin ominaisuutta

At-talaazum tarkoittaa ”yhteinäisyyttä”, korrelaatiota ulkoisen ja sisäisen välillä, esim. sanoa jotain ja toimia sen mukaisesti tai siihen mihin uskoo. Jokainen muslimi ja kääfir omaa tämän ominaisuuden, talaazumin. Muslimi uskoo Allahiin ja todistaa tämän teoillaan (esim. rukous) ja sanoillaan (esim. tashiib). Aivan kuten jokainen kääfir, joka vihaa Allahia ja Hänen uskontoaan ja näemme heidän verbaalisesti julistavan sodan Islamia ja muslimeita vastaan (sanallisesti) ja tappaessaan viattomia musliminaisia, lapsia ja vanhuksia (teot).
Kuitenkaan tekopyhillä ei ole talaazumia heidän sisäisen ja ulkoisen olemuksen välillä, joka tekee heistä kaikkein monimutkaisimpia ihmisistä. Tämä siksi, koska he sanovat jotain mihin eivät oikeasti usko ja harjoittavat Islamia vain siksi, että ihmiset näkisivät tämän.

Allaah (swt) sanoo:
”Jotkut sanovat: ”Me uskomme Allahiin ja viimeiseen päivään”, mutta eivät silti usko.”
Al-Baqarah 2:8


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Syy 14, 2011 7:29 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
3. He tavoittelevat harhauttavansa uskovia ja Allahia

Allaah sanoo Koraanissa:

”He koettavat pettää Allahia ja uskovia, mutta eivät petä kuin itseään. He eivät ymmärrä.”
Al-Baqarah 2:9


Ja:

”Teeskentelijät koettavat pettää Allahia, mutta Hän pettääkin heitä. Kun he rukoilevat, he tekevät sen laiskasti ja vain näyttääkseen ihmisille eivätkä he muista Allahia kuin harvoin.”
An-Nisaa’ 4:142


Tekopyhät valehtelevat itselleen olevansa uskovia vaikka itse asiassa ovatkin kääfireitä. He pyrkivät pyhittää heidän elämän todistamalla shahaadan vaikka todellisuudessa he eivät ole pyhittäneet mitään heidän elämässään sillä he eivät ole muslimeita. Allaah (swt) on perustanut kaksi leiriä, Islamin leirin ja Kufrin leirin, ja nämä tekopyhät toivovat, että voivat pysyä molemmissa leireissä samanaikaisesti. He haluavat hyötyä Islamin yksinoikeuksista ja uskosta, kuten perintöoikeudet, kunnia, veljeys/sisaruus, kunnia, ’Iid-juhlat, palkkiot jne. mutta he myös haluavat seurata kääfireiden tapaa elää ja noudattaa heidän oppeja.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Syy 15, 2011 7:41 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
4. Heidän sydämessä on sairaus

Allaah sanoo Koraanissa:

”Tauti kalvaa heidän sydäntään, ja Allaah heille tautia lisätköön.”
Al-Baqarah 2:10

Ibn Kathiir tafsiirissaan (Koraanin selitysteos) mainitsee, että sana ”sairaus” tässä ayassa tarkoittaa epäilystä. Näin ollen me näemme aina ne, joilla on tekopyhyyden merkkejä kyseenalaistamassa ’ulamaa (oppineet), Allaahia ja mujaahidiinejä jne. He kyseenalaistavat ja epäilevät jokaista uskon kohtaa, kuten kuoleman jälkeistä elämää, Paratiisia, Tuomiopäivää, ja näin ollen he astuvat ulos Islamin piiristä ts.islamista. (Arkaanul Iman on waajib)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Syy 15, 2011 7:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
5. He ovat valehtelijoita, rikkovat lupauksia ja heihin ei voi luottaa

Jatkaen samasta ayasta, Allaah (swt) sanoo:

”…Heitä odottaa tuskallinen rangaistus, koska he valehtelivat.”
Al-Baqarah 2:10


Ja:

”Kun teeskentelijät tulevat luoksesi, he sanovat: ”Me todistamme, että sinä olet Allaahin Lähettiläs.” Kyllä Allaah tietää, että sinä olet Hänen Lähettiläänsä, ja Hän todistaa, että he valehtelevat.”
Al-Munaafiquun 63:1


Kaikista kuuluisimmat heidän ominaisuuksista ovat heidän valehtelu, lupauksien ainainen rikkominen ja että heihin ei voi luottaa tai antaa heille luottotehtäviä. Allaahin Lähettiläs Muhammad (saws) sanoi näin myös kuuluisassa hadiithissaan:

”Tekopyhän ominaisuuksia on kolme. Kun hän puhuu, hän valehtelee ja kun hän lupaa jotain, hän rikkoo sen ja kun häneen luotetaan, hän todistaa ettei ole luottamuksen arvoinen.” (Käännös merkityksestä. Sahiih al-Bukhari, book of Eman, kpl 24, The signs of a hypocrite #33)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Syy 16, 2011 9:56 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
6. He muuttuvat loukkaaviksi/hyökkääviksi väittelyissä/riidoissa

Heidän tiedon ja johdatuksen puutteesta, tekopyhät ovat tunnettuja ihmisille heidän väittelyistään, huonosta kielenkäytöstään ja solvauksista kun hän on osallisena keskustelussa tai väittelyssä. Kun he eivät kykene antamaan vastauksia kysymyksiin tai esittää näkökulmaansa kunnolla he muuttuvat hyökkääviksi (kiroillen, solvaten jne.) ja ovat uppiniskaisia. Lähettiläs (saws) sanoi toisessa kerronnassa samaisesta hadithista:

”…Ja kun hän riitelee, hänestä tulee hyökkäävä/solvaava (paha ja loukkaava).” (Al-Bukhari #34)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Syy 17, 2011 8:25 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
7. He pettävät sopimukset, luottamuksen ja liitot

Rauhan aikana ihmiset usein kysyvät ”kuinka voin rikkoa sopimukseni”. Muslimi ei koskaan voi rikkoa sopimustaan koska se on suuri synti Islamissa ja yksi tekopyhyyden merkki. Profeetta (saws) sanoi samaisessa yllä olevassa hadithissa, mutta toisessa kerronnassa:

”…Ja kun hänellä on sopimus, hän pettää sen. ”(Al-Bukhari #34)

Lisäksi, Lähettiläs (saws) on ilmoittanut meille siitä nöyryytyksestä, joka odottaa sitä henkilöä, joka tietäen rikkoo sopimuksensa:

”Jokainen petturi tulee saamaan kyltin Tuomiopäivänä, jossa sanotaan: Tämä on se ja se, joka rikkoi sopimuksensa.” (Riyaad us-Saalihiin #1585)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Syy 17, 2011 8:25 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
8. He aiheuttavat fitnaa ja korruptiota vaikka väittävätkin olevansa rauhantekijöitä

Tekopyhät ihmiset aina huomauttelevat ja etsivät toisten ihmisten virheitä ja eivät koskaan pysähdy katsomaan omia virheitään ja syntejään. He aiheuttavat aina fitnaa ja korruptiota mutta osoittavat sormellaan muita kuin itseään tästä. Allaah (swt) sanoo:

”Kun heille sanotaan: ”Älkää tehkö pahaa maan päällä!” He vastaavat: ”Mehän teemme vain hyvää.”Eivätkö he juuri ole pahantekijöitä? Mutta eivät he ymmärrä.”
Al-Baqarah 2: 11–12


Tässä ayassa Allaah (swt) ilmoittaa meille, että teeskentelijät ovat fitnan aiheuttajia (fitnah=koettelemukset, ongelmat, korruptio) vaikka väittävätkin olevansa rauhantekijöitä. Se, mikä on kaikkein yllättävintä tässä, on se, että he itse eivät tiedosta sitä tosi asiaa, että he ovat vaikeuksien aiheuttajia. He vakavasti ajattelevat, että he ovat hyviä, hyvätapaisia ihmisiä ja saavat aikaan rauhaa maailmassa. Mutta Allaah (swt) kertoo meille aivan jotain muuta.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Syy 17, 2011 8:26 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
9. He ottavat taaghuutit liittolaisikseen/tuomareikseen (tahaakum)

Allaah (swt) sanoo Koraanissa:

”Etkö näe, kuinka ne, jotka väittävät uskovansa siihen, mitä on lähetetty, ja siihen mitä on aikaisemmin lähetetty, tahtovat viedä kiistansa epäjumalien ratkaistaviksi, vaikka heitä on kielletty uskomasta niihin? Saatana haluaa eksyttää heidät todella kauas.”
An-Nisaa’ 4:60

Tässä ayassa Allaah muistuttaa meitä näistä seikoista, joita tässä mainitaan. Kuten siitä, että he väittävät uskovansa siihen mitä Allaah on ilmoittanut. Mutta Hän (swt) myös kertoo meille toisen tekopyhän ominaisuuden, joka on se, että he ottavat taaghuutit tuomareikseen/liittolaisekseen (kuten mm. ihmisten tekemät lait, taikurit ym.).

Jonkun muun kuin Allahin ottaminen tuomarikseen on shirk akbar (yksi suurimmista ja anteeksiantamattomista synneistä). Nämä teeskentelijät eivät ainoastaan säännöllisesti ota muita suojelijoikseen/auttajikseen mutta myös pyytävät ja anovat muita kuin Allaahia selvittämään ongelmiaan ym. He ovat ihmisiä, jotka jatkuvasti puolustelevat epäuskoaan ja pahimmassa tapauksessa he jopa käyttävät ja lainaavat Koraanin ayajoja tehdäkseen tekonsa hyväksytyiksi ja perustellakseen korruptionsa.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Syy 18, 2011 8:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
10. He miellyttävät toisia puheillaan, kauniilla resitoinnillaan ja rationaalisilla argumenteillaan

Allaah sanoo Koraanissa:

”Kun näet heidät, heidän muotonsa tekee sinuun vaikutuksen, ja sinä kuuntelet kun he puhuvat, ja kuitenkin he ovat vain kuin pönkitettyjä paaluja ja kuvittelevat jokaisen huudon olevan suunnattuja heitä vastaan. He tosiaan ovat vihollisiasi, joten varo heitä. Allaah kirotkoon heidät, miten nurinkurisia he ovatkaan!”
Al-Munaafiquun 63:4

Lisäksi Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi:

”Joukossanne tulee olemaan ihmisiä, joiden rukous saa teidät väheksymään omaanne (rukoustanne), ja joiden fating saa teidät väheksymään omaanne ja joiden hyvät teot saavat teidät väheksymään omia (hyviä tekojanne). He tulevat lausumaan Koraania mutta se ei mene heidän kurkkuaan alemmas (ts. heillä ei ole ymmärrystä siitä mitä he lausuvat). He tulevat astumaan ulos Islamista samalla tavalla kuin nuoli lähtee jousipyssystä…” (Al-Bukhari, virtues of the Quraan, chapter 36, hadiith #5058).


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Syy 18, 2011 8:39 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
11. He pelkäävät Koraanin puhuvan heille ja he eivät katso omia virheitään

Profeetan (saws) sunnan ja hänen seuralaisten mukaan on lukea Koraania niin, että voit elää sen mukaisesti ja niin kuin Allaah (swt) puhuisi sinulle suoraan. Kuitenkin teeskentelijät eivät ikinä halua myöntää heidän virheitään ja lukea Koraania, sillä Allaah puhuu heille siinä suoraan. Allaah (swt) sanoo:

”Teeskentelijät ovat varuillaan pelätessään, että heistä lähetetään suura, joka paljastaa, mitä he hautovat sydämissään.”
At-Tawbah 9:64

Näin ollen, aina kun opiskelemme uskontoamme, meidän tulisi sisällyttää se tieto tekoihimme (tapoihimme), etsien virheitämme, jotta voimme korjata ne, ennen kuin etsimme toisten virheitä.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Syy 18, 2011 8:41 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
12. He pilkkaavat uskovia ja Islamia

Allaah (swt) sanoo samaisen yllä olevan ayan jatkeeksi:

”Sano: ”Pilkatkaa vain; Allaah tuo julki sen, mitä te varotte paljastamasta.”
At-Tawbah 9:64

Tämä ayah tuotiin alas Tabuukin taistelun aikana koskien niitä tekopyhiä, jotka pilkkasivat uskovia sanoen, että heidän Koraanin ulkoa opettelu ei antanut heille muuta kuin isot vatsat. Tämän kaltainen sarkasmi ja pilkkaaminen on erittäin yleisiä nykypäivänä, jota näemme usein itsensä myyneiden, modernien muslimien tekevän, kun he pilkkaavat mujaahidiinejä ja islamilaisia aktivisteja, jotka tekevät työtä nähdäkseen mustan Islamin lipun Valkoisessa Talossa taikka Buckinham Palacissa.

Usein kuulemme teeskentelijöiden sanovat: ”Kato noita ihmisiä, he luulevat työskentelevänsä Khilaafan (tai tukevan Jihadia) takia” tai ”kuinka kouluttamattomat ihmiset, jotka ottavat vastaan valtion tukia, voisivat perustaa Islamilaisen valtion?” jne. Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä heidän sanoistaan, joiden sydämissä on sairaus. Allaah (swt) ilmoittaa meille myös heidän tekosyitään, joita he käyttävät heidän uskonpuutteesta.

”Jos kysyt heiltä, he vastaavat: ”Me laskimme vain leikkiä ja huvittelimme.” Sano: Nauratteko te Allahille, Hänen merkeilleen ja Hänen Lähettiläälleen? Älkää turhaan pyydelkö anteeksi: te olette kieltäneet vaikka jo uskoitte. Jos annammekin toisille teistä anteeksi, rankaisemme toisia heidän ollessa mujrimuun (pakanoita, monijumalaisia, syntisi, rikollisia jne).”
At-Tawbah 9: 65–66

Allaah (swt) sanoo myös:
”Jotkut heistä kuuntelevat sinua, mutta kun he lähtevät luotasi, he kysyvät niiltä, joilla on tieto: ”Mistä hän oikein puhui?” Näiden sydämen Allaah on sinetöinyt, ja he seuraavat vain halujaan.”
Muhammad 47: 16


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Syy 19, 2011 1:10 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
13. He eivät koskaan lähde Jihaadiin, osallistu mihinkään koettelemukseen tai tee hijraa

Uhudin taistelun aikana, teeskentelijät pakenivat taistelukentältä ja palasivat takasin Medinaan. Jotkut uskovat olivat tästä erittäin hämillään kuinka heidän tulisi toimia näiden teeskentelijöiden kanssa. Lähettilään (saws) seuralaiset uskoivat, että heidät tulisi tappaa missä ikinä heidät tapaakin. Kun taas jotkut kiisteli toisin, sanoen, että teeskentelijät olivat muslimeita ja ovat todistaneet sen kalimalla (shahada). Selvittääksemme ja selventääksemme tämän ristiriidan, Allaah (swt) toi alas seuraavan ayan:

”Miksi te kiistelette teeskentelijöistä, vaikka Allaah on syössyt heidät alas (takaisin epäuskoon) heidän tekojensa tähden? Haluatteko johdattaa niitä, jotka Allaah on eksyttänyt? Jonka Allaah on eksyttänyt, sille et löydä tietä (johdatusta).”
An-Nisaa’ 4: 88

Lisäksi, Profeetta Muhammadin (saws) hadith selvästi osoittaa sellaisen henkilön tekopyhyyden, jolla ei ole aikomusta Jihadiin:

”Hän, joka kuolee ilman, että on taistellut Allaahin vuoksi tai jolla ei ole ollut aikomusta siihen, kuolee yhdessä tekopyhyyden osassa.” (Muslim ja Riyaad us-Saalihiin, chapter 234, hadiith #1341)
Mitä tulee hijraan, teeskentelijät eivät halunneet jättää heidän ”rakasta” kotimaatansa ja olivat peloissaan taistelusta Jihadissa Allahin vuoksi. Allaah (swt) sanoo:

”Korjatessaan luokseen niitä, jotka tekivät vääryyttä, enkelit kysyvät: ”Eikö Allahin maa ollut tarpeeksi laaja, jotta olisitte voineet lähteä kodeistanne?” He saavat sijansa Helvetistä; se on paha loppu! Tämä ei koske heikkoja miehiä, naisia ja lapsia, jotka eivät voineet mitään eivätkä kyenneet liittymään uskoviin. Näille Allaah ehkä antaa anteeksi. Allaah on Anteeksiantava, Laupias.”
An-Nisaa’ 4: 97–99


Tärkeää on aina muistaa se seikka, että teeskentelijät vihaavat Jihadia, mujaahidiinejä ja hijran tekemistä Allaahin vuoksi. Jos sinusta tuntuu tältä niin tiedä, että sinulla on yksi teeskentelijän ominaisuus ja pyydä Allahilta, että Hän pelastaa sinut tekopyhyydeltä, nifaaqista.

[Kääntäjän lisäys: Heikot miehet ja naiset tässä ayassa ei tarkoita yleisesti heikkoja luonteeltaan taikka muita lukemattomia tekosyitä mitä nykyajan miehet sekä naiset tarjoavat. Tässä tarinoita ns. heikoista miehistä, jotka sairauksistaan huolimatta eivät halunneet jäädä paitsi niistä lukemattomista palkkioista, joita sodankäynnistä saa.

Abdullah bin Muhairiiz kertoo, että hänen isänsä lähti kesällä armeijan mukana ja sairastui todella vakavasti. Hän sanoi: ”Oi poikani, lähetä minut roomalaisten maahan.”Joten minä kannoin häntä ja olimme vielä matkalla kun isäni sanoi: ”Oi poikani, mene nopeammin” jolloin minä sanoin: ”Isä, mutta sinä olet sairas!” Hän sanoi: ”Poikani, haluan kuolemani tapaavan minut roomalaisten maassa.” Joten minä jatkoin hänen kantamistaan kunnes hän kuoli Himssissä. Poika sanoi: ”Olin huolissani, etten tulisi löytämään ketään vihollisten maassa rukoilemaan hänelle hautausrukousta mutta sitten näin joukon miehiä, joita en ollut koskaan ennen nähnyt rukoilemassa isälleni.”

Allaahin Lähettiläs (saws) sanoi: ”Kuka tahansa joka auttaa/antaa/provides taistelijaa Allaahin takia/cause on myös taistellut ja kuka tahansa, joka pitää huolta taistelijan perheestä on myös taistellut.”(Bukhari & Muslim)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Syy 19, 2011 1:12 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
14. He ovat kuffaareiden esimerkin seuraajia (muwaalaat) ja elävät mushrikien keskellä

Yksi sellaisen ihmisen merkeistä, joka on antautuvat shirkkiin, asuen kuffaareiden ja mushrikiinejen keskellä ilman, että tekee selvää eroa heistä (heidän elämäntavoista jne.). Samoja todisteita, jotka mainittiin aikaisemmin voi myös toimia tässä todisteena sekä myös seuraava Lähettilään (saws) hadith, joka kertoo seuraavaa:

”Minä olen vapautettu jokaisesta muslimista, joka elää monijumalaisten kanssa…ja jotka eivät erota omaa nuotiotaan/tultaan (kuffaareiden tulesta).” (Sunan Abu Dawud, book of Jihad, chapter 105, hadiith#2645)

Tämä hadith on selvä todiste meille niistä vaaroista mitä esiintyy, kun elämme kuffaareiden keskellä, integroidumme heidän kanssaan ja emme tee selvää eroa heistä. Se myös selvästi osoittaa muslimien velvollisuuden ja tärkeyden asua lähellä toisiaan ja elää sharian mukaisesti. Tämä siksi, ettei Allaahin Lähettiläs jätä meitä Tuomiopäivänä, päivänä, jolloin me niin tarvitsemme hänen (saws) välintuloaan.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Syy 19, 2011 7:19 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea