Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Islamiin palaaminen

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Islamiin palaaminen
Kirjoittaja Viesti
rajahLiittynyt: 14 Hel 2011
Viestejä: 1

Lähetä Islamiin palaaminen Vastaa lainaamalla viestiä
As-Salāmu `Alaykum

Minulla ei kai niinkään ole kysymyksiä; haluaisin vain jakaa kokemustani, ehkä kuulla joitakin kommentteja...

Olen (nimimerkistä huolimatta) 27-v tyttö. Olen ollut uskonnoton koko elämäni tähän asti, mutta jo joitakin vuosia sitten aloin pohtia jonkin "suuremman voiman" olemassa oloa, kutsuttakoon sitä millä nimellä tahansa... Islam tuli elamääni pakistanilaisen muslimimieheni kautta noin 2 vuotta sitten. Emme ole (vielä) naimisissa, mutta rakastamme toisiamme ja haluamme elää elämämme yhdessä.

Mieheni kautta olen tutustunut islamiin ja arkipäivän muslimielämään ja samalla myös hienoimpiin ihmisiin, joita olen koskaan tavannut. Olen opiskellut Koraania, mutta vasta noin neljänneksen. Olen myös opiskellut Islamia kirjoista, netistä, luentovideoista jne. Toivon elämääni ja sieluuni rauhaa, jota uskon Islamin voivan antaa. Toisaalta myös eläminen rakastamani ihmisen kanssa on mahdollista vain, jos palaan muslimiksi. Pelkään, että tämä fakta vaikuttaa päätöksen tekooni, vaikka haluan (ja myös mieheni haluaa), että tämä suuri päätös tapahtuu vain sydämessäni omasta tahdostani. Toisaalta tunnen olevani valmis lausumaan Shahadan, toisaalta pelkään... en oikein tiedä mitä. Elettyäni koko ikäni ilman uskontoa, tämän suuren askeleen ottaminen pelottaa. Tiedän, että on vain yksi Jumala, haluan tehdä niitä hyviä tekoja ja tulla parhaani mukaan sellaiseksi hyväksi ihmiseksi kuin Quran kehottaa InshAllah, mutta tiedän että en olisi "täydellinen" muslimi. En usko, että rukoilisin viidesti päivässä (toisaalta kukaan tuntemistani muslimeista ei niin tee), en halua ainakaan heti käyttää huvia (koska en tällä hetkellä koe, että minun pitäisi peittää hiukseni, paitsi tietysti tilanteen niin vaatiessa; epäkunnioittava en ole), en ole lukenut koko Qurania vielä. Sitä en tiedä, miten ajatukseni muuttuvat oppiessani enemmän.

Voinko palata Islamiin tässä tilanteessa? Näin suurta ja peruuttamatonta päätöstä en halua tehdä hutiloiden, mutta en myöskään halua odottaa ja seurata vierestä ikuisesti. Tulenko koskaan olemaan "valmiimpi"? Voinko luottaa siihen, että Allah johdattaa minua eteenpäin otettuani tämän askeleen?... onhan näitá kysymyksiäkin nähtävästi :)

Olen kiitollinen kaikista kommenteista ja kaikesta avusta.
Maa Hel 14, 2011 3:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tuosta tuli mieleen muutama Koraanin kohta ja niitä etsiessä törmäsin muihinkin mielenkiintoisiin jakeisiin.

10:108 Sano: »Oi ihmiset! Totisesti, Herranne on lähettänyt teille totuuden. Ketä tahansa ohjataankin, on se johdatusta hänen oman sielunsa hyväksi, mutta kuka ikinä menee kadotukseen, hän hukkuu vastoin omaa parastaan. En minä ole teidän vartijanne.»

45:15 Jos joku tekee hyvää, koituu se hänen oman sielunsa parhaaksi, ja jos joku tekee pahaa, tulee siitä hänelle itselleen vahinkoa; sitten saatetaan teidät takaisin Herranne tykö.

2:272 Sinun velvollisuutesi, Muhammed, ei ole ohjata heitä (uskottomia), Jumala ohjaa ketä haluaa. Mitä hyvää annattekin pois, on se omaksi parhaaksenne, kun ette sillä muuhun pyri kuin Jumalan kasvojen eteen; ja mitä hyvää uhraattekin, tulee se teille täysin korvatuksi, teidän kärsimättä mitään vääryyttä.

39:41 Kun Me totisesti olemme sinulle ilmoitusten kautta antanut Pyhän Kirjan ja siinä totuuden ihmisiä varten, niin ken ikinä noudattaa oikeata tietä, hän tekee sen oman sielunsa parhaaksi, ja ken ikinä harhailee, harhailee omaksi turmiokseen, etkä sinä sellaisista ole vastuussa.

3:58 Mutta jos joku pitää uskontonaan jotakin muuta kuin Islaamia , niin Jumala ei sitä koskaan hyväksy, ja kuoleman jälkeen hän on joutuva kadotettujen joukkoon.

Näin ollen suosittelen seuraavia asioita:
1) Lausu shahaada ja tule muslimiksi. (Edellyttäen että ymmmärrät sen. Onko kellään muuten suomennosta shahaadan ehdoista?) Tässä linkissä nyt on jotain jolla pääsee alkuun, inshaa Allaah.
2) Hakeudu niiden seuraan jotka tietävät jotain Islamista ja noudattavat sitä.
3) Keskity näin aluksi uskon asioihin, kuten siihen kuka Allaah on, millainen Hän on, mitä ihmisille tapahtuu kuoleman jälkeen jne. Ulkoiset asiat kyllä järjestyvät sitten, inshaa Allaah.

NIiden syyt:
1) Kukaan ei tiedä milloin oma elämä päättyy ja koska shahaada on syytä tehdä sitä ennen, ei asian kanssa kannata vitkutella. Tällä päätöksellä on runsaasti positiivisia vaikutuksia tässä elämässä ja etenkin seuraavassa, joten alkujännityksestä huolimatta tämä on sen arvoista.
2) Kumpi tietää enemmän sydäntaudeista ja terveellisestä ruokavaliosta: lääkäri vai roskakuski? Kumpi voi auttaa enemmän?
3) Ei pidä kiivetä perä edellä puuhun. Pidemmällä tähtäimellä on järkevämpää keskittyä noihin yllä mainittuihin asioihin, koska muut asiat perustuvat näiden varaan. Jos perustukset jäävät heikoksi, ei rakennelma pysy pystyssä. Ilmeisesti tästä syystä johtuen jotkut tuntemasi ihmiset eivät rukoile. Mahdollisesti he eivät ole sisäistäneet riittävän hyvin Koraanin sanomaa, kuten sitä millainen suhde nykyisellä elämällä on tuonpuoleiseen elämään.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Maa Hel 14, 2011 8:39 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Daaiyah
Vieras

Lähetä Re: Islamiin palaaminen Vastaa lainaamalla viestiä
Laitan tämän videon tänne. Tämä voisi liittyä aiheeseen... mutta ennen sitä kuitenkin muistuttaisin Allahin sanoja:

Jumala ei häpeä käyttää vertauskuvana vaikkapa hyttystä tai jotakin sen yläpuolella olevaa . Ne jotka uskovat, tietävät, että siinä on heidän Herransa ilmoittama totuus, kun taas uskottomat kummastelevat: »Mitähän Jumala tarkoittaa moisella vertauksella?» Hän sillä eksyttää monta ja opastaa monta, mutta muut eivät eksy eivätkä joudu kadotukseen kuin jumalattomat,

Tässä video: http://www.youtube.com/watch?v=ZJArpYb3fug&feature=player_embedded#!
Tii Hel 15, 2011 7:24 am
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Subhaana Allaah, olipa siinä tarina, siis tuo Youtuben video.

Rajah, niin kuin aikaisemmatkin kirjottajat ovat sen sinulle selvästi sanoneet, että ei ole estettä siihen ettetkö voisi palata Islamiin. Täydellistä muslimia ei ole olemassakaan, sillä ihminen tekee luontaisesti virheitä ja parhaita meistä ovat he, jotka osaavat niitä anteeksi pyytää niin ihmisiltä kuin Jumalaltakin. Muslimin elämä perustuu mm. siihen, että yritämme juuri tehdä niitä hyviä tekoja ja vältämme tekemästä asioita jotka eivät ole meille hyväksi, toisin sanoen syntejä, joista rangaistus on taattua.

Se, että haluat lukea lisää Islamista ja tutustua uskontoon kunnolla, on jokaisen muslimin velvollisuus kautta hänen eliniän. Tiedonhaku on meille pakollista, sillä ilman tietoa, emme tiedä miten esim. Allaahia tulee palvoa. Joten tämäkin on hyvä merkki sinussa, että olet kiinnostunut lisäämään tietoasi. Ensisijaista kuitenkin on usko, jonka ilmaiset olevan paikallaan.

Ystäväpiirissäsi olevien muslimien vaikutuksesta sen verran, että kehityksesi paremmaksi ihmiseksi voi hidastua jos ympärillä olevat ihmiset eivät ole kiinnostuneita palvomaan Allaahia kuten Häntä tulisi palvoa. Olisikin parempi, jos hankkiudut uskovaisten joukkoon, jotka voivat neuvoa, opastaa ja opettaa sinua lisää Islamista. Puhut, että mahdollisesti 5:n päivittäisen rukouksen suorittaminen saattaisi olla sinulle suuri taakka, jota et ehkä usko pystyväsi suorittamaan. Rukous on se asia, jolla lähestyt Allaahia, pyydät Häneltä mitä haluat ja samalla saat syntejäsi anteeksi, joita luonnollisesti jokainen meistä välillä tekee. Rukous on myös se ensimmäinen asia, josta meidät viedään tilille Tuomiopäivänä, joten se ei ole vapaaehtoinen asia, josta sinä päätät, vaan rukous tulee suorittaa meidän velvollisuutena Allaahia kohtaan. Se, että se tuntuu nyt ehkä isolta asialta on tietenkin luonnollista, varsinkin jos sinulla ei ole ollut mitään "suhdetta" Jumalaan. Askel kerrallaan, harjoitellaan pikku hiljaa ottamaan lisää palvonnan tekoja. Onhan siinä isoja asioita, kuten vieraalla kielellä, arabiaksi rukoilun opettelu ja asennot sekä vielä rukouspesutkin. Mutta ajattele se vaikka niin, että jos et "keskustele" Luojasi kanssa, niin miten pidät yllä tätä kanavaa? Aivan kuten jos ystäväsi, jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan, kaipaat häntä ja otat yhteyttä joko puhelimitse tai muuten. Rukouksella pidät huolta siitä, että yhteytesi Allaahin on muodostettu ja Hän pitää sinusta huolta. Allaah rakastaa sitä, että Häneltä pyydetään. Hän ei tarvitse sinua mutta sinä tarvitset Häntä, sillä mikään tässä maailmassa ei tapahdu ilman Hänen Mahtia ja Voimaa. Silmän räpäyksessä maailma voi muuttua, elämäntilanteesi voi muuttua aivan kuten tuossa ylläolevassa Youtube videossa, kuolema voi saapua hetkellä millä hyvänsä. Ja elämä ei pääty tähän maalliseen elämään, jota käymme täällä läpi vaan tämä on vain murto-osa siitä mitä tapahtuu kokonaisuudessa, kuoleman jälkeiseen elämään verrattaessa.

Rakkaus on hyvä asia puolisoiden välillä ja sen puhdistaminen olisikin varmasti tässä tilanteessa parasta mitä voitte tehdä toisillenne. Poikaystäväsi, joka on oletettavasti syntyperäinen muslimi tekee syntiä asuessaan ja eläessään sinun kanssa esiaviollisessa suhteessa. Sinä edesautat häntä tekemään syntiä, josta hän tulee joutumaan vastuuseen viimeistään Allaahin edessä Tuomiopäivänä ja hän taas tekee sinua kohtaan syntiä, sillä ei opasta sinua oikeamieliseen elämään, jossa Allahin lakeja ei rikota. Ihanteellista siis olisikin, teidän molempien kannalta, että sinä palaat islamiin ja te menette samalla islamin lakien mukaan naimisiin, jolloin vältytte synnin tekemiseltä ja toivottavasti myös tunnette halua tehdä katumusta väärinteosta, joka nyt saattaa tuntua ettei mitään vääryyttä ole tullut tehdyksi. Nyky-yhteiskuntahan perustuu pitkälle musta-tuntuu-hyvältä ajatusmalliin, jolloin se mikä on ns. luonnollista, kuten tunteiden mukaan eläminen on hyväksyttävää, niin kauan kuin siinä ei tehdä toiselle luodulle vääryyttä. Mutta yhteiskunnan ja ihmisen hyvinvoinnin perusta on turvallisuus, jota hän voi tuntea ja perhe on tässä se ideaalinen instituutio, joka tukee hyvinvointia. Ja kaiken tämän yllä Allaahin säätämät lait, jotka takaavat tämän hyvinvoinnin niitä noudattaessa.

Mutta muista, että päätös tulee tapahtua vain sinun sydämestäsi, sinun halustasi palvoa Allahia niin kuin Häntä kuuluu palvoa. Sinun ei tarvitse olla täydellinen, sillä täydellisyys kuuluu vain Allaahille. Me emme ole enkeleitä, jotka ovat luotuja vain palvellakseen Allahia, jotka eivät edes omaa omaa tahtoa kuten me ihmiset. Islamiin kääntyminen ei ole vain muutama sana, jotka sinä lausut vaan elämäntapa muutos, jossa sinä pikku hiljaa haluat muuttaa tapojasi elää joka päiväisessa elämässä sellaisiksi, joista sinulle tulee olemaan paljon hyötyä tämän elämän päätyttyä.

Jos haluat niin voin auttaa sinua myös yksityisviestillä tai vaikka tavata jos asut pääkaupunkiseudulla, sillä usein nämä kirjoitetut viestit ovat hyvin lyhyitä ja välillä myös väärinymmärrystä tapahtuu, joten ilmottelehan jos haluat keskustella ihan naamatustenkin insha Allaah.

Allaah sinua johdattakoon. Aamin.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Hel 15, 2011 9:13 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea