Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Isänmaallisuus

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Isänmaallisuus
Kirjoittaja Viesti
yasmine09Liittynyt: 11 Kes 2009
Viestejä: 4

Lähetä Isänmaallisuus Vastaa lainaamalla viestiä
As-salamu aleikum haluaisin kysyä Isänmaallisuudesta islamissa mutten oikein osaa muotoilla kysymystäni inshallah joku osaa vastata edes jotenkin eli Isänmaallisuuden merkityks muslimille tai pitäkö muslimin olla isänmaalinen onko sa wajib?

was.
Lau Syy 04, 2010 9:58 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Ensisijaisesti muslimien kuuluu tiedostaa uskonto, eli olemme muslimeita eikä tietyn maan kansalaisia. Jos oma maa on muslimimaa, jossa shariia noudatetaan ja maa muutenkin islamilainen ja sen kansalaiset, niin ei siinä ole mitään väärää olla isänmaallinen, kunhan Allaahin pidetään ensisijaisesti tärkeänä ja pidetään Allahin määräämistä velvollisuuksista huolta ja käsitetään se, että kaikki maat kuuluvat Jumalalle ja rajat ovat ihmisten luotuja. Islamilaista khalifaattia ei tällä hetkellä ole olemassa, ja mikään islamilainen maa ei ole täysin puhdas epäpuhtauksista. Näin ollen jokaisen muslimin tulisi tehdä parhaansa puhdistaakseen maataan vääryyksistä, kieltää ihmisiä pahasta ja opastaa heitä oikeaan, eikä ole mitään heikkoutta sanoa ja myöntää ääneen maiden kehityskohtia, kuten tästä esimerkiksi Egyptin hallituksen Israel myönteisyys, Saudien Amerikka myönteisyys tai Pakistanin taikauskon harjoittaminen jne jne. Minun henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kenenkään ei kuuluisi olla kovin isänmaallinen, jos siihen liittyy tiettyä ylpeyttä vain oman maan kansalaisia kohtaan. Puhtaassa islamissa ei ole rasismia, mutta se mitä jokin yksittäinen muslimi tai jopa maan kansalaiset tekevät kuvitellessaan olevan parempia kuin toiset, ei kuulu islamiin oppeihin. Koraani sanoo:

"Uskovaiset, älköön yksi heimo pilkatko toista, sillä voihan olla, että pilkattu on toista parempi." Suurah al-Hujuraat 49:11 (käännös merkityksestä)

"Ihmiset, olemme luoneet teidät miehiksi ja naisiksi ja tehneet teistä kansoja ja heimoja, jotta tuntisitte kuuluvanne yhteen. Jumalan luona jalosukuisin teitä on se, joka on hurskain. Jumala on Tietävä, Tunteva." Suurah al-Hujuraat 49:13 (käännös merkityksestä)

Ja Profeetta sanoi jäähyväis seremoniassaan:

O people, Remember that your Lord is One. An Arab has no superiority over a non-Arab nor a non-Arab has any superiority over an Arab; also a black has no superiority over white, nor a white has any superiority over black, except by piety and good action (Taqwa). Indeed the best among you is the one with the best character (Taqwa). Listen to me. Did I convey this to you properly? People responded, Yes. O messenger of God, The Prophet then said, then each one of you who is there must convey this to everyone not present.

Mitä tulee länsimaihin, niin toki maa kuten Suomikin on hyvin kaunis luonnostaan, kauniit järvet, laakeat peltomaisemat jne jne. mutta mitä kansalaiset sitten tekevät niin muuttaa sen kuvaa. Se, että meillä on vapaus harjottaa uskontoamme on lahja Allaahilta, josta meidän tulee olla kiitollisia nimenomaan Allaahille, eikä maalle. Kaikki tulevat Allaahilta, Hänen luvallaan. Hyvä kuitenkin pitää mielessä, että Jumalan rangaistus on kova ja ankara maissa, joissa vääryyttä tapahtuu runsaasti, kuten täälläkin Suomessa tapahtuu. On homoseksuaalisuutta, alkoholin suurkulutusta, esiaviollisia suhteita jne jne. Ja kaikki, jotka seuraavat uutisia, voivat totea sen, että kun rangaistus iskee, siinä koko maa joutuu poikkeustilaan. Tästä esimerkiksi, Thaimaan tsunamit, Jenkkien pyörremyrskyt, Pakistanin tulvat, Turkin maanjäristykset. Allaahin rangaistukselta ei siis ole säästynyt myöskään muslimaatkaan. Se koskettaa kaikkia maita, joissa vääryydet vallitsevat. Lopullinen pyrkimyshän on Islamissa, että jokainen muslimi tekee maastamuuton paikasta, hijran, jossa syntiä harjoitetaan avoimesti ja muuttaa paikkaan joka on enemmän islamilainen ellei sitten kokonaan Islamilainen emiraatti. Maata, jota nyt tällä hetkellä ei ole olemassa, valitettavasti. Allaah sen meille antakoon. Aamin. Hijrah on sitten aihe erikseen, josta jossain vaiheessa lisää insha Allaah.

Mitä tulee kansallisperinteiden säilyttämiseen ja kulttuurin harjoittamiseen, joka on siis useimmiten erillinen osa eikä suinkaan Islamia. Näiden tapojen tulee olla islamissa sallittuja tai niistä tulee luopua. Tästä esimerkiksi, jos vaikka maassa on hyvin vahva musiikkiperinne, kuten Egypti, se ei suinkaan kuulu islamilaiseen kulttuuriin vaan maan kulttuuriin ja on Islamissa kiellettyä, tai Itä-Afrikassa kuin myös Länsi-Afrikassa vallitseva tyttöjen rajut ympärileikkaukset, jotka ovat lähes täysin kulttureellinen tapa. Tärkeää olisikin jokaisen tiedostaa kulttuurin ja islamin rajat, kieltää vääryys ja neuvoa hyvään ja oikeaan Islamiin.

En tiedä vastasiko tämä sinun kysymykseesi, joten kysy lisää jos meni aiheen ohi.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Syy 05, 2010 8:08 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea