Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Adressi koulujen uskonnon opetuksen tuntimaarasta

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Adressi koulujen uskonnon opetuksen tuntimaarasta
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1847

Lähetä Adressi koulujen uskonnon opetuksen tuntimaarasta Vastaa lainaamalla viestiä
http://www.adressit.com/sine-kannanotto1

Uskonnon opetukseen ei leikkauksia

KOULUN USKONNON OPETUKSEN TUNTIMÄÄRÄT PIDETTÄVÄ NYKYISINÄ

Emme hyväksy tuntijakotyöryhmän ehdotusta koulun uskonnon opetuksesta, jossa uskonnon tuntimäärään esitetään merkittävää leikkausta.

Tuntijakotyöryhmän esitys heikentää merkittävästi uskonnon opetuksen asemaa nykyisestä. Sen mukaan uskonnon tuntimäärä vähenisi 3 vuosiviikkotuntia (1vuosiviikkotunti = 38 oppituntia), eli nykyisestä 11 vuosiviikkotunnista8:aan. Tilalle esitetään kahta vuosiviikkotuntia kaikille yhteistä etiikkaa.

Esitys heikentäisi oman uskonnon opetuksen asemaa. Nykyinen oman uskonnon opetus sisältää etiikan olennaisena osana opetussuunnitelmaa ja lisäksi opetus sisältää muut uskonnot. Muiden uskontojen ymmärtäminen rakentuu omanuskonnon ymmärtämisen pohjalle. Vain tältä pohjalta voidaan käydä vuoropuhelua.

Nykyinen opetusjärjestely tukee uskonnonvapautta ja lapsen oikeutta uskontoon. Sillä on merkittävä asema vähemmistöjen integraatiossa ja se tukee monikulttuurisuutta. Etiikka on pidettävä osana uskonnon opetusta ja sen on oltava osa koulun kasvatusta eri oppiaineissa läpäisyperiaatteelta. Erillisenä oppiaineena se ei tätä tee eivätkä sille esitetyt raamit palvele koulun kasvatustavoitteita pedagogisesti.

Tuntijakotyöryhmän esitys eri oppilasmääristä eri uskontojen kohdalla on vastoin yhdenvertaisuuslakia. Luterilaisille ja ortodokseille esitetään riittäväksi 3 oppilasta, jotta ryhmä perustetaan, muilta vaaditaan 10 oppilasta. Tämä vaarantaisi uskonnon opetuksen pienissä kunnissa ja voisi myös kasvattaa jo muutenkin heterogeenisten ryhmien kokoja.

Kaikki uskontokunnat ja elämänkatsomustiedon edustajat ovat tyytyväisiä nykyiseen opetusjärjestelyyn, samoin vanhemmat ja oppilaat. Uskonnon opetus on säilytettävä nykyisellään.


Suomen Islamilainen Neuvosto

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Kes 24, 2010 12:07 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea