Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Ruotsalainen pilapiirtaja Lars Vilks & Suomi

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Ruotsalainen pilapiirtaja Lars Vilks & Suomi
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Ruotsalainen pilapiirtaja Lars Vilks & Suomi Vastaa lainaamalla viestiä
Äärimuslimien uhkaama ruotsalainen taiteilija rakensi salaa tornin Suomeen

11.6.2010 20:16
Esa Mäkinen
Helsingin Sanomat

Huomenna illalla pohjoispohjalaisessa Iin kunnassa paljastetaan uusi maamerkki: Ii Tower. Kyseessä on laudasta rakennettu kymmenen metriä korkea tilataideteos, jonka tekijä on ruotsalainen taiteilija Lars Vilks.

"Ajattelin, että voisin tehdä jonkinlaisen lisän Iihin", Vilks selittää.

"Kun katsot kaupunkia netissä, siitä ei löydy paljon mitään. Ei ole paljoa identiteettiä. Jos menet taksiin ja sanot, että näytä paikalliset monumentit, niin se on lyhyt reissu."

Ennen vuotta 2007 Vilks oli tunnettu käsitetaiteilijana ja kuvanveistäjänä. Sitten hän piirsi Koira taiteessa -taidenäyttelyyn kuvan muslimien profeetta Muhammedista koirana. Äärimuslimit suuttuivat, ja Vilksistä on luvattu 100 000 euron tapporaha.

Toukokuussa Vilksin koti yritettiin polttaa. Vähän aikaisemmin hän oli näyttänyt Uppsalan yliopiston luennolla iranilaista filmiä homo-Muhammedeista ja salissa olleet nuoret muslimit hyökkäsivät hänen kimppuunsa.

Vilks ei silti vaikuta pelkäävän terroristien uhkailua. Hän kertoo blogissaan olevansa Iissä ja pilailee salailun kustannuksella. "Halukkaat terroristit huomaisivat nopeasti, että kaupunkia vartioi väsymättömien hyönteisparvien armeija", hän kirjoittaa.

Iissä ollessaan Vilks on esiintynyt salanimellä Lauri Vilkas. Vaikka hän itse ei pidä salailua tarpeellisena, Art Ii -biennaalin järjestäjät ja suojelupoliisi ovat halunneet pitää asian salassa.

Vilksin läsnäolo julkistetaan virallisesti vasta lauantaina kuudelta, kun biennaalilla on viralliset avajaiset.

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/%C3%84%C3%A4rimuslimien+uhkaama+ruotsalainen+taiteilija+rakensi+salaa+tornin+Suomeen/1135257493771

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Kes 12, 2010 8:01 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
"Ibn Taimiyyah sanoi kirjassaan As-Saarim Al-Masluul 'alaa Shaatim Ar-Rasuul (Viiltävä miekka niitä vastaan, jotka pilkkaavat Profeettaa): "Kenelläkään ei ole minkäänlaista oikeuttaa armahtaa, tai antaa anteeksi, tai jättää suorittamatta kuolemanragaistusta jonkin hyödyn ja edun takia; tai muuttaa/korvata rangaistusta kuolemanrangaistuksesta joksikin muuksi (esim. ruoskimiseksi tai vankilatuomioksi), sillä tämä on henkilö, joka on vahingoittanut Muhammadia saws ja koko muslimiummaa. Tämä rikos on niin suuri, että (vaikka) joissain tapauksissa uskonluopio voi katua ja palata islamiin, niin kuka tahansa, joka haukkuu jotakuta Lähettiläistä, voi katua, mutta se ei ikinä vaikuta häntä koskevaan määräykseen (ts. hänet tapetaan joka tapauksessa vaikka hän katuisi)." - lainaus toiselta foorumilta

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Kes 12, 2010 8:04 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea