Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Islamin Usko-kirja

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Islamin Usko-kirja
Kirjoittaja Viesti
siddiiqLiittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 7
Paikkakunta: Uusimaa

Lähetä Islamin Usko-kirja Vastaa lainaamalla viestiä
Aloitan Luojan nimellä. Hän, joka on yleis-armollinen ja henkilökohtaisen-armollinen!

Kaikki kiitokset ovat Luojalle ja Häntä me kiitämmme. Häneltä vain kysymme avunantoa ja synninpäästömme. Häneltä ainoastaan kysymme turvaa sielumme varjopuolista ja huonoilta teoilta. Hänet, jonka Luojamme johdattaa ei voi kukaan kadottaa totuudelta. Ja hänet jonka Hän kadottaa ei voi kukaan johdattaa totuuteen.

Me todistamme, ettei ole muuta Luojaa, jota palvotaan oikeutettusti kuin Luoja Yksin. Todistamme sen ilman että rinnastamme häneen ketään. Todistamme myös, että profeetta Muhammed on Luojan orja ja lähettiläs.

Tämän jälkeen toivon teille kaikille lukioille, että olkoon rauha yllänne(Assalaamu Alaikum).

Haluan tässä aihe-osoissa käsitellä Suomenkielisille veljille ja siskoille kysymyksiä ja vastauksia, jotka liittyvät Islamin uskoon. Kaikissa vastauksissa tulee olemaan todisteet sekä koraanista että sunnasta. Tulemme käsittelemään paljon Luojan ykseys-oppia sillä se on tärkein perusta uskoon. Myös monia muita asioita jotka ovat vältämättömiä meidän meidän mielenrauhalle ja rauhassa eläminen tässä elämässä sekä tulevassa.

Kaikki aiheet joita kirjoitan ovat kirjasta nimeltään Islamin usko. Sen on kirjoittanut Muhammed Jamiil Ziino. Tulen kääntämään teille päivittäin yhden A4:en määrää tekstiä jos Luoja suo. Tervetuloa lukemaan avomielisin.
Rukoilemme Luojalta joka on ylistetty, että Hän tekisi teoistamme sellaisia jotka on tarkoitettu vain hänen anteliaille kasvoille ja että ne olisivat suurta hyötyä kaikille muslimeille. Aamin

Allaahin oikeus orjiaan kohtaan.

Miksi Luoja loi ihmisen?


Allaah loi meidät, jotta palvoisimme Häntä yksin ja emme palvoisi hänen rinnallaan muita tekojumalia. Ollaaksemme Hänelle orjia, eli noudattamaan hänen käskyjään ja kieltojaan (rukoukset, halal, haram jne).
Allaah sanoo suurassa Addaariyaat, jae 56:ssa: ’’En ole luonut jinnin ja ihmisen muuta varten kuin palvoakseeni’’.
Bukhaari ja Muslim kertovat, että Profeetamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’ Luojan oikeus orjiinsa kohtaan on, että he palvoavat häntä ja eivätkä rinnasta häneen muita’’.
Meidän täytyy noudattaa Allaahin käskyt ja kiellot kirjaimellisesti Kur’aanin mukaan. Jotta voisimme noudattaa Luojamme käskyt ja kiellot, meidän täytyy opiskella Kur’aanin tulkintaa ja Luojan lähettilään Muhammed:in (olkoon armo ja rauha hänen yllään) perimätiedot.

Mikä on palvonta?

Islamin uskossa sana ’’palvonta’’ on termi joka kokoaa itseensä kaikki teot joita tehdään Allaahin vuoksi. Olipa teko tehty fyysisesti tai pelkänä sanontana(mielessä tai ääneen)esim. rukoukset, avunpyyntö luojalta, paasto jne.
Luojamme sanoo suurassa al-an’aam: ’’Sano heille (muhammed), että rukoukseni, eläinteurastukseni, elämäni ja kuolemani ovat mailmojen Herralle’’.
Kun ihminen rukoilee ja teurastaa ravintoaan, hänen täytyy tehdä sen vain Luojan nimeen. Ylistää Häntä ja muistaa Luojan valtaa ja armoa. Mitä enemmän ihminen on palvonut luojaansa tässä elämässä sitä enemmän Hän palkitsee orjiaan Laskunpäivänä.
Profeetamme Muhammed (olkoo armo ja rauha hänen yllään) on sanonut:’’ Allaah sanoi: ’’Se, mikä tuo lähemmäksi minun orjani minuun ja minä rakastan on kun hän täyttää käskyjäni’’. Kertoo Bukhaari.

Tämä tarkoittaa, että kun haluat tehdä hyvän henkilökohtaisen liiton Allaahin kanssa, noudadat hänen käskyjään ja kieltojaan. Tämä on mahdollista vain ja ainoastaan kun noudatat Kur’aania ja Profeetamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) jalanjäljet.

Profeettamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Allaah sanoi: ’’Se, mikä tuo lähemmäksi minun orjani minuun ja minä rakastan on kun hän täyttää käskyjäni’’. Kertoo Bukhaari. Tämä tarkoittaa, että kun haluat tehdä hyvän henkilökohtaisen liiton Allaahin kanssa, noudadat hänen käskyjään ja kieltojaan. Tämä on mahdollista vain ja ainoastaan kun noudatat Kur’aania ja Profeettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) jalanjäljet.

Miten palvomme Allaahia?

Palvomme Luojaamme vain ja ainoastaan sillä tavalla, miten Allaah ja Lähettiläänsä (oarhy) ohjeistavat. Noudatamme koraanin käskyt, siihen mitään lisäämättä ja vähentämättä.
Kaikkivaltias Allaah sanoo: ’’Oi te uskovaiset, noudattakaa Allaahia ja ja noudattakaa Lähettilästä ja älkää mitätöikö tekojanne.’’ Suurra Muxammed.

Kaikki teot mitä teemme on oltava Luojan tai hänen Lähettiläänsä(oarhy) ohjeistuksen mukaisia. Meidän täytyy muokkaa elämäntyylimme, sillaiseksi kuin Luojamme ja Lähettiläämme(oarhy) ovat meidät ohjanneet. Tekemään hyviä tekoja ja kehottamaan muiden tekemään niin.
Profeettamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Hän joka tekee tekoja (palvomista), joita en ole ohjannut tekemään, ei tule luoja hyväksymään niitä. Kertoo Muslim.

Nämä teot voivat olla sellaisia, että ihminen itse keksii palvomis sääntöjä tai tapoja, joita Profeetamme(olkoon armo ja rauha hänen yllään) aikana ei tunnettu. Kaikki oikeat tavat, joilla tulee tehdä palvominen, löytyvät haditheista ja Koraanista. Muut, joita on lisätty uskoon on bid’a(uudistus) ja kaikki bid’a on vääryys ja kaikki vääryys vie helvettiin.

Tuleeko meidän palvoa Luojaa, peläten hänen rangaistusta sekä vihaa ja toivoen paratiisia sekä hyväksyntää.

Kyllä se on oikea tapa palvoa ja vieläpä sen lisäksi meidän täytyy rakastaa Luojaamme. Allaah sanoo: ’’Palvoavat Herraansa peläten ja haluten peltoja (paratiisia)’’. Suurra Al-sajdah.
Profeettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Kysyn luojaltani paratiisia ja pyydän häneltä pelastusta tulen rangaistukselta.’’ Kertoo Abuu Daawuud.
Hän, joka haluaa paratiisia tekee niitä tekoja, jotka vievät häntä siihen. Alistuu Koraanin sanomalle ja seuraa Profeettamme Muhammedin (olkoon armo ja rauha hänen yllään) jalanjäljet. Samalla hän anelee luojaltaan paratiisia ja pelastusta tulen rangaistukselta.

Mikä on laupeudenteko?

Laupeudenteko on pitää Luojan mielessää koko ajan. Sovittaa teot ja puheet Kaikkivaltiaan tahtoihin. Laupeudenteko on yksi uskonnon pilareista viiden suuren jälkeen.
Profeetamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Laupeudenteko on palvoa Luojaa kuin näkisi häntä, sillä jos et itse näe häntä niin hän näkee sinua.’’ Kertoo Muslim.

Luojan ykseys-opin osa-alueet ja sen siemenet.

Miksi Allaah on lähettäny Lähettiläitä?

Luojamme on lähettänyt Profeettoja, jotta ihmiset olisivat hänelle kuuliaisia. Tekevät sen minkä Hän käskee ja ovat tekemättä sen minkä Hän kieltää.

Allaah sanoo koraanissa: ’’Olemme lähettäneet jokaiselle kansalle Lähettilään, jotta palvoavaisivat Luojaansa ja pysyisivät erossa saatanasta.'' Suurra Al-Naxl.

Ihmisen täytyy pysyä kaikista saatanallisista teoista poissa eli kaikki mihin ibliis käskee. Näitä tekoja on paljon. Tässä viisi suurinta:

1. Ibliis (saatana) itse (olkoon Luojan kirous hänen yllään).
2. Ihminen jota palvotaan ja hän hyväksyy sen.
3. Ihminen joka kutsuu ihmisiä palvoamaan häntä itseään (muttei vielä kukaan palvo)
4. Ihminen joka väittää tietävän tulevaisuuden (ennustaja)
5. Ihminen joka tuomitsee ihmisiä tai hallitsee valtiota ilman Luojan lailla.

Mitä tarkoitetaan omistamaan herruus Luojalle?

Se tarkoittaa, että omistetaan kaikki palvomisen teot Luojalle olipa se almun anto, rukous tai mikä tahansa uskonnollinen teko. Tunnustetaan hänen teot, joilla hän loi tämän mailmankaikeuden. Häneltä vain pyydetään kaikki, olipa se avunanto, tieto, terveys, lapsia tai mikä tahansa pyyntö eikä pyydetä keneltäkään muulta esim. henkiolennoilta (jinnit), tekojumalilta jne. Hänelle omistetaan kaikki kiitokset kun saavutetaan jokin asia tai saadaan haltuun, olipa se ruoka, tieteellinen läpimurto tai ilma jonka hengität. Sillä mikään ei tapahdu tässä mailmassa ilman Luojamme käskyä.

Allaah (subhaanahuu wa ta’aalaa) sanoo: ’’Kaikki kiitokset Luojalle, mailmojen Herralle.’’ Suurassa Fatx(1).

Profeetamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään.) sanoi osoittaen Luojaa: ’’Olet maan ja taivaitten Herra.’’qeiran!

Mitä tarkoitetaan, että Luoja on vain yksi?

Se tarkoittaa, että alistutaan vain yhdelle Luojalle, Häntä ainoastaan palvotaan kuten rukous, avunpyyntö, aneleminen jne. Missään nimessä ei saa pyytää tai toivoa keneltäkään muulta olipa se edesmennyt profeetta, patsas jonka ihminen on itse tehnyt, henkiolennolta (saatana,jinni) tai jokin muu mikä ei ole Allaah (subhaanallaah). Hänelle täytyy myös omistaa eläinteurastus(ravintoon) ja tuomiot riita- ja rikosasioissa. Tehdä ne Hänen määräämillä tavoilla. Hän joka poikeaa määräyksistä on seurannut saatanan jäljet ja hänen uskonsa voidaan kyseenalaistaa.

Kaikkivaltias sanoo: ’’Ja Luojanne on yksi Luoja. Ei ole muita Luojia kuin Hän, joka on Armollinen yleisesti ja Armollinen henkilökohtaisesti.’’ Suura Al-Baqarah.

Kunnioitettu Profeetamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Olkoon siihen, johon tulet kutsumaan heidät(ei-uskovaiset) on, että he todistavat ettei ole muuta Luojaa kuin Allaah.’’

Todellinen muslimi (mu’min) on hän joka sydämestään rakastaa Luojaa, on hänelle nöyrä, alistunut ja tekee sen minkä Luojansa hänet käskee.

Mitä tarkoitetaan, että omistamme Luojallemme hänen nimet ja adjektiivit?

Luojallamme on 99 nimeä. Jokainen nimi on kuvaus Hänen mahdistaan,kyvyistään ja minkälainen hän on, jotta orja tunsisi Herraansa. Meidän täytyy kutsua Hänet kuvauksillaan kun anelemme häneltä johdatusta, armoa, avunantoa ja jne. Nimet kuuluvat Hänelle ainoastaan eikä niillä saa kutsua tai kuvailla ketään muuta. Nimien merkitystä ei saa muuttaa eikä kiistää.

Yleisarmollinen sanoo: ’’Ei ole mitään hänen kaltaista ja Hän on Kaikenkuuleva ja Kaikennäkevä.’’ Suurassa Al-Shuuraa.

Me tunnustamme, että Luojalla on hyviä nimiä ja kuvauksia. Kaikki ovat hänelle omistettuja ja kukaan muu ei jaa hänen kanssa niitä.
Kun tiedostaen kuvaa Luojan kuvauksilla jollain muulla kuin Luojaa, on hylännyt uskon.

On kuvauksia joilla ihminen ja Luoja voidaan kuvailla sanalliseti mutta merkityksenä erilaisia, Kuten naama, silmä, käsi, tieto, armo yms. Ottaen huomioon ettei mikään ei ole Luojamme vertainen.
Luojamme on kertonut profeetta Muhamedille (olkoon armo ja rauha hänen yllään), että Hänellä on käsi. Meilläkin on myös käsi, mutta onko tämä käsi samanlainen kuin Hänen. Vastaus on ei, koska meidän käsi on ruumiinosa, mutta Hänen käsi on kuvaus hänestä. Emme voi sanoa Luojan käsi on samanlainen kuin meidän. Samoin hänen kasvotkin, ne ovat täydellisiä, kauniitta ja mahtavia kun taas meidän ovat vajavaisia ja vanhentuvia.

Missä Luojamme on?

Luojamme on seitsemän taivaan yllä. Korkealla valtaistuimessaan. Allaah kertoo olinpaikastaan koraanissa: ’’Yleisarmollinen joka on asettunut valtaistuimelleen.’’ Suurra Daahaa.
Profeetamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Luoja on kirjoittanut kirjan... - - ...tämä on hänellä, yllä valtaistuimellaan.’’Kertoo Bukhaari ja Muslim.

Onko Allaah Meidän kanssa?

Hän on kanssamme siinä minkä kuulemme, näemme ja sen minkä koemme. Luoja on hyvien orjiensa kanssa, jotta Hän johdattaisi heidät tietoon, osaamiseen ja totuuteen. Hän on kanssamme jotta tekisimme hyvää ja voittaisimme vihollisemme (pahuuden).
Luoja (hänelle kaikki kiitokset) sanoo: 'Allaah sanoo: älkää pelätkö, olen kanssanne, kuulen ja näen.’’ Suura Daahaa.
Profeetamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonnut: ’’Häntä jonka kutsutte apuun on hyvin kuuleva, lähellä ja on teidän kanssanne.’’ Kertoo Muslim.

Mitä hyödymme Luojan ykseys-opista?

Ykseys-oppi hyödyntää muslimin, että hän osaa palvoa luojaansa rinnastamatta Häntä ketään muuta. Oppii Luojan kauniit nimet sekä kuvaukset, jotka pelastavat muslimin tulen rangaistukselta ja tuovat hänelle tässä mailmassa johdatuksen ja siunauksen. Silloin kun ihminen ymmärtää, että on vain yksi Luoja ja täytöönpanee kaikki käskyt täsmällisesti, vasta tällöin ihmisen sielu rauhoittuu ja nauttii elämästä. Tämä on minkä takia on nykyään paljon itsemurhia ja pahuutta mailmassa, koska moni ihminen on hylännyt Luojansa tai rinnastaa. Henkilö, joka hylkää Luojaa on saanut vihan ylleen. Ihminen jolla on Luojan viha yllä ei tule iloitsemaan tässä elämässä eikä tulevassakaan.
Allaah sanoo: ’’He jotka uskovat Luojaa, eivät pue uskoonsa vääryyttä, oi heille on turva (Luojan vihalta ja rangaistukselta) ja he ovat johadattuneet totuudelle.’’ Suura Al-an’aam.
Profeettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Orjien oikeus Luojaansa on, ettei Hän rankaise ketään, joka ei rinnasta häneen mitään.'' Kertoo Bukhaari ja Muslim.

Mitkä ovat vaatimukset joilla Allaah hyväksyy hyvät teot?

Hyväksymisen vaatimukset ovat kolme:-

1) Uskotaan Luojaa yksin ja omistetaan hänelle herruus, hänen kuvaukset ja nimet eikä Häneen rinnasteta ketään. Allaah sanoo: ’’He jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja, tulee olemaan heille puutarhoja....’’ Suurra al-Kahf.
Profeettamme Muhammed (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Sano: uskon Allaahiin. Ja sitten suoriudu (palvonnasta).’’ Kertoo Muslim.

2) Teko jonka tehdään täytyy tehdä vain ja ainoastaan Luojan vuoksi ja ollaan hänelle lojaalli. Allaah sanoo: ’’Palvokaa Allaahia lojaallisina ja usko häneen.’’ Suurra Al-Zumar.

3) Teon pitää olla periytynyt Lähettiläältä (olkoon armo ja rauha hänen yllään). Luojamme (olkoon hän ylistetty) sanoo: ’’Sen minkä lähettiläs tuo ottakaa se, ja sen minkä hän jättää pois niin jättäkää.’’ Suurra Al-Hashr.
Profeettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Hän joka tekee teon, jonka en ole määrännyt. Tullaan se palauttamaan hänelle (ei hyväksytä).’’ Kertoo Muslim.

Törkeä rinnastus.

Mikä on vakavin synti?

Suurin synti on rinnastaminen. Luoja (olkoon hän ylistetty) sanoo: ’’ - - älä rinnasta luojalle, sillä rinnastaminen on suuri vääryys.’’ Suurra Lukmaan.
Kun kysyttiin Profeettalta mikä on suurin synti? Hän sanoi: ’’Se on kun tekee rinnastettavia Allaahille, joka on luonut kaiken.’’

Mitä tarkoitetaan rinnastaminen?

Rinnastaminen tarkoittaa kun palvotaan ja rukoillaan muita epäjumalia Luojan rinnalla ja osa uskonnosta (esim. almut) tehdään epäjumalille. Luoja sanoo: ’’Palvokaa Luojaa, älkääkä rinnastako häneen mitään.’’ Suurra Al-Nisaa’. Eli älkää totelko ketään muuta ja olkaa kuuliaisia Luojalle.
Profeettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Vakavimmista synneistä suurin on kun rinnastaa Luojalle muita tekojumalia.’’

Voiko rinnastajia olla muslimien keskuudessa?

Kyllä! Luojamme sanoo: ’’Suurin osa heistä eivät ole uskoneet Luojaan ilman etteivät ole rinnastajia.’’ Suurra Juusuf. Profeetamme (OARHY) on sanonut: ’’Aika ei tule (mailmanloppu) ennen kuin osa minun kansastani tulee olemaan rinnastajia ja palvovat tekojumalia.’’ Kertoo Al-Tirmidi. Ihmisten tekojumalat ovat monia. Ne voivat olla haudanpalvonta, henkilöpalvonta tai jopa turmeltuneet ideologiat. Tästä huolimatta ihmiskunnasta löytyy henkilöitä jotka kutsuvat itseään muslimilaiseksi mutta silti palvovat saatanaa kuten kommunismia, kansallislippua, isänmaallisuutta, klaanismia, ideologioita, hautoja, uskonnon-merkkihenkilöitä ja tuomitsevat toisiaan itse tekemillä lakipykälillä.


_________________
Veljesi Siddiiq.
Tii Huh 27, 2010 4:05 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
siddiiqLiittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 7
Paikkakunta: Uusimaa

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kuuleeko vainaja kun häntä kutsutaan?

Ei, Vainaja ei kuule ihmisten puheita. Luojamme sanoo: ’’Et pysty kuuluttamaan Kuolleelle.’’ Suurra Al-An’aam. Suurassa Faadir Luojamme sanoo: ’’Et ole kuuluva hänelle joka on haudassa.’’

Törkeän rinnastamisen sävyt ja sen eri mallit.

Kysymmekö avunantoa tai rukoilemmeko henkilölle joka on kuollut?

Ehdottomasti ei, kuollut henkilö ei voi vastata eikä sillä ole valtaa vastata rukouksiin. Vainaja on itse luotu ja tarvitsee, että hänen rukouksiinsa vastataan. Luojamme sanoo: ’’He jotka palvovat ennen Luojaa muita, jotka eivät ole luoneet mitään ja ovat itse luotuja. Ovat kuolleita, elottomia jotka eivät tiedä milloin heitä tuodaan esiin (haudasta).’’ Suurra Al-Nahl.

Saammeko kutsua muilta tukea?

Koskaan ei saa rukoilla keneltäkään muulta tukea kuin Allaahilta. Luojamme sanoo: ’’Sinua me palvomme ja Sinulta anomme tukea.’’ Al-Faatiha.

Voimmeko käyttää apunamme muita ihmisiä?

Kyllä voimme käyttää toisten ihmisten apua. Käytämme heidän apua siinä missä he pystyvät auttamaan esim. fyysinen apu, opettamisessa jne. Luoja sanoo: ’’ Tukekaa toisianne herttaisuudessa ja hyvissä teoissa.’’ Suurra Al-Maa’idah. Profeetamme on sanonnut tästä aiheesta: ’’Luoja avustaa orjiaan yhtä paljon kuin tämä on avustanut hänen uskonveljeään.’’ Kertoo Muslim.

Onko sallittua, että pyhittää tekoja tai asioita muulle kuin Luojalle?

Ehdottomasti ei! Koskaan ei saa pyhittää tekoja tai asioita muulle kuin Luojalle. Luojamme kertoo koraanissa kun Marjamin äiti (olkoon rauha hänen yllään) oli sanonut Hänelle: ’’Herrani, minä pyhitän sinulle, se mikä on vatsassani(Marjam) sinulle, jotta hän omistautuisi sinua palvelemaan.’’ Suurra Aali-Imraan. Profeettamme(oarhy) on sanonnut: ’’ Hän joka pyhittää teon Luojalle, joka Luojan lain mukainen ja on sallittu niin tehköön sen. hän joka pyhittää Luojalle teon, joka on syntinen ja on Luojan kieltämä, olkoon tämä tekemättä sen teon.’’ Kertoo Bukhaari.

Syntinen teko jonka Henkilö voisi omistaa luojalle voi olla esimerkiksi, että tämä laittaisi välit poiki sukulaisten kanssa. Ei anna heille elantoa kun nämä tarvitsisivat tai jonkun muun maallisen asian vuoksi. Tästä teosta hänen tulee perääntyä ja olla tekemättä. Hänen tulee maksaa sakkoa tästä aikomuksesta. Sakko on, että hänen tulee ruokkia kymmenen köyhää ihmistä tai ostaa näille uudet vaatteet. Jos ei ole varaa maksaa sakkoa hänen tulee paastota kolme päivää. Ainut asia jonka vuoksi uskovainen voi laittaa välit poiki sukulaisiin on kun he tulevat vastustamaan uskoa tai muuta vastaavaa.

Onko sallittua, että teurastaa ravinnot muulla nimellä kuin Allaahin?

Ei ole sallittua teurastaa muulla nimellä kuin Luojan. Kuten Luojamme sanoo: ’’Rukoile Herrallesi ja teurasta hänelle.’’ Suurra Al-Kouthar. Profeettamme on sanonut: ’’Luoja on kironnut henkilön , joka teurastaa muulle kuin Hän.’’ Kertoo Muslim.

Kuten tästä ymmärrämme, että ihmiset jotka teurastavat haudan tai jonkun muun saatanallisen rituaalin vuoksi ovat väärässä. Eikä myöskään saa teurastaa ylistäen jonkun henkilön tai muistona tälle. On olemassa poikkeus Luojan laissa, että jos haluaa teurastaa almuna edesmenneen vanhemman tai jonkun muun ihmisen vuoksi on sallittua. Mutta silloin kun teurastaa almuna ei saa missään nimessä kertoa että ne on teurastettu edesmenneen vanhemman vuoksi. Kuten kaikki muut almutkin täytyy tehdä salassa ja Luojan vuoksi. Almuna voi antaa myös rahaa, vaatteita jne. edesmenneen vanhemman vuoksi.

Onko sallittua tekemään pyhiinvaellusta hautoihin, toivoen läheisyyttä Luojaan?

Ei, se on täysin kiellettyä, että tekee pyhiinvaellusta muuhun kun Luojan kotiin. Kuten Allaah sanoo: ’’Tehköön pyhiinvaelluksen edessä olevaan kotiin.’’ Suurra Al-Hajj. Profeetamme on sanonut: ’’Hän joka vaeltaa Luojan kodissa seitsemän kertaa ja rukoilee kahta rak’aa, niin se on sama kuin hän ostaisi muslimin joka on orja, vapaaksi.’’ Kertoo ibnu Maajah.

Mikä on Islamin kanta noituudesta?

Islamin kanta noituudesta on jyrkästi kiellettyä. Nykyään länsimaissa se vähätellään aika paljon, mutta muslimin täytyy olla siitä hyvin tietoinen.

Noituutta harjoittavat: esim. Ihmiset jotka harjoittavat voodoota tai jonkinlaista mielenohajaus-tekniikoita.

Ihimiset jotka opiskelevat, myyvät, tai ostavat noituus-palveluja ovat kaikki yhtä syntisiä ja ovat ei-muslimeja. Vaikka he rukoilisivat jne.

Luoja sanoo: ’’Ja seuraavat sen, minkä saatanat opettivat suleimanin kuningaskunnassa.Eikä Suleiman ollut hylännyt uskon vaan saatanat hylkäsivät uskonsa, opettamalla ihmisille noituutta ja opettivat sen minkä kaksi enkeliä toivat Babyloniaan, Haaruti ja Maaruti. Eivätkä nämä enkelit opettaneet kenellekään ilman, että he sanoivat tälle: ’’Me olemme teille koettelemusta niin älkää hylkäkö uskonne(opiskelemalla meiltä).’’ Niin ne opettivat heille asian, jolla he pystyivät erottamaan mies ja vaimonsa toisistaan. He eivät pysty vanhingoittamaan sillä asialla ketään ilman, että Luoja antaa luvan. Opiskelivat sellaista. mikä on heille haittaa eikä hyötyä. Tosiasia on, että he tiesivät, että hän joka opiskelee ettei hänellä ole mitään (hyvää) viimeisenä päivänä. Mistä surkeasta hinnasta myyvätkään sielunsa, jospa he vain tietäisivät sen.’’ Suurra Al-baqarah(102).

Eli ihiminen joka tekee noituutta ja käyttää sen on itse saatana (ihmis-saatana). Lain mukaan tälle lankeaa kuolemantuomio. Luoja sanoo Koraanissa , että alkujaan noituus käytettiin erottamaan mies ja vaimonsa eli hajottamaan perheitä ohjailemalla näitten mieliä. On myös muunlaisia noituutta kuten rakastuttamaan paria tai ohjailemaan ihmisen mieltä tavoitteen mukaan. Profeettamme (oarhy) sanoi: ’’Pysykää kaukana seitsemästä - -, että rinnastatte luojalle tekojumalia, Noituus,- - .’’ Kertoo Muslim.

Tapa jolla voimme suojautua näiltä salakavalilta hyökkäyksiltä on, että luemme koraanin kolmea viimeistä suurraa. Luetaan jokaista suurraa kolme kertaa ennen nukkumaan menoa ja sitten siunutaan niillä koko kehoa ennen nukkumaanmenoa. On myös hyvä lukea nämä kolme suurraa jokaisen rukouksen jälkeen.

Tuleeko meidän uskoa ennustajiin tai vastaaviin?

Ei, meidän ei tule uskoa ihmisiin jotka tekevät saatanallisia tekoja. Kuten Profeettamme(oarhy) on kehottanut meitä: ’’Henkilö joka käy ennustajan luona tai muihin vastaaviin on julistanut uskovansa tulevaan ja näin ollen, hän hylännyt lait jonka Muhammed on tuonnut.’’ Kertoo Ahmed.

Voiko kukaan tietää tulevaisuudesta jotain tai asoita mitkä tulevat tapahtumaan meille?

Ei ole sellaista henkilöä joka voisi tietää tulevaisuudesta mitään, ei oraakeli eikä ennustaja. Vain Luojamme teitää sen mikä on poissa tai jokin lähettiläs jolle Luoja on kertonut joitakin yksityiskohtia tulevaisuudesta. Eikä profeetta Muhammedin (oarhy) jälkeen tule olemaan lähettiläitä paitsi Iise (jeesus)(olkoon hänen yllään rauha) joka tulee jonain päivänä takaisin eliminoimaan mailmasta pahuuden sekä Dijaalin(pedon). Iise(olkoon rauha hänen yllään) ei tuo uutta kirjaa vaan hän noudattaa Koraania ja sotii pahuutta vastaan. Profeettamme(oarhy) on sanonut: ’’Kukaan ei tiedä tulevaa kuin Luoja.’’ Kertoo Dibraani.

Laitammeko amuletteja tai muita esineitä yllemme, jotta nämä suojaisivat meitä taudeilta tai kaikenlaisilta uhilta?

Ei, emme laita sillä Luojamme sanoo: ’’Jos Luoja haluaa sinulle vaikeutta, sen ei voi poistaa kuin Hän.’’ Suurra Al-An’aam. Eräänä päivänä oli Profeettamme(oarhy) nähnyt miehen, jolla oli yllään amuletin. Hän halusi sillä saada terveyttä ja profeettamme(oarhy) sanoi hänelle: ’’Tiedä, ettei se lisää sinulle kuin heikoutta. Heitä se pois, sillä jos kuolet ja se on ylläsi, et tule koskaan pelastumaan.’’ Kertoo Imaam Dahabii. Profeettamme on myös sanonnut: ’’Henkilö joka laittaa amuletteja tai vastaavaa, jotta saisi terveyttä on rinnastanut Luojalle ja on uskoton.’’ Krt. Ahmed.

Mitä Islam sanoo perustuslaista, jotka ovat ristiriidassa Islamin-lain kanssa?

Joka täytöönpanee tai hyväksyy perustuslakeja ja rikoslakeja, jotka ovat ristiriidassa islamin-lain kanssa on hylännyt uskon. Sillä nämä ideologit ovat turmeltuneita olipa se fasismi, kommunismi, demokratismi, natsismi, luonnonpalvontaa jne. Ne luokitellaan saatanasta lähtöisin ja pahuudeksi.
Islamin suhde kapitalismiin on myönteistä sillä Islam kannattaa vaapata markkinataloutta ja ihmisen omaisuus on yksityisasia. Muslimien tulee maksaa verot ja vastustaa omaisuuden kansallistamista sillä kansallistamisella ei ole mitään uskonnollista alkuperää.

Luojamme sanoo: ’’He jotka eivät tuomitse, sillä (koraani), jonka luoja on lähettänyt, totisesti he ovat kaafireitä.’’ Suurra Al-Maa’idah.

Jos jokin Islamilainen valtio pyrkii mitätöimään Islamilaista-lakia, tulee kansan vastustaa näitä pyrkimyksiä ja tehdä jonkinlaisa järjestäyttyneitä liikkeitä. Näitten liikkeiten tarkoitus on palauttamaan tuomiot ja lait, sellaisiksi joita Luoja hyväksyy. Jos joku hyväksyy mitättöimis pyrkimykset, on koraanissa määritelty, että hän on kaafiristi kuten edellinen jae määrittää. Sellainen kaafiristi, joka tulee olemaan ikuisesti tulen rangaistuksessa, jos hän kuolee ilman että on palannut vääriltä ajatuksilta.

Proofettamme (olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’Jos heidän(tulevat sukupolvet) johtajiensa eivät tuomitse Luojan kirjalla(koraani), niin Luoja tekee heidän keskuudestaan sekasortoa ja ikävää.’’ Kertoo Ibnu Maajah. Niinkuin on käynyt Irakissa ja Somaliassa, kun johtajat alkoivat leikkiä kommunismilla ja kanssa hyväksyi sen.

Miten meidän tulee toimia, jos saatana kuiskaa ajatuksiin: ’’kuka Luojan on luonnut.’’?

Jos saatana onnistuu saamaan jonkun teistä epäröimään Luojasta, kysymällä kuka Luojan on luonnut, Kysyköön tämä Luojalta turvaa saatanasta. Profeettamme(olkoon armo ja rauha hänen yllään) on opettanut meitä tomia saatanan kavaluuden vastaan, jos se kysyy kuka on luonnut Luojan. Sano: ’’uskon Luojaan ja Hänen lähettiläisiinsä, Luojaa on vain yksi ja Hänestä ollaan riippuvaisia, Hänellä ei ole jälkikasvua, eikä Häntä ole synnytetty, eikä ole kukaan hänen vertaistaan.’’ sitten sylje vasemman puolellesi kolme kertaa. Sillä tavalla ettet sylje nestettä yhtään vaan ilmaa ja kuulostaa sylkemisen ääneltä. Tämän jälkeen ole pohtimatta sitä kysymystä ja kysy turvaa Luojalta saatanasta. Niin kaikki epäröinti jää pois.’’

Mitä haittoja’’ vakava rinnastaminen’’ aiheuttaa ihmiselle?

Vakava rinnastaminen aiheuuttaa henkilölle, sen että tulee olemaan ikuisesti tulen rangaistuksessa. Luoja (olkoon kaikki ylistys Hänelle) sanoo: ’’Henklilö, joka rinnastaa Luojalle, on Luoja kieltänyt tältä paratiisin ja hänen kotinsa tulee olemaan tuli, eikä vääryyden tekijöillä tule olemaan avunantajia.’’ Suurra Al-Maa’idah. Profeettamme on myös sanonut: ’’Hän joka tekee kuolemaa ja on sillä hetkellä rinnastaja luojalle, Niin tämä joutuu tuleen.’’ Kertoo Muslim.

Hyötyykö sellainen henkilö teoista ja palvonnasta, jos hän samalla rinnastaa Luojalle muita tekojumalia?

Hän ei tule hyötymään mitään ja hänen kaikki teot mitätöityvät. Eli se on hänelle sama palvoaisiko tai ei, kummiskin tulee hänen teot olemaan arvottomia. Luojamme sanoo: ’’Jos he rinnastaisivat, olisi heiltä mitätöittynyt, sen minkä tekivät (palvontaa).’’ Suurra Al-Ancaam.

Piilevä rinnastus.

Mikä on piilevä rinnastus, joka voisi johtaa vakavaan rinnastukseen?

Piilevä rinnastus voi sellainen teko, jossa teeskentelet tekeväsi sen teon Luojan vuoksi esimmerkiksi pyrit uskonoppineeksi, annat almuja, teet paljon rukouksia, autat ihmisiä, pidät paljon saarnoja jne. Mutta tosiasiassa teet ne, jotta ihmiset arvostaisivat sinua, saisit kunnian ja maineen. Tällöin et ole tehnyt tekojasi Luojan tähden vaan saadaksesi tämän elämän kauneutta eli rahaa, mainetta ja valtaa eli itsellesi. Luoja sanoo: ’’ Hän joka toivoo kohtaavansa Herraansa, tehköön tämä hurskaita tekoja ja älköön rinnastako herralleen palvonnassa ketään.’’ Suurra Al-kahf. Tarkoittaen, että meidän tulee alistua Luojallemme ja hänen lähettiläälle (oarhy). Yhteensovittamme tekojamme sellaisiki joita Luoja hyväksyy. Pidämme elämässämme tärkeimpänä asiana Luoja ja hänen lähettilästä(oarhy). Profeettamme (oarhy) on sanonnut: ’’Sen minkä eniten pelkään, teidän puolestanne on piilevä rinnastus.’’ Kertoo Ahmed.
Piilevä rinnastus voi olla esimmerkiksi sanonta: ’’Jos Luojaa ei olisi.’’ ja ’’Luoja ja se haluavat...’’. Profeettamme(oarhy) on sanonut: ’’Älkää sanoko ’’Luoja haluaa ja se’’ vaan sanokaa näin: ’’ Luoja haluaa ja sitten haluaa se.’’ Kertoo Abuu Daauud.

Onko sallittua, että muslimi vannoo muuhun kuin Luojan nimeen?

Ei, ei ole sallittua että vannomme muuhun kuin Luojamme nimeen. Allaah sanoo: ’’sano: ei ole niin, vannon herrani nimeen, että teitä tullaan tuomaan.’’ Suurra Al-taghaabun. Profeetta Muhammed(oarhy) on sanonnut: ’’Henkilö, joka vannoo muuhun kuin Allaahiin niin on tämä rinnastanut Luojalle.’’ Kertoo Ahmed. Ja hän(oarhy) on myös sanonnut: ’’hän joka vannoo niin vannokkoon Luojan nimeen tai olkoon hiljaa.’’

Luojan aneleminen ja häneltä kysyminen väliintuloa.

Miten teemme kun anelemme luojaamme ja pyydämme Häneltä hartaasti?

Tavat joilla anellaan Luojaa on kaksi. Yksi sallittu ja yksi kielletty.

1) Sallittu pyyntö:

Sallittuja tapoja on kolme, joilla voidaan pyrkiä lähentymaän Luojaa, silloin kun anelemme tai pyydämme häneltä hartaasti:

a) Anelemme häneltä, vedoten hänen hyveellisiin 99 nimeä ja hänen korkeutta ylistäviin kuvauksiin.

b) Vetoat hyvään tekoon, jonka aioit tehdä ja Islamin-laki on sopusoinnussa tämän teon kanssa. Teet sen tarkoittaen et teeskentellen sillä luoja tietää, mitä mielessä on ja mitä se piilottaa.

c) Pyydät joltakulta henkilöltä, että hän rukoilee, pyyttää tai anelee sinun puolestasi Luojalle. Tämän henkilön tulee olla sellainen ihminen, joka on alistunut Luojalle ja on kaukana huonoista teoista. Tämän henkilön tulee ehdottomasti olla elossa.

Luojamme(olkoon kaikki ylhäisyys hänelle) sanoo: ’’Luojalle tulee olemaan hyveellisiä nimiä, pyytäkää niillä.’’ Suurra Al-A’raaf. Luoja myös sanoo: ’’Oi te jotka uskotte, pelätkää Luojaanne ja lähentykää Häntä tekemällä hyviä tekoja.’’ Al-Maa’idah. Profeettamme(oarhy) on sanonut: ’’Kysyn Sinulta, vetoen jokaiseen nimeen, jonka omaat.’’ Kertoo Ahmed.

2) Kielletty pyyntö:

Kiellettyjä tapoja on kun tekee pyyntöjä ja anelemisia haudalla, uskoen että vainaja voisi viedä pyyntösi eteenpäin Luojalle. Kuten monissa paikoin nykyään harjoitetaan. Tämä teko luokitellaan rinnastamiseksi ja se on selvää kaafirismiä. Kuten Luojamme sanoo tästä aiheesta: ’’Älkää tehkö pyyntöjä ennen Luojalle, Sellaiselle joka ei voi sinua hyödyttää eikä tehdä haittaa. Jos kummiskin teet niin, niin tiedä, että olet yksi väärintekijöistä.’’ Suurra Juunis. Muslimit, eivät myös saa tehdä pyyntöjä vedoten muitten ihmisten hyviin tekoihin. Esim. <<Oi>> Niin sanominen on Bid’a eli uudistus. Kaikki uudistukset joita lisätään uskontoon tai jos vähentääkin, niin se ei tuota kuin eksymistä oikealta tieltä. Tien, jonka Luojamme ja profeettamme(olkoon armo ja rauha hänen yllään) ovat meitä johdattaneet. On myös vaaraa, että kielletyt pyynnöt voivat johdattaa henkilön vakavaan rinnastukseen. Tällöin ihminen on sisäistänyt, että Luoja tarvitsisi jonkun välittäjän, joka välittäisi hänelle pyynnöt. Mutta näin ei ole, sillä Luoja sanoo: ’’Jos orjieni kysyvät Minulta, olen lähellä.’’ Suurra Al-Baqara. Profeettamme on sanonnut: ’'Te teette pyyntöjä, hänelle, joka on kuulevainen, lähellä oleva ja on kanssanne.’’ Kertoo Muslim

Voimmekko kysyä, että toinen muslimi tekisi meidän puolesta pyyntöä Luojalle?

Kyllä niin saa tehdä, mutta tämän henkilön tulee olla elossa eikä haudassa. Luoja sanoo: ’’Kysy Luojalta anteeksiantoa syntiellesi ja muitten mu’minien synneille.’’ Suurra Muhammed.

Mikä velvollisuus profeettallamme(oarhy) oli?

Luoja oli velvoittanut profeettaamme (olkoon armo ja rauha hänen yllä), että hän toisi ihmiskunnalle viimeisen ohjekirjan elämälle eli koraanin. Opettaisi meille kirjan säännöt ja tulkinnat, sekä olisi meille roolimallin elämäntyylliimme. Opettaisi meille sellaisen elämäntyyliin, jonka Luojamme hyväksyy. Luoja sanoo: ’’Oi lähettiläs, julkaise heille, sen minkä Luojaltasi tuli.’’ Suurra Al-Maa’idah.

Voimmekko kysyä väliintuloa kavereiltamme?

Kyllä voimme kysyä, vain siinä missä he pystyvät meitä auttamaan tässä mailmassa. Luoja sanoo: ’’Hän, joka tekee väliintuloa ja hyvään asiaan puuttuu niin tulee hänellä olemaan osa palkkiosta (ajar). Hän, joka tekee väliintuloa ja huonoon asiaan puuttuu, niin tulee hänelle olemaan pala sen synnistä.’’ Suurra Al-Nisaa’. Hyvä väliintulo on sellainen, että autat veljeäsi tai siskosi asiaan joka on hänelle oikeutettu mutta ei voi saada sen ilman apua. Huono väliintulo on taas sellainen, että autat hänet vääryydessä eli asiaan mistä koituu syntiä. Profeettamme(oarhy) on sanonnut: ’’Auttakaa toisianne, saatte siitä palkkiota(ajar).’’ Kertoo Abuu Daawuud. Auttaminen voi olla esim. Tiedät, että uskonveljesi haluaa mennä naimisiin. Muttei tiedä mistä hakee morsiammen. Otat sen tehtäväksesi koska tiedät, että hän on hyvä ihminen ja rukoilee täsmällisesti. Kun autat häntä juuri tästä syystä niin Luoja palkitsee sinua vaivanäöstäsi viimeisenäpäivänä. Teet avunannon myös haluten palkion Luojalta, etkä maallista tuloa tai saati mainetta.

Tuleeko meidän ylistää todella paljon profeetta Muhammedia(oarhy)?

Ei, meidän ei tule ylistää tosi paljon profeettaamme(oarhy) vaan pitää sen rajallaan, ettei se ylistys mene herruuden tasolle. Luoja sanoo: ’’Sano heille(muhammed): olen vain samanlainen olento kuin te, jolle on kerrottu, että Luojanne on vain yksi Luoja.’’ Suurra Al-Kahf.
Profeettamme(oarhy)sanoi: ’’Älkää viekö yli rajojen ylistämiseni kuten nasaaralaiset veivät iisaa, marjamin poikaa. Minä vain olen orja ja sanokaa että olen Luojan lähettiläs ja hänen orjansa.’’ Kertoo Bukhaari.

Jos Luoja suo, otimme tästä oppia. Ettemme rinnastaisi Luojalle ketään ja palaisimme oikealle tielle ja ottaisimme viimeisen kirjan ohjekirjaksemme. Aamiin!


_________________
Veljesi Siddiiq.
Tii Huh 27, 2010 4:13 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
siddiiqLiittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 7
Paikkakunta: Uusimaa

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Parhaansa tekeminen, avunanto veljille ja tuomitseminen.

Mitä Islamin usko käskee ’’parhaansa tekeminen’’ Luojan vuoksi?

Mu’minien täytyy tehdä parhaansa mukaan vajukkien(munaafiqistien), kafiristien ja niitten liittolaisten suhteen. Profeettamme(oarhy) sanoi: ’’Tehkää parhaanne mukaan monijumalaisia kohtaan. Käyttäen omaisuuttanne, itseänne ja kielenne.’’ Kertoo Abuu Daawuud.

Mikä on veljeys?

Veljeys on läheisyyttä ja avunantamista. Luoja sanoo: ’’Mu’minien siskot ja veljet ovat toinen toiselle läheisiä.’’ Suurra Al-Toubah. Profeettamme on sanonut: ’’Mu’min on toiselle mu’minille kuin talo, jossa toinen osa pitää toista yllä.’’ kertoo Muslim.


Onko sallittua, että veljeillään ja matkitaan ei-muslimeja?

Ei, ei ole sallittua sen tyyppistä veljeilyä. Luoja sanoo: ’’Hän, joka tekee heistä läheisiä on yksi heitä.’’ Suurra Al-Maa’idah. Profeettamme on sanonnut: ’’Fulaanin-suvulla ja meidän välillä ei ole mitään läheisyyttä vaikka olemme sukulaisia. Sillä he ovat vierastaneet Luojaa.’’ Kertoo Ahmed.

Kuka on Luojan läheinen?

Jokainen henkilö, joka on mu’min. Mu’min, joka pelkää Luojaansa, on Luojalle alistunut ja hänen elämäntyylinsä on sopusoinnussa koraanin ja perimätiedon kanssa. Tälläinen henkilö on Luojan läheinen ja heille Luoja on avunantaja. Luoja sanoo: ’’On varma, ettei Luojan läheisillä tule olemaan pelkoa eikä heihin tule olemaan surua. He jotka uskovat ja pelkäävät.’’ Suurra Juunus. Luojan lähettiläs(oarhy) on sanonnut: ’’Läheiseni ovat Luoja ja hyvät mu’minit.’’ Kertoo Ahmed.

Mikä on muslimin velvollisuus kun tämä laatii tuomiota tai perustuslakia?

Muslimin velvollisuus on, että hän tuomitsee sillä minkä koraani ja hadith määräävät.
Luoja sanoo: ’’Tuomitse heidät, sillä minkä Luoja on tuonnut.’’ Suurra Al-Maa’idah. Profeettamme(oarhy) on sanonut: ’’Sinä joka tiedät sen, minkä on salattu ja sen mikä tapahtuu, niin sinä tuomitset orjiesi keskuudessa.’’ Kertoo Muslim.

Koraanin käskyjen täytöönpaneminen ja Lähettiläämme(oarhy) perimätiedot.

Miksi Luoja on lähettänyt Koraanin?

Allaah on lähettänyt Koraanin, jotta me opiskelisimme ja eläisimme sen ohjeistuksen mukaan. Luoja sanoo: ’’Seuratkaa sen, minkä teille on lähetty Luojaltanne.’’ Suurra Al-A’araaf. Luojan Lähettiläs Muhammed(olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonnut: ’’Lukekaa koraania ja noudattakaa se ja älkää hankiko sillä elantoanne.’’ Kertoo Ahmed.

Mitä Islamin usko sanoo lähettilään(oarhy) ohjeistuksen noudattamisesta?

Kaikki perimätiedot, jotka on luokitelttu hyväksytyksi ja on varmistettu olevan peräisin Luojan lähettiläältä(oarhy) on pakko noudattaa. Luoja sanoo koraanissa: ’’Sen minkä lähettiläs toi, niin ottakaa se. Sen minkä hän jättää pois niin jättäkää se.’’ Suurra Al-hashr.
Tämän vuoksi henkilön ’’Iimaan’’ ei koskaan tule olemaan täydellinen, jos hän ei seuraa Lähettilään(oarhy) jalanjälkiä. Lähettiläs Muhammed(oarhy) on sanonut: ’’Luotan teihin, että seuraatte tapojani ja puhdasoppisiin seuraajiini, jotka ovat hartaita tavoissaan.’’ Kertoo Ahmed.
Nämä puhdasoppiset seuraajat ovat Ali, Abuubakar, Cumar, Cusmaan.

Voimmekko keskittää uskomme koraaniin, jättäen pois Lähettiläämme(oarhy) elämänkertomusta?

Ei emme voi tehdä niin, että jättäisimme elämänkertomuksen pois. Sillä Luojaamme sanoo: ’’Olemme lähettäneet sinulle(Muhammed) saarnan, Jotta voisit valottaa sen heille, sen minkä olemme lähettäneet heille(koraanin).’’ Suurra Al-Nahl. Profeettamme Muhammed(olkoon armo ja rauha hänen yllään) on sanonut: ’’On varmaa, että minulle on annettu Koraani ja sen lisäksi samanlaisen (elämäntyylini).’’ Kertoo Abuu Daawuud ja muut.

Rukoilkaamme, että Luojamme johdattaisi meidät oikealle tielle. Tielle, jonka Hän on siunannut. Aamiin.

Onko muita lähteitä, joita meidän tulee seurata ennen Luojaamme ja lähettiläämme(oarhy)?

Ei ole muita lähteitä, joita meidän tulee seurata ennen Luojaamme ja kunnioitettua lähettilästämme(oarhy), eikä ole sallittua tehdä niin. Luojamme sanoo: ’’Oi te, jotka uskotte, älkää käykö edellä Luojan ja lähettilään välillä.’’ Suurra Al-hujuraat. Tarkoittaen: että kun meille sanotaan noin ja noin sanoo Luoja tai lähettiläämme niin tulee meidän noudattaa, alistua sanomalle ja täytöönpanna määräyksen. Tähän aiheeseen liittyen vielä lähettiläämme(oarhy) sanoi: ’’Ketään luotua ei saa noudattaa Luojan hylkäämisessä.’’ Kertoo Al-Dibraanii.

Mitä Muslimien tulee tehdä, jos heidän keskuuteen ilmestyy erimielisyyttä?

Meidän tulee palata koraanin luo ja soveltaa ongelmanratkaisussa Muhammedin(oarhy) elämänkertomus. Sillä tavalla meidän tulee selvittää välejämme ja tuomita toisiamme.
Luoja sanoo: ’’Jos teille tulee erimielisyyttä jossain asiassa niin palauttakaa se Luojalle(koraani) ja lähettiläälle(elämänkertomus) jos olette uskonneet Luojaan ja viimeiseen päivään. Niin on teille hyvä ja välienselvitys.’’ Suurra Al-Nisaa’.

Miten meidän tulee rakastaa Luojaamme?

Me näyttämme rakkauttemme Luojalle sillä tavalla, että alistumme hänelle ja noudatamme hänen määräykset. Sillä tavalla, että kulttuurisoimme itseämme, perheemme, lapsiamme ja elämäntyylimme koraanin määräyksien mukaan. Sekä teemme elämämme sellaiseksi joka on sopusoinnussa Muhammedin(oarhy) elämänkertomuksen kanssa. Luoja sanoo: ’’Sano heille: jos rakastatte Luojaa niin seuratkaa minua(Muhammed). Tällöin Luoja rakastaa teitä ja antaa teille anteeksi syntiänne. Sillä Luoja on Anteeksiantavainen ja Henkilökohtaisen-armollinen.’’ Suurra Aali-imraan.
Joten, jos haluamme, että Luoja rakastaa meitä ja eläisimme pelastuksessa, täten tulee meidän sovittaa elämäntyylimme sekä ottaa elämänfilosiamme koraanista ja sunnasta. Profeettamme on sanonut: ’’Kukaan ei ole teistä uskonnossa, ennen kuin rakastaa minua enemmän kuin hän rakastaa vanhempiaan, lapsiaan ja koko ihmiskuntaa.’’ Hyväksytty hadiith.

Lopetammeko Koraanin ja perimätiedon täytöönpaneminen ja sitten alamme vain luottamaan kohtaloomme ja siihen minkä Luoja on meille ennalta määrännyt?

Ei, näin ei pidä tehdä, että jättäisimme hyvät teot pois ja elettäisiin ilman koraanin ja elämänkertomuksen johdatusta. Meidän tulee käydä omaa sieluamme vastaan jihadia, jotta se vierastaisi kaikki vääryydet sekä sen minkä Luojamme ei hyväksy. Luojamme sanoo: ’’Joka on antelias ja pelkkää.’’ ’’Ja uskoo hyvyydessä.’’ ’’Hänelle helpotamme onneliseen päämäärään.’’ Suurra Al-Leil. Profeettamme Muhammed(oarhy) on sanonut: ’’Olkaa tekeviä niin tullaan jokaiselle helpottamaan hänen elämäntarkoitus.’’ Kertoo Bukhaari ja Muslim.

Lähettilään(oarhy) elämänkertomus ja uudistukset.

Voiko Islamin uskonnossa olla asia nimeltään ’’uudistus’’?

Islamin uskontoon ei voi lisätä mikää teko joka on uudistus. Luoja sanoo: ’’Tänään olen täydellistänyt teille uskontonne. Täydellistin teille siunaukseni. Ja hyväksyn teille Islamia uskonnoksi.’’ Suurra Al-Maa’idah. Profeetta Muhammed olkoon armo ja rauha hänen yllään on kertonut myös: ’’Kaikki uudistus on vääryys ja kaikki vääryys vie tuleen.’’ Kertoo Ahmed.

Mikä on uudistus?

Uudistus on kaikki, mikä on lisätty uskontoon tai on vähennetty, ja eikä sillä ole mitään yhteyttä koraaniin ja lähettilään(oarhy) elämänkertomuksen kanssa. Luoja sanoo: ’’Vai onko heillä rinnastettavia, jotka määräävät heitä uskonnossa, sellaiseen minkä Luoja ei ole antanut lupaa.’’ Suurra Al-Shuuraa. Tarkoittaen, että kaikki tekojamme, elämäntyylimme, perustuslakiamme, tuomioistuimemme pitää olla peräisin vain Koraanista ja lähettiläämme(oarhy) elämänkertomuksesta. Profeettamme(oarhy) on sanonut: ’’Hän joka modernisoi sellaista jota emme ole määränneet tarkoittaen palvontaan niin tulee se palvonta palautumaan hänelle.(eli ei hyväksytä).'' Hyväsytty hadith.

Voimmekko ottaa mallia, joltai muulta muslimilta uskontoon liittyvään asiaan?

Kyllä on sallittua ottaa mallia toiselta muslimilaiselta ja on mahdollista, että yksi muslimilaisista voisi olla muille edelläkävijä uskonnossa ja ohjeistaisi muut hyvälle tielle. Profeettamme on sanonnut: ’’Hän joka ohjeistaa Islamin-uskonnossa, hyveelliseen ohjeistukseen. Tulee hänelle olemaan siitä palkkionsa ja palkkiota hänestä mallia ottaneista, jotka seurasivat hänet hyveessä hänen jälkeen.’’ Kirjoittaa Bukhaari.

Milloin Islam saa voiton?

Muslimit saavat voiton viholliseltaan vasta silloin kun nämä täytöönpanevat Herransa kirjaa ja lähettilään(oarhy) elämäntavat. Tekevät ahkeraa työtä, levittääkseen kaikkialle ykseys-opin ja pysyvät erityypisistä rinnastuksista. Luoja sanoo: ’’Oi te, jotka uskotte jos kannatatte Luojaa niin hän kannattaa teitä ja yhdistää kantapäänne(rivistössä).’’ Suurra Muhammed. Ja suurassa Al-Nuur: ’’Luoja on luvannut niille jotka teistä uskovat ja tekevät hyviä tekoja, että tulemme antamaan heille määrääminen Maassa kuten olemme antaneet niille, jotka elivät ennen heitä. Sekä vahvistamme heidät uskoonsa, jota on heille hyväksytty ja totisesti vaihdamme heidän pelkonsa jälkeen rauhaan. Joten palvokaa minua ja älkää rinnastako minuun ketään.’’ Allaah on suuri, totisesti.

Täten jos Muslimilaiset haluavat voiton tulee heidän olla puhdas rinnastamisesta eli tulee heidän omistaa: anelemisen, teurastuksen, pelko, toivo, hartaus ja kaikki asiat, jotka liittyvät palvontaan Luojalle.

Pyyntö, joka aina saa vastauksen(du’a)

Henkilö, joka tekee pyyntönsä alkaen näin: ’’ALLAAHUMMA INNII ABDUK, waABNU ABDIK, waABNU AMMATIK, NAASIJATII BIYADIK, MAADIN FIJJA HUKMUK, ADLUN FIYYA QADAA’UK, AS’ALUKA BIKULLI ISMIN HUA LAK, SAMMEITA BIHI NAFSAK, AU ANZALTAHUU FII KITAABIK, AU ALLAMTAHUU AHADAN MIN QALQIK, AU ISTA’SARTAU BIHI FII ILMI QEIBI INDAK, AN TA’JALA KUR’AANA RABII’A QALBII, NUURA SADRII,waJALAA HUZNII, waDIHAABA HAMMII.’’ Niin Luoja vie hänen surunsa ja vihansa pois ja antaa hänelle iloa ja rauhaa tilalle. Tämä on hyväksytty hadith ja sen kertoo Imaami Ahmed.

Suomeksi tämä pyyntö tarkoittaa näin: Oi Luojani, olen orjasi, olen orjasi lapsi(isä), olen orjasi lapsi(äiti), otsani on sinun kädessäsi, olen kuuliainen määräyksillesi, en jää paitsi siitä minkä olet määrännyt minulle ja se on oikeutettu ja oikeudenmukainen, kysyn kaikilla nimillä joita omaat, joilla olet nimennyt itseäsi, tai olet julkaissut kirjassasi, tai olet opettanut sen jollekin luotullesi, tai olet tehnyt sen sellaiseksi joka on meille tietämätön, niin jotta tekisit koraanista sieluni kevät ja sydämmeni valoksi, jotta pääsisin pois tästä huolesta ja vaikeudesta. Aamiin!
Jos luoja suo teille oli paljon hyötyä tästä kirjasta, jonka kaikki tosiasiat perustuvat Luojan sanoihin koraanista. Jos joku haluaa tehdä massiivista levitystä tästä kirjasta niin saa tehdä, mutta vain ja anoastaan voittoa tavoittelematon levitys. Toki saa periä vain paperin hintaa jos aikoo ostaa lisää paperia ja mustetta. Jos jollekin jäi jostain kohtaa epäselvää voi kysellä rohkeasti.

Jos joku on tuntenut epämiellyttäväksi tätä kirjaa kohtaan oman lahkon arvojen takia niin olen pahoillani ja pyytäisin heitä johdattamaan meidät totuuteen järkevällä keskustelulla ja vilpittömällä mielellä. Jos luoja suo

Wassalaamu Alaikum warahmatullaahi wa barakaatuhuu kaikille muslimilaisille.

Veljesi Siddiiq.


_________________
Veljesi Siddiiq.
Kes Huh 28, 2010 10:21 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea