Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Musliminainen ja mielensä (järki, tajunta)

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ihanteellinen musliminainen Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Musliminainen ja mielensä (järki, tajunta)
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Musliminainen ja mielensä (järki, tajunta) Vastaa lainaamalla viestiä
Musliminainen ja hänen mielensä


Hän pitää huolta mielestään (tajunnastaan, järjestään) hakemalla tietoa

Ymmärtäväinen musliminainen pitää huolta mielestään yhtälailla kun pitää huolta vartalostaan koska molemmat ovat yhtä tärkeitä. Kauan aikaa sitten runoilija Zuhair ibn Abi Sulma sanoi:
”Miehen kieli on puolet hänestä ja toinen puoli on hänen sydämensä; se mitä jää jäljelle ei ole yhtään sen enempää kuin kuvastus lihasta ja verestä.”

Tämä tarkoittaa että ihminen on pohjimmiltaan koostunut hänen sydämestä ja kielestä, toisin sanoen se mitä hän ajattelee ja sanoo. Tämän takia on tärkeää pitää huolta mielestään varustaen sitä kaikenlaisella hyödyllisellä tiedolla on aika selvää.

Musliminainen on yhtä velvollinen kuin mies hankkimaan tietoa, oli se sitten uskonnollista tai maallisia asioita, jotka hyödyttävät häntä. Kun hän resitoi ayan…”Herrani, anna minulle enemmän tietoa”. (Rabbi zidnii ’ilman) (Ta-Ha 20:114) ja kun hän kuulee hadithin, ”Tiedon etsiminen on jokaisen muslimin velvollisuus,” hän tietää että Koraanin ja Sunnan opetukset ovat osoitettu miehille ja naisille tasapuolisesti, ja että hän on myös velvollinen etsimään sellaista tietoa joka on määrätty pakolliseksi yksilöille sekä yhteisöille (fard ’ayn ja fard kifayah) siitä asti kun ne oli tämä velvollisuus tuli muslimiyhteisön tuntemaksi.

Musliminainen ymmärtää sen arvokkuuden, joka on liitetty tietoon sitten Islamin alusta lähtien. Ansar naiset kysyivät Profeetalta (saas)
”Määrää meille erityinen päivä jolloin me voimme oppia sinulta, sillä miehet ovat vieneet kaiken sinun aikasi ja eivät jättäneet meille mitään.” Hän sanoi heille, ”Teidän aikanne on sen ja sen talossa [yksi naisista]” Joten hän tuli heidän luokseen siihen paikkaan ja opetti heitä siellä.”

Musliminainen on aina ollut halukas tiedon suhteen ja he eivät ole koskaan olleet liian ujoja kysyäkseen Islamin opeista (ahkam). Koska he kysyivät totuudesta, ja Allaah sanoo :

…Jumala ei teitä jätä vaille totuutta…
[Surah al-Ahzab 33:53]


Monet kertomukset kuvaavat sitä luottamusta ja kypsyyttä joita edeltävät muslimit osoittivat esittäessään kysymyksiä Profeetalle (saas), suurelle opettajalle, hakien parempaa ymmärrystä omasta uskosta.
Islam on tehnyt tiedon tavoittelemisen pakolliseksi sekä miehille että naisille. Aivan kuten Profeetta (saas) sanoi:
”Tiedon etsiminen on jokaisen muslimin velvollisuus.”

Toisin sanoen, se on jokaisen ihmisen velvollisuus, miehen sekä naisen, hänen joka lausuu Shahadan sanat. Joten se ei tule yllätyksenä kun näkee musliminaisen tiedonjanoisena, omistaen itsensä sen tavoittelemiseen. Musliminainen on aina ymmärtänyt hyödyttävän tiedon hankinnan merkityksen ja siitä seuraavan positiivisen vaikutuksen omaan persoonaan, heidän lapsiinsa, perheeseen sekä yhteisöön. Joten he etsivät tietoa innokkaasti, toivoen että oppii mitä tahansa joka hyödyttää heitä tässä maailmassa sekä seuraavassa.

Mitä musliminaisen tulee tietää


Osata lukea Koraania kunnolla Tajweedin kanssa ja ymmärtää sen merkitys.
Jotain Hadithin tieteistä, Profeetan Sirah (elämänkerrasta) sekä Sahabah ja Tabi’in naisten historiasta.
Fiqh asioista, jotta on varma että palvonta ja jokapäiväiset toiminnat ovat oikein tehty ja että on varma että hänellä on luja ote Islamin perusasioihin.

Sen jälkeen hänen tulisi kiinnittää huomionsa ensisijaiseen tehtävään elämässään, joka on pitää hyvää huolta talostaan, aviomiehestään ja lapsistaan, joiden vuoksi Allaah on hänet nimenomaan luonut, olemaan äiti ja tuomaan rauhaa, harmoniaa ja onnea ja iloa kotiin. Nainen on ensisijainen Islamissa jolle on annettu valtava vastuu kasvattaa viisaita ja rohkeita lapsia. Juuri tästä syystä on olemassa monia sanontoja nykyaikana jotka viittaavat naisen vaikutukseen miehensä ja lapsiensa menestykseen työn takana, kuten mm. ” Etsi naista,” ” Jokaisen suuren/mahtavan miehen takana on nainen”, ja ”Hän, joka heiluttaa kehtoa oikealla kädellä, heiluttaa maailmaa vasemmalla,” jne. Kukaan nainen ei voi tehdä kaikkea tuota, ellei ole avoin ja viisas, voimakas persoona ja puhdas sydäminen. Joten hän on erittäin tarpeessa koulutukselle, korjauksille ja opastukselle muodostaakseen erottuvan islamilaisen persoonan.

The Furud al-Ain ( pakollinen tieto)
Yleinen Furud al-Ain

1. 5 Islamin pilaria
2. 6 uskon (Iman) pilaria
3. Tawhidin kategoriat
4. Mikä tekee islamin tyhjäksi/romuttaa islamin
5. Pakolliset sydämen teot
6. Puhtauden (Taharah) säännöt
7. Al-Fatihan osaaminen/muistaminen
8. Rukouksen (Salah) sääntöjen tietäminen
9. Hautajaisten (Janaza) sääntöjen tietäminen
10. Almujen (Zakah) sääntöjen tietäminen
11. Paaston sääntöjen tietäminen
12. Pyhiinvaelluksen (Hajj) sääntöjen tietäminen
13. Jihadin sääntöjen osaaminen
14. Omien velvollisuuksien tietäminen
15. Haram asioiden tietäminen
16. Katumuksen (Tawbah) velvollisuuden tietäminen ja kuinka se tehdään
17. Jamaa’t rukouksen, ’Iid rukouksen ja Jumah rukouksen sääntöjen tietäminen

Erityinen Furud al-Ain
1. Henkilön tehdessä kauppoja ja käyttäessä rahaa
2. Henkilö, joka haluaa mennä naimisiin
3. Hän, joka on Jihadissä
4. Muslimi johtaja
5. Hän, joka asuu maassa, jossa on erityisiä harhaan joutuneita ryhmittymiä

Nawazil
1. Ihmisen tekemät lait ja meidän asenne niihin
2. Kielto, joka koskee tuomion hakemista ihmisen tekemistä laeista
3. Demokratia

Nykyajan musliminainen, joka katsoo Islamin historian naisia, täyttyy janosta ja halusta tietoon, avian kuten nämä naiset tulivat tunnetuiksi ja muokkasivat historiaa heidän tiedon hyveillä. Heidän mielensä voivat vain kehittyä ja luonteet kasvaa viisaudessaan, kypsyydessään ja yleisnäkemyksessään, hyödyllisen ja oikean tiedon yhtälöstä.

Hän ei ole taikauskoinen
The knowledgeable Muslim woman avoids all the foolish superstitions and nonsensical myths that tend to fill the minds of ignorant and uneducated women. The Muslim woman who understands the teachings of her religion believes that consulting and accepting the words of fortune-tellers, soothsayers, magicians and other purveyors of superstition and myths is one of the major sins that annul the good deeds of the believer and spell doom for him or her in the Hereafter. Muslim reports from some of the wives of the Prophet (PBUH) that he said: "Whoever goes to a fortune-teller and asks him about anything, his prayers will not be accepted for forty days."44

Muslim kertoo joiltain Profeetan vaimoilta, että hän (saas) sanoi:
“Kuka tahansa menee ennustajalle ja kysyy häneltä mitään, hänen rukouksiansa ei tulla hyväksymään neljäänkymmeneen päivään.”

Abu Dawud kertoo Abu Hurayrahn hadithissa jossa Profeetta (saas) sanoi: “Kuka tahansa joka menee ennustajalle ja uskoo mitä hän sanoo, ei ole uskonut mitä Muhammadille on paljastettu.”


Hän ei koskaan lopeta lukemista ja opiskelua

Musliminainen ei anna hänen kotiaskareittensa ja lastenhoidon kuorittamisen estää hänen lukemistaan laajasti koska hän ymmärtää että lukeminen hänen mielensä ruokkimisen lähde ja tietoa jota hän tarvitsee jotta voi kukkia ja kasvaa.
Musliminainen joka ymmärtää että tiedon etsiminen on hänen velvollisuutensa tietää että ei voi sitä lopettaa koska se ruokkii hänen mieltää, vaikka olisi kuinka kiireinen tahansa. Hän varastaa pieniä hetkiä sieltä sun täältä, istuakseen alas hyvän kirjan pariin tai hyödyllisen lehden pariin jotta hän voi laajentaa horisonttiansa jollain hyödyllisellä akateemisella, sosiaalisella tai kirjallisella tiedolla jotka lopulta lisää hänen intellektuelleja kykyjä.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Maa 21, 2010 8:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ihanteellinen musliminainen Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea