Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Koraanin lukeminen...

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Koraanin lukeminen...
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Koraanin lukeminen... Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

Pahoittelen, että tämä on englanniksi, koitan kääntää sen jossain käänteessä insha Allaah. Imam Anwar al-Awlaki puhuu miten hänelle vangittuna Koraani aukesi aivan eri tavalla kuin muina aikoina kun oli sen lukenut. Veljeltä oli kysytty mitä oli lukenut vankilassa ollessa ja tästä hän aloittaa:Assalamu alaykum all,
In this set of short blogs I will review the books that I had a chance to read while I was in jail. Here is the first:
This was during my first two months in the Political Security Jail. This was a time when I was allowed no visitors, no contact with family, and no contact with other prisoners. In fact I wasn’t even allowed to speak to the prison guards except in whispers and only for urgent needs. This was a time of complete isolation from the outside world.

I was in an underground solitary cell made up of four concrete walls with an iron gate on one side and on the opposite side a small window -rather a hole- covered with iron mesh to allow for some fresh air to come in. I couldn’t see much from it because it was about four meters high. Then there was the roof with a bulb hanging from it which was on continuously day and night. Then the floor with a mattress 2-3 inches thick, a blanket, a worn off pillow, a plastic plate, a bottle for water, and an empty bottle “just in case”.

And then there was a Quran…
In this environment there is nothing to do and nothing to read but the Quran, and that is when the Quran reveals it secrets. When the hearts are clean; when there is nothing clouding the spirit, the Quran literally overwhelms the heart.

I have never in my life felt the Quran so strongly. Thoughts, insights and feelings that I would fail to describe would come with every new verse that I would recite. Reading Quran then was not something I would force upon myself but I would recite it with eagerness for hours at end and never lose my concentration. The chapters of the Quran would carry me outside of this world and I would completely forget about my situation until a warden would slam the door open for restroom time or to take me for interrogation. Then I would wake up again to the depressing reality of this world.
So does the Quran speak to us differently in jail?

We approach Quran with a more receptive heart when we are being tested. We also come to understand Quran better when we are separated from the distractions of this world. Both these two elements exist in prison. One thing I came to realize is that the Quran does not open up its secrets to you unless you open up your heart to it. Quran does not spill its pearls to the undeserving.

Ibn Taymiyyah wrote while he was in jail that he had been reciting Quran and reflecting on its meanings and that Allah has opened up the meanings of Quran for him. He said he learned new meanings that scholars would wish to learn. He had learned from it meanings he had never thought of before and he went further to state that he regretted the time he spent in the past learning other aspects of knowledge and not focusing on the Book of Allah. Within a short period he said that he had read the Quran, from cover to cover, eighty times. This was due to the blessings of him being imprisoned. Allah says: “You might dislike a thing and in it Allah puts a lot of good”

During that blessed period of over two months when I was free of any distractions except for the interrogation worries, that is when I came to understand the statement of Uthman (r) when he said: “If the hearts are pure they would never satisfy their thirst from the Book of Allah”
Those moments are so strange to me now, and so different that they do not seem to be a reality, or even a far away memory, but rather seem to be a dream.

We ask you O Allah to make us of those who love your words and contemplate them.
“Indeed in that (i.e. Quran) is a reminder for whoever has a heart or who listens while he is present (in mind)” Sura Qaaf 37.

originaali linkki: http://www.anwar-alawlaki.com/?p=22

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Lok 04, 2009 1:04 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tässä käännös insha Allaah:

As salaamu alaykum kaikille,

Näissä lyhyissä blogeissa tulen tekemään kirjakatsauksia kirjoista, joita minulla oli mahdollisuus lukea ollessani vangittuna. Tässä on se ensimmäinen:
Tämä tapahtui kahden ensimmäisen kuukauteni aikana ”Poliittisen turvallisuuden vankilassa”. Tänä aikana minulle ei suotu vierailijoita, ei kontaktia perheeseeni ja ei kontaktia muihin vankeihin. Itse asiassa minun ei annettu puhua vartioillekaan kuin kuiskaamalla ja vain pakollisista tarpeista. Tämä oli täydellisen eristäytymisen aikaa ulkopuolisesta maailmasta.

Olin maanalaisessa eristys sellissä, joka oli tehty neljästä betoni seinästa. Yhdellä sivulla oli rautaportti/ovi ja vastakkaisella puolella oli pieni ikkuna, lähinnä aukko joka oli peitetty rautaverkolla, jonka läpi jonkin verran raitista ilmaa pääsi sisään. En kyennyt näkemään paljon siitä koska se oli noin neljän metrin korkeudessa. Sitten siellä oli katto, josta öin ja päivin jatkuvasti palava lamppu roikkui. Ja sitten lattialla oli patja, joka oli n. 5 – 8 cm paksu, peitto, loppuun kulutettu tyyny, muovilautanen, vesipullo ja tyhjä pullo “siltä varalta”.

Ja sitten siellä oli Koraani…
Tässä ympäristössä ei ollut mitään tekemistä tai muuta luettavaa kuin Koraani ja tällöin juuri Koraani paljastaa sen salaisuudet. Kun sydämet ovat puhtaat ja kun ei ole mitään muuta harhauttamassa sielua, Koraani sananmukaisesti valtaa/nujertaa sydämen.
En ole koskaan tuntenut Koraania niin voimakkaasti. Ajatukset, oivallukset ja tunteet joita en kykene kuvailemaan tulivat jokaisen uuden ayan mukana jonka resitoin. Koraanin lukeminen ei ollut jotain mihin itseni olisin pakottanut vaan resitoin sitä lopulta innokkaasti monta tuntia hukkaamatta keskittymistäni. Koraanin kappaleet kuljettivat minua ulos tästä maailmasta ja saatoin täysin unohtaa tilanteeni kunnes vartija pamautti oven auki vessakäyntiä tai kuulusteluja varten. Vasta silloin heräsin takaisin maailman masentavaan todellisuuteen.

Joten puhutteleeko Koraani meitä eri tavalla kun olemme vankilassa?

Me lähestymme Koraania vastaanottavimmin sydämin kun olemme koetuksien alla. Me myös ymmärrämme Koraania paremmin, kun olemme erillään/erotettu tämän maailman huvituksista. Molemmat näistä elementeistä on läsnä vankilaoloissa. Yhden asian ymmärsin, että Koraani ei avaa salaisuuksiaan ennen kuin avaat sydämesi sille. Koraani ei jaa helmiä heille, jotka eivät niitä ansaitse.

Ibn Taymiyyah kirjoitti vankilassa ollessaan, että hän on resitoinut Koraania ja pohtinut sen merkityksiä ja sitä, että Allaah on avannut Koraanin merkitykset hänelle. Hän sanoi, että oli oppinut uusia merkityksiä joita oppineet olivat toivoneet oppivansa. Hän oli oppinut siitä merkityksiä, joita ei ollut koskaan aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi. Hän sanoi jopa katuneensa aikaansa, jota oli aikaisemmin viettänyt muita asioita oppiakseen Allaahin Kirjan paneutumisen sijasta. Lyhyen ajan sisällä hän sanoi, että oli lukenut Koraanin kannesta kanteen 80 kertaa. Tämä oli hänen vankeutensa hyvyyksiä.

Allaah sanoo: ”Kenties ette pidä jostakin ja Allaah asettaa siihen paljon hyvää.”(käännös merkistyksestä)

Tänä siunattuna yli kahden kuukauden aikana kun olin vapaa kaikista harhauttavista asioista paitsi kuulustelijoiden huolista, tulin ymmärtäneeksi Uthmanin (r) lausunnon kun hän sanoi: “Jos sydämet olisivat puhtaita, ne eivät koskaan kykenisi sammuttamaan janoaan Allaahin kirjaa kohtaan.
Nuo hetket ovat minulle nyt kovin outoja ja niin erilaisia, että ne eivät tunnu todellisuudelta tai jopa niin kaukainen muisto joka tuntuu lähinnä unelta.
Me pyydämme sinulta Oi Allaah, tee meistä niitä [ihmisiä], jotka rakastavat sanojasi ja pohtivat niitä.

”Siinä on varoitus [Koraanissa]niille, joilla on sydän ja jotka ovat läsnä ja kuuntelevat.” Suurah Qaaf: 37


Pyydän anteeksi mahdollisia virheitä.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Lok 04, 2009 8:27 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea