Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Ramadanin jälkeen

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Ramadanin jälkeen
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Ramadanin jälkeen Vastaa lainaamalla viestiä
Mitä Ramadanin jälkeen?

Otettu kirjoituksesta "Wa Maadha Ba'da Ramadhaan" (Dar al-Watan, 120)


AlHamdulillahi wa kafaa, was-Salaatu was-salaamu `alaa `ibaadihi-lladhiina-stafaa.

Me jätämme Ramadanin siunatun kuukauden, sen kauniit päivät ja sen tuoksuvat yöt. Me jätämme Koraanina, taqwan, kärsivällisyyden, jihaadin, armon, anteeksiannon sekä Helvetin tulesta vapautumisen kuukauden.

Olemmeko me täyttäneet taqwan vaatimukset ja valmistuneet Ramadan-koulusta jumalaapelkäävien diplomilla?

Olemmeko taistelleet sielujamme ja halujamme vastaan ja nujertaneet ne, vai ovatko meidän tottumuksemme ja sokeat matkimisemme ottaneet meistä vallan?

Olemmeko suorittaneet tekomme tavalla, joka täyttää ehdot armon, anteeksiannon ja Tulesta vapauttamisen ehdot?

Monia kysymyksiä ja lukuisia ajatuksia tulee (sellaisen) vilpittömän muslimin sydämeen, joka kysyy ja vastaa totuudenmukaisesti.

Mitä me olemme saavuttaneet Ramadanista?

Ramadaan on imaanin koulu sekä pysähdys ’lataamaan henkiset akkunsa’ – saavuttaakseen ravintonsa loppuvuodeksi...

Sillä milloin ihminen ottaisi opikseen ja tekisi muutoksen kohti parempaa, ellei Ramadan-kuussa?

Se jalo kuukausi on todellin muodonmuutoksen koulu, jossa muutamme sellaiset tekomme, tapamme ja tottumuksemme, jotka ovat epäsoinnussa Allahin, ’azza wa jall, lain kanssa. ”Totisesti Allaah ei muuta mitä on jossain kansassa, kunnes he (ensin) muuttavat sen, mitä on heissä itsessään.” [Ar-Ra’d 13:11]

Mikäli olet niiden joukosta, jotka hyötyivät Ramadanista, täyttivät taqwan vaatimukset, todella paastosivat sen kuun, rukoilivat siinä totuudenmukaisuudella sekä ponnistelivat sielujaan vastaan, niin ylistä ja kiitä Allahia ja pyydä Häneltä vankkumattomuutta sillä (tiellä) kunnes kohtaat kuolemasi.

Älä ole kuin sellainen, joka on ommellut paidan ja sitten tuhosi sen... Oletko nähnyt sellaisen, joka ompeli paidan tai thawbin, joten kun hän katsoi sitä, hän piti siitä? Sitten hän tuhosi sen vetämällä siitä langan kerrallaan ilman mitään syytä. Mitä ihmiset sanoiviat sellaisesta henkilöstä?! Tai oletko nähnyt sellaisen joka ansaitsee omaisuuden käymällä kauppaa koko päivän ajan, sitten kun yö tulee, hän heittää pois kaiken mitä ansaitsi, dirham dirhamilta. Mitä ihmiset sanoisivat sellaisesta henkilöstä?!

Tämä on sellaisen henkilön tila, joka palaa takaisin syntien tekemiseen ja pahan tekemiseen Ramadanin jälkeen ja hylkää tottelevaisuuden ja oikeamieliset teot. Joten sen jälkeen kun häntä suosittiin tottelevaisuuden siunauksella sekä nautinnolla Allahin kanssa kommunikoimisesta, hän palasi syntien ja pahojen tekojen liekkeihin. Kuinka pahoja ovatkaan ne ihmiset, jotka tuntevat Allahin vain Ramadanina!

Rakkaani,

Riittämättömyys sitoumuksessa islamiin Ramadanin jälkeen ilmenee monin tavoin, mukaan lukien:

1. Miehet jättävät viisi rukousta seurakunnassa täytettyään moskeijat Tarawiih-rukoiksissa, näin mennen moskeijalle suositeltaviin rukouksiin ja jättäen pakolliset.

2. Palaaminen takaisin musikaaliseen viihteeseen, kiellettyihin elokuviin, naisten sulojensa näytteleminen yli sen mitä niistä tavallisesti näkyy, (vastakkaisten sukupuolten) vapaa sekoittuminen, jne.

Tämä ei ole kiitollisuutta siunauksista ja suosiosta, eikä se myöskään ole merkki tekojen hyväksymisestä, vaan tämä on suosion vastakohta ja kiitollisuuden puutetta.

Nämä ovat niiden merkkien joukosta että hänen tekonsa eivät ole hyväksyttyjä, ja Allahin suojaa etsitään sille, joka todella paastoaa ja iloitsee eidinä, ylistäen Herraansa koska Hän auttoi häntä täydentämään paaston, ja (joka) pysyy pelokkaana siitä että Allaah ei hyväksy hänen paastoaan, aivan kuten Salafit jatkoivat pyyntöjään siitä että heidän Ramadanina tehdyt tekonsa hyväksytään, kuusi kuukautta sen jälkeen.

Niiden merkkien joukosta, että teot ovat hyväksyttyjä, on se, että hän on parantanut tottelevaisuuttaan Allahia, ’azza wa jall, kohtaan. ”Ja (muista,) kun Herrasi julisti ’Jos olette kiitollisia, tulen totisesti lisäämään teitä (suosiossani).’” [Ibraahiim 14:7] Lisäämään teitä hyvässä, uskossa ja oikeamielisissä teoissa. Joten mikäli palvelija on kiitollinen Herralleen, tulet näkemään hänen johdattuvan enempään tottelevaisuuteen ja etääntymään syntisyydestä. Kiitollisuus on syntien jättämistä, kuten aikaiset muslimit sanoivat.

”Ja palvo Herraasi kunnes sinulle tulee varmuus (ts. kuolema).” [Al-Hijr 15:99]

Muslimin on jatkuvasti oltava Allahin tottelemisen tilassa, jykevänä Hänen Sharii’allaan sekä vankkumattomana Hänen uskossaan, jotta hän ei olisi niistä jotka palvovat Allahia ainoastaan yhden kuukauden aikana tai vain yhdessä paikassa. Sen sijaan uskovainen tietää, että Ramadanin Herra on myös muiden kuukausien Herra, ja että Hän on kaikkie aikojen ja paikkojen Herra, joten hän pysyy vankkumattomana Allahin Sharii’alla kunnes hän kohtaa Hänet, Hänen ollessaan häneen tyytyväinen. Allaah ta’aala sanoi,

“Joten pysy vankkumattomana kuten sinua on määrätty, (sinä,) sekä ne, jotka kääntyivät kanssasi katumuksessa (kohti Allahia).” [Huud 11:112]

Ja, “Joten pysykää vankkumattomina (suoralla tiellä) Häntä kohti, ja etsikää anteeksiantoa.” [Fussilaat 41:6]

Ja Profeetta saws sanoi: “Sanokaa ‘Uskon Allahiin,’ sitten olkaa vankkumattomia.” [Muslim]

-- Jos paastoaminen Ramadanina on loppunut, niin on vielä jäljellä vapaaehtoisia paastoja, kuten kuuden päivän paastoaminen Shawwalissa, maanantaisin ja torstaisin (paastoaminen), kolme päivää kuun keskellä, Ashura- ja ’Arafat-päivät sekä muita.

-- Jos yöllä rukouksessa seisominen Ramadanin aikana on loppunut, niin on vielä jäljellä vapaaehtoinen yörukous koko vuoden läpi. ”Vain vähän yöstä he nukkuivat.” [Adh-Dhaariyaat 51:17]

-- Jos hyväntekeväisyys Ramadanina ja Zakaat Al-Fitr ovat loppuneet, niin on vielä jäljellä pakollinen zakaat, ja on myös olemassa monia muita avoimia ovia hyväntekeväisyydelle, vapaaehtoisille teoille sekä jihaadille.

Oikeamieliset teot ovat kaikille ajoille ja paikoille, joten ponnistele, oi veljeni ja siskon, ja varo laiskuutta. Ja muista, että meidän ei ole sallittua jättää pakollisia tekoja tai myöhästyttää niitä, kuten viittä päivittäistä rukousta ajallaan, seurakunnassa jne.

Äläkä putoa kiellettyihin tekoihin, kuten kielletyyn puheeseen, ruokaan ja juomaan, tai katsomalla tai kuuntelemalla sellaista joka on kiellettyä.
Ole vankkumaton ja ryhdikäs Allahin uskonnossa kaikkina aikoina, sillä sinä et tiedä koska tulet tapaamaan kuoleman enkelin. Varo ettei hän ota sinua kun olet synnin tilassa. ”Oi Sydänten kääntäjä, pidä sydämemme vankkumattomina uskonnossasi.”

Pyydän Allahia hyväksymään meiltä ja teiltä paastomme, rukouksemme ja muut oikeamieliset teot; että meidän tilamme Ramadanin jälkeen olisi parempi; että umman tilanne parantuu; että meille myönnetään kunnia, ja että me todella käännymme Herramme puoleen. Aamiin.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Syy 19, 2009 8:32 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea