Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Guantanamo Justice Center

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Guantanamo Justice Center
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Guantanamo Justice Center Vastaa lainaamalla viestiä
Monet Guantanamon vangit kärsivät pitkittyneistä fyysistä kiputiloista tai posttraumaattisesta stressireaktiosta (Post-traumatic Stress Disorder, PTSD, lisää tästä reaktiosta http://www.islamtieto.com/viewtopic.php?t=1463). Usein he ovat ilman tukea ja tuntevat olevansa yksin, eristettyinä yhteiskunnasta. Näin sanoi entiset Guantanamon vangit torstaina.

”Me elämme kidutuksessa – kidutuksen maailmassa” entinen vanki Binyam Mohamed sanoi Guantanamo Justice Keskuksen avajaisissa. Keskuksen on avannut yhdistys, joka suunnittelee tapoja ja keinoja, jotka auttavat entisiä vankeja ympäri maailmaa, erityisesti köyhissä maissa.

Moazzem Begg, myös entinen vanki, kertoi avajaisissa, että englantilaiset entiset vangit saivat tukea perheiltään, aktivisteilta, yhteiskunnan jäseniltä ja yksityisiltä ihmisiltä kuten taas vastaavasti köyhimmissä maissa tämä tuki puuttuu.
”Olivat he sitten Bermudalta, Marokosta, Mauritaniasta tai Jemenistä, tarina on lähes aina sama- missä on se tuki heille, joita on kidutettu? Mitä tukijärjestelmiä on heille, jotka ovat kestäneet epäinhimillisen, alentavan ja julman kohtelun? Tosiasia on, että sitä tuskin on edes olemassa.”

Amerikkalaisten vankilassa Kuubassa on vielä noin 230 vankia. Vankila perustettiin vuonna 2002 ulkomaisia vankeja varten Amerikan presidentin George W. Bushin toimesta sodanjulistuksesta terrorismia vastaan syyskuun 11. päivän 2001 jälkeen.

Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Barack Obama on luvannut sulkea vankilan viimeisintään vuoden 2010 alusta ja nyt painostaa eurooppalaisia liittolaisiaan ottamaan vastaan vankeja, joiden ei katsota olevan turvallisuusriskejä. Nämä vangit eivät voi palata takasin kotimaihinsa koska todennäköisesti joutuisivat uudelleen kidutettavaksi.

Mohamed kertoo kuinka vankilan muistot vieläkin painavat ajatuksissa: ”Ihmiset haluavat kuulla kidutustarinoita, kuinka jotain oli roikotettu niin, hakattu näin, verta siellä, verta täällä, mutta se on vain fyysinen osa kidutusta….Mitä jää jäljelle (vapautuksen jälkeen) on, että aina kun näet köyden, menet aina ajassa taaksepäin, aikaan jolloin sinut sidottiin. Ja se muisto ei häivy mielestä….En kykene sopeutumaan yhteiskuntaan.”

Begg sanoi, että jemeniläiset, jotka ovat suurin yksittäinen kansallisuusryhmä, on erityisen huolenaihe heidän uudelle yhdistykselle. Jemenin köyhyys ei takaa tarvittavia apukeinoja auttaakseen ihmisiä, jotka ovat traumatisoituneet pitkästä vankeudesta.

Myös länsimaissa asuvat entiset vangit kärsivät, kaksi miestä, jotka asuvat nyt Lontoossa eivät kykene edes kommunikoimaan toisten ihmisten kanssa, koska kärsivät psykologisista ja fyysisistä vaurioista, Begg kertoo.”Yksi heistä asuu pienessä huoneessa, joka niin pieni kuin hänen sellinsä, jossa vietti viisi vuotta. Tämä on se vaikeus Englannissa. Mutta meidän oma tilanne on paljon parempi kuin suurimmalla osalla ihmisistä, joita pidettiin siellä (Guantanamossa).”

Mohamed, syntyperäinen etiopialainen, joka asuu Englannissa, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti sitten helmikuussa tapahtuneen vapautuksensa jälkeen. Hän oli vangittuna neljä vuotta kansainvälisesti tuomitussa amerikkalaisessa vankilaitoksessa.

Begg kertoi, että keskus tulee olemaan taloudellisesti tuottamaton yhdistys, jonka päämajana toimii Geneve, Sveitsi. Keskuksella on myös yhteistyökumppaneita Lähi-idän sekä Afrikan maiden yhdistyksistä, jotka taas toimittavat apua perille. Keskus etsii lahjoituksia kaikista lähteistä Lähi-idässä, Euroopassa ja muualta, Begg kertoo.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah

Viimeinen muokkaaja, ummuyusuf pvm Per Hei 31, 2009 5:05 pm, muokattu 1 kertaa
Per Hei 31, 2009 4:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea