Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Talak ja Suomen avioliittolaki...

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Talak ja Suomen avioliittolaki...
Kirjoittaja Viesti
qinyobiLiittynyt: 01 Hei 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Talak ja Suomen avioliittolaki... Vastaa lainaamalla viestiä
Akum,

Erosimme aiemmin vaimon kanssa, ja ehdimme vasta äskettäin viemään paperit käräjäoikeuteen saakka.

Jättäessämme papereita sinne kuitenkin tuli lievänä yllätyksenä se - että ensinnäkin on 6kk harkinta-aika - sekä se, että käsittely alkoi vasta jättöpäivänä?

Onko tuota 6kk harkinta-aikaa mahdollista mitenkään leikata lyhyemmäksi tai peräti poistaa jotenkin (kun kahden vuoden erilläänelo ei ole myöskään toteutunut joka on toinen vaihtoehto), koska se on aika kohtuuton näissä olosuhteissa?

Käytännön ongelma on siinä että jos ja kun olisi aika solmia uusi avioliitto, eikä tuo 6kk ole kulunut umpeen, sitä ei pysty solmimaan ulkomaalaisen henkilön kanssa, kun ei pysty saamaan esteettömyystodistusta?

Jos olen väärässä - tai asialle on jotain tehtävissä, voisiko joku ystävällinen henkilö opastaa edes mistä suunnasta etsiä ratkaisua?
Tii Jou 16, 2008 1:13 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1586

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Islamilaisittain länsimaalainen ero ei estä miestä ottamasta ns. "toista vaimoa" entisen ollessa vielä käsittelyssä (eroprosessissa). Eli islamilaisen avioliiton voi solmia muttei länsimaalaista.

6kk harkinta aikaa tietääkseni ei voi lyhentää mutta jos molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä erosta, ero aika lyhenee siihen puoleen vuoteen, muuten menee se kokonainen vuosi. En ole täysin varma tästä mutta jonkinlainen muistikuva on, että näin se menisi. Jos se pitenee sen 6 kk jälkeen, tulee silloinkin maksaa erokäsittelystä. Muistakaa, että samaisessa paperissa käsitellään lapsen huoltajuus.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Jou 16, 2008 10:04 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samira1981Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 64
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Salam

avioeroprosessista:
http://www.laki24.fi/pepe-avioero-avioeroprosessi.html
Puolisoilla on oikeus saada avioero harkinta-ajan jälkeen. Puolisoilla on kuitenkin oikeus saada avioero ilman harkinta-aikaa, jos he ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Harkinta-aika alkaa siitä, kun avioliiton purkamista koskeva puolisoiden yhteinen hakemus on jätetty käräjäoikeuteen tai sen kansliaan tai kun puolison hakemus on annettu tiedoksi toiselle puolisolle. Kun harkinta-aikaa on kulunut vähintään kuusi kuukautta, puolisot tuomitaan avioeroon, jos he yhdessä sitä vaativat tai toinen heistä sitä vaatii. Vaatimus on tehtävä ennen kuin vuosi on kulunut harkinta-ajan alkamisesta tai avioeroasia raukeaa ja uudesta avioerohakemuksesta alkaa taas kulua uusi harkinta-aika.

Milloin voi saada avioeron ilman harkinta-aikaa?

Puolisot voidaan tuomita välittömästi avioeroon ilman kuuden kuukauden harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään vähintään viimeiset kaksi vuotta ennen avioeron hakemista. Erillään asuminen tarkoittaa käytännössä puolisosta erillistä asuinosoitetta, mikä on myös helppo näyttää toteen virallisilla osoitetodistuksilla. Puolisoiden onkin vastaisuuden varalle syytä muistaa tehdä osoitteenmuutokset asianmukaisesti heti kun erilleen muutto tapahtuu.
Nykyään ei oikeuskäytännössä ole keskeistä se, onko puolisot tosiasissa koko kahden vuoden ajan pysyneet toisistaan erillään. Puolisoilla on siten oikeus vierailla toistensa luona kuten ihmisillä yleensä ilman että tarvitsee pelätä menettävänsä kahden vuoden erillään asumisleiman pyrittäessä myöhemmin avioeroon ilman harkinta-aikaa.
http://www.laki24.fi/pepe-avioero-asumusero.html


mutta siis suomen lakien silmissä ei voi siis suomalaisella tavalla mennä naimisiin ennenkuin on edellinen ero selvä..
islamilaisesta tavasta ummyusuf mainitsikin.

was Shadieeyah
Tii Jou 16, 2008 6:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 318

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Suomen lain mukaan ei ole laitonta elää avoliitossa vaikka kuinka monen ihmisen kanssa. Voihan sitä samaan aikaan olla islamilaisittain aivan hyvin naimisissa. Laki saattaa pitää moista liittoa irtosuhteena, mutta jos se on shari'an mukaan järjestetty, on se Allaahin edessä täysin pätevä avioliitto. Jos kuitenkin ideana on saada lainvoimaisen avioliiton tuomat juridiset edut, kuten turvapaikka, asumislupa, perintö jne, ei virallisen reitin ohittamiseksi ole keinoja.

Suomen lain mukaisessa avioliitossa on se hyvä puoli, että jos toinen henkilö onkin vähemmän rehellinen, luotettava ja oikeudenmukainen, pakottaa laki hänet kuitenkin toimimaan tietyissä asioissa oikeudenmukaisesti. Shari'an mukaisessa liitossa maallinen oikeus riippuu osapuolten taqwasta. Tuonpuoleisessa tietysti tilit tasataan, joten jos molemmat tiedostavat tämän, on Shari'an mukainen liitto parempi.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Tii Jou 16, 2008 8:18 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
qinyobiLiittynyt: 01 Hei 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tätä pelkäsin kanssa, ettei tuohon ole mitään oikotietä..

Kuten vanha kansa sanoo, aina voi hävitä.

Kiitos avusta ja vastauksista kaikille!
Maa Jou 29, 2008 11:38 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea