Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Siwak

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Siwak
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Siwak Vastaa lainaamalla viestiä
SiwakSaahihissa on kerrottu, että Profeetta (saws) sanoi:

”Jos ei olisi se tosiasia, että minun kansani ei tulisi kestämään sitä, olisin määrännyt heidät käyttämään siwakia ennen jokaista rukousta.”

Sekä,

”Aina kun Profeetta (saws) nousi ylös rukoillakseen yöllä, hän puhdisti hampaansa siwakilla.”

Al-Bukhari on kertonut myös Profeetan (saws) sanoneen:

”Siwak puhdistaa suun ja miellyttää Herraa.”

Lisäksi Muslim kertoi,

”Aina kun Profeetta (saws) astui taloonsa, hän käytti ensimmäiseksi siwakia.”

Tästä aiheesta on monia eri haditheja. Autenttinen hadith myös toteaa, että juuri ennen kuin Profeetta kuoli, hän käytti siwakia. Profeetta (saws) sanoi myös,

”Olen vaivannut teitä vaatimalla usein käyttämään siwakia.”

Parhaat siwakit saadaan Arak puusta. Lisäksi kenenkään ei tulisi käyttää tuntematonta puuta siwakina, sillä se saattaa olla myrkyllinen. Siwakia tulisi käyttää kohtuullisesti koska se saattaa aiheuttaa hammaskiilteen kulumista pois ja näin ollen hampaat tulevat olemaan enemmän alttiita kuumille höyryille tai kaasuille, joita nousee mahasta sekä myös kaikenlaiselle lialle. Kun siwakia käytetään kohtuullisesti, se kiillottaa hampaat, vahvistaa hammasjuuria, auttaa kieltä, estää plakin muodostumista, raikastaa hengityksen, selventää ajatuksia ja vahvistaa ruokahalua.

Paras tapa käyttää siwakia on kostuttaa se ruusuveteen. Ja parhaimpia siwakeja saadaan saksanpähkinä/pähkinäpuun oksista. At-Taysirin kirjoittajan mukaan, ”On sanottu, että hän joka käyttää siwakia kerran viidessä päivässä, se selvittää ajatuksia (päätä), terävöittää aisteja ja herättää ajatuksia.”

Siwak on hyödyllinen monenlaisiin asioihin, kuten hengityksen raikastaminen, vahvistaa ikeniä ? gingiva, puhdistaa limasta ja kirkastaa näkökykyä ja estää reikiintymistä. Se myös ylläpitää vatsan terveyttä, kirkastaa ääntä, auttaa ruuansulatuksessa, auttaa selkeyttämään puheen, kannustaa ihmistä resitoimaan Koraania, muistamaan Allaahia ja rukoilemaan. Siwak taistelee uneliaisuutta vastaan, miellyttää Herraa, ilastuttaa enkeleitä ja lisää hyvien tekojen määrää.

Siwakia voi käyttää koska tahansa, erityisesti ennen rukousta, puhdistautumista (wudu), herätessä ja kun suussa on paha maku tai tuoksu. Sitä suositellaan myös paastoaville ja kaikille muillekin ihmisille mihin aikaan tahansa.
Siwakista on ahaditheja, jotka sallivat tämän käytännön heille, jotka ovat paastossa, koska se on heille hyödyllistä ja se miellyttää Herraa. Herran miellyttäminen eritoten paaston aikana on enemmän haluttua kuin muina aikoina. Siwak myös puhdistaa suun ja puhtaus paastoavalla ihmisellä on yksi hänen parhaimmista teoista.

Sunanissa kerrotaan, että ’Amir bin Rabii’ah (radiAllaahu anhu) sanoi: ”Näin Allaahin Lähettilään (saws) käyttävän siwakia lukuisissa tapauksissa kun hän (saws) paastosi.”

Al-Bukhari sanoi myös, että Ibn ’Umar (radiAllaahu anhumaa) sanoi, että Profeetta (saws) käytti siwakia päivän kahdessa eri päässä. [aamuin ja illoin]

Ollaan yksimielisiä siitä, että paastoavan ihminen huuhtelee suunsa kun puhdistautuu (wudu) ja suun huuhteleminen on velvollisuus tai enemmän suositeltu teko kuin siwakin käyttö. Allaah ei myöskään tee mitään ihmisillä, jotka palvovat Häntä kun heidän suustansa lähtee paha haju eikä tuolloin se ole palvonnan teko. Kun Profeetta (saws) puhui hajusta, joka lähtee paastoavan ihmisen suusta on parempi Hänen Näkemykselleen?? kuin myskin tuoksu, hän (saws) tarkoitti kannustaa paastoamisen harjottamista eikä sitä että suu saisi haista pahalle. Näin ollen paastoava henkilö tarvitsee enemmän siwakia kuin kukaan muu. Myös Allaahin Mielihyvä on paljon parempaa than His preferring the odor that the mouth of the fasting person emits.

Lisäksi, Allaah mielummin suosii siwakin käyttöä kuin hajua joka tulee paastoavan henkilön suusta. Siwakin käyttö ei estä sitä hyvää tuoksua, jonka Allaah luo paastoavan henkilön suuhun Ylösnousemuksen Päivänä. Pikemminkin paastoavan henkilön suu tulee tuoksumaan paremmalle kuin myski Ylösnousemuksen Päivänä, merkkinä hänen paastoistaan, vaikka se haju olisikin poistettu siwakin käytöllä. Samalla tavalla hän, joka kärsii haavasta [Allaahin vuoksi] tässä maailmassa, käsketään siistimään veri vartalostaan tässä maailmassa, mutta hänen haavansa tulee näkymään veren värisenä Ylösnousemuksen Päivänä.

Lisäksi, siwak ei poista täydellisesti paastoavan suun tuoksua koska sen aiheuttaja on vielä jäljellä, joka on tyhjä vatsa. Ainoastaan sen seuraukset minimoidaan hampaista sekä ikenistä.

Profeetta (saws) opetti kansalleen suositeltavat ja ei suositeltavat teot /tavat paaston aikana eikä hän (saws) maininnut siwakia ei suositeltavien joukossa vaikka tiesi ihmisten tekevän niin. Sen sijaan hän kannusti heitä yleisesti käyttämään siwakia ja he näkivät hänen (saws) käyttävän sitä lukemattomia kertoja, tietäen että ihmiset tulisivat imitoimaan häntä. Hän (saws) ei koskaan lannistanut heitä käyttämästä siwakia iltapäivällä kun he olivat paastossa. Ja tosiasia on, että Profeetta oli velvoitettu antamaan uskonnollinen käsky kun on tarpeellista.

Lähde: Healing with the medicine of the Prophet – Imam Ibn Qayyim al-Jawziyah

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Kes 17, 2008 9:24 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea