Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Turvapaikanhakijoiden uusivuosi

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Turvapaikanhakijoiden uusivuosi
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Turvapaikanhakijoiden uusivuosi Vastaa lainaamalla viestiä


01 - Joukkoahdistelu on poliisin luoma myytti

Satuin kulkemaan Helsingin Rautatientorin asematunnelin läpi uudenvuodenaattona 31.12.2015 noin kello 23.08 mennäkseni metroon. Olin ollut muutaman päivän kaukojunamatkan päässä vanhempieni luona. Junan saapumisaika Helsinkiin oli 22.52 ja sen jälkeen matka jatkuisi metrolla ja sinne päästäkseen on kuljettava asematunnelin läpi. En pelkää katuja, enkä "juhlivia" eli kännisiä suomalaisia. En myöskään säikähdä mustahupparisia, leijona-riipuksisia kaljupäitä oli heitä paljon tai vähän, enkä pelkää pätkääkään ulkomaalaisia, oli heitä paljon tai vähän.

Niinpä en edes tullut ajatelleeksi uutta vuotta "juhlivia", kännisiä suomalaisia. Odotettavissa oli, että paikalla olisi pellenenään pukeutuneita, ylioppilaslakkisia perseilijöitä ja kännihoilaajia. Sen sijaan koko asematunneli oli täynnä irakilaisten näköisiä miehiä sänkiparroissaan ja nahkarotseissaan. Vähän aikaa oli seisottava siinä ja katsella ympärilleen: Mitään ei tapahtunut, missään ei näyttänyt olevan käynnissä mitään "taharrush gamaeta" tai muuta ahdisteluun ja häiriköintiin viittaavaa tilannetta. Suomalaisia naisia ei näkynyt missään, ei edes "turvapaikanhakijoiden" kainalossa "palkintona" Suomeen saapumisesta. En muista itse asiassa nähneeni ensimmäistäkään suomalaisen näköistä naista. Mitään massiivista "joukkokourintaa" ei siis näyttänyt olevan. En nähnyt edes poliiseja enkä järjestysmiehiä.

Mennessäni metroon muistan nähneeni muutaman somalialaisen nuoren naisen tullessa pois siitä metrosta, mihin minä oli nousemassa ja samaan metrovaunuun tuli viiden, Iranin kurdeilta näyttävä, huivittomien nuorten naisten ryhmä, joista yhdellä oli poikalapsi rattaissaan.

Tämä oli kaikki, mitä itse näin.

Tämän perusteella, oli tosin myöhemmin vaikea kiistää, etteikö jotain "taharrush gamaen" kaltaista olisi tapahtunut tai olisi tapahtumassa piakkoin.

Tällä hetkellä olen ainoa julkisuuteen tullut, joka on nähnyt jotain uudenvuodenaaton tilanteesta asematunnelissa.

Sitten media kertoi, mitä kertoi, yli viikon myöhemmin kuin mitä olisi voinut odottaa tapahtuman "uuteen ilmiöön" nähden ja sen saaman kohun vuoksi. Arvelin, että ehkä poliisi ensin sai ilmoituksia ja vasta sitten koko asia kokonaisuudessaan valkeni. Koska ulkomaalaisia ja etnisesti yhdenmukaisilta näyttäviä miehiä oli paljon, on myös tilastollisesti todennäköistä, että naisiin kohdistuu tavallista viikonloppua enemmän "häirintää", sama tapahtuu myös kun suomalaiset miehet ovat sankoin joukoin "juhlimassa" ja Rautatientori ja Kamppi ovat varsin keskeisiä juhlimispaikkoja. Häirinnän määritelmästä on suunnattomasti erimielisyyttä, tosin kohteeksi joutuvan naisen kokemusta häirintänä tuskin kukaan kiistää tai vähättelee.

Mutta ei.

Uusin Voima-lehti 1/2016 kertoo Mikko Niskasaaren artikkelissa "Poliisin uusivuosi" sivuilla 8-9 aivan päinvastaisen tarinan, miten media ja poliisi uudenvuodenaatosta uutisoi -ja mikä on yhtenevä omien havaintojeni kanssa.

Artikkelissa kerrotaan poliisin tiedottaneen uudenvuoden päivänä 1.1.2016 poliisilla olleen aiempia vuosia rauhallisemman uudenvuoden yön: Tehtäviä (minulle opetti lukiossa äidinkieltä välimerkeistä itsensä tohtoriksi väitellyt lehtori, jolla oli sama nimi kuin eräällä tunnetulla suomalaisella dekkarikirjailijalla ja jonka opetuksen perusteella kieltäydyn aloittamasta pienellä alkukirjaimella kaksoispisteen jälkeen) oli ollut kaikkiaan 348, kun kahtena edellisvuonna niitä oli ollut 420 ja 444.

Toisessa samana päivänä julkaistussa tiedotteessa poliisi kertoi edellisyön olleen "varsin tavanomaisen", eivätkä "yölliset tapahtumat ole poikenneet tavanomaisuudesta." Poliisi kertoi ottaneensa kiinni rikoksesta epäiltyinä 17 henkilöä eri tapauksissa eikä pidätettyjen määrä poikkea "tavallisesta viikonloppuyöstä."

Kölnin tapahtumista ei tuolla hetkellä juuri tiedetty mitään ja sitä, mitä Kölnissä tapahtui uutenavuotena, kukaan ei kiistäkään.

Keskusrikospoliisi oli pidättänyt uudenvuoden aattona kuusi miestä, joiden ounasteltiin suunnitelleen rettelöitä, mutta päästänyt vapaaksi tutkintavankeudesta 2.1.2016, esitutkinnan yhä jatkuessa. Tutkinnanjohtajana toimineen Thomas Elfgrenin mukaan ei ollut syytä epäillä Suomessa suunnitellun Kölnin tapahtumien toisintoa.

Sitten tuli 7.1.2016.

Kölnin tapausten paisuessa Helsingin poliisi yllättäen ilmoittikin aiemmasta poiketen, että "poliisi olisi saanut ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla olleen samansuuntaisia suunnitelmia kuin mitä oli uutisoitu Kölnin rautatieasemalla tapahtuneen."

Poliisi kertoi "poikkeuksellisella miesvahvuudella" valvoneen asematunnelissa ollutta yli tuhatta irakilaismiestä ja "kymmeniä poistetun jo alkuillasta."

Poliisille oli ilmoitettu kolmesta ahdistelutapauksesta, joista kahdesta annettiin rikosilmoitus, mutta yksikään näistä ei ollut tapahtunut asematunnelissa vaan Senaatintorilla, joten poliisi alkoi propagoida Senaatintorin tapahtumilla, vedoten juhlan järjestyksenvalvojien kertomuksiin.

8.1. 2016 apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoi britannialaiselle The Telegraph-lehdelle Helsingissä "esiintyneen lajaa seksuaalista ahdistelua", jollaista ei olla koskaan ennen nähty. Yhtäkkiä vuosikymmeniä kohutut "puskaraiskauksetkin" -eli alan kielellä "yllätysmunat"- olivat olevinaan Koskimäellekin "uusi ilmiö."

Tuskastunut STT:n toimittaja oli kysynyt epäuskoisena Koskimäeltä, onko tämä tosiaan "sitä mieltä, että naisten ahdistelu puistoissa on uusi ilmiö?" Koskimäki vastasi puhuvansa "Helsingin puolesta" ja vastasi "kyllä."

Hätiin tuli Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio, joka sunnuntaina 10.1. 2016 väitti eri medioille, miten "iso porukka miehiä kulkee ryhmässä ja koskettelee naisia" ja puhuvansa "30-50 miehen ryhmistä."

Tämä ei perustunut poliisin tietoihin ja havaintoihin, vaan lehtiuutiseen, missä Helsingin Sanomat oli kertonut Senaatintorin lavan edessä ollesta 30-50 miehen ryhmän:

Helsingin Sanomat kertoi Senaatintorin uudenvuoden vieton turvallisuudesta vastanneen turvapäällikön Ville Ketosen todenneen "Senaatintorin lavan edessä olleen noin 30-50 miehen joukon, joka käyttäytyi levottomasti." Siinä oli "vähän levotonta touhua, pientä tönimistä ja suunsoittoa, mutta ei mitään sellaista, mikä olisi antanut syyn poistaa heitä paikalta."

Ketosen mukaan yksi 14-vuotias tyttö oli poistettu ulkomaalaisten miesten joukosta vastoin tahtoaan, oman turvallisuutensa vuoksi.

Poliisipäällikkö Aapio siis muutti lavan edessä olleen joukon monikkoon ja lähetti joukkiot kulkemaan pitkin Helsinkiä ja ahdistelemaan naisia.

Aapio vastasi: "Teillähän se luki, 30-50 miestä siinä lavan edessä."

Ketonen tähän:

"Itse vähän hämmästyin siitä poliisin lausunnosta, sillä minun tietooni ei ole tullut mitään laajamittaista ahdistelua. En voisi edes oikeudessa todistaa, että sellaista on ollut."

Jos poliisin lukutaito ja luetun ymmärtäminen on tätä tasoa, niin mitenköhän monta muuta aiheetonta pidätystä ja rikosepäilyä on tehty pelkästään sen vuoksi, että poliisi ei osaa lukea eikä ymmärtää lukemaansa, etenkin kun epäillyllä on vielä "värivirhettä?" Ja sitten vielä alalla puhutaan "pigmenttivähennyksestä" tuomioiden lieventejänä!

Miten siis "normaalia viikonloppuyötä" muistuttavasta uudenvuodenyöstä sitten tuli "kauhujen yö?"

Poliisilaitoksen viestintäjohtaja -poliisin täytyy nykyään osata jopa viestiä "oikein" eli puhua paskaa mv-lehdet, verkkouutiset ja hommafoorumit täyteen- Juha Hakolan mukaan "päätettiin tehdä kaikessa rauhassa selvitys uudenvuoden tapahtumista tilannejohtajan omana tiedotteena" ja "tiedettiin Könissä tapahtuneen samantapaista. Tämä oli siis tietoinen valinta."

Se onkin hyvä, että siitä poliisin "tietoisesta valinnasta" -jota evoluutioon uskovat ateistit voisivat nimittää vaikkapa sosiaalistetuksi luonnonvalinnaksi- tulee mihinkään syyllistymättömään kansalaisen oikeusturva tai sen puuttuminen.

Poliisi siis käytännössä muutti kertomustaan tammikuun 7. ja alkoi "hartaasti vedota kansalaisia ilmoittamaan kaikista ahdisteluista", mikä julkaistiin vasta 19.1. -kaksi viikkoa kohun jälkeen- kun rikosilmoituksia oli saatu riittävästi.

Sen selvityksen mukaan rikosilmoituksia oli ilmoitettu yhteensä 15, joista yksi raiskaus, kaksi raiskauksen yritystä ja 12 seksuaalista ahdistelua, kaikki julkisella paikalla. Kun taas Kölnissä oli kirjattu yhteensä 359 seksuaalirikosta ja yhteensä yli 800 muuta rikosilmoitusta. Väkimäärään suhteutettuna -kun tätä suhteuttamista alan piirit niin kovasti rakastavat kertoessaan, miten paljon somalit ja irakilaiset tekevät Suomessa rikoksia lukumääräänsä nähden- Helsingissä olisi pitänyt kirjata yli 200 seksuaalirikosilmoitusta.

Poliisin mukaan Helsingin kaduilla olisi uudenvuodenyönä liikkunutkin "useita" noin 10-20 ulkomaalaisen miehen porukoita, jotka olivat "ahdistelleet naisia."

Vuoden 2014 uudenvuoden aattona seksuaalisia rikoksia oli kirjattu neljä, kaikki tapahtuneina asunnoissa.

Helsingin poliisi pidätti 101 ihmistä, joista turvapaikanhakijoita oli 23 -missä nyt on se "määrään suhteuttaminen?- kun vuonna 2014 uutena vuotena pidätettyjä oli ollut 82, minkä perusteella ei ainakaan voi puhua mistään "rikosaallon kasvusta", kuten poliisi antaa meidän ymmärtää.

Kyselyihin turvapäällikön ja poliisin erilaisesta käsityksistä viestintäjohtaja Juha Hakola tiuskaisee:

"Ei minun tarvitse selittää, mitä vartijat ovat puhuneet. Helsingin Sanomissa esiintynyt turvapäällikkö on korjannut näkemyksiään, kysykää häneltä."

Voisin kuvitella, että sen jälkeen luurista kuului: "tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut."

Mitä vastasi tämä mainittu Ketonen?

Senaatintorin turvajärjestelyistä vastasi Local Crew-niminen yhtiö, jonka turvapäällikkö Ville Ketonen on. Hän vastasi:

"En lähde enempää kommentoimaan, kuin ettei HS:n toimittaja onnistunut saamaan ihan kiinni, mitä tarkoitin."

Sen lisäksi hän totesi:

"Kyseessä on vakava asia, aivan uudenlainen ilmiö. Kun olemme saaneet lisätietoa ja omat näkemyksemme ovat täsmänneet, ja mitä me näimme Senaatintorilla, muut eivät välttämättä nähneet samalla tavalla. On vaikea nähdä, kun on uusi ilmiö. Ei näe, ellei osaa katsoa, ellei tiedä mitä odottaa."

Voi ensinnäkin todeta, että Ketonen ei ole älyltään kovin kaksinen ja toisekseen voi todeta, että miten turvalliseksi voittoa tavoittelevien turvapalvelujen tarjoama turvallisuus voidaan koeta, kun "he eivät näe mitään" ja on vielä "vaikea nähdä", eikä näe, ellei osaa katsoa.

Miten kukaan voi olla turvassa, kun luonnollisten henkilöiden oikeusturva perustuu siihen, mikäli järjestyksenvalvoja vain "osaa katsoa", niin "näkee." Tämä muistuttaa siis sitä, että kun näkee mustan miehen olevan valkoisen naisen kanssa, niin on osattava katsoa oikein, niin voihan sen jopa nähdä raiskauksen yrityksenä.

Ketosen mukan Senaatintorin juhlien johtokeskuksessa istui myös poliisin edustaja, joten järjestyksenvalvojilla ja poliiseilla olisi pitänyt myöskin olla samat kertomukset alun perinkin.

"Olen ollut koko ajan poliisin kanssa yhteydessä ja olen poliisin kanssa samaa mieltä."

Entä se Ketosen HS:lle antama poliisin näkemyksiä vähätellyt kommentti?

"En ole niin sanonut. Kerroin, etten voi vastata poliisin tietolähteistä."

Mitä vastasi HS:n toimittaja Satu Vasantola.

"Tarkastin kahteen kertaan haastattelun olennaisimmat kohdat, kuten että turvapäällikkö ei nähnyt laajamittaista ahdistelua eikä voisin mennä oikeuteen todistamaan sellaista tapahtuneen. Hän vahvisti tämän. Haastattelun julkaisemisen jälkeen hän pyysi täsmentämään, ettei erästä tyttöä poistettu tapahtumasta, vaan hänet otettiin sivuun tuosta tilanteesta. Muita asiavirheitä ei hän ei jutusta löytänyt."

Helsingin poliisi oli siis painostanut turvapäällikköä muuttamaan näkemyksensä poliisin keksimän tarinan mukaiseksi.

Toimittaja Niskasaari:

"Yleisötapahtumiin turvajärjestelyjä myyvässä firmassa on nähtävästi ymmärretty, kuinka tärkeää on pysyä poliisin narratiivissa, oli se totta tai ei."

Tätä voisi laajentaa siten, että erona poliisin ja turvallisuuspalveluja tarjoavan yrityksen välillä on se, että poliisin yhteiskunnallisena tehtävänä on vastata yhteiskunnan turvallisuudesta, kun taas Alepoissa, S-Marketeissa ja julkisissa liikennevälineissä ja julkisilla paikoilla toimivien turvallisuusyhtiöiden tehtävänä on tavoitella voittoa. Poliisi on instanssi, jonka yhteiskunta asettaa, kun taas koulukiusattujen näköisiä, pullistelevia ja itseään naisten silmissä haluttavaksi luulevia nössöpoikia yhteiskunta ei ole asettanut.

On siis todennäköistä, että voittoa tavoittelevat turvapalveluja tarjoavat yhtiöt järjestävät palvelujaan todellisten tai kuviteltujen yleisten pelkotilojen suhteen: "Yleisen turvattomuuden" ja "naisiin kohdistuvan miesjoukon ahdistelujen" varjolla turvallisuuspalvelut kykenevät organisoimaan ja tarjoamaan palvelujansa tämän perusteella.

Samalla tavalla poliisi on viestintälinjassaan kulkemassa kohti amerikkalaista linjaa: Michael Moore kertoo vuoden 1997 loistavassa kirjassaan Downsize This! Random Threats from an Unarmed American, miten FBI julkaisee vuosittain vain sellaisia rikostilastoja, joiden tekijöistä tulee ensimmäisenä mieleen musta mies: Murhista, ryöstöistä ja autovarkauksista.

Samaten Suomen poliisi tuntuu mieluusti antavan medialle tietoja sellaisista rikostapauksista, minkä tekijöiksi voidaan vaivattaa olettaa maahanmuuttajan ja turvapaikanhakijan. Ensimmäiseksi uuden uutisen yhteydessä kysytäänkin, onkohan kyseessä "rikastus?" Termi on irvaileva viittaus maahanmuuttajiin suopeasti suhtautuvien näkemyksiin maahanmuutosta "kultturisena rikastuksena."

Helsingin poliisilla heräsi Kölnin tapahtumien jälkeen kiinnostus rohmuta oma osansa siivusta itselleen sijoitettuna Helsinkiin ja sanoa, miten Suomessa "estettiin se, mitä Kölnissä tapahtui."
Rikoksia tosin oli vähän, mutta poliisin onnistui paisutella ne moninkertaisiksi.

Kun Helsingin uudenvuodenyöstä alkoi kohu, seuraavana perjantaina jo alkuillasta Helsingin Rautatieasemalle ja asematunneliin oli lisätty tuntuvasti järjestyksenvalvojia, jotka varsin hanakasti puuttuivat mihin tahansa ihmisten toimiin ja liikkumiseen. "Hengailijoita", nuorisoa ja ns. vähäosaisia karhattiin ulos "koska tämä on vain läpikulkupaikka, ei mikään hengailumesta", vaikka ulkona oli 17 astetta pakkasta.

***

Kuvitelmiin perustuvasta järjestyksenvalvojien tuntuvasta lisäämisestä oli jo esimerkkitapaus: Viime lokakuun Vantaan Jumbo-kauppakeskuksessa tapahtunut "naisten ahdistelu", missä työntekijänaisia kerrottiin olevan "päivystämässä" sulkemisajan jälkeen keskuksen ulkopuolella "joukko turvapaikanhakijamiehiä."

Tähänkin on aivan toinen tarina:

Blogisivua Black Female Experience ylläpitävä Warda Ahmed kertoo blogimerkinnässään ""Turvapaikanhakijat eli miehet"" lokakuun 26. 2015:

Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen oli avattu vastaanottokeskus ja Jumbossa alkoi näkyä turvapaikanhakijoita "eli miehiä". Huhut alkoivat kiertää, vaikka poliisi ei ollut saanut yhtään rikosilmoitusta, mutta Jumbossa lisättiin vartiointia, vaikka samalla myönnettiin, että "periaatteessa" turvapaikanhakijat saavat kyllä Jumbossa hengailla.
http://blackfemaleexperience.blogspot.fi/2015/10/turvapaikanhakijat-eli-miehet.html

Samainen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario, joka kertoi paikallistoimitukselle, ettei ensimmäistäkään rikosilmoitusta ole tehty, kertoi myöskin, miten turvapaikanhakijoiden saavuttua alueen turvallisuudesta vastaamaan "asetettiin poliisipartioita". Naisten ahdistelu puhutti alueen asukkaita jo infotilaisuudessa. Naisten turvallisuudestahan ovat eniten huolissaan he, jotka lähettävät eri maahanmuuttomyönteisille naisille tappouhkauksia. Samat, jotka kommentoivat, miten naisilla on "huono asema" Islamissa -ja lähettävät sen jälkeen maahanmuuttomyönteisille naisille tappouhkauksia.

Naisten ahdistelu on ainoa rikos, josta tuomitaan sen perusteella, että olisi voinut tapahtua jotain vakavampaa.

On siis saavuttu tilanteeseen, missä viranomaiset itse luovat uhkakuvia -ja kun luodaan uhkakuvia, niiden on pakollista myös realisoitua. Tätä ovat tähän mennessä niin Suomessa kuin ulkomaillakin käyttäneet "terroriuhan" varjolla tiedustelupalvelut, minkä tarkoituksena on Suomessa luoda yksityisille turvallisuuspalveluja tarjoaville yrityksille uusia markkina-alueita ja kasvattaa näiden markkinaosuutta. Tuskin edes viitsii kuvitella, millaisia ovat heidän PowerPoint-esittelynsä yritysten johtokunnille.


02 - Vastaanottokeskusten todellisuus

Turvapaikanhakijoille on myös syntynyt käsitys, että oleskeluluvan saamiseksi on osallistuttava myöskin kristillisiin tilaisuuksiin ja toimintaan, kuten jumalanpalveluksiin ja joulujuhlaan. Lehdistö tietenkin kertoo "turvapaikanhakijoiden iloitsevan joulusta ja lasten iloitsevan lahjoista", mutta on niin Suomen tapaista pakottaa ihmisiä toimintaan, johon mitkään lait eivät heitä velvoita. Syksyllä uutisoitiin Saksasta, miten (iranilaiset ja afganistaninpersialaiset) turvapaikanhakijat kääntyvät "kristityiksi" kuvitellen sen parantavan mahdollisuuksia saada turvapaikka.

Vastaanottokeskuksia vuokraa ja kotouttamista järjestävät sellaiset yhtiöt, jotka tunnetaan erityisesti kriisimajoitukseen liittyvästä liiketoiminnasta ja vuokratyövoimasta, kuten Forenom ja Barona, jotka laskuttavat valtiota vuokraamiensa tilojen ja henkilöstön käytöstä. Ja siitä rahasta, mikä kuuluisi työntekijän palkkaa, niin turvallisuusfirmat kuin rekrytointifirmat pidättävät niistä itselleen voitot. Tapana niillä on kiskoa kriisimajoituksessa asuvalta usein jopa kaksinkertainen kuukausivuokra siitä, mitä Helsingin kaupungilta maksetaan jo kolmen huoneen asunnosta. Ja kriisiasumiseen voi saada toimeentulotukea.

Tämä on sikäli outoa, että tällaista vähäosaisten selkänahasta repimistä ja valtion rahaa kuppaavasta liike-elämän rahoittamisesta äänekäs vasemmistomme Li Andersson, Veronika Honkasalo ja Vihreiden Emma Kari pysyvät täysin hiljaa. Samaten oli outoa, että yleensä samat tahot olivat vaatimassa näille voittoa tavoitteleville ja valtiota laskuttaville tuntuvaa lisärahoitusta, kun samalla vastustavat kiivaasti leikkauksia joltain muulta sosiaaliselta sektorilta!

Joulun tienoilla uutisoitiin runsaasti, miten eri puolilla Suomea vastaanottokeskuksissa oli järjestetty turvapaikanhakijoille joulujuhla, suurempaa epäuskoa pakotteena kuin sianlihan tarjoaminen, mitä Baronan on uutisoitu tehneen "tietoisesti", mutta kuitenkin "inhimillisestä erehdyksestä.

Samalla kun VOK:eissa Seinäjoella, Porvoossa ja Saarijärvellä on laulettu "joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä dogfood", leikitty aikuisten miesten kanssa ja vapaaehtoisten muslimien tarjoamia mahdollisuuksia perjantairukouksiin on estetty suorastaan vihamielisesti.

Helsingin Muslimeiden Facebook-sivulle ilmestyi joulun lähestyessä tällainen julkaisu, jonka ylläpito ennen pitkää poisti (yllätys, yllätys). Tälläistä tekstiä on aivan liian tärkeä olla julkaisematta suljetun ryhmän ulkopuolella. Tekstin oli kirjoittanut suomalainen sisar Porvoon vastaanottokeskuksen tilanteesta:

  Olen kuullut,että jotkut tp-hakijoista kokee, että heitä yritetään
  käännyttää kristinuskoon täällä vastaanottokeskuksessa.Täällä onkin järjestetty
  lauluhetkiä lapsille, gospel-kirkkoiltoja, lucia-juhlaa, joulupukkijuttuja,
  joulukirkkoa yms turvapaikanhakijoille. Joissain tapauksissa ei ole kerrottu,
  että he tai heidän lapsensa ovat osallistumassa kristillisiin menoihin!

  Jos vaikka perjantairukous saadaan järjestettyä in sha Allah ja
  turvapaikanhakijoille voisi sen jälkeen kertoa, ettei heidän tarvitse osallistua
  kirkollisiin menoihin vaikka asuvat Suomessa ja se ei edistä heidän prosessiaan
  sen enempää. Olisi hyvä saada muistutus, jotta he olisivat vahvoja kun heitä
  koetellaan ja kun heitä koko ajan yritetään kutsua kirkollisiin menoihin ja
  muihin tapahtumiin, jotka eivät ole hyväksi

  Meillä on ollut hirveää kinaa asioista vastaanottokeskuksen työntekijöiden
  kanssa.

  Ja aina kaikki hyökkää sanallisesti kimppuun.
  Niin jouluasiassa kuin siinä, että he haluaa viedä koiria vokkiin.

  Me järjestettiin kahvikutsut. Olin ekassa palaverissa suunnittelemassa asiaa.
  Ja sovittiin tappelun jälkeen ettei ole pikkujoulu. Tosi ilkeitä seurakunnan
  tyyppejä oli vastassa.

  Tokaan palaveriin en päässy. Ja siellä ne salaa päätti että ne laulaa
  tiptap-laulua ja joulupuu on rakennettu...
  Tp-hakijalapset lauloi

  Ilmoitin meidän fb-ryhmässä,että järjestän rukousta tp-hakijoille.
  Hirveän moni tuli sanomaan että asia ei kuulu ryhmään! Taas alko mäkätys
  Mutta itse ne ilmoittelee kirkkojutuista joka toinen päivä.
  Tosi epäreilua ja töykeää
  Todellakin tästä jää käännytyksen maku.


Tuskin tarvitsee erikseen kerrata, mikä on todellisuus VOK:eissa tai listata muita syitä, mitä muslimeille tapahtuu VOK:eissa, joten lopetan tähän.

Sanoisin, että Mikko Niskasaaren artikkeli "Poliisin uusivuosi" Voima-lehdessä 1/2016 on yksi parhaimpia koskaan lukemiani.

Tämä oli sunnuntain 31.1.2016 päiväkirja kokonaisuudessaan. Kello on 23.39.


Sun Tam 31, 2016 11:44 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


Vastaanottokeskusten todellisuus Luona Oy:ssä

Luona Oy:stä, jota myös kutsutaan "Kuona Oy:ksi" -ja joka on ollut "niin yhteistyöhaluinen muslimien uskontoa kohtaan" oli pitkä artikkeli sunnuntain 22. toukokuun Helsingin Sanomissa. Kuvittelin aluksi otsikon perusteella Luonan työntekijöiden antamasta "rajusta palautteesta" sen tarkoittavan joitain erinäisiä palkkaus-ja henkilöstökiistoja, mutta todellisuus onkin toinen: Työntekijät -jotka varmasti olivat solmineet vain toistaiseksi voimassa olleen työsopimuksen lyhyellä irtisanomisajalla- kertoivatkin Luona Oy:n "turvapaikkabisneksestä" -missä Luona Oy laskuttaa palveluistaan Suomen valtiota eli valdea- juuri sellaisia tarinoita, mitä yhteiskuntavastuusta piittaamaton taloudellista voittoa tavoittelevasta palveluntarjoajasta vain voi kertoa.

Artikkeli on sinänsä Suomen "lehdistönvapauden kärkimaassa" (tässä kohdassa saa nauraa) poikkeuksellinen, että Suomen "sananvapauslehdistö" (tässäkin kohdassa lupa nauraa) ei juurikaan kerro epäkohdista, jotka liittyvät elinkeinoelämään ja yritysmaailmaan ja mikäli niitä epäkohtia on, ne kerrotaan a-studiomaisella hymistelyllä. Joten on todennäköistä, että Helsingin Sanomien omistajilla on jotain kanaa kynittävänään Luona Oy:n suhteen, sillä muuten tällainen epäkohdilla retostelu ei läpäisisi "sananvapauden kärkimaan" julkaisukynnystä lainkaan.

Miten nämä Luona Oy:n organisoinnissa ja toteuttamisessa tapahtuneet sikamaiset tapaukset ovat olleet mahdollisia? Vastaus tähän on tyypillistä jokaiselle ns. riistäjäfirmalle, joka tunnetaan ensisijaisesti kansalaisten kyykyttäjänä (kuten vartiointifirmat ja perintäfirmat) ja joka laskuttaa "palveluistaan" Suomen valtiota yli sen, mitä asiakas yleisesti joutuisi näistä palveluista maksamaan. Sanomattakin selvää, että näiden palveluiden työntekijöille -jotka vastaavat työn tuottavavuudesta- ei jää juurikaan mitään käteen omistajien ja toimitusjohtajien kauhoessa reilusti leijonanosan siitä, mikä kuuluisi työntekijälle. Niinpä kun meillä Suomessa on yksityisiä yrityksiä, jotka laskuttavat valtiota ja jotka eivät noudata minkäänlaista "kohtuullisuutta" kansalaisten suhteen eikä valtiokaan kykene niiden toimintaa mitenkään rajoittamaan, niin on selvää että valtio on täysin voimaton niin viranomaistoimien kuin lainsäädännöllisestikin asumis-ja majoituspalvelujen, vartiointiliikkeiden ja perintäyhtiöiden suhteen. Yksityiset, valtiota laskuttavat liikeyritykset voivat siis kävellä reilusti kaikkien lainsäädännöllisten ja oikeudellisten pykälien yli, ne kykenevät rapauttamaan heitä uhkaavia oikeustoimia ja palkkaamaan henkilöstöä, jonka johtamis- ja kriisinhallintataidot ovat mitättömät. Sanomattakin on selvää, että rekrytointikynnys tällaisiin yrityksiin on matala, hakijamäärä korkea eikä pidä ihmetellä, miksi juuri näitä tällaisia työpaikkoja tuntuu olevan tarjolla yllin kyllin: Valtio ei ole kiinnostunut luomaan mitään tähdellisempiä työpaikkoja eikä olisi mitenkään mahdotonta, että valtion "hyvää hymistelevillä" ministereillä ja kansanedustajille olisi näppinsä pelissä näiden yhteiskuntavastuun sijasta voittoa tavoittelevien yritysten valtiota hävittävien työpaikkojen luomisessa. Osa tästä kaikesta pahuudesta on tietenkin se, että näiden sijasta kansalaiset ja populistiset kansanedustajat keskittyvät puhumaan näiden rakenteellisten epäkohtien sijasta pelkästään "maahanmuutosta". Selvää on myös se, että rakenteellisen väkivallan tuottaman lähisokeuden seurauksena keskitytään puhumaan turvapaikanhakijoista "väkivaltaa ja turvattomuutta tuovana ihmisjätteenä" kuin heidän kokemaansa guantanamolaista häpäisemistä suomalaisten tekemänä. Fasistis-kapitalistisessa taantumuksellisuudessa on nimenomaan olennaista luoda rakenteellisen väkivallan uhrista syyllinen.

Luona Oy on perustettu vuonna 2014 henkilöstövuokrausyritys Baronan tytäryhtiö. Luonan hallituksessa toimivat politiikkaan kytkeytyvät henkilöt yleensä sijoittuen puoluekartalla kokoomukseen ja sosialidemokraatteihin.

Luona Oy:hyn maahanmuuttoviraston edustajat tukeutuivat sen jälkeen, kun Migrin, kuntien ja SPR:n vastaanottokeskukset alkoivat täyttyä. Espoon Otaniemen tytäryhtiönsä Forenomin kriisimajoituksen asukkaiden siirron jälkeen Luona avasi kuukauden aikana pääkaupunkiseudulle kahdeksan vastaanottokeskusta ja rekrytoi 250 työntekijää. Vuonna 2015 Luonan liikevaihto kohosi 16 miljoonaan euroon.

Artikkeli antaa karua osviittaansa myöskin siitä, mitä Suomessa voi tapahtua silloin, kun muslimeita ryhdytään kokoamaan leireille kuten on tapahtunut jo kohta 15 vuotta eripuolilla maailmaa ja miten niin "muslimit" kuin muslimien häpäisijät yhdessä liitossa tulevat muslimeita kohtelemaan:

  ”Jotkut ohjaajat suosivat omasta etnisestä taustasta tulevia turvapaikanhakijoita. Se aiheutti raivoa muissa. Yksi somaliohjaaja haistatteli arabiaksi, heitteli ihmisten tavaroita ja aiheutti tappeluja.”

  Luona palkkasi vastaanottokeskuksiin paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, joista osa oli ensimmäisessä työpaikassaan.

  ”Moni vartija näytti nauttivan konflikteista, myös maahanmuuttajataustaiset”, sanoo toinen. ”Oli turhaa voimankäyttöä, ja raudoituksesta tuli tapa: mies lattialle, jalka niskan päälle ja käsiraudat kiinni.”

Helsingin Sanomien haastattelemista kymmenestä Luona Oy:n nimettöminä esiintyvistä työntekijöistä yhden kertomus kuvastaa tätä kokemattomien pukemista näennäisen vahvemman vallankäytön eli vartijan univormuun:

  ”Sinne marssi ketä vain, ihmisiä, joilla ei ollut mitään hoitoalan kokemusta. Sulle laitettiin huomioliivi päälle ja olit vartija.”

  Useiden haastateltavien mukaan tilannetta vaikeutti, että vartijoissa oli avoimia rasisteja, jotka päihtyivät vallasta.

  ”Jos yritti olla asiallinen, vartijat nauroivat, että mitä sä noita partalapsia hyysäät, ei niille tarvitse puhua”, kertoo yksi ohjaaja. ”Kun ehdotin, että jalkansa loukannut asukas käytäisiin hakemassa lääkäristä, naurettiin, että kyllä se voi linkata yhdellä jalalla.”

  ”Kouluttamattomat ohjaajat oli asetettu portinvartijoiksi päättämään, pääseekö asukas lääkäriin”
  , sanoo entinen ohjaaja.

  Hänen mukaansa ihmiset itkivät epätoivoissaan, kun eivät saaneet hoitoa. Vaivoihin annettiin Buranaa, muut lääkkeet käskettiin ostaa 92 euron kuukausittaisella vastaanottorahalla. Hampaita jotkut turvapaikanhakijat vetivät itse.

  Entinen terveydenhoitaja kertoo olleensa kädetön: vastuulla oli 800 ihmistä, lääkkeitä ei saanut ostaa, ja lääkäriin sai lähettää vain viisi ihmistä päivässä.

  Potilas Rebwar Nadir Qadir, jolta on ammuttu leuka murskaksi, ei saanut suositeltua proteesia. Hän kertoo, ettei saanut kahteen kuukauteen edes särkylääkettä. Kiinteän ruoan syönti tuottaa kipua, mutta muuta ei ole tarjolla.

  Mielenterveyteen ei haastateltujen mukaan kiinnitetty mitään huomiota, vaikka moni oireili pahasti.

  ”Kerran yksi turvapaikanhakija makasi 12 tuntia omassa ulosteessaan ilman, että asialle tehtiin mitään. Kirjoitin asiasta raportin, mutta se poistettiin”, sanoo yksi työntekijä.

  Turvapaikanhakijoiden lääkäripalvelut tuottaa pääkaupunkiseudulla lääkärikeskus Aava. Se taas laskuttaa Luonaa, jolla on näin taloudellinen kannustin vähentää lääkärikäyntejä.

  ”Lääkärikäyntejä piti välttää”, sanoo yksi työntekijä. Häntä kummastuttaa, että terveysasiat olivat retuperällä, vaikka Luonan lääketieteellisenä johtajana toimii tunnettu lääkäri, Paperittomien klinikan perustaja ja Diakonissalaitoksen entinen ylilääkäri Pekka Tuomola.

  Sosiaalityöntekijöitä ei haastateltavien mukaan juuri näkynyt keskuksissa.

  ”Vastaanottokeskuksen johtaja rehenteli, ettei hän palkkaa yhtään sosiaalityöntekijää, koska nämä kuulemma vain pariutuvat asiakkaiden kanssa”, kertoo yksi.

  Terveydenhuollon ongelmat tulivat julkisuuteen tammikuussa, kun 21-vuotias afganistanilainen turvapaikanhakija kuoli Nihtisillan vastaanottokeskuksessa aivoverenvuotoon.
  Työntekijän mukaan mies oli valitellut pitkään voimakasta päänsärkyä, mutta sai hoidoksi vain Buranaa. Viranomaiset tutkivat tapausta. Luonan antaman selvityksen mukaan aivoverenvuoto ei olisi ollut estettävissä aiemman oireilun perusteella.

  Vastaanottolain mukaan turvapaikanhakijoiden huoneisiin ei mennä ilman lupaa, mutta työntekijät kertovat, että osa vartijoista teki ratsioita edes koputtamatta ovelle ja ihmisiä siirreltiin mielivaltaisesti keskellä yötä.

  Sisäiseksi ”rangaistussiirtolaksi” muodostui Hyvinkäälle perustettu syrjäinen vastaanottokeskus, jonne siirrettiin väkivaltaisia turvapaikanhakijoita. Työntekijät ja asukkaat kutsuvat keskusta sikalaksi, sillä se toimii entisessä sikojentutkimuslaitoksessa.


Mikä voisikaan olla erittäin yhdysvaltalaisen guantanamolainen ratkaisumalli kuin kuljettaa "väkivaltainen turvapaikanhakija" kärsimään "rangaistustaan" paikkaan, jota kutsutaan, on ja todennäköisesti pelotellaan "sikala"-nimellä? Kääfirienhän ajatusmalliin kuuluu, ettei muslimin "ole luvallista rukoilla paikalla, jossa on joskus ollut sikoja". Vertaa tätä Olli Sademiehen kaltaisen sian muslimikäsityksiin.

Näin asiaa -ja tietenkin ilman mitään "rikosepäilykynnyksen ylittämistä"- tätä asiaa kommentoivat MV-lehden "elämänkovakoululaiset":

Lainaus:
Heikki Kunttu
Häiriköiviä muslimeita visi dipata sikalan lietealtaassa, voisi häiriköinti loppua.

Miro Virta
Enpä olisi uskonut, että luonan porukoilla on noinpaljon huumorintajua sekä pelisilmää symboliikankin kannlta, että laittavat kirjaimellisesti sikalaan, sikamaisesti käyttäytyvät haittanisäkkäät.

Anne Fabritius ·
University of Helsinki
Mä en ymmärrä, mikä hallituksen pääkoppaa vaivaa,MIKÄ velvollisuus meillä on totaalisesti erri kulttuurin ja sivistystason omaavia taistelutason jätkiä elättää.Ryhmä, joka luo kaaoksen ja sodan ympärilleen, eikä sopeudu sääntöihin.Tämä roskasakki, tuodaan helpottamaan Suomen valtion työvoimapulaa, jossa on puoli miljoonaa työtöntä.NYT olisi aika palauttaa nämä rahan kuluttaja, autonpolttaja, raiskaajat KOTIKONNUILLE , koska kyseinen sakki ei edes sadassa vuodessa opi sivistykseen.Eiköhän riitä soikipää somalien 25 vuoden kotiutus.Geeni virheellistä porukkaa, joiden äö:tä ei saada nostettua.Kanta suomalainen ei edelleenkään halua noihin elätteihin sekaantua.Vanhingosta voisi viisastua, etenkin kun Somali EI tarvi turvapaikkaa.

Kauko Aalto
Kuinkahan kauan menee aikaa ennenkuin myönnetään, että nämä elukat on ripustettava köyden jatkoksi. Olisivat tulleet heti sodan jälkeen vaatimaan oikeuksiaan ja sanomaan, että sianliha on saastaista. Ei siinä olisi muslimin sandaalit maahan koskeneet kun olisi lähtenyt niska-perse otteella maasta (jollei sitten poijjaat olisi huvikseen vetäneet hirteen).

(Apukoulutason kirjoitusvirheet elämän yliopistosta valmistuneiden omia)


Tämähän ei ole mitään "kiihottamista kansanryhmää vastaan", eikä "etnisen tai uskonnollisen ryhmän vertaamista jätteeseen tai eläimiin" vaan perustuslain sananvapauden takaamaa "oikeutta provokaatioon".

  [Luona Oy:n konsulttina aloittaneen ja syksyllä 2015 toimitusjohtajaksi yltäneen]Milja Saksin mukaan Luonassa ei ole koskaan majoitettu käytävälle, mutta työntekijät kertovat toista: sänkyjä tai patjoja oli kellarissa, komeroissa ja käytävillä. Huoneessa saattoi olla lähes kaksikymmentä ihmistä. Sunneja, šiioja, afgaaneja ja kurdeja sullottiin sekaisin.

  ”Välillä tuntui, ettei kellään ollut tietoa, minne kukin on majoitettu”, sanoo yksi haastateltu. ”Maahanmuuttovirastolle keksittiin jotain lukuja.”

  ”Palo-oven molemmin puolin saattoi maata ihmisiä”
  , kertoo toinen.

  ”Ainoa, mikä johtoa kiinnosti, oli palotarkastajan käynnit. Kerran soitettiin, että tyhjentäkää aula, voi olla tulossa tarkastus.”

  Useammassa keskuksessa on ollut vedensaantiin ja jätevesiin liittyviä ongelmia. WC- ja suihkutilojen määrä ei ole ollut riittävä, ja ne olivat usein tukossa.

  ”Parille sadalle hengelle saattoi olla yksi suihku, jossa käytiin kolmen minuutin vuoroissa”, sanoo yksi haastateltu.

  Työntekijät kertovat, että keskuksissa tehtiin jatkuvasti remonttia samaan aikaan kun niissä asui ja työskenteli ihmisiä. Joissakin keskuksissa turvapaikanhakijat tekivät remonttitöitä palkattomina vapaaehtoisina.

  Luona on viime kuukausina hankkinut vastaanottokeskuksiksi vuokraamiaan kiinteistöjä omistukseensa esimerkiksi Robert Huberin tiellä, Siikajärvellä ja Kutojantiellä. Sen kannatti remontoida tiloja, sillä Maahanmuuttovirasto maksaa vastaanottotoiminnan vaatimat korjaukset, esimerkiksi suihkujen asennukset ja väliseinien pystytykset.

  Yksi ohjaaja kertoo tienanneensa yövuoroista kymppitonnin kuussa. Maahanmuuttajataustaisille on maksettu 10–12 euroa tunnilta. Suuri osa on haastateltujen mukaan töissä nollasopimuksella, jolloin viikkotyöaikaa ei ole määritelty.

  Henkilökuntaa on kielletty keskustelemasta palkoista vaitiolovelvollisuuden nojalla. Joidenkin palkkoja alennettiin, kun työsopimus umpeutui.

  ”Kaikki maahanmuuttajataustaiset työntekijät eivät tiedä oikeuksistaan. Heitä on helppo johtaa pelolla. Jos heittäytyy hankalaksi, ei saa vuoroja”, sanoo ohjaaja.

  Luonan avainhenkilöt saivat Saksin mukaan loppuvuonna bonuksia. Tänä vuonna palkitsemiskriteerejä ovat ”ammatillisuus ja laatu”.

  Luona on halunnut estää muunkin tiedon saannin toiminnastaan. Työntekijät ovat allekirjoittaneet tiukan vaitiolovelvollisuuden, jonka mukaan heiltä voidaan periä jopa puolen vuoden palkka, jos he paljastavat salaisuuksia.

  Yhden vastaanottokeskuksen johtaja irtisanottiin maaliskuun lopulla ”luottamuspulan vuoksi”, kun hän kirjelmöi ongelmista Maahanmuuttovirastolle.

  Yksi kertoo saaneensa vaikutelman, että yritys yritti pelata aikaa Maahanmuuttovirastoon nähden minimoidakseen kulujaan [henkilöstömitoituksessa] eikä edes halunnut kehittää toimintaansa.

  Toisen mukaan Luonan ongelmia ei voi selittää kiireellä, koska ne jatkuivat kuukausia.

  Kolmas kertoo raportoineensa henkilöstömitoituksen puutteista johdolle, joka ei vastannut sähköposteihin.

  Ylen haastattelussa helmikuussa Milja Saksi väitti saaneensa tietää Maahanmuuttoviraston henkilöstöohjeistuksesta vasta viikkoa aiemmin. Mitoitus on kuitenkin ollut jo Luonan syksyllä tekemien sopimusten liitteenä.

  "Työntekijämäärä ei edelleenkään ole Maahanmuuttoviraston ohjeiden mukainen, vaan he yrittävät yhä säästää”.

Kuten aina kaikissa epäkohtiin liittyvissä raporteissa kansainvälisestikin, myös tämäkin artikkeli noudattaa tasauttamista, jota voisi kutsua "YYA-balansoinniksi": Tällä tarkoitetaan toimittajien kognitiivista dissonanssia, jossa itselle ja agendalle epämiellyttävää suuntaa on tasautettava kertomalla hiuksianostattavien käänteiden jälkeen, että "kyllä vikaa on myös toisessakin osapuolessa": Kansainvälisesti näin tapahtuu esim. raportoidessa Somalian, Irakin, Afganistanin ja Syyrian hallitusten ihmisoikeusloukkauksista, jolloin raporttiin tuntuu olevan suorastaan pakollista lisätä lause, jossa todetaan "myös hallitusta vastaan taistelevat aseelliset vastarintaryhmät ovat syyllistyneet (toisinaan sanottuna "lukuisiin") ihmisoikeusloukkauksiin".

HS:n artikkelissa tämä liittyy kuvaukseen Vantaan Robert Huberin tien vastaanottokeskuksesta, jossa pyritään ilmeisesti osoittamaan, miten "turvapaikanhakijat-KIN osoittavat kiittämättömyyttä ruoasta ("Monille ei maistu laitoruoka") ja vessat jätetään siistimättä":

  Ruokasalissa on alkamassa illallinen: hieman epämääräisen näköistä riisimössöä, jota pari asukasta osoittelee inhoten.
  Vessa lainehtii rukouspesujen jäljiltä. Saippuaa ei ole, vaikka sen luulisi olevan tärkeää infektioiden estämiseksi.


Lisäksi kuvatekstinä HS toteaa, miten samaisessa vastaanottokeskuksen kellarissa "voi hakata säkkiä" -eli luodakseen mielikuvaa, että "turviksilla" on väkivaltaiset ja uhkaavat aikomukset ja ominaisuudet.

Luona Oy laati myös "vastineen" Helsingin Sanomien artikkeliin, missä tietenkin pääosin kiistettiin artikkelissa käsiteltyjä raflaavia kuvauksia:

Lainaus:
On tärkeää, että lehdistönvapaudestaan kiitetyssä Suomessa voidaan julkaista kriittisiä lehtijuttuja, koskivat väärinkäytösepäilykset sitten ketä tahansa. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden lähtömaissa näin ei aina ole. Samaan aikaan on kuitenkin tärkeää muistaa, etteivät virheelliset tiedot ole kenenkään etu. Siksi haluamme korjata Helsingin Sanomien kirjoituksissa esitettyjä asiavirheitä.


Naomi Klein on todennut, että sanan-, ilmaisun- ja lehdistönvapauksia rajoittavat ja sensuroivat pikemminkin liike-elämä kuin valtio. Mutta liike-elämä Luona Oy:n tapaan pyrkivät edelleen ylläpitämään mielikuvaa, että "turvapaikanhakijoiden lähtömaat" ovat esimerkki lehdistönvapauden rajoittamisesta, mikä palvelee sitä tarkoitusta, etteikö liike-ja talouselämä pyrkisi tilaisuutensa ja valtansa tullen rajoittamaan rankasti niin lehdistön kuin kansalaistenkin sananvapautta. Alkuaskeleena on ongelmiensa myöntämisen sijasta vastattava itseensä kohdistuneeseen "kriittiseen lehtijuttuun" osoittamiseen valheena, mistä on vain lyhyt askel sensuuriin:

  Saksin mukaan jutussa on lukuisia asiavirheitä ja monia väitteitä, jotka eivät perustu tosiasioihin.

   Jutussa väitettiin myös, että Luonalla olisi taloudelliset kannustimet vähentää lääkärikäyntejä. Tämä ei pidä paikkaansa. Luona läpilaskuttaa lääkäripalvelut Maahanmuuttovirastolta ilman minkäänlaista katetta. Lääkärikeskus Aava on Maahanmuuttoviraston valitsema sopimuskumppani. Nämä seikat olivat myös jutun kirjoittaneen toimittajan tiedossa hyvissä ajoin ennen jutun julkaisua.

   (Alleviivaus tekijän.)


  "Väärät tiedot eivät edistä turvapaikanhakijoiden tilannetta. Sen takia olemme pyytäneet Helsingin Sanomia korjaamaan kirjoituksissaan esittämänsä virheet. Työntekijämme tekevät tärkeää työtä ja on heidänkin oikeusturvan sekä työmotivaation kannalta tärkeää, että asioista puhutaan kuten ne todellisuudessa [=Luona Oy:n mielestä] ovat".


Tämä on tyypillisintä puhetta sellaiselta liikeyritykseltä, jonka kyky luoda "lehdistön-ja sananvapaudelle" rajoituksia ja sensuuria on olematon. Liikeyritykset pyrkivät kasvaessaan myös ohjaamaan mediaa haluamaansa suuntaan ja tukahduttamaan julkisesta keskustelusta itseensä kohdistuvan kritiikin tai muun ilmaisunvapauden.

***

Tor Tou 26, 2016 12:48 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea