Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Gazalainen heittäköön ensimmäisen kiven

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Gazalainen heittäköön ensimmäisen kiven
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Gazalainen heittäköön ensimmäisen kiven Vastaa lainaamalla viestiä
***

Gazalainen heittäköön ensimmäisen kiven

Natsi-Israelin kansanmurha Gazassa ja Länsirannalla vuosina 2008-2014
Kirjoittanut 'Abdullah Rintala 2012-2014Siionin Nuorimpien Pöytäkirjat

Lainaus:
Thank you God, thank you GOD. WIPE THE VERMIN OUT!! for 47+ yrs Israel has been TOO Kind to those insane muslim squatters
Beu Cars@Linnlondon1 9:30 PM - 30 Jun 2014

...Israel, go Roman and kill all those cockroaches and do the world a great service.
Eunubus 1h

Animals, Savage Primitive Barbarians - Palestine people ..
Destroy West Bank and kill all
Prabal Jun 30

# no restraint!! Destroy gaza / west bank these disgusting monsters murdered 3 children - he US one was american - kill palestinians!!!!!!
LRAgent Jun 30

Carpet bomb the entire West Bank & Gaza Strip. Israel should take all theri land back.This could/should start a MAJOR conflict
stephen abner@civilwarcometh@Just_a_Texan Jun 30

The bodies of three Jewish teens kidnapped by Muslim terrorists have been found near #Hebron. Carbet bomb the #WestBank and #Gaza.
Byron Sanford Jun 30

Hamas made gaza what it is. Why doesn't Israel bomb west bank? Hmmmmm
Steve Brenner@RU4Justice@cohenner Jun 28

listen I reckon Israel should bomb the shit out of West bank until we know where are the boys. I'm happy for you to be there
Mrvigilante@IntHumanRights Jun 28

These "settlers" were teenage school children - Israel should bomb West Bank back to the middle ages where it lives today -
Whatever Israel does it will not be enough. They should bomb West Bank back to dirt -
These deaths were unnecessary- Why were these teenagers murdered? West Bank should give up the murderers & Israel should bomb the area flat
Frank Buchanan Jun 30

personally i would perge gaza and the westbank and be done with it. Push them out or wipe them out! :-)
Steve Adams@The_anti_left@InCapitol24@AsSalawat 5h

time to bomb the #westbank bodies of dead teens found #rats #sandrats
Bosseeyeness Jun 30

Israel MUST nuke ALL ARABS to survive or they will KILL her ASAP...DO IT...
Art Martin@SandraGKennedy@CDoranHarader 16h

muslims nothing more than animals. They have not contributed 1 constructive thing to humanity in 1400 years. Wipe them out!
Greg Quebe@Numb3rTech 28m

Lähde:Twitter


---

Hedelmistään puu tunnetaan

Israelin sotilasoperaatiot länsirannalla kolmen israelilaisteinin kidnappauksen ja lihoiksi laittamisen jälkeen ovat kollektiivinen rangaistus. Nuorukaiset™ olivat liftaamassa kotiin "Occupied Territories™"-alueella järjestetyltä uskonnollisesta seminaarista. Operaatiossa on käytetty ylimitoitettua voimankäyttöä, mielivaltaisia pidätyksiä ja laittomia kotien tuhoamisia. Israelin joukot ovat ampuneet ja tappaneet ainakin viisi palestiinalaista ja pidättäneet ainakin 150 ilman syytteenlukua.

Heinäkuun ensimmäisen päivän mielenosoituksissa Jerusalemissa osallistujat huusivat kuolemaa arabeille ja hyökkäsivät palestiinalaisasukkaiden kimppuun. Juutalaissiirtokuntalaiset hyökkäsivät Hebronissa 28-vuotiaan miehen päälle ja Betlehemissä 9-vuotiaan tytön päälle kesäkuun 30. vähän aikaa israelilaisteinien raatojen löytymisen jälkeen.

Heinäkuun 5. 2014 16-vuotias Mohammad Abu Khdair poltettiin elävältä kostoksi kolmen juutalaisteinin murhasta. Hänen ruumiistaan paloi 90 prosenttia. Edellisyönä Israelin turvallisuusjoukot olivat hakanneet Mohammadin 15-vuotiaan serkun Tariq Abu Khadairin ja myös tämän äitiä lyötiin ja potkittiin.

Eilen keskiviikkona kidnapattu 17-vuotias Mohammed Abu Khudair löytyi metsästä itäjerusalemilaisesta Shufatin kaupunginosasta.

Maanantaina israelilaisjoukot räjäyttivät kahden epäillyn kodit, vaikka epäillyille ei ole luettu syytteitä eikä oikeudenkäyntiä. Joukot räjäyttivät keskiviikkoaamuna myös turvallisuusupseerin taposta epäillyn Ziad 'Awadin kodin, jossa asui hänen vaimonsa, neljä lastaan ja sukulaiset. Maanantaina Israelin "korkein oikeus" oli hylännyt israelilaisen ihmisoikeusryhmän vetoomuksen kodin säilyttämisestä vedoten "hätätilalakiin" rikkoen kansainvälistä oikeutta kollektiivisella rangaistuksella.

Kesäkuun 12. jälkeen israelilaisjoukot ovat pidättäneet noin 900 palestiinalaista, joista ainakin 450 edelleen vangittuina. Kesäkuun 12. jälkeen Israel on suorittanut noin 1 600 kotietsintää palestiinalaisten koteihin, liiketoimiin ja muihin, kuten Islamilaisiin hyväntekeväisyysorganisaatioihin, joiden vätetään kytköksistä Hamasiin.

Kesäkuun 17. 2014 israelilaisjoukot ampuivat 20-vuotiaan Ahmed Samadan Jalazonin pakolaisleirillä kello 2.15 aamuyöllä tunkeutuessaan pakolla palestiinalaisten koteihin. Israelilaisjoukot olivat tunkeutuessaan käyttäneet kumiluoteja, kyynelkaasua ja oikeita ammuksia protestoivia ja kiviä heitteleviä kohtaan. Ahmed Samada ei kuulunut heihin. Israelin armeijan puhemies kertoi Samadan heittäneen israelilaisjoukkoja tiilellä, vaikka siinäkään tapauksessa israelilaisjoukot eivät olisi kohdanneet mitään kuolettavaa vaaraa. Joku kertoi nähneensä israelilaissotilaan ampuneen Samadan tämän seisoessa katolla 30 metrin etäisyydeltä betoniseinän takaa. Israelilaisjoukot eväsivät asukkailta pääsyn sairaalahoitoon -oikeudetta, tietenkin.

"Katselimme World Cupia televisiosta, kun satoja ja satoja armeijan joukkoja tuli leiriin. Menin Ahmedin kanssa katolle turvaan. Hän seisoi katon reunalla, kun häntä ammuttiin ja hän kaatui metrin taaksepäin. Aloin vetää häntä. Hän oksensi verta."

"Avasin oven ja lukuisat sotilaat tulivat sisään ja käänsivät kaiken ylösalaisin, rikkoivat sänkymme, lipastomme, lasimme, olohuoneemme, jopa tallasivat ruoan lattialle ja kaikki mausteet".


"Lähi-idän ainoa demokratia" hyökkäsi palestiinalaiseen mediayhtiöön Transmediaan kesäkuun 18. 2014 Hebronissa, Nablusissa ja päämajaan Ramallahissa takavarikoiden miljoonan dollarin verran arvosta välineitä ja pakottaen lopettamaan toimintansa.

Neljä päivää myöhemmin israelilaisjoukot hyökkäsivät toiseen mediayhtiöön Palmediaan Ramallahissa, jossa myös oli RussiaTodayn osasto, takavarikoiden ja tuhoten välineistöä ja kansioita. Armeijan puhemies kertoi Palmedian "tuottavan palveluita al-Aqsa TV;lle", mutta tosiasiassa sitä tuotti Transmedia, ei Palmedia. Puhemies kertoi hyökkäyksen kohteena olleen myös "al-Quds"-tv-asema, mutta tosiasiassa joukot eivät hyökänneet al-Qudsin osastoon hyökkäyksen aikana.

Kesäkuun 20. 2014 israelilaisjoukot tunkeutuivat Qalandian pakolaisleirille ja ampuivat 21-vuotiaan Mustafa Aslanin, joka oli mennyt katolle isänsä auton luo. Israelilaisjoukot eväsivät pääsyn sairaalahoitoon -ilman syytä, tietenkin.

"Tapaus tapaukselta, israelilaisjoukot käyttävät rynnäkkökivääritulta palestiinalaisia kohtaan, joilla ei ole mitään aseistusta, ei aina edes kiviä. Koska armeija ei vaivaudu rankaisemaan sotilaitaan omilla säädöksillään näitä sotilaita tai käskyjä antavia komentajia vastaan, on Palestiinan aika mennä kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen", sanoi HRW:n Sarah Leah Whitson.

Syyskuun 2000 jälkeen sotilastuomioistuin on tuominnut ainoastaan kuusi israelilaissotilasta palestiinalaisten "laittomasta tappamisesta", pisimmän tuomion ollessa ainoastaan seitsemän kuukauden mittainen.

Heinäkuun 9. 2014 vastaisena yönä Israelin armeija teki Gazaan 160 ilmaiskua, joka tappoi ainakin 27 palestiinalaista ja haavoitti yli sataa. Kahden päivän aikana Israel™ on hyökännyt yhteensä noin 430 kohteeseen. Yksistään tiistaina ainakin viidenkymmenen talon kerrotaan tuhotun ja 1 700 osittain vaurioituneen. Yhden iskun kerrotaan kohdistuneen Hamasin sotilaalliseen siipeen kuuluneen Qassam-prikaatin komentajan taloon, kuolonuhrien määrä tuntematon.
Toisessa iskussa räjäytettiin Hafez Hamadin, Islamilaisen Jihadin johtajan talo, jossa hänen lisäkseen kuolivat ainakin neljä naista ja lapsia. Kansainvälisen sotalain mukaan se ei ole sotarikos, koska "kohde oli sotilaskohde", jonka ohessa sallitaan siviilien, naisten ja lasten tappaminen.

Lääkäri Ayman as-Sahbani kiirehti kahdeksan haavoittuneen luo -joista kaksi lapsia- ash-Shifa-sairaalan hätäosastoon. Hän kertoi, että tunnelit Gazan ja Egyptin välillä, joita pitkin Gazaan kuljetettiin lääketarvikkeita edellisessä Israelin hyökkäyksessä marraskuussa 2012, ovat nyt suljetut ja pahentamassa ongelmaa.

"Lähetimme kriittisempiä potilaita egyptiläissairaaloihin ja apua tuli muista arabimaista ja solidaarisuusryhmistä, ulkomaalaisia lääkäreitä tuli auttamaan meitä ja polttoainetta oli saatavilla. Nyt kaikki on mennyttä."

Gazassa on ainakin 30 prosenttia vajausta keskeisimmistä lääkkeistä ja jäljellä oleva 15 prosenttia hupenee muutamassa päivässä Israelin hyökkäysten jatkuessa. Perjantaiaamuun mennessä Israel oli surmannut 98, mukana neli-ja viisivuotiaat tyttö ja poika.

Heinäkuun 10. 2014:
Israelin pommituksissa ainakin 550 kohteeseen Gazassa kuolee 81, joista monet lapsia ja sadat haavoittuvat.
Israelin ilmaiskuista tappavin tappoi seitsemän palestiinalaissiviiliä torstaina, joista viisi lapsia. Israel® pommitti ainakin kahta taloa tiheästi asutetulla alueella lähellä Khan Yunisia asukkaiden ollessa nukkumassa. Ruumiit kiskottiin talojen jäänteistä kolmesta-neljästä tuhoutuneesta talosta.

Israelin jonkin alueen pommittamista ennakoivana varoituksen tarkoituksena on tuhota asukkaiden taloja, joilla ei ole mitään tekemistä aseellisten ryhmien kanssa.

Kesäkuun 11. ja heinäkuun kuudennen välisenä aikana Israelin ilmaiskuissa ja taisteluvaunutulituksessa kuoli kaksitoista "taistelijaksi epäiltyä" ja haavoittui 30, useimmat siviilejä, vaurioitti yhtätoista koulua, 15 000 ihmisen käytössä ollutta vesikaivoa, terveysasemaa, kahdeksaa taloa, kahta työpajaa sekä YK:n avustusjärjestön varastoa. Yksi isku kohdistui Media24-televisioaseman autoon, jossa kuoli auton kuljettaja. Ilmaiskut mereltä ja ilmasta haavoittivat kahdeksaa siviililä Khan Yunisissa. Yhden Israelin Khan Yunisiin tekemän iskun kohde oli kahvila.

Heinäkuun 7. ja 9. päivän välisenä aikana Israelin hyökkäyksissä kuoli arviolta 35 ihmistä, joista yhdeksän lapsia ja haavoitti yli sataa. Nuorin kuolleista lapsista on puolitoistavuotias. Yhteensä lapsia on kuollut 15.

Gazan sairaaloilla on tarpeeksi polttoaineita generaattoreihinsa -joita käytetään Gazassa yleisten tuntikausien sähkökatkosten aikana- ainoastaan kahdeksi viikoksi. Sairaalat ovat peruneet kaikki tulevat leikkauksensa. 122 olennaisesta Gazassa tarvittavasta lääkeartiklasta 30 prosenttia on loppu ja 53 prosenttia lääketarvikkeista loppunut.

Toukokuun 15. 2014 Israelin joukot ampuivat kuoliaiksi kaksi palestiinalaisteiniä Länsirannalla, kun israelilaisarmeija avasi tulen "kiviä heitteleviä" mielenosoittajia kohti. Israelin poliisin mukaan "rajapoliisi vain hajotti häiriköijät, eikä käyttänyt aseita".

Palestiinalaiset Länsirannalla ja Gazassa olivat viettämässä vuonna 1948 alkaneen Nakhan muistopäivää. Joutuvat muistamaan sitä joka päivä.

Torstain puolipäivään mennessä Israelin ilmavoimat® ovat pudottaneet Gazaan 800 tonnia räjähteitä 750 kohteeseen, enemmän kuin vuoden 2012 kahdeksan päivän sodassa. Yli 600 ihmistä on tähän mennessä loukkaantunut. Israelissa kukaan ei ole vahingoittunut.

"Israelissa ihmiset voivat mennä suojaan raketteja. Täällä ei ole mitään suojaa", kertoo gazalainen Issam Younis.

Perjantaihin mennessä Israel oli tuhonnut täysin ainakin 200 kotia ja vaurioittanut yli 3 000. Israelin operaatiossa kuolleita on yli 100.

"Lähi-idän ainoa demokratia" onneksi "tahtoo rauhaa":


"Terroristit Gazassa tekivät kohtalokkaan virheen hyökkäämällä Israelin ihmisten kimppuun. He tuovat tuhon itsensä päälle."-Benny Gantz, israelilainen kenraaliluutnantti.

"Meillä on edessämme pitkät taistelemisen päivät", puolustusministeri Moshe Yaalon™ sanoo.

"En keskustele kenenkään kanssa tulitauosta nyt", pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi.

"Olemme keskellä hyökkäystä ja olemme valmiit laajentamaan sitä niin paljon kuin vaaditaan, mihin tahansa ja millä tanhansa voimalla ja miten pitkään tahansa."

Lainaus:
"No country should be expected to stand by while rocket attacks from a terrorist organisation are launching into their country and impacting innocent civilians."
US State Department spokesperson Jen Psaki.

"strongly condemned the appalling attacks being carried out by Hamas against Israeli civilians...and underlined Israel’s right to defend itself from them."
UK Prime Minister David Cameron's office


On mielenkiintoista, että se, joka on sodassa alakynnessä on terroristi, mutta se jolla on ylivoima ja tuhovoima, ei ole terroristi.

Gazasta ammutut raketit eivät ole aiheuttaneet henkilövahinkoja eikä aineellisia vahinkoja. Iron Dome-järjestelmä keskeyttää rakettien matkan, mikäli ne uhkaavat asutuskeskuksia. Suurin osa Hamasin ampumista raketeista putoaa asumattomaan erämaahan, joita Iron Dome ei torju.
"Näitä taloja saatetaan käyttää aseiden varastointiin, komentamiseen ja keskuskomentoon tai yhteydenpitoon", Israelin armeija™ kertoi tiedotteessaan.

Israel väittää, että kohteena on Gazasta ammutut raketit ja muut Hamas-ja militaristiset kohteet, mutta tosiasiassa Israel™ on toistuvasti tuhonnut täysin muita kohteita kuin sotilaskohteita ja suurin osa Israelin tappamista ovat muita kuin taistelijoita. Suurin osa Israelin tuhoamista taloista ovat siviilitaloja, joita ei käytetä sotilaallisiin tarkoituksiin eikä salakuljetustunneleiden rakentamiseen. Siten myös Israelin puheet iskemisestä "kovaa Hamasia vastaan" ovat liioiteltuja ja tarkoituksella harhaanjohtavia.

***Viimeinen muokkaaja, Abdullah Rintala pvm Per Hei 11, 2014 10:42 pm, muokattu 1 kertaa
Per Hei 11, 2014 10:33 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


***
Israelin hyökkäys Gazaan 2008/2009

"Tahdon ymmärtää teinkö jotain vääryyttä Israelille tällaisesta rangaistuksesta." -Valkoisia lippuja heiluttaneen Khalid 'Abd-Rabbon perhe, jonka kaksi-ja seitsenvuotiaat tytöt Israelin joukot ampuivat tammikuun 7. 2009

Israelin hallitus on toistuvasti kieltänyt Gazassa olevan humanitaarisen kriisin. Satoja siviilejä on kuollut taisteluissa, suuri prosentti heistä lapsia. Monet haavoittuneet ja sairaat ovat jääneet loukkuihin koteihinsa kyvyttöminä saamaan sairaalahoitoa. Ruumiita on jäänyt tuhottujen rakennusten romuun ja tuhoutuneisiin taloihin, koska Israelin joukot ovat kieltäneet pääsyn sairaalahoitoon.

Noin 80 prosenttia Gazan 1,2-miljoonaisesta väestöstä elää ruoka-avulla, suurin osa aliravittuina.
Ennen operaation aloittamista Israel oli sulkenut Gazan ilmatilan, maa-ja merirajat 19 kuukauden ajaksi. Operaation aikana Israelin hyökkäyksissä Gazaan oli tapettu 1 387 palestiinalaista, joista ainakin 762 siviilejä ja haavoittanut 4 250. Kuolleista 292 oli lapsia ja 75 naisia ja haavoittuneita lapsia 1 497 ja naisia 626. Israelilaisia kuoli 13, joista kolme siviilejä.

Joulukuun 27. 2008 Israelin puolustusvoimat IDF laukaisi ohjuksen ryhmään nuoria miehiä ja naisia, jotka seisoivat kadun toisella puolella UNRWA:n Gazan teknillisen instituutista [GPS 31.51162/034.44336] tappaen yhteensä 12. Kuolleista yhdeksän oli opiskelijoita, kaksi nuorta naista ja kaikki olivat odottelemassa YK:n bussia viemään heidät koteihinsa Rafah'aan ja Khan Yunisiin. Kolme muuta kuollutta siviiliä olivat ohikulkijoita. Paikalla ei ollut, eikä ollut ollut eikä tullut taistelijoita Hamasista tai muista palestiinalaisryhmistä.

Samana päivänä israelilaisohjus Gaza Cityn poliisipäämajan valmistujaisseremoniaan tappaa noin 40. Yhteensä poliiseja kuolee 248, IDF:n mukaan "vihollistaistelijoita".

Kaksi päivää myöhemmin israelilaisohjus iski kuorma-autoon Jabalyassa sijaitsevalla metallipajalla Gazan pohjoispuolella olevaan pakolaisleiriin [GPS 31.3119/034.2940], tappaen yhdeksän siviiliä joista kolme lapsia. IDF väitti kuorma-autossa olleen Grad-ohjuksia, jotka tosiasiassa olivat happipulloja, jotka eivät ole edes Grad-rakettien mittaisia. Kun tämä tuli israelilaisille ilmi, he väittivät kahdeksan miehen olevan "Hamas-operatiiveja", ilman todisteita tietenkin:
[color=red]"On tärkeää huomata, että happipulloja olisi Hamas saattanut käyttää rakettien tekoon"
, kertoi israelilaistiedote. Kuitenkaan IDF ei ole eritellyt lainkaan väitettä "Hamas-operatiiveista" eikä antanut mitään nimiä. Kukaan uhreista ei ollut minkään aseellisen järjestön jäsen. Heidän nimiään ei ollut edes al-Qassam-prikaatin kuolleiden listalla.

"Teimmekö jotain väärää Israelille, kun heilutimme näitä valkoisia lippuja ja he ampuivat kaksi lasta?"

"Ajoimme traktorilla tietä pitkin ja näimme tankkeja sekä sotilaita. Nähdessämme heidät he määräsivät meitä pysähtymään. Kun pysähdyimme he tulittivat meitä kohti. He tappoivat serkkuni Mattarin, toinen serkkuni Muhammad haavoittui kuollen myöhemmin."
-18-vuotias Omar Abu Halima, 'Atatra.

"Avasimme oven ja snaipperi ampui meitä. Ibtisamiin osui ja kääntyessäni takaisin sisään toinen luoti raastoi selkääni. Ibtisam kuoli eteiseen."-Zakiya al-Qanu, valkoisia lippuja heiluttanut nainen 'Atatrassa.

Tammikuun 3. IDF aloitti Siyafan kylän pommittamisen. Asukkaat kertovat saaneensa käskyjä evakuoitua, mutta koska alueella ei ollut taisteluita eikä taistelijoita, he jäivät paikoilleen.

"Veljeni vaimo ja tytär tulivat portaat alas ja heidän vaatteensa olivat palaneet, kuten veljiltäni Yusifilta ja 'Alilta. Yusifin kasvot olivat palaneet ja 'Alin selkä oli palanut", kertoo 22-vuotias Ahmad Abu Halima. Hänen veljensä Omar kertoo:

"Kuulin räjähdyksen äänen ja näin talomme palavan. Menimme yläkertaan ja näin isäni ja neljä muuta kuolleen. Näin veljeni 21-vuotiaan vaimon ja kaksivuotiaan tyttären palavan liekeissä. He olivat pahoin palaneet; vaatteet sulivat heidän yltään. Yritimme soittaa ambulanssia, mutta he sanoivat että IDF ei päästä heitä tulemaan."

IDF salli vasta viidentenä päivänä Na'im al-Marrdin perheen lähteä alueelta. 19 perheenjäsentä lähti jalan kohti UNRWA:n koulua, jossa pakolaiset olivat sijoittuneina. Na'imin viisivuotiasta tyttärentytärtä Nadaa israelilaiset ampuivat matkan aikana päähän.

"Kävelimme tietä itäänpäin pitkän aikaa, kun tulimme tulituksen kohteeksi. Jatkoimme kulkua, mutta sotilaat jatkoivat tulittamistamme vielä toiset 200 metriä. Sitten tyttöä ammuttiin. En tiedä mistä tulitus tuli, koska israelilaiset olivat vallanneet talot ja tehneet reiät seiniin ja ampuivat niiden läpi, eivät ikkunoista."

Nadan isä Radwan al-Marrdi:

"Sovimme sotilaiden kanssa, etteivät muut tappaisi meitä. Annoimme lapsille valkoiset liput. Sotilaat alkoivat ampua meitä tankeista ja rei'istä taloissa. Pidin tytärtäni kädestä ja toisessa kannoin valkoista leipälaukkua. Puskutraktorit olivat repineet tien. Neljäsataa metriä myöhemmin hän yhtäkkiä putosi maahan. Kannoin häntä käsissäni ja pudotin leipälaukun, vaatteeni peittyivät vereen. Löysimme auton Beit Lahiyan tiellä ja menimme Kamal 'Adwanin sairaalaan."

Tammikuun 4. 2009 Israelin joukot yhteishyökkäyksessään tappavat seitsemän Abu Haliman
perheestä Siyafan kylästä. Kahdessa kuolintapauksessa israelilaissotilas ampui perheenjäseniä, jotka yrittivät päästä turvaan valkoisia lippuja kantaen ja heiluttaen käsiään ilmaan näyttääkseen, ettei heillä ole aseita. Samana päivänä Sa'dallah ja Sabah Abu Haliman kotiin turvaan menneet 14 Abu Haliman perheenjäsentä lähellä Beit Lahiyaa Israelin tykistötuli osuu heidän taloonsa tappaen viisi perheenjäsentä ja haavoittaen neljää. Isku tappoi isän, 14-vuotiaan pojan, 11-vuotiaan pojan, 10-vuotiaan pojan ja 15-kuukautisen tyttären. Haavoittuneet olivat äiti, 16-vuotias poika, viisivuotias poika ja 21-vuotias miniä ja heidän kaksivuotias tyttärensä. Israelin joukot tulittavat perhettä kohti näiden yrittäessä viedä haavoittuneita ja kuolleita sairaalaan traktorien ja lava-autojen lavalla, tappaen samalla kaksi serkusta.

Miniä ja hänen kaksivuotias tyttärensä ja kuollut 15-kuukautinen vauva menivät toisen traktorin peräkärryyn. He joutuivat israelilaisten hyökkäyksen kohteeksi Ma'uwiya-koulun edessä:

"Tiellä näimme tankkeja ja sotilaita. Kun näimme heidät he määräsivät meidät pysähtymään. Kun pysähdyimme, he tulittivat meitä. He tappoivat serkkuni Mattarin. Serkkuni Muhammad haavoittui ja kuoli myöhemmin.

Jätimme Shahidin [kuolleen 15-kuukautisen vauvan], Muhammadin ja Mattarin. Otimme ainoastaan Ghadan [miniän] ja [kaksivuotiaan] Farahin. He [israelilaissotilaat] sanoivat ottakaa ne ja menkää. Kerroimme heille tahtovamme ottaa myös muut, mutta he sanoivat ei. Neljätoista päivää myöhemmin ICRC [Kansainvälinen Punainen Risti] toi meille Muhammadin ruumiin. Tunnistimme hänet ainoastaan matkapuhelimensa perusteella. Hänen ruumiinsa oli ruhjottu.

Traktorin vieressä kävellyt Nabila Abu Halima:

"Sotilaat sanoivat: 'Seis! Alas! Sukulaiseni hyppäsivät traktorilta maahan. Nostin käteni ylös kuten muutkin ja pojat nostivat paitojaan näyttääkseen, ettei heillä ole aseita. Silloin paljon sotilaita aloitti ampumaan. Haavoituin olkapäähän, Muhammad ja Mattar kuolivat. Juoksimme takaisin ja he ampuivat maahan allamme. Shahid jäi traktorille."

Samana päivänä kello 12.30 israelin joukot avaavat tulen Juhr al-Dikissä 28 siviiliä kohti, jotka yrittivät evakuoitua kodeistaan kuultuaan IDF:n määräykset radiossa lähteä alueelta. Laukaukset tappoivat äidin ja tyttären, joka heilutti valkoista lippua. Israelilaiset hävittäjät pommittivat Abu Hajjajin perheen talon ympäristön aukeita alueita viiden minuutin välein. Talossa oli seitsemäntoista perheenjäsentä. Kuudelta aamulla seuraavana päivänä tankkituli osui taloon, haavoittaen 12-vuotiasta Manaria sirpaleella käsivarteen. Palestiinalaisia taistelijoita ei ollut alueella, eikä ambulanssi voinut tulla alueelle taistelujen takia. Evakuointikäsky kuului radiosta.

"Heilutimme valkoisia lippuja. Silloin tankki tulitti nopeasti. Rayyaa ja Majidaa osui. Majida piteli valkoista lippua ja häntä osui ensimmäisenä. Näimme hänen kaatuvan naamalleen maahan, hän kuoli välittömästi. Rayya kuoli myöhemmin talojen väliin."

Perhe palasi kotiinsa 14 päivää myöhemmin tammikuun 20. ja löysivät Rayyan ja Majidan ruumiit
kadulta.

"Ruumiit olivat vieläkin siellä. Majidan ruumiin yli oli ajettu tankilla."

Tammikuun 4. 2009, IDF laukaisee ohjuksen kaksikerroksisen talon katolle [GPS 31.51243/034.45655], jossa oli kaksi poikaa leikkimässä. Kohde oli ainakin viiden kilometrin päässä mistään, missä oli taisteluita IDF:n ja palestiinalaisryhmien välillä. Talo oli myös matalampi kuin muut ympärillä olleet talot, joten sen käyttö raketinlaukaisuun on perätön väite. Iskussa kuoli 12-ja 17-vuotiaat al-Masharawin perheen pojat.

"Juoksin katolle ja näin poikien ruumiit. Ahmadin jalka oli Mahmudin vierellä, joka oli vielä elossa", kertoo naapuri.

Samana päivänä IDF myös laukaisee ohjuksen al-Habbashin perheen talon katolle [GPS 31.50928/034.47826], jolla oli leikkimässä kuusi lasta. Ohjus tappoi kaksi tyttöä, 10-ja 12-vuotiaat serkukset ja haavoitti kolmea muuta lasta, joista kaksi menetti jalkansa.

"Pidämme kanoja katolla ja lapset olivat niitä ruokkimassa ja leikkimässä", toisen kuolleen tytön isä kertoo. "Jos lähistöllä olisi ollut taisteluita, olisimme lähteneet. Se oli tavallinen päivä, muuten lapset eivät olisi olleet katolla taistelun aikaan. Israelilaisia ei ollut alueella".

Samana päivänä CMWU katkaisee juoksevan veden Gazaan eväten veden yli 530 000 gazalaiselta. Joulukuun 31. ja tammikuun 2. päivien aikana Israelin ilmaiskut kohdistuivat vesi-ja viemärijärjestelmiin Beit Hanounissa tuhosi pääviemäriputken Beit Lahiassa syösten viemärin kaduille.

Tammikuun 5. suuri ryhmä viidestä perheestä käveli Saladin-tietä yrittäen lähteä alueelta, jolloin talossa ollut israelilaissotilas ampui kaksi laukausta, osuen maahan ja sitten osuen 14-vuotiaan Ibrahim Mu'in Junan, joka kuoli seuraavana päivänä. Edellisenä päivänä perhe lähti ja meni Abu Zourin perheen kotiin, jonne myös tuli muutaman tunnin kuluttua ryhmä ihmisiä muista perheistä.
Israelin ilmaisku samana päivänä osuu ambulanssiin Beit Lahiyassa tappaen ensiapuhoitajan ja haavoittaen vakavasti toista näiden ollessa evakuoimassa haavoittunutta paikalta, johon Israel oli äskettäin oli iskenyt ja koneen palaessa takaisin tekemään iskun samaan kohtaan.
Tammikuun viidentenä israelilaisohjus tuhoaa YK:n johtaman Asman peruskoulun, jossa tuolloin oli noin 400 pakolaista. Ohjus tappoi kolme nuorta miestä koulun kylpyhuoneeseen, eikä koko koulun alueella ollut lainkaan minkäänlaista sotilastoimintaa. Koululla oli valot ja YK oli antanut IDF:lle kaikkien koulujensa ja kohteidensa koordinaatit.

"Aamulla näin heidän vertaan ja pieniä lihansa suikaleita vessan sisäänkäynnin seinillä".
Samana päivänä IDF™ laukaisi ohjuksen 'Allawin perheenjäseniä kohti, jotka olivat talonsa katolla [GPS 31.50828/034.47721] tappaen kymmenvuotiaan pojan ja haavoittaen tämän 13-vuotiasta veljeä ja kahdeksanvuotiasta sisarta. Lähistöllä ei ollut taisteluita, eikä taistelijoita.

"Yhtäkkiä katto peittyi valkoiseen pölyyn ja savuun. Näin Mu'minin polkupyörällä, hänen jalkansa olivat murskautuneina, hänen rinnassaan oli pieniä reikiä, joista valui verta. Kannoin häntä itkien portaita alas, jolloin hän hengitti viimeisensä".

Seuraavana päivänä israelilaissotilaat tulivat Abu Zourin taloon kello kahdeksan aamulla. Perheenjäseniä pakotettiin kävelemään ulos, miesten kävellessä edessä ja naisten takana. Sotilaat tutkivat miehet, vanhojen miesten käskettiin riisua takkinsa, nostamaan paitojaan ja pudottamaan housunsa ja nuoret miehet määrättiin riisuuntumaan alushousuilleen. Neljä nuorta miestä vietiin kuulusteluihin ja loput kolmesta perheestä alkoi kävellä etelään ja majoittautuivat al-Mughrabin taloon.

He lähtivät ruoan vähyyden tähden. Mu'in istutti vanhemman äitinsä työntämäänsä ostoskärryyn ja Mu'inin poika heilutti kädessään valkoista lippua:

"Yhtäkkiä kuulin laukauksen äänen, joka osui työntämääni ostoskärryyn. Tämä ei ollut varoituslaukaus, koska samalla sekunnilla toinen laukaus osui Ibrahimia, joka käveli takanani."
"Nostin hänen paitaansa ja näin veren peittävän hän vatsansa ja lanteensa. Näin hänen haavoittuneen rintaansa. Hän hengitti raskaasti. Hänen äitinsä tuli katsomaan, kuka haavoittui. Hän huusi ja itki nähdessään sen olevan Ibrahimin. Hän piti häntä jaloista ja minä kannoin hänet takaisin al-Mughrabin taloon".


Palattuaan takaisin al-Mughrabien talolle, Ibrahim oli elossa ja huusi vettä. Annoimme lääkärin määräämää sokerioitua vettä ja yritimme saada ambulanssia ja soitimme kaikille organisaatioille, mutta kukaan ei kyennyt tulemaan. Ibrahim kuoli kymmenen tunnin kuluttua.
Tammikuun 9. ja 10. päivän aikoina yksi sairaaloista suljettiin saaden vaurioita tykistö-tai kranaattitulesta, samoin vaurioita kärsivät neljä muuta sairaalaa. Kaksi päivää myöhemmin humanitaarisen Caritasin sairaala tuhoutui ilmaiskussa täysin Gazan Maghazi-alueella.

Tammikuun 10. 2009 Israelin kansanmurhajoukot IDF aloittaa hyökkäyksen Khuza'ahan kello 21.30 raskaalla tykistötulella ja valkoisella fosforilla an-Najjarin lähiön yllä. Valkoiset fosforiammukset räjähtelivät kotien yläpuolella, suihkuttaen alueelle palavia rypäleitä sytyttäen taloja tuleen. Seuraavana päivänä IDF:n maajoukot tulivat alueen laitamille ja D9-puskutraktorit tuhosivat useita koteja.

Tammikuun 11. ja 13. välisenä aikana IDF pommitti raskaalla kädellä valkoista fosforia, tykistötulta, tappaen yhden naisen ja haavoittaen tusinoittain muita. 47-vuotias Hanan al-Najjar kuoli 155mm kranaatin valkoisella fosforilla maustettuna iskeytyy hänen talonsa katon läpi sisään, tappaen hänet ja haavoittaen hänen neljää lastaan.

Tammikuun 13. 2009, Israelin sotilas ampuu 47-vuotiaan Rawhiya an-Najjarin ja haavoittaa tämän 23-vuotiasta sukulaista Jasmin an-Najjaria. Naiset olivat kävelemässä suoralla tiellä päiväsaikaan Khuza'assa Rawhiyan pidellessä valkoista lippua, yrittäen lähteä Israelin valtaamalta asuinalueeltaan.

"Rawiyah piteli valkoista lippua naisten ryhmässä ja kehotti meitä menemään yhdessä. Meitä oli 15 naista. Kun pääsimme kulmalle, he alkoivat ampua välittömästi. Häntä osui päähän ja hän kaatui vaikka hänellä oli valkoinen lippu. Yritimme päästä hänen ruumiilleen, mutta emme päässeet. Yrittäessämme päästä hänen ruumiilleen, Jasmin an-Najjaria osui käsivarteen ja jalkaan. Sidoin haavan ja soitin ambulanssin, mutta he sanoivat etteivät voi tulla.

"Näimme tankin ja muita sen takana. Sotilaat käskivät kovaäänisellä meitä tulemaan ulos talostamme. Meillä oli valkoiset liput osoittaaksemme olevamme siviilejä. Seitsemän-yhdeksän minuutin ajan heiluttilemme lippuja ja katsoimme suoraan heihin. Yhtäkkiä he avasivat tulen ja tytöt kaatuivat maahan. [Seitsemänvuotias] Su'ad kaatui ja kun käännyin minuun osui. Su'adia oli osunut niskaan ja rintaan. Hän kuoli heti. [Kaksivuotiasta] Amalia osui rintaan ja vatsaan. Hänen sisälmyksensä tulivat ulos. Veimme Amalin sisälle, jossa hän kuoli koska ambulanssi ei voinut tulla. [Neljävuotias] Samar haavoittui rintaan ja laukaukset tulivat ulos hänen selästään, jättäen isot reiät vahingoittaen selkärankaa. Hän on halvaantunut."
-Su'ad 'Abd Rabbo, tammikuun 7. 2009

Su'ad 'Abd Rabbon ambulanssinkuljettajana työskentelevä naapuri Samieh ash-Sheikh kuuli naapuriensa huudot ja yritti tulla heidän avukseen, mutta Jumalan valitun kansan IDF oli estänyt hänen pääsemisensä. Hänen oli käsketty nousemaan ulos ambulanssista ja poistumaan. Kun hän palasi, hänen talonsa oli murentunut ambulanssinsa päälle.

Samana päivänä Jumalan silmäterän IDF julisti "humanitaarisen tauon". Kun alueelta pois tahtovat asukkaat tulivat taloistaan, kadut olivat autoille kulkukelvottomat.

"Israelin sotilaat ammuskelivat ympärillämme pelotellaakseen meitä." -Su'ad 'Abd Rabbo.

Khalid 'Abd Rabbo sanoi, ettei kykene ymmärtämään, miksi israelilainen sotilas avasi tulen aseettomia naisia kohti, jotka kantoivat valkoisia lippuja ja sitten tuhosivat hänen kotinsa:

"Tahdon vain yhden asian: Haluan ymmärtää, teinkö jotain väärin Israelille tullakseni rangaistuksi tällä tavoin. Tahdon tämän olevan viimeinen rikos arabeja ja palestiinalaisia kohtaan, koska me tahdomme rauhaa. Toivottavasti olen viimeinen kärsinyt. Menetin lapseni ja taloni."

Tammikuun 13. 2009 kello 7.30:

Rawhiya an-Najjar johti 15 naisen ryhmää ulos asuinpaikaltaan Khuza'an kylästä, noudattaen tankeissa olevien israelilaissotilaiden ohjeita ja D9-aseistetut puskutraktorit korttelin laitamilla. Kun hän käveli valkoisen lipun kanssa alueella, jossa ei ollut taisteluita ja IDF ottaneena alueen hallintaan kolmen päivän ilmapommituksen jälkeen, israelilainen sotilas avasi tulen osuen Rawhiyaa päähän. Toinen luoti osui 23-vuotiaaseen Jasmin an-Najjariin naisten yrittäessä vetää Rawhiyaa turvaan. Samasta perheestä ollut 57-vuotias maanviljelijä Mahmoud an-Najjar kantaessaan valkoista lippua israelilainen sotilas myös ampui kuoliaaksi tuntia myöhemmin yrittäessään noutaa Rawhiyan ruumiin.

Saman päivän aamulla israelilaiset sotilaat käyttävät kovaäänistä määrätessään asukkaita menemään kylän keskelle, mutta kun asukkaat alkoivat liikkua, israelilaiset sotilaat alkavat tulittaa heidän suuntaansa pakottaen heidät kääntymään ympäri ja palaamaan takaisin.
Israel on tähän päivään asti näyttänyt vähän kiinnostusta tutkia sotilaiden toimia läpikoitaisin ja objektiivisella tavalla. Israelin sotilaallinen ja poliittinen johto on toistuvasti väittänyt IDF:n tekevän "kaikkensa siviilien suojelemiseksi" ja syyttää Hamasia kuolonuhreista, koska "se operoi asutusalueilta ja käyttää siviilejä ihmiskilpinä".


"On mahdotonta olla tekemättä virheitä niin kansoitetussa ympäristössä, paineen alla", sanoo IDF:n lakiosaston johtaja Liron Liebman ja sanoi syytteiden israelilaisia sotilaita ja upseereita vastaan olevan "terroristista lainkäyttöä".

"Gazaan tehtäviin lähetettyjen sotilaiden ja komentajien täytyy tietää olevansa turvassa eri sotaoikeuksilta ja että Israelin valtio auttaa heitä tässä asiassa ja puolustaa heitä, kuten he ruumiillisesti puolustivat meitä Operaatio Tulikasteessa".-Ehud Olmert, Israelin pääministeri tammikuun 25. 2009.

"Katolla oli tarkkuusampujia. Pataljoonankomentaja antoi perheen mennä ja käski menemään oikealle, mutta äiti ja kaksi lasta eivät ymmärtäneet ja kääntyivät vasemmalle, eikä kukaan ollut kertonut katolla päästäen heidät menemään ja olemaan ampumatta ja hän...teki mitä hänen piti tehdä, hän vain seurasi ohjeita." -Israelilainen sotilas Haaretz-lehdelle maaliskuun 19. 2009


"IDF on maailman inhimillisin armeija ja toimii IDF:n hengen mukaisesti korkein taistelumoraalein. En usko sotilaiden IDF:ssä murhaavan siviilejä kylmäverisesti." -Kenraaliluutnantti Gabi Ashkenazi IDF:n lehdistotiedotteessa maaliskuun 23. 2009

Tutkinnat päättyivät siihen, että "sotilaiden lausunnot perustuivat kuulopuheisiin eikä henkilökohtaiseen tietoon. Tarinat olivat liioiteltuja ja äärimmäisiksi manipuloituja.".

Israelin "puolustus"ministeri Ehud Barakin mukaan tutkinnat osoittavat Israelilla olevan "maailman moraalisin armeija, laajat huhut ovat vahingoittaneet IDF:n mainetta kotona ja ulkomailla". Tosin:


"On ikävää, että kukaan näistä puhujista kuulemisessa eivät olleet huolellisia väitteissään, esitellen useita vakavia välikohtauksia, ilman henkilökohtaista todistamista ja tietämättä niistä juuri mitään"[color=white], sanoi kenraali Mendelbit, kritisoiden suunsa aukaisseita sotilaita.

Huhtikuun 22. samana vuonna, Israelin "puolustusvoimat" IDF antoi lopullisen lehdistötiedotteensa:


"Läpi taistelun Gazassa, IDF toimi kansainvälisen lain mukaan [Eli kansainvälisen lain mukaan gazalaisia pitääkin tappaa kuten juutalaisvaltio niitä tappaa]. IDF turvautui korkeaan ammattitaitoon ja moraaliseen tasoon kohdatessaan vihollisen, joka kohdistaa terrorinsa israelilaissiviileihin, kun samalla suojautuu siviilien taakse Gazan kaistaleella käyttäen siviilejä ihmiskilpinä. Tutkinnat paljastivat hyvin vähän välikohtauksia, joissa tiedustelu-tai operationaaliset virheet olisivat tapahtuneet taistelun aikana. Nämä valitettavat tapaukset olivat väistämättömiä ja tapahtuivat taistelutilanteissa, joissa Hamas pakotti siviilien keskuudesta IDF:ää taistelemaan.

Tutkinnoissa tultiin päätökseen, että kaikissa tutkituissa tapauksissa IDF-joukot eivät tarkoituksella hyökänneet siviilejä kohti, jotka eivät olleet osallisina taisteluissa. Tapauksissa, joissa ilmeni tarkoitukseton riski vahingoittaa osattomia siviilejä, IDF minimoi riskin, kuten käyttämällä tarkkaa tiedustelua ja varoittaen hyökkäysten edellä.

IDF ei aiheuttanut vahinkoa osattomille siviileille. Tämä ei ollut tarkoituksellista, vaan seurausta tilanteissa joukkojen hallitsemattomissa tai odottamattomissa operationaalisissa virheissä. Hamas suojautui siviilien joukkoon ja käytti siviilikohteita osana terrorioperaatioissaan Israelia vastaan."
***

Valkoisen fosforipommin käyttöä vuodenvaihteen 2008/2009 Gazan sodassa käsittelevät tutkimukset päättyvät ennen asianmukaista tutkintaa lausumaan, jonka mukaan Israelin sotilaat ja komentajat eivät tehneet mitään väärää.

Valkoista fosforipommia käytetään laajalti eri puolilla maailmaa -Afganistanissa, 'Iraaqissa, Gazassa ja Tsetseniassa. Valkoinen fosforipommi luo vakavia palovammoja -se kiinnittyy ihoon, polttaa luuston läpi, siteiden pois ottamisen jälkeenkin sen hapensaanti tuottaa jälleen polttoreaktion. Käytetyissä fosforipommirypäleissä on palamisen päätyttyäkin edelleen jäljellä niin paljon palamatonta fosforia, että ne syttyvät uudelleen mikäli niihin kohdistuu riittävän voimakas isku, kuten potkaiseminen.

Tammikuun 15. 2009 IDF alkoi pommittaa Tal al-Hawa'n korttelia kaasua vapauttavin räjähtein sekä valkofosforein kello seitsemän aamulla. Israelin pommitus jatkui kolme tuntia, jonka kuluessa valkofosfori tappoi autossa matkustaneet neljä siviiliä samasta perheestä. Pommitus jatkui seuraavana päivänä yöaikaan kello 1.15 alkaen jatkuen ainakin iltakymmeneen.

"Tyttäreni kertoi, että oli ulkona paloi auto, jonka sisällä oli ihmisiä. Katsoin ulos ja näin nuoren miehen joka oli suunniltaan yrittämässä päästä palavaan autoon sisään. Kun pääsin autolle, hän oli kaatunut ja liekeissä. Pommittaminen jatkui ja vedin hänet kujalle ja yritin puhua hänelle, mutta hän ei puhunut. Hänen toinen silmänsä oli palanut pois ja hän oli kamalasti haavoittunut." -Muhammad ash-Sharif, Gazan asukas.

Autossa kuolivat isä, äiti ja näiden 24-vuotias poika ja 14-vuotias tytär. Pelastamista yrittänyt mies oli heidän 25-vuotias poikansa.

Tammikuun 15. 2009 ainakin kolme fosforipommiterttua osui YK:n avustusjärjestön UNRWA:n päärakennukseen tuhoten neljä rakennusta sekä tuhoten 3,7 miljoonan arvosta lääkintätarvikkeita. Tuli tuhosi myös huopia, patjoja, hygieniasettejä, säilykepurkkeja sekä jauhopaketteja. UNRWA:n työntekijät olivat läpi aamun olleet puhelinyhteydessä IDF:n upseerien kanssa pommien putoillessa systemaattisesti koko ajan lähemmäs kiinteistöä, vaatien lopettamaan pommituksen. YK:n rakennuksessa oli tapahtumahetkellä noin 700 siviiliä suojassa. Viikkoa ennen UNRWA oli keskeyttänyt ruoka-avun jakamisen Gazaan, kun Israelin iskuissa kuoli kaksi sen kuljettajaa.
Samana päivänä Gazan al-Quds-sairaalan viidennen kerroksen lasten leikkihuone tuhoutui valkoisessa fosforipommihyökkäyksessä. Kahden fosforipommitertun hyökkäyksessä tuhoutui myös sairaalan päärakennus, pakottaen jokaisen potilaan ja henkilökuntaan kuuluvan evakuoinnin. Israelin operaatiot Gazassa tuhosivat kolme PRCS-ambulanssia ja vaurioittivat toisia kuuttatoista. Sairaalan 36-vuotias ortopedikirurgi Jamal as-Safadi kertoo sairaalassa olleen tuolloin 40 haavoittunutta, seitsemän vastasyntynyttä ja neljä potilasta tehohoidossa.

Sairaalasta evakuoitujen joukossa oli 24-vuotias teknologian opiskelija Taariq al-Baradei, jonka 12-vuotias veli oli kuollut ilmaiskussa näiden kotiin tammikuun neljäntenä:

"Menin ambulanssiin kahdeksanvuotiaan tytön kanssa, jonka päästä vuoti verta. Katsoin ikkunasta ulos ja näin haavoittuneiden kävelevän kadulla."

Tammikuun 17. 2009 kuoli kaksi veljeä neli-ja viisivuotias ja 14 muuta loukkaantui Israelin pudottamissa fosforipommeissa 1 600 siviilin suojaksi ottamansa YK:n koulun yllä Beit Lahiyah'ssä. Ensimmäinen osuma luokkahuoneeseen tappoi nukkumassa olleet neli-ja viisivuotiaat kaksi veljestä haavoittaen vakavasti heidän äitiään ja serkkuaan, myös 12 muuta loukkaantui.

"Ihmiset koululla juoksivat paniikissa. He olivat jättäneet kotinsa ja hakeutuneet turvaan kouluun, mutta myös tämä suoja ei ollut koskematon. Jotkut ihmiset olivat tulessa ja osia heidän ruumiistaan suli pois", kertoo koulun vieressä asunut.

Ensimmäistä kertaa näen outoja palovammoja, syvälle luuhun asti. Ja ne aiheuttavat bakteeri-infektiota kuin mikään muu. -Lääkäri Gazan ash-Shifan sairaalassa.
YK oli antanut IDF:lle koulun GPS-koordinaatit ennen sotilastoimien alkua.

Meillä on kolmannen asteen palovammojam jotka näyttävät kemiallisilta palamisilta, eivätkä ole tavallisia palovammoja. Ihoa ei ole, eikä toisinaan edes lihasta. -lääkäri Kairossa.

---

Israelin hyökkäykset Gazaan 2008/2009 tuhosivat 3 540 taloa ja 2 870 kärsi vakavia vaurioita, yli 50 000 pakolaista joutui pakolaiseksi. Jälleenrakennukseen tarvittavat materiaalit maksavat 900 shekeliä (240 dollaria) ja 2 000 shekeliä (540 dollaria) per tonni, summia suurimman osan kotinsa menettäneiden gazalaisten ulottumattomissa. [Aikoinaan 'Iraaqin edellinen presidentti Saddam Hussein maksoi jokaiselle Israelin hyökkäyksissä talonsa menettäneille palestiinalaisille 5 000 dollaria talonrakennusapua, mutta nyt palestiinalaisilla ei ole enää sitäkään]. Vielä marraskuussa 2009 kodittomina oli ainakin 20 000 gazalaista. Vuosien 2000-2004 aikana Rafah'n rajanylityspaikalta tuhottiin 16 000 "suoja-alueen" luomiseksi Egyptin vastaiselle rajalle.
Israelin hyökkäykset tuhosivat hallintorakennuksia, siltoja, 57 kilometriltä teitä ja vahingoitti 107 UNRWA:n rakennusta, , voimalinjoja, yli 20 000 metriä putkistoa, neljä vesivarastoa, 11 vesikaivoa ja viemäriputkistoja.
Kaikkien vahinkojen korjaaminen maksaisi 43 miljoonaa dollaria.
Lisäksi tuhoutui 18 koulua -joista kahdeksan lastentarhoja-, vaurioitti 262 muuta koulua, 268 yksityistä liikerakennusta ja vaurioitti 432 aiheuttaen 139 miljoonan dollarin vahingot. Hyökkäyksissä tuhoutui ja vaurioutui 324 tehdasta ja työpajaa. Työpaikkojen menetyksen seurauksena yli 24 000 joutui köyhtyneeseen elämäntilanteeseen.
Vahingot maanviljelyksessä, hedelmätuotannossa ja kasvihuoneissa olivat 180 miljoonaa dollaria. Lähes kaikki Gazan pientilat vahingoittuivat tai tuhoutuivat.

Lisäksi Israelin määräyksestä loput rakennuksista tuhottiin armeijan käyttöön vahvennetuilla D-9 -katepillareilla. Suurin osa taloista ei ollut ollut minkäänlaisessa sotilaallisessa käytössä.

"Useita D-9 -puskutraktoreita operoi kellon ympäri, jatkuvasti kiireisinä tuhoamassa taloja"

Caterpillar D-9:n kuljettaja kertoo tuhonneensa suuren määrän koteja, peltoja ja kasvihuoneita operaation loppupuolella:

"Komentaja sanoi, että 'kun demokratia käy meitä vastaan, armeija ei voi olla niin hyökkäävä kuin tahtoisi. Menkää raakuudella, vain raakuudella. Jos epäröitte, romuttakaa talot. Tehkää mitä haluatte.' Joskus sotilaskomentaja vain määräsi D-9:t tuhoamaan jotain vain tehdäkseen heidät onnellisiksi." -Israelilainen Bulldozerin kuljettaja.

Joukkueenjohtaja "Aviv" kertoi sotilaiden vandalisoivan taloja vain, koska "se on coolia": "Upseereilta ei saa mitään vaikutelmaa, että siinä olisi jotain logiikkaa, mutta he eivät sano mitään".

Izbt Abd Rabbon alueella oli tuhottu 45 asuinrakennusta, yhteensä 287 ihmisen asunnot. Suurin osa tuhoamisesta tapahtui sen jälkeen kun IDF otti alueen hallintaansa, joten ne eivät olleet voineet tuhoutua ilmaiskuissa.

"Suuri joukko sotilaita, sadoittain, murtautui taloihin. Tarkka-ampujat ampuivat taloani kohti aina ikkunaverhojen liikkuessa".

Vastapäätä sijaitseva talo oli israelilaissotilaiden miehittämä.

"Pelkäsimme heidän tuhoavan talomme, joten käskin miniääni herättämään lapset, jotta sotilaat tietäisivät paikalla olevan lapsia. Sitten sotilaat murtautuivat talooni".

Ghazzala Salamah Abu Freihiä ja hänen lapsiaan ja näiden perheitä sotilaat valtasivat kymmenen päivän ajan. Kooten perheen yhteen huoneeseen ja sotilaiden tulittaessa yläkerrasta.
Ja sitten ne saatanan juutalaiset väittävät, että "Hamas käyttää ihmiskilpiä" tai "tulittaa siviilien seasta".

Abu Freihin perheen viisi taloa oli tuhottu, kun he pääsivät palaamaan, tehden 31 ihmistä kodittomiksi.

"Talo maksoi 200 000 jordanian dinaaria [280 000 dollaria] eikä meillä ole rahaa rakentaa uutta. Rajat ovat suljettuina rakennusmateriaalien saamiseen. Meillä oli 300 neliömetriä oliivitarhoja, jonka he jälleen tuhosivat.", kertoo Izbt Abd Rabbon asukas.

"Olin suurin maahantuoja Gazassa. Toin Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Egyptistä, Intiasta, Kiinasta", -M'Salam al-Haddad kertoo.
Kun hän palasi kotiinsa, hänen talonsa oli tuhottu ja hänen työhön tarvittava kuorma-autonsa oli uima-altaassa. Hänen lähes hehtaarin kokoinen oliivipuuplantaasinsa oli tuhottu.

Majid al-Athamna kertoo talonsa tuhotun, vaikka alueella oli neljä Hamasiin kuuluvan taloa jätetty koskematta ja myös hänen neljä autoaan oli tuhottu.

"Laukaisivatko autoni raketteja?", hän kysyy. Myös hänen oliivipuutarhansa oli tuhottu. Oliviipuuthan etenkin laukaisevat raketteja Israeliin ja käyttävät siviilejä ihmiskilpinä.

Gharib Nabharin talo ja sitruunapuutarha olivat tuhottuina. Hänen kaivonsa pumppu oli irtirevitty. Puutarha oli työpaikka 30:lle.

Gazassa olevista tehtaista kolme oli täysin tuhottuina. Alueen pihalla näkyi puskutraktoreiden jäljet.

Sarayo oli Gazan suurin pikkuleipätehdas, jonka korjaaminen on hankalaa. IDF iski suoraan uuneihin ja tuotantolinjalle aiheuttaen kokonaisuutena 22 miljoonan vahingot. Betonisäkki maksaa lähes 64 dollaria, kun se aiemmin oli viisi dollaria.

Israel™ tuhosi myös kuivamuonavarastot ja lamppupoltinvarastot ja kaksi mattokauppaa ja teollisuuspesulan. Kaikki oli tuhottu omituisesti valkoista fosforia käyttämällä. Ilmaiskuilla tuhottiin myös vastapäätä oleva mehutehdas.

Gazan 29:stä betonitehtaasta Israel™ tuhosi ja vaurioitti 22 aiheuttaen 85 prosentin kapasiteettivajeen. Useimmat niistä olivat käyttämättömiä, koska Israel™ kielsi betonin tuomisen Gazaan.
Loput tehtaista tai säilyneistä tehdasrakennuksista ja niiden pihoilla olleista autoista Israel™ tuhosi puskutraktoreilla tai taisteluvaunuilla.
Abu Eidan perheen omistama tehdas sai EU:n tukeman projektin, jonka tarkoituksena oli lievittää Beit Lahiyan vedenlaskimon jäteveden uhkaamaa tulvaongelmaa. Tehtaan kuului saada betonituontia Israelista projektia varten.

az-Zaytounin alueella oli tuhottu 114 rakennusta ja 27 kasvihuonetta, suurimman osan IDF:n miehityksen jälkeen, ei taisteluissa. Ainakin 100 perheenjäsentä oli hakeutunut suojaan varastoon. Kaksi miestä meni ulos ja heihin osui kranaattituli. Sen jälkeen ainakin kaksi kranaattia osuu rakennukseen tappaen ainakin 21 perheenjäsentä.
al-Samunin perheiltä Israel™ tuhosi 17 asuinrakennusta, kaksi kanafarmia, oliivi-, sitruuna- ja appelsiinilehdot ja vesikaivon. as-Samunin perheistä Israel tappoi kokonaisia perheitä: Rashadin vaimoineen ja kaksine lapsineen, kun heidän talonsa ja kanafarminsa tuhottiin; 'Atiyyan ja hänen nelivuotias poikansa; Talalin taloon Israel™ laukaisi valkoista fosforia, tappaen Talalin ja Iyadh Talalin vaimon, Salahin tyttären, Helmin vaimon ja näiden kuusikuukautisen pojan. Toisessa rakennuksessa eläneen Ibrahim as-Samunin pojan ja tämän kolme lasta. Kolmannessa talossa kuoli Na'il as-Samunin vaimon ja 17-vuotiaan tyttären. Neljännessa rakennuksessa Israel™ tappoi mainitun varaston omistajan Wa'ilin kotona kaksi lasta sekä viidennessä kuoli omistaja.

Ishteiwin perheen seitsemän taloa ja hedelmälehdot Israel™ tuhosi myös.

Salahuddiin-tien varrella olevat tehtaat Israel™ myös, puskutraktoreilla. Yhden tehtaan omistaja Hassan al-Tarabin kertoi puskutraktorin tuhonneen myös sementtitehtaiden pihalla olleet autot, yksi niistä hänen omansa ja hänen kodissaan Israel™ oli ampunut hänen lehmänsä ja viisi vuotta. Vatsaan ammuttu kameli selvisi.

Beit Lahiyessä Israel™ tuhosi 38 asuintaloa. Israel™ ampui tykistötulta as-Sudaniya-tiellä olevaa myllyä kohti. Juma'an perheen taloista seitsemän Israel tuhosi täysin ja loput kaksi osittain, jättäen 71 perhettä kodittomiksi.

Muhammad al-Ajrami kertoo IDF:n joukkojen tunkeutuneen hänen kotiinsa, laittaneen hänelle käsiraudat ja siteen silmille, vieneen ulos toiseen kerrokseen ja käskeneen kävellä, kun hän putosi parvekkeelta useiden kylkiluiden murtuessa. Kolme päivää aikaisemmin hän, vaimonsa ja tyttärensä saivat haavoittuivat IDF:n ilmaiskuista.

al-Amudi-kadulla Israel tuhosi viisitoista asuintaloa, putkimiehen liikkeen ja autovaraosaliikkeen.

Gazan koillispuolella Israel tuhosi 53 asuntoa, maanviljelysmaata, kasvihuoneita ja kaksi betonitehdasta sekä 30-metrisen vesisäiliön, joka palveli ash-Shokan, al-Fokharin ja an-Nasirin alueiden asukkaita. Näiden alueiden jokaisen betonitehtaan Israel myös tuhosi.

as-Shokassa Israel tuhosi Attayan perheelle kuuluvat 12 taloa ja yhdeksän isoa kasvihuonetta. al-Fokharissa Israel tuhosi betonitehtaan. Ahmed al-Orjanin perheen talot ja kotieläimet myös Israel tuhosi, jälkimmäiset valkofosforihyökkäyksen seurauksena.

***Viimeinen muokkaaja, Abdullah Rintala pvm Per Hei 11, 2014 10:41 pm, muokattu 1 kertaa
Per Hei 11, 2014 10:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä


***
Länsiranta

Siitä alkaen, kun Israel™ valloitti Länsirannan Jordanialta vuoden 1967 sodassa, alueen juutalaisten siirtokuntalaisten määrä on kasvanut. Siirtokuntalaiset saavat huomattavaa valtiontukea, keskimäärin 260 dollaria henkeä kohti. Sen sijaan alueen palestiinalaiset joutuvat Israelin mielivaltaisen sorron kohteeksi: Palestiinalaisten talot tuhotaan mielivaltaisesti Israelin julistaessa alueita "suljetuiksi sotilasvyöhykkeiksi", kieltää palestiinalaisilta käytännössä kaiken oikeuden rakentamiseen tai infrastruktuuriin kuten vesiputkiin ja sähkölinjoihin. Israelilaisviranomaiset ovat kieltäneet palestiinalaisilta pääsyn Jordan-virralle ja vedensaannin: Israel™ on porannut kaivot siirtokuntien palvelukseen, mikä on kuivannut palestiinalaisilta vesilähteet. Palestiinalaisten vesiputket Israel on katkaissut, takavarikoinut palestiinalaisten vesisäilöt, traktorit, lampaat ja muun omaisuuden, romuttanut palestiinalaisten kodit ja julistanut palestiinalaisten omistamat maatontit "sotilasvyöhykkeiksi".

Israel™ on myös asettanut tiesulkuja ja rajoitteita palestiinalaisten liikkumisvapaudelle turvatakseen siirtokuntalaisten oikeudet. Tammikuun 10. 2010 Israel™ tuhosi "laittomiksi" julistamiansa rakennuksia Khirbet Tanassa, aiheuttaen kodittomaksi sata asukasta, joista 34 lapsia ja kesäkuun loppuun mennessä kylän 56:sta perheestä ainoastaan 27 perhettä oli jäljellä ja 40 koululaisesta vain 17 oli edelleen koulussa.

Muista kylistä on paennut arviolta 1 000 asukasta Israelin ehdottomasti kieltäessä palestiinalaisilta rakentamasta mitään uutta alueelle.

Israelin viranomaiset hallitsevat Länsirannan vesilähteitä, tehden niiden allokoinnin käytännössä mahdottomaksi palestiinalaisille. Vuoden 1967 sodan jälkeen Israel otti veden täyteen hallintaansa, alueen IDF-komentajan määräysvaltaan, kielsi lisensoimattoman vesi-infrastruktuurin rakentamisen palestiinalaisilta. Koko vedensaanti oli käytännössä israelilaisen sotilaskomentajan päätettävissä. Israel™ kielsi palestiinalaisilta pääsyn Jordan-virralle samana vuonna eikä joesta ole palestiinalaisten hyötykäyttöön. Vuonna 1982 sen määrääjäksi tuli israelilainen vesiyhtiö.
Oslon sopimuksen mukaiset projektit odottavat edelleen Israelin hyväksyntää, osa niistä jo vuodesta 1999 alkaen, jotka toteutuessaan olisivat hyödyttäneet yhteensä 1,9 miljoonaa palestiinalaista. Kaikkien vesiprojektien täytyy myös olla IDF:n hyväksymiä, jotka IDF™ tietenkin näkee "turvallisuusriskinä" siirtokunnille.

Palestiinalaiset saavat per capita arviolta 50 litraa vettä päivittäin, neljäsosan siitä mitä Israel käyttää siirtokuntalaiset mukaan laskettuna. Palestiinalaisten vedensaanti on pudonnut alle sen, mitä vuonna 1995 Israel ja Palestiina sopivat, Israelin kieltäessä ja rajoittaessa vesi-infrastruktuurien rakentamisen tai korjauksen. Palestiinalaisväestön määrä on kasvanut nopeasti lähes 50:llä prosentilla.
Vedensaannin puute on maksanut palestiinalaisille 6 000 hehtaaria viljelyskelvotonta maata ja 12 500 työpaikkaa.
Israelilaisen vesiyhtiö Mekorotin aloittaessa toimintansa 1982, palestiinalaiset ovat kärsineet vakavasta vedenpuutteesta juomavedestä ja talousvedeksi kesäkuukausina, koska heillä ei ole oikeuttaa israelilaisten kaappaamiin vesilähteisiin, jotka ovat palestiinalaisten ainoat vesilähteet. al-Bardalatin alueella olevat pumput pysähtyivät automaattisesti, kunhan siirtokuntien vesisäiliöt olivat täynnä.

"Kun siirtokunnilla on tarpeeksi vettä, kaivon pääpumppu pysähtyy. Se tarkoittaa, että vesi ei tule [palestiinalaisten] putkiin. Meidän vedensaantimme riippuu täysin siitä, mitä siirtokunnissa käytetään. usein emme saa vettä viiteen, kymmeneen tai kahteenkymmeneen neljään tuntiin, joskus jopa vuorokausiin. Toisin kuin siirtokunnissa, meidän säiliömme ei ole koskaan täysi, koska otamme vettä nopeammin kuin se ehtii pumpata. Meillä ei ole säiliötä, joten tarvitsemme jatkuvaa virtaa, mutta se katkeaa joka kerta kun siirtokuntalaisten kaivot ovat täynnä."

Vuonna 2010 Mekorot laskutti siirtokuntalaisilta kuutiometriltä 0.12 dollaria, kun taas palestiinalaisilta 0,65 dollaria; palestiinalaisilla ei yksinkertaisesti ole varaa törsätä vettä niin paljon kuin haluaisivat, huolimatta sen hinnasta.
Israelin viranomaiset™ purkavat kaiken luvattoman rakentamisen, vaikka kieltävät tai viivyttävät minkään luvan antamista. Vesikomitea on myöntänyt ainoastaan puolet siltä haetuista projekteista, jotka olisivat olleet palestiinalaisten hyödyksi.

Heinäkuussa 2010 Israelin rajavartiopoliisi ja sotilaat tuhosivat Ras al-Ahmarin asukkaiden omaisuutta, eläinkarsinat ja muita rakennelmia 12 perheen osalta, käsittäen 72 ihmistä. Israelilaissotilaat olivat kirjoittaneet "evakuointiohjeita" viiddelle perheelle jo kuukautta aiemmin, jotka asuivat "suljetulla sotilasvyöhykkeellä", antaen 52 tuntia aikaa hävittää kotinsa ja muu omaisuus tai ne joutuvat tuhottavaksi. Kolme viikkoa myöhemmin Israel tuhosi 74 rakennusta, jotka olivat "suljetulla sotilasvyöhykkeellä". Asukkaat menettivät 26 kotia, 22 eläinsuojaa, uuneja, kylpyhuoneita ja muuta sekä Israelin tuhoamat ruoka-ja eläinruokavarastot. 107 asukasta Israel pakotti pakolaisiksi ilman kotia ja omaisuutta. Elokuun alussa israelilaisten puskutraktorit saapuivat tuhoamaan kymmenen muuta rakennusta, myös kymmenen Punaisen Puolikuun lahjoittamaa telttaa. Israel katsoo "pysyväksi asuinpaikaksi" jopa teltan keskisalon -lailliseksi siis purkaa- ja Israelin korkeimman oikeuden mukaan "paimentolaiset" eivät ole vakituisia asukkaita.

Betlehemissä sijaitsevan Jubbet al-Dhibin asukkaat ovat vuodesta 1988 lähtien pyytäneet Israelia yhdistämään kylän sähköverkkoon, mutta Israel™ on toistuvasti kieltänyt sen yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja jokaiseen pyyntöön kieltävän vastauksen saaminen kesti kuusi kuukautta.
Kun insinöörit ovat alkaneet rakentaa aurinkoenergiatolppia, muutamassa päivässä israelilaisviranomaiset ovat varoittaneet ja määräneet projektin purettavaksi, koska "sillä ei ole rakennusoikeutta". Siirtokunta Sde Bar toimii Israelin "hyvinvointiministeriön" alaisuudessa ja sillä on koulutusministeriön valvoma lukio ja se saa myös tukea Yhdysvaltain hyväntekeväisyysjärjestöiltä sekä "Israelin kristityiltä ystäviltä", jotka tukevat juutalaissiirtokuntalaisia näinen vakaumuksessa, että Israel on "heidän maansa, huolimatta arabien protestoinnista". Palestiinalaisilla ei ole Israelin hallituksen ja ulkomaisten lahjoittajien kouluihin mitään asiaa, jonka lisäksi palestiinalaiset tarvitsevat erikoisluvan päästäkseen edes siirtokunta-alueelle työhön ja koulutukseen.

Nahalinissa asuu 7 000 palestiinalaista, mutta alueen 600-hehtaariset viljelymaat ovat täysin Israelin hallinnassa, eikä palestiinalaisille ole mitenkään mahdollista saada talonrakennuslupaa kylän ulkopuolelle, kylästä loppuen rakennusmaat. Palestiinalaisilta on myös kielletty työnteko maanviljelemisessä, plantaaseilla ja muureilla ja siirtokunnan jätevesi on saastuttanut palestiinalaisten viljelymaat ja veden.

Alueiden takavarikointi palestiinalaisilta alkoi 2003, puut hakattiin ja muurit kaadettiin ja alue julistettiin valtion maaksi. Israelin oikeusistuimet™ ovat katsoneet, että palestiinalaisilla ei ole oikeutta näyttää todisteita maan omistamisesta ja veronmaksamisesta siitä, mikäli Israel™ katsoo omistavansa jonkin maa-alueen "valtion maana". Oslon sopimuksessa määriteltiin palestiinalaisille 100:n hehtaarin alue, tosin viljelymaat rajattiin siirtokunnalle. Palestiinalaisten on rakennettava siksi korkeita taloja, mutta vedensaanti ei riitä kuin korkeintaan nelikerroksiseen taloon. Mikäli taloja yritetään rakentaa määritellyn alueen ulkopuolelle, Israel™ määrää ne purettaviksi. Mikäli palestiinalaiset koettavat parantaa viljelymaitaan, israelilaisviranomaiset uhkailevat sotilaallisilla määräyksillä, etenkin jos parannukset ovat kohdistuneet alueeseen, johon israelilaiset ovat olleet rakentamassa sähkötolppia siirtokuntien lisäsähkön saamiseksi.

Siirtokuntalaiset myös tuhoavat palestiinalaisten viljelymaita ilman erillistä määräystä. Vuoden 1995 aikana ja jälkeen siirtokuntalaiset tuhosivat 20 hehtaaria puita, jotka olivat istutettu uudelleen neljä kilometriä Nahalin eteläpuolelle. Valituksia siirtokuntalaisten tekemistä tuhoista palestiinalaiset saavat tehdä edelleen vuosittain. Poikkeuksetta siirtokuntalaiset jätetään syyttämättä. Siirtokuntalaiset ovat tuhonneet lukemattoman määrän palestiinalaisten oliivipuita, sytyttämällä tuleen tai hakkamaalla ja repimällä. Vuonna 2002 siirtokuntalaiset polttivat 2 000 oliivipuulehtoa. Mikäli palestiinalaiset hyökkäävät puita ja lehtoja tuhoavien siirtokuntalaisten kimppuun, Israelin sotilaat™ ja puolisotilaalliset rajapoliisit käyttävät ylimitoitettuja keinoja palestiinalaisia vastaan.

Sitten vielä väitetään, että "ottomaanit hakkasivat Palestiinan puut aiheuttaen alueelle valtavan eroosion".

Jo perustamisestaan 1996 alkaen Yanunin alueen siirtokuntalaiset alkoivat hyökätä palestiinalaisten kimppuun, takavarikoida karjaa ja tuhoamalla oliivipuita. Vuonna 1998 siirtokuntalaiset hakkasivat tuhansia kylän oliivipuita ja tappoivat 128 vuohta. Vuosien 1997 ja 2004 siirtokuntalaiset olivat tehneet 21 vakavaa hyökkäystä, joista yksi kuolemaanjohtanut, useita ampumistapauksia, hakkaamisia, hyökkäyksiä karjaa kohtaan ja kylän ainoan sähkölähteen, YK:n lahjoittaman generaattorin tuhoaminen räjähteillä. G'vat Olamin siirtokuntalaiset aiheuttivat kovimmat tuhot.
Vuonna 2002 siirtokuntalaisten väkivalta™ aiheutti koko Yanunin ylemmän puolen asukkaiden pakenemisen. Siirtokuntalaisten puhemies oikeutti palestiinalaisten ampumisen pakottamalla heitä pitämään etäisyyden siirtokuntiin, kun 11 siirtokuntalaista oli kuollut yhteenotoissa. Etäisyydestä huolimatta siirtokuntalaiset kuitenkin hyökkäsivät kaupunkiin koko ajan, tunkeutuivat palestiinalaisten koteihin uhkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

"Israel kuuluu juutalaisille, juu.

"Yksi pojistani itki ja tarrautui minuun peloissaan ja yöllä herätessään minun oli talutettava hänet vessaan", kertoo Yanunin palestiinalainen Kamal Sbeih.

"He ampuvat meitä, lampaitamme, karjaamme. Kun he tulevat kylän liepeille he aloittavat heitellä kiviä oviin. Minut on hakattu talossani perheeni edessä, pihalla ja pellolla", kertoo kylän vanhin 'Abdul-Latiif.

Ainoan koulun rehtori Fawzi Yusef kertoo koulussaan olevan yhdeksän oppilasta, kun aiemmin kuusi-seitsemänvuotiaita oli yli kaksikymmentä ja yläasteikäisiä kolmekymmentä. Kansainvälisenä lahjoituksena koulu sai bussin, jolla oppilaat voivat käydä Aqrabassa, kun aiemmin ongelmana oli siirtokuntalaisten käyvän koulumatkalla olevien lasten kimppuun. Rehtorin veli koetti rakentaa kotipihalleen kanoilla ja lampaille uudet aitaukset, mutta Israel™ uhkasi repiä koko rakennuksen alas, mikäli Musa toteuttaisi suunnitelmansa. Hän ei saanut edes rakentaa portaita taloonsa.

Israelilaiset katsovat jokaisen palestiinalaisen olevan uhka, joten Israel estää palestiinalaisten tulla haltuunsa ottamilleen alueille.

Vuodesta 1967 alkaen israelilaisviranomaiset™ ovat takavarikoineet tuhansia hehtaareja maata palestiinalaisilta Ramallahin alueella. Israel päätti, että maa ei ole yksityisomisteinen ja rajoitti palestiinalaisten liikkumista pääsemästä mailleen. Myös suora tie palestiinalaisille kulkea Ramallahiin on suljettu. Israelilaisviranomaiset myös estivät palestiinalaisten pääsyn viljelymaille, erityisesti siirtokuntien laidalla oleville. IDF esti palestiinalaisten pääsyn vetoamalla "sotilassulkuun" ja "siirtokuntalaisten hyökkäyksiin". Tiet eivät ole palestiinalaisten käytössä, yksikään kouluista tai klinikoista eivät ole palestiinalaisten käyttöön.

Ma'ale Adumimin ympärillä asuva yli tuhannen hengen beduiiniyhteisö elää pakkosiirron uhan alla, eik heillä ole sähköä eikä juoksevaa vettä sekä rajallinen pääsy keskeisiin palveluihin. Monilta Jahalin-beduiineilta puuttuu myös ruoka ja vesi, perusasumus ja ylläpitö, kunnolliset vaatteet ja terveyspalvelut ja hygieniatilat. Israel™ on kieltänyt yhteisöltä minkä tahansa yrityksen kohentaa elämäntilannettaan, rajoittamalla heidän kykyään rakentaa julkishallinnollisia rakennuksia tai infrastruktuuria tai yhteyttä tiehen, sähköön ja veteen.
Kouluja on vain kaksi, joista toisessa ei ole tietokoneita, laboratoriota eikä kirjastoa, ei lämmitystä eikä juoksevaa vettä.
Jahalin-yhteisö ei saa rakentaa klinikoita, niin heidän on lähdettävä Abu Dissiin tai Azariya'an palestiinalaisklinikoille, usein vaikeuksien kautta:
Sateen takia asfaltoimattomat tiet tulvivat nopeasti, joten seitsemän kilometrin matkaa on mentävä jalan tai aasilla, synnyttämäisillään olevat naiset joutuvat synnyttämään keskelle tietä, kun eivät ehdi sairaalaan. Päästäkseen Jerusalemiin palestiinalaiset tarvitsevat luvat ensin päästäkseen pääkaupunkiin sairaalaan. Lisäksi Israel on rakentanut betonimuurin™ erottamaan Itä-Jerusalemin Länsirannasta.

Siirtokuntien laajentaminen on rajoittanut palestiinalaisten liikkumista ja rajoittanut paimentolaisuuden ja karjatalouden harjoittamista. Karjasta saatua lihaa ja maitoa on myös vaikea myydä liikkumisrajoitusten seurauksena. Lisäksi palestiinalaisten paimenien ja laiduntajien alueilla on israelilaisten kaatopaikka™, josta lampaat ja eläimet syövät ja kuolevat. Usein liha ja maito pilaantuvat, kun sitä ei päästä minnekään myymään eikä säilytysmahdollisuutta jääkaapeissa ole, koska ei ole jääkaappejakaan, koska ei ole sähköäkään.

Palestiinalaisten, joiden on maksettava veroja todistaakseen Jerusalemin olevan elämänsä keskiössä, on vältettävä asumislupiensa peruuttamista. Kuitenkin palestiinalaisilla Jerusalemissa ei ole riittävästi palveluita, puutetta kouluista, viemäröinnistä, teistä ja huono tai olematon jätekeruu. Israelin rajoittama maaoikeus palestiinalaisille on johtanut ylikansoittumiseen ja keinoteltuihin vuokriin. Israelilaisilla on myös oikeus takavarikoida omaisuutta keneltä tahansa palestiinalaiselta "poissaololain" nojalla, joka ei ollut läsnä Israelin liitettyä Itä-Jerusalemin itseensä kokouksessa vuonna 1967.

al-Bustaanin palestiinalaisille Israel ei ole sallinut lupia rakentaa koteja ja on miehityksestään 1967 alkaen romuttanut taloja ja pakottanut asukkaita siirtoihin turistikohdesuunnitelmansa tieltä. Paikalle rakennetaan asuintaloja, ravintoloita, taiteilija-ateljeita ja matkamuistomyymälöitä." Jerusalem on määrännyt alueella olevien palestiinalaisten talot tuhottavaksi, perustellen ne "luvattomiksi".

Siirtokuntalaisryhmä Ateret Cohanim rakensi myös luvattoman seitsenkerroksisen "Beit Yehonatanin" al-Bustaniin, vaikka oikeusistuin määräsi sen purettavaksi, Israelin hallitus edelleen maksaa yksityiselle turvallisuusyritykselle rakennuksen vartioinnista.

Israelilainen arkeologinen yritys El Ad on myös tuhonnut 700-ja 800-luvulta peräisin olevia muslimihautoja, heittäen luut säilyttämisen sijasta jätteisiin, eikä koko hautausmaan löytymistä uskonnollisten asioiden ministeriöön.

Poliisi pidätti kolme lasta 12-14-vuotiaita hyökkäämällä näiden koteihin aamuyöllä epäillen näitä heitelleen kiviä "Beit Yehonatanin" siirtokuntaan. Poliisi vei heidät poliisiasemalle, suolti sanallisia loukkauksia ja määräsi kirjoittamaan tunnustuksia hebreaksi. Poliisi myös pahoinpiteli lapsia.

***

Per Hei 11, 2014 10:37 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Israelin hyökkäys Gazaan 2012

"Operaation päämäärä on lähettää Gaza takaisin keskiajalle. Ainoastaan siten Israel voi olla rauhassa neljänkymmentä vuotta."-Israelin sisäministeri Eli Yishai

"Meidän on tasoitettava maan tasalle kokonaiset asuinalueet Gazassa." -Israelilainen Gilad Sharon, entisen pääministerin, loppuelämänsä vihanneksena viettäneen Ariel Sharonin poika.

"Amerikkalaiset eivät pysähtyneet Hiroshimaan. Japanilaiset eivät antautuneet tarpeeksi nopeasti, joten he iskivät myös Nagasakiin. Tässä ei ole mitään keskitietä – joko gazalaiset ja Gazan infrastruktuuri pakotetaan maksamaan hinta, tai me miehitämme uudestaan koko Gazan kaistan."

"Vahva aloitus ei riitä, täytyy myös osata saattaa päätökseen – ja lopettaa ratkaisevasti. . .On aiheutettava se, mitä vastapuoli ei voi sietää, eikä alun pommituskampanjamme tee niin."

"Gazan asukkaat eivät ole viattomia, he valitsivat Hamasin".

"Gazassa ei pitäisi olla "sähköä, ei polttoainetta, ei liikkuvia ajoneuvoja, ei mitään. Sitten he vaatisivat tulitaukoa."


"Jos hamas ei lopeta rakettien lähettelyä, niin gazalaisille tapahtuu pahempi kansanmurha kuin juutalaisille natsisaksan käsissä." -Israelin apulaispuolustusministeri Matal Valnai. Kommentti: Eli kansanmurhaa odotellessa kattellaan kun kristinuskovaiset puolustavat israelin oikeutta "puolustaa" itseänsä...

"Israel osoitti todellista huliganismia äskettäisen operaation aikana, mitä vaadinkin." -Tzipi Livni.

Meidän on määriteltävä hintalappu jokaisesta Israeliin laukaistusta raketista, jos he tulittavat avioimelle alueelle tai merelle, meidän on tuhottava heidän infrastruktuurinsa ja tuhottava 100 taloa". -Apulaispääministeri Eli Yishai.

Sotarikossyytteet Israelin sotilaita ja komentajia vastaan ovat "lainsäädännöllistä terrorismia." -Eversti Liron Liebman, IDF:n kansainvälisen osaston johtaja.

"Käytämme ylimitoitettua voimaa mihin tahansa kylään, josta Israelia kohti ammutaan ja aiheutamme suurta tuhoa. Meille ne eivät ole siviilikyliä, vaan sotilastukikohtia. Tämä ei ole suositus, vaan suunnitelma. Ja se on sovittu." -IDF:n komentaja Gadi Eisenkot lokakuussa 2008.


Israel ylläpitää sotaa Palestiinan nykyaikaistamista vastaan kaikilla tasoilla: Israelin pommit kirjaimellisesti tuhoavat taloudellista infrastruktuuria ja ihmishenkiä; Israelin diplomaattiset pommit -Netanyahun kirjeet ja puhelinsoitot maailman johtajille uhkailemalla "seurauksista," mikäli nämä äänestäisivät YK:n lauselmien puolesta -tähtäävät väheksymään symbolista ja poliittista infrastruktuuria vastuulliseen valtioon.

Jo vuosien ajan tavaraa on tuotu Egyptistä salatunneleita pitkin. Tunneleita pitkin kulkee kaikkea elintarvikkeista eläimiin ja raketteihin.

Nyt Israel on pommittanut tunneleita, eikä tavara enää kulje entiseen malliin.

"Riisi on jo loppunut, ja sokeri loppuu pian. Leipä on nykyisin ainoa tavara, jonka saan tänne joka aamu", kauppias Altoam kertoo.

Israelin ilmaiskujen kohteina olevien tunneleiden tuhoaminen on rajoittanut ruoka-ja polttoainevirtaa Gazaan. Muutama kauppa on auki ja YK on varoittanut uhkaavasta vesikriisistä. Kerrotaan Israelin pommittavan tarkoituksella kaivoja. Gazan terveysministeriön mukaan puuttuu 40 prosenttia olennaisista lääkkeistä ja siteet sekä ruiskeet lähenevät loppuaan.

Israelillahan ei ole mitään oikeutta Gazan miehitykseen. Mikään ei ole tosin ennenkään estänyt Israelia murhaamasta siviilejä ja tulittamasta kansainvälisiä avustuskohteita. Niin kävi mm. Khiamissa Libanonin sodan aikana v. 2006. Samoin Israel tappoi siviilejä, naisia ja lapsia aivan säälimättä edellisessä Gazan konfliktissa.

Marraskuun 8. 2012 Israelin iskussa kuoli 13-vuotias poika. Sen jälkeen palestiinalaiset hyökkäsivät israelilaiseen sotilasajoneuvoon -kuolonuhreja ei raportoitu, mistä on syytä olettaa, että niitä ei ollut. Kostoksi Israelin joukkojen hyökkäyksessä Gazan itäpuolelle kuoli yksi palestiinalaistaistelija ja neljä siviiliä, useiden siviilien haavoittuessa. Myöhemmin samana ja seuraavana päivänä palestiinalaisten Israeliin ampumissa raketeissa haavoittui kolme israelilaissiviiliä ja omaisuutta tuhoutui tai vaurioitui. Marraskuun 10. ja 15. päivän aikana Gazasta ammuttiin yli 200 rakettia, jotka haavoittivat kahdeksaa israelilaissiviiliä. Yli 200 rakettia -kahdeksan siviiliä haavoittui. Sen sijaan Israelin ilmaiskuissa marraskuun 10. ja 14. päivän aikana kuoli ainakin yhdeksän gazalaissiviiliä.

Marraskuun 10. 2012 noin kello viideltä iltapäivällä, Israelin ilmaiskut vahingoittivat Khuza'an kunnallista vesisäiliötä, pommituksen sirpaleet haavoittivat lähistöllä olleita siviilejä -joista neljä naisia ja kaksi lapsia.

Marraskuun 11. 2012 Israelin ilmaiskut tuhosivat metallityöpajan Jabaliyyah'ssä, jossa valmistettiin rakennustyötarvikkeita. Hyökkäys myös haavoitti naapuritalon al-Najjarin perhettä, kuusikymppistä miestä ja naista, kahta nuorempaa naista ja 17-vuotiasta nuorukaista.
Missään näissä tapauksissa ei ole ollut "siviilejä kilpinään käyttäviä, Israelille vihamielisiä terroristeja."

Islamilainen Jihad kertoi ampuneensa marraskuun 11. 2012 rajan yli Israeliin 70 rakettia ja kranaattia.

Marraskuun 13. 2012 Israelin ilmaiskussa haavoittuneita Hamasin taistelijoita auttamaan rynnänneitä siviileitä -joukossa useita teini-ikäisiä poikia- Israel pommitti ilmaiskuin. Ensimmäisen ja toisen ilmaiskun välillä oli useita minuutteja. Israel pommitti kohdetta ilmaiskuin yhteensä neljä kertaa.

Yksi niistä tappoi 17-vuotiaan Mohammed Hararan ja tämän samanikäisen serkun Ahmed Hararan, molemmat siviilejä. Pojat olivat kotonaan kuullessaan räjähdyksen ja mentyään ulos katsomaan, mitä tapahtui. Aloittaessaan siirtämään haavoittuneita turvaan he kuolivat seuraavassa Israelin ilmaiskussa. Sitä seurannut Israelin ilmaisku tappoi kaksi muuta siviiliä, 20-vuotiaan Ahmad ad-Dardasawin sekä 19-vuotiaan Mattar Abu al-'Ataan. Israelin samaiset ilmaiskut myös haavoittivat useita lähistön jalkapallokentällä olleita jalkapalloa pelaavia poikia. Yhteensä 50 ihmistä -niistä kahdeksan lapsia- haavoittui, kymmenen vakavasti.

Israel käyttää tekosyynä Hamasin taistelijoitten piileskelemistä siviilien keskuudessa. Israelilla ei ole ollut mitään estettä tulittaa YK:n tukikohtia tai avustusjärjestöjen sairaaloita, koululapsia ja muita siviilejä. Noilla toimillaan Israelin oma ahdinko ei lakkaa.

Marraskuun 14. 2012 Israelin joukot tekivät tusinoittain ilmaiskuja Gazaan, tappaen kaksi Hamasin jäsentä-joista toinen sotilaallisen siiven johtaja Ahmad Jabari- sekä ainakin viisi siviiliä.

Ahmad Jabarin hautajaisia israelilaiset kommentoivat Facebookissa seuraavasti:

Lainaus:
Ammutaan raketti näihin hautajaisiin (Gavriella Gruber)
Toivottavasti saan heidät kaikki ja he kuolevat (Elior Kamarleker)
Tahdon rakettien putoavan hänen haudalleen (Ilana Gonikman)
On aika ampua heitä ohjuksella (Sahar Sudai)
Pudotetaan ohjus heidän joukkoonsa (Gal Oz)
Ahmad senkin huoranpenikka älä unohda ottaa veljiäsi mukanasi helvettiin kanssasi (heprealaisin aakkosin oleva nimi)


Tällaisena tulostuu "Lähi-Idän ainoan demokratian" rauhantahtoisuus.

Palestiinalaisten Israeliin laukaisemissa rakettitulissa ei edelleenkään raportoitu ensimmäistäkään kuolonuhria. Marraskuun 14. 2012 Israelin iskut Gazaan haavoittivat ainakin 115 -joista 26 lapsia ja 25 naisia.

Marraskuun 14. 2012 Israelin ilmaiskuissa kuoli ainakin neljä -jälleen kerran ainakin -mikä tarkoittaa, että Israelin tappamia siviilejä on enemmän- neljä palestiinalaissiviiliä -huom. siviilejä- joista yksi kuusikymppinen mies, 20-vuotias nainen, seitsemänvuotias tyttö, 18-kuukautinen poika sekä 11-kuukautinen poika, haavoittaen vakavasti viisivuotiasta tyttöä. Freelance-journalisti Abeer Ayyoub raportoi Gaza Cityn ash-Shifaa'n sairaalasta, miten
Viisivuotias tyttö oli täysin palanut veren tullessa suustaan ulos.

Yhdysvaltain valtioneuvoston puhemies ilmoitti
"Yhdysvaltain tukevan Israelin oikeutta itsepuolustukseen".

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti edelleen Yhdysvaltain tukea Israelin itsepuolustukselle.

[color=white]Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen ilmoitti myös
Israelilla olevan oikeus puolustaa itseään. Ja sen jälkeen hän ilmoitti kansainvälisen yhteisön vaativan Israelin pidättäytymistä liiallisesta voimankäytöstä.

Rasmussen oli ovela: hän ilmaisi Israelin oikeuden itsepuolustukseen olevan ikäänkuin ei-neuvoteltavissa oleva, kun taas Israelin pidättäytymisen liialliselta voimankäytöstä Rasmussen esitti olevan ikäänkuin vain mitätön ilmaistu mielipide kansainvälisessä yhteisössä, arvoton hairahdus, joka ikäänkuin saisi väistyä Israelin määrittelemättömän ja mittaamattoman voimankäytön tieltä.

Marraskuun 15. 2012 aseellisen palestiinalaisryhmän raketti-iskussa -ilmeisesti yhdessä ainoassa laukaistussa raketti-iskussa- kuoli neljä israelilaissiviiliä. Neljäs joidenkin raporttien mukaan haavoittui.

Vasta tämän jälkeen Human Rights Watchin Lähi-Idän osaston apulaisvastaava antoi samana päivänä päivätyssä raportissaan, miten "palestiinalaisilla aseellisilla ryhmillä ei ole oikeutta laittomasti laukaista raketti israelilaisiin väestökeskittymiin."

HRW katsoi Israelin ilmaiskujen tappamia ainakin 19 palestiinalaissiviiliä sekä 27 haavoittunutta palestiinalaislasta ja 25 palestiinalaisnaista -ja ainakin 64 haavoittunutta muuta siviiliä- läpi sormien, kun taas yhtenä päivänä yksi vaivainen raketti-isku onnistuu saada päätähuimaavat neljä -tai kolme- israelilaissiviiliä hengiltä, niin HRW:llä on otsaa tuomita palestiinalaisryhmien Israeliin laukaisemat raketit. Sen sijaan viiden päivän aikana "Ihmisoikeuksien tarkkailujärjestö" ei tuominnut Israelin ylimitoitettuja hyökkäyksiä palestiinalaisten väestökeskittymiin.

Israelilaislehti Haaretzin mukaan marraskuun 15. 2012 aikana Israeliin osui 85 palestiinalaisrakettia -kuolonuhreja ei raportoitu, eli ilmeisimmin niitä ei ollut.

Marraskuun 20. 2012 aikana Gazassa on Israelin iskuissa kuollut 26 palestiinalaista lasta.
Onko media epäonnistunut tiedotustehtävässään, kun se hyväksyy viattomien siviilien tappamisen? kysyy ohjaaja Jari Halonen tammikuussa 2009.

Et vastannut kysymykseen, joten kysyn uudelleen: Onko media epäonnistunut tiedotustehtävässään, kun se hyväksyy viattomien siviilien tappamisen?
Vuonna 2008 Israelin ja Hamasin välillä solmittiin väkivallasta pidättäytymissopimus; Israelin hallitus muodollisesti myöntää Hamasin noudattaneen sitä täysin. Ainoatakaan Hamasin rakettia ei laukaistu kunnes Israel rikkoi sopimuksen Yhdysvaltain vaalien alla marraskuun 4. 2008, jolloin Israel valloitti Gazan teennäisillä syillä tappaen puolentusinaa Hamasin jäsentä. Israelin hallitus kieltäytyi uusimasta sopimusta keskittyen väkivaltaan.

Niinkuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala.
Minun sieluni janoo Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan minä tulla Jumalan kasvojen eteen?
Kyyneleeni ovat minun ruokani päivin ja öin, kun minulle joka päivä sanotaan: "Missä on sinun Jumalasi?"
-Psalmi 42:2-4

Oslon sopimuksessa määriteltiin suunnitelma kahden suolanpoistoyksikön rakennukselle, välttämättömyys kuivalla alueella. Yksi kehittynyt laitos rakennettiinkin: nimittäin Israeliin. Toinen rakennettiin Khan Yunisiin. Vikana oli, että laitos suunniteltiin siten, ettei se tislaa merivettä, vaan pohjavettä. Prosessi on toki halvempi, mutta mikä heikentää muutenkin niukkaa pohjavesikerrosta, taaten vakavia ongelmia tulevaisuudessa. Veden saanti on kuitenkin rajallista. UNRWA, joka huolehtii pakolaisista, mutta ei muista gazalaisista, hiljattain julkaisikin raportin varoittaen, että vahingot pohjaveteen tulevat piakkoin peruuttamattomiksi ja ilman nopeita parannuksia Gazassa on mahdotonta enää elää vuoteen 2020 mennessä.

Israel sallii betonintulon UNRWA:n projekteihin, mutta ei gazalaisille laajoine jälleenrakennustarpeineen. Rajallinen raskas välineistö lojuu enimmäkseen käyttämättömänä, koska Israel ei salli materiaaleja korjauksiin. Kaikki tämä osana yleistä ohjelmaa, jota kuvaili israelilaisviranomainen ja Ehud Olmertin pääministeriyden ajan neuvonantajansa Dov Weisglass, kun palestiinalaiset eivät seuranneet ohjeita vuoden 2006 vaaleissa:
"Ideana on laittaa palestiinalaiset laihdutuskuurille, mutta ei näännyttää heitä kuoliaiksi."


Tuona aikana ruokaa kuljettavia rekka-autoja vähennettiin radikaalisti 400 rekan keskimääräisestä päivätahdista 67 rekkaan päivässä -rajavartiosotilaat pitivät huolen, että rajatarkastusten pitkittyessä ruoka pilaantui auringossa. 67 päivittäiskuljetusta oli alle puolet siitä, mitä Israelin terveysministeriö oli laskenut gazalaisten päivittäisravinnoksi aliravitsemuksen estämiseksi.
Kymmenen prosenttia alle viisivuotiaista gazalaislapsista kärsii aliravitsemuksen seurauksena hidastuneesta kasvusta, minkä lisäksi anemia on laajasti levinnyttä, vaikuttaen kahteen kolmasosaan lapsista, 58,6 prosenttia kouluikäisistä lapsista ja yli kolmannekseen raskaanaolevista äideistä. Yhdysvallat ja Israel pitävät huolen, että mikään muu kuin matalin selviytyminen on mahdollista.

Khan Yunisin sairaalan johtaja, myöskin pääkirurgi kertoo, miten lääkkeistä on pulaa, kuten myös yksinkertaisesta kirurgisesta välineistöstä, jättäen lääkärit avuttomiksi ja potilaat kärsiviksi. Eräs nuori nainen kertoo, miten hänen isänsä kuoli kuusi kuukautta taisteltuaan syöpää vastaan. Miehittävä Israel kielsi tältä luvan päästä hoitoon israelilaiseen sairaalaan. Nainen joutui pitkittää opiskelujaan, työtään ja elämäänsä istuakseen isänsä sairasvuoteen vierellä.

Koska IDF ei päästänyt ambulansseja hakemaan kuolleita ja haavoittuneita kuin vasta neljä päivää myöhemmin, az-Zaytounan alueelta Gazasta löydettiin kodistaan 12 henkilön ruumiit makaamassa patjoilla ja neljän nuoren lapsen makaessa kuolleiden äitiensä vierellä.
Operaation aikana myös miljoona gazalaista olivat käytännössä ilman sähköä, aiheuttaen myös Gazan ylitäyttyneiden sairaaloiden toimimaan generaattorien varassa, polttoaineen loppumisen uhalla.


***

Gazasta ammutut raketit ovat kotitekoisia, niiden valmistaminen maksaa 800 dollaria. Käytössä ei ole edistynyttä teknologiaa eikä niitä voida ohjata. Ne ovat suurilta osin tehottomia ja niillä on rajallinen kantama (korkeintaan 12,4 mailia/20 km). Aseelliset ryhmät Gazassa luottavat näihin raketteihin, koska ne ovat ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto.

Viimeisen yhdeksän vuoden aikana Gazasta on eri ryhmine ammuttu noin 6 000 kotitekoista Qassam-rakettia. Noista yli 90% on pudonnut asumattomille alueille, aiheuttamatta haavoittumisia tai vahinkoa.

Israelin käyttämä ohjuspuolustusjärjestelmä Iron Dome pysäyttää raketteja ainoastaan, mikäli niiden ennakoidaan osuvan asutetuille alueille. 40 000 dollarin älyteknologista ohjattua ohjusta käytetään pysäyttämään 800 dollarin Qassam-raketti. Muussa tapauksessa järjestelmä ei reagoi raketti-iskuihin, mikä tarkoittaa sitä, että erittäin harva Gazasta ammuttu raketti osuu asutetuille alueille täten harvoin aiheuttaen minkäänlaista merkittävää vahinkoa.

Viimeisen yhdeksän vuoden aikana Gazasta ammutut raketit ovat aiheuttaneet alle 25 kuolemaa. Samanverran kuolemia aiheuttivat myös yhdeksän vuoden ajalla laukaistu kranaattituli, panssarintorjuntaohjukset kaksi kuolonuhria.

Israelin IDF tappoi lähes 1 400 palestiinalaista alle kuukaudessa vuodenvaihteessa 2008/2009, haavoittaen 5 300 palestiinalaista. Israelin armeija tuhosi yli 3 500 asuinrakennusta yli 20 000 palestiinalaisen jäädessä kodittomiksi. Kaikki tämä kuukauden aikana.

Valtaisa ero molemminpuolisissa kuolonuhreissa kertoo ainoastaan eroista käytettävissä olevasta teknologiassa kuin moraalisista eroista. Katsoipa sitä miten päin tahansa, IDF edelleen selvästi loukkaa kaikkia noudatettavissa olevia kansainvälisiä sopimuksia, häikäilemättä ottamalla kohteikseen siviilialueita ja täten tappaen siviilejä. Israel käyttää tarpeetonta ja ylimitoitettua voimaa, jonka lisäksi he hyökkäävät miehitettyä kansaa kohtaan. IDF:n toimet voidaan helposti katsoa matalimmallakin yhteisellä nimittäjällä kansanmurhaksi.

Vuonna 2011 Israelin armeijan iskut Gazaan tappoivat 108 palestiinalaista, joista 15 naisia ja lapsia; haavoittivat 468 palestiinalaista, joista 143 olivat naisia ja lapsia. 310 näistä kuolemista aiheutui ilmaiskuista, 150 konetuliaseista, 59 taisteluvaunutulituksesta ja 18 kranaattitulesta. Syyskuuhun 2012 mennessä Israelin armeijan iskujen tappamista 312:sta 61 oli lapsia, 28 naisia. 209 kuoli Israelin ohjusiskuissa, 69 israelilaisten tuliaseista ja 18 taisteluvaunujen tulituksessa. Mukana on ainoastaan kuolonuhreja vaatineet iskut.

---

Kyyneleitä Gazan lapsille

Raketit saattavat olla yläpuolellamme, mutta he ovat unohtaneet, että Allah on niidenkin yläpuolella. -Gazalainen lapsi.

  Tunteminen itsensä voimattomaksi ja toivottomaksi on tappavin tunne, mikä ihmisellä voi olla. Se tappaa hengen ja särkee sydämen. Voit taistella miehitystä vastaan, mutta et voi taistella voimattomuuden tunnettasi vastaan. Sitä tunnetta ei voi edes karistaa pois.
  Ota mukaasi mitä ikinä tahdot, ymmärtääksesi,
  Mitä et koskaan voi ymmärtää;
  Miten kivi meidän maastamme muuttuu raentaa katoksi meidän taivaallemme
  Ota mitä tahdot meren sinestä ja muistojen hiekasta.

  -Mahmoud Darwish.


Kun seitsemänvuotias lapsi kantaa kaksivuotiasta veljeään kun Israel tappoi heidän vanhempansa, ja kun yksivuotias vauva yrittää leikkiä kuolleen kahdeksanvuotiaan sisarensa kanssa, miten vähän voikaan uskoa ihmisyyteen. Samaan aikaan Israelissa Jerusalem Post häpeämättä esittelee artikkeleita lemmikeistä, jotka ahdistuvat joka kerran pommisireenien ujeltaessa. Uskoamme ihmisyyteen ei palauta maailman maiden lupaus rahasta Gazan jälleenrakentamiseksi. Ainoastaan, kun maailma alkaa katsoa asiaamme aivoillaan eikä lahjoituksillaa, johon ei lahjoituksia vaadita.
Israelilaiset pudottavat lehtisiä Gazaan vaatien sen asukkaita evakuoitumaan tietyiltä alueilta. Gazalla ei ole minkäänlaisia suojia, kuten on Isdudilla tai Ashkelonilla ja vaikka olisikin, ne olisivat tyhjiä. Mutta palestiinalaiset eivät etsi suojaa. Tämän maan alkuperäisinä asukkaina, turva on siellä, minne kuulumme.

Muutaman vuoden kuluttua Israel jälleen selvittää, kun tämän päivän lapsista tulee tulevaisuuden Palestiinan johtajia, miten Israelilla ei ole rauhankumppaneita Palestiinassa. Ajatelkaa niitä 350 palestiinalaislasta, joita Israel haavoitti viimeisen kuuden päivän aikana, orpoa poikaa kantamassa pientä veljeään sekä poikalasta yrittäessä leikkiä kuolleen sisarensa kanssa.
Tarina väkivallan kierteestä aloitetaan marraskuun 10., jolloin neljä israelilaissotilasta haavoittui palestiinalaisten tulituksessa ja IDF teki kostoniskun tappamalla useita palestiinalaisia. Ainoastaan kaksi päivää aiemmin Israelin iskussa kuoli 13-vuotias poika. Vuoden 2008 Israelin hyökkäys uskoteltiin myös Israelin "itsepuolustuksena," vaikka se tunnustetusti Israel oli tulitaukosopimuksen rikkonut osapuoli. Eikö palestiinalaisten pitäisi puolustautua? Miten Israelin pommittaminen Gazassa voi milloinkaan olla hyväksyttävää, mutta ei onneton palestiinalaisraketti?

Miten Hamas onnistuu tappamaan ainoastaan kolme israelilaista huolimatta tuhansista laukaisemistaan raketeista, miten Israel onnistuu tappamaan useita kymmeniä palestiinalaissiviilejä huolimatta korkeateknologisista täsmäaseista "välttääkseen siviiliuhrit?" Yhdessä ainoassa Israelin iskussa Israel onnistuu tappamaan enemmän palestiinalaisia siviilejä kuin rakettituli Gazasta on onnistunut tappamaan israelilaisia yli kolmen viime vuoden aikana.

Mikäli Israelin Gazan saarron tarkoituksena on estää aseiden tuonti Gazaan, miksi ruoka-apukaan ei pääse perille? Kun Gilad Sharon kertoi, miten
"gazalaiset eivät ole viattomia, he valitsivat Hamasin," hän käyttää samaa logiikkaa kuin terroristit hyökätessään siviilejä vastaan demokratioissa. Onko siis israelilaissiviilit väkivallan legitiimejä kohteita valitessaan oikeistolaiset Israelin johtajiksi, jotka tekevät julmuuksia palestiinalaisia kohtaan?

Jos Hamas olisi ongelma Israelille -vaikka se tuli valtaan vasta 2006- niin miksi Israelille myöteisen väkivallattoman hallituksen aikana vuosina 1993-2006 Israel ei silti allekirjoittanut rauhansopimusta, jatkoi miehitystä, polki palestiinalaisten oikeuksia ja vohki palestiinalaisten luonnonvaroja?

Marraskuun 8. 2012 aseryhmä Kansallinen Vastarintakomitea kertoi tulittaneensa israelilaisia taisteluvaunuja ja raivaustraktoreita Khan Yunisin itäpuolella Khuza'an lähellä sekä laukaisseensa räjähteen alueella olevassa tunnelissa haavoittaen yhtä israelilalissotilasta kevyesti. Tulitaistelun aikana israelilaissotilaan konekiväärituli tappoi 13-vuotiaan Hamid Abu Daqqan tämän ollessa leikkimässä kotinsa lähellä -satojen metrien päästä varsinaiselta taistelupaikalta. Kansallinen Vastarintakomitea kertoi 10. marraskuuta 2012 ampuneensa neljä rakettia Israelin puolelle kuitiksi Israelin tappavasta ilmatulituksesta. Islamilaisen Jihadin sotilaallinen siipi al-Qudsin prikaati kertoi laukaisseensa 13 rakettia Israelin kaupunkia Ashkelonia kohti. HRW kommentoi tätä, miten "siviilejä erottelemattomista hyökkäyksistä vastuulliset yksilöt ovat vastuullisia sotarikoksista."

Sen sijaan Israelin siviilejä erottelemattomia hyökkäyksiä HRW ei pidä vastuullisina sotarikoksiin.

***


Per Hei 11, 2014 10:39 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
***

Lainaus:
1. Ja Herra sanoi Joosualle: "Ja tee Aille ja sen kuninkaalle, niinkuin teit Jerikolle ja sen kuninkaalle; kuitenkin saatte ryöstää itsellenne, mitä sieltä on saatavana saalista ja karjaa. Aseta väijytys kaupungin taa.

"Ja kun olette saaneet kaupungin valtaanne, sytyttäkää kaupunki palamaan; tehkää Herran sanan mukaan. Huomatkaa, että minä käsken teidän tehdä sen."

Kun Israel oli surmannut kaikki Ain asukkaat kedolla, erämaassa, jonne he olivat heitä ajaneet takaa, ja he kaikki viimeiseen mieheen olivat kaatuneet miekan terään, palasi koko Israel Aihin, ja siellä olevat tapettiin miekan terällä.

Ja niitä, jotka sinä päivänä kaatuivat, miehiä ja naisia, oli kaikkiaan kaksitoista tuhatta, kaikki Ain asukkaat.
Joosua ei vetänyt takaisin kättänsä, jossa hänellä oli keihäs ojennettuna, ennenkuin oli vihkinyt tuhon omiksi kaikki Ain asukkaat.

Ainoastaan karjan, ja mitä kaupungista oli saatavana saalista, Israel ryösti itselleen sen määräyksen mukaan, jonka Herra oli Joosualle antanut.

Ja Joosua poltti Ain ja teki siitä ikiajoiksi rauniokummun, aution aina tähän päivään asti.

Mutta Ain kuninkaan hän ripusti hirteen, jossa hän riippui iltaan asti. Mutta auringon laskiessa Joosua käski ottaa hänen ruumiinsa alas hirrestä, ja he heittivät sen kaupungin portin edustalle ja kasasivat sen päälle suuren kiviroukkion, joka on siellä vielä tänäkin päivänä.

Samana päivänä Joosua valloitti Makkedan ja surmasi miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan; hän vihki tuhon omiksi heidät ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Ja hän teki Makkedan kuninkaalle, niinkuin oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.

Sitten Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Makkedasta Libnaan ja ryhtyi taisteluun Libnaa vastaan.
Ja Herra antoi senkin ja sen kuninkaan Israelin käsiin. Ja Joosua surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, päästämättä sieltä pakoon ainoatakaan; ja hän teki sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.

Sitten Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Libnasta Laakiiseen ja asettui leiriin sen edustalle ja ryhtyi taisteluun sitä vastaan.

Ja Herra antoi Laakiin Israelin käsiin, niin että hän valloitti sen toisena päivänä; ja hän surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Libnalle.

Silloin Hooram, Geserin kuningas, tuli auttamaan Laakista; mutta Joosua voitti hänet ja hänen väkensä, päästämättä pakoon ainoatakaan heistä.

Ja Laakiista Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Egloniin, ja he asettuivat leiriin sen edustalle ja ryhtyivät taisteluun sitä vastaan.

Ja he valloittivat sen samana päivänä ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat, ja hän vihki sinä päivänä tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Laakiille.

Sen jälkeen Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Eglonista Hebroniin, ja he ryhtyivät taisteluun sitä vastaan.
Ja he valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan, ja samoin kaikki sen alaiset kaupungit ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan, samoin kuin hän oli tehnyt Eglonille. Hän vihki tuhon omaksi sen ja jokaisen, joka siellä oli.

Sitten Joosua ja koko Israel hänen kanssaan kääntyi Debiriin ja ryhtyi taisteluun sitä vastaan.
Ja hän sai valtaansa sen ja sen kuninkaan ja kaikki sen alaiset kaupungit, ja he surmasivat miekan terällä niiden asukkaat ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Hän teki Debirille ja sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Hebronille ja minkä oli tehnyt Libnalle ja sen kuninkaalle.
Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Etelämaan, Alankomaan ja Rinnemaat, ja surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoatakaan, ja vihki tuhon omaksi joka hengen, niinkuin Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.
Ja Joosua valtasi heidän alueensa Kaades-Barneasta Gassaan saakka ja koko Goosenin maakunnan Gibeoniin saakka.
Kaikki nämä kuninkaat ja heidän maansa Joosua sai valtaansa yhdellä otteella; sillä Herra, Israelin Jumala, soti Israelin puolesta.

Silloin Herra sanoi Joosualle: "Älä pelkää heitä, sillä huomenna tähän aikaan minä annan heidät kaikki voitettuina Israelin valtaan; heidän ratsujensa vuohisjänteet sinä katkot, ja heidän vaununsa sinä poltat tulessa".
Niin Joosua ja kaikki sotaväki hänen kanssaan yllätti heidät Meeromin veden rannalla ja hyökkäsi heidän kimppuunsa.
Ja Herra antoi heidät Israelin käsiin, niin että he voittivat heidät ja ajoivat heitä takaa aina suureen Siidoniin, Misrefot-Majimiin ja itään päin Mispan laaksoon asti; ja he voittivat heidät, päästämättä pakoon ainoatakaan heistä.
Ja Joosua teki heille, niinkuin Herra oli hänelle sanonut: heidän ratsujensa vuohisjänteet hän katkoi, ja heidän vaununsa hän poltti tulessa.

Sitten Joosua kääntyi takaisin ja valloitti Haasorin ja surmasi miekalla sen kuninkaan; Haasor oli näet muinoin kaikkien näiden kuningaskuntien pääkaupunki.
Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä; ja Haasorin hän poltti tulella.
Kaikki nämä kuninkaankaupungit ja niiden kuninkaat Joosua sai valtaansa, ja hän surmasi miekan terällä niiden asukkaat, vihkien heidät tuhon omiksi, niinkuin Herran palvelija Mooses oli käskenyt.
Mutta kukkuloilla olevista kaupungeista Israel ei polttanut ainoatakaan, paitsi Haasorin, jonka Joosua poltti.
Ja kaiken, mitä näistä kaupungeista oli saatavana saalista, ynnä karjan israelilaiset ryöstivät itselleen; mutta kaikki ihmiset he surmasivat miekan terällä ja tuhosivat heidät, jättämättä eloon ainoatakaan henkeä.

Niin Joosua valloitti koko tämän maan, Vuoriston, koko Etelämaan ja koko Goosenin maakunnan, Alankomaan ja Aromaan, niin myös Israelin vuoriston ja sen alankomaan - maan Seiriin päin kohoavasta Sileästä vuoresta aina Baal-Gaadiin saakka, Libanonin laaksoon, Hermonin vuoren juurelle; kaikki heidän kuninkaansa hän sai valtaansa ja löi heidät kuoliaaksi.
Kauan aikaa Joosua kävi sotaa kaikkia näitä kuninkaita vastaan.

Eikä ollut ainoatakaan kaupunkia, joka olisi tehnyt rauhan Israelin kanssa, paitsi ne hivviläiset, jotka asuivat Gibeonissa; vaan kaikki valloitettiin asevoimalla.
Sillä Herralta tämä tuli; hän paadutti heidän sydämensä, niin että he kävivät taisteluun Israelia vastaan, jotta heidät armotta vihittäisiin tuhon omiksi ja hävitettäisiin, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut.

Siihen aikaan Joosua tuli ja hävitti anakilaiset vuoristosta, Hebronista, Debiristä ja Anabista, koko Juudan vuoristosta ja koko Israelin vuoristosta; Joosua vihki heidät kaupunkeineen tuhon omiksi.
Israelilaisten maahan ei jäänyt anakilaisia; ainoastaan Gassaan, Gatiin ja Asdodiin niitä jäi.

Näin Joosua valloitti koko maan, aivan niinkuin Herra oli Moosekselle puhunut; ja Joosua antoi sen perintöosaksi Israelille, heidän sukukunnilleen heidän osastojensa mukaan. Ja maa pääsi rauhaan sodasta.


01 - Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu - Israelin hyökkäys Gazaan

Heinäkuun 7. 2014 jälkeen Israel on pommittanut Gazaa yli viidelläsadalla tonnilla räjähteitä ohjuksiin, ilmapommeihin ja tykistötuleen, tappanut ainakin 178 ja haavoittanut 1 361, joista 635 naisia ja lapsia, tuhonnut 1 255 kotia ja aiheuttanut 7 500 ihmisen "pakolaisuuden".

Heinäkuun 9. 2014 Israelin ilmaisku tappaa seitsemännellä kuukaudella raskaana olleen Amal Abed Ghafourin ja tämän yksivuotiaan tyttären, haavoittaen aviomiestään ja kolmivuotiasta poikaansa. Israel ei tietenkään ole kertonut iskun syytä.

Heinäkuun 10. Israelin ilmaiskussa vaatturi Mohammed al-Hajjin perheen kotiin Khan Yunisin pakolaisleirillä tappoi seitsemän siviiliä, joista kaksi lapsia ja haavoitti yli kahtakymmentä. Kahdeksas uhri oli Qassam-prikaatin miehistöjäsen:

"Yhden, alemman tason taistelijan läsnäolo ei oikeuta kokonaisen perheen tappamista. Israel ei milloinkaan hyväksyisi perustetta, että Israelin puolustusvoimien jäsenen koti olisi laillinen sotilaskohde.

Perheiden varoittaminen saattaa vähentää siviiliuhreja, mutta ei tee laittomia hyökkäyksiä vähemmän laittomiksi. Israelin epäonnistuminen selityksessä, miksi siviilien tappaminen on laillista nostaa kysymyksiä mikäli näiden hyökkäysten tarkoituksena olisikin tappaa siviilejä tai mielivaltaisesti tuhota siviiliomaisuutta".
-Sarah Leah Whitson, HRW.

Kuolleita olivat vaatturi, hänen vaimonsa Basma, heidän 12-vuotias lapsensa Fatmeh, 17-vuotias Sa'd ja yli 18-vuotiaat Tarek, Omar, Asma sekä Nijleh. Israel ei antanut iskusta varoitusta.

"Tuona iltana, he menivät setäni taloon iftarille, joivat teetä ja kahvia ja lähtivät kotiin noin puoli yhden maissa aamulla ja puoli tuntia myöhemmin olivat kuolleita."-Vaatturi Mohammed al-Hajjin veljentytär Fida.

Isku vaurioitti taloja kolmenkymmenen metrin etäisyydellä, sinkosi betonia, metalliovia ja seiniä haavoittaen kadulla olevia ihmisiä. Naapuri Tawfiq al-Halabe kertoi talonsa menneen räjähdyksessä asuinkelvottomaksi ja hänen omaisuuttaan oli ihmisruumiin osien peitossa ja hänen 28-vuotias vaimonsa Nida sai keskenmenon ollessaan viidennellä kuukaudella.

Heinäkuun 11. Israelin iskussa rantakahvilaan lähellä Khan Yunista Israel tappoi yhdeksän siviiliä, mukana kaksi viisitoistavuotiasta ja haavoitti kolmea, joista yksi 13-vuotias poika. Israelin armeijan puhe"miehen" mukaan kohteena olivat "terroristit", mutta mitään todisteita ei -kas kummaa- ollut esittää. Kahvilassa olijat olivat tulleet katsomaan World Cupia eikä kukaan heistä ollut osallinen minkäänlaisiin taistelutoimiin. Eikä yhdenkään väitetyn "terroristin" tappaminen oikeuta siviiliuhreja täydessä kahvilassa.

Samana päivänä Israelin ohjus tappoi kaksi kunnallistyöntekijää Bureijin pakolaisleirillä, heidän ollessaan tulossa autolla kotiin puhdistettuaan katua Israelin ilmaiskun jäljiltä. Miehillä ei ollut yhteyksiä taisteluryhmiin. Iskun voimasta auton katto räjähti ja vammautti yhdeksänvuotiaan tytön Salwan -"onhan 9-vuotiaita parempi tappaa, etteivät vain joutuisi vaikka 53-vuotiaiden setien vaimoiksi"- ja haavoitti tämän kahdeksanvuotiasta sisarta Shaheed Girnawia, näiden ollessa lähellä kotoaan lähistöllä. "Israel pidättäytyy tekemästä iskuja, jos siviilejä on kohteen lähistöllä", juu-u. Autosta ei löytynyt mitään sotilastarvikkeen kaltaista materiaalia.

"Shaheed oli pahasti haavoittunut. Hänen sisälmyksensä olivat hänen ruumiinsa ulkopuolella ja hänen päänsä oli auki. Hänelle tehtiin kolme leikkausta ja tehohoidossa, mutta jotenkin on edelleen elossa."

Ainakin neljä kuoli Israelin iskussa liikuntarajoitteisten kuntoutuskeskukseen lauantaina 12.7.2014. Kolme potilasta ja hoitaja kuolivat räjähdyksessä lauantaina Jabaliya'ssa kahdentoista muun yön iskuissa kuolleiden kanssa.

Lähellä Jabaliyyah'ää Israelin ilmaisku tuhosi 77-vuotiaan Mahmoud Daoudin talon ilman mitään syytä.

"Emme tarvitse taloja, tarvitsemme maan. Olisimpa nuori mies, niin voisin pukeutua pommivyöhön ja räjäyttää itseni Tel Avivissa."

Perheyrityksessä työskentelevä Abu 'Ali:

"Jokainen täällä vihaa Hamasia, mutta pelkäävät sanoa niin julkisesti. Ruokamme tulee Israelista, mutta me annamme heille takaisin vain raketteja. Raketteja, jotka eivät edes tee pientä reikää maahan".

Heinäkuun 14. 2014 Israelin Luftwaffe iskee al-Batshin taloon, jossa kuolee 18 perheenjäsentä, vanhempia, lapsia, miniöitä ja lastenlapsia.

"He eivät olleet uhka Israelille. He eivät laukoneet raketteja. He olivat siviilejä, lapsia ja naisia".

Iskun kohteena oli gazalainen poliisikomentaja Taysir al-Batsh, joka ei ollut iskun aikaan kotona. Kansainvälisen lain mukaan poliisien tappaminen on sotarikos, mikäli poliisi ei osallistu sotatoimiin.
Isku vaurioitti koko korttelia, repi palmupuut juuriltaan ja pudotti sähkölinjoja.

"Hamasin raketteja pelkäävät ja kauhuissaan elävät israelilaissiviilit" kipusivat Sderotin ("Joka on on usein joutunut palestiinalaisten ampumien rakettien kohteeksi") kaupungissa sijaitsevalle kukkulalle Gazan rajan vastaiselle rajalle seuraamaan Israelin ilmavoimien tekemiä ilmaiskuja Gazaan. "Hamas-rakettien aiheuttaman kauhun" keskellä elävät israelilaiset toivat paikalle sohvia, tuoleja, popcornia, vesipiippuja ja hurraavat aina, kun Gazaan osuu siviilejä tappava isku. Sama tapahtui viimeksi vuonna 2009. Tapauksesta twiittasi tanskalaistoimittaja Allan Sørensen.

---

02 - Gazalaisilla on nimet ja heillä on kasvot

  "Gazan ihmiset, jotka ovat kaikki arabeja ja muslimeja, ovat ylevän kärsivällisiä, vaitonaisina puolustaen kansansa kunniallisuutta verellään ja hengellään. Kuuletko heidän korottavan ääntään avunpyyntöön kanssa-arabeilta, kyselemässä rahaa?"-Ra'i al-Yaum-lehti

Heinäkuun 16. 2014:

Israelin hyökkäyksen kymmenentenä päivänä kuoli kahdeksan lasta 23 ihmisen joukossa Israelin pommittaessa siviilejä sekä siviilien koteja. Neljä kuoli, joista kaksi neli-ja kuusivuotiaita lapsia Yasmin al-Astal ja Usama al-Astal ja vanhempi nainen Raqiyyah al-Astal kuolivat Israelin tulittaessa heitä kohti lähellä al-Katiba-moskeijaa Khan Yunisin länsipuolella. Toisaalla Israelin ohjus osui taksiin Bani Suheilassa Khan Yunisissa tappaen neljä perheenjäsentä, kymmenvuotiaan Ibrahimin, heidän 25-vuotiaan veljen Amron, 27-vuotiaan sisaren Madelinen ja näiden raskaanaolevan äidin sekä hänen äitinsä Khadran. Perhe oli tulossa ash-Shifa'an sairaalasta, jossa he olivat tapaamassa haavoittunutta sukulaistaan.

Jabaliyyah'ssa kuoli kuusivuotias Hamza Raed, joka haavoittui aikaisemmassa Israelin iskussa.
Neljä samasta perheestä ollutta palestiinalaispoikaa kuolivat Israelin meritykistötulessa ollessaan pelaamassa jalkapalloa lähellä ad-Deiran hotellia Gazassa.

NBC:n toimittaja Ayman Mohyeddiin kertoi olleensa potkimassa palloa poikien kanssa kymmenen minuuttia ennen heidät tappanutta Israelin iskua.

Pojat olivat 9-vuotias Mohammed Bakr, kymmenvuotiaan Ahed Bakr ja Zakariya Bakr sekä 11-vuotias Mohammed Bakr. He olivat lähellä kalastajatorppaa ensimmäisen Israelin ohjuksen osuessa. He juoksivat kohti ad-Deira-hotellia, kun toinen ohjus tappoi heidät.
Reuters kertoi Ahmed Abu Hasseran kertoneen nähneensä, miten "näytti kuin kranaatit olisivat jahdanneet lapsia". Alueella ei ollut raketinlaukaisuja eikä Hamasia.

The Guardian-lehden toimittaja Peter Beaumont:

"Ensimmäinen ohjus osui Gaza Cityn pienen sataman merenpuoleiseen seinään vähän neljän jälkeen. Kun savu hälveni, näimme neljä hahmoa juoksemassa seinän vierellä. He olivat lapsia. He pääsivät rannalle yrittäen päästä turvaan ad-Deira-hotelliin, jossa monet toimittajat asuvat. He heiluttivat ja huusivat katseleville toimittajille.

Sitten tuli toinen kranaatti, laukaisijoiden tähdätessä ilmeisesti pakenevia selviytyjiä kohtaan. Kun se räjähti, toimittajat terassilla huusivat täällä olevan vain lapsia. 40 sekunnin jälkeen neljä poikaa, jotka olivat olleet leikkimässä piiloleikkejä kalastustorpilla seinämän päällä olivat kuolleita"


Yhdysvaltain valtioneuvoston puhe"mies" Jen Psaki lausunnossaan:


"Israel ei ole vastuussa siviiliuhreista Gazassa. Uhrit eivät ole Israelin ihmisiä, vaan Hamasin ihmisiä. Jos maailma ei tahdo lapsia pommitettavan rannalla, maailman vihan on kohdistuttava Hamasiin eikä Israelin armeijaan".

al-Jazeera Englishin toimittaja Rosalind Jordan selitti Psakille iskun kohdistuneen ainoastaan siviilikohteeseen. Psaki vastasi:

"Muistutan, että eilen oli tulitaukoa ehdotettu muutamaksi tunniksi, jota Hamas ei noudattanut. "

Tosiasiassa tulitaukoa ei ollut neuvottelemassa Hamas, vaan Israel ja Egypti. Egypti neuvotteli Fatahiin kuuluvan Mahmoud 'Abbasin kanssa sivuuttaen Hamasin täysin. Täten Israel tahtoikin Hamasin hylkäävän ehdotuksen tulitauosta, jotta Israel voisi saada maailman tuen Gazan pommittamiseksi.

AP:n Matt Lee kertoi Human Rights Watchin syyttävän Israelia sotarikoksista kohdistamalla iskunsa siviileihin, kuten rannalla tapahtunut ja uskooko USA Israelin rikkovan sodankäynnin lakeja. Psaki vastasi:


"Operaatio Gazassa on Israel puolustamassa itseään, siksi se ei ole minkäänlainen sotarikos."

Lee kysyi, pitääkö USA:n hallitus palestiinalaisten aseellisten ryhmien raketit kohti Israelin väestöä olevan HRW:n mukaisesti olevan sotarikoksia? Psakin tietenkin nyt vastasi:

"Tottakai, olemme samaa mieltä".

Onko palestiinalaisilla oikeutta puolustautua Israelin hyökkäyksiä vastaan?

"Mihin pyrit? En tiedä, mihin olen pyrkimässä. Mihin viittaat?"

Joten nämä tapetut ihmiset, kuten nämä lapset, eivät lainkaan häiritse sinua? Sanotte siis sen olevan Hamasin syytä, koska ei lopettanut rakettitulta?

"Heitä on ehdottomasti syytettävä tästä, kyllä."

Koska Yhdysvallat jatkuvasti toistaa Israelilla "olevan oikeus puolustautua", niin kysyttiin onko palestiinalaisilla oikeus puolustautua. Puhemies ei vastannut, koska myönteinen vastaus olisi paljastanut Yhdysvaltain hallituksen suhtautumisen Israeliin.

Valtioneuvosto ja Israel kieltäytyvät pitämästä itseään miehittävänä valtana. Gazan miehityksellä ja saarrolla Israelilla on -olisi- velvollisuus suojella siviilejä, eikä yli 200 palestiinalaisen tappaminen, joista 80 prosenttia ovat siviilejä, pitäisi olla sallittua ja vielä väittää "puolustavansa itseään". Kuitenkin tätä Yhdysvallat tekee.

Yhdysvallat seisoo Israelin vierellä peittäen sen sotarikokset osoittamalla sormella Hamasia, kun Israelin joukot tappavat jalkapalloa pelaavia lapsia.

Hedelmästään puu tunnetaan.

http://dissenter.firedoglake.com/2014/07/16/state-department-responds-to-israels-bombing-of-children-playing-on-gaza-beach-by-blaming-hamas/

---

03 - Ei se saastuta mikä menee suusta sisään, vaan se mikä tulee suusta ulos


"Tuhannen ei-juutalaisen elämä ei ole juutalaisen kynsinauhankaan arvoinen"- Hebronin ja Kiryat Arban päärabbi Dov Lior.

Helsingin Sanomien uutisen kommentoijien välinpitämättömyys ja hyväksyntä Israelin tappamia lapsia kohtaan


Sodassa kuolee naisia ja lapsia, kun ei käydä sotaa armeijaa vastaan, jolloin vastapuolella on erikseen sotilaat ja siviilit, vaan käydään sotaa terrorismia vastaan. Terrorismissa kun ei ole erikseen sotilaita ja siviilejä, vaan kuka tahansa voi olla terroristi tai terroristin apulainen.
Sodassa kuolee naisia ja lapsia, kun ei käydä sotaa armeijaa vastaan, jolloin vastapuolella on erikseen sotilaat ja siviilit, vaan käydään sotaa terrorismia vastaan. Terrorismissa kun ei ole erikseen sotilaita ja siviilejä, vaan kuka tahansa voi olla terroristi tai terroristin apulainen.
Israelilla on erikseen sotilaat ja siviilit, mutta tästä huolimatta palestiinalaiset eivät hyökkää israelilaisia sotilaita vastaan vaan myös siviilejä vastaan. Tämä viimeistään todistaa sen, että kyseessä ei ole palestiinalaisten puolelta sota vaan terrorismi. Kukaan ei voi näin ollen vaatia, että israelin iskut kohdistuisivat vain palestiinalaisten sotilaisiin, kun palestiinalaisilla ei ole olemassa erikseen sotilaita, vaan "sotilas" voi olla kuka tahansa, jopa lapsi, varsinkin kun kyseessä on ääri-islam, jossa mikään ei ole ylevämpää, kuin tehdä itsestään martyyri itsemurhaiskulla.

Mitä jos kaikki edelliset ovat samalla terroristeja vähintään siten, että he auttavat terroristien toimintaa? Ei sotilas ole vain se, joka kantaa asetta. Sodassa on huoltojoukkoja, jotka mahdollistavat sodankäynnin. Sodassa isketään huoltojoukkoja vastaan, jotta sotilailla ei olisi, millä sotia. Palestiinassa naiset ja lapset ovat terroristien huoltojoukkoja, eivät siviilejä siinä mielessä, että heillä ei olisi mitään osaa terroristi-iskuissa. Näitä kaikkia - naisia, lapsia ja miehiä - yhdistää erittäin vahva, uskontoon verrattava antisemitismi.
-A Salminen 23:21

On myös surullista, että Gazassa toimivat "ihmisoikeusjärjestöt" levittävät Hamasin propagandaa siitä, että melkein kaikki kuolleet ja loukkaantuneet ovat siviileitä. Hamasin mukaanhan jopa puolet loukkaantuneista on lapsia. Kuinka se voi olla mitenkään mahdollista? -Arto Luukkainen 1:15

Kaikki kuolleet, varsinkin lapset ovat turhia, heiltä riistetään elämä ennen kuin se edes alkaa, mutta se on Hamas joka tietoisesti harjoittaa taktiikkaa jossa näitä uhreja tulee. Rikoksen ero on siinä, että Israel ei suunnittele siviilien murhaamista, palestiinalaiset suunnittelevat. -jiipe15 7:17

Tsemiä Israelille ja voittoa vihollisista. Olisitte vaan räjäyttäneet Estelle-nimisen laivan miehistöineen. Sitä ei olisi paljon surtu, mutta nyt yksi tai pari tai useampi antisemitistinen vasemmistoagitaattori pääsee leikkimään marttyyria ja sankaria, vaikka kuuluisivat eturintamalle Gazaan. -Matti Vesimäki

Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.

04 - Siionin Vanhinten Pöytäkirjat

Lainaus:
Lehdistön tehtävänä meidän päivinämme on herättää kansassa meidän toivomiamme intohimoja ja itsekkäitä puoluepyyteitä. Se on sisällyksetön, epäoikeudenmukainen ja valheellinen. Useimmat ihmiset eivät edes tiedä, ketä lehdistö oikeastaan palvelee. Me satuloimme sen ja otamme jyrkästi sen ohjat käsiimme ja samoin menettelemme muidenkin painotuotteiden suhteen, sillä mitä hyötyä meille olisi siitä, että vapaudumme sanomalehdistön hyökkäyksistä, jos jäisimme lentolehtisten ja kirjojen maalitauluksi?

Yleisön tietoon ei saa tulla ainoatakaan tiedoitusta meidän sitä etukäteen tarkastamatta. Tähän olemmekin jo osittain päässeet sen kautta, että kaikki uutiset saadaan muutamien harvojen uutistoimistojen välityksellä, joihin ne keskitetään maailman kaikilta kulmilta, ja jotka levittävät uutisia tarpeellisesti muokattuina lehtien toimituksiin, viranomaisille jne. Nämä toimistot joutuvat vähitellen meidän käsiimme, ja ne julkaisevat vain sellaisia uutisia, jotka me hyväksymme.

Jos meidän nyt on onnistunut siinä määrin vallata gojim-yhteiskunnat, että ne suurin piirtein katselevat asioita meidän värittämiemme silmälasien läpi, ja jollei meidän tiellämme enää ainoassakaan maassa ole esteitä, jotka salaisivat meiltä ne tiedot, joita gojimit tyhmyydessään kutsuvat valtiosalaisuuksiksi, niin kuinka käykään silloin, kun meidät tunnustetaan maailman hallitsijoiksi maailmankuninkaamme persoonassa!

-Siionin vanhinten pöytäkirjat, 12. pöytäkirja


BBC:n toimittajia juutalaiset ovat vaatineet kirjoittamaan "enemmän Israelia myötäilevästi" Gazan tapahtumista. Israel-myönteinen nettisivusto ylisti BBC:n Lähi-idän päätoimittajaa Raffi Bergia "kritiikin kuuntelusta". Toimittajia pyydettiin kirjoittamaan juttunsa siten, että syylliseksi ei laitettaisi Israelia tai korostettaisi "tarpeettomasti" Israelia pitkittyneestä sodasta. Juutalainen rohkaisi toimittajia korostamaan Israelin hallituksen linjaa, että "hyökkäys tehdään rakettitulen Gazasta lopettamiseksi". Tämä siitä huolimatta, että Israel hyökätessään Gazaan rikkoi tulitaukosopimuksen , jota gazalaiset ovat noudattaneet.

Juutalainen myös "muistutti" BBC:n toimittajia, miten "myös Egypti saartaa Gazaa etelärajalta". Mainitsematta jäi, että YK:n mukaan Israel on miehittävä valta Gazassa ja vaatinut Israelia lopettamaan hyökkäyksen Gazaan. Israelin kieltäytyminen rikkoo YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä numero 1860.

http://electronicintifada.net/blogs/amena-saleem/bbc-editor-urged-colleagues-downplay-israels-siege-gaza

---

Israel aloitti tänään torstaina Gazan ilmapommitukset viiden tunnin "humanitaarisen" paussin jälkeen. Israel väittää gazalaisryhmien laukaisseen kolme kranaattia Israelin rajan yli.

"He (israelilaiset) valehtelevat. Kaikki palestiinalaisryhmät ovat pitäneet tulitauon. He käyttävät tätä tekosyynä tappaakseen taistelijoita.


Raportit tulitauosta ovat kaukana todellisuudesta, sanoi Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman.

***

Tor Hei 17, 2014 5:53 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea