Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Khurasaanin mustat liput

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hadith galleria Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Khurasaanin mustat liput
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä Khurasaanin mustat liput Vastaa lainaamalla viestiä
***

Khurasaanin mustat liput

Allahin Lähettiläs (S) sanoi:

"Mustat liput saapuvat Khurasaanista, eikä mikään niitä pysäytä kunnes ne nousevat Jerusalemissa."

Musta lippu, jossa lukee arabiaksi 'Laa ilaaha illa Allah'. Tämä ei rajoitu ainoastaan Afganistaniin, vaan kaikilla Jihadiin liittyvillä ryhmillä on Islamilaisen uskontunnustuksen sisältävä musta lippu.
Sekä musta lippu että valkoinen lippu olivat alunperin Profeetta Muhammadin (S) käyttämiä merkkinä armeijan yhdistämisestä keskuskomennon alaisuuteen. Mustia sekä valkoisia lippuja käyttivät muut Islamilaiset dynastiat myöhempinä sukupolvina (usein assioituakseen lopun aikojen ennustettuun armeijaan) kuten esim. abbasidit kutsuivat erästä johtajaansa Mahdiksi (odotettu johtaja, joka vie muslimit voittoon). Tämä käytäntö päättyi vuoden 1924 CE jälkeen Ottomaanikalifaatin romahduttamiseen ja yhtenäiset valtiot jaettiin kansallisvaltioiksi helpon 'hajoita ja hallitse'-säännön mukaisiksi. Jokainen maa otti käyttöön erilaisia ja erivärisiä lippuja ja kolonialisteja tukeneet mupettihallitsijat tulivat valtaan. Yhdelläkään niistä ei ollut täysin mustaa lippua.

Khurasaan

Khurasaan: Kapeiden vuorijonojen maa, suurten avoimien aukioiden, tiheiden metsien ja luolien maa. Sekä Pamir-sokkelo 'maailman kattona', mikä avaa piilotetun porttikäytävän muuhun keskimaailmaan.

Khurasaanin vuorijonojen hyödyt Jihadissa:

* Kapeat vuorijonot estämään isot armeijat
* Laajat avoimet aukiot paljastamaan vihollinen antamatta hänelle paikkaa piiloutua.
* Tiheät metsät ja luolat piilottamaan omat miehet ja aseet.

Ja hämmästyttävä Pamir-sokkelo -muslimitaistelijoiden paikka, jonne piiloutua, kokoontua tai yksinkertaisesti matkustaa mihin tahansa haluamaasi maahan, ilman rajoja tielläsi.

Maa, jonka Allah valitsisi valmistautumiseksi aikojen lopun taisteluihin

Ahmad kertoo Abu Hurairah'lta, että: "Allahin Lähettiläs (S) sanoi: "Mustat liput tulevat Khurasaanista, eikä mikään pysäytä niitä, kunnes ne nousevat Ayliya'ssa".
Ayliya [Aelia] on muinainen roomalainen nimi Bayt al-Maqdisille (Jerusalemille).
Mustien lippujen armeija Profeetan (S) hädiitheissä

"Allahin Lähettiläs (S) sanoi: 'Asiat etenevät painollaan kunnes tulee kolme armeijaa: Armeija ash-Shaamissä (Syyria, Libanon, Jordania, Palestiina), armeija 'Iraaqissa ja armeija Jemenissä." Sanoin: "Oi Allahin Lähettiläs, kerro mihin niistä minun pitäisi liittyä." Hän vastasi: "Menkää ash-Shaamiin, sillä se on parhaita Allahin maista, ja parhaat Hänen palvelijoistaan ajautuu sinne. Ja mikäli kiellätte, menkää Jemeniin ja juokaa sen kaivoista. Allah on taannut minulle, että Hän huolehtii ash-Shaamista ja sen ihmisistä." [Lisäksi on hadiith, joka mainitsee neljäntenä armeijana Khurasaanin, mutta hadiithin aitoudesta on erimielisyyttä.]

Kaikki näiden maiden armeijoista -'Iraaqin al-Qa'idah, Jemenin Ansaar ash-Shari'ah sekä Taliban- ovat taistelleet USA:n ja koalition joukkoja vastaan, paitsi Syyrian Jabhat an-Nusrah, joka on julistanut tavoittelevansa Syyriaan Islamilaista valtiota. USA ja Nato odottavat oikeaa hetkeä väliintulollaan estämään tätä tapahtumasta, mutta siitä huolimatta Jabhat an-Nusrah piiloutuisi ja kokoontuisi uudelleen kuten 'Iraaqin Islamilainen valtio kokoontui Yhdysvaltain vetäytymisen jälkeen.

Jokainen al-Qa'idah-ryhmä on selvitynyt vuosien sodankäynnistä ollen heille lähes mahdotonta tulla hävitetyiksi koska he kaikki ovat itsenäisiä toisistaan ja yhdistyneinä ainoastaan ideologiassa, täten heillä ollen pysyvä läsnäolo missä tahansa ovatkin, vaikka heidän täytyisi piilotella vuorilla.

Jemenin Abyanin ennustettu 12 000 armeija:

Ahmad kertoo Ibn 'Abbasin sanoneen: "Allahin Lähettiläs (S) sanoi: 'Adn Abyanista tulee kaksitoista tuhatta tukemaan Allahia ja Hänen Lähettilästään, jotka ovat parhaimpia ihmisiä minuun ja heidän aikansa välillä."

Abu Hurairah kertoo Allahin Lähettilään (S) sanoneen:

"Armeijat kantaen mustia lippuja tulevat Khurasaanista, mikään voima ei kykene pysäyttämään niitä ja lopulta he saavuttavat Eelan (al-Aqsa al-Quds), jonne he pystyttävät lippunsa."
Profetia kestää kanssanne niin kauan kuin Allah tahtoo, sitten Allah ottaa sen pois. Sen jälkeen tulee Profeettojen tietä seuraava oikeaan johdettujen khilaafah. Se tulee olemaan niin kauan kuin Allah tahtoo, sitten Allah ottaa sen pois.

Sen jälkeen tulee periytyvä johtajuus, joka jatkuu niin kauan kuin Allah tahtoo, sitten Hän ottaa sen pois, jos tahtoo. Sen jälkeen tulee kitkerä sorto [hallitsijat, jotka pitävät tiukasti hallinnostaan kiinni] ja se jatkuu niin kauan kuin Allah tahtoo, sitten Hän ottaa sen pois, jos tahtoo. Sen jälkeen tulee oikeaan johdettujen khilaafah, Profeettojen tien mukaan. Sen jälkeen Profeetta (S) oli vaiti."
(Ahmad)

Varhainen Khurasaan oli viimeinen itäinen Persian Imperiumin maakunta. Persian kielessä Khurasaan tarkoittaa "auringonnousun maata", tavallinen synonyymi idälle. Löyhästi termiä liitettiin Persian idän ja koillisen Dasht-e Kaviriin.

Hallitsija Babur kirjoitti muistelmissaan intialaisten kutsuneen kaikki ei-intialaisia khurasaaneiksi. Hindustanin ja Khurasaanin rajoista kirjoitetaan: Tiellä Hindustanin ja Khurasaanin välillä on kaksi suurta paikkaa: toinen Kabul ja toinen Kandahar.

Nykyajalla Khurasaan on jaettu viiden Keski-Aasian valtion sisään: Iran, Afganistan, Tajikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan. Suurinosa vanhasta Khurasaanista on tämän päivän Afganistanissa. Nykyajan kaupungit antavat paremman käsityksen menneisyyden Khurasaanin maantieteestä. Näihin kaupunkeihin kuuluvat: Nishapur ja Tus Iranissa, Herat, Balkh, Ghazni ja Kabul Afganistanissa, Khujand ja Panjakent Tajikistanissa, Merv ja Sanjan Turkmenistanissa sekä Samarqand ja Bukhara Uzbekistanissa.

Ghulam Mohammad Ghubar, tajikkilainen oppinut ja historioitsija Afganistanista, kertoo kunnollisesta Khurasaanista ja epämääräisestä Khurasaanista kirjassaan "Khurasaan". Hänen mukaansa kunnollinen Khurasaan sijaitsi alueilla Balkhista idässä, Merv pohjoisessa, Sijistaaniin etelässä ja Nishapuriin lännessä ja Herat -tunnettu nimellä Khurasaanin helmi- keskellä. Epämääräisen Khurasaanin rajat ylsivät Kabuliin ja Ghazniin idässä, Baluchistaniin ja Zabulistaniin etelässä, Transoxianaan ja Khwarezmiin pohjoisessa ja Damaghaan ja Gurgaan lännessä.

Khurasaan Islamilaisessa Profetiassa

Khurasaan näyttelee merkittävää asemaa Islamin Eskatologian profetioissa, sodissa ennen ad-Dajjalin saapumista ja 'Iisan (AS) toista tulemista. Miksiköhän Afganistan on ollut maailmannäyttämön keskipisteenä nyt jo yli kolmekymmentä vuotta. Mitä on Afganistanin karujen vuorten martaassa maassa, joka on vetänyt lähes jokaisen historian saaton supervallan. Maailman jokainen supervalta Aleksanteri Suuresta Yhdysvaltoihin ovat kääntyneet Afganistaniin kun on tullut heidän aikansa romahtaa vallastaan.

Allahilla on omat keinonsa historiaan ja kohtalon kääntämiseen.

Islamilaisessa Profetiassa myös kerrotaan Imaam Mehdin -jolla on sama nimi kuin Allahin Lähettiläällä (S)- avuksi tulevasta Khurasaanin mustien lippujen armeijasta, joka auttaa Mehdiä perustamaan Kalifaatin Pyhään Ka'baan.

'Abdullah ibn Mas'uud (rd) kertoi Profeetan (S) sanoneen:

"Kansa tulee idästä mustine lippuine ja he pyytävät, mikä on "khair" (koska he tarvitsevat sitä), mutta ihmiset eivät anna, sitten he taistelevat ja voittavat nuo ihmiset. Nyt ihmiset antaisivat heille mitä he pyysivät mutta he eivät hyväksy sitä kunnes antavat vallan henkilölle minun suvustani, joka täyttää maan oikeudella kuin se oli täytetty sorrolla ja tyrannialla. Ken näkee tämän kansa idästä mustilla lipuilla, pitäisi liittyä siihen vaikka pitäisi ryömiä jään yli."

Profeetta (S) eli suurimman osan elämästään Mekassa ja viimeisen kymmenen vuottaan Medinassa nykyisessä Saudi-Arabiassa. Saudi-Arabian itäpuolella on vain kolme muslimimaata -Iran, Afganistan ja Pakistan. Mustien lippujen armeija kuuluu jollekin yhdestä näistä maista tulevalle.
Abu Hurairah (rd) kertoo Allahin Lähettilään (S) sanoneen:

"Kuulleet olette kaupungista, jonka yksi puoli on maalla ja toinen meressä. Sanottiin: 'Kyllä.' Sitten hän sanoi: Viimeinen Tunti ei tule ennen kuin 70 000 Bani Ishaaqista hyökkää sinne. Kun he saapuvat sinne, he eivät taistele asein eivätkä nuolin vaan sanovat: 'Ei ole jumalaa kuin Allah ja Allah on suurempi, jolloin yksi puoli kaupungista valloitetaan." at-Thawrin (eräs hädiithin kertojista) mukaan 'hän sanoi meren puoleinen osa'. Sitten he sanoisivat toisen kerran: 'Laa ilaha illa Allah wa Allahu Akbar' ja toinen puoli myöskin kaatuu ja he sanoivat kolmannen kerran: 'Laa ilaha illa Allah' ja portit avautuvat heille ja he menevät sisään ja keräävät sotasaalistaan ja jakavat sitä keskenään, joilloin kuuluu ääni, joka väittää: Totisesti, ad-Dajjal on tullut. Ja he jättävät kaiken ja lähteäkseen taistelemaan häntä vastaan.

Konstantinnopoli on tämän päivän Istanbul ja tämä hädith erityisesti todentaa, että se joko asettuu Imam Mehdin vastaisten joukkojen puolelle tai on ei-muslimien miehittämänä Mehdin aikana. Muista hädiitheistä meille selventyy, että tämä seitsemänkymmenen tuhannen Bani Ishaqin tai Profeetta Yusufin (AS) jälkeläisten hyökkäystä Istanbuliin johtaisi Imam Mehdi itse. Hädiithin kielessä seitsemänkymmentä tuhatta tarkoittaa hyvin suurta joukkoa, ollen joko oikeasti seitsemänkymmentä tuhatta tai ei. Profeetta Ishaaqin (AS) jälkeläisiin on viitattu eri nimillä eri uskonnollisissa kirjoituksissa ja eri hädiitheissä, kuten Aali Haruun, Vapautettujen orjien kansa tai Bani Isra'il. Israel on Profeetta Ya'qubin eri nimi, joka oli Ishaqin poika. Haruun tai Aaron oli Musan (AS) veli ja molemmat Ishaaqin ja Ya'qubin jälkeläisiä, joten Imam Mehdin armeija olisi heidän jälkeläisistään, yleisesti Bani Isra'ilia.
Termi Israel itsessään viittaa tämän hetken juutalaisvaltioon Israeliin ja joku saattaa kysyä, miksi Israel auttaisi Imam Mehdia. Mutta eivät he tule auttamaan.Tämä Imam Mehdin armeija tulee idästä, mustin lipuin, Bani Isra'ilista, jotka jo ovat muslimeita.

Tätä eritellään yhdessä hädiithissä:

"Kertoi 'Abd al-Rahmaan al-Jarshi Profeetan (S) seuralaiselta, Hazrat 'Amr ibn Marra al-Jamlilta, joka kertoi Profeetan (S) sanoneen: "Totisesti mustat liput tulevat Khurasaanista, kunnes ihmiset (tämän lipun johtamisen alla) sitovat hevosensa Bait al-Lahyan ja Harastan välisiin oliivipuihin." Kysyimme onko näiden paikkojen välillä oliivipuita, hän vastasi: "Mikäli ei ole, niin pian ne kasvaisivat, kun nuo ihmiset (Khurasaanista) tulevat ja sitovat hevosensa siellä."

Toinen hadiith sanoo:

Abu Hurairah kertoo Allahin Lähettilään (S) sanoneen: "Armeijat kantaen mustia lippuja tulevat Khurasaanista, mikään voima ei kykene heitä pysäyttämään ja lopulta he tavoittavat Eelan (Masjid al-Aqsa'), jossa kohottavat lippunsa."

Toinen hadiith taas:

Anas ibn Malik kertoi Allahin Lähettilään (S) sanoneen: "ad-Dajjalia seuraa seitsemänkymmentä tuhatta juutalaista Isfahanista pukeutuen persialaisiin saaleihin."

Ylläolevista hadiitheista voimme todeta, että Mahdin armeija koostuu muslimeista Khurasaanin Bani Isra'ilista mustine lippuineen. Mikään valta ei kykene pysäytäämään heitä kunnes he pääsevät Jerusalemiin ja kohottavat lippunsa, missä Masjid al-Aqsa' tänään sijaitsee.

ad-Dajjalilla on myös Bani Isra'ilin armeija. Sekä muslimi-että kristityt lähteet (muut kuin evankeeliset kristityt) kertovat Antikristuksella olevan juutalainen johtaja. Profeetta Muhammadin (S) hadiithin mukaan ad-Dajjalilla on Isfahanin persialaisjuutalaisten armeija. Iranissa on muslimimaailman suurin juutalaisväestö, arviolta 40 000 pääasiassa Teheranissa, Isfahanissa ja Shirazissa.

Kuten todettu, hadiithin kielellä 70 000 tarkoittaa hyvin suurta joukkoa, jotka joko ovat tai eivät ole nimenomaan 70 000. Tästä on pääteltävä, että Imam Mehdi johtaa armeijaa Khurasaanin muslimi-Bani Isra'ilista ja ad-Dajjal johtaa juutalais-Bani Isra'ilia Isfahanista.

Wa Allahu alam.

***

Kirjoitettu kesäkuussa 2013, Helsingissä ja Joensuussa. Koonnut ja kääntänyt 'Abdullah Rintala.


Maa Hei 07, 2014 6:22 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 477

Lähetä 'Alin hadiith mustista lipuista tekaistu Vastaa lainaamalla viestiä


***

'Alin hadiith olla tekemättä mitään mustien lippujen saapuessa on tekaistu

Nu'aym ibn Hammadin tekaistujen hadiithien kirjassa on 'Ali ibn Abu Taalibiin (Rd) liitetty hadiith, jota mielellään tietämättömät sahwat levittelevät ympäri nettiä:

عن علي قال: إذا رأيتم الرايات السود فالزموا الأرض ولا تحركوا أيديكم ولا أرجلكم! ثم يظهر قوم ضعفاء لا يوبه لهم، قلوبهم كزبر الحديد، هم أصحاب الدولة، لا يفون بعهد ولا ميثاق، يدعون إلى الحق وليسوا من أهله، أسماؤهم الكنى ونسبتهم القرى، وشعورهم مرخاة كشعور النساء حتى يختلفوا فيها بينهم ثم يؤتي الله الحق من يشاء"

Kun näet mustia lippuja, pysyttele missä olet äläkä anna edes käsiesi ja jalkojesi liikahtaa. Sen jälkeen tulee huoletonta kansaa, josta ei tarvitse välittää. Heidän sydämensä ovat kuin rautaa ja he edustavat valtiota [arab. "ad-Dawlah"] ja tahtovat valtaa. He eivät noudata sopimuksia eikä sovittuja asioita. He kutsuvat totuuteen, mutta eivät ole sen ihmisiä. He nimensä ovat kunya-nimiä [Abu Mus'ab, Abu Bakr jne] ja heidän kuvauksensa ovat kyliin [kuten al-Misri, al-Harrani, al-Baghdaadi, ash-Shaami]. Heidän hiuksensa ovat pitkät kuin naisilla ja he kiistelevät keskenään ja sitten Allah tuo totuuden esiin keneltä tahtoo.

Hadiith on Nuaym ibn Hammadin kirjasta al-Fitan, sen kertojaketju on heikko ja todennäköisesti tekaistu hadiith ja Abbasidikhalifien vastaista propagandaa. Lisäksi sanaa "Dawlah" (valtio) ei käytetty kuin vasta paljon myöhemmin Sahabien jälkeen.

al-Nu'aym ibn Hammadin hadiithit ovat yleisesti heikkoja eivätkä luotettavia ja hänen kirjansa al-Fitan on täynnä perusteettomia satuja ja absurdeja tarinoita. Yahya ibn Ma'in, Abu Dawud ja Nasa'i kritisoivat häntä. Hänen oma oppilaansa Imam Bukhari ei kertonut häneltä mitään ellei ollut toista sitä tukevaa kertojaketjua.

Imam Dhahabi sanoi:

"Hänen hadiithiensa luotettavuudesta on kiistaa. Hän oli imaami, mutta hänellä ei ollut luotettavuutta kertomissaan hadiitheissa. Ei ole luvallista luottaa häneen. Hänen kirjassaan Kitab al-Fitan on outoja ja vastustettavia asioita."

Ibn Hajar sanoi:

"Hän oli oikeamielinen, mutta teki monia virheitä. Hän oli asiantuntija perintöasioissa. Maslamah ibn Qasim sanoi "hänen olevan oikeamielinen, mutta tehneen monia virheitä ja tuoi monia munkar-hadiitheja taisteluista lopunaikoina ja hän on ainoa niiden kertoja."

Samir al-Zuhairi sanoi al-Fitanin tarkastetun laitoksen esipuheessa:

"Jokainen tunnistaa hänen olevan epäluotettava ja kaikki mitä hän raportoi, ei voi käyttää argumenttina"

Abu Nu'aym laajalti hylättiin tekaistujen ja epäilyttävien hadiithien kertojana. Hänen aikanaan umaijjidit tekaisivat hadiitheja mustista lipuista ja idästä kampanjoidessaan abbasideja vastaan. Tällä oli jotain tekemistä heimouskollisuuden ja vaatimuksella nimetä ainoastaan kunya-nimillä [Abu Mus'ab, Abu Muhammad].

Hadiithia jakelevat ihmiset eivät juurikaan -kuten eivät hadiithin tekaisseetkaan- juuri välitä eivätkä piittaa autenttisuudesta, kun se sopii heidän agendaansa. On myös "oppineilta" suurta vastuuttomuutta levitellä hadiithia, jonka isnad, riwaayah ja matn ovat hurskaiden edeltäjienkin ja hadiith-tutkijoiden mukaan kyseenalaista ja ei-sallittua.

Hadiithilla ei ole mitään tekemistä Islamin neljännen kalifin 'Ali ibn Abu Taalibin (Olkoon Allah häneen tyytyväinen) kanssa.

Toinen paljon käytetty tekaistu hadiith tästä samasta kirjasta kertoo "Damaskon verisestä teurastajasta, joka on al-Kalbin heimosta".

***

Tor Hei 31, 2014 12:54 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hadith galleria Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea