Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
paastoamatta jättäminen sairauden takia ja korvaaminen

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
paastoamatta jättäminen sairauden takia ja korvaaminen
Kirjoittaja Viesti
ZafirahLiittynyt: 26 Hel 2007
Viestejä: 5

Lähetä paastoamatta jättäminen sairauden takia ja korvaaminen Vastaa lainaamalla viestiä
Miten ku itse pystyin paastoamaan 4 päivää kunnes menin heikkoon kuntoon, verensokerit jatkuvasti liian alhaalla tai syömisen jälkeen liian korkeita, joten lopetin paastoamisen miten se korvaaminen toteutuu?
Tii Syy 25, 2007 11:12 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Jos ja kun sairastut niin paranemisen jälkeen paasto on sinulle pakollista suorittaa (olettaen että on vielä ramadan), paastojen korvaaminen on hyvä tehdä heti kuin mahdollista. Esim. 'iid päivän jälkeen jatkaa korvattavien paastojen suorittamista. Jos hankalaa juuri sairauden/imettämisen/raskauden takia, voi ne jakaa osiin, tyyliin paastoat vaikka joka maanantai ja torstai tai joka toinen päivä. Jos et saa paastoja korvatuksi seuraavan vuoden ramadaniin mennessä, tulee sinun sen lisäksi että paastoat niitä päivä myös ruokkia yksi köyhä per päivä. Sitten tästä tai näistä säännöksistä on koulukunta eroja, mutta ymmärtääkseni tämä yleisin käytäntö. Eri sairauksista, kuten pitkäaikais sairauksista/kroonisista kuten diabetes jne. on eri säännöksiä. Wa Allaahu alam, Ja Allaah tietää parhaiten.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Syy 25, 2007 9:29 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AichaLiittynyt: 22 Elo 2011
Viestejä: 14

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh

Jos muslimi, jolla on rästissä paastopäiviä kuolee ennen niiden suorittamista, mitä hänelle tapahtuu?
Sun Hel 10, 2013 8:41 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 475

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Aicha kirjoitti:
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh

Jos muslimi, jolla on rästissä paastopäiviä kuolee ennen niiden suorittamista, mitä hänelle tapahtuu?Wa 'alaikum as-Salam wa Rahmatullahi wa Barakaatuh,

Klassinen Fiqh-kirja sanoo näin:

Osa oppineista katsoo, että mikäli henkilö kuolee ilman korvaustaan pakollisille paastoille, kukaan ei voi paastota hänen puolestaan. Toisten mukaan hänen walinsa on paastottava hänen puolestaan. Ne, joiden mukaan paasto ei ole walille pakollista sanoivat, että hänen on ruokittava köyhiä hänen puolestaan. Tämä on ash-Shafi'in mielipide. Toisten mukaan pakollisuutta paastolle tai ruokinnalle ei ole ellei henkilö ole jättänyt sitä varten testamenttia. Tämä oli Malikin mielipide. Abu Hanifan mukaan walin on paastottava, muuten on ruokittava köyhiä. Yksi juristien ryhmä teki eron vannomisen paaston (nadhr) ja tavallisen pakollisen paaston välille, sanoen, että walin on paastottava vannomisen tähden hänen puolestaan, mutta ei pakollista.

Erimielisyydet versovat analogioista Sunnah'sta:

'Aa'ishah kertoo Allahin Lähettilään (S) sanoneen; "Mikäli henkilö kuolee vannottuaan tavakseen paastota, hänen wali paastoaa hänen puolestaan." (Muslim). Ibn 'Abbas kertoo Allahin Lähettilään (S) sanoneen; "Mies tuli Profeetan (S) luokse ja sanoi: 'Oi Allahin Lähettiläs, äitini kuoli korvaamatta kuukauden paaston. Pitäisikö minun paastota hänen puolestaan?' Hän vastasi: 'Mikäli äitisi olisi velkaa, etkö maksaisi hänen puolestaan?' Mies vastasi: 'Kyllä.' Hän sanoi: 'Velka Allahille on ennen velanmaksua."

Toisten mukaan kukaan ei voi rukoilla toisen sijaan eikä tehdä wudhu'a toisen puolesta, joten paastotakaan ei voi, joten walin ei ole pakollista paastota.

Oikea näkemys on -wa Allahu alam- että kuolleen puolesta on paastottava kaikenlaiset paastot...

Wa Allahu alam.

Siitä, mitä paastoaan korvaamaan ehtimättömälle tapahtuu barzakhissa tai Tuonpuoleisessa, ei löytynyt mitään.

***
Tii Hel 19, 2013 1:38 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
A saheeh report which warns against not fasting was narrated by Ibn Khuzaymah (1986) and Ibn Hibbaan (7491) from Abu Umaamah al-Baahili who said: I heard the Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) say: “Whilst I was sleeping two men came to me and took my by the arm and brought me to a cragged mountain. They said, ‘Climb up.’ I said, ‘I cannot.’ They said, ‘We will make it easy for you.’ So I climbed up until I was at the top of the mountain. Then I heard loud voices. I said, ‘What are these voices?’ They said, ‘This is the howling of the people of Hell.” Then I was taken until I saw people hanging by their hamstrings, with the sides of their mouths torn and blood pouring from their mouths.’ I said, ‘Who are these?’ He said, ‘These are people who broke their fast before it was time.’” Classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh Mawaarid al-Zam’aan, no. 1509.

Al-Albaani (may Allaah have mercy on him) said: This is the punishment of those who fasted then broke the fast deliberately before the time for breaking the fast came, so who about those who do not fast at all? We ask Allaah to keep us safe and sound in this world and in the Hereafter.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Hel 25, 2013 5:22 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AichaLiittynyt: 22 Elo 2011
Viestejä: 14

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh

Kiitos paljon taas tiedoistanne! Tässäkin tulee esille, että mitään ei kannata siirtää huomiselle, jos sen pystyy tekemään tänään inshaAllah.
Kes Maa 06, 2013 9:14 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea