Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Myanmarin muslimit

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Myanmarin muslimit
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 479

Lähetä Myanmarin muslimit Vastaa lainaamalla viestiä
****

بسم الله الرحمن الرحيم
أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدَاً عَبْدَهُ وَرَسُولَهُ


Myanmarin unohdetut muslimit

Jossain rannikkovartioston edustalla;
jossain Bangladeshissa, jossain Thaimaassa,
jossain poissa silmistä, poissa mielestä:

Veneellä saapunut mies itkee rannikkovartijalle.
Miehen silmät kiiltävät kyynelistä, mies on päiväkausien auringon hiillostaman polttama, punainen.
Hänen t-paitansa on märkä hiestä ja sateista.

Vene on täynnä naisia ja lapsia -nuoria, vanhoja, sylilapsia, hänen yksinäinen perheensä
Miehellä on niin kova hätä, että hän on polvillaan rannikkon sotilaiden edessä, hän itkee sotilaille, että nämä päästäisivät veneessä olevat pääsemään maahan.

Miehen perheen vaatteet ovat märät monsuunisateista, vaitonaisena poispäin katsovan äidin sylissä oleva lapsi on nääntymäisillään janoon.
Toiset lapsensa ovat tarrautuneet äitiinsä viluissaan.

Lapset katsovat hiljaisina, äänettöminä,
näkymätöntä tuskaansa kärsien, isäänsä, miten oma isänsä itkee polvillaan tuntemattomien tunteettomien sotilaiden edessä,
maihinnousukenkien nöryyttämänä pyytää bengalien tai keiden vaan maasta turvaa.

Taakkaansa itkien kantava isä katsoo ihmisiä, joilla ei ole nimiä;
ihmisiä, jotka ovat numeroja sekä maihinnousujalkineita, miten he raahaavat häntä takaisin veneeseen.

Täynnä hädänalaisia olevaa venettään torpasta irrottaen isä levittää kätensä taivaita kohden:

'Allaah! Pelasta meidät, isä huutaa itkien tuskaansa, jolla ei ole nimeä,
miten ihmiset unohtavat hädästään nääntyneet, miten kärsivällä muslimilla
ei kotia enää,
ei paikkaa minne mennä,
miten Allahin maa täytetty sortajilla ja hylkääjillä.

On kuin hän kuulisi jo tässä maailmassa, miten hänelle Allaah Tuomion päivänä sanoisi:

'Tänään Me unohdamme heidät, kuten he unohtivat Palvelijani ahdingossaan."


Allahin Lähettiläs (S) sanoi:

"Muslimi on toisen muslimin veli, hän ei sorra tätä eikä ojenna häntä sortajalle. Joka täyttää veljensä tarpeet, Allah täyttää hänen tarpeensa. Kuka tuo veljensä pois ahdingosta, Allah tuo hänet pois Tuomiopäivän ahdingosta. Joka suojaa muslimia, Allah suojaa häntä Ylösnousemuksen päivänä." [Sahih al-Bukhari]

****

Myanmarin rautanyrkki


1.§ Muslimilla ei ole oikeutta kansalaisuuteen. Muslimin henkilöllisyyden todistavissa asiakirjoissa on oltava merkintä "ulkomaalainen." Henkilöllisyysasiakirjaa on käytettävä ainoastaan henkilöllisyyden todistamiseen. Minkäänlaisiin oikeuksiin asiakirja on pätemätön.

2.§ Muslimeilla ei ole oikeutta passiin. Matkustamiseksi on anottava erillinen matkustusasiakirja maasta poistumiseksi. Matkalta palattaessa rajavartioviranomaisella on oikeus katsoa tämä samainen lupa-asiakirja mitättömäksi.

3.§ Moskeijoiden rakentaminen on kiellettyä.

4.§ Moskeijoiden korjaaminen on kiellettyä ilman Myanmarin hallitukselta myönnettyä lupaa. Ilman asianmukaista lupaa tapahtuvasta korjauksesta määrätään kuudesta kuukaudesta kuuteen vuoteen vankeutta sekä sakkorangaistus.

5.§ Muslimilla ei ole oikeutta avioitua ilman anomaansa lupaa. Avioliiton solmimiseksi aiottujen on maksettava vero. Veron maksaminen ei takaa luvanmyöntämistä aiotulle avioliitolle.

6.§ Jokainen yksittäinen perheenjäsen on valokuvattava kerran vuodessa ja valokuvat toimitettava hallitusviranomaisille.

7.§ Muslimin on maksettava vuotuista veroa omistamistaan karjaeläimistä.

8.§ Muslimeilla ei ole oikeutta matkustaa vapaasti. Muslimin on anottava lupaa matkustaakseen yhdestä kylästä toiseen. Myönnetystä matkustusluvasta peritään vero.

9.§ Muslimeilta on kielletty rakentaa talojaan betonista; muslimien tulee rakentaa talonsa puusta.

10.§ Muslimeiden rakentamat rakennukset katsotaan valtion omaisuudeksi. Täten, mikäli rakennus tuhoutuu vahingossa tulipalossa, omistaja on tuomittava vankeuteen enintään kuudeksi vuodeksi.

11.§ Muslimilla on oikeus perustaa liiketoimia ainoastaan buddhalaista uskontoa tunnustavan kanssa. Buddhalainen yhtiökumppani omistaa liiketoimista puolet ilman investoimaansa pääomaa.

12.§ Muslimin on tehtävä pakkotyötä valtiolle sekä buddhalaisille ilman palkallista vastinetta.

13.§ Muslimeilla ei ole oikeutta minkäänlaisiin julkisiin palveluihin. Sairastuessaan muslimilla ei ole oikeutta hoitotoimenpiteisiin valtiollisissa sairaaloissa.

14.§ Muslimeilla ei ole oikeutta kouluttautua korkeasti kouluttavissa instituuteissa.

15.§ Muslimeilla ei ole oikeutta työntekoon julkisen sektorin työpaikkoihin.

16.§ Muslimeilla ei ole oikeutta omistaa puhelinosaketta, ei puhelinjohtoa eikä matkapuhelinta.

17.§ Muslimeilla ei ole oikeutta omistaa moottoriajoneuvoa.

18.§ Muslimeilla ei ole syytettynä ollessaan oikeutta puolustavaan asianajajaan. Syytetty muslimi on vangittava heti.

19.§ Poliisilla sekä puolustusvoimilla on vapaus tunkeutua muslimin asuntoon ilman määräystä ja syyttää sen asukkaita mistä tahansa rikoksesta. Asukkaat on vangittava välittömästi, mikäli asukkailla ei ole luovuttaa erillistä lahjukseksi katsottavia valuuttaa tai arvoesineitä.

20.§ Muslimeiden on noudatettava ulkonaliikkumiskieltoa, jolloin sen rikkomiseksi on anottava erillistä lupaa poliisilta.


***


Siddharta Gautaman teurastava viidakkoveitsi


Kesäkuun 3. 2012 kymmenen muslimia matkustivat pääkaupunki Akyabista Maungdawiin, jossa buddhalaiset fanaatikot murhasivat heidät. Sadat muslimit kokoontuivat Maungdawin keskusmoskeijaan protestoimaan hyökkäystä, mutta kovan linjan buddhistit sekä mielenilmaisun uhaksi maalleen nähnyt myanmarin poliisi hyökkäsivät paikallisten muslimien kimppuun tappaen ja haavoittaen useita. Myanmarilaispoliisi linjasi mielenilmaisun nousuksi valtiota vastaan ja määräsi välikohtauksessa olleet muslimit rangaistaviksi. Yhdessä buddhalaisten kanssa poliisivoimat aloittivat valtioterrorin muslimikylissä ja -kaupungeissa.

Kesäkuun 10. 2012 Myanmarin presidentti julisti Arakaniin hätätilan, joka sallii aseistettujen joukkojen suorittaa pidätyksiä ja vangita ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä. Valtion turvallisuusjoukot, paikallisten ketjuin ja miekoin varustautuneet arkaanilaiset kyläläiset avustuksella aloittivat väkivaltaisen tunkeutumisoperaation rohingyan kylissä Maungdawin alueella, tulittaen kyläläisiä, ryöstelemällä koteja sekä elinkeinoja. Useissa kylissä joukot vetivät ihmiset ulos kodeistaan ja pahoinpitelivät kaduilla. Kymmenittäin ihmisiä, mukana myös naisia ja lapsia on kuljetettu kuorma-autoissa tuntemattomiin määränpäihin.

Yli 300 muslimikylää, moskeijaa ja madrasah'ää sytytettiin tuleen perusteella näiden suojelevan rikollisia. Buddahalaiset hyökkäsivät moskeijoihin. Kesäkuun 2012 jälkeen arviolta 1 000 muslimia on tapettu ja tuhannet muslimit ajettu kodeistaan ja kylistään metsiin.

Rakhinen buddhalaiset yhdessä Myanmarin rajavartiojoukkojen ja mellakkapoliisien tuella menevät ulkonaliikkumiskiellon aikaan kylästä kylään ryöstäen taloja, sytyttäen Rohingyan taloja tuleen ja tulittaen rynnäkkökivääreillä palavista taloista pakenevia, liian monien palaessa kuoliaiksi taloihinsa. Kodittomiksi jääneet ovat yön saavuttua ja ulkonaliikkumiskiellon aikana turvallisuusjoukkojen ampumien luotien armoilla.

Muslimeja tapetaan päivittäisellä rutiinilla, suuri määrä muslimeja on vangittuina, altistettuina kidutuksille, naisia raiskataan, matkustuskielto ja ulkonaliikkumiskielto on halvaannuttanut täydellisesti elämänrytmin Rohingyassa. Kesäkuun 8. 2012 lähtien kesäkuun 22. 2012 asti yli 60 naista joutui Maungdawissa raiskatuksi.

Kesäkuun 23. 2012 turvallisuusjoukot avaavat tulen 24 väkivaltaa metsissä piilottelevaan rohingyalaiseen lähellä Maungdawia olevaa kylää. Pakoon päässyt kertoo kahdeksan nuoren miehen joukosta vain kaksi onnistui pakenemaan haavoittumatta turvallisuusjoukkojen alkaessa tulittaa heitä.

"Kaikki olivat niin peloissaan. Näimme heidän tulevan ja lähdimme päästäksemme ulos kylästä. Siellä oli kanaali, mutta jotkut ihmiset eivät onnistuneet ylittämään sitä, joten armeija tulitti heitä kohti tappaen heidät."

Human Rights Watch havaitsessaan kärsijöinä olevankin muslimit, koettavat luoda oikeutusta Myanmarin hallituksen teoille, tyyliin: "Väkivallankierteen alkaneen kolmen muslimimiehen raiskaamasta etnisestä arkaanilaisesta naisesta, jonka jälkeen rohingyan muslimit polttivat arkaanien taloja jne."

Mikäli muslimeilla ei ole edes helppo kulkea kylästä toiseen ilman sotilaiden antamaa lupaa, sekä muutenkin liikkumisrajoitteita joka puolella olevien sotilasketjujen ja -vartiointipaikkojen lisäksi, niin väitteille ei löydy vakavasti otettavaa pohjaa, kaiken lisäksi väitteet tulevat suoraan Myanmarin hallitukselta, niin on outoa länsimaiden humanitääristen tahojen yhtäkkiä uskoa "maailman korruptoituneimman ja riippumattoman median puuttuessa olevan maan" lausuntoja. Ja miksi rohingyat ovat paenneet jo ennen kesäkuuta, kun taas budhisteja ei ole paennut ollenkaan, jos kyseessä on "väkivallan kierre?"

Jo vuoteen 2010 mennessä Myanmarin sotilasjuntta oli pistänyt matalaksi yli 3 000 kylää systemaattisesti tuhoamalla sadot, karjat, maanviljelysalueet, vesikaivot ja kaiken mitä siviiliväestö hyödyntää päivittäiselämiseen. Se alkoi jo kauan sitten:

Vuonna 1999 Akyabiin tuotiin 34 uudisasukasta, joiden saapumista ennen viranomaiset pakottivat muslimit muuntamaan kyliä niin, että ne muistuttaisivat buddhalaisia asutuksia ja buddha-patsaita sijoitettiin kylien eri paikoille. Buddhalaisia Arakaanissa, muualla Myanmarissa ja jopa Bangladeshissa rohkaistaan muuttamaan mahdollisimman pohjoiseen muslimien asuinalueille alueen muslimipopulaation prosentuaaliseksi vähentämiseksi.
Helmikuussa 2005 sotilasjuntta määräsi ja pakotti muslimeja rakentamaan kyliensä ympärille verkkoaidat. Muslimeja painostetaan jopa muuttamaan nimensä hävittääkseen Arakaanin alueen Islamilaisen perinnön ja muslimiväestön, "maassa maan tavalla," vai? Arakaanin nimikin on kansainvälisissäkin kartoissa vaihdettu Rakhineksi ja Akyab Sittweksi. Vanhoja Islamilaisia esineitä tuhotaan, moskeijoita ja Islamilaisia kouluja poltetaan tai ne muutetaan buddhalaistemppeleiksi. "Väkivallaton rauhan uskonto..."

Islam saapui Arakaniin 700-luvulla arabikauppiaiden mukana. 1 400-luvulla kuningas Narameikhan käännyttyä Islamiin perustettiin Islamilainen kuningaskunta ja Islam alkoi levitä nopeasti lähialueille. Arakaanin muslimit loivat rikkaan Islamilaisen perinnön perustamillaan valtioilla. Rohingyan kieli kuuluu indoeurooppalaisiin kieliin, 300 vuoden ajan käytettiin arabialaisia kirjaimia ja kolikoissa oli shahada arabiaksi.

Monsuunisade

Joidenkin muslimien lähtiessä veneillä Naf-jokea pitkin päästäkseen Intian valtamerelle ja sieltä Bangladeshiin, mutta Bangladeshin hallitus kielsi myanmarilaisilta -etnisesti samalta kansalta- muslimeilta pääsyn maahansa, jonka seurauksena sadat hukkuivat mereen. Eräät haavoittuneista pääsivät salaa Bangladeshiin omin keinoin saadakseen hoitoa. Sadat Arkaanin maakunnasta lähteneet kriittisessä tilassa olevat on tosin jätetty kuolemaan.

Sadat tuhannet Arkaanin muslimit elävät pakolaisleireillä Myanmarin painostavan sotilasjuntan ulkopuolella. Pakistanissa on 200 000, Saudi-Arabiassa 500 000 ja Malesiassa 10 000. Pakistanissa osa on pakolaisstatuksella, osa ei. Malesia suhtautuu arkaanilaisiin laittomina siirtolaisina kieltäytyen antamasta pakolaisstatusta, tosin antoi vuonna 2004 luvan oleskella maassa ilman pakolaisstatusta.
Sitten on Thaimaa: Helmikuun 4. 2009 Acehin rannikolle ajelehti moottoriton vene, jossa oli 198 arkaanilaista. He olivat ajelehtineet merellä kolme viikkoa ilman ruokaa tai muita tarvikkeita sen jälkeen kun olivat pakomatkallaan käyneet Thaimaassa:

"Thaimaan poliisit löivät päihimme ja jalkoihimme puilla, jotkut haavoittuivat vatsaan ja 22 on nyt kuolleita ja heitettyinä mereen." -Rahmat, pakolainen Myanmarista.

Eniten arkaanilaisia pakolaisia on Bangladeshissa, jossa suurimmalle osalle ei sallita pääsyä pakolaisleirille; pakolaisleireistä käännytetyt arkaanilaiset oleskelevat maassa laittomasti metsiköissä tai slummeissa kotimaahan palaamisen sijaan.

Rohungyanin Bangladeshiin armeijan ja merivartioston huomaamatta päässet pakolaiset piilottelevat myötätuntoisten bengalien aitoissa:

"Sisareni, veljeni ja muut sukulaiseni poltettiin elävältä, he polttivat omat lapseni, emmekä kestäneet enempää, joten tulimme Bangladeshiin. Rannikkovartiosto käännytti meidät kolme kertaa ja ajelehdimme merellä neljä päivää ja neljä yötä, kunnes onnistuimme livahtamaan maahan. Kolme lastamme poltettiin kuoliaiksi ja kaksi kuolivat veneessä matkalla tänne." -Shahara.

"Lähtiessämme oli kolme venettä yhdessä ja perässämme kolme lisää. Perässämme olevat kolme venettä joutuivat helikopterin hyökkäyksen kohteeksi ja syttyivät tuleen." -Muhammad Islam.

Joulukuun 2008 lopulla läntisestä Burmasta lähteneitä enimmäkseen Rohingyan muslimeja saapui Intian Andamanin saarille. Matkustajat kertoivat aluksi saapuneensa Thaimaahan, mutta thaimaan viranomaiset pitivät heitä kaksi päivää autiolla saarella ja sen jälkeen työnsivät takaisin merelle. Toiset kertoivat heidän ollessaan merellä myanmarilaiset merimiehet pysäyttivät aluksensa kiduttaakseen veneessä olevia.

Thaimaa syyttää rohingyan muslimeiden olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle. Sotilasviranomaiset rutiininomaisesti syyttävät heidän olevan muslimipalkkasotilaita siirtolaistyöntekijöiksi naamioituneina vapaaehtoisina liittymään eteläisen Thaimaan Jihad-ja separatistiliikkeisiin (vaikka rohingyat eivät ole milloinkaan kuulleetkaan Sayyid Qutbista tai 'Abdullah 'Azzamista! -kääntäjä). On se hyvä, että vuosikymmenien ahdingon ja brutaalin buddhalais-fasistisen valtion sorron lisäksi rohingyoilla riittää vielä apetta taistella eteläisen Thaimaan Jihad-tai separatistiliikkeissä, indeed.Vuonna 2007 thaiviranomaiset vangitsivat satoja rohingyoja, kunnes 80 heistä väkipakolla lähetettiin takaisin Myanmariin -kaiken lisäksi alueelle, jota hallinnoi aseellinen buddharyhmä DKBA, joka rahoittaa toimintaansa huumekaupalla, laittomalla puunkaantokaupalla ja siirtotyöläisiä kiristämällä. Rauhan uskonto.

Samana vuonna Thaimaan laivaston amiraali kertoi lehdistölle, miten "burmalaiset muslimit eivät tule tänne kunnollisiin töihin, vaan auttamaan kapinallisia etelämaakunnissa. Näillä palkkasotureilla on väkivaltainen menneisyys ja ovat valmiita tekemään mitä vain rahaa vastaan."

Työtäetsivien rohingyalaismiesten mieluisin kohde on Malesia, jossa kaikki pakolaiset, turvapaikanhakijat ja siirtotyöläiset elävät piilotellen peläten malesialaispoliisia ja kansalaisista koottuja semi-turvallisuusjoukkoja, jotka pidättävät mielivaltaisesti, pahoinpitelevät ja pelottelevat.

Kutupalong macht Frei!

Bangladeshin leireillä on kymmeniä tuhansia rekisteröitymättä olevia myanmarilaisia pakolaisia. 18.2% kuusikuukautisista viisivuotiaisiin lapsiin kärsii aliravitsemuksesta ja sen tuottamista oireista. 82% perheistä joutuu lainata ruokansa kuukausittain ja 91% joutuu lainaamaan rahaa kovalla korolla kuukausittain.

"En tiedä, miten maksan lainaamani rahat takaisin, jotka lainasin pakolaisilta virallisilla leireillä. He veloittavat korkoakin."

"Naapurini antoi minulle 500 takan lainan, jonka hän oli lainannut rekisteröidyltä pakolaiselta. Korko on 30% joka viides päivä. Laina oli vain kuukaudeksi ja aikaa on nyt kulunut. Meillä ei ole rahaa ja olemme velkaa enemmän ja enemmän jokaikinen päivä."

-Molemmat naispuolisia 40-50-vuotiaita rohingyoja.

Rohingyoilla ei ole tulonlähdettä Bangladeshin viranomaisten tiukasti kieltäen pakolaisten ottamasta vastaan minkäänlaista maksettua työtä. Ranskalainen avustusjärjestö ACF järjesti Teknafissa ruokaa-työtä-vastaan-ohjelman vartavasten rohingyoja varten, mutta paikallisten bengali-leirityöntekijöiden tehdessä valinnat, rohingyat jäivät tylysti ohjelman ulkopuolelle.

Bangladeshin viranomaiset tekevät kaikkensa estääkseen vähäisenkin kansainvälisen humanitäärisen avustustoiminnan rongyanien leireillä. Bangladeshin parlamentin jäsen sitoi erään maailmanlaajuisen humanitäärisen organisaation neljä työntekijää puuhun, löi ja sätti näitä "jakelemasta apua rohingyan pakolaisille." Bangladeshin parlamentin jäsenillä on maan laissa syytesuoja. Kaksi viikkoa myöhemmin Bangladeshin viranomaiset olivat hakkaamassa bengalilaisia leirin avustustyöntekijöitä. Samoihin aikoihin vedentulo leirille estettiin ja jälleen vedenjakelun avaamiseksi oli pulitettava valtion viranomaisille 1 000 euroa.

Britannialainen Islamic Relief veti avustustoimensa yhdeltä leiriltä helmikuun 28. 2010 Bangladeshin viranomaisten kieltäydyttyä hyväksymästä järjestön juuri näitä rohingyan pakolaisia hyödyttäviä humanitäärisiä toimia.

Bangladesh lanseerasi systemaattisen politiikan kohteenaan 300 000 pakolaista Myanmarista. Bangladeshin hallituksen sortotoimet rohingyan pakolaisia vastaan koordinoidaan paikallishallinnon, poliisin, rajaturvallisuusjoukkojen ja hallitsevan poliittisen eliitin toimesta. Bengalit Coxin Basaarissa ovat muodostaneet vastaliikkeitä vaatien rohingyojen karkottamista Bangladeshista. Viranomaiset uhkailevat kyläläisiä pidätyksillä mikäli nämä eivät luovuta piileskeleviä rohingyoja. Paikalliset mediat sylkevät rohingyojen vastaista propagandaa pääkirjoituksissa ja mielipidesivuilla, jotka kaikki lisäävät ksenofobisia antipatioita paikallisväestön keskuudessa.

al-Jaziirah'n toimittaja Bangladeshin pääministerille: "Nämä ovat ihmisiä epätoivoisissa humanitaarisessa tilanteessa, on perusperiaatteita, inhimillisiä ja moraalisia periaatteita, jotka velvoittavat teitä auttamaan heitä."

Bangladeshin pääministeri Sheikh Hasina:"Bangladesh on jo ylikansoitettu maa, emme voi ottaa kantaaksemme tätäkin taakkaa, teidän pitäisi tajuta se."

"Bangladesh ylikansoitettu"-onpa kätevä tekosyy, muutoin se ylikansoitus on helposti unohdettavissa. Mitenhän jos pääministerille sanotaan Jannah'n porteilla, "Valitamme, täällä ei ole teille enää tilaa."-Eräältä Islamilaiselta keskustelufoorumilta.

Bangladeshin poliisi ja turvallisuusjoukot pakottivat vuosien 2009 ja 2010 aikana kuudessa kuukaudessa yli 1 200 pakolaista takaisin Myanmariin (2010), koonnut tuhansia pakolaisia tilapäisleireihin sekä tehostanut satojen pakolaisten pidätyksiä ja vangitsemisia. Näiden operaatioiden seurauksena 30 000 pakolaista on pakotettu sijoittumaan juuri sille Kutupalongin leirille, jossa Bangladeshin viranomaiset estävät humanitääristen organisaatioiden toiminnan ja kieltävät pakolaisilta pääsyn ruoka-avustusjakeluun.

Kutupalongin leirin 30 000 pakolaista, joista suurin osa naisia ja lapsia ovat suuressa riskissä nälkiintyä Bangladeshin hallituksen tiukasta kiellosta jakaa pakolaisille minkäänlaista ruoka-apua heille

Myanmarin tunnetuin "ihmisoikeus-ja demokratiataistelija" Aung Saan Suun Kyyi ei ottanut kotiarestista päästyään Lontoon matkallaan mitään kantaa Rohingyan muslimeiden ahdinkoon ylimalkaisesti vedoten: "En tiedä, ovatko he ulkomaalaisia vai myanmarilaisia."

Hongkongissa oleva myanmarilainen konsulikenraali Yi Myint Aung helmikuun 9. 2009 päivätyssä kirjeessään kollegalleen ilmaisi:

"Todellisuudessa rohingyat eivät ole 'myanmarilaisia' eikä Myanmarin etninen ryhmä. Valokuvissakin näkee, että ihonvärinsä on tummanruskea, kun taas myanmarilaisten on vaalea ja pehmeä, hyvältä näyttävä myöskin...Rohingyat ovat rumia kuin peikot."

Bangladeshin tai Myanmarin tunnustamatta jääneet pakolaiset työskentelevät tehtaissa laittomasti ja kärsivät turvallisuusjoukkojen kaltoinkohtelua. Vuonna 2003 Bangladeshin viranomaiset kohottivat painostusta kahdella pakolaisleirillä pakottaen 230 000 pakolaista takaisin Burmaan (Myanmariin) vuoteen 2005 mennessä. Suurin vastuullinen karkotuksista on UNHCR suunniteltuaan luovuttaa vastuunsa pakolaisista bangladeshilaisille viranomaisille.


Armon kuukausi

Turkkilainen avustusjärjestö IHH (Insani Yardim Vakfi) on kymmenen vuoden ajan jakanut turkkilaisten lahjoituksia pakolaisleireille Bangladeshissa. Vuonna 2006 rakennettiin 31 vesikaivoa leireille ja kahdeksan Arakaaniin. 104 karjaeläintä teurastettiin ja liha jaettiin 14 000 ihmiselle. Arakaanissa teurastettiin kymmenen ja jaettiin 2 100 ihmiselle. Ruoka-apua jaettiin 700 perheelle käsittäen 3 000 perheenjäsentä. Vaatteita ja 'Iid-tarpeita jaettiin 350 orvolle. Lakanoita, lääkkeitä, hygieniasettejä ja vastaavanlaisia jaettiin Kutupalongin pakolaisleirillä.

Vuonna 2007 avattiin Cox Basaariin Islamilainen koulu, ruoka-apua yli 2 000 perheelle (13 000 jäsentä) monsuunisateista kärsineille. LIsäksi ruoka-avustusta 11 000, kaihileikkauksia, vaatteita orvoille 'Iidiä varten ja Koraaneja.

Vuonna 2008 ruoka-apua 10 000 ja lisäksi monsuunisateista kärsiville 2 000 perheelle. Coxin Basaariin avattiin orpokoti vuonna 2009. Samana vuonna 5 000 perheelle ruoka-apua kuukaudeksi ja erillisenä ajankohtana teurastettujen eläinten liha jaettiin 10 000 ihmisen kesken.

Arakaaniin rakennettiin vuonna 2010 kaksikymmentä vesikaivoa. Teurastettuja eläimiä noin 150 000 pakolaisen tarpeisiin Cox's Basaarissa ja Teknafissa, moskeija avataan Cox's Basaarissa.

Vuonna 2011 750 orpoa, köyhää ja 500 perhettä varustettiin vaatteilla, huovilla, tykötarpeilla ja ruokapaketeilla talvea varten. 200 orpolapsen lääkärintarkastukset, 13 vesikaivoa rakennettiin pakolaisleireille. Yhteensä 581 lammasta teurastetaan ja liha jaetaan köyhille arakaanilaisille pakolaisille. Ramadhaanina jaetaan 185 tonnia riisiä 15 000 perheelle.

Jonain päivänä kaikille on kylliksi

Vuonna 2012 IHH:n lahjoituksilla on aloitettu moskeijan rakentaminen, johon valmistuessaan mahtuu 1 500 ja toisaalla toinen samankokoinen. Hankitusta kalafarmista saatava tuotto lahjoitetaan orpokoti Darul-Iimaanille Bangladeshin pakolaisleirillä. Eläimiä teurastettu 500 perheen tarpeiksi. Kesäkuussa jaettiin €25 000 arvosta hätäapua 2 000 perheelle.


***

Kokosi ja käänsi 'Abdullaah Rintala,
Ramadhaan 1433.

*
Maa Hei 30, 2012 5:43 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea