Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Palestiina

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Palestiina
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Palestiina Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Olen tietoisesti pitänyt foorumista pois ns. "poliittiset keskustelut", terrorismi väitteet ym. Mutta nyt ei voi enää vaieta. Jokainen saatanan orjuuttama sotilas joka jalkansa iskee Gazaan ja tappaa kylmäverisesti siskojamme ja veljiämme, saakoon samanlaisen kuoleman mitä viljelee. Aamin. Emme voi istua hiljaa ja teeskennellä etteikö tämä kosketa meitäkin. Joka ikinen meistä, jotka kutsumme itseämme muslimeiksi tulee tehdä dua'a ummamme puolesta! Nyt Moseksen kansasta harhaan menneet ovat aloittaneet sodankäynnin maateitse, ja 9000 reserviläistä on liittynyt armeijan mukaan. Heidän kirjojen, mukaan muslimit, kristityt, kaikki paitsi juutalaiset ovat eläimiä, vain ihmisen hahmossa ja elävät vain heitä palvellen. Suhdanne 4 kuollutta juutalaista vastaa 400 muslimia, suhde 1/100. Tarvitseeko tässä enää edes matematiikkaa.

ÄLKÄÄ ALIARVIOIKO DUA'AN VOIMAA! He ovat sinun ja minun siskoja ja veljiä, isiä ja äitejä, lapsia, vanhuksia. Käykää http://english.aljazeera.net/
jotta todellisuus ei pääse unohtumaan!

Ya Rabb!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Tam 03, 2009 11:57 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummunabiilLiittynyt: 03 Tam 2009
Viestejä: 5

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Salaam alaykum,

jos sopii laitan tähän perään tämän.

Mielenosoitus järjestetään keskiviikkona, 7.1.2009 kello 17.00 alkaen Kiasmalla Postitalon edessä.

Olet lämpimästi tervetullut!!! (välitäthän tietoa eteenpäin)

Wa salaam
Maa Tam 05, 2009 1:07 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A-Islam
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Asalaam Alaikum, kysyisin että mitä mielenosoituksesta on hyötyä? Mielenosoituksia on ollut ympäri maailmaa kaikesta, mutta onko vaikuttanut mitenkään? Uskoisin että dua ja rukoileminen heidän puolestaan auttaisi enemmän inshAllah.
Maa Tam 05, 2009 7:18 pm
ceireLiittynyt: 27 Hel 2008
Viestejä: 6
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
La Ilaha illa Allah.

On todella tärkeää tuoda tämä(kin) asia ihmisten tietoisuuteen, joten sanan levittäminen on tärkeää. Kokemuksesta sanon, että hyvin hyvin monet eivät tosissaan tiedä Israelin toimista yhtään mitään, joten Gaza-uutisten ja -kuvien levittäminen/jakaminen sekä maltillisten mielenosoitusten ja keskustelujen järjestäminen ovat kaikki tärkeitä. Silmiä on avattava, ja korvien on kuultava.

Haluaisin tosin muistuttaa kaikkia vielä siitä, että vaikka saatamme tuntea olevamme avuttomia ja kykenemättömiä tekemään paljon, ei se tarkoita sitä, että emme voi tehdä mitään. Voimmepas!

Olen seurannut uutisia ja ihmisten reaktioita Gazan tapahtumista. Ihmisten, niin muslimien kuin monien ei-muslimienkin kanta on selvä: mikä tapahtuu Gazassa juuri nyt on huutava vääryys. Kuitenkin huolestuttavan monet ihmiset ovat valitettavasti luovuttaneet sen suhteen, että voivat itse tehdä jotain konkreettista gazalaisia auttaakseen. Totta on, että valtaapitävillä on suurin valta, ja heidän ujo 'tuomitsemme, tuomitsemme' ei juurikaan auta, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kaikki on menetetty. On ainakin kaksi asiaa, joita insha Allah SUURIN OSA meistä voi tehdä:


1) Lahjoita. Olen itsekin pelkkä opiskelija vielä, ja tiedän erinomaisesti, että raha ei kasva puussa. Uskon silti, että jos vain tahtoa riittää, niin jokainen meistä saa kyllä ainakin muutamia kymppejä lahjoitettua. Insha Allah niillä voidaan hankkia jotain ensiapupakkauksia, lääkkeitä tai vettä ja jauhoja. Yhteyttä voi ottaa muun muassa Islamic Relief- tai Muslim Hands-järjestöihin.

Täällä kirjoittelevat foorumilaiset ovat todennäköisesti kaikki Suomessa asuvia, mutta mainitsen silti vielä sen, että lahjoittaa voi muutakin kuin rahaa. Haavoittuneita on +/- 2500 ja monien tila on vakava. Verivarastot ovat varmasti miinuksella jo, joten jos asutte (tai tunnette jonkun, joka asuu) lähettyvillä (esim. Saudi-Arabia, Jordan...), ja terveytenne on hyvä, niin vertakin voi luovuttaa. Tämä avunantotapa usein unohtuu.

Jokainen sentti on arvokas, ja Insha Allah pieninkin apu auttaa!


2) Du'a. Du'a. Du'a. Jospa vain Muhammedin (salla Allahu 'alayhi wa sallam) Ummah ymmärtäisi, kuinka tärkeä du'a on!

"And your Lord says: Pray unto me: and I will hear your prayer" (Quran 40:60)

"When My servants question thee concerning Me, I am indeed close (to them): I listen to the prayer of every suppliant when he calleth on Me" (Quran 2:186)

"Is not He (best) who listens to the (soul) distressed when it calls on Him, and who relieves its suffering." (Quran 27:62)

Meille on luvattu vastaus rukouksiimme. Meille on käytännössä luvattu mitä vain, jahka vilpittömästi sitä rukoilemme. Miksi siis olemme liian laiskoja tehdäksemme niin? Lukemisen arvoinen artikkeli aiheesta on löydettävissä täältä(englanniksi).


Lisää vinkkejä löytyy esim. täältä(englanniksi).

On tärekää antaa sanan kiertää, mutta yksinään ei sekään saa ihmeitä aikaan. Miksi odottaa muiden tekevän jotain? Miksemme me voisi olla ensimmäisinä auttamassa?

Koska Allahin avulla me voimme auttaa.

اللهم أنصر إخواننا المستضعفين في كل مكان
اللهم اشفِ مرضاهم
اللهم إنهم جياع فأطعمهم
اللهم كسّر قيودهم وحرّرهم
وانصرهم على أعدائك وأعدآئهم يآ قوي يآ عزيز يآ جبّار
اللهم عليك باليهود الظالمين
اللهم زلزل عليهم الأرض, وشتت شملهم
اللهم أرنا فيهم عجآئب قدرتك
اللهم دمرهم في كل مكان
اللهم اجعل الدائرة عليهم

اللهم آمين


Jazaakum Allahu khayran, mikäli jaksoitte lukea kaiken tämän.

Wal salaam.
Tii Tam 06, 2009 4:26 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummunabiilLiittynyt: 03 Tam 2009
Viestejä: 5

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Salaam alaykum,

itse ajattelisin mielenosoituksesta olevan ainakin sitä hyötyä että näin voi tuoda mielipiteensä julki ja siten väestö ja päättäjät saavat tietää että jotain asiaa ei hyväksytä ja halutaan muutosta.

Toki du´a, rukoukset ja Koraanin lukeminen on etusijalla, mielenosoitus on yksi kanava kertoa mielipiteensä väestölle sillä hehän eivät kuule rukouksia. Mielestäni olisi väärin olla hiljaa kun umman jäseniä sorretaan ja murhataan.

Oli siitä apua tai ei on sitten Jumalan käsissä, kuitenkin ihmisen on tehtävä asioiden eteen jotain, ei voi istua paikoillaan ja odottaa että ihmeitä tapahtuu. Kuten ei voi mitään muutakaan odottaa jollei itse tee sen eteen jotain, mahdollisuuksien mukaan. Vähän niinkuin että "Sido kameli ja sitten luota Jumalaan."

Wa salaam
Tii Tam 06, 2009 5:36 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samira1981Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 58
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
A-Islam kirjoitti:
Asalaam Alaikum, kysyisin että mitä mielenosoituksesta on hyötyä? Mielenosoituksia on ollut ympäri maailmaa kaikesta, mutta onko vaikuttanut mitenkään? Uskoisin että dua ja rukoileminen heidän puolestaan auttaisi enemmän inshAllah.


salam
en tiedä onko siitä hyötyä mutta uutisissa varmasti leviää et xx paikassa on mielenosoituksia niin se on viesti maailmalle että me EMME hyväksy ..että me vastustamme sitä että siskojamme ja veljiämme teurastetaan siellä(varsinkin surkein nyt tämä kun yk:n ylläpitämään kouluun tehtiin isku).
Duaa ja muu toki auttaa mutta tuo on vielä konkreettisempi tapa..
Jos asuttaisiin jo siellä niin osallistuisin itsekkin kyseiseen..

was Shadi kiireisenä
Kes Tam 07, 2009 9:56 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

En halua olla ilonpilaaja tai muutenkaan tässä tuomitsemaan mitään. Jos katsotaan sitten yleisesti ottaen mielenosoituksiin osallistumista, se ei ole oppineiden mielestä se oikea ratkaisu wa Allaahu alam. Henkilökohtaisesti tämänlaiset tilanteet mietityttävät kovasti mikä on sitten se oikea käytäntö. Insha Allaah kaikki saamme kuitenkin aikomuksemme mukaan palkkion, osallistumme niihin tai emme. Mutta tuo englannin kielinen lista on muuten hyvä, mitä voimme oikeastaan konkreettisesti tehdä asialle, esim ottaa yhteyttä Suomessakin ulkoministeriöön, eri lähetystöihin jne. Kehoitan lukemaan sen!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Tam 07, 2009 8:08 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullah,

IslamQA:ssa on tällä hetkellä tällainen fatwa, muistelen siellä kylläkin muutama vuosi olleen vähän päinvastaisen fatwan:

(Oma tiivistelmä fatwasta)

* Mielenosoitusten pitämisessä ei ole mitään väärää, mikäli niiden tavoitteena on kääntää kansalaisten ja hallituksen huomio asiaan ja protestoida muslimeita kohtaan tehtyjä vääryyksiä. Tähän on kuitenkin käytettävä ainoastaan islamin mukaan hyväksyttäviä keinoja ja varottava haraam-asioita, kuten:

- naisten ulosmeneminen koristettuina ja meikattuina

- musiikin käyttäminen mielenosoituksessa

- vääristyneiden iskulauseiden käyttäminen, kuten "al-Quds (Jerusalem) on arabilainen ja tulee pysymään arabilaisena" (koska Quds on islamilainen, eikä ainoastaan arabeille)

- mielenosoituksen pysäyttäminen ei-muslimin haudan eteen ja kukkien laittaminen hänen haudalleen

- avun pyytäminen ei-muslimeilta käyttämällä muslimeita nöryyttäviä/alentavia ilmaisuja

- patsaiden tai ihmisten kuvia sisältävien kylttien käyttäminen

- vääryyden tekeminen muille, kuten tien tukkiminen tai ihmisten ohikulun estäminen sekä sharii'assa kiellettyjen, herjaavien tai loukkaavien ilmaisujen käyttäminen

- miesten ja naisten keskenään sekoittuminen mielenosoituksen aikana

- ei-muslimien matkiminen vain heille tyypillisissä asioissa, kuten vaatteissa tai symboleissa, joita mielenosoittajat saattavat käyttää

- vihamieliset teot viattomia ihmisiä vastaan, kuten heidän kauppojensa tuhoaminen tai ikkunoidensa rikkominen, tulipalon sytyttäminen julkisissa tiloissa sekä muut haraam-teot


Koko fatwa:
http://islamqa.com/en/ref/11469/palestine


Viimeinen muokkaaja, UmmuR pvm Kes Tam 14, 2009 1:00 pm, muokattu 1 kertaa
Kes Tam 14, 2009 12:56 pm
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tässä fatwassa on eritelty muutamia asioita, joita yksittäinen muslimi voi tehdä veljiensä ja siskojensa hyväksi:

Mikä on meidän kantamme koskien muslimien tälläkin hetkellä tapahtuvaa teurastusta Palestiinassa ja muissa paikoissa, missä heidän kotejaan tuhotaan, maatilojaan hävitetään, lapsia tapetaan, haavoittuneita pidetään kaduilla, taloja pommitetaan ja ihmisiä estetään, -juutalaisten ja muiden toimesta-, ostamasta heidän tarvitsemaansa ruokaa ja juomaa? Mitä minä, muslimina, voin tehdä?

Ylistys olkoon Allahille

1- Sinun on tehdävä du'a ja resitoitava qunuut-du'a rukouksissasi

2- Kerää hyväntekeväisyyttä ja lähetä sitä luotettavien tahojen kautta

3- Tue heikkoja ja sorrettuja kaikin tavoin, mukaan lukien median ja internetin kautta

4- Hanki oppineita, islamiin kutsujia ja khutban pitäjiä selittämään tapahtuvaa sortoa ja umman taholta tapahtuvaa välinpitämättömyyttä, sekä laittamaan ummah liikkeelle puolustamaan pyhiä paikkoja

5- Tarkista omat aikeesi Allahin takia taistelemiseen liittyen, ja katso, oletko laittanut käytänröön Profeetan saws hadiithin: "Se, joka kuolee ilman että hän on taistellut Allahin tiellä tai ilman, että hänellä on ollut aikomus tehdä niin, kuolee seuraten yhtä tekopyhyyden haaroista"

6- Käytä kaikki mahdolliset tavat kerätäksesi materiaalia ja henkistä vahvuutta, valmistautuessasi kohtaamaan vihollisen (taistelussa)

7- Muistuta itseäsi ja muita ihmisiä Allahin takia saadun marttyyriyden hyveistä sekä pyhän sodan määräysten opiskelemisesta, ja siitä, ettei saisi olla liian kiintyny tähän maailmaan

8- Tee niin paljon vahinkoa kuin mahdollista, niitä vihollisia kohtaan, jotka ovat meitä vastaan sodassa; boikotoimalla heidän tuotteitaan, hyökkäämällä heitä vastaan suullisesti sekä kirjallisesti nöyryyttääksesi ja ärsyttääksesi heitä sekä tehdäksesi selväksi heidän kufrinsa ja shirkinsä ja loukkauksensa Allahia ja Hänen Lähettilästään saws kohtaan, julkaisemalla niin paljon asiaan liittyvää audio-visuaalista ja kirjallista mediaa kuin mahdollista, samalla yhdistäen sen islamilaiseen uskoon sekä Allahin ja Hänen Profeettansa saws sanoihin.

Pyydämme Allahia, Ylistettyä ja Kaikkivoipaa, tukemaan Hänen uskontoaan ja antamaan Hänen sanojensa voittaa.

Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid
Islam Q&A

http://english.islamway.com/bindex.php?section=article&id=456
Kes Tam 14, 2009 12:58 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hyvin yksinkertaisesti ja kattavasti vastattu ma'sha Allaah. Näinhän tämä asia on wa Allaahu alam.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Tou 09, 2011 9:10 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Littlefish
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kiitti avusta!!! Palestiinalaiset ovat kyllä tosiaan saanut kärsiä epäreilusta kohtelusta jo ihan liian pitkään!

..musta kuitenkin on ehkä vähän liian rajusti sanottu joitakin asioita, että pitäis tappaakin juutalaisia ja kaikkea Question Question Question ...

Tässä vähän leimataan niinko kaikki juutalaiset siionistien varjolla, vai??? Sanotaan että juutlalaiset ovat pohjimmiltaan petoksen ja korruption kanssa.Nythän on ollut vähän uutisia, että kosovolaiset rikolliset on harrastunut elinkauppaa ja onhan sitä muutkin rikolliset tehnyt, vaikkei se tietenkään tota juutalaisten pahuoja tekoja poista?


There cannot be harmony between Jews – who are usurpers and aggressors, who have oppressed and persecuted others, and who are known for their treachery and corruption throughout the world, historically and in the present age – and the purely monotheistic Muslim owners of the land, whose menfolk the Jews have killed, and imprisoned their sons, and destroyed their homes, and taken possession of their lands by force, and prevented them from earning a proper living, and carried out chemical and radiational experiments on their prisoners, and taken organs from them for transplant into Jewish patients… and all other kinds of persecutions and atrocities.

In addition to this, the Jews are people of treachery and betrayal; it is not possible to trust them at all. Their current conduct bears this out: is there any treaty or agreement signed by them that they have actually fulfilled? This is no big surprise for the Muslims, who know what Allaah has said in His Book about the Jews (interpretation of the meaning): “Is it not (the case) that every time they make a covenant, some party among them throws it aside? Nay! The truth is most of them believe not.” [al-Baqarah 2:100].Moreover, if the Muslims agreed to live in peace with the Jews, who would be in charge? One of the basic principles of Islam is that Islam should prevail, not be prevailed over. One of the conditions for People of the Book (Jews and Christians) living with Muslims in a Muslim country is that they should live under certain conditions (shuroot ahl al-dhimmah) in return for the security and protection afforded them by the Muslims. One of the most important of these conditions is that they should not openly display their shirk and kufr (polytheistic disbelief) in the Muslim lands, whether by word or deed.

As the Muslims and Jews are enemies residing in opposing religious and doctrinal camps, it is not possible for them to be brought together unless one is made to submit to the other by force. Indeed, the Jews now are not allowing the Muslims to remain in their homes, even if there was no provocative action on the part of the Muslims; they are seizing the Muslims’ property by force, building their settlements on the Muslims’ lands and expelling the Muslims by any means. They have expelled millions to the neighbouring countries, which have accommodated them in the so-called Palestinian refugee camps.

Finally, although the Muslims nowadays are in a position of weakness and humiliation – because they have turned away from their religion – and are unable to fight the Jews, take back their stolen lands and impose the rule of Islamic sharee’ah in Palestine, this does not mean that this will always be the case until the end of the world. Things have to change, and one of the indications of this is the hadeeth of the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him), who informed us of some things that are to happen in the future. He was supported by Revelation from his Lord; he did not speak of his own whims and desires, but of that which was revealed to him. He said:

“You will fight the Jews and will prevail over them, so that a rock will say, ‘O Muslim! There is Jew behind me, kill him!’” (Reported by Muslim, 2921; al-Bukhaari, 2926).

According to a report narrated by Muslim from Abu Hurayrah, the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “The Hour [the Day of Judgement] will not begin until the Muslims fight the Jews and kill them. A Jew will hide behind a rock or a tree, and the rock or tree will say, ‘O Muslim, O slave of Allaah! There is a Jew behind me, come and kill him!’ – except for the gharqad (box thorn), for it is one of the trees of the Jews.” (Reported by Muslim, 2922).

We would like to express our appreciation for your question, your desire to find out the truth, and the polite and eloquent manner in which your inquiry was phrased. We invite you to believe in Allaah as your Lord, in Islam as your religion, and in Muhammad as your Prophet, for this – by Allaah – will save you and benefit you and protect you in this world, in the grave after death, and in the Hereafter on the Day of Reckoning. May Allaah help us and you to do all that is good.

Kes Kes 01, 2011 8:50 pm
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea