Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Islaminuskoon tutustuminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Islaminuskoon tutustuminen
Kirjoittaja Viesti
EaLiittynyt: 19 Huh 2011
Viestejä: 11
Paikkakunta: Seinäjoki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kiitos tuosta linkistä. Eli ymmärsin että nimenomaan sielu palaa Jumalan luo ja ei ole konkreettinen? Sisältääkö sielu meidän muistot, ajatukset ja tietoisuuden? Kun kerran sielu joutuu joko Helvettiin tai Paratiisiin, niin annetaanko niille jälleen fyysinen ruumis eli tullaanko tuonpuoleisessa elämässä siis jälleen lihaa ja verta oleviksi ihmisiksi, sellaisiksi, kuin olimme tässä elämässä?

Lisäksi kysymyksiä synnistä: uskotteko te perisyntiin, joka tuli ensimmäisten ihmisten lankeamisen kautta? Jos ette, niin mistä synti silloin tuli? Oliko Jeesus synnitön?
Tii Tou 17, 2011 10:46 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MzlmLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 478

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ylistys Allahille, Rauha ja Siunaukset Profeetalle

Vastaan vapaamuotoisesti:

Täytyy sen verran täsmentää näiden termien "sielu" ja "konkreettinen" ymmärtämistä, siis sillä tavalla, että Islamissa sielu on kokonaisvaltaisempi kuin, mitä eurooppalaisessa ajattelussa siitä ymmärretään. Tämä "sielu", josta linkissä puhutaan, voi tarkoittaa
myös ihmistä tai ihmisen itseä kokonaisuudessaan, jolloin sielu ei ole ruumiin vastakohta. Kuoleman jälkeinen ja Tuomiopäivän välinen välitila on konkreettinen heille, jotka siinä ovat, mutta Näkymätöntä meille, jotka elämme. Kuten Lehmän Suurasta (Koraani 2:1-5) huomasitte, Allah kertoo Koraanin olevan heille, jotka uskovat Näkymättömään. Vasta sen jälkeen Hän puhuu rukouksien pitäjistä, almujen maksajista..ja viimeisenä Hän mainitsee heidät, jotka eivät pelkästään usko, vaan ovat vakuuttuneita Tuonpuoleisesta. Tässä Tuonpuoleiseen uskomisella ja vakuuttuneisuudella on suuren suuri aste-ero..

Täten se sielu on ymmärrettävä, kuten Ylösnousemuskin, fyysisenä tapahtumana, ollen konkreettinen. Sielu palaa Jumalan luo, mutta palaaminen ei tarkoita, että sielu olisi osa Jumalaa tai Jumalan ominaisuuksista. Jumala ja Hänen Ominaisuutensa ovat ikuisia, ei-luotuja, kun taas sielu ja myöskin Pyhä Henki, ovat luotuja. Mikäli sielu olisi osa Jumalaa tai Hänen Ominaisuuksistaan, synti, Tuonpuoleisen palkkiot ja rangaistukset olisivat täysin poissuljettuja. Mikäli ihminen tai sielu maanpäällä ollessaan olisi jumaluutta, niin syntiä tai pahoja tekoja ei olisi olemassa.

Olisi houkuttelevaa ja usein jotkut ajattelevatkin, että sielu olisi Jumalasta lähtöisin, kuten jotkut uskonnot opettavatkin, mutta toisaalta asia kääntyisi itseään vastaan tai ongelmalliseksi, jos puhutaan vaikkapa keskitysleireistä, itsemurhapommittajasta tai Pohjois-Korean isukin patsaalle kumartamisesta. Ja kyllä on muslimeitakin, jotka uskovat sielun olevan osa Jumalaa, mutta se on erheellinen käsitys.

Tuonpuoleisessa ihmisen on pakko muistaa tämän elämänsä, koska jo Tuomiopäivänä ihminen tuntee pienimmätkin erheensä kohtuuttoman suurena. Islamin perimätieto kertoo, että Profeeta Mooses (AS) kokee raskaana jopa sen, että tappoi vahingossa egyptiläisen, vaikka se tapahtui ennen kuin hänestä tehtiin Profeetta, ollen syytön.

Huvittaa joidenkin ateistien käsittävän, että uskonnot ovat "ihmisen kuolemanpelon poisottamista." Eli uskonnot olisi luotu, koska "ihminen ei kykene ymmärtämään elämän rajallisuutta ja loppumista." Huvittaa siksi, että Islamin merkkihenkilöt olisivat mieluummin tahtoneet olla kuin lintu oksalla, jonka ei
tarvitse herätä Tuomiopäivänä vastaamaan teoistaan.

Perisyntiä ei ole, kukaan ei kanna edeltäjien tai muiden syntejä, kuten he eivät kanna heidän hyviä tekojaankaan. Kyllähän syntiä voi olla olemassa ilman perisynnin konseptiakin. Ihmisten synnit eivät ole sidoksissa edeltävien sukupolvien synteihin, mutta esimerkiksi ihmisen halu tehdä syntiä, on kyllä olemassa, sitä enemmän, mitä heikompi Uskossaan on ja sitä vähemmän, mitä vahvempi Uskossaan on.

Synti tuli siitä, että ensimmäiset ihmiset lankesivat Saatanan houkutukseen syödä puusta, josta Allah oli kieltänyt syömästä. Tässä täytyy tähdentää muutamia seikkoja: Ensimmäiset ihmiset eivät tienneet pahuudesta, koska heidän elämässään ei sitä ollut. Saatana sai tavallisen puun näyttämään houkuttelevalta, koska väitti sen olevan jotain, mitä se ei ollut. He lankesivat, mutta Allah opetti heille, miten tehdä katumusta, koska Allah rakastaa niitä, jotka tekevät syntiä ja sitten katuvat. Täten perisyntiä ei ole olemassa.

Kaikki Profeetat ovat synnittömiä.
Tor Tou 19, 2011 1:46 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea