Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Profeetan laaketiede

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Profeetan laaketiede
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Profeetan laaketiede Vastaa lainaamalla viestiä
Seuraavat osiot ovat raakoja kaannoksia Ibn Qayyimin kirjasta Medicine of the Prophet;

UTRUJJ – sitrus

Sahihissa sanotaan, että Profeetta Muhammad (saas) sanoi:

”Esimerkki uskovasta, joka lukee Koraania on kuin esimerkki Utrujjesta (sitruksesta): sen maku on herkullinen ja sen tuoksu on miellyttävä.”

Sitruunasta on paljon hyötyä. Sillä on neljä elementtiä, kuori, sydän (tai hedelmäliha), ydinosa ja siemenet. Jokaisella näistä osasta on oma taipumus: esimerkiksi sen kuoret, ovat kuumia ja kuivia, kun taas hedelmäliha on kuumaa ja märkää. Ydinosa on kylmä ja kuiva kun taas siemenet ovat kuumia ja kuivia.

Sitruunan kuorista on monenlaista hyötyä. Esimerkiksi jos niitä laitetaan vaatteiden sekaan, ne estävät vaatteita muovautumasta. Kuorin tuoksu raikastaa mädäntynyttä ja saastunutta ilmaa. Niiden kuoret myös lisäävät makua ruokiin ja haihduttaa pahoja hajuja. Jos kuoret ovat sekoitettu ruokaan, ne edistävät ruoansulatusta. Qanaan kirjoittaja sanoi, ’ Sitruunan kuoren raaste auttaa käärmeen puremaan kun taas kuoret sinänsä toimivat kääreinä käärmeen puremaan. Kuorien tuhka on tehokas voide spitaalia vastaan.

Hedelmäliha rauhoittaa vatsan kuumuutta, auttaa niitä, jotka kärsivät sappivaivoista ja tukahduttaa kuumia vatsahöyryjä. Lisäksi, Al-Ghafiqi sanoi, ’Sitruunan hedelmälihan syöminen lievittää peräpukamia.”

Ytimestä puristettu sitruuna mehu on ummettava, auttaa sappi kivuissa, rauhoittaa kuumia sykkeitä, kontrolloi sappinesteiden oksentelua ja kun sitä otetaan juomana tai Kohl – kajaalina, se lievittää keltatautia. Ytimestä puristettu mehu toimii myös hyvänä ruokahalun herättäjänä, ummettava ja auttaa ripulissa (sappi). Se myös tasoittaa haluja ja helpottaa ja taistelee ihon näppylöitä vastaan jos sitä käytetään liuosmuodossa. Se myös parantaa herpeksen. Todiste sen tehokkuudesta mustetta vastaan on kun mustetta on osunut vaatteisiin, laittamalla sitrusta siihen, se tehokkaasti poistaa tahran. Sitruunan ydin myös rauhoittaa ja sillä on viilentävä vaikutus, viilentää maksan kuumuutta, vahvistaa vatsaa, eliminoi sappinestettä ja auttaa masennukseen ja sammuttaa janon.

Sitruunan siemenillä on hajottava ja kuivattava reaktio. Ibn Masawaih sanoi, että ”Kun siemenen kuori poistetaan ja keitetään ja sitten juodaan kuumana juomana, se auttaa kuolettavia myrkkyjä vastaan kun juodaan ainakin kaksi mitallista, molemmat noin 25g. Jos siemeniä on lähistöllä ja ne laitetaan piikkiin, ne myös auttavat. Siemenet myös ummettavat ja lisäävät hyvän maun ruokaan/juomaan. Suurin osa näistä hyödyistä on myös sen hedelmälihassa.

On myös sanottu, että ’Siemenet auttavat skorpionin pistoihin jos kaksi mittaa juodaan lämpimän veden kanssa ja jos ne myös murskataan ja laitetaan osuneelle alueelle.’ On myös sanottu, että’ Sen siemenet auttavat kaikenlaisiin myrkkyihin ja myrkyllisiin pistoihin.’

On myös kerrottu, että yksi Persian johtajista oli vihainen hänen lääkäreilleen ja määräsi heidät vangittaviksi. Hän antoi heille mahdollisuuden valita ainoastaan yhdenlaista ruokaa ja he valitsivat sitruunan. Heiltä kysyttiin, ”Miksi juuri sitruuna?” He sanoivat, ”Koska se nopeasti muuttuu hajuvedeksi, se näyttää kauniilta, sen kuoret tuoksuvat hyvältä, sen sisusta on hedelmä, sen liha ruokaa, sen siemenet ovat vastamyrkkyä ja se sisältää rasvaa.”

Todella tällainen aine ansaitsee tulla vertailluksi parhaiten luotujen kanssa, tarkoittaen häntä joka resitoi Koraania. Meidän tulisi mainita, että jotkut Salafit näyttivät kuin sitruunoilta, koska näky oli miellyttävä ja lohdullinen.


ARUZZ – riisi

On olemassa kaksi epäaitoa ahadithia riisistä. Ensimmäinen, ”Jos se olisi mies, se olisi kärsivällinen.” Ja toinen hadith, ” Kaikki mitä maa tuottaa sisältää sairauden ja parannuksen, paitsi riisi, jossa on parannus mutta ei sairautta (tai sivuoireita).” Me mainitsemme nämä hadithit, jotta ihmiset eivät kerro virheellisesti niitä Profeetan (saas) sanomina

Riisi on kuumaa ja kuivaa ja se on kaikkein ravitsevin viljalaji vehnän jälkeen. Riisi on hyödyllinen aine kun se kiristää sisäelinten onteloita ja kerroksia ja vahvistaa vatsaa. Intialaiset lääkärit väittävät, että se on kaikkein hyödyllisin ruoka kun se on keitetty lehmän maitoon. Riisi on ravitsevaa, parantaa kehoa, lisää siemennesteen tuotantoa ja sen väriä.

BITTIKH – vesimeloni

Abu Dawud ja At-Tirmidhi kertoi, että Profeetta (saas) tapasi syödä vesimelonia raakojen taateleiden kanssa, sanoen:

”Tämän aineen kuumuus (taateleiden) neutralisoi tuon viileyden (vesimelonin).”

On monia ahaditheja koskien vesimelonia, mutta niistä ei ole yksikään autenttinen, paitsi hadith jonka mainitsimme yllä.

Vihreä vesimeloni on kylmä ja märkä ja se on makea. Se toimii myös puhdistajana (vatsalle ja sisäelimille). Vesimeloni poistuu vatsasta nopeammin kuin kurkku ja sekoittuu nopeasti siihen aineeseen jota on jo vatsassa. On hyödyllistä syödä vesimelonia kun se on lämmintä, mutta kun se on kylmää, on parempi ottaa inkivääriä sen kanssa, tasoittaakseen sen haitat.

Vesimeloni tulisi syödä ennen aterioita. Muuten se aiheuttaa pahoinvointia. Jotkut lääkärit sanovat kun vesimeloni syödään ennen ateriaa, se puhdistaa vatsan ja poistaa sairauksia.


BALAH – taatelit

An-Nasai’i ja Ibn Majah kertoi sunanissaan, että ’Aishah (raa) sanoi, että Allahin Lähettiläs sanoi:

”Syökää tuoreita taateleita kuivattujen taateleiden kanssa, koska kun Shaitaan näkee Adamin pojan syövän tuoreita ja kuivattuja taateleita hän kommentoi, ’Adamin poika pysyy ennallaan niin kauan kun hän alkaa syödä uusia ja vanhoja yhdessä.”

Toisessa kertomuksessa Profeetta (saas) sanoi:

”Syö tuoreita ja kuivattuja taateleita, koska Shaitaan tulee surulliseksi kun hän näkee Adamin pojan syövän niitä, jolloin hän sanoo: ’Adamin poika on elänyt tähän saakka, hän syö tuoreita ja kuivattuja yhdessä.”

Jotkut muslimi lääkärit kommentoivat, ” Profeetta (saas) määräsi muslimit syömään tuoreita ja kuivattuja taateleita yhdessä mieluummin kuin vihreitä taateleita kuivattujen taateleiden kanssa. Tuoreet taatelit ovat kylmiä ja kuivia kun taas kuivatut taatelit ovat kuumia ja kosteita, täten neutralisoivat toistensa vaikutuksen. Toisaalta, vihreät taatelit ja kuivatut taatelit ovat molemmat kuumia, vaikkakin kuivatut taatelit ovat kuumempia.” Sairaanhoidollisesti, on parempi välttää syömästä kahdenlaista ruokaa, jotka kallistuvat kuuman tai kylmän puolelle.

Hadith viittaa, että sairaanhoidon oppi on oikein silloin kun se kallistuu siihen suuntaan, jossa se neutralisoi lääkkeiden ja ruokien vaikutukset toisilla aineilla tai ruuilla ylläpitääkseen hyvää kuntoa.

Tuoreet taatelit ovat kylmiä ja kuivia ja ne ovat hyväksi suulle, ikenille (gingiva) ja vatsalle. Kuitenkaan taatelit eivät ole hyväksi rintakehälle ja keuhkoille niiden karkeuden vuoksi. Taatelit ovat myös huonosti sulavia ja eivätkä ole kovin ravitsevia. Esimerkki tuoreista taateleista on esimerkki kypsymättömistä rypäleistä, kun molemmat näistä aiheuttavat ilmavaivoja ja turvotusta, erityisesti kun juodaan vettä niiden päälle. Syömällä kuivattuja taateleita tai hunajaa ja voita tuoreiden taateleiden kanssa neutralisoidaan nämä sivuoireet.

BUSR – virheät taatelit

Saahihissa on kerrottu, että kun Profeetta (saas), Abu Bakr ja Umar olivat Abu Al-Haitham bin At-Taihanin vieraina, hän toi heille taateli rypäletertun, joka on samanlainen kuin viinirypäleterttu. Profeetta (saas) sanoi:

”Miksi et valitsisi joitain kypsiä taateleita meille?”

Abu Al-Haitham (ra) vastasi, ” Halusin teidän valitsevan mistä tahansa sen vihreistä ja kypsistä taateleista.”

Busr on kuuma ja kuiva, ja sen kuivuus on enemmän kuin sen kuumuus. Busr myös kuivattaa liiallisen kosteuden, kuorruttaa vatsan, rentouttaa suolistoa ja auttaa ikeniä ja suuta. Kaikkein terveellisin Busr on murea ja makea Busr. Niiden (vihreiden taateleiden) säännöllinen liikasyönti aiheuttaa suolisto tukoksia.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah

Viimeinen muokkaaja, ummuyusuf pvm Lau Kes 19, 2010 4:21 pm, muokattu 1 kertaa
Lau Kes 19, 2010 4:17 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
BASAL – sipulit

Abu Dawud kertoi sunanissaan, että ’Aishalta (raa) kysyttiin basalista ja hän sanoi,

” Viimeinen ateria, jonka Profeetta (saas) söi, sisälsi sipulia.”

Myös Sahihainissa on kerrottu, että Profeetta (saas) kielsi niitä jotka olivat syöneet sipulia tulemasta moskeijaan.

Sipulit ovat kuumia kolmannessa asteessa ja niissä on ylimääräistä kosteutta, se auttaa pilaantumista vastaan ja estää kuumia kaasuja (tarkoittaa vatsassa). Ne myös kiihdyttää seksuaalisia haluja, vahvistaa vatsaa, auttaa siemennesteen tuotantoa, tekee värin vaaleammaksi, liuottaa limaa ja puhdistaa vatsaa.

Sipulin jyvät auttavat mitätöimään (pigmentin puutteesta tietyillä ihon alueilla) ja niitä käytetään voiteena niillä alueilla jotka kärsivät hiustenlähdöstä (osittainen tai täydellinen kaljuuntuminen). Lisäksi syylät häviävät tehokkaasti kun sipulia sekoitetaan suolan kanssa (ja käytetään salvana syylien päälle). Kun joku tuntee olonsa pahoinvoivaksi ulostuslääkkeen jälkeen, haistelemalla sipulia auttaa oksentamista vastaan. Sipulit myös haihduttavat laksatiivien hajun, ja kun sipulin vesi (uute) annetaan nenän kautta, se selvittää pään. Korvatippoina käytettynä se auttaa heikkoon kuuloon, tinnitykseen, vaikkuun ja veteen, joita kerääntyy korvaan. Sipulin siemeniä käytetään myös kajaalina kuivattamaan vettä, joka haittaa silmää, esim. kaihi. Siemenet sekoitetaan hunajan kanssa ja laitetaan valkoiseen osaan silmään.

Kypsennetyt sipuli ovat ravitsevia ja auttaa keltaisuus, keltatautiin, yskään ja rintakehän karheuteen. Ne ovat myös liuottavia ja rentouttaa suolistoa. Ne myös parantavat koiran puremia jos sipulin vesi sekoitetaan suolan ja rukiin kanssa ja sitten puristetaan sairastuneelle alueelle. Lopuksi, ne avaavat peräpukamien aukon jos käytetään peräpuikkoina.

Sipulit aiheuttavat migreeniä, päänsärkyä, ilmavaivoja ja tuo hämäryyttä näkökykyyn

Syömällä liikaa tai säännöllisesti sipulia aiheuttaa unohtamista, vahingoittaa mieltä ja muuttaa suun ja ruuan makua. Se myös haittaa heitä jotka ovat seurassasi ja myös enkeleitä. Kypsentämällä sipuleita, nämä ominaisuudet poistuvat. Sunan kertoo:

” Profeetta (saas) määräsi heidät, jotka syövät sipulia ja valkosipulia tappamaan (tekemään ne miedommaksi) kypsentämällä.”

Pureksimalla myös pikkuängelmän lehtiä sipulien haju häviää.TAMR – kuivatut taatelit

Sahihissa on kerrottu, että Profeetta (saas) sanoi:

”Kuka tahansa, joka söi seitsemän taatelia aamulla ’Aaliyahin alueelta, ei tule noidutuksi tai myrkytetyksi koko sinä loppupäivänä.”

Hän (saas) myös sanoi:

” Talossa, jossa ei ole taateleita, ihmiset ovat nälkäisiä.”
(Ihmiset ovat nälkäisiä siinä talossa jossa ei ole taateleita.)

Profeetta (saas) söi myös kuivattuja taateleita voin kanssa, ja leivän kanssa ja yksinään.

Tamr on kuuma toisessa asteessa ja ei ollenkaan märkä tai kuiva toisessa asteessa. Kuivatut taatelit vahvistavat maksaa, rentouttavat suolistoa, lievittävät kipeää kurkkua ja lisäävät siemennesteen tuotantoa erityisesti jos otetaan männyn kanssa. Niille, jotka eivät ole tottuneet syömään kuivattuja taateleita, kuten muun muassa kylmien alueiden asukkaat, kuivat taatelit aiheuttavat heille tukoksia, ovat haitallisia hampaille ja aiheuttavat päänsärkyä, paitsi jos niitä syödään manteleiden ja unikon kanssa.

Kuivatut taatelit ovat ravitsemimmien hedelmien joukossa, niiden pääsisältö on kuumaa ja märkää. Myös jos syö taateleita päivän alkajaisiksi, ne auttavat tappamaan matoja. Vaikkakin kuivatut taatelit ovat kuumia, silti niillä on vasta-aine matoja vastaan, tappamaan tai ainakin vähentämään niiden lukumäärää, erityisesti jos kuivattuja taateleita otetaan useasti tyhjään vatsaan. Kuivatut taatelit ovat hedelmä, ruoka, parannuskeino, juoma ja makeinen.

HABBAH SAWDAA -musta siemen

Sahihainissa on kerrottu, että Abu Hurairah kertoi, että Profeetta sanoi:

”Käytä mustia siemeniä, koska ne sisältävät parannuksen jokaiseen vaivaan, paitsi kuolemaan.”
[At-Tirmidhi, Ahmad ja Ibn Hibban]

Mustia siemeniä (tai Habbat Al-Barakah) kutsutaan Shuneiziksi Persiassa, musta kumina ja Intian kumina. Al-Harbi kertoi että Al-Hasan sanoi, ”se on sinapin siemen” kun taas Al-Harawi sanoi, että se on vihreä siemen, joka on terebinthin siemen. Nämä ei ole paikkaansa pitäviä mielipiteitä, koska Profeetta perusteli, että se on Musta Siemen, joka on Shuneiz niin kuin mainitsimme.

Mustista siemenistä on paljon hyötyä niin kuin Profeetan toteamuksessa mainitaan:

”Ne ovat parannus jokaiseen tautiin.”

Tämä toteamus on juuri niin kuin Allah sanoi:

Suura Al- Ahqaaf 46:25
ja joka hävittää kaiken Herran käskystä…

Sen avulla tuhoutuu kaikki mitkä ovat taipuvaisia tuhoutumaan.

Habbah sawdaa auttaa kaikenlaisiin vilustumis sairauksiin. Myös mustat siemenet esittävät tehokkaan sisällön vilustumis lääkkeistä alueille, jotka kärsivät kylmistä ja kuivista sairauksista. Ne auttavat ruumista liuottamaan lääkkeen nopeasti kun ne otetaan pieninä annoksina.

Qanoonin kirjoittaja ja monet muut ihmiset ovat sanoneet, että sahramin ja kamferin sekoituksella olisi samanlainen vaikutus, sillä sahrami auttaa kamforia saavuttamaan vioittuneen alueen nopeasti. On olemassa monia kasveja, joilla on samanlainen vaikutus kuin sahramilla. On mahdollista, että kuumat aineet ovat hyödyllisiä kuumissa taudeissa. Esimerkiksi, Anzarutissa (eräänlainen silmän rajauskynä) on sekoitettuna muita parantavia aineita mm. Opthalmiaan, sidekalvontulehdukseen. Lääkärit ovat tässä asiassa samaa mieltä, että Opthalmia on kuuma kasvain. Rikki on myös lääke kuumaan syyhytautiin.

Shaneiz on kuumaa ja kuivaa kolmannessa asteessa, eliminoi ilmavaivoja, poistaa matoja, helpottaa lepraa ja limaisia kuumeita, avaa tukkeutumia, hajottaa kasaantuneita kaasuja ja liiallista nestettä vatsassa. Kun Shuneiz on jauhettu, sekoitettu hunajaan ja se juodaan lämpimän veden kanssa, se liuottaa kiviä, joita esiintyy munuaisissa ja eturauhasissa. Se toimii myös virtsan erityistä edistävänä lääkkeenä. Se lisää vuotoa kuukautisissa ja maidon tuotantoa jos sitä juodaan monta päivää peräkkäin. Kun sitä lämmitetään etikan kanssa ja laitetaan vatsan päälle, se eliminoi matoja. Kun sitä sekoitetaan märkään tai keitettyyn colorynth veteen, se on tehokkaampaa matojen poistoon. Se myös selvittää, hajottaa ja helpottaa flunssan oireita jos sitä jauhetaan ja laitetaan kankaan sisään ja hengitetään nenän kautta säännöllisesti kunnes tauti on parantunut.

Mustat siemenet auttavat myös käärmeen puremissa, peräpukamissa ja finneissä. Kun juodaan noin 25 g veden kanssa, se auttaa hengenahdistukseen ja hengitys ongelmiin.

Kun mustia siemeniä kypsennetään etikassa ja tällä huuhdotaan suuta, se auttaa kylmästä johtuvaan hammas särkyyn/ vihlomiseen. Kun vedät nenän kautta sisään jauhettuja mustia siemeniä, se auttaa vuotaviin silmiin. Kun sitä käytetään kääreenä/siteenä, etikan kanssa sekoitettuna, se auttaa finneihin ja näppyihin ja ihon haavaumiin, paiseisiin ja hajottaa akuutteja limaisia kasvaimia ja myös kovia kasvaimia.

Mustien siemenien öljy auttaa myös kasvohalvauksissa jos sitä annetaan nenän kautta. Kun juodaan noin 25g sen öljyä, se auttaa hämähäkin puremiin. Kun sitä jauhetaan hienoksi ja sekoitetaan vihreän siemenen öljyyn ja käytetään korvatippoina, se auttaa flunssan oireisiin, ilmavaivoihin ja moniin tukkeutumisiin.

Kun mustia siemeniä paistetaan ja hienonnetaan, upotetaan öljyyn ja sen jälkeen tipat annetaan nenään, tämä auttaa flunssan oireisiin, joihin liittyy jatkuva aivastelu.

Kun mustia siemeniä poltetaan ja sekoitetaan sulatettuun vahaan hennan tai iris öljyn kanssa, se auttaa poistamaan jalkojen haavaumiin, etikalla suoritetun pesun jälkeen.

Kun mustia siemeniä murskataan etikkaan ja laitetaan spitaalisen iholle, iholle joka kärsii mustista pigmentti läiskistä ja hilseilevälle päänahalle, se auttaa näihin sairauksiin.

Kun mustia siemeniä jauhetaan hienoksi ja niellään noin 25 g veden kanssa joka päivä, se auttaa välittömästi vesikauhuisen koiran puremaan ja voi jopa estää kuolemisen, joka johtuu raivotaudista. Kun laittaa mustien siemenien öljyä nenään, se auttaa kasvohalvauksiin ja jäykkäkouristukseen eliminoimalla niiden aiheuttajan. Lopuksi, kun mustia siemeniä poltetaan, ne auttavat torjumaan myrkyllisiä otuksia.

Kun persialaista kajaalia liuotetaan veteen ja sitten laitetaan sisälle kurkkuun ja mustia siemeniä ripotellaan siihen päälle, se auttaa kuin tehokas peräpukamien poistaja. On monia muita hyötyjä mustista siemenistä. Meidän tulee mainita, että annoksen tulisi olla noin 25 g, koska jotkut ihmiset sanovat, että yliannostus voi aiheuttaa kuoleman.

Khilal - hammastikku---siwak kaiketi

Hammastikut ovat hyödyllistä ikenille ja hampaille ja pitävät yllä niiden terveyttä ja auttaa pitämään hengityksen raikkaana. Yksi parhaimmista hammastikuista on ne, jotka ovat tehty oliivi puusta. Ei ole suositeltavaa käyttää kaislaa, myrttiä tai basilikaa hammastikkuna.

ZAIT - OLIIVIÖLJY (öljy ymmärrettiin tuolloin oliivi öljyksi)

Allaah sanoi:

Suura An-Nuur 24:35 Jumala on taivaitten ja maan valo. Hänen valonsa on verrattavissa lamppuun, joka on asetettu seinän syvennykseen. Lamppu on sijoitettu lasipalloon, joka on kuin loistava tähti. Sitä valaisee siunatun öljypuun öljy, joka ei ole idästä eikä lännestä, ja se antaisi kirkkaan valon, vaikka siihen ei tulta pantaisikaan: siinä on valoa valon päällä. Jumala ohjaa valoaan sitä kohti, jonka hän otolliseksi näkee. Jumala esittää myös vertauksia ihmissuvulle, sillä Jumala tietää kaiken.

At-Tirmidhi ja Ibn Maajah kertoivat, että Abu Hurairah kertoi Profeetta Muhammadin sanoneen:

”Syökää oliiviöljyä ja käyttäkää sitä voiteena, koska se on tehnyt siunattu puu.”

Al-Bayhaqi ja Ibn Maajah myös kertoivat, että ’Abdullaah bin ’Umar sanoin Allahin sanansaattajan sanoneen:

”Syökää oliiviöljyä ja käyttäkää sitä voiteena sillä se on siunatusta puusta (oliivipuusta).”

Oliiviöljy on kuumaa ja märkää sen ensimmäisessä muodossa. Myös sen laatu vaihtelee siitä puusta, joka on tuottanut sen. Esimerkiksi, kaikkein paras oliiviöljy on puristettu raaoista oliiveista, kun raakojen oliivien öljy on kylmää ja kuivaa. Punaiset oliivit tuottavat öljyä, joka on näiden välistä kun taas mustat oliivit tuottavat kuumaa ja märkää öljyä. Oliiviöljy auttaa myrkytyksissä, toimii laksatiivina ja poistaa matoja ruumista. Vanha oliivi öljy on enemmänkin kuumaa ja hajottavaa. Kun öljyä sekoitetaan veteen, siitä tulee miedompaa ja viileämpää ja näin hyödyllisempää. Kaikenlainen oliiviöljy pehmentää ihoa ja hidastaa ikääntymistä. Suolainen vesi sekoitettuna oliiviöljyyn auttaa palanutta ihoa menemästä rakkuloille. Se myös vahvistaa ikeniä kun taas oliivin lehdet auttavat ihon tulehduksissa, hiertymissä, tulehtuneissa haavoissa ja nokkosrokossa. Oliiviöljyssä on myös paljon muita hyötyjä.

Zubd – voi

Abu Dawud kertoi Sunaniissa, että kaksi Busran lasta sanoi,

” Allahin Lähettiläs (saas) tuli luoksemme ja tarjosimme hänelle voita ja kuivattuja taateleita, niin kuin hän olisi tottunut syömään voita ja kuivattuja taateleita.”

Voi on kuumaa ja märkää ja siinä on monia etuja, kuten erääntyminen (ruumiin jätöksiä) ja hajottaa niitä, kuten myös helpottaa kasvaimia jotka ovat korvan vieressä ja virtsanjohtimissa. Jos voita käyttää yksinään, se auttaa suun syöpään ja erilaisiin kasvaimiin, jotka iskevät lapsiin ja naisiin. Kun voita nuollaan, se auttaa keuhkojen veritautiin (veren yskimiseen) ja keuhkojen kasvaimien kasvuun.

Voi pehmittää luonteen, hermot ja kovat kasvaimet, jotka ovat mustien sappinesteiden ja liman tulosta ja helpottaa kehon kuivuutta. Kun voita laitetaan hampaita saavan lapsen ikenille, se auttaa hampaiden kasvuun. Voi myös rauhoittaa yskää, joka tulee flunssan ja kuivuuden kautta. Se myös parantaa herpeksen ja kehon karkeuden ja toimii myös laksatiivina. Silti voi vähentää ruokahalua ja hunajan ja taateleiden makeutta.

Viisaus Profeetan (saas) tavasta syödä kuivia taateleita voi kanssa, on se, että ne neutralisoivat toistensa vaikutuksen.

’ASAL – HUNAJA

Mainitsimme hunajan hyödyt jo aikaisemmin.

Ibn Jurayj kertoi, että Az-Zuhri sanoi: ”Syökää hunajaa sillä se on hyväksi muistille.” Paras mahdollinen hunaja on valkoista, puhdasta, vaaleaa ja makeaa. Myös sellainen hunaja, joka on kerätty puista ja vuorilta on parempaa kuin hunaja, joka on valmistunut kennoissa. Lisäksi hunajan laatu vaihtelee sen alueen mukaan josta mehiläiset ovat ravintonsa keränneet.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Kes 19, 2010 4:19 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea