Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Vaikeita säkeitä

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Vaikeita säkeitä
Kirjoittaja Viesti
om123Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 13

Lähetä Vaikeita säkeitä Vastaa lainaamalla viestiä
Suura 31:5
Mutta ihmisten joukossa on myös niitä, jotka tietämättömyydessään ostavat itselleen turhanpäiväisiä kertomuksia...
Näitä odottaa häpeällinen rangaistus...

Lapsena näin varoittavan unen: Siinä unessa hukuin kirjoihin koulun juhlasalissa. Ja Jeesus sanoi: Vain ja ainoastaan kirjat voivat sinut hukuttaa, muuten olet turvassa ja saat elää ikuisesti. Mutta älä osta liikaa kirjoja.
En oikein tiennyt vuosikymmeniin mitä hän tarkoitti ennen kuin aloin vuosi sitten lukea säännöllisesti Koraania.
Viihdekirjat ja viihde ylipäänsä ovat Jumalan silmissä vaarallisia ja turhanpäiväisiä, vaikka Raamattu ei niistä selkeästi varoita. Koraani ainoastaan varoittaa. Toki kristillisistä seurakunnista eräät varoittavat, mutta eivät mainitse varoituksen
olevan peräisin Koraanista ja siksi siihen varoitukseen ei uskota. Ihmiset ovat yhä tietämättömiä.

Osatan yhä liikaa kirjoja ja himoitsen niitä kuin huumetta ja vieroitus niistä on vaikeaa. Olen kuin korvat ummessa, kun henki varoittaa ostamasta niitä. Kirjoihin käytetyt rahat olisin voinut sijoittaa almuihin.

säkeessä 3 sanotaan: ...ja ovat varmoja tulevasta elämästä... Uskon, että jos olisin vältellyt turhanpäiväisten kirjojen ostamista omaisin tänä päivänä oikean pelastusvarmuuden. Sen Jeesus lupasi minulle, jos välttelen kirjoja. Mutta nyt en ole varma. Ehkä vielä on mahdollista kääntyä ja muuttaa harrastuksensa parempaan osaan, tulevaan elämään.

Kunpa korvani aukeisivat ja olisin kuuliainen ja tottelisin Jumalan ääntä, joka varoittaa.
Maa Maa 17, 2008 2:24 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
om123Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 13

Lähetä Säe joka sai epäilemään Koraania Vastaa lainaamalla viestiä
Hetken aikaa olin kahden vaiheilla sen suhteen onko Koraani erehtymätön ja kokonaisuudessaan luotettava kirja.
Eräissä säkeissä nimittäin painotetaan sitä, että monijumalaiset eivät millään voi menestyä, vaan heidän työnsä
joutuvat hukkaan. Kuitenkin minusta näytti todellisuudessa siltä kuin länsimainen kulttuuri olisi menestynein kulttuuri mitä koskaan on ollut. Tekniikka ja tiede ovat kehittyneet huippuunsa.

Sain hengessäni selitystä siihen, että todellisuudessa tekniikan ja tieteen kehittäjät eivät ole monijumalaisia sillä he ovat
tehneet selvän pesäeron kristittyihin ja kirkkoon. Sitä kutsutaan pimeäksi keskiajaksi, jolloin kirkko vielä oli tärkeä ihmisille.
Tämä henkivallan selitys ei kuitenkaan vielä vakuuttanut minua.

Mutta satuin juuri samaan aikaan lukemaan Raamatusta Toista Aikakirjaa ja huomasin ja ymmärräsin, että siinä puhuttiin juuri samasta asiasta hyvin usein. Monista Juudan kuninkaista sanottiin, että he tekivät hyvin huomattavia rakennushankkeita ja kehittivät suuresti yhteisöään. Mutta silti sanottiin myöhemmissä kohdissa, että tämä kuningas ei menestynyt eivätkä hänen hankkeesa olleet hyödyksi, koska hän palvoi epäjumalia. Ja samoin sanottiin eräässä Jeremian kirjan kohdassa.

Ymmärsin, että Koraani ja Raamattu kiinnitävät tähän seikkaan huomiota yhtäpitävästi ja voin siis luottaa Koraanin olevan oikeassa kun se väittää epäjumalanpalvelijoiden kaikkien töiden menevän hukkaan ja että todellista menestystä heillä ei ole.

(Käyttämäni Raamattu oli Jehovan todistajien Uuden maailman käännös.)

Ei ole muuta Jumalaa kuin Jumala.
Kes Kes 11, 2008 12:30 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kirjoissa on tosiaan hyviä ja huonoja puolia. Tämäkin riippuu paljolti kirjasta. Nykyään suomalaiselle sanasta ”kirja” tulee ensimmäisenä mieleen jotain viihteellistä proosaa tai jotain muuta semmoista puppua. Muslimille nuo kirjat eivät ole ajan haaskaamisen arvoisia.

Sen sijaan Islamin tiedosta kertovat kirjat ovat todellisia kirjoja. Niitä ei voi lukea liikaa, sillä niihin käytetty aika ja raha palkitaan.

Kun koraanissa puhutaan siitä kuinka pakanat eivät menesty, viitataan niissä kohdissa useimmiten menestymiseen tuonpuoleisessa elämässä. Pakanat saattavat tehdä hyviä tekoja, mutta koska niitä ei tehdä puhtaasti Allaahin vuoksi. Heidän hyvät tekonsa, kuten hyväntekeväisyys rukouksen jne. on usein tehty esim. Jeesuksen, muiden ihmisten, jinnien tai jonkun muun vuoksi. Tällöin teosta puuttuu viplittömyys ja samalla asetetaan Allaahille kumppaneita palvonnassa. Sen lisäksi että tämä on suurin synti, mitätöi se itse teon arvon kokonaan. Näin ollen pakanat ovat häviäjiä tuonpuoleisessa.

Toinen oleellinen seikka vilpittömyyden lisäksi on teon toteutus. Jollei tekoja tehdä Allaahin ja Profeetan sallallaahu alayhi wa sallam ohjeiden mukaisesti, on teko jälleen mitätöity.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Tor Kes 12, 2008 6:56 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Quran Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea