Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Miksi Islam on niin väkivaltainen uskonto?

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Miksi Islam on niin väkivaltainen uskonto?
Kirjoittaja Viesti
pifase
Vieras

Lähetä Miksi Islam on niin väkivaltainen uskonto? Vastaa lainaamalla viestiä
Jos tarkastelee tällä hetkellä geopoliittista karttaa niin huomaa, että erittäin monessa konfliktissa ja kriisipesäkkeessä tänä päivänä ovat muslimit toisena osapuolena. Nyt nopeasti ajateltuna näitä paikkoja ovat:
- Lähi-itä (Libanon, Syyria, Irak, Iran, Afghanistan, Saudi-Arabia, Kuwait jne.)
- Sudan
- Somalia
- Nigeria
- Itä-Timor
- Indonesia
- Pakistan
- Thaimaa
- Entinen Jugoslavian alue
- Ranskan mellakat

Tämäkö on nyt rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto? Muslimeilla tuntuu olevan kiire levittää Islam koraanin oppien mukaan koko maailmaan Jihadin myötä. Englannissa, Ranskassa ja USA:ssa muslimit kokoontuvat puistoihin ja mielenosoituksiin kylttien kanssa, jotka ylistävät päiden katkomisia ja kertovat muslimien valloittavan maailman.

Olen tavallinen suomen kansalainen ja ymmärtääkseni tekin olette. Miksi te olette valinneet näin väkivaltaisen uskonnon?
Maa Tam 28, 2008 4:26 am
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hei,

Islam itsessään tarkoittaa antautumista, rauhaa, alistumista. Mihin me alistumme on Allaahin, Jumalan tahto ja noudatamme Hänen käskyjään ja neuvojaan tilanteissa kuin tilanteessa. Yksi Islamin perustoista on rakastaa sitä, mitä Allaah rakastaa ja vihata sitä mitä Allaah vihaa. Viha on voimakas sana. Ja niin usein käsitetty väärin. Mitä Allaah, Jumala sitten vihaa? Hän, Olkoon Hän Ylistetty, vihaa sitä että palvotaan muita jumalia Hänen rinnallaan. Hän on antanut meille elämän, kaiken sen mitä sinullakin on. Kehosi, ravintosi, elämäsi, sukulaisesi, ystäväsi ja kaikki mitä ympärilläsi on. Ja se, että joka päivä saat elää ja hengittää, olet sitten terve tai et, useimmat ihmiset ottavat nämä asiat itsestäänselvyytenä ja eivät ole kiitollisia lainkaan. Jos saat uuden tietokoneen, television, laitteen joka toimii moitteettomasti, olet siitä kiitollinen lähes aina kun käytät sitä, muistat aina kuka antoi sinulle sen lahjan. Mutta Jumala on antanut sinulle vielä suuremman lahjan kuin yhden koneen, Hän on antanut sinulle kokonaisen elämän, silmät joilla katsot, sormet jolla kirjotat, sydämen joka pumppaa sinuun elämää, ja SINÄ et kiitä Jumalaa tästä lahjasta? Kaikki otetaan vastaan mutta missä on kiitollisuuden osoitus? Se, että uhraat toimintasi Jumalalle, noudatat Hänen lakeja jotta osaisit elää oikein, Häntä mielyttäen, mikä siinä on sitten väärin? Pifase, kerroppa se? Saathan sinäkin puhelimesi, tietokoneesi, telkkarisi jne. mukana ohjekirjan jonka mukaan sitten laitteesi toimii kunnolla. Valitettavan usein näistä materiaaleista, rahasta, viinasta, toisista ihmisistä tulee jonkin asteinen jumala, joka kontrolloi ihmisen elämää enemmäin kuin Hän, Joka antaa itse elämän. Sanotaan vaikka näin, että me muslimit toimimme meidän opaskirjan ja oppien mukaan niin hyvin kuin kukin kykenee. Ja kuten tiedät, suurin osa ihmisistä eivät lue opaskirjojaan tai sitten ymmärtävät joitain asioita niistä väärin, ja tarvitsevat opettajan tai jonkun tulkitsemaan ne heille oikein, tai jopa lukemaan ne. Se, että ei ymmärrä uskonsa oppeja, ei anna meille oikeutta tuomita häntä eikä hylätä häntä, vaan meidän tulee auttaa häntä ymmärtämään, aivan kuten sinäkään et varmasti vanhaa mummoasi töni vaan opastat kännykän toiminnoissa. Siinä on ARMO, joka yksi Allaahin ominaisuuksista.

Mistä sitten viha, suuttumus, kärsimättömyys tulee? Oikeaoppisesti se on sitä että yrität estää toimintoja jotka loukkaavat Jumalaa ja osoittavat epäjumalanpalvontaa. Mutta se millä tavalla se ilmenee on tekijästä kiinni. Islamissa sanotaan että ihminen joka on oikeasti vahva, ei ole hän joka painiessaan voittaa vastustajansa vaan hän joka osaa suuttumuksen hetkellä hillitä suuttumuksensa ja käyttäytyä kunnolla.

Mainitsemasi maat ja heihin kohdistuvat vääryydet, voitaisiin yhtä hyvin ajatella sortamisen kannalta, joka on ehdottomasti väärin Islamissa. Mietihän nyt oikein tarkasti miten perustat tämän toteaman että Islam on väkivaltainen uskonto. Mutta kerrohan mikä ei oikeuta puolustukseen? Kun venäläiset hyökkäsivät Suomeen, mitä tekivät suomalaiset? Mitä tekivät suomi pojat kun ruotsalaiset tulivat? Jos joku tulee sinun kotiin, haluavat raiskata sinun vaimon, äidin, siskot, mitä SINÄ teet? Seisotko tumput suorana ja sanot että anna palaa? Jos joku tulee kotiisi, tontillesi, mökillesi, maatilallesi ja sanoo, että sorry, nyt sun täytyy lähteä ja et sitten muuten myöskään ota mitään mukaasi, korkeintaan pienen laukun johon saat sullottua vanhan albumisi, niin mitäs siihen tuumaisit? Tai että joku tulee sun luokse ja sanoo, että kuule, toi tapa jolla sä pukeudut on törkeä, miten sä voit käyttää tollasia vaatteita, eikö muka tule ensimmäinen asia mieleen, että kuule, minähän pukeudun kuinka haluan? Kuinka niin muslimeilla ei voisi olla samanlaiset oikeudet mitä itsellesi vaadit?

Kuka on antanut valtuudet länsimaille kulkea ympäri maailmaa sanelemassa sääntöjä kuinka ihmisten tulisi elää? Ja vielä pakottaa tähän kuoleman uhalla? Kuka tässä puhuu ja mistä terrorismista? Amerikat tappoivat yli puoli MILJARDIA alkuperäis intiaania mennessään Amerikkaan. Vai kuvitteleeko maailma että se maanosa oli jotenkin hyljätty, ei asutettu ja puput vain söivät siellä ruohoa? Ja mihin uskoon, kenen lakeihin he, länsimaat, vetoavat toiminnoillaan? Missä on Tooran, Raamatun lait? Eivätkö he ajattele Jumalan lähettämiä merkkejä, joita he kohtaavat joka päivä, tai emmekö me pohdi niitä? Miten hyvin on Raamatun opetukset menneet perille? Nooan kansa ja vedenpaisumus, rinnasta se sitten vaikka Tsunamiin, Huudin kansa ja nykypäivän tornaadot, Saalihin kansa ja nykypäivän tulivuoren purkaukset jne jne. Ihmettelen tosiaan, missä menee ihmisten raja epäjumalan palvonnassa ja kiittämättömyyden osoituksessa. Eikö mikään pysäytä.

Islamissa sanotaan, ennen kuin haluat mainita toisen viat, mainitse omasi ennen. Olen onnellinen, että lähetit tämän kysymyksen ja sain tilaisuuden vastata siihen. Vastaus ei välttämättä tyydytä sinua eikä monia muitakaan, saatat todeta itseksesi tai jopa monen muun tavoin, lainata sitä ja haukkua terrosisti, fundamentalistiksi muilla palstoilla, tai sitten voit pysähtyä ja miettiä hiukan pitempään, haastaa itsesi ymmärtämään asian toinenkin puoli. Uskaltaa ajatella omilla aivoilla, oikeudenmukaisesti ja rationalisesti, ilman fiksaantuneita toisen IHMISEN asettamia ajatuksia, vaan ajatella sitä perustaa miten sinäkin hengität ja kenen luvalla. Onko sinulla lupa kyseenalaistaa Jumalaa ja Hänen määräämäänsä kohtaloa?

Pyydän anteeksi jos nämä asiat sinua tai muita lukijoita loukkaa, totisesti ainoa oikea puhe on Allaahin muistamista ja vääryys tulee Shaitaanilta. Katumus on uskovan joka päiväistä rutiinia ja pyydämme avuksemme vain Jumalaa.

MINKÄ HERRANNE ARMOTÖISTÄ TE SIIS KIISTÄTTE?

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Tam 28, 2008 11:22 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Palestiinasta vielä. Ajattele, että sinut on saarrettu vuosikausiksi mökkitontillesi, joka ei sijaitse järven rannalla vaan karulla Lapin tuntureilla. Tonttisi on myös työpaikkasi. Kesä kuumalla siellä on tosi kuuma ja talvella tuulee niin, että partakarvatkin jäätyy. Nukkuessa heität pipon päähän ja monta peittoa niskaa. Tietenkin jos sähköt toimisi olisi eri juttu....

Sulla ei ole rahaa, vaikka olet saanut palkkakuitin koska pankissa ei ole rahaa kun ulkopuoliset eivät tuo konkreettisia seteleitä ja kolikoita pankkiin.

Haluat kovasti ostaa ruokaa kun suonissasi virtaa vain lakat ja marjat mutta ruokaakaan ei ole koska ulkopuoliset ovat sitä mieltä että sinä olet saanut jo ruokasi tältä viikolta. Mutta toistaalta ethän voi ostaa kun ei sulla ole sitä rahaakaan.

Haluasit juoda raikasta mutta vesijohto vesi pysäytetty, ulkopuoliset päättänyt, että kaivovesi riittää vaikka tietävät, että siinä piilee lähes samanlainen epidemia kuin Nokian norovirus.

Joudut juomaan, kun eipä ole vaihtoehtoja, vaikka sen puulämmitteisellä hellallasi kuumennat, kun sähköt ja maakaasuöljyt katkastu, silti siitä tulee vakavia vatsavaivoja ja joudut lähtemään kävellen sairaalaan joka sijaitsee kymmenien kilometrien päässä. Autosi kyllä seisoo pihalla, mutta bensaa ei enää myydä, kun ulkopuoliset kylmästi toteavat että kävelkää, bensaa ei tipu. Pääset juuri ja juuri sairaalaan, mutta paikalla ei ole kuin yksi lääkäri ja hoitajalakko ja 200 potilasta roikkuu sairaalan käytävillä. Samaan aikaan, viereisessä kylässä on tapahtunut Jokelaa muistuttava järkyttävä tapaus, jossa ulkopuolinen on tullut ja ampunut väkijoukkoon, ja suurin osa uhreista on naisia ja lapsia. Ja sanomattakin selvää, naisista ja lapsista lähtee kova ääni vaikka olisivat terveitäkin, puhumattakaan kun ovat tuskissaan. Istu siinä sitten ja ole rauhallinen. Kuolema katsoo sinua silmiin.

Palaat takasin parin päivän "retken" jälkeen, toteamaan että ulkopuoliset ovat tappaneet sun äidin, siskon ja isän ja jopa polttaneet sun auton, joka joskus aikasemmin oli sun taksi, jolla sait leipätulosi. Löydät perheesi kuolleena verissään olohuoneen lattialta.

Ja tämä sama on tapahtunut nyt sinulle kuin monelle muulle sukulaisellesi, tutullesi, naapurillesi.....ja muista nyt se aita vielä joka ympäröi sinua, muistuttaa sinua joka päivä siitä että sinä et ole tarpeeksi ihminen kulkeaksesi ulkopuolisten joukossa. Kuka on se ihminen tässä?

MIETI

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Tam 28, 2008 12:00 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hadiya
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
pifase ehkä et ole tutustunut islamiin, sillä huomaisit että islam on kaikkea muuta kuin väkivaltainen. Kaukaa asiat näyttävät erilaisilta kuin läheltä. Islam on rauha, ja me muslimit rakastamme rauhaa ja kaikkea jota Allah luonut tähän maailmaan jossa elämme. Tekomme tässä elämässä on sidoksissa kuolemen jälkeiseen elämään. Allah on anteeksiantavainen ja armollinen ja palkitsee palvelijoitaan niitä jotka pahaa kartavat ja hyvää tekevät, ovat toisilleen anteeksiantavaisia. Ihmiset eivät ole täydellisiä mutta islam on. Joten väkivaltaisuus tulee niiden ihmisten sydämmestä jossa ei ole tilaa rauhalle, rakkaudelle ja sellainen ihminen joka ei tunne Allahin pelkoa. Joudumme kaikki joku päivä Allahin kaikkitietävän ja kaikkinäkevän eteen ja joudumme vastuuseen jokaisesta tekostamme
Maa Tam 28, 2008 12:37 pm
pifase
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
ummuyusuf kirjoitti:
Hei,

Islam itsessään tarkoittaa antautumista, rauhaa, alistumista. Mihin me alistumme on Allaahin, Jumalan tahto ja noudatamme Hänen käskyjään ja neuvojaan tilanteissa kuin tilanteessa.

Miten koraani ja muslimit suhtautuvat islamin uskon kritiikkiin? Onko jokaisella ihmisellä maailmankatsomuksesta riippumatta oikeus analysoida islamia?ummuyusuf kirjoitti:
Yksi Islamin perustoista on rakastaa sitä, mitä Allaah rakastaa ja vihata sitä mitä Allaah vihaa. Viha on voimakas sana. Ja niin usein käsitetty väärin. Mitä Allaah, Jumala sitten vihaa? Hän, Olkoon Hän Ylistetty, vihaa sitä että palvotaan muita jumalia Hänen rinnallaan.

Hmm tämä sama teema toistuu itseasiassa monessa uskonnossa, erityisesti kristinuskossa, juutalaisuudessa ja islamissa. Mielenkiintoistahan tässä on, että maailmankaikkeuden luoja on kirjoittanut kirjan. Ihmisten epäonneksi tästä kirjasta tuntuu olevan monta eri versiota – jokaisella suurella uskontokunnalla on hallussa yksi versio. Kun muistetaan myös, että jokaisen kirjaversion mainitsema Jumala on yksi ja ainoa oikea, niin tässä saadaan aikaan melko mielenkiintoinen sekasorto aikaan vain muutaman kirjan takia.


ummuyusuf kirjoitti:
Hän on antanut meille elämän, kaiken sen mitä sinullakin on. Kehosi, ravintosi, elämäsi, sukulaisesi, ystäväsi ja kaikki mitä ympärilläsi on. Ja se, että joka päivä saat elää ja hengittää, olet sitten terve tai et, useimmat ihmiset ottavat nämä asiat itsestäänselvyytenä ja eivät ole kiitollisia lainkaan.

Minun ymmärrykseni ja tietämykseni mukaan mikään noista yllämainituista asioista ei ole minkään taikauskoisen hengen tuotoksia.


ummuyusuf kirjoitti:
Jos saat uuden tietokoneen, television, laitteen joka toimii moitteettomasti, olet siitä kiitollinen lähes aina kun käytät sitä, muistat aina kuka antoi sinulle sen lahjan.

ummuyusuf kirjoitti:
Mutta Jumala on antanut sinulle vielä suuremman lahjan kuin yhden koneen, Hän on antanut sinulle kokonaisen elämän, silmät joilla katsot, sormet jolla kirjotat, sydämen joka pumppaa sinuun elämää, ja SINÄ et kiitä Jumalaa tästä lahjasta? Kaikki otetaan vastaan mutta missä on kiitollisuuden osoitus? Se, että uhraat toimintasi Jumalalle, noudatat Hänen lakeja jotta osaisit elää oikein, Häntä mielyttäen, mikä siinä on sitten väärin? Pifase, kerroppa se? Saathan sinäkin puhelimesi, tietokoneesi, telkkarisi jne. mukana ohjekirjan jonka mukaan sitten laitteesi toimii kunnolla.

Jos minä saan uuden tietokoneen, puhelimen tai minkä tahansa esineen se johtuu siitä, että olen itse ansainnut rahat työlläni ja hankkinut kyseisen kapineen. Ja kehoni ei myöskään ole Jumalan työtä vaan olen kehittynyt vanhempieni sukusolujen geneettisen koodin mukaan. Minä en hyväksy ilman pitäviä todisteita muinaisen kaksoisvirranmaan paimentolaistarua Jumalan ilmoituksena.


ummuyusuf kirjoitti:
Sanotaan vaikka näin, että me muslimit toimimme meidän opaskirjan ja oppien mukaan niin hyvin kuin kukin kykenee. Ja kuten tiedät, suurin osa ihmisistä eivät lue opaskirjojaan tai sitten ymmärtävät joitain asioita niistä väärin, ja tarvitsevat opettajan tai jonkun tulkitsemaan ne heille oikein, tai jopa lukemaan ne. Se, että ei ymmärrä uskonsa oppeja, ei anna meille oikeutta tuomita häntä eikä hylätä häntä, vaan meidän tulee auttaa häntä ymmärtämään, aivan kuten sinäkään et varmasti vanhaa mummoasi töni vaan opastat kännykän toiminnoissa. Siinä on ARMO, joka yksi Allaahin ominaisuuksista.

Ymmärrän tämän täysin. Asia mitä minä en ymmärrä on se fakta, että koraani tuomitsee vääräuskoiset ja uskottomat ihmiset suoraan kuolemaan, yllyttää väkivaltaan heitä vastaan ja rohkaisee käymään käytännössä jatkuvaa valloitussotaa sodan talon alueella. Muslimilla on koraanin mukaan velvoite levittää islamia. Jokainen voi lukea nämä kohdat koraanista ja haditheista sekä katsella netistä olevia useita videoita, joissa muslimioppineet vahvistavat tämän asian. Kun vielä muistetaan, että Suomeenkin ollaan perustamassa islamilaista puoluetta, jonka johtaja Abdullah Tammi on jo ilmoittanut, että puolueen tavoitteena on sharia-lain voimaantulo Suomessa ja ilmeisesti myöhemmin kalifaattinen teokratia. Tätähän Islam tavoittelee tässäkin maassa eikö totta?

ummuyusuf kirjoitti:
Mistä sitten viha, suuttumus, kärsimättömyys tulee? Oikeaoppisesti se on sitä että yrität estää toimintoja jotka loukkaavat Jumalaa ja osoittavat epäjumalanpalvontaa. Mutta se millä tavalla se ilmenee on tekijästä kiinni. Islamissa sanotaan että ihminen joka on oikeasti vahva, ei ole hän joka painiessaan voittaa vastustajansa vaan hän joka osaa suuttumuksen hetkellä hillitä suuttumuksensa ja käyttäytyä kunnolla.

Te varmasti ymmärrätte sen, että kaikki ihmiset maailmassa eivät ole muslimeja, heitä ei kiinnosta sharia-laki, osa ei tunnusta mitään uskontoja ja pitävät taikauskoista ajatusta luojahengistä yleisesti täysin naurettavana.

ummuyusuf kirjoitti:
Mainitsemasi maat ja heihin kohdistuvat vääryydet, voitaisiin yhtä hyvin ajatella sortamisen kannalta, joka on ehdottomasti väärin Islamissa. Mietihän nyt oikein tarkasti miten perustat tämän toteaman että Islam on väkivaltainen uskonto.

Okei mä mietin:
1. Muslimin on pakko hyväksyä, että Islam on suoraa Jumalallista ilmoitusta Allahilta itseltään
2. Jumalan tekstejä ei analysoida eikä tulkita – niitä totellaan
3. Muslimin velvollisuus on levittää Islamia
4. Vääräuskoisia ja uskottomia neuvotaan tappamaan, väijymään ja vangitsemaan jos he eivät käänny tai alistu Islamin valtaan
5. Kaikkialla koraanissa korostetaan, että suurin kunnia muslimille on kuolla taistelussa Allahin puolesta
6. Lukuisat fundamentalistiset muslimi-itsemurhaterroristit jokapuolella maailmaa
7. Internetissä on lukuisia videoita, joissa muslimioppineet Lähi-idässä ja Euroopassa puoltavat Jihadia vääräuskoisia vastaan
8. Islamista ei erota, toiseen uskontoon kääntymisestä rangaistaan kuolemalla
9. Ne mun jo aikaisemmin mainitsemat konfliktit, joissa muslimit ovat osapuolina
10. Muslimiperheen lapsilla ei sallita uskonnonvapautta tai mielipidettä. Jos he hangoittelevat vastaan, te käytätte väkivaltaa, kuten tälläkin foorumilla opastetaan. ”Lyökää heitä.”

Kyllähän näitä tulee mieleen aika paljon... Voin kyllä miettiä vielä lisää jos tahdot. Kerro sinä puolestasi mitkä asiat puoltavat Islamin rauhanomaisuuden puolesta.

ummuyusuf kirjoitti:
Mutta kerrohan mikä ei oikeuta puolustukseen? Kun venäläiset hyökkäsivät Suomeen, mitä tekivät suomalaiset? Mitä tekivät suomi pojat kun ruotsalaiset tulivat?

Puolustautuminen on luonnollisesti sallittua. Ketä vastaan muslimit puolustautuvat?

ummuyusuf kirjoitti:
Jos joku tulee sinun kotiin, haluavat raiskata sinun vaimon, äidin, siskot, mitä SINÄ teet? Seisotko tumput suorana ja sanot että anna palaa? Jos joku tulee kotiisi, tontillesi, mökillesi, maatilallesi ja sanoo, että sorry, nyt sun täytyy lähteä ja et sitten muuten myöskään ota mitään mukaasi, korkeintaan pienen laukun johon saat sullottua vanhan albumisi, niin mitäs siihen tuumaisit? Tai että joku tulee sun luokse ja sanoo, että kuule, toi tapa jolla sä pukeudut on törkeä, miten sä voit käyttää tollasia vaatteita, eikö muka tule ensimmäinen asia mieleen, että kuule, minähän pukeudun kuinka haluan? Kuinka niin muslimeilla ei voisi olla samanlaiset oikeudet mitä itsellesi vaadit?

Mitä jos vähän tarkentaisit missä tämänkaltaista toimintaa tapahtuu ja ketkä tätä harjoittavat?

ummuyusuf kirjoitti:
Kuka on antanut valtuudet länsimaille kulkea ympäri maailmaa sanelemassa sääntöjä kuinka ihmisten tulisi elää? Ja vielä pakottaa tähän kuoleman uhalla? Kuka tässä puhuu ja mistä terrorismista?

Tietääkseni länsimaat eivät kulje ympäri maailmaa sanelemassa kuoleman uhalla miten pitää elää. Jos viittaa persianlahden sotaan, niin ensimmäinen sodan aloitti muslimi Saddam Hussein, joka yritti saada haltuunsa Kuwaitin öljyvarat.

Toisen Persianlahden sodan oikeutuksesta voidaankin sitten olla eri mieltä. Se oli offensiivista sotaa, jolla tahdottiin Hussein pois vallasta ja pääsy Irakin öljykentille. Kyllä tässä olemme samaa mieltä. Husseinin diktatuurin kaatamisesta olen tyytyväinen, Irakin miehityksestä en.


ummuyusuf kirjoitti:
Amerikat tappoivat yli puoli MILJARDIA alkuperäis intiaania mennessään Amerikkaan.

Mitä jos päivittelisit vähän tietojasi. Amerikassa ei ole koskaan ollut 500 miljoonaa intiaania, Amerikoiden natiivien lukumäärä on ollut lähempänä 20 miljoonaa. Silti kyllä olet oikeassa, että kyseisten alkuasukaskansojen hävitys oli käytännössä kansanmurha. Tämä asia ei silti millään tavalla oikeuta väkivaltaan nykyisiä amerikkalaisia vastaan. He eivät ole vastuussa esi-isiensä teoista samalla tavalla kuin minä en ole vastuussa iso-isäni mahdollisesti suorittamista rikoksista.


ummuyusuf kirjoitti:
Onko sinulla lupa kyseenalaistaa Jumalaa ja Hänen määräämäänsä kohtaloa?

Onko sinulla esittää todisteita, että Jumalaa edes olisi olemassa?


Viimeinen muokkaaja, pifase pvm Maa Tam 28, 2008 5:52 pm, muokattu 3 kertaa
Maa Tam 28, 2008 5:31 pm
pifase
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
ummuyusuf kirjoitti:
Palestiinasta vielä. Ajattele, - - Kuka on se ihminen tässä?
MIETI

On yleisesti tiedossa, että Palestiinan konfliktissa kaikki Israelin toimet eivät ole hyväksyttäviä mutta eivät ole muslimienkaan. Molemmat käyvät konfliktissa omaa laillista ja laitonta sotaansa ja kostonkierre on jatkunut jo vuosikymmeniä.

Sitten pieni kontrasti tähän jatkoksi. Maailmassa on huomattavasti köyhempiä ja kurjempia oloja kuin Palestiina. Oletteko kuulleet koskaan Kiinan tiibetin miehityksestä? Tiibetin asukkaat ovat kokeneet huomattavasti enemmän kärsimystä ja sortoa kuin palestiinalaiset. En ole siltikään kuullut tiibetiläisistä itsemurhaterroristeista.
Maa Tam 28, 2008 5:41 pm
pifase
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Hadiya kirjoitti:
pifase ehkä et ole tutustunut islamiin, sillä huomaisit että islam on kaikkea muuta kuin väkivaltainen.

Ihanko totta? Miksei tämä väitetty väkivallattomuus näy missään? Miksi Islamin kritisoijille julistetaan kuolemaa, profeetan pilakuvista poltetaan lähetystöjä ja uhataan päiden katkomisilla, vaikka muslimit ovat vuosikymmeniä piirtäneet juutalaisista pilakuvia.

Missä ovat ne maltilliset muslimit, jotka julkisesti tuomitsevat itsemurhaiskut ja muut terroriteot?

Miksi yksikään muslimi ei tuominnut julkisesti Iranin presidentin puheita, joissa hän uhkasi Israelia täydellä tuholla?

Hadiya kirjoitti:
Kaukaa asiat näyttävät erilaisilta kuin läheltä. Islam on rauha, ja me muslimit rakastamme rauhaa ja kaikkea jota Allah luonut tähän maailmaan jossa elämme. Tekomme tässä elämässä on sidoksissa kuolemen jälkeiseen elämään. Allah on anteeksiantavainen ja armollinen ja palkitsee palvelijoitaan niitä jotka pahaa kartavat ja hyvää tekevät, ovat toisilleen anteeksiantavaisia. Ihmiset eivät ole täydellisiä mutta islam on. Joten väkivaltaisuus tulee niiden ihmisten sydämmestä jossa ei ole tilaa rauhalle, rakkaudelle ja sellainen ihminen joka ei tunne Allahin pelkoa. Joudumme kaikki joku päivä Allahin kaikkitietävän ja kaikkinäkevän eteen ja joudumme vastuuseen jokaisesta tekostamme

Islam väittää olevansa rauhallinen uskonto mutta muslimien teot puhuvat aivan muuta kieltä.
Maa Tam 28, 2008 5:47 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Se, että et kiellä Jumalan olemassaoloa on sisältynyt jos lauseisiisi mutta silti haet todisteita Hänen olemassaolosta. Tiedätkö itsekkään mihin uskot? Tuntuu siltä, että tosiaan haet oikeita vastauksia, jotka tyydyttävät sinun levotonta sieluasi. Allaah sinua johdattakoon. Aamiin.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Tam 28, 2008 6:27 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pifase
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
ummuyusuf kirjoitti:
Se, että et kiellä Jumalan olemassaoloa on sisältynyt jos lauseisiisi mutta silti haet todisteita Hänen olemassaolosta.

Pitää paikkansa. En voi tehdä väitettä, että Jumalaa ei ole olemassa, koska silloin minun velvollisuuteni olisi todistaa olemattomuus.


ummuyusuf kirjoitti:
Tiedätkö itsekkään mihin uskot?

Olen ateisti, en tunnusta taikauskoa.


ummuyusuf kirjoitti:
Tuntuu siltä, että tosiaan haet oikeita vastauksia, jotka tyydyttävät sinun levotonta sieluasi. Allaah sinua johdattakoon. Aamiin.

Toivon, että Allah johdattaa sinua vastaamaan noihin mieltä painaviin kysymyksiini.
Maa Tam 28, 2008 6:34 pm
Ismail_FiLiittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 16
Paikkakunta: Espoo

Lähetä ateistille Vastaa lainaamalla viestiä
Hyvä pifase,

Olet siis ateisti. Mitä se sinulle tarkoittaa? Et usko yliluonnolliseen? Uskot vain materiaan?
Oletko sinä Richard Dawkinsia mukaillen kasa itsekkäitä geenejä, jotka sattuma ja luonnonvalinta on "luonut"?

Miksi emme veisi tätä materialistien ajatusmallia hieman loogisesti pidemmälle. Et sinä ole mikään kasa itsekkäitä geenejä vaan olet kasa atomeja tai kasa protoneja ja elektroneja tai kasa kvarkkeja ja energiaa. Olen aina hämmästellyt miten ateistit ovat huolissaan ihmisyydestä, moraalista ja sorrettujen oikeuksista yms, kuten esimerkiksi Erkki Tuomioja. Rehellinen ateisti ja materialisti ei tunnusta kuin materian ja energian, jotka ovat samaa asiaa Einsteinin E=mc2 kaavan mukaan. Miksi ateisti on huolissaan itsestään tai ihmisistä yleensäkään, ovathan he vain kasa atomeita jotka sattuma ja luonnonvalinta ovat kasanneet. Atomillahan on sama itseisarvo osana hiiliketjua maan mullassa ja ihmisessä, eli jokaisen rehellisen ateistin ihmisarvo on samanarvoinen kuin minkä tahansa hiiliatomin, kalsiumin, raudan, vedyn, hapen jne. kasattuna sopivassa suhteessa noin 70kg läjäksi. 70kg multaa on atomeina täysin samanarvoinen kuin 70kg rehellinen ateisti. Miksi ateisti edes vaivautuu keskustelemaan jonkin muslimin "atomikasan" kanssa, joka uskoo että:
1. maailmankaikkeus syntyi tyhjästä, olemattomuudesta Jumalan, Allahin käskyllä ja Hän, Allah laajentaa sitä. Kuten Allah mainitsee Koraanissa: "Eivätkö uskottomat huomaa, että taivaat ja maa olisivat sulautuneita yhteen, kunnes Me erotimme ne toisistansa? Vedestä Me teimme kaikki elolliset olennot. Eivätkö he sittenkään usko? (21:30)" ja "Käsin Me rakensimme taivaan ja totisesti Me pystymme laajentamaan sitä. (51:47)"
2. Ei usko että maailmankaikkeus, aine, energia, aika, eläimet ja ihmiset ja kaikki mitä emme tiedä syntyi sattumalta räjähdyksessä missä ei-mikään räjähti tilaan jota ei ollut olemassa. Tämä kuulostaa muslimin korvaan taikauskolta, jossa sattumalle ja atomeille on annettu hämmästyttävä kyky ja selvä halu luoda ja rakentaa yhä monimutkaistuvaa maailmankaikkeutta ja elämää, vaikka itse materia ei saavuta mitään korkeampaa tasoa ollessaan kivenä tai kristallikruununa tai piisiruna tietokoneessa tai ihmisenä.

Minä uskon Jumalaan, Allahiin, joka on luonut koko maailmakaikkeuden ja tehnyt sen täydelliseksi ja on luonut dna:n, geenit, geenipoikkeamat, sukupuut, simpanssin ja ihmiset ja antanut Adamin jälkeläisille yhden ja ainoan suuren koetuksen poikkeuksena muusta luomakunnasta: joko uskot Jumalaan ja seuraat hänen profeettojensa lähettämiä ohjeita hyvään elämään ja Jumalan palvomiseen tai seuraat Saatanan kuiskutteluja ja hylkäät Jumalan palvomisen ja elät kurjuudessa ja vailla sielunrauhaa. Tuomiopäivänä, jolloin Jumala kerää maailmankaikkeuden takaisin kasaan, kuin avattu käärö käpertyy takaisin rullalle: Adamin jälkeläiset joutuvat vastuuseen teoistaan ja onnellisena muslimina eläneet palkitaan vielä ikuisuudella Paratiisissa ja onnettomina, tyytymättöminä ja kiittämättöminä eläneet muut palkitaan oikeudenmukaisesti Helvetin tulella ikuisesti. Jumala, maailmankaikkeuden Herra, on totisesti kykenevä tekemään mitä hän haluaa luoduilleen ja on ainoa jota kannattaa pelätä tässä elämässä ja jolta kannattaa pyytää ja jolle täytyy olla kiitollinen.

Muslimien ja uskottomien tekemiin veritekoihin, joista mainitsit voin yksinkertaisesti sanoa, että olen vastuussa -kuten me kaikki- vain itsestämme ja vääryyteen sortuneet muslimit ja kaikki muutkin tuomitaan kaikki oikeunmukaisesti Viimeisenä Päivänä, Tuomiopäivänä, jonka pituudeksi Allah on Koraanissa maininnut 50.000 vuotta.

- Ismail

islaminaika.com
koraanijatiede.com
Tii Tam 29, 2008 12:11 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Alhamdulillaah, kaikki kiitokset kuuluvat Allaahille.

"Kuinka te ette usko Jumalaan, vaikka Hän herätti teidät eloon, kun teitä ei vielä ollut? Sitten Hän antaa teidän kuolla ja herättää taas eloon, ja viimein teidän on palattava Hänen luokseen. Hän on luonut teille kaiken mitä maassa on..." Suurah al-Baqara 2: 28-29 [käännös merkityksestä]

Se, että mitä meillä on tulee Jumalalta, ei Anttilasta, ei Stokkalta tai oman palkan takia tai se että on kävellyt kauppaan...Kuka on sen kaiken takana. Voihan sitä antaa lahjan siskolleen, ja tämä tehdä rahalla mitä haluaa, silti se ei poista sitä lähdettä, että kuka sen rahan on antanut ja lahjan saaja ei voi sanoa että hän on rahan tai lahjan itse itselleen hankkinut.

Usko on aika mahtavan mielenkiintoinen asia, se joko on tai ei ole ihmisen sydämessä. Jumala johdattaa ketä Hän tahtoo. Merkkejä tulee jokaiselle ihmiselle kaiken aikaa, on vain kyse siitä haluaako ihminen ymmärtää ja olla valveilla vai nukkuuko elämänsä läpi.

En tiedä kuinka paljon itseasiassa oletkaan tutustunut aikaisempiin kirjoihin tai Koraaniin, mutta jos olet valmis ja halukas ymmärtämään mistä kaikki on peräisin, suosittelen että teet perusteellisen tutustumisretken ainakin Koraaniin, ennenkuin lähdet toteamaan mitään ilman mitään perustoita ja tutkimusta.

Kuten aikasemmista kirjoista tulee selvästi esille jo mainitsemani Profeetat ja heidän kansojensa rangaistukset, sinun tulisi jo tästä ymmärtää miksi rangaistus tuli? Noa (rauha hänelle) julisti Jumalan sanaa yli 950 vuotta, kunnes totesi että tämä kansa tulee vain turmelemaan tulevan. Hän varoitti kansaansa tulevasta rangaistuksesta ja he pitivät häntä hulluna. Sade alkoi ja ainoat pelastuneet olivat arkissa. Saalihin kansa taas toivoivat ihmettä, naaraskamelia, joka osasi puhua. Jumala loi heille tällaisen kamelin ehdolla että he eivät sillä kamelilla ei saa ratsastaa ja sitä ei saa vahingoittaa. Tähän kansa suostui. Eikä aikaakaan kun he tappoivat kamelin, ja Jumalan rangaistus lankesi heidän päälleen, kolmen päivän päästä kamelin teurastuksesta, ja he eivät uskoneet tätä vaan jatkoivat normaaliin tahtiin. Neljännen päivän aamuna maa liekehti, taivas sylki tulta ja maanjäristys tuhosi lopulta kaikki.

Miten muuten voisit selittää sukupuuttoon kuoleman, ns. kansakuntien häviämisen. Kuka asetti tämän kuoleman heidän niskaan ja miksi? Ei me tosiaan olla mistään apinoista peräisin, eli islam ei usko evoluutio teoriaan. Kouluta sitten orankia kotonasi vaikka 10 vuotta, se ei kyllä varmasti muutu ihmiseksi, ei sitten millään. Apina on apina eikä ihminen.

Rinnastat uskon taikauskoon, Allaah olkoon armollinen. Mennään takaisin Koraaniin, ainoaan oikeaan lähteeseen, Jumalan sanaan.

"Tämä on kirja, jossa ei ole epäilykselle sijaa, johdatus Jumalaa pelkääville..." Suurah al-Baqara 2:2 (käännös merkityksestä)

Mooses ja taikurit,

"Mooses sanoi heille: "Voi teitä, älkää sepittäkö Jumalasta valheita, ettei Hän tuhoaisi teitä rangaistuksellaan. Joka sepittää Hänestä valheita, joutuu perikatoon." Faaraon kokoamat taikurit kiistelivät siitä, mitä heidän olisi tehtävä, ja pitivät salaisen kokouksen. He sanoivat: "Nämä ovat kaksi taikuria, jotka haluavat ajaa taioillaan meidät pois maastamme ja hävittää erinomaiset tapamme. Punokaa juonemme ja tulkaamme esiin kukin vuorollaan. Joka tänään voittaa, se menestyy." Moosekselle he sanoivat: " Mooses, nyt joko sinun pitää heittää, tai sitten me heitämme ensin." Mooses vastasi: "Heittäkää te ensin." Silloin hänestä näytti heidän taikojensa tähden siltä kuin heidän verkkonsa ja sauvansa olisivat liikkuneet, kun ne oli heitetty maahan. Silloin Mooses tunsi sisimmässään pelkoa, mutta me sanoimme: "Älä pelkää. Sinä voitat heidät. Heitä se, mikä on oikeassa kädessäsi, niin se sieppaa heidän valheelliset tekeleensä. Heidän tekonsa ovat vain taikureiden temppuja. Joka harjoittaa taikuutta, se ei menesty, minne ikinä meneekin." Kun Mooses oli heittänyt, taikurit heittäytyivät maahan ja sanoivat: " Me uskomme Aaronin ja Mooseksen Herraan."......Suurah Ta-Ha 20:61-71 (käännös merkityksestä)

Ennenkuin takerrut kiinni sanaan -Me-, se on Jumalan asemaa kunnioittava sana, aivan kuten voimme teititellä vanhempia ihmisiä.
Ja mitä Mooses heitti, on hänen sauvansa.

Ja suurin osa ihmisistä tässä elämässä jostain omituisesta syystä ihannoivat sitä kiiltoa ja loistetta mitä Faarao sai aikaan? Saatanan apuri, joka tappoi poikalapsia, teetti likaisen työnsä Israelin kansalla ja luuli itseään jumalaksi? Ja mihin hänkin katosi? Keskelle merta, haukkoen henkeään, täyttäen keuhkonsa suolavedellä.

Toivon todella, että olet pysähtynyt etkä pikaisesti lue läpi ja mieti jo seuraavaa vastaväitettä. Sillä tämä foorumi ei ole köyden vetoa varten jos selvästi olet vain väittelemässä. Siihen varmasti löytyy muitakin paikkoja.

"Kutsu heitä Herrasi tielle varoittamalla viisain ja sopivin sanoin ja kiistele heidän kanssaan vain sopivalla tavalla. Herrasi tietää parhaiten, ketkä ovat eksyneet Hänen tieltään, ja Hän tuntee parhaiten ne, jotka kulkevat oikealla tiellä."
Suurah an-Nahl 16:125 (käännös merkityksestä)

"Jokainen sielu tulee maistaa kuolemaa. Ylösnousemuksen päivänä te saatte täyden palkkanne. Se, jota varjellaan tulelta ja joka viedään Paratiisin, on saanut suuren voiton. Tämänpuoleinen elämä on vain pettävä, hetkellinen nautinto." Suurah aal-Imraan 3:185 (käännös merkityksestä)


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Tam 29, 2008 1:04 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea