Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Sambuusa

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ruoka Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Sambuusa
Kirjoittaja Viesti
ummuyusuf



Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1855

Lähetä Sambuusa Vastaa lainaamalla viestiä
5 cups of flour
1 tbls yeast
4 tbls powdered milk
1 egg
1 1/4 cups water
1/2 cup of oil
salt as desiered

Preperation:

1. Put the flour in a deep bowl, add the yeast, salt and milk.
2. Add the oil, egg and water, mix thoroughly until dough is binding.
3. Put the dough in an oiled bowl, then cover with a damp cloth for one hour and a half.
4. Make the dough into small balls, roll out on a lightly floured board, use a small round cutter to cut into small round circles and fill with desired filling.
5. Close the Samboosa and twist the edges to keep filling from coming out while frying.
6. Fry the Samboosa in hot oil.

Fillings:
Cooked ground beef with curry, onions and parsley.
or
Chedder cheese, green onions, and pizza seasoning.
or
Curry ground beef with peas and cubed potatoes.

They could also be baked in the oven instead of frying.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Syy 21, 2007 11:49 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusuf



Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1855

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ja sulkeminen tapahtuu jauhoista ja vedestä tehdyn mömmön avulla...

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Syy 21, 2007 11:50 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sumaya1



Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 25
Paikkakunta: Turku

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
viitiskö joku suomentaa


kiitos :D
Lau Syy 22, 2007 3:48 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Maryama



Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 73

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalaamu Alaikum,

Aika yllättävä resepti, tälläiseen en ole koskaan törmännyt. Kyllä on täysin erilainen, kuin kaikki oppimani sambuusireseptit, mielenkiintoista! Saanko kysyä, mistä sait tämän?

wassalaam Maryam
Lau Mar 17, 2007 7:08 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusuf



Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1855

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Oliskohan ollut omanilaiselta siskoltani? En ole ihan varma. Tosin täytyy myöntää että en ole tätä itse edes kokeillut...häpeä. Voisitko kenties jakaa meidän kanssa sun salaisen reseptin sambuusoille? Ja vielä kaipaisen todella kipeästi somaliriisin teko ohjetta, vaihe vaiheelta insha Allaah!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Mar 17, 2007 10:06 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maryama



Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 73

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalaamu Alaikum,

Laitoin aikanaan pyynnöstä vapaamuotoisen sambuusireseptin jonnekin toiselle palstalle ja suoraan sanottuna oli tuskaa, helpompi olisi ollut piirtää tai näyttää kädestä pitäen, lol! Yritän nyt tänne laittaa samankaltaisen, insha'Allah:

Tee kylmästä vedestä ja vehnäjauhosta vaivaamalla taikina, joka on hiukan paksumpi kuin pullataikina, lisää myös ripaus suolaa joukkoon. Puolesta litrasta nestettä tulee jo aika läjä sambuuseja. Jätä taikin lepäämään joksikin aikaa.

Valmista täyte, itse käytän monenlaista variaatiota, joista tässä pari:
Lihatäyte
n. puoli kiloa naudan jauhelihaa, pari sipulia hienonnettuna tai muutama kevätsipuli paloiteltuna (tai kesällä sipulin varsia), valkosipulia ja mausteita maun mukaan, itse käytän ainakin jeeraa, aromisuolaa, chiliä. Tämäkin riittää, mutta jos haluat "jatkaa" taikinaa, laita suikaloituja juureksia (perunaa, porkkanaa ym.) ja/tai kuutioitua paprikaa.
Kalatäyte
Tonnikalaa pari purkkia ja loput samoja ainesosia kuin lihatäytteessä, tähän käytän aina paljon myös juuressuikaleita ja paprikaa.
Kypsennä täytteet hiljaisella lämmöllä kypsäksi freesaten öljyssä, niin, etteivät vihannekset ruskistu.

Pyörittele taikinasta sitten pikkupullan kokoisia samasuuruisia palleroita. Litistä kaksi palleroa ja hiero niiden toiselle pinnalle öljyä. Laita litistetyt pallerot öljypuolet vastakkain ja ala kaulia. Kauli mahdollisimman isoksi ja ohueksi kiekoksi, vaihtele kaulimisen aikana puolta. Tästä pitäisi tulla niin iso kiekko, kuin leivipellille mahtuu. Laita nyt tämä kiekko uuniin n. 220 asteeseen muutamaksi minuutiksi esikypsentymään niin, ettei se kuitenkaan paistu kovaksi vaan juuri ja juuri alkaa "kuplia". Leikkaa tämä kiekko neljään osaan ja irrota puolet toisistaan. Näin sinulla pitäisi nyt olla yhteensä 8 kolmionmallista sambuusin kuorta. Jatka tätä rataa kaikkien taikinapalleroiden kanssa.
Valmista sitten "liima" vedestä ja vehnäjauhosta sekoittamalla n. lettutaikinan paksuiseksi.

Aloita täyttäminen taittamalla kolmion pyöreä sivu tötteröksi liimaten. Laita n. lusikallinen täytettä tötteröön, täytteessä ei saisi olla yhtään nestettä. Sulje tämän jälkeen viimeinen sivu niin kuin kirjekuori. Huom! Yhtäkään aukkoa tai pienintäkään reikää ei saisi olla missään, tai paistovaiheessa sambuusi täyttyy öljyllä.

Uppopaista sen jälkeen sambuusit kuumassa öljyssä kypsiksi.

Laitan tässä jonkinlaisen riisiohjeen myös, niitäkin kun on yhtä monta kuin makuja.

Pese 3 kupillista basmatiriisiä kylmässä vedessä, älä jätä likoamaan. Kuivaa riisi. Laita kattilan pohjalle öljyä ja kuulota riisiä siinä sipulin ja mausteiden kanssa, minä käytän yleensä Allkryddaa, vihreää kaardemummaa, valkosipulia, kanelitankoa, inkivääriä ja vähän kurkumaa väriksi. Kun riisi on vähän kuullotunut ja mausteista alkaa irrota makua, lisää vesi tai vesi ja lihan/kanan keitinliemi. Koska riisi on pesuvaiheessa imenyt itseensä vettä, olen vähentänyt vettä pesemättömään riisiin verrattuna, eli laitan 2 kupillista nestettä x montako kupillista riisiä - 1 kuppi eli tässä tapauksessa 5 kupillista nestettä. Keitä riisiä sen verran, että se on vielä hieman märkää ja käännä sitten levy nollalle. Nyt kansi tiiviisti kiinni ja riisin annetaan tekeytyä vielä n. 10 min. Uunissakin toki riisin voi tehdä.


wassalaam Maryam
Sun Mar 18, 2007 2:04 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ruoka Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea