Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Riisi ja Ramadan

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ruoka Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Riisi ja Ramadan
Kirjoittaja Viesti
Esamy



Liittynyt: 03 Elo 2006
Viestejä: 16
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Riisi ja Ramadan Vastaa lainaamalla viestiä
Salaam Aleikum wa rahmatullahi wa Barakatuhu!

Osaako täällä kukaan tehdä erinäisiä arabityylisiä, niinkutsuttuja juhlariisejä? Sellaisia joissa on esim. rusinoita ja muita höttöjä mukana?
Niitä olisi mukava valmistaa Ramadanina!
Yazak Allah Khair!
Sun Elo 26, 2007 6:20 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
psmuslim



Liittynyt: 26 Lok 2006
Viestejä: 39

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa alaikummussalam wa rahmatullahi wa barakaatu,

Itse en tiedä mitään, mutta haittaako, jos tungen nenäni tähän väliin ja kyselen ihan toisesta ruokalajista? Ajattelin, että olisi kiva saada kaikki Ramadanin aikaiset sesonkiruuat tänne, ei tarvitse myöhemmin etsiä monesta eri viestiketjusta.

Niin, että itse kyselisin, tietäisikö joku noitten riisien lisäksi, miten qataayef tehdään. Se on sellainen leivonnainen, jonka taikina muistuttaa lähemmäs pannukakun taikinaa ja sisälle laitetaan pähkinöitä ja se on tosi hyvänmakuista. Ja vielä Eidin aikainen herkku, taatelia sisältävät pikkuleivät. Lähinnä haluaisin tietää, miten se taikina tehdään.

Tietenkin nämä sesonkiruuat ovat kulttuurikohtaisia, mutta itse välillä kaipaan noita ruokia, kun kerran on oppinut syömään tiettynä aikana tiettyjä juttuja.

Wassalam

_________________
"The one who loves to meet Allah, Allah loves to meet him"
Sun Elo 26, 2007 7:22 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
samira1981



Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 96
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä taatelikakut(=keksit) ym... Vastaa lainaamalla viestiä
salaamu alaykom..

tässä näitä reseptejä...laittelen lisää jahka löydän..

Eli taatelitäytteiset keksit:

Ma'amoul
n.18keksiä(valmistusaika n.50min)

5-6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g sulatettua margariinia
3/4dl öljyä
3/4dl haaleaa vettä(37astetta)
1rkl ruusuvettä(mutta jos nyt ei satu olemaan niin sen voi jättää pois)

täyte:
n.120g silputtuja, kuivattuja,pehmeitä ja kivettömiä taateleita

1.Yhdistä taikinan ainekset suuressa kulhossa, sekoita notkeaksi taikinaksi.
2.pyörittele n.18palloa. Tee palloihin peukalon ja etusormen avulla reikä, pane reikään n.1tl täytettä ja muotoile takaisin ehjäksi palloksi.
3.Pallot koristellaan litistämällä niitä ensin pohjasta ja muotoilemalla sitten haarukalla yläpinnalle tähtiä(sokeri tarttuu silloin paremmin).
4. paista kakut uunissa 180asteessa n.25minuuttia vaaleiksi. älä pidä niitä liian kauan uunissa.
5.kasta jäähtyneet kakut tomusokeriin. säilytä kuivassa.

täytevaihtoehtoja

1. 2,5dl mantelijauhetta ja ½dl sokeria sekä 1rkl ruusuvettä
2. 2,5dl hienonnettua pähkinärouhetta maun mukaan ja 1/4-1/2tl jauhettua kanelia sekä 1dl sokeria(suosittelen!!!)
3. 2,5dl hienonnettua pistaasipähkinää ja ½dl sokeria.
**************************************************************************************************
Taatelikeksit 2tapa

500g kivettömiä taateleita
200g suolatonta voita(ite käytän perusmargariiniä)
1dl sokeria
300g murskattuja marie keksejä
200g pähkinärouhetta
n. 1,5dl kookoshiutaleita

1.Silppua taatelit paksupohjaiseen kattilaan,sekoita joukkoon sokeri ja voi ja lämmitä koko ajan sekoittaen pehmeäksi ja tasaiseksi massaksi. Lisää pähkinärouhe ja keksimurska. Anna jäähtyä.
2. Pyörittele taikinasta 1 tai 2 pitkää tankoa ja kasta kookoshiutaleisiin. Peitä sitten foliolla ja pane jääkaappiin 30minuutiksi.
3. Viipaloi keksit ja tarjoile. Keksit säilyvät jääkaapissa vähintään kuukauden.
**************************************************************************************************

Arabialaiset seesamteekakut

9dl vehnäjauhoja
150g huoneenlämpöistä margariinia
1dl öljyä
2dl sokeria
1rkl murskattua anista
1dl maitoa

voiteluun:
1kevyesti vatkattu muna
1,5dl seesaminsiemeniä pinnalle

1.sekoita kaikki taikinan ainekset hienoksi ja notkeaksi taikinaksi.
2. jaa taikina n.30palaseksi. Pyöritä jokainen palanen n.7cm pituiseksi tangoiksi ja sulje renkaaksi.
3. Pane renkaat pellille, voitele munalla ja sirottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 200asteessa n.18minuuttia kullan värisiksi.

**************************************************************************************************
Kookoskakku sokeriliemen kera
(mainittakoon että kun tein tätä ensimmäisen kerran eid juhlaan niin kakku meni kuin kuumille kiville)

5dl vehnäjauhoja
2,5dl kookoshiutaleita
2tl leivinjauhetta
4munaa
150g huoneenlämpöistä voita
1rkl vaniljasokeria
4dl sokeria
2,5dl maitoa

sokeriliemeen:
1dl sokeria
3/4dl vettä
(½tl ruusuvettä)
1rkl vaniljasokeria

1.vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja 1rkl vaniljasokeria ja sekoita hyvin.
2.Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kookoshiutaleet.
3.sekoita maito voi seokseen ja lisää viimeiseksi kuivat aineet.
4.paista kakkuvuossa(halkaisija n.23cm)uunissa 185asteessa n.55min(alataso).
5.valmista sokeriliemi kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sokeri sulaa ja vielä pari minuuttia ja anna sitten jäähtytä.
6. kaada jäähtynyt sokeriliemi lämpöiselle, vasta paistetulle kakulle. anna jäähtyä kokonaan.sirottele kakulle tomusokeria ja viimeistele kookoshiutaleilla.

HUOM.sokeri liemi jäähtyy todella vikkelään ja levitys voi olla vaikeaa. suosittelen että teet liemen vasta kun otat kakun pois uunista.

Sun Elo 26, 2007 8:25 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samira1981



Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 96
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä Sahraminen juhlariisi ja porkkana riisi Vastaa lainaamalla viestiä
4dl pitkäjyväistä riisiä
1/4tl sahramia
6dl vettä
100-150g kuorittuja manteleita
1keski kokoinen sipuli
1-1,5dl rusinoita
4-5rkl öljyä
(1/4tl maustepippuria)
suolaa

1.Kiehauta vesi,sahramia ja n.1rkl öljyä ja ½-1tl suolaa tilavassa kattilassa.
2.huuhdo ja valuta riisi ja kaada kiehuvaan veteen. anna kiehua ensin kovalla lämmöllä n.2minuuttia, vähennä sitten lämpöä ja keitä n.20minuuttia kannen alla.
3. Kuumenna paistin pannussa 2-3rkl öljyä ja paista kuorittuja manteleita kunnes ne saavat hieman väriä. jätä odottamaan.
4. lisää pannuun uudelleen 2-3rkl öljyä ja paista sipulirenkaat kauniin kullanvärisiksi, lisää rusinat ja ruskista kevyesti.jätä odottamaan.
5. kumoa valmis riisi suurelle vadille ja sekoita joukkoon varovasti paistetut mantelit,sipulit ja rusinat.

niin hassulta kuin sipuli saattaa kuullostaa mutta sopii hyvin, paistettaessa se maistuu hieman makealta.
***************************************************************************************************
Porkkana riisi

4dl riisiä
4-5 keskikokoista porkkanaa
1rkl sokeria
3rkl öljyä
1/4 tl kanelia tai neilikkaa
6dl vettä
suolaa ja ripaus valkopippuria
2rkl persiljasilppua

1.kuori ja kuutioi(1cm x 1cm)porkkanat. Ruskista öljyssä ja sokerissa miedolla lämmöllä. Sekoita silloin tällöin. Kun porkkanat ovat pehmeitä(n.25minuuttia), lisää vesi,suola ja valkopippuri ja muut mausteet. Kiehauta
2.Pese riisi ja kaada kiehuvaan veteen porkkanoiden joukkoon, sekoita haarukalla. Vähennä lämpöä ja keitä tiiviin kannen alla n.25minuuttia. Koristele persiljasilpula ja tarjoile lämpimänä.
Sun Elo 26, 2007 8:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusuf



Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1855

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kuulostaa herkulliselta ma'sha Allaah!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Elo 27, 2007 8:49 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusuf



Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1855

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Mites jos Somalian riisireseptit tähän kanssa?

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Elo 27, 2007 8:52 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Esamy



Liittynyt: 03 Elo 2006
Viestejä: 16
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Asa!

Pannaan tänne ihan kaikki reseptit mitä mieleen juolahtaa! Helppo löytää sitten Ramadanina, inshAllah!
Maa Elo 27, 2007 12:23 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samira1981



Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 96
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä tapas reseptejä Vastaa lainaamalla viestiä
salaamu alaykom..

tässä ramadanin lähestyessä mietin..kun varmasti miehen kavereita tulee syömään ja jotain pientä napostelu palaa pitäisi tehdä aterian lomaan..
niin olisiko jollakin reseptejä?..

esim marinoidut oliivit tai valkosipulinkynnet?
tai jotain pieniä erilaisia salaatteja tai vastaavia?(anoppi teki jotain paprikasta tai munakoisosta,marokossa siis mutta en tiedä niiden ohjeita).

sukran jo etukäteen ja antoisaa ramadanin odotusta,

was A'shadieeyah
Lau Syy 08, 2007 6:22 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samira1981



Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 96
Paikkakunta: Vantaa

Lähetä kanasalaatti,paprika/kananmuna/tonsku--salaatti,keitto Vastaa lainaamalla viestiä
Vaalea juusto-kasvissosekeitto
1 kpl kesäkurpitsa
1 kpl kukkakaalia
1 kpl sipulia
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl Sokeria_
200 g Tuorejuustoa maun mukaan
0,5 kpl ruohosipulinippu (ei pakollinen)

Kuori kesäkurpitsa (jotta keitosta tulee vaalea). Lohko kuorittu sipuli ja pesty kukkakaali. Laita kasvikset kattilaan ja keitä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sulata joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli ja mausta halutessasi ripauksella valkopippuria. Tarkista maku ja tarjoa sämpylöiden tai pasteijoiden kanssa.
********************************************************
Paprika salaatti

2punaista paprikaa
1 ISO sipuli
1iso purkki tonnikalapaloja(EI hiutaleita)
3kananmunaa
viinietikkaa tujaus
öljyä ripaus
suolaa ja mustapippuria

paahda sipuli ja paprikat uunissa mustiksi(sipulit halkaistuna),anna jäähtyä.
Ota kuoret pois ja silppua pieniksi.
Keitä kananmunat ja viipaloi pieniksi lohkoiksi.
Sekoita sipuli,paprika,kananmunat ja tonnikala. Lisää viinietikkaa ja öljyä molempia n.1rkl sekä suolaa ja mustapippuria.
Sekoita hyvin

tarjoa majoneesi tilkan kera(maustamatonta perus majoa).

*********************************************************
Kanasalaatti

3kanan rintafilettä(luuton) n.300-400g (saatiin kerrankin halal kaupasta hesan reissulla )
1prk fetaa (valion 3% valkosipulimaustettu)
10kirsikkatomaattia
1punainen paprika
jääsalaattia 1pussi(nimenomaan pussi,se ruukku versio nahistuu)
saarioisten viherlaakson salaatinkastike (rasvaton)

paista kanat ja silppua jäähtyneenä pieneksi. silppua paprika pieniksi kuutioiksi ja jaa kirsikkatomaatit 4osaan.
Laita kaikki ainekset sekaisin paitsi salaatti ja lisää salaatin kastiketta
n.2-3rkl ja sekoita.
Lisää salaatti REVITTYNÄ ja sekoita.
Maa Syy 17, 2007 5:29 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ruoka Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea