Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
naimisiin vai kihloihin?

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
naimisiin vai kihloihin?
Kirjoittaja Viesti
sofia_86Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 1
Paikkakunta: TURKU

Lähetä naimisiin vai kihloihin? Vastaa lainaamalla viestiä
Voiko muslimit mennä kihloihin? Jos joku tietää haluan pikaisen vastauksen!!!!!!
Tii Tou 15, 2007 7:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Jotkut käyttävät tätä termiä kun ollaan tutustumassa aviopuolisoon ilman että ollaan kahden kesken. Avioliitto on ainoa suhde joka vallitsee miehen ja naisen välillä. Kihlaus ei siis ole Islamin käytäntö.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tii Tou 15, 2007 9:11 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AbuzaidLiittynyt: 22 Tou 2006
Viestejä: 19
Paikkakunta: oulu

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Olen kyllä kuullut, että muslimit voivat mennä kihloihin, mutta käytäntö/tapa on erilainen kuin mitä länsimaissa on. Ennen kihloja, tietenkin vanhemmat tutustuvat toisiinsa ja vanhempien läsnäollessa tyttö ja poika voivat tutustua toisiinsa ja kummallakin on oikeus kieltäytyä kihlajaisista (Kihlaus on pojan kustantama). Kihlajaisten jälkeen tyttö voi riisua huntunsa pojan edessä, mutta muita koristuksia tyttö ei sitten saa näyttää. Myös kanssakäymiset, kuten yhdessä ulkoilu kahden kesken tai huoneeseen jättäminen kahdestaan on epäsuositeltavaa ja jossain määrin kiellettyä. Ainoa, jonka kihlauksen aikana tyttö ja poika voivat tehdä on, että poika voi antaa pienen pusun tytön otsaan (jotkut ovat sanoneet minulle myös, että poskeen saa antaa), muuta ei sitten sallita. Kihlajaisten aikana tyttö ja poika saavat kuitenkin jutella, vaihtaa sanakuulumisiaan, kertoa luonteistaan/tulevaisuudestaan/vaatimuksistaan jne. vanhempien/sisaruksien läsnäollessa, tietenkin voivat keskustella hiljaa, niin että heidän väliset asiat pysyvät heidän omiin tietoihin, kuten esim. jos tyttö ei halua kertoa omista tulevaisuuden suunnitelmistaan pojan sisaruksille.

...mutta selventäkää minua, jos tämä ei nyt mene oikein. Ja ottakaa huomioon, että tuo kuvaus on pikaisesti selitetty. Haluan varmistua vain, että islamissahan on kuitenkin ennen naimisiinmenoa joku tietynlainen tapaaminen/keskustelutuokio niin pojalla kuin tytölläkin, jos se nyt tuo kuvastaa sitä minkä nyt kerroin tuossa...hehheh, sitten poika = mies...

Wa salaamualaikum!
(HUOM! Lentoni lähtee n. 4-5 päivän päästä ja itse menen matkoille jo hyvissä ajoin jo 2 päivän päästä, jos mahdollista nopeaa vastausta..)

_________________
Onko islam sitä mitä poliitikot ja media niin väittävät?

8:61 "Mutta jos he ovat taipuvaisia rauhaan, niin ole myöskin sinä taipuvainen siihen ja turvaa Jumalaan!"
Per Kes 01, 2007 5:36 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Umm_NahidaLiittynyt: 21 Lok 2006
Viestejä: 38

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Salaam alaykum.

Kyllä kihloihin voi mennä, Islamissa ei tätä käsitettä ole mutta ei se ole shariankaan vastaista, kyseessähän on "vain" "lupautuminen avioliittoon vakavasti".

Tulee ottaa huomioon että ilman esiliinaa ei kahden kesken saa tavata jotta vältytään kiusauksilta ja kihlasormustakaan ei siihen sormeen saa toinen laittaa sillä koskeminen vastakkaiseen sukupuoleen on kielletty kunnes "pari" menee oikeasti naimisiin, eli Islamin mukaan pusuja ja muita voi antaa vasta kun on virallisesti naimisissa.

Islamissa kun ei tosiaan tunneta ajatusta "kihlaus" vaan on vain tutustuminen ja sitten joko mennään naimisiin tai ei, mutta kihloihin voi toki mennä kunhan muistaa Islamin säännöt, esimerkiksi jos naimisiin ei voi mennä heti niin voi ikäänkuin lupautua mennä naimisiin ko. henkilön kanssa kun on sopiva ajankohta. Mieheni kotimaassa on tapana myös että "kihlataan" (tätä sanaa ei varsinaisesti käytetä) tietenkin ruokailun ja koko suvun kera, hih, ja silloin sovitaan samalla yleensä päivämäärä jolloin vietetään häät.

Häitä odotellessa perheet vierailevat toistensa luona jos mahdollista, tuleva morsian ja sulho voivat sillä ajalla paremmin tutustua muistaen Islamin säännöt, sekä tuleva pari voi puhua keskenään puhelimessa jos haluavat.

Mieheni kotimaassa miehen suvun joku nainen katsoo tulevaa morsmaikkua ilman huivia ja sitten kertoo tulevalle sulholle "onko hyvä vai ei" ja näin mies voi varmistua siitäkin onko tuleva vaimo fyysisestikkin sellainen josta tämä pitää :)

Wa salaam
Per Kes 01, 2007 6:37 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AbuzaidLiittynyt: 22 Tou 2006
Viestejä: 19
Paikkakunta: oulu

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalaamualaikum ua rahmatullaahi ua barakaatu!

Tultiin Jordaniasta nyt sen kolme viikkoa sitten. En ehtinyt lukea viestiäsi ennen lähtöä, ollut kiireitä ja vasta nyt ehdin lukea vastauksen. Kiitos vastauksesta, asia olikin ihan kunnossa. Tuolla tavalla minullakin oli ns. "kihlausvaihe" ennen häitä. Alhamdulillah!

Jazakhallahukhairan teille!

_________________
Onko islam sitä mitä poliitikot ja media niin väittävät?

8:61 "Mutta jos he ovat taipuvaisia rauhaan, niin ole myöskin sinä taipuvainen siihen ja turvaa Jumalaan!"
Tii Syy 11, 2007 7:50 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea