Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Rukous, jota ei sanota kielellä, ei ole sanottu ollenkaan

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Rukous, jota ei sanota kielellä, ei ole sanottu ollenkaan
Kirjoittaja Viesti
UmmuR
Vieras

Lähetä Rukous, jota ei sanota kielellä, ei ole sanottu ollenkaan Vastaa lainaamalla viestiä
Tämä koskee siis kaikkea sellaista dhikriä, mikä on määrätty tai on sunna sanoa tietyin sanoin tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi siis kun menet vessaan ja sanot "Allaahumma innii a'uuthu bika minal khubuthi wal khabaaith" tai kun olet rukoilemassa ja sanot "Subhaanaka Allahumma wa bihamdik..." "Al hamdu lillahi rabbil 'aalamiin..." "Subhaana rabbiyal 'athiim/a'laa..." jne. Mikäli et sano näitä liikuttamalla kieltäsi ja huuliasi, on se sama, kuin et olisi sanonut näitä ollenkaan, ja esimerkiksi rukoustasi ei silloin hyväksyttäisi.

Kysymys:

Kun haluamme sanoa jotain dhikriä, onko pakollista liikuttaa suuta? Esimerkiksi kun menemme kylpyhuoneeseen ja sanomme dhikrin, pitäisikö meidän liikuttaa suitamme vai onko riittävää sanoa se mielissämme? Ja kun haluamme mennä nukkumaan tai sanoa adhkaar aamua varten?

Vastaus:

Ylistys olkoon Allahille.

...

Toiseksi:

Koskien sellaista adhkaar, mikä sanotaan kielellä, kuten Koraanin resitoiminen, tasbiihin sanominen (subhaan Allah - kuinkä täydellinen Allah on), tahmiid (al-hamdu lillaah - ylistys kuuluu Allahille) ja tahliil (laa ilaaha ill Allah - ei ole ketään palvomiesn arvoista paitsi Allah), ja aamulla ja illalla sanottavat dhikrit, nukkumaan mennessä, kylpyhuoneeseen astuttaessa ja niin edelleen, on oleellista liikuttaa kieltä, ja henkilön ei katsota sanoneen niitä mikäli hän ei liikuta kieltään.

Ibn Rushd kertoi al-Bayaan wa’l-Tahseelissa (1/490) että Imam Maalikilta (olkoon Allah hänelle armollinen) kysyttiin henkilöstä, joka resitoi rukoillessaan, mutta kukaan ei kuule häntä, ei edes hän itse, ja hän ei liikuta kieltään. Hän sanoi: "Tämä ei ole resitoimista, vaan resitoiminen on sitä, jossa kieli liikkuu."

Al-Kasaani said in Badaa’i’ al-Sanaa’i’ (4/118)

Resitoinnin voi tehdä ainoastaan liikuttamalla kieltä sanoakseen äänteet. Etkö näe, että jos palvoja, joka pystyy resitoimaan, ei liikuta kieltään, hänen rukoksensa ei ole hyväksyttävä? Samalla lailla hän vannoo, että ei resitoi suuraa Koraanista, mutta katsoo sitä ja ymmärtää sen, mutta ei liikuta kieltään; silloin hän ei riko valaansa. T.s. koska hän ei ole resitoinut sitä, vaan hän on vain katsonut sitä.

Tätä ilmentää myös se fakta, että oppineet sanoivat että junub henkilön ei ole luvallista resitoida Koraania kielellään, mutta he sanoivat että hänen on luvallista katsoa Mushafia ja resitoida Koraania sydämessään, liikuttamatta kieltään. Tämä ilmentää, että näiden kahden asian välillä on ero, ja että kielen liikuttamattomuus ei laske lukemiseksi tai resitoimiseksi.

Katso al-Majmoo’, 1/187-189

Shaykh Ibn ‘Uthaymeenilta (olkoon Allah h'nelle armollinen) kysyttiin: Onko pakollista liikuttaa kieltään resitoidessaan Koraania rukouksessa, vai onko riittävä sanoa se sydämessään?

Hän vastasi:

Resitoiminen on tehtävä kielellä. Jos henkilö resitoi sydämessään kun hän rukoilee, se ei ole riittävästi. Sama koskee kaikkia muita adkaareja; ei ole riittävää resitoida niitä sydämessään, vaan on olennaista liikuttaa kieltään ja huuliaan, sillä ne ovat puhuttavia sanoja, ja sen voi saavuttaa ainoastaan liikuttamalla kieltä ja huulia.

Majmoo’ Fataawa Ibn ‘Uthaymeen, 13/156

Ja Allah tietää parhaiten.Islam Q&A (www.islam-qa.com)
http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&ds=qa&lv=browse&QR=70577&dgn=4
Per Tam 06, 2006 7:36 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

Tässä kyllä varmasti tarkoitetaan, että kieli liikkuu suussa ja huulet kaiketi sen mukana, eli silloin se on sanottu kielellä mutta ei silti ääneen. Insha Allaah ymmärrät mitä tarkoitan. Eli olet oikeassa, että Dhur ja 'Asr sanotaan hiljaa ja muut ääneen.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Jou 09, 2006 9:48 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1581

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Niin ja sitten se, että miksi ne pitää sanoa kielellä on, että muuten enkelit eivät pysty kirjottamaan niitä ylös. Siis enkelit, jotka ovat oikealla ja vasemmalla puolellasi. Kaiketi tästä on joku hadithkin jossain...yritän etsiä insha Allaah. Mutta älä hätäänny, se mitä et tiennyt ei ole sinulle synniksi!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Lau Jou 09, 2006 10:09 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea